! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-mailek nélküli világ


Miért ?alkalmatlan az agyunk a kiválóság elérésére, ha folyton e-mailekre kell válaszolnunk? Hogyan egyszerűsíthetjük a munkaszervezéssel kapcsolatos kommunikációt? Miért kell túllépnünk az e-mailek és csetüzenetek jelentette állandó összekapcsoltságon? Ma tudásmunkásként napjainkat a folyamatos kommunikáció és a bejövő üzenetek áradata határozza meg. A szüntelen eszmecseréből senki sem tud kilépni, pedig az emberi agy nem az állandó digitális interakcióra van optimalizálva. Emiatt nem használjuk ki a kognitív sávszélességünket az érdemi munka elvégzéséhez. A „hiperaktív csoporttudatra” épülő munkafolyamat bizonyítottan katasztrofális hatással van a hatékonyságra és a nyereségességre – ráadásul megkeseríti az életünket. Cal Newport, az informatikatudomány docense és hatékonyságszakértő, oknyomozó riportjai és kutatásai alapján azt állítja, hogy jelenlegi munkamódszerünk hibás. Merész, esettanulmányokat bemutató könyvében alapelveket fogalmaz meg, és konkrét iránymutatást ad, miként hozhat drasztikus javulást a projektmenedzsment-szemlélettel működő munkahely, ahol egyértelmű, optimalizált folyamatok – nem pedig a véletlenszerű üzenetek – határozzák meg, hogyan értelmezzük, adjuk ki és tekintjük át a tennivalóinkat. Kimerült beosztottként, a hatékonyság növekedését célul kitűző vállalkozóként, de akár versenyelőnyt kereső vezetőként is kulcsfontosságú e szemléletváltás mellett elköteleződnünk: a kérdés ugyanis nem az, eljön-e az e-mailezés nélküli világ, hanem az, ki jár majd élen ebben a változásban.
Na stiahnutie
12,42 €

A pénzáramlás 6 szabálya


Jones Peter vagyok, jelenleg Magyarország második legnagyobb Airbnb-tulajdonosa, üzemeltetője. De hogyan is építettem fel egy ekkora céget? Az üzleti életben nagyon sok tapasztalatot szereztem az elmúlt 17 év alatt, amíg a nulláról eljutottam idáig, és az út nem volt mindig könnyű. Olyan akadályokba ütköztem, amelyek leginkább a pénzhez és a külvilághoz való kapcsolódásomban jelentek meg. Az elmúlt tíz évben elmélyültem ennek a tanulmányozásában, és hat típusba soroltam az emberek pénzhez és az anyagi világhoz köthető érzelmeit, hozott mintáit.  Két dolgot szeretnék megosztani veletek ebben a könyvben:  A saját utamat az anyagi függetlenség eléréséig, és ami még fontosabb, hogy milyen változásokon mentem keresztül érzelmileg mostanáig, amikor is boldog embernek vallhatom magam, mind a magánéleteben, mind pedig az üzletben.  Tudd meg, hogy a 6 pénztípusból melyikhez tartozol!   
Na stiahnutie
7,01 €

Gondolkozz és gazdagodj


Mi ?az, ami lehetővé teszi, hogy az egyik ember töretlenül előrejusson, alkosson, gyarapodjék és megtalálja a boldogságát – míg a másik egy-két próbálkozás után megfeneklik, és semmire sem viszi? Mi az, ami lehetővé teszi, hogy az egyik ember eredményesen fejlessze emberi kapcsolatait, növelje befolyását – míg a másik képtelen erre? Mi az, ami az egyik ember számára lehetővé teszi, hogy álmaihoz utat találjon a problémák és akadályok dzsungelén át is – míg a másik vak elszántsággal küzd, és nem jut semmire? Sok évvel ezelőtt Andrew Carnegie, a világ egyik leggazdagabb embere vendégül látta a könyv szerzőjét. Az idős iparmágnás a siker titkáról filozofált. Az akkor alig húszéves Hill ott hallott először a Titokról. Az eredmény: Carnegie megbízza őt, tanulmányozza, hogyan működik másoknál a Titok, tapasztalatait összegezve dolgozza ki a siker filozófiáját, fejlesszen ki egy Mestermódszert, és hasznosításra nyújtsa át a világnak. Így született meg ez a könyv. A Gondolkozz és gazdagodj! feltárja a Titkot, és megadja a Módszert. "...a siker nem szorul magyarázatra, a kudarcot nem igazolja semmilyen alibi" Minden idők legsikeresebb üzleti motivációs könyve. Több mint 30 millió példányban kelt el világszerte. Napoleon Hill klasszikus nemzetközi bestselleréből megtanulhatod, hogyan lehetsz saját erődből gazdag, sikeres és boldog.
Na stiahnutie
11,24 €

