! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Bridge generáció


LogMeIn, Prezi, Ustream. A startup világ magyar sztárjai. Három cég, öt arc. Még egyikük sem múlt el negyvenegy éves. Ha szeretnék, megtehetnék, hogy a lábukat lógassák egy napfényes tengerparton, de ők a cégeiket és az ötleteiket akarják kiteljesíteni. Mindannyiuk szenvedélye a gyerekkorukból ered, és izgalmasabbnál izgalmasabb művészeti és üzleti kísérletekből szerezték tapasztalataikat. Van, aki már gyerekként is számítógépfüggő volt, van, aki fehérneműt próbált eladni, és van, aki elméleti fizikusnak készült. Egy azonban közös: semmi sem tudta kioltani a kreativitásukat, és semmi sem tántorította el őket a céljaiktól.Üzletemberré képezték magukat, és figyelték a Szilícium-völgyet, maguk is oda vágytak. Aztán rájuk is felfigyeltek. A legtehetségesebb magyar és nemzetközi mérnökök, programozók és dizájnerek csatlakoztak hozzájuk, a legnagyobb cégek kezdtek beszállni a vállalkozásaikba. Ők mégsem hagyták el Magyarországot. Mindannyiuknak fontos, hogy jelen legyenek, hogy adjanak valamit az országnak.Nemrégiben összefogtak. Megalakították a Bridge Budapestet, hogy sikertörténeteiket megsokszorozva járulhassanak hozzá Magyarország változásához. A szavukra már sokan figyelnek, a tetteiket sokan követik.Vajon sikerül-e még nagyobbat álmodniuk? Megteremthetik-e egy egész országban ugyanazt a légkört, amelyet a saját cégeikben már létrehoztak? Erre tették fel a jelenüket, ők öten.
Predaj skončil
5,32 €

dostupné aj ako:

Antal Imre


Showman volt? Bohóc volt? Musorvezeto volt? Televíziós személyiség volt? Zongoramuvész volt? Színész volt? Élt vagy játszott? Szórakozott vagy szórakoztatott? Az élet nagy gyoztese volt, egy korszak meghatározó személyisége, hose, vagy az élet egyik nagy vesztese, tragikus hose, elbukott hérosza? Ki volt Antal Imre? Róla beszélnek pályatársai, barátai, ismerosei. Galambos Lajos, Havas Henrik, Horváth Ádám, Juszt László, Kepes András, Kocsis Zoltán, Ómolnár Miklós, Pécsi Ildikó, Rózsa György, Sas József, Selmeci Tibor, Szilágyi János, Szinetár Miklós, Vágó István, Vitray Tamás.
Predaj skončil
3,35 €

Knézy


Vannak, akik gyulölnek, de tudom, hogy sokan szeretnek. Ezt elfogadtam, nincs ezzel semmi gond. Még 1971-ben kerültem a televízióhoz, és olyan szerencsém volt, hogy az 1972-es müncheni olimpián már dolgozhattam. Úgy jöttem haza Németországból, hogy az újoncból ismert tévériporter lett. Mindent a sportnak, a televíziónak köszönhetek, és hálás vagyok ezért. Talán még egy könyvet szívesen írnék, ez motoszkál bennem. Nem tudom, lesz-e rá idom...
Predaj skončil
3,35 €

A pénz mágusai


Tíz portré, tíz sikeres emberről.Tízszer tíz vagy annál is több történet a magyar gazdaság elmúlt egy évtizedéről – tanulságokkal, buktatókkal, érdekes történetekkel és személyes vallomásokkal.Szerencsés véletlenek vagy tudatos tervezés – esetleg e kettő keveréke – eredményezte e azt. hogy biológusból, újságíróból, plakátragasztóból, ipari miniszterből és múzeumi munkatársból igazi üzletember lett, olyan vállalkozó, akinek a nevét immár az országhatárokon túl is ismerik.Szakonyi Péter, a Magyar Hírlap gazdasági rovatának újságírója velük beszégetett el sikereik titkáról.A pénz – kötetben szereplő mágusai meglepő őszinteséggel – tárják fel életük elmult egy évtizedét, hiszen tapasztalt menedzserként tudják; a fájó kudarcokból legalább anyit lehet okulni, mint a csillogó sikerekből..
Predaj skončil
2,79 €

