Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


Nevinná třicítka


Ivy může pomoci jenom expert na jednu noc! Louis už před léty zjistil, že lidé se zamilovávají do těch nesprávných partnerů, a tak se rozhodl – nezamilovávat se. Ani do Ivy! Ale jeden polibek všechno změnil! Ivy byla smířená s tím, že jí zůstanou jen vzpomínky. Nic víc. Jak si ale mohla někdy myslet, že by jí to mohlo stačit? A jak si to mohl myslet Louis?   Na příběh budou volně navazovat knihy Proti jeho pravidlům (v květnu) a Jedna noc stačit nemůže! (v červenci).  
Na stiahnutie
3,38 €

Hledá se otec


Bohatý majitel kasina a ranče Desmond Pierce se ocitá v nečekaném víru událostí. Setkává se s tajemnou kráskou Nicole, která se po smrti sestry stará o jejího čtrnáctiletého syna. Otce nikdo nezná, ale všechny stopy ukazují právě na ranč v Mesa Falls, jehož je spoluvlastníkem. Při pátrání po chlapcově otci je Desmond zcela uhranut půvaby Nicole, přesto tvrdohlavě trvá na tom, že dlouhodobý vztah není nic pro něj. Pochopí, že jeho život by mohl nabrat úplně jiný směr?
Na stiahnutie
3,38 €

Pliaga


Nebolo človeka, ktorému by rok 1831 nezmenil život od základov. „Čo načne cholera, dokončia ľudia. Alebo naopak. Ľudská hlúposť cholere kosu ostrí. Ja už nejako dožijem. Vy si budete musieť zvykať na nový svet,“ povedal ustarostený otec synovi Zachariášovi. „Na svet, v ktorom už onedlho budú poslední prvými a prví mŕtvymi.“ Keď sedliacky mládenec Zachariáš zachráni život grófskej dcére Emílii, obaja začnú v mene zakázanej lásky bojovať s neprekonateľnými predsudkami a nepochopením vlastných rodín. Emíliu by navyše po svojom boku rád videl hrdý barón Bercsényi, ktorý vždy dosiahol, čo si zaumienil. Román Michala Slaničku o výnimočnej láske sa odohráva na pozadí reálnych udalostí v roku 1831, keď sa naším územím prehnali dve rany – povstanie roľníkov proti šľachte a cholerová epidémia. Pliaga, zákerná rovnako ako mor, nepozná hranice a nerozlišuje medzi pánmi a sedliakmi. Zniesť zo sveta dokáže každého bez rozdielu. Či už s modrou krvou alebo bez rodokmeňa. Čo skríži cestu zakrádajúcej sa cholere? Karanténa a izolácia? Zrušené jarmoky a zatvorené kostoly? Dezinfekcia vápnom alebo octové výpary? Zdravý rozum alebo láska? Zdá sa, že každý ďalší krok je krokom v ústrety smrti...
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Biela ruža


„... Sadla som si k nej a pomáhala som jej plieť mohylôčku, na ktorej rástli ruže a sirôtky. A pritom otvorila mi matka Sabínkina dušu, a to, čo som od nej počula, poznačilo moje pero verne na tomto mieste.“ Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
3,49 €

O knihách a čtenářích


„Jedna z ustálených otázek, kterými někdy obtěžujeme své bližní, je: Kterou knihu máte nejraději? Jako většina ustálených otázek, je i tato otázka naprosto nepřesná. Správněji by měla znít: Kterou knihu v takové nebo makové situaci máte nejraději?“ Klasika ze Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
2,99 €

Drak sa vracia


„— Čo bolo potom, stará mať? Chlápä ešte vždy nespí. Zíza na babku, ktorej bezzubé ústa tíško čosi šepocú, oslovujú kohosi nežným, maznavým menom. Na chlapcov hlas preberie sa z driemot a odvetí mu mäkkým, trpezlivým hlasom: — Potom? Potom už nebolo nič. Mali sa radi a žili spolu šťastne, kým nepomreli… Spi, syn môj.“ Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
4,99 €