dostupné aj ako:

Verejný záujem v členských štátoch Európskej únie


O knihe: Jediná publikácia za posledné desaťročie na slovenskom i českom knižnom trhu, ktorá podáva stručný ale systematický a ucelený prehľad o súčasnom stave, štruktúre a organizácii verejnej správy (štátnej správy i samosprávy) ale i ostatných súčastí verejnej moci (zákonodarnej a súdnej) vo všetkých členských štátoch Európskej únie. Čitateľ v nej nájde o každom štáte základné dáta z jeho histórie, o jeho parlamente a súdnictve, o hlave štátu, vláde a ostatných ústredných orgánoch štátu, ale aj o tom, ako je štátna správa vykonávaná v území, i o tom, ako sa na výkone verejnej správy podieľa regionálna či miestna samospráva. Kniha by nemala chýbať vo verejných knižniciach, ale ani v knižnici čitateľa, ktorý hľadá informácie o usporiadani fungujúcej verejnej správy v štátoch Európy. O autorovi: Stanislav Konečný, docent Fakulty verejnej správy UPJŠ v Košiciach, je autorom úspešnej Otvorenej komunálnej politiky, Úvodu do štúdia verejnej správy a ďalších publikácií.
Na stiahnutie
12,00 €

Uspejte v online


Krok za krokom vás prevedieme cestou, ako nastaviť, realizovať a vyhodnotiť online marketingovú stratégiu. Predostrieme vám najčastejšie chyby, ktorým by ste sa mali vyhnúť. Oboznámime vás s modernými taktikami, vďaka ktorým si získate výhodnú pozíciu v online prostredí, zlepšíte povedomie o svojej značke a zvýšite konverzný pomer. Radiť vám budú TOP experti online marketingového sveta na Slovensku a v Česku, ktorí sa podieľajú na online marketingu spoločností ako je Tatra Banka, O2 Slovensko alebo LIDL.
Na stiahnutie
9,90 €

dostupné aj ako:

Cardano


Kniha si klade za cíl představit projekt Cardano a jeho ekosystém. Co je jeho součástí, na čem se pracuje, jaká je možná budoucnost. Příklady, jak se do ekosystému zapojit a také z něj profitovat. Vysvětluje pochopitelným způsobem, jak vše funguje a proč tato síť aspiruje na jeden z nejkvalitnějších blockchainových projektů současnosti i budoucnosti. V knize si najdou svoje jak úplní začátečníci, tak i zkušení uživatelé kryptoměn. Je určena investorům, podnikatelům, zaměstnancům, programátorům, manažerům, ale i maminkám na rodičovské, freelancerům a třeba i starší stále zvědavé generaci v důchodu. Cardano je svoboda se zapojit, sdílet, zůstat a přispět do ekosystému společně s milióny dalších lidí, zároveň zhodnotit svoji investici a budovat pasivní příjem.
Na stiahnutie
5,90 €

Manažerské rozhodování a sport


Publikace se zabývá manažerským rozhodováním, přičemž se zaměřuje na segment sportu. Obsahuje rovněž informace o nových trendech, ať už se jedná o analýzu rozhodovacích procesů ve sportu, management sportovních klubů, využití sportovních dat, informační technologie či právní a další aspekty probírané tematiky.
Na stiahnutie
7,00 €

dostupné aj ako:

Umenie obchodných vojen


Urob ťah len vtedy, ak máš z toho výhody; neposielaj vojakov do boja, ak nie je čo získať; nebojuj, pokiaľ nie je pozícia kritická. Sun-c', Umenie vojny Umenie obchodných vojen je kompiláciou postrehov z najväčších obchodných sporov v dejinách. Necháva sa inšpirovať učením obsiahnutým v knihe Umenie vojny, ktorej autorom je legendárny čínsky generál Sun-c', a zároveň populárnym podcastom Business Wars. Umenie obchodných vojen rozpráva príbehy a poučenia z najväčších obchodných konfliktov v histórii, ktoré odhaľujú, prečo sú niektoré firmy úspešné, zatiaľ čo iné sa rozpadajú. Podnikanie je boj o prežitie. Podobne ako vo vojne, tak aj v biznise prejavujú nezmieriteľní lídri rovnakú húževnatosť a silu v honbe za výsledkami, navrhujú stratégie a mobilizujú zdroje, aby zvíťazili. Úspech môže závisieť od tých najmenších detailov; jediná chyba môže potopiť celé impérium. Napokon víťazí jedna strana – a víťazstvo je to jediné, na čom záleží. V Umení obchodných vojen David Brown majstrovsky opisuje niektoré z najväčších obchodných bitiek v dejinách. Robí tak na pozadí postrehov a pragmatických odporúčaní uznávaného čínskeho vojenského stratéga majstra Suna. Každý spor rivalov je príbehom kombinácie rozumu, taktiky a zdrojov. Brown zachytáva vzostup firiem, ako porážajú súperov, zostavujú inovatívne plány a prispôsobujú sa meniacim sa požiadavkám. Cieľ? Udržať si náskok pred konkurenciou a dosiahnuť víťazstvo. Brown zhrnul všetky poznatky, ktoré odkryl v stovkách epizód podcastu a hĺbkovým výskumom trvajúcim vyše roka. Takýmto spôsobom vytvoril vzorec obchodných intríg, ktorých je v historiografii neúrekom. Príbehy v Umení obchodných vojen vás inšpirujú a ponaučenia, ktoré si z nich môžete vziať – o odhodlaní, vynaliezavosti, trpezlivosti, statočnosti, vnímavosti a ďalších vlastnostiach, ktoré prispievajú k víťaznému podnikaniu – , sú neoceniteľné. A to či už ste kreatívec na voľnej nohe, alebo riaditeľ v nadnárodnej firme.
Na stiahnutie
13,90 €

dostupné aj ako:

Nápad za miliardu


Z nuly až na vrchol. Deset příběhů úspěšných českých startupů a jejich zakladatelů. Ještě před čtyřicítkou zažili mezinárodní úspěch ve světě byznysu. Tomáš Čupr, Josef Průša, Simona Kijonková a další osobnosti stojící za úspěšnými českými startupy, jejichž hodnota překročila hranici miliardy korun. O čem snili v dětství? Co je žene dál? Jak se poučili ze svých nezdarů? Sbírku soukromých i profesních příběhů doplňují rady a tipy, které jednotlivým podnikatelům a jejich firmám pomohly dostat se až na vrchol.
Na stiahnutie
13,68 €

Súvzťažnosti pre verejnú správu


Publikácia obsahuje nasledovné témy: Súvzťažnosti pre štátnu správu a samosprávu - Postupy účtovania - rozpočtové organizácie, príspevkové organizácie, vyššie územné celky, obce, mestá, školy, účtová osnova...
Na stiahnutie
9,30 €

Odvody poistného (od 1.1.2020)


