! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


Srdce čarodejnice


Severské mýty vo veľkolepom príbehu lásky prefíkaného Lokiho a osudovej čarodejnice. Angrbodin príbeh sa začína tým, čím sa príbeh väčšiny čarodejníc končí upálením. Najvyšší boh Ódin potrestá Angrbodu za to, že sa s ním odmieta podeliť o svoj dar, nazeranie do budúcnosti. Ranená a bezmocná čarodejnica uteká do najodľahlejších kútov temného lesa. Tam ju nájde Loki, Ódinov brat. Angrbodina počiatočná nedôvera k nemu sa postupne pretaví do hlbokej lásky. Časom spolu splodia tri deti, každé s nezvyčajným, vopred predurčeným osudom. Angrboda ich vychováva na kraji sveta, ukryté pred Ódinovým vševidiacim okom. Ako však Angrboda znovu nadobúda veštecké schopnosti, zisťuje, že jej šťastný život – ale aj existencia celého božstva – je v ohrození. S pomocou neľútostnej lovkyne Skadi, s ktorou si postupne vytvorí silné puto, sa Angrboda musí rozhodnúť, či pre svoju milovanú rodinu prijme osud, ktorý sa jej vyjavil... alebo sa vzbúri a pokúsi sa zmeniť budúcnosť.
Na stiahnutie
11,10 €

dostupné aj ako:

Téměř dokonalý muž


Lenka se seznámí s charismatickým gentlemanem Andrejem. Její kamarádka Alice má z jejího nového přítele špatný dojem. Jako prokurátorka pracuje na případu, ve kterém je Andrej hlavním podezřelým. Snaží se Lence naznačit, že její přítel je zapletený do zločinu, ale ona jejím obviněním nevěří. Lenčina důvěra k Andrejovi končí v okamžiku, kdy se její život ocitá v ohrožení. Podaří se Alici získat důkazy a Lenku ochránit? Je Lenčina láska ztracená? Získá Andrej zpět její lásku?
Na stiahnutie
6,98 €

Hřích minulosti


Tajemný příběh plný napětí se špetkou vášně, ve kterém jde o život. Sara Mayerová je majitelkou úspěšné firmy, kterou vybudoval její vlivný otec. V byznysu se jí daří, ale to nejpodstatnější jí uniká mezi prsty. Touží po lásce, ale je jen tou druhou v pořadí. Všechno se změní po výhružných telefonátech, které jí nahánějí strach a otřesou jejím dosavadním životem. Když dostane anonymní zásilku, je přinucená odejít a opustit všechno, co si po léta budovala. Jenže co když ani tam nebude v bezpečí? Začíná boj o život…
Na stiahnutie
6,98 €

