! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Vyhlaďte všechny ty netvory


Nescházejí nám znalosti. Chybí nám odvaha uvědomit si, co víme, a vyvodit z toho důsledky. „Vyhlaďte všechny ty netvory!" říká ve slavné Conradově novele Srdce temnoty šílený obchodník Kurtz. Je to cynické doporučení, jak zajistit bílým kolonizátorům pohodlné podnikání s africkými surovinami. Kurtz je sice fiktivní postavou, ztělesňuje však evropské myšlení své doby. Myšlení, pro něž byla genocida legitimní cestou k bohatství a moci; myšlení, které mělo zrodit dvacáté století i s jeho hrůzami. Pravda má občas podobu střípků rozházených všude kolem. Abychom ji mohli zahlédnout, musíme poodstoupit v prostoru i čase. Švédský spisovatel Sven Lindqvist proto podnikl pouť Saharou, aby mohl psát o temné minulosti evropského bohatství a imperiálního rozmachu. Vznikla dnes již legendární kniha Vyhlaďte všechny ty netvory, fascinující a brutální hybrid cestopisu, eseje a průvodce dějinami, přeložený do dvaceti jazyků, který vzbudil kontroverzi svým odhodláním pojmenovat pravdu za cenu vlastní — tedy evropské — hanby.
Na stiahnutie
13,19 €

dostupné aj ako:

Pražská okénka


Pražské okénko Stanislavy Jarolímkové na portálu Praha křížem krážem již déle než rok nabízí zajímavosti z pražských ulic, náměstí a zákoutí a autorka se nyní rozhodla vytvořit i knižní verzi. Obohatila ji o další témata a podrobnosti, které literatura běžně nenabízí. Dozvíte se tak například, kde se nacházelo první Maroldovo panoráma, jakou roli hrál podstavec Bruncvíkovy sochy, kde a proč se v Praze málem utopil František Křižík, odkdy má Pražský hrad výtah se stropem potaženým kůžemi ještěrů a celou řadu dalších pozoruhodností, které zpestří zážitek všem, kteří si o Praze nejen rádi čtou, ale se stejnou chutí se ji vydávají i objevovat na vlastní oči. V tom jim pomohou i unikátní fotografie a ilustrace.
Na stiahnutie
14,19 €

dostupné aj ako:

S Japonskem v srdci


Odhalte krásu Japonska očima našeho předního japanologa, publicisty, překladatele a tlumočníka z japonštiny Martina Vačkáře. Přeneste se v jeho knize do Země vycházejícího slunce na konci šedesátých let 20. století, kdy byla tamější společnost stále ještě velmi zakořeněna ve své tradiční minulosti, ale zároveň už otevírala náruč překotné modernizaci, tak typické pro současné Japonsko. Příběhy, které autor vypráví, vám představí Japonsko zcela jiné zemi zakořeněnou v dávných tradicích, zemi zajímavého jazyka, zemi milých lidí se zcela odlišnou mentalitou a zkušenostmi. A nezapomíná ani na dodnes platné praktické tipy a postřehy, které jistě ocení každý správný cestovatel.
Na stiahnutie
15,69 €

dostupné aj ako:

Szabira Mentem!


Az eseménydús és színes forgatag magával ragadja az olvasót, mely  őszinte egyszerűségével nyit meg olyan belső kapukat, melyek  létezését lehet, hogy sosem sejtette az, aki kezébe veszi ezt a  naplófeljegyzést.  Néha vicces, néha szomorú, néha megdöbbentő az a kulturális  különbség, ami a latin-amerikai térség kicsinyke szelete és Európa  között kimondva, kimondatlanul is meglapul. A gyökerek, a  hitrendszerek, a szokásrendszerek és az emberi kapcsolatok a mindennapokon keresztül hagynak bepillantást nyerni a Dominikai  Köztársaság valódiságába.  A hotelmonstrumok és luxus szolgáltatásaik elvakító csillogása most  teljesen háttérbe szorul, hogy a kíváncsi szemek megláthassák e  gyönyörű sziget életének ezernyi más oldalát is…
Na stiahnutie
6,45 €