Show


Minden, amit a showbusiness világáról hittél hiúság, gyűlölet, féltékenység, korrupció, drog, alkohol, hangos sikerek és zajos bukások - igaz! Persze, speciális, magyar módon Bárdos András könyvében keveredik elképzelt és valódi világ: nehezen azonosítható figurák, nevükön nevezett, mindenki által ismert szereplőkkel. Megtörtént helyzetek a fikcióval. Olyan kíméletlen őszinteséggel, ugyanakkor megértő együttérzéssel mutatja be a hazai showbusinesst, a hírességek világát, a bulvárt, a politikát, és mindezek összefonódását, hogy az olvasó a végén már azt sem tudja eldönteni: sírjon vagy nevessen inkább. De a szerző dönt. Jóízűen kineveti a közeget, sőt, a történet során fel-feltűnő önmagát is.
Predaj skončil
3,57 €

dostupné aj ako:

Steve Jobs


iPod. ?iPhone. iPad. iTunes. Mac. És egy név mindezek mögött: Steve Jobs. Az Apple-vezér és Pixar társalapító első hivatalos életrajza egy nem mindennapi ember életébe enged betekintést. A könyv írója az elmúlt két év során több, mint negyven alkalommal beszélgetett Steve Jobsszal. Ezek a beszélgetések szolgáltak a könyv gerincéül, amit tovább színesített vagy éppen árnyalt a több, mint 100 – családtagokkal, barátokkal, ellenségekkel, versenytársakkal és kollégákkal készített – interjú. Ezekből bontakozik ki Steve Jobs eseményekben gazdag élete. Egy olyan emberé, akinek páratlan kreativitása, tökéletesség iránti szenvedélye és fékezhetetlen lelkesedése 6 ágazatot forradalmasított: személyi számítógép, animációs film, zene, telefon, táblaszámítógép és a digitális könyvkiadás.Egy olyan világban, amelyben a társadalmak a digitális kor gazdaságát építik, Jobs a legnagyobb példakép. Felismerte, hogy a XXI. században az értékteremtés igazán hatékony módja a kreativitás és a technológia összekapcsolása, s ezért olyan vállalatot hozott létre, amelyben a határtalan képzelet egyedülálló mérnöki teljesítménnyel párosul.Jobs közreműködött a könyv készítésében, de teljesen szabad kezet adott az írónak, sőt arról a jogáról is lemondott, hogy a kéziratot nyomdába kerülés előtt átolvassa.
Predaj skončil
9,66 €

dostupné aj ako:

Az elektronikus könyv


Kindle, ?Nook, iPad, Irex – kezd felpörögni az e-könyvolvasók piaca és nem csak külföldön, hanem itthon is. Az ár a csúcskategóriában már bekúszott a kétszáz dollár alá, az egyszerűbb készülékek már száz dollárért is elérhetők. Az e-Reader sikertörténet itthon is elkezdődött, kezd kialakulni az e-könyv komplexum: elektronikus kiadók digitális könyvcsemegéket kínálnak az elektronikus olvasó-szerkezetekre; magyar nyelvű tartalmat, magyar menüvel. Az elektronikus könyv új kultúr-technikai komplexumokra téríti, kényszeríti az olvasókat. Az Internet és a különböző hozzáférési eszközök – mint az iPad, a mobiltelefon, a note-book, az asztali számítógép, és természetesen maga az e-reader – összetett virtuális térbe helyezik a tudás és a műélvezet logisztikáját. A könyvespolcok ritkán érintett tárlókká válnak, hiszen a digitális készletek – azonnal elérhetően – kimeríthetetlen rezervoárban rendelkezésre állnak. A Gutenberghez köthető korszakjelzést új fogalom jelzi: a „Google”tenberg-galaxis.A könyv a tartalom virtualizációjának hatásait kísérli meg bemutatni. Felvázolja az e-könyv technikai, kereskedelmi struktúráját. A e-book határterületeit is számba veszi: a hangos- és videokönyvet, a POD konstrukciót. A digitális könyvet a nyomtatott könyv folytatásaként, nem pedig megszüntetőjeként elemzi. A könyv szerzője informatikus könyvtáros végzettségű. Doktori értekezését az elektronikus kultúra és az online közszolgálat összefüggéseiről írta. Dolgozott nagy informatikai multik partnereként, kommunikációs tanácsadója volt a hazai internet vállalkozások legnagyobbjainak. Rendszeresen publikál szaklapokban, elméleti folyóiratokban. Egyetemi oktató.
Predaj skončil
2,79 €