Titul, ktorý každoročne vychádza vo vydavateľstve PORADCA obsahuje nové sumy odvodov na sociálne a zdravotné poistenie, ktoré je potrebné platiť od 1. 1. 2020 pre jednotlivé kategórie zamestnancov, zamestnávateľov, dohodárov, SZČO, spoločníkov, konateľov... Z dôvodu medziročnej zmeny priemernej mzdy v hospodárstve SR, sa mení výška minimálnych a maximálnych vymeriavacích základov a tým od 1. 1. 2020 aj výška minimálnych a maximálnych poistných odvodov. Nový minimálny aj maximálny vymeriavací základ sa vzťahuje na obdobie od januára 2020. Sociálna poisťovňa tieto zmeny oznámi živnostníkom a ostatným SZČO listom alebo do e-schránky, ak ju majú aktivovanú. SZČO, ktorých sa to týka, dostanú oznámenia v januári 2020 a poistné v novej výške prvý raz zaplatia k 10. februáru 2020 (keďže 8. deň v tomto mesiaci je sobota). Od 1. 1. 2020 nastávajú zmeny i v plnení povinností a v platení poistného za dôchodcov, ktorí ostávajú pracovať aj po priznaní dôchodku. Kým doteraz bol pre zamestnávateľov na účely platenia poistného za nich rozhodujúci deň priznania dôchodku, od začiatku roka to už bude deň vydania samotného rozhodnutia o priznaní dôchodku. Titul obsahuje aj tieto témy: - Pracovnoprávny vzťah na základe pracovnej zmluvy - Pracovnoprávny vzťah na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo PP - Samostatne zárobkovo činné osoby - Spoločníci, konatelia, členovia štatutárnych a iných orgánov právnických osôb
Na stiahnutie
3,89 €

Účtovanie – Zákony a predpisy


Obsah: Zákon č. 431/2002 Z. z o účtovníctve s komentárom Postupy účtovania v PÚ s komentárom - opatrenie Ministerstva financií SR č. MF/23054/2002-92 Postupy účtovania v JÚ – úplné znenie - opatrenie Ministerstva financií SR č. MF/27076/2007-74 Zákon č. 283/2002 Z. z. o cestovných náhradách Zákon č. 152/1994 Z. z. o sociálnom fonde Slovník odborných pojmov Základné právne predpisy z oblasti účtovníctva a účtovania pre podnikateľov účtujúcich v JÚ a v PÚ. Obsahuje úplné znenie zákona o účtovníctve s komentovanými ustanoveniami k právnemu stavu od 1. 1. 2018. Komentár je obohatený o riešenie prípadov z praxe. Účtovné jednotky sú povinné pri vedení účtovníctva dodržiavať obecne uznávané účtovné princípy a zásady. Základná problematika účtovníctva je upravená zákonom č. 431/2002 Z. z., Opatrením MF SR č. MF/27076/2007-74 ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania pre účtovné jednotky účtujúce v sústave jednoduchého účtovníctva a Opatrením MF SR č. 23054/2002-92, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania pre podnikateľov účtujúcich v sústave podvojného účtovníctva, zákonom o č. 152/1884 Z. z. o sociálnom fonde a zákonom č. 283/2002 Z. z. o cestovných náhradách Publikácia je určená podnikateľom, účtovníkom ekonómom, daňovým poradcom a audítorom.
Na stiahnutie
9,50 €

dostupné aj ako:

Daňové priznania 2019 + vyplnené vzory a tlačivá


Titul, ktorý každoročne vychádza vo vydavateľstve PORADCA Vám odpovie aj na tieto otázky: Aký typ daňového priznania podáva podnikateľ, občan, zamestnanec, nezisková organizácia....? Aké postupy a pravidlá musia byť dodržané? Publikácia okrem vysvetlenia pojmov a postupov obsahuje aj príklady a vyplnené tlačivá daňových priznaní za rok 2019. Tiež sa dočítate, kto má aký typ daňového priznania podať a aké lehoty na podanie daňových priznaní sú záväzné. Titul obsah nasledujúce témy: Daňové priznanie k dani z príjmov právnickej osoby za rok 2019 + prílohy - tlačivá Daňové priznanie k dani z príjmov fyzickej osoby za rok 2019 + prílohy - tlačivá Daňové priznanie k dani z príjmov v rozpočtových a príspevkových organizáciách za rok 2019 + prílohy - tlačivá Ročné zúčtovanie preddavkov na daň z príjmov zo závislej činnosti za rok 2019 + prílohy – tlačivá Povinnosť platenia dane z príjmov sa vzťahuje na každého občana, ktorý v zdaňovacom období (v kalendárnom roku) dosiahne zdaniteľné príjmy, čiže príjmy, ktoré sú predmetom dane a nie sú od dane oslobodené. Daňová povinnosť je vysporiadaná buď vykonaním ročného zúčtovania preddavkov na dať, ktoré za zamestnanca vykonáva jeho zamestnávateľ, alebo podaním daňového priznania Autori: Ing. J. Bielená, Ing. M. Brnová, Ing. M. Vidová, Ing. Z. Kajanovičová
Na stiahnutie
7,50 €

