! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Ako získavať klientov a spolupracovníkov tak, aby sme si rozumeli


Kombinovanú CD knihu je možné čítať v PC a kompatibilných zariadeniach ako aj si ju vypočuť v bežných audio prehrávačoch. Tento študijný materiál – odborná publikácia je vhodná pre vedúcich mimovládnych organizácií, manažérov, obchodných zástupcov, zamestnancov, ktorí pracujú s ľuďmi ako aj pre civilný sektor, ktorí potrebujú zlepšiť svoje komunikačné zručnosti a presadiť svoje nápady a myšlienky.
Na stiahnutie
4,60 €

Pénzügyi elemzés, csődelőrejelzés, válságkezelés


Több ?üzleti területet átfogó, hiánypótló szakkönyvünk részletesen tárgyalja azokat a pénzügyi viszonyszámokat, származtatott mutatószámokat és mutatószámcsoportokat, amelyekkel egy-egy cég pénzügyi teljesítménye megítélhető, jellemezhető. A szerzők a pénzügyi cégteljesítmény tükrében mutatják be a vállalatok fennmaradásának esélyeit, és azok szervezetelméleti hátterét. Részletesen tárgyalják a csődelőrejelzés, csődmodellezés módszertani eszközeit, és ezeket empirikus példákkal illusztrálják. A válságelmélettel, válságkezeléssel foglalkozó további fejezetek célja a válság megelőzésére, enyhítésére vagy a sikeres kibontakoztatásra irányuló elvek, módszerek bemutatása.A könyvnek különös értéke a korszerű eljárások, adattranszformációk, módszerkombinációk, modellteljesítmény- és stabilitásvizsgálatok Magyarországon viszonylag szűk körben ismert, egymásba ágyazott alkalmazása. Az elméleti, elemzésmódszertani, csődmodellezési és válságmenedzsment fejezetek a magas színvonalú egyetemi mesterképzés és posztgraduális MBA-képzés mellett szervesen egymáshoz kapcsolódva szolgálják a bemutatott ismeretek gyakorlati alkalmazhatóságát az üzleti világban.
Na stiahnutie
7,58 €

Apple-élmény


Az Apple Store üzletei minden más kereskedo cégnél nagyobb bevételt realizálnak négyzetméterenként. Csakhogy az Apple sikerének és az ügyfelek kitartó márkahuségének nem kizárólag a ?hihetetlenül nagyszeru" termékkínálat a titka: kiváló, profi, tettre kész, céltudatos munkatársak dolgoznak azon, hogy az ügyfeleknek olyan vásárlási élményben legyen részük, ami párját ritkítja. Carmine Gallo, akinek a könyvei a világon mindenütt bestsellerek, ebben a muvében részletesen ismerteti, milyen elveken és üzleti gyakorlaton nyugszik a stratégia, amely mindenben az ügyfél érdekeit tartja szem elott, és azt is elárulja, hogy ha ugyanilyen magas színvonalú szolgáltatást nyújtunk, saját márkánkkal miként érhetünk el kiemelkedo eredményeket.
Na stiahnutie
7,44 €

Bárki lehet tőzsdés 6.