1000km Slovenskom po červenej


Cestopisný príbeh tridsaťdňového, vyše tisíc kilometrov dlhého putovania z najzápadnejšieho bodu Slovenska, po ten najvýchodnejší. Najdlhšia časť cesty viedla cez známu Cestu hrdinov SNP, ale neobchádza ani málo známu Východokarpatskú magistrálu. Nie všetkým sa podarí absolvovať našu najdlhšiu magistrálu a veľa nezvládne nástrahy cesty. Spať na zastávke autobusov, v lese mimo dosahu akejkoľvek pomoci, bojovať o zásoby jedla s myšami, čeliť horúčavám, snehu a vetru a to všetko na našom malom Slovensku. Je to príbeh, ktorý ponúka odporúčania, ako podobné putovanie úspešne dokončiť.
Na stiahnutie
6,99 €

A nők, akikről éjjel álmodom


Mit ?kezdhet egy negyvenes, egyedülálló nő megunt, megfeneklett életével? Mia Kankimäki felmondta az állását, eladta a lakását, és elhatározta, hogy körbejárja a világot azoknak a női felfedezőknek és művészeknek a nyomában, akiknek lenyűgöző élete már régóta ad inspirációt neki. Először Tanzániába és Kenyába utazik, hogy felfedezze Karen Blixen (a Távol Afrikától szerzője és főhőse) életének színhelyeit, majd más női utazók, felfedezők – Isabella Bird, Ida Pfeiffer, Mary Kingsley, Alexandra David-Néel és Nellie Bly – nyomába ered. Mia ezután Japánban keres gyógyírt depressziójára, s közben megismeri a kortárs festőnő, Kuszama Jajoi káprázatos művészetét. Firenzében a reneszánsz elfeledett festőnőinek, Sofonisba Anguissolának, Lavinia Fontanának és Artemisia Gentileschinek a képei nyűgözik le. A könyv földrajzi, életrajzi és spirituális felfedezőút azok nyomában, akik egykor kiléptek a női szerepek korlátai közül, hogy láthassák és megváltoztathassák a világot. Ha nekik sikerült, miért ne sikerülhetne Miának is?
Na stiahnutie
9,55 €

4000 km sám na bicykli naprieč Austráliou


Všetko zlé je na niečo dobré, povedal si Peter Božik, keď sa liečil z následkov nehody na historickom kostitrase. A tak si naplánoval cestu na opačnú pologuľu, počas ktorej mal spojiť príjemné s užitočným: naučiť sa po anglicky a zažiť Austráliu – ako inak – na bicykli. Zážitky z tejto cesty, ktoré priebežne zverejňoval pre svojich podporovateľov i na sociálnej sieti, sa s odstupom času rozhodol vydať knižne aj s bohatou obrázkovou prílohou.
Na stiahnutie
9,90 €

Izrael színei (2. kiadás)


Úti élmények a Szentföldön.Nincs mindig második esély. A könyv írója izraeli kóborlásai során is megtapasztalta, hogy vannak az életben meg nem ismétlődő helyzetek, amikor utólagos javítási lehetőség nincs. Az is kiderül az igaz történetekből, hogy az olvasás néha életmentő lehet és a belső hangra oda kell figyelni, mert habár az emberek többsége nagyjából jó, a rosszak kíméletlenül gonoszok tudnak lenni. A főszereplő nemcsak busszal és autóstoppal utazik, hanem a lét fontos kérdéseiről magában filozofálva, gyalog rója a Szentföld országútjait, sőt időnként gyanútlanul tévelyeg a „hóbortos” sivatagban is. Ezt abból a megfontolásból teszi, hogy ha van védőangyala, akkor az kösse fel a gatyáját. Magányos szemlélődőként emberi közelségbe hozza a csodálatos műemlékeket a körülöttük zajló élet apró epizódjain keresztül. Barátokra egy kutyafalka tagjaiban talál, akiknek akaratlanul a vezérük lesz. Általuk tanulja meg, hogy mit jelent a ragaszkodás, bajtársiasság és a felelősségvállalás. A helybeliekkel való beszélgetésekből pedig azt szűri le, hogy a szélsőségeseket és a bajkeverő politikusokat kivéve az ott élő egyszerű emberek ugyanazt akarják, mint bárhol másutt a normális többség: szabadon, békében élni és élni hagyni.
Na stiahnutie
8,42 €