Smát se nahlas


Po odvážném, vtipném a politicky nekorektním románu Holky z nezisku autoři opět nezklamali. Zatímco pokrokoví novináři uvalili na román klatbu v podobě cancel culture, alternativa román ocenila Krameriovou cenou. Román Smát se nahlas je opět velká provokace. Myšlenka inscenovat příběh Jaroslava Haška jako divadlo na divadle (byť zde v prozaickém podání) umožňuje ve zjevných i skrytých paralelách konfrontovat dva světy, mezi nimiž sice leží více než sto let, ale jejichž podobnost je – zvláště dnes – až zarážející. Jaroslav Hašek je nejpřekládanější prozaik na světě. To ovšem není pro současný establishment překážkou, aby si ho okázale nevážil, a aby jeho dílo velkolepě ignoroval. Jaroslav Hašek nedostal nikdy žádnou literární cenu, a nikdy ho žádný český president neocenil ani in memoriam, byť ve světovém měřítku patří k neopomenutelným Čechům. Ačkoliv od jeho smrti letos (2023) uplynulo sto let a od jeho narození sto čtyřicet let, oficiálně je zapomenut anebo žije pouze v podobě drobných, většinou groteskních střípků, často zavádějící povahy. Svým způsobem k tomu přispěla i kinematografie. Snad s výjimkou filmu Velká cesta (Jaroslava Haška zde skvěle hrál tehdy třiadvacetiletý Josef Abrhám), kdy to musel být ruský režisér Jurij Ozerov, kdo pochopil sílu Haškova rebelství. Jak píše autor: „Sílu nejpřekládanějšího prozaika na světě, který naučil Čechy, Slováky, Němce, Rakušany, Američany, Rusy, Číňany… jak si od systému nenechat přerazit páteř a zároveň ho zdestruovat svým souhlasem. Haškův život, to je zosobnění tématu jedinec versus systém.“ Nejsem si jist, zda by se dnes hry o Haškovi nějaké divadlo ujalo… A zda by se opravdu u jeho bran neobjevili nějací ti náhle probuzení aktivisté, kteří by rychle vyškrtali ze hry vše, co je necitlivé a urážející. Woke – kvok. Právě proto, že nemůžeme spoléhat na divadlo, oceňuji skutečnost, že máme k dispozici tuto beletrizovanou podobu díla o spisovateli, jehož Švejk opravdu není kvintesencí Ladova idylického obrázku, ale nezničitelným rebelem belmondovského typu.
Na stiahnutie
7,48 €

dostupné aj ako:

Vyzývatel


Román Vyzývatel byl sepsán jako osobní výpověď autora podle skutečných událostí, které prožil nebo které mu byly vyprávěny v průběhu povinné základní vojenské služby. Autor se opakovaně zamýšlí nad chováním a měnícími se charaktery mužů, kteří plnili povinnou základní vojenskou službu nebo sloužili jako vojáci z povolání u exponované jednotky Československé lidové armády (ČSLA) začátkem osmdesátých let minulého století. Neexistuje žádný jiný román, který by téměř naturalisticky (přirozeně, nezkresleně) zachytil průběh plnění VÝZVY u tankového pluku ČSLA. Román Vyzývatel je autentický, plný dobových absurdit, nečekaných zvratů, šikanování vojáků všech hodností, nesčetných úsměvných hlášek, humoru a svérázného humoru, který k vojně patřil a který se před vámi po přečtení románu teprve v závěru naplno rozzáří v překvapivých souvislostech. Ve zpracované nezávislé odborné recenzi je uvedeno: Rukopis je mimo jiné faktograficky cennou a bohatou kronikou dění v ČSLA na počátku osmdesátých let – kdo sám na vlastní kůži nezažil, ten snad tomu všemu ani neuvěří. Velká péče byla věnována stránce lexikální (zejména v dialozích), rovněž charakteristika postav i nevábného vojenského prostředí, v němž se pohybují, je naprosto suverénní. Hlavní hrdina Jan Rosa (autorovo alter ego), absolvent vysoké školy, četař a později podporučík základní služby vzdoruje, jak nejlépe dovede, nejrůznějším protivenstvím, která mu připravují jeho nadřízení, podřízení i sám již ze své podstaty degenerující systém, před nímž není úniku (s. 158 – Je to strašný, když se blbost stane odhlasovaným a všeobecně závazným předpisem; s. 184 – Nám nejsou žádné mimořádné události povoleny; s. 358 – Aktívny politický pracovník žiadneho štátu nemôže byť blbom oficiálne ani neoficiálne – aj keby ním v skutočnosti bol; s. 555 – Nejdříve zničíte vy je a potom oni vás). Vyzývatel staví na silném autorově osobním prožitku (plnění ZVS u 1. tankového pluku ve Strašicích u Rokycan). Je pozoruhodné, jak se tuto v podstatě traumatizující zkušenost SMÍCHU SKRZE SLZY podařilo přenést do literárního díla, s nímž jsou kongeniální i přiložené kresby... VYZÝVATEL je stejně jako tehdejší ČSLA Česko-Slovenský. Ilustrace do románu nakreslil a okomentoval již bývalý příslušník Armády ČR J. J., který svůj výkon služby plnil již po listopadu 1989. Úpravu slovenských a maďarských dialogů provedl mluvčí slovenštiny J. S. – důstojník ČSLA, který svůj výkon služby plnil v letech 1972–1996.
Na stiahnutie
11,98 €

dostupné aj ako:

Kacír


Historický román KACÍR predstavuje životné peripetie Konráda Cordata, súčasníka Dr. Martina Luthera, ktorý po absolvovaní univerzitných štúdií vo Viedni, Ferrare, a po pobyte na pápežskom dvore v Ríme, pôsobí ako katolícky kňaz v Budíne. Veľmi rýchle podlieha šíriteľom Lutherových myšlienok, s ktorými sa stotožňuje natoľko, že z lukratívneho postu v Budíne odchádza do Horných Uhier šíriť životaschopné myšlienky reformácie. Opakovane navštívi stredoslovenské banské mestá – Kremnica, Banská Štiavnica, Banská Bystrica... Po násilnom skončení svojej reformačnej misie odchádza do Nemecka, osobne sa spoznáva s Lutherom a jeho spolupracovníkmi a spolu s nimi pokračuje v kazateľskej práci. Život Konráda Cordata autorka približuje románovým spôsobom, aby po viac ako 500 rokoch predstavila pomerne málo známeho pôvodcu zápiskov Reči pri stole – Konráda Cordata.
Na stiahnutie
6,98 €

dostupné aj ako:

Jen sekunda


Příběh začína tam, kde ostatní končí. Poukazuje na to, že v okamžiku, kdy se dvě hlavní postavy dají konečně dohromady, neobjeví se všude duhy a jednorožci. Obloha se často zatáhne tmavošedými mraky a jednorožci se přemění v odporné hrochy. Vztah je třeba budovat i tím, že se poučíme z našich nedostatků a vyzdvihujeme přednosti toho druhého. A fakt, že lidé mají za sebou už pubertu, z nich ještě nedělá odborníky. Wafley a Sirius spolu vyrůstali, na střední škole se dostali ze začarované zóny přátelství a po čtyřech letech se opět setkávají. A pokračují tam, kde na střední skončili. Oba ale žijí zcela odlišné životy. Wafley studuje tanec, Sirius hraje hokej a mají úplně rozdílné povahy, které je někdy ženou od sebe, jindy jim pomáhají vytvářet harmonický vztah. Nástrahy, jimž jsou vystaveny, nejsou ale vytvářeny jejich vlastními chybami, nýbrž i Connerem, šéfem finanční skupiny, který se snaží Siria zlákat na nečistý byznis. Mezi Wafley a Siria se vkrádají podezření i nejasnosti a je otázkou, jestli to jejich vztah zničí nebo posilní.
Na stiahnutie
7,48 €

dostupné aj ako:

Sivé včely


V dedine Malá Starogradovka v takzvanej sivej zóne na ukrajinskom Donbase bývajú už len dvaja ľudia: Ukrajinec, včelár Sergejič a jeho „nepriateľ z detstva“, prívrženec separatistov Paška, dvaja muži s odlišným pohľadom na život počas podivnej vojny. Včelár sa jedného dňa rozhodne z dediny odísť a odviezť svoje včely na bezpečnejšie územie – najprv na Ukrajinu, potom na Rusmi anektovaný Krym. Ukrajinský spisovateľ Andrej Kurkov sugestívne rozvíja príbehy ľudí, ktorí žijú svoj obyčajný život v nevšedných podmienkach a ktorých každodenná realita je naozaj všetko iné ako všedná. Román Sivé včely bol preložený do vyše dvadsiatich jazykov a autor zaň dostal viacero významných medzinárodných literárnych cien. Publikáciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Na stiahnutie
12,59 €

dostupné aj ako:

Božský imperátor Duny - retro vydání


Na Arrakis uběhly tisíce let a kdysi pouštní planeta je nyní zelená a plná života. Leto Atreides, syn spasitele a imperátora Paula-Muad’Diba, stále žije, ovšem už není pouhým smrtelníkem. Aby zachránil budoucnost lidstva, spojil se s písečným červem, díky čemuž může panovat jako Božský imperátor Duny dalších tři a půl tisíce let. Po proměně ztrácí nejen svůj vzhled, ale také lidskost. Rebelové, vedení Sionou Atreidovou, povstávají, aby se postavili proti jeho tyranské vládě.
Na stiahnutie
19,07 €

Rád Pisárových kostí


Druhý diel dobrodružnej, uletenej a neuveriteľne vtipnej fantasy od kultového autora Brandona Sandersona! Tak ste si o mne, Alcatrazovi Smedrym, prečítali všetko, aj to, ako ma vytrhli z bežného života vo vašom normálnom svete a nasadili do boja proti knihovníkom (tým pakom!). Nečakal som však, že po tom, ako som si v prvom diele s tým všetkým hrdinsky poradil, sa bezhlavo vrhnem do akcie na nepriateľskom území: v Alexandrijskej knižnici, kde sa - spolu s dedom a našou mrzutou strážkyňou Bastilou, jej ešte mrzutejšou matkou a sesternicou s prazvláštnym nadaním - postavíme proti kurátorom (duchom, ktorí vám s potešením požičajú knihu, ak vám nevadí, že za ňu zaplatíte svojou dušou) a niekoľkým novým otravným knihovníkom, ktorí nás neznášajú už len za to, že dýchame… a s radosťou nás znesú zo sveta. Nič z toho sa však nevyrovná tej hrôze, ktorú prežijeme, ak sa nám podarí nájsť…MÔJHO OTCA! (Tu si predstavte dramatickú hudbu…)
Na stiahnutie
9,79 €

Anatómia lží


Novomanželia Tricia a Ethan hľadajú svoj vysnívaný domov. Navštívia odľahlé sídlo, ktoré kedysi patrilo doktorke Adrienne Haleovej, uznávanej psychiatričke, ktorá pred tromi rokmi bez stopy zmizla. Počas obhliadky ich v dome uväzní silná zimná búrka... nemajú šancu uniknúť, pokým sa snehová smršť neskončí. Pri hľadaní knihy, ktorá by ju zabavila, kým neprestane snežiť, narazí Tricia na tajnú miestnosť. Nájde v nej zvukové záznamy všetkých pacientov, s ktorými kedy doktorka Haleová pracovala. Pri počúvaní kaziet sa dozvedá o desivom reťazci udalostí, ktoré viedli k záhadnému zmiznutiu doktorky Haleovej. Tricia si prehráva jednu kazetu po druhej do neskorých nočných hodín. Po každej z nich do seba zapadá ďalší šokujúci kúsok skladačky a pavučina lží doktorky Adrienne Haleovej sa pomaly rozpletá. A potom sa Tricia dostane k poslednej kazete. K tej, ktorá odhalí celú desivú pravdu.
Na stiahnutie
12,90 €

Majster útekov


V apríli 1944 sa Slovákovi Rudolfovi Vrbovi ako jednému z prvých Židov podarilo utiecť z Osvienčimu. Vtedy sa ešte volal Walter Rosenberg. Dostať sa z nacistického pekla skúsili stovky väzňov, no uspelo len zopár z nich. Vrba sa na tento takmer nemožný kúsok odhodlal preto, aby odhalil svetu pravdu o tábore smrti a varoval posledných Židov v Európe, aký osud ich čaká na konci železničnej trate. Napriek všetkým rizikám spolu s kamarátom Fredom Wetzlerom zdolali vrchy, prebrodili rieky, o vlások unikli nemeckým guľkám až napokon prepašovali prvý kompletný opis Osvienčimu, aký kedy svet videl – podrobnú správu, ktorá sa napokon dostala k Franklinovi Rooseveltovi, k Winstonovi Churchillovi a k pápežovi. Iba málokto však dbal na varovanie, pri ktorom rodák z Topoľčian – vtedy len devätnásťročný chlapec – riskoval všetko, aby ho dal na známosť. Niektorí mu neverili. Iní pokladali za lepšie mlčať. Vrba pomohol zachrániť dvestotisíc životov – ale stále bol presvedčený, že to mohlo byť oveľa viac. Toto je príbeh talentovaného „majstra útekov“, ktorý už v mladom veku chápal, že rozdiel medzi pravdou a klamstvom občas znamená aj rozdiel medzi životom a smrťou. Martinus.sk · Čítanie z knihy: Majster útekov (Jonathan Freedland)
Na stiahnutie
13,90 €