Paholok a ja


Rhys Sheffield, vojvoda z Worthingtonu, sa stavil s priateľmi o nekresťanskú sumu peňazí, že dokáže potlačiť svoje vznešené maniere a vydávať sa za obyčajného paholka. Nerátal však s tým, že na tú istú slávnosť, ktorá sa každoročne koná na záver spoločenskej sezóny, pricestuje aj žena z jeho minulosti. Kedysi spolu prežili vášnivé vzplanutie, no dnes je šťastne zasnúbená s markízom. Krásna lady Julianna Montgomeryová v sebe roky nesie krivdu. Keď vojvoda z Worthingtonu bez vysvetlenia zrušil ich zásnuby, urazil ju a ponížil. Len čo ho spozná medzi ostatnými paholkami, uvedomí si, že sa jej núka vzácna príležitosť na pomstu. Po celých štrnásť dní nevynechá jedinú príležitosť, aby Rhysa pokúšala a nakoniec dosiahla jeho prehru v stávke. Aj keby za to mala zaplatiť svojím zlomeným srdcom.
Na stiahnutie
9,00 €

dostupné aj ako:

Smrtiaca posadnutosť


"Kristina je úspešná psychoterapeutka s vlastnou praxou v centre Osla. Žije v luxusnom byte a má bohatého manžela so sľubne sa rozbiehajúcou politickou kariérou. Jej pokojný život však vážne narušia nečakané udalosti. Všetko sa začne vtedy, keď sa jej prominentná klientka – slávna spisovateľka Leah Iversonová – dostaví na sedenie v stave krajného rozrušenia a prosí ju, aby za ňou prišla na jej chatu v odľahlých horách Telemarku. Kristina z pochopiteľných dôvodov odmietne, no keď Leah nepríde ani na ďalšie dve sedenia a všetko naznačuje, že jej klientke hrozí nebezpečenstvo, neochotne sa ju vydá hľadať do divočiny. V opustenej chate uprostred hustého lesa však Kristina namiesto Leah objaví jej nedokončený rukopis, ktorý odhalí, že v skutočnosti nič nie je také, ako sa na prvý pohľad zdá... Prekladateľka: Lenka Cinková
Na stiahnutie
10,50 €

dostupné aj ako:

Klient


Jedenásťročný Mark Sway sa stane svedkom samovraždy neworleanského advokáta, známeho mafiánskeho obhajcu. Ten mu krátko pred smrťou vyzradí dôležitú informáciu o zavraždenom senátorovi. Z Marka sa od tej chvíle stáva štvanec. Zaujíma sa oňho tlač, zločinci aj predstavitelia zákona. Inteligentný chlapec si uvedomuje, aká hrozba visí nielen nad ním, ale aj nad jeho rodinou, a tak si najme advokátku. S jej pomocou sa pokúsi ubrániť pred všetkými protivníkmi a postarať sa o vyriešenie ostro sledovaného prípadu. Román Klient dnes patrí ku kultovým dielam svetoznámeho bestsellerového autora právnických trilerov Johna Grishama.
Na stiahnutie
11,80 €

dostupné aj ako:

Hriešne myšlienky


Sabrina Jeffriesová patrí k najúspešnejším autorkám historických romancí na svete – jej knihy vychádzajú vo vyše dvadsiatich jazykoch vrátane slovenčiny. Z autorkinho rozsiahleho diela sme tentoraz vybrali úvodný diel čarovnej regentskej série Hriešni ctitelia. Zoznámte sa s členmi pánskeho klubu, ktorí spojili sily, aby uchránili svoje sestry pred zvodnými nápadníkmi! Americký maliar Jeremy Keane sa odmieta vrátiť domov a prevziať otcovu firmu. Oveľa radšej by spoznával krásky v zahraničí, kde hľadá modelku pre svoj nový škandalózny obraz. Keď na jednej londýnskej svadbe stretne krásnu lady Yvette Barlowovú, uvedomí si, že mladá dedička je preňho ako stvorená, a rozhodne sa zachytiť na plátne jej neskrotného ducha a dych vyrážajúcu zmyselnosť. Odvážnej Yvette nie sú škandály cudzie, a tak súhlasí, že sa stane umelcovým objektom. Za odmenu žiada niečo neslýchané: pomoc pri vstupe do mestských verejných domov, ktoré Jeremy dôverne pozná. Dúfa totiž, že sa jej podarí vypátrať istú nezvestnú ženu a vyriešiť rodinnú záhadu. Medzi maliarom a jeho modelkou to čoraz väčšmi iskrí, ale mohol by ich nekonvenčný vzťah prerásť do ozajstnej lásky?
Na stiahnutie
10,00 €

dostupné aj ako:

Vrecko plné zrna


Jane Marplová – jedna z najobľúbenejších literárnych postáv detektívneho žánru – je vďaka svojmu bystrému umu a znalosti ľudskej povahy schopná vypátrať vraha aj tam, kde polícia zlyháva. Nie je to inak ani vo skvelom románe z roku 1953 s názvom Vrecko plné zrna, ktorý vychádza v novom vydaní. Záhadné úmrtie majiteľa londýnskej firmy Rexa Fortescua prinúti všetečnú slečnu Marplovú rozlúčiť sa načas s pokojným životom na anglickom vidieku. Tento na prvý pohľad rutinný prípad robí vrásky na čele aj inšpektorovi Neelovi zo Scotland Yardu - na príčine nie je len spôsob, ako obeť umrela, ale predovšetkým motív vraždy. Finančníkova pestrá minulosť ich poskytuje nemálo, o rodinnom pozadí ani nehovoriac: pekná vdova v najlepších rokoch, dcéra vetriaca príležitosť pripútať si dedičstvom nádejného nápadníka, prvorodený syn strachujúci sa o existenciu firmy, jeho brat dobrodruh či ich drahé polovičky – tí všetci môžu smrťou Rexa Fortescua získať. Kto z nich je však vrah? Iba milá stará dáma, ovládajúca umenie vyťahovať z ľudí zaujímavé informácie, sa môže nenápadne votrieť, kam treba, a šliapnuť na krk páchateľovi.
Na stiahnutie
10,00 €

dostupné aj ako:

Sherlock Holmes – Hitlerův posel smrti


Je jaro roku 1937, světová válka pomalu, ale jistě klepe na dveře. Sherlock Holmes a jeho věrný druh dr. Watson se v pokročilém věku těší dobrému zdraví a odpočívají na britském venkově. Pak ale za dramatických okolností zahyne Holmesův mladý chráněnec, a slavný detektiv se tak vrací do Londýna. Nitky vedou až do vládních kruhů a jejich tajných služeb.
Na stiahnutie
10,25 €

Nerez


Každý obyčejný den nám může změnit život. Hrdinové povídek scenáristy Marka Epsteina jsou zdánlivě sebejistí a stabilní jedinci uchlácholení drobnými lidskými sny. Jejich jistota ale není víc než pouhé očekávání pádu. Jsou zrazováni tam, kde se cítili nejsilnější: rodinou, přírodou, rozumem i láskou. Okolnosti je strhávají z cesty a ponechávají rozhodnutí, zda se chtějí navrátit do bývalé rovnováhy. A jestli to vůbec ještě dokážou…
Na stiahnutie
10,25 €

Dokonalé děti


Beth veze syna na zápas a dobře ví, že její bývalá nejlepší kamarádka bydlí nedaleko fotbalového hřiště. Avšak neviděla ji celých dvanáct let, tak proč by jezdila kolem a riskovala, že v sobě oživí bolestné vzpomínky? Jenže si nemůže pomoct. Zaparkuje před Flořiným domem a přes silnici pozoruje, jak Flora a její děti vystupují z auta. Až na to, že... Něco je strašně špatně. Flora je pořád stejná, jen vyhlíží starší, jak by se dalo očekávat. Problém je v dětech. Před dvanácti lety bylo Thomasovi a Emily Braidovým pět a tři roky. Dnes vypadají přesně jako tehdy. Jako by jim bylo stejně. Jsou to bezpochyby oni, ale vůbec se nezměnili. Zdá se, že nevyrostli ani o píď a ani o den nezestárli…
Na stiahnutie
13,68 €

Vražda na ostrově Camino


Bruce Cable, majitel knihkupectví na floridském ostrově Camino, se připravuje na návrat úspěšné spisovatelky Mercer Mannové, když hurikán Leo nečekaně změní směr a míří přímo na ostrov. Úřady nařídí evakuaci a většina obyvatel prchne na pevninu, avšak Bruce zůstává. Hurikán je devastující a mezi oběťmi je i Nelson Kerr, Bruceův přítel a autor thrillerů. Povaha jeho zranění ovšem naznačuje, že nezemřel kvůli řádění živlu. Protože policie je zaneprázdněná řešením následků bouře, rozhodne se Bruce pátrat po vrahovi na vlastní pěst – a to v divokém, ale chytrém stylu, který si čtenáři Johna Grishama tolik oblíbili.
Na stiahnutie
13,68 €