Tuti dilik


„Második kötetem – alig merem leírni – másról szól, mint az Úti dilik, mégis olyan, mintha folytatása lenne az elsőnek. Vagy ikerpárja. Az egyik arról szól, hogyan láttam a világot, a másik pedig arról, hogyan vándoroltam végig a pályámon. Hogyan éltem meg újságíróként az elmúlt század második felét. Ötven év az fél évszázad, elborzasztóan sok, ha kimondom. Ha pedig visszagondolok rá, mégis úgy tűnik, mintha most lett volna, hogy zakatoltam Celldömölkön, és megírtam első zsengémet Rákosi pajtásról. Miközben fogalmam sem volt arról, mi fán terem az újságírás. Hogyan lettem mégis újságíró? Ezt írtam meg a könyvemben. Nem szabályos pályatörténet, hanem szertelen, bolondos útirajz arról, hogy merre jártam, kikkel találkoztam, miről írtam és hogyan az elmúlt évtizedekben.”
Predaj skončil
2,79 €

Titkos hadműveletek pénztárcánk ellen


A mai világban tudtunkkal, vagy tudtunk nélkül rendszeresen megpróbálnak félrevezetni, átverni és baleknak nézni minket. A reklámok, hirdetések, akciók mind-mind pénztárcánk megkönnyítését célozzák meg különféle pszichológiai alapokra támaszkodó trükkös módszerekkel. Ezek egy részét hamar átlátjuk, de sok olyan is akad köztük, amely esetében csak utólag derül ki, hogy megint áldozatok lettünk. Bár e könyv könnyed hangvételű történetnek példáin keresztül egy képzeletbeli szerencsétlen ember eseteit mutatja be, itt-ott bizony magunkra is ismerhetünk. A könyvben megtalálhatjuk az életben egyre gyakrabban előforduló vevőátverési módszereket, és az azok ellen való védekezési lehetőségeket, a pénztárcánkra veszélyes helyzetek elkerülésének módjait. Ha tehát elolvassuk ezt a könyvet, kicsivel dörzsöltebbek leszünk, és talán a jövőben kevesebbszer lehetünk áldozatok. Minderre garancia az is, hogy a könyvet egy neves marketingszakember és egy jogász írta ? szerencsére könnyed, humoros stílusban. A könyv mottója akár az alábbi vicc is lehetne: Grün, a zöldséges odaszól legjobb segédjének, hogy értékelje le az almát. A fiú kimegy, majd a táblán a 100 forint fölé odaír egy áthúzott 150 Ft.-os árat.
Predaj skončil
1,32 €

Literatúra v kategórii Ekonómia, manažment, marketing ponúka bohatý výber kníh, ktoré sa zaoberajú rôznymi aspektmi ekonomiky a riadenia organizácií. Táto kategória je určená pre tých, ktorí majú záujem o širší pohľad na ekonomické a manažérske témy.

Literatúra v tejto kategórii sa venuje rôznym aspektom ekonomických systémov, makroekonomickým a mikroekonomickým analýzam, ekonomickým teóriám a modelom. Zároveň skúma rôzne stratégie riadenia a vedenia organizácií, ako aj inovácie a transformácie v podnikovom prostredí.

V tejto kategórii nájdete literatúru zameranú na podnikanie, medzinárodný obchod, inovácie, ekonomickú politiku, udržateľný rozvoj, logistiku a mnoho ďalších tém. Tieto knihy a časopisy poskytujú teoretické poznatky, empirické štúdie a praktické príklady, aby čitatelia získali ucelený prehľad o ekonomických a manažérskych problémoch a možnostiach.

Vzdelávajte sa v kategóriách ekonómia a ekonomika, dane a účtovníctvo, financie, finančný trh, investovanie, bankovníctvo a poisťovníctvo, manažment, marketing, reklama, žurnalistika, podnikanie a obchod a personalistika.