A pénzügyek iránt érdeklődők körében már-már klasszikusnak számító könyvben a szerzõ a befektetések világába kalauzolja el az olvasót. Személyes tapasztalatain ? sikerein éppúgy, mint kudarcain ? keresztül ismerhetjük meg a különbözõ befektetési piacokat. A Bárki lehet tõzsdés ötödik kiadása lényegesen kibõvült a korábbi magyar és angol nyelvû kiadásokhoz képest. ?Sajátos hangvételû és rendkívül érdekes idõutazás, amit e könyv kínál. Ki mesélhetné el hitelesebben az elmúlt évtizedek tõkepiaci történéseit, mint egy hazai ? sokat próbált ? spekuláns. Szórakozta tó olvasmány a kezdõknek tanulásként, a haladóknak visszaemlékezésként.? Cselovszki Róbert, az Erste Bank Befektetési Rt. igazgatója ?Igen meghökkentõ és egyben tanulságos olvasmány a piacgazdaságba való átmenet olyan kelet-közép-európai érdekességeirõl, mint »ingyen ebéd« a bankoktól, a spekuláns tõkéjét hetek alatt felemésztõ hiperinfláció, vagy az olyan hatalmas kötvényhozamok, melyekrõl mi nyugati befektetõk nem is álmodhattunk.? Salomon John Drury, a JP Morgan londoni brókere ?A szerzõ a hazai és nemzetközi tõzsdei lehetõségek korlátlan tárházába nyújt bepillantást, amit a saját tapasztalatai tesznek hitelessé, és mások számára is tanulságos élménnyé.? Kecskeméti Judit, az Anno Tõzsdeklub elnöke ?Az olvasók egy vérbeli befektetõtõl ismerhetik meg a lassan formálódó magyar részvénypiac múltját és jelenét. Egy nem csak izgalmas, de hasznos történet, amely a hazai börze mellett a rendszerváltáskori valutaarbitrázstól a kárpótlási jegy piacán át egészen a Nokia és Google részvények szárnyalásáig terjed.? Korányi G. Tamás, a Napi Gazdaság tõzsdei rovatvezetõje
Na stiahnutie
4,99 €

Minőségügyi patika


Hiszek ?abban, hogy a ballépések megelőzhetőek, a hibák javíthatóak, a munka lehet eredményes, az üzleti kapcsolatok értékesek és a vásárlás kielégítő. Hiszem, hogy erre van szükségünk igazán a válságból való kilábaláshoz és a fejlődéshez, bárhogyan is alakulnak az árfolyamok, a politikai meccsek vagy a trendek hullámai. Irányíthatjuk a szervezetünk jövőjét, megtervezhetjük a felemelkedésünket, kezünkbe vehetjük a saját munkánk gyümölcsét, segíthetjük a közösségünket, elérhetjük az intézményünk, a cégünk, a városunk, az országunk vágyott boldogságát a legfelső szinttől a legalsóig. Nem valamilyen csodaszer, vagy tuti tipp tett olyan sikeressé vállalatokat, keltett bizalmat a vásárlókban napról napra, változtatott munkahelyeket alkotóhelyekké, hanem mi magunk. Rendet teremtünk, mértéket állítunk, megfelelni igyekszünk, közben pedig fogyasztunk, adunk és veszünk. Jól akarjuk csinálni, előre akarunk jutni, megfelelni és megelégedni. A siker példái velünk vannak, a szemünk előtt játszódnak le történetei. Ennek eszköze a minőségügy területén van elrejtve, bár senki nem rejtette el szándékosan. Mégis el van takarva, mert nem ismert eléggé, félreértett vagy kiveszett belőle a szenvedély és a fejlesztő munka öröme. A Minőségügyi patika azért íródott, hogy alaptudást és útmutatást adjon vezetőknek és alkalmazottaknak, majdani vállalkozóknak és szakembereknek, a mindennapi vásárlást végzőknek és a nagyobb beruházásra készülőknek arról, hogy hogyan használják élhető módon a minőségügyi rendszerekben rejlő lehetőségeket. Ebben a patikában is gyógyszerek vannak, itt az egyes fejezetekbe foglalva. Jellemzőik a rövid, könnyen értelmezhető, előismeretet nem igénylő feldolgozás, akár kávé mellett is fogyaszthatók. Új szemléletmód, hasznos ötletek, jó alapjártasság, tájékozottság, hosszabb távon siker, elégedettség növelése, jó üzleti kapcsolatok, hatékonyabb munka és sok más szerepel a hatásaik között. Mellékhatásként hosszú elmélkedés előfordulhat, további ismeretek igénye is jelentkezhet.Az alkalmazásuk Önön múlik!
Na stiahnutie
2,51 €

Az eladás pszichológiája


Bármi, ?ami az emberi elmében megfogan, bármi, amiben az ember hisz, az