Robinson Crusoe


Těžko bychom hledali čtenáře, který by už od dětských let neznal – většinou ovšem v úpravách či převyprávěních – jádro tohoto klasického díla anglické literatury. A kolik nejrůznějších robinsonád se inspirovalo během staletí Defoeovým barvitým líčením, které vzniklo v roce 1719. Příběh „zvláštních podivuhodných dobrodružství námořníka z Yorku“ přesahuje svou éru: čteme ho jako nesmrtelný příběh o lidské odvaze, nezdolnosti i zvídavosti. Do češtiny byl Robinson Crusoe přeložen poprvé již roku 1797, důvěryhodný překlad však vyšel až o století později a novější verze pocházejí z let 1920 a 1933. Českému čtenáři se nyní dostává do rukou nový moderní překlad Martina Pokorného.
Na stiahnutie
13,68 €

Hledejte ji


Když čtrnáctiletá Riley Jarrettová zmizí z rodinného karavanu, sen o novém začátku se rozplyne a život se změní v noční můru. Obrovské rušné parkoviště kamionů v nevadské poušti je místo, kde není těžké zmizet nebo někoho unést. Detektivové sledují všechny stopy, jenže podezření padá hlavně na dívčinu rodinu, která má za sebou tragickou minulost. Její členové nejsou ani zdaleka dokonalí. Všichni – od Rileyiny matky přes nevlastního otce až po jejího nevlastního bratra – něco skrývají. A jejich tajemství se mohou ukázat jako smrtelně nebezpečná. Čas neúprosně běží a naděje, že se Riley najde živá a zdravá, je stále menší.
Na stiahnutie
13,68 €

Agatha Christie - Záhada zavretej schránky


Po celosvetovom úspechu románu Vraždy s monogramom z roku 2014 napísala britská autorka Sophie Hannahová ďalšie tri skvelé detektívky, v ktorých exceluje slávny Hercule Poirot. Druhú z nich s názvom Záhada zavretej schránky vám prinášame v novom vydaní. Lady Athelinda Playfordová plánuje usporiadať vo svojom sídle Clonakilty v írskom grófstve Cork večierok, no nemá ísť o bežnú spoločenskú udalosť. Lady Playfordová sa totiž náhle rozhodla zmeniť svoj závet a na večeri sa to chystá oznámiť prítomným. Medzi hosťami sa prekvapivo nachádzajú aj dvaja muži, s ktorými sa hostiteľka ešte nikdy nestretla: belgický detektív Hercule Poirot a inšpektor Edward Catchpool z londýnskeho Scotland Yardu. Ani jeden z nich netuší, prečo bol pozvaný - vari sa lady Playfordová obáva, že sa stane obeťou vraždy? Ak áno, prečo potom robí všetko preto, aby možného vraha vyprovokovala?
Na stiahnutie
9,50 €

dostupné aj ako:

Zubař


George Cross je podivín a není snadné s ním vyjít. Ovšem díky své posedlosti logikou, detaily a systémem je současně i skvělý detektiv. Což mu nepřidává na popularitě u kolegů či nadřízených. Každopádně pokud jde o objasněnost případů, drží u místní policie prim. Když je nalezen zavražděný bezdomovec, Crosse tento případ zaujme. Snad proto, že i on je outsider. A když se objeví spojitosti mezi mrtvým mužem a starým nevyřešeným případem, upoutá ho ještě víc. A brzy vyjdou najevo podezřelá pochybení a trhliny v původním vyšetřování. Zubař je první knihou z nové krimi série, která má snad všechny atributy dobré detektivky: excentrického protagonistu, zajímavou zápletku, spád i špetku humoru.
Na stiahnutie
13,68 €

Beletria je často nazývaná aj krásnou, alebo umeleckou literatúrou. Toto označenie pochádza z francúzskeho názvu belles lettres (krásna literatúra)Výrazom beletria sa súhrnne označujú umelecké prozaické diela. K najznámejším beletristickým žánrom patrí poviedka, novela, román, črta či umelecká reportáž.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Hľadáte knižných hrdinov, ktorí vás zavedú do sveta romantiky, histórie, sci-fi či fantasy? Prinášame vám ten najlepší výber skutočných príbehov, románov, detektívok, noviel a poviedok. K úspešným autorom beletrie patria Jozef KarikaDominik Dán, Róbert Bryndza, Kristína Tormová, Urbaníková EvitaTáňa Keleová Vasilková a Stephen King