dostupné aj ako:

Dokonalá korisť


Uprostred hudobného festivalu niekto ostrou čepeľou rozpára brucho charitatívnemu pracovníkovi. V mnohotisícovom dave hudobných fanúšikov si vraha nikto nevšimne. Onedlho nájdu na dne smetnej nádoby učiteľku materskej školy zaškrtenú jej vlastným šálom. Polícia nevie nájsť stopy vedúce k páchateľovi, až kým sa nezačnú po meste objavovať podozrivé graffity. Vrah nimi oznamuje ďalšiu obeť. Čím nevinnejšia bude korisť, tým pre šialeného vraha lepšie...
Na stiahnutie
15,40 €

Emily v Paríži


Prvý román podľa úspešného seriálu Darrena Stara. Som v taxíku a srdce mi bije silno, len-len že nevyskočí z hrude. Ja, Emily Cooperová, som v Paríži! Každý má svoje sny a ten môj bol prísť sem. Pred očami mi defilujú parížske ulice s tými najúžasnejšími pamiatkami. A ja sa usmievam, usmievam! Niečo maličké vo mne však má obavu. Obavu, že si tu nenájdem svoje miesto. Obavu, že skutočnosť nebude taká, ako som si ju vysnívala.
Na stiahnutie
11,90 €

Vianoce na Madeire


Vianočná Madeira – ostrov voňajúci medom, žiariaci miliónmi svetielok, obsypaný červenými vianočnými ružami, dychtivo čakajúci na najkrajšie sviatky roka. Predstavte si historické námestie uprostred malebného Funchalu, barokovú fontánu, pekáreň, reštauráciu a neveľký podkrovný byt, ktorý sa stal v adventnom čase domovom troch nerozlučných priateliek. Zuzana, šikovná dekoratérka, je zasypaná množstvom vianočných objednávok a Sofia s Ines sa jej rozhodli pomôcť s ich realizáciou. Madeirčania si na výzdobu potrpia, a tak majú plné ruky práce. No ich najväčšou výzvou je vytvoriť ten najkrajší symbol Vianoc – neodmysliteľný betlehem – priamo uprostred ich čarovného námestia. Povinností je veľa, sviatky klopú na dvere, hektika aj vzrušenie z príchodu Vianoc narastajú. A keď k tomu pripočítame problémy s láskou, množstvo zábavných aj dojímavých situácií a podmanivé kúzlo adventnej Madeiry, dostaneme nevšedný vianočný darček plný zázrakov a tej najláskavejšej mágie. Veď Vianoce sú predsa zázrak. A zázrak, to je... láska.
Na stiahnutie
12,90 €

dostupné aj ako:

Cyklus vlkodlaka


První výkřik se ozval od zasněženého železničáře, který cítil, jak se mu tesáky zahryzly do krku. Další měsíc se ozval výkřik extatické agónie napadené ženy v její útulné ložnici. Nyní se scény neuvěřitelné hrůzy objevují pokaždé, když na odlehlé mainské městečko Tarker Mills zasvítí úplněk. Nikdo neví, kdo bude napaden příště. Jedno je však jisté. Když měsíc ztloustne, Tarker Mills zachvátí ochromující strach. Ve větru je totiž slyšet skučení, které připomíná lidská slova. A všude kolem nechává stopy netvor, jehož hlad nelze ukojit...
Na stiahnutie
10,09 €

dostupné aj ako:

Obchodníci s dětmi


Po líbánkách se Izabela vrací s manželem zpět do Keni. Doufala, že konečně otěhotní, ale je opět zklamaná. Začne se proto zajímat o adopci a dozví se, že v nigerijském sirotčinci pro ni mají dítě. Vše se zdá být na dobré cestě, dokud si Izabela nezačne uvědomovat podivné okolnosti možné adopce. Pustí se proto do nebezpečného pátrání, které předčí i její nejhorší obavy.
Na stiahnutie
9,59 €

dostupné aj ako:

Lucemburská epopej II - Kralevic Karel


Druhý díl románové fresky začíná příchodem kralevice Karla do Čech a končí smrtí jeho otce Jana Lucemburského u Kresčaku. Celé 14. století je jedno z nejslavnějších období našich dějin, kdy byla Praha centrem římské říše, ale aspirovala i na to, aby se stala "druhým Římem" křesťanstva. Složitý zápas panovníků o vládu doma i v zahraničí se prolíná se snahou severočeské a jihočeské šlechty upevnit otřesené postavení českých zemí a chránit stavovské výsady šlechty.
Na stiahnutie
11,95 €

dostupné aj ako:

Štyridsať sloníc


Keď sa spojí seriál Peaky Blinders – Gangy z Birminghamu s filmom Debbina osmička, vznikne strhujúci román zasadený do prostredia Londýna búrlivých 20. rokov, ktorý je inšpirovaný podľa skutočných udalostí rovnomenného ženského gangu. Ten sa špecializoval na krádež cenného umenia z luxusných obchodných domov i od elít. Londýn 20. rokov nie je miesto pre svojráznu ženu. Vojny gangov, násilie a nemilosrdný svet prinútili vreckárku Alice Diamondovú žiť z ruky do úst v Minte, drsnom susedstve, ktorému jej rodina šéfovala po celé generácie. Keď jej otca znovu zavrú do väzenia a jej brat, nešikovný maliar, dlhuje nebezpečnému kriminálnemu syndikátu McDonaldovcov, Alice sa chopí zodpovednosti. Bojuje o moc pri každej príležitosti, snaží sa ochrániť otcovo teritórium a udržať svojich milovaných v bezpečí pred tými najnebezpečnejšími londýnskymi kriminálnikmi. Keď Alice zverbuje záhadná Mary Carrová, trúfalo sa rozhodne porušiť otcovo pravidlo a stane sa súčasťou notoricky známej skupinky dámskych zlodejok, Štyridsiatich sloníc. Zanecháva Mint a spolu s ostatnými dievčatami kradne z tých najluxusnejších obchodných domov. Alice Diamondová zrejme prvýkrát v živote okúsi úspech. Zanedlho však chce bez ohľadu na cenu viac. Lenže keď sa zrazí jej minulosť s prítomnosťou, dievčaťu z Mintu sa nedá ujsť.
Na stiahnutie
12,90 €

Beletria je často nazývaná aj krásnou, alebo umeleckou literatúrou. Toto označenie pochádza z francúzskeho názvu belles lettres (krásna literatúra)Výrazom beletria sa súhrnne označujú umelecké prozaické diela. K najznámejším beletristickým žánrom patrí poviedka, novela, román, črta či umelecká reportáž.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Hľadáte knižných hrdinov, ktorí vás zavedú do sveta romantiky, histórie, sci-fi či fantasy? Prinášame vám ten najlepší výber skutočných príbehov, románov, detektívok, noviel a poviedok. K úspešným autorom beletrie patria Jozef KarikaDominik Dán, Róbert Bryndza, Kristína Tormová, Urbaníková EvitaTáňa Keleová Vasilková a Stephen King