! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Osobnosti strana 4 z 4

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

A provokátor


„A provokátor” önéletírás. Moore huszonnégy tiszteletlen, humoros és különös történetet gyűjtött egybe saját ifjúságáról. Az egyik pillanatban tizenegy éves kisfiú, aki eltéved a Szenátusban, és találkozik Bobby Kennedyvel, a következőben pedig a bitburgi temetőben néz szembe az elképedt és zavarodott Ronald Reagannel. Majd egy nap nassolnivalóért indul, közben főszereplője lesz a botránynak, amely hozzájárult ahhoz, hogy egész Amerikában felszámolják a magánklubokban dívó faji diszkriminációt. Tizennyolc évesen ő a megye legfiatalabb választott tisztviselője, 2003-ban pedig az Oscar-gála színpadán az amerikai elnököt bíráló mondataival döbbenti meg a világot. Michael Moore élete izgalmas, botrányos és humoros, akárcsak filmjei.
Na stiahnutie
4,20 €

dostupné aj ako:

Három élet


"Ez a könyv egy új fejezet hosszú és változatos életemben. Első ízben fogalmaztam meg Mihancsik Zsófia kérdéseire gondolataimat, emlékeimet és benyomásaimat nem angolul vagy németül, hanem anyanyelvemen. Először fordul elő, hogy egy könyvemet elsőként magyarul adják ki, és utána fordítják le idegen nyelvre. Eddig mindig fordítva történt.A cím – Három élet – tükrözi életem három különböző szakaszának érdekes, és az olvasóknak talán eddig ismeretlen részleteit is. Így a gyávaság és a félelem éveit 1957- ig Budapesten; négy évtized külföldi sikereit és új tapasztalatait, hibáit és tévedéseit; s végül új házasság nyomán az ingázást Bécs és Budapest között.Nem tudtam és nem akartam hazugságban élni, ezért hagytam el több mint ötvenöt éve a hazámat. És ezért utasítottam vissza egész életemben a rágalmakat és lepleztem le, ahol és ahogy csak tudtam, forrásaikat. A gonoszság és a butaság elleni harc mindig része volt általános publicisztikai tevékenységemnek, mely írásban, szóban és képben a nemzetközi közvélemény tájékoztatását szolgálta. Arthur Koestlertől Sebastian Haffnerig, Manès Sperbertől Fejtő Ferencig írtak emigráns szerzők hasonló tapasztalatokról. Műveik és memoárjaik maradtak számomra az iránytűk harmadik életemben is." – Paul Lendvai
Na stiahnutie
5,04 €

dostupné aj ako:

BACSÓ PÉTER - A nép nem olyan, mint a körte


Hovanyecz László beszélgetőpartnerei között akad tudós, színművész, akadémikus, zenetörténész  és festőművész egyaránt. Ami az interjúalanyokban közös, az nem más, mint hogy valamennyien  a XXI. század társaság által alapított Hazám-díj kitüntetettjei voltak az elmúlt években.  A rövidke e-kötetek a Kossuth Kiadó Értékteremtők sorozatában megjelent írásokat tartalmazza. 
Na stiahnutie
0,25 €

Bűnös élvezet


Különleges könyvet vehet kezébe az olvasó. Sok tekintetben: rendkívüli könyvet. Szerzője ugyanis egy tökéletesen zárt világ, a magyar szexipar legismertebb alakja. Aki most úgy döntött, megnyitja előttünk ezt a zárt világot. És mesél. Mesél a kezdetekről, a rendszerváltás idejéről, a félig illegális forgatásokról. A külföldi pornósokról, akik elözönlötték Magyarországot és szó szerint nem tiszteltek senkit és semmit. A sikerekről, és az elnyert pornó Oscarokról. Mesél a szereplőválogatásokról, az önként jelentkező hírességekről, a pornósról, aki ma már politikus, az ismert táncdalénekesnőről, aki az utolsó pillanatban állt el a forgatásról. Mesél a pornó nagy sztárjairól, és apró titkairól, a legendákról, melyeknél az élet még sokkal, sokkal izgalmasabb. És nem megy el szó nélkül a fél világot behálózó, prostituálthálózatok, a ""dubajozás"", az egyre népszerűbb swinger klubok mellett sem. Mesél különleges forgatási helyszínekről, a lassan hírhedté váló Gellért fürdőről is. Miért áll most elő ezzel? Ne kérdezzük. Csak élvezzük, hogy belelátunk egy világba, melyről eddig, valójában, fogalmunk sem volt. Figyelem! A szerző őszintesége miatt a könyvet csak 18 éven felülieknek ajánljuk!
Na stiahnutie
4,20 €

dostupné aj ako:

A Britney Spears rejtély


Sokan szeretnek rádiót hallgatni, és sokan szeretnek olyan dalokat hallgatni, amelyeket kedvenc előadóik énekelnek. De mit teszel, ha az adott előadóról érdekes, többnyire negatív cikkek jelennek meg? Elfordulsz tőle vagy inkább beleásod magad és kutakodsz kicsit, mi ez a sok képtelenség, amik nem is illenek az énekes személyiségéhez? Van egy határ, ami után már ezek a dolgok furcsává válnak. De mi történhetett, mi volt a kiváltó ok? Ez a könyv most Amerika, és egykor a világ egyik leghallgatottabb, és legismertebb énekesnőjének életét mutatja be, ráfókuszálva az utóbbi évekre, amikor elkezdődött ez a furcsaság sorozat, amely még mindig tart, és egyre különösebb. Persze, több ember is terjeszt abszurd dolgokat és mindenben rémeket lát, de vannak olyat esetek, ahol tényleg nem árt a dolgok mögé nézni, ha élesen akarjuk látni a képet, és meg akarjuk tudni a valóságot és terjeszt abszurd dolgokat és mindenben rémeket lát, de vannak olyat esetek, ahol tényleg nem árt a dolgok mögé nézni, ha élesen akarjuk látni a képet, és meg akarjuk tudni a valóságot.
Predaj skončil
9,55 €

Cesta za svobodou


Když se objevily zprávy o klíčícím romantickém vztahu mezi milovaným anglickým princem a americkou herečkou, upoutaly pozornost celého světa a rozpoutaly šílenství mezinárodních médií. Vévody a vévodkyně ze Sussexu byly sice vždycky plné noviny – od jejich zasnoubení, přes svatbu a narození syna Archieho, až po bezprecedentní rozhodnutí odejít ze života členů královské rodiny, ale pravdivý příběh Harryho a Meghan zná jen málokdo. Cesta za svobodou poprvé vstupuje za novinové titulky, odhaluje neznámé detaily společného života Harryho a Meghan a vyvrací mnohé klepy a mylné dohady, které pronásledují dvojici na obou stranách oceánu. Jako členové vybrané skupiny novinářů, kteří se zabývají britskou královskou rodinou a jejími činnostmi, byli Omid Scobie a Carolyn Durandová svědky života mladého páru tak, jak se to podařilo jen málokomu zvenčí. Jedinečný přístup a účast těch, kteří jsou manželům nejblíže, umožnily napsat poctivý, detailní a odzbrojující portrét sebevědomého, vlivného a pokrokově uvažujícího manželského páru, který se nebojí opustit tradici, je odhodlaný ubírat se novou cestou mimo světla reflektorů a rozhodl se věnovat budování humanitárního odkazu, který výrazně ovlivní celý svět.
Predaj skončil
11,90 €

dostupné aj ako:


Kategória literatúry Biografie osobností je pútavým a vzrušujúcim žánrom, ktorý sa zaoberá životnými príbehmi významných osobností z rôznych oblastí. Tieto biografie nám ponúkajú hlboký vhľad do života, kariéry, úspechov, výziev a osobných príbehov týchto výnimočných jednotlivcov.

V tejto kategórii môžeme nájsť biografie umelcov, politikov, vedcov, spisovateľov, filozofov, vynálezcov a ďalších, ktorí zanechali nezmazateľnú stopu vo svojich oblastiach. Tieto príbehy nám umožňujú spoznať ich vnútorný svet, zdroje inšpirácie, rozhodujúce okamihy a významné rozhodnutia, ktoré ich formovali ako jednotlivcov.

Biografie osobností nám poskytujú pohľad na ich rast, vývoj a cestu k úspechu. Sledujeme ich profesionálny a osobný život, ich úspechy a neúspechy, ako aj ich príspevok k danej oblasti. Získavame vhľad do ich tvorivejho procesu, pracovných metód, filozofie a prístupu k životu.

Tieto biografie nám tiež umožňujú spoznať osobné výzvy, ktorým osobnosti museli čeliť, ako aj ich schopnosť prekonať prekážky.

Biografie osobností môžu byť inšpiratívne a motivačné pre čitateľov, ktorí hľadajú príklady úspechu, odhodlania a inovácie. Tieto knihy nám ponúkajú vzory, ako sa postaviť výzvam, rozvinúť svoj potenciál a dosiahnuť vynikajúce výsledky vo svojej oblasti.