Daňové a nedaňové výdavky A-Z 2018


Publikácia obsahuje: Preukazovanie výdavkov príslušnými dokladmi Hesla v abecednom poradí Dosiahnutie, zabezpečenie a udržanie príjmov Preukazovanie výdavkov Práve vychádza publikácia, ktorú vydavateľstvo Poradca s.r.o. vydáva už takmer 20 rokov. Je určená najmä účtovníkom, ekonómom, daňovým poradcom, audítorom, ale aj kontrolným orgánom - pracovníkom daňových úradov, ..... Obsahuje heslá v abecednom poradí - výdavky z daňového a účtovného pohľadu, na dosiahnutie, zabezpečenie a udržanie príjmov a preukazovanie výdavkov príslušnými dokladmi. Publikácia je tematický doplnená publikáciou 1000 riešení 4/2018.
Na stiahnutie
9,80 €

Bizarní a zaniklá povolání


Poznejte kuriózní způsoby lidské obživy, o kterých jste dosud ani netušili!  Tato kniha je čtivým a často i vtipným průvodcem po více než 100 nejroztodivnějších profesí, od starověku po současnost. Zjistíte, že existují zaměstnání jako srážeč vlaků, kostelní budič, krmič vší, lepič lega či bematista. Činnost pohřebního klauna, tuliče koček či pojídače hříchů vás možná překvapí, popis práce kokosového bezpečáka rozesměje, nad prací rasa a kata se znechuceně otřesete. Autor Jan Pohunek je etnolog, spisovatel a muzejník.
Na stiahnutie
9,51 €

Aká drahá je intuícia?


Dan Ariely vo svojej prelomovej knihe Aké drahé je zadarmo odhalil viaceré predsudky, ktoré nás vedú k nerozumným rozhodnutiam. Teraz v novej knihe odhaľuje prekvapivé negatívne a pozitívne účinky, ktoré môže mať iracionalita na náš život. Okrem iného sa zaoberá aj týmito otázkami: -Prečo môžu vysoké odmeny znížiť produktivitu šéfov? -Prečo máme tak radi nábytok, ktorý si zostavíme sami? -Ako nám môžu zmätočné pokyny v skutočnosti pomôcť? -Prečo je pre nás pomsta taká dôležitá? -Prečo je taký veľký rozdiel medzi tým, čo si myslíme, že nás urobí šťastnými, a tým, čo nás naozaj robí šťastnými? Ariely využíva údaje z vlastných originálnych a zábavných experimentov, aby vyvodil strhujúce závery. Vysvetľuje, ako prelomiť negatívne vzorce myslenia a správania a robiť lepšie rozhodnutia, od konfliktov v práci cez milostné vzplanutia až po hľadanie zmyslu života.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Poradca 9/2021 - Daňový poriadok s komentárom