Bujón v šumienke


Populárna kniha horských poviedok od horolezca, turistu, cyklistu, skialpinistu a lesníka Michala Diviaka vychádza počas deviatich rokov už tretí raz. Okrem obľúbených poviedok Lyžovačka v horách, Na Matterhorn v štýle „ostblok”, či Bivak na Aconcague v nej nájdete aj jeden doteraz nevydaný príbeh. Táto knižka nie je o jedenástkových cestách v previsnutých stenách, ani o najstrmších zjazdoch, ba ani o neskutočných utrpeniach v mrazivej himalájskej stratosfére. Nespomína sa tu žiadny špičkový športový výkon a ani žiadny hrdinský čin. Lebo po svete behajú aj takí chalani a baby, ktorí nikdy nevylezú osmičkovú cestu, nikdy nezlyžujú Krčmarák a nikdy nezabehnú maratón. Len milujú prírodu, hory a dobrodružstvo. Sám som taký.
Na stiahnutie
9,90 €

dostupné aj ako:

O čom sníva raketový pes


Cesta hrdinov SNP je červená turistická magistrála, ktorá sa tiahne celým Slovenskom od Duklianskeho priesmyku až po Devín. Autorke knihy sa podarilo na tejto takmer 770 km dlhej trase vytvoriť ženský rýchlostný rekord, keď ju prešla za 11 dní a 18 hodín. Kniha je plná jej vtipných pozorovaní z cesty a prenikavých pocitov, ktoré sa s pribúdajúcimi kilometrami menia ako na hojdačke, zatiaľ čo zaznamenané rozhovory s jej kamošmi z podporného tímu prerastajú do humorných absurdností. Kniha vyšla v spolupráci s hiking.sk a bola zaradená medzi Martinus knihy roka 2020.
Na stiahnutie
11,90 €

dostupné aj ako:

Mongolsko a Sibír


Odtrhnúť sa na pol roka, zdolať Mongolsko a uviaznuť na Sibíri ... Že takto si svadobnú cestu nepredstavujete? Ani autori nie, ale aj o tom je cestovanie bez plánu. V teplotách od +30°C do -30°C naháňali mongolské jaky i orlosupy, spálili sa na púšti Gobi a otužovali v jazere Bajkal. A na záver BAM road, jedna z najnebezpečnějších ciest sveta, kde vám adrenalín znovu a znovu vyráža dych a musíte sa spoľahnúť len sami na seba, hoci niekedy ani to nestačí. Cestopis Mongolsko a Sibír je nabitý zážitkami, farbami, chuťami aj vôňami ďalekých a exotických krajín. Spolu so Zuzanou a Martinom precestujete kus sveta, stretnete úžasných miestnych a niekedy aj nemiestnych ľudí, objavíte skryté zákutia s nádhernou prírodou a spoznáte zopár prekvapujúcich až neuveriteľných faktov. No hlavne sa budete z pohodlia gauča zabávať, zatiaľ čo oni si to miestami poriadne odmakajú. Expedícia, ktorá otestovala výdrž a trpezlivosť nielen posádky, ale aj jedného neobyčajného vozidla - 25-ročného Fordu Bronco, vám nedá vydýchnuť. Okrem množstva krásnych fotografií je kniha doplnená mapami, aby ste v tých diaľkach niekde nezablúdili.
Na stiahnutie
11,95 €

dostupné aj ako:

Ahoj, mami


Kniha Ahoj, mami vznikla z emailů. Posílaly si je dcera, která se po studiích odstěhovala do Austrálie, a matka žijící v České republice. Dcera začíná nový život s cizincem. Hodně cestuje po exotických zemích, ale hlavně poznává všední život Australanů a popisuje jej s humorem a nadsázkou. Matka píše o starostech a radostech každodenního života v Česku. Kniha je přitažlivá nejen svým vyprávěním, ale i spoustou autentických fotografií.
Na stiahnutie
7,90 €

Úsmevné pocitopisy


Predstavte si, že si čítate – najskôr sa len usmievate, zrazu sa smejete a popritom sa celkom nenápadne všeličo dozviete o piatich exotických krajinách - Kuba, Nepál, Guatemala, Mexiko, Indonézia. Náš svet potrebuje dobrú náladu a tú rozdáva Veronika, autorka cestovateľského projektu Latina na cestách, milovníčka dobrodružstiev, Južnej Ameriky, latino hudby a salsy. Žila v Ekvádore a srdcom je proste Latina. Navštívila 80 krajín, miluje v ľuďoch prebúdzať ich nesmelú dobrodružnú dušu a tých, ktorí cestujú v pohodlí domova, prenesie do ďalekých krajín prostredníctvom svojich fotografií a úsmevných pocitopisov z ciest. Prvé riadky pocitopisov vznikali už v roku 2006 na jej prvej sólo ceste po juhovýchodnej Ázii. Netušila, že už vtedy bola vlastne „bloger“ s obstarožnou Nokiou, bez selfie tyčky, bez wi-fi na hosteli a na cestách k svojmu „blogovaniu“ používala stovky internetových kaviarní. Každý deň posielala e-mail zdarného prežitia svojej VIP skupine: mama, rodina a kamoši. Nemala od nich súhlas v súlade s GDPR a proste ich brutálne spamovala. Každý deň! Nesťažovali sa. Práve naopak, chceli čítať viac. V tejto knihe nazriete do 5 krajín, kam sa vybrala spolu s jej dvoma parťákmi - mudrlantami. Nečakajte historické fakty, presné časy odchodov autobusov, ani Excel tabuľku s rozpočtom. Veronika v knihe prináša svoje úsmevné pocit(y)opisy a pre cestovateľov ponúka bonusy ako cestovať za babku. Dôležité upozornenie! Je dosť pravdepodobné, že ak ste zaočkovaní proti smiechu a dobrej nálade, nevznikne u vás pri čítaní žiadna reakcia.
Na stiahnutie
11,90 €

dostupné aj ako:

Úsmevné pocitopisy


Radi sa smejete a milujete dobrodružstvá? Ste tu správne. Ideme do Ekvádoru - do krajiny v tvare srdca na rovníku. Aj v druhej knihe zo série Úsmevné pocitopisy autorka rozdáva dobrú náladu a prináša 19 dobrodružných príbehov. Veronika vás s humorom a reportážnymi fotografiami prevedie nádhernou krajinou, od vzácnych Galapágskych ostrovov, cez sopečné Andy, až do džungle k šamanovi na očistný rituál s posvätnou rastlinou ayahuascou. Autorka navštívila viac ako 80 krajín, v Ekvádore pracovala a táto prekrásna krajina sa stala jej druhým domovom. Dozviete sa, akí sú Ekvádorčania milý a usmievaný národ a ako ide ekvádorská láska cez žalúdok. Prezradí vám, ako je to s (ne)bezpečnosťou, pretože ak vás napadnú ekvádorskí „nápadníci“, môže to viesť rôznym zábavným diagnózam. Náš svet potrebuje dobrú náladu a tej veru nikdy nie je dosť. Určite sa ujde aj vám.
Na stiahnutie
12,90 €

dostupné aj ako:

Mexikopedie


Mexiko je rozlohou obrovská země, o níž se říká, že jeden život na její poznání nestačí. Ale proč se o to alespoň nepokusit? Mexikopedie přibližuje v abecedně řazených tématech více či méně známé oblasti mexické kultury, gastronomie, přírody, umění a dějin – od úchvatné rostliny agáve, přes unikátní indiánské baroko, tajemné oslavy Dušiček, mexickou patronku Pannu Marii Guadalupskou, ikonickou malířku Fridu Kahlo, tajemnou Lacandonskou džungli, migrující motýly monarchy stěhovavé, božská tacos, mexické naháče xoloitzcuintles až po předkolumbovskou šperkařskou metodu ztraceného vosku. A mnoho dalšího. To vše doplněné barevnými ilustracemi a desítkami fotografií.
Na stiahnutie
17,06 €

Paříž, město lásky a nenávisti


Po úspěšných knihách Kruté příběhy sladké Francie I. a II, a cesta do hlubin Italovy duše (a žaludku) přichází plzeňský spisovatel a průvodce Zbyněk Kašpar s další knihou pro milovníky Francie, která je tentokrát věnována Paříži. Zajímavosti z minulosti i současnosti Paříže čerpá autor z literatury, ale zejména z vlastní zkušenosti průvodce, protože jak sám říká: „Jen průvodce nejlépe ví, co turisty ve Francii skutečně zajímá.“ Kniha zcela určitě potěší všechny, kdo mají rádi Francii, chtějí si oživit své vzpomínky nebo se plánují do této krásné země vydat. Čtenáři se v ní dozví, proč jedli Pařížané krysy, proč je Paříž považována za město lásky, i o temných dobách okupace Německem.   Zbyněk Kašpar (nar. 1970) vystudoval francouzštinu a historii, nyní je učí na plzeňském gymnáziu a kromě toho provází turisty po Francii. Napsal dva výjimečné turistické průvodce o tom, co v průvodcích nenajdete Kruté příběhy sladké Francie a Cesta do hlubin Italovy duše a žaludku, které podle jeho slov vznikly jako vedlejší produkt průvodcovské praxe.
Na stiahnutie
13,68 €

Ako som vozil Kórejcov


Po dvoch úspešných dieloch o tom, aké je to voziť Nórov, prichádza Ondrej Sokol s historkami o vození Kórejcov. Obmena cestujúcich prináša nové spôsoby, akými sa dá šoférovi autobusu skomplikovať život, pričom autor sa vám ich nebojí dopodrobna opísať. Zmena nastáva aj v prostredí – tentoraz sa nebudeme premávať len po Nórsku, ale rovno krížom cez celú Európu. Z Nemecka cez Rakúsko s móresmi z čias monarchie, urobíme si zastávku v čiernej diere strednej Európy a cez našich južných susedov sa pretrmácame na divoký Balkán okolo roku 2014, aby sme sa šťastlivo presunuli vpred v čase aj v priestore za severný polárny kruh... Čo sa nemení, je Ondrejov typický humor a rozprávačský talent. Automaticky vás vtiahne na sedadlo vodiča medzi fotomaniackeho mnícha a sprievodkyňu. Napínavou jazdou zahraničím zistíte, že nezáleží na tom, či ste v Nemecku, u susedov alebo na Balkáne. Všade sa nájde nejaký dôležitý colník, šéf parkoviska, dôchodca alebo čajka, ktorí vám chcú pokaziť deň. Kniha obsahuje tradične veľa zábavy, dve záhadné kórejské tabletky a dokonca aj romantickú linku, v ktorej budete fandiť autorovmu kukovi. Nasadať, vyrážame!
Na stiahnutie
15,90 €

Koruna Česka


Poznejte Korunu Česka v její letní i zimní kráse společně s cestovatelem a fotografem Jardou Zaoralem. Objevíte s ním všech 16 českých pohoří s nadmořskou výškou nad 1 000 metrů. Knížka vás zavede do nejvyšších pater českých hor, odkryje vám nádherné výhledy, nejútulnější horské chatičky i hloubi lesů. Nabídne spoustu tipů na jedno i vícedenní výlety či přechody pohoří v létě a také ukáže možnosti, jak si hory užít v zimě, ať už na sáňkách, běžkách, skialpech, nebo sněžnicích. Kromě toho se v knize dočtete spoustu zajímavostí. Co má člověk dělat, když jej v horách zastihne bouřka? Jak se v Česku řeší problémy s kůrovcem? Nebo jak to bylo s kyselými dešti v Krušných horách? Nebudou chybět ani Jardovy vtipné historky. Zjistíte, jak se (ne)má chodit bez plavek do sauny, na co si dát pozor, když jdete na polské chatě na záchod, nebo kde na horách uspořádat nejlepší rozlučku se svobodou. Třešničkou na dortu je nepostradatelná část Jardova příběhu – a tou jsou lokální pivovary. Výlety na horách je potřeba si také náležitě užít, proto se s vámi Jarda podělí o svůj rituál, jímž je vrcholové pivo. Dokážete si tipnout, které české pohoří nabízí to nejlepší? Tak schválně, jaká dobrodružství v Česku zažijete vy?
Na stiahnutie
21,52 €

Darth Vader ide SNP-čku


Pred 2 rokmi, po mojom prechode Cesty hrdinov SNP, dobrodružstvo Darth Vadera na najdlhšej slovenskej turistickej magistrále uzrelo svetlo sveta v podobe blogu. Avšak, postupom času, a najmä vďaka pozitívnym recenziám od čitateľov, sa príbeh o prechode krížom po Slovensku na 2 etapy s parťákom Lego Darth Vaderom dočkal knižného spracovania. 31 dní , 779,4 km, 1 149 884 krokov, 33 155 nastúpaných výškových metrov. Príbeh o Kofole, kyslých cukríkoch, búrkach, asfalte... Ale aj o nezabudnuteľných a často vtipných zážitkoch. V knihe nájdete: - detailný popis jednotlivých dní prechodu, trasy, terénu a každodenného života SNP-čkara - denný harmonogram (prevýšenie, dĺžka trasy, oficiálny čas) - presný zoznam výstroje, aj úpravy v priebehu trasy (čo sa zišlo a čo radšej nechať doma) - ako som sa na Čertovici skoro druhý raz narodila a prečo bolo treba rozdeliť trasu na 2 razy - nevyspytateľné Nízke Tatry, asfaltový východ Slovenska, "bludné" Malé Karpaty, more chlebov s paštikou, neuveriteľné stretnutia a oveľa viac - veľa zážitkov, či už nebezpečných, zaujímavých, krásnych, alebo aj smutných, lebo to všetko k takémuto dlhému prechodu patrí!
Na stiahnutie
8,90 €

Nestraťte sa vo svete - naopak - objavujte jeho krásy, tajomné zákutia a najväčšie divy sveta. V tejto sekcii nájdete knihy o najlepších cyklotrasách v Čechách a na Slovensku, historických hradoch a zámkoch, o turistike či skalách. Túlajte sa nielen prstom po mapách, ale aj vďaka sprostredkovanej skúsenosti v cestopisoch z celého sveta.

Tu nájdete bohatý výber kníh, ktoré sa zameriavajú na objavovanie sveta a ponúkajú vám informácie o geografii, mapách a sprievodcov, ktorí vám pomôžu spoznať rôzne regióny a kultúry.

Kategória geografia, mapy, sprievodcovia je určená pre dobrodruhov a cestovateľov, ktorí túžia objavovať svet. Nájdete tu knihy, ktoré vám prinášajú fascinujúce informácie o rôznych krajinách, kontinentoch, prírodných zaujímavostiach, kultúrach a histórii. Okrem toho sa môžete tešiť na najrôznejšie mapy, sprievodcov a mapy turistických trás, ktoré vám pomôžu plánovať vaše vlastné dobrodružstvá.

Nájdete tu Sprievodcov, mapy, atlasy, sprievodcov do auta,knihy o  vVode, lyžiach, cyklistike,knihy o turistike a skalách , atlasy sveta, rodinné atlasy, cestopisy, historické pamiatky, hrady a zámky,knihy o  Slovensku, aj  obrazové publikácie.

K najvyhľadávanejším knihám v tejto kategórii patria Ako som vozil Nórov, Veľký atlas sveta, železnice, lietadlá či 501 festivalov a Polárna planéta