Prináša Vám Daňový poriadok po novelách s komentárom v úplnom znení Od 1. 1. 2021 Finančné riaditeľstvo SR bude zverejňovať aktualizovaný zoznam daňových subjektov registrovaných pre daň z príjmov na svojom webovom sídle. Zverejňované budú údaje ako daňové identifikačné číslo, meno a priezvisko fyzickej osoby alebo názov právnickej osoby, adresa trvalého pobytu, miesta podnikania čí sídla právnickej osoby. Prvýkrát zverejní Finančné riaditeľstvo tento zoznam najneskôr do 30. 6. 2021. Daňový poriadok pripravil však aj ďalšie novinky týkajúce sa registrácie daňových subjektov z úradnej moci správcom dane. Správca dane mal do konca februára 2021 zaregistrovať z úradnej moci všetky subjekty, ktoré sú do 31. 12. 2020 zapísané do vyššie uvedených registrov, ale neboli registrované u správcu dane. Parlament SR však schválil novelu zákona, na základe ktorej sa posúva účinnosť tejto zmeny od 1. 1. 2022. Titul obsahuje úplné znenie zákona po ostatnej novele s komentárom: - Legislatíva - Daňový poriadok s komentárom V priebehu roka 2020 boli viaceré novely zákona č. 563/2009 Z. z. o správe daní (daňový poriadok). Novela daňového poriadku v súvislosti so zákonom o zlepšovaní podnikateľského prostredia zasiahnutého opatreniami na zamedzenie šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby COVID-19 priniesla predĺženie lehoty na predloženie vyjadrenia sa daňového subjektu k zisteniam uvedeným v protokole z daňovej kontroly z 15 pracovných dní na 30 pracovných dní. Nová predĺžená lehota 30 pracovných dní na predloženie vyjadrenia daňového subjektu k zisteniam uvedeným v protokole z daňovej kontroly sa prvýkrát uplatní na protokoly z daňovej kontroly vypracované po účinnosti tohto zákona. Ide o propodnikateľské opatrenie, ktoré vyplynulo z požiadaviek podnikateľskej verejnosti a komory daňových poradcov, predĺžiť lehotu, nakoľko 15 dňová lehota na predloženie vyjadrenia a dôkazov, preukazujúcich tvrdenia daňového subjektu, ktoré nemohol predložiť v priebehu daňovej kontroly, bola krátka, nakoľko zmeškanie tejto lehoty nebolo možné odpustiť. Novely priniesli aj iné zmeny súvisiace s odkladom platenia dane a povolenia splátok, respektíve správca dane môže povoliť odklad platenie dane v splátkach najskôr odo dňa splatnosti dane, a to aj spätne. Tiež sa znížila úroková sadzba pri výpočte úroku za dobu povoleného vkladu z 10 % na 3 %, ktorý správca dane nevyrubí, ak nepresiahne 5 €. Ďalšia legislatívna úprava daňového poriadku bezprostredne súvisí s Obchodným zákonníkom, a to s likvidáciou spoločností, nakoľko sa likvidácia spoločností predĺžila o šesť mesiacov, ak likvidátor zistí, že má spoločnosť ku dňu zostavenia účtovnej závierky a konečnej správy o priebehu likvidácie daňový nedoplatok, alebo ak sa u nej vykonáva daňová kontrola. Ostatné zmeny aj s vysvetlením obsahuje komentár k daňovému poriadku v tomto čísle mesačníka.
Na stiahnutie
4,80 €

Poradca 8/2021 - DPH s komentárom


Parlament začiatkom novembra schválil vládny návrh zákona č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty, ktorý upravuje zákon o dani z pridanej hodnoty od 1.1.2021, resp. od 1.7.2021 pri niektorých novelizovaných ustanoveniach s odloženou účinnosťou. Medzi najvýznamnejšie zmeny v oblasti DPH od roku 2021 patrí možnosť opravy základu dane pri nevymožiteľnej pohľadávke, tiež zmeny pravidiel pri predaji tovaru na diaľku (zásielkovom predaji), zrušenie oslobodenia pri dovoze zásielok, zavedenie zákonnej fikcie pri predaji tovaru na diaľku, rozšírenie osobitnej úpravy uplatňovania dane tzv. systému Mini-One-Stop-Shop (MOSS). V akej miere bude podnikateľ uvedenými zmenami ovplyvnený, sa dočítate v rubrike Legislatíva. Titul obsahuje úplné znenie zákona po ostatnej novele s komentárom: Legislatíva Zákon o dani z pridanej hodnoty s komentárom Novela zákona o DPH prináša od 1.1.2021 viacero zmien. Doplnením zákona o DPH dochádza od januára k zadefinovaniu predaja tovaru na diaľku, a to predaja tovaru v rámci EÚ, ako aj predaja tovaru dovážaného z tretích území alebo tretích krajín, a k zmene pravidiel pre určenie miesta dodania takého tovaru. Miestom dodania tovaru predávaného na diaľku bude v súlade s novými pravidlami ten členský štát, v ktorom sa odoslanie alebo preprava tovaru pre zákazníka skončí. Za účelom zvýšenia dobrovoľnosti plnenia daňových povinností, pokiaľ ide o predaj tovaru na diaľku dovážaného z tretích území alebo tretích krajín nepodliehajúceho spotrebnej dani, vlastná hodnota ktorého nepresahuje sumu 150 eur, sa zavádza nová dobrovoľná osobitná úprava, prostredníctvom ktorej si môžu zdaniteľné osoby plniť povinnosti týkajúce sa podávania daňového priznania a platenia dane len v jednom členskom štáte, tzv. členskom štáte identifikácie. Po novom sa zavádza možnosť opravy základu dane pri dodaní tovaru alebo služby, ak platiteľ dane, dodávateľ, nedostal zaplatené a jeho pohľadávka sa stala nevymožiteľnou. Ak sa pohľadávka platiteľa dane za dodanie tovaru alebo služby stane nevymožiteľnou a platiteľ dane uplatní právo na zníženie základu dane, ukladá sa uložiť odberateľovi, ktorý za toto dodanie nezaplatil a uplatnil si právo na odpočítanie dane, povinnosť opraviť odpočítanú daň. Zákon prináša aj ďalšie zmeny, ktoré sa dozviete v tejto publikácii.
Na stiahnutie
4,80 €

Nekonečná hra


Autor bestsellerů Začněte s PROČ a Lídři jedí poslední představuje metodu trvale úspěšného podnikání. V nekonečné hře není cílem porazit konkurenci, ale vybudovat nesmrtelnou firmu, již milují zaměstnanci, zákazníci i akcionáři. Ikonu, která bude prospěšná komunitám, v nichž působí, přežije změny i otřesy trhu a současně zůstane zisková. Na existenčních dramatech řady společností vám Sinek přesvědčivě ukáže, že k vybudování takového podniku musíte následovat ušlechtilou vizi a mít odvahu z ní neslevit. Nadchne vás pro celistvější přístup k byznysu, díky němuž se krátkodobý růst nebo snaha stát se „jedničkou na trhu“ změní v zastaralé koncepty. # V knize se mimo jiné dozvíte: -?Jak vybavit svou firmu pro účast v nekonečné hře. - Že klíčovým předpokladem pro funkci lídra je nekonečné nastavení mysli a odvaha vést. -?Proč musí být vize nekonečné firmy v souladu nejen s cíli majitelů a akcionářů, ale také zaměstnanců, zákazníků a širší komunity. ?- Že etický úpadek společnosti je důsledkem líného řízení. ?- Proč nemá smysl srovnávat se s konkurentem, pokud nejde o důstojného rivala. Byznys je hra, jejíž pravidla si nemůžeme zvolit. Můžeme si však vybrat, zda ji budeme hrát s konečným, nebo nekonečny´m nastavením mysli.
Na stiahnutie
10,95 €

dostupné aj ako:


Literatúra v kategórii Ekonómia, manažment, marketing ponúka bohatý výber kníh, ktoré sa zaoberajú rôznymi aspektmi ekonomiky a riadenia organizácií. Táto kategória je určená pre tých, ktorí majú záujem o širší pohľad na ekonomické a manažérske témy.

Literatúra v tejto kategórii sa venuje rôznym aspektom ekonomických systémov, makroekonomickým a mikroekonomickým analýzam, ekonomickým teóriám a modelom. Zároveň skúma rôzne stratégie riadenia a vedenia organizácií, ako aj inovácie a transformácie v podnikovom prostredí.

V tejto kategórii nájdete literatúru zameranú na podnikanie, medzinárodný obchod, inovácie, ekonomickú politiku, udržateľný rozvoj, logistiku a mnoho ďalších tém. Tieto knihy a časopisy poskytujú teoretické poznatky, empirické štúdie a praktické príklady, aby čitatelia získali ucelený prehľad o ekonomických a manažérskych problémoch a možnostiach.

Vzdelávajte sa v kategóriách ekonómia a ekonomika, dane a účtovníctvo, financie, finančný trh, investovanie, bankovníctvo a poisťovníctvo, manažment, marketing, reklama, žurnalistika, podnikanie a obchod a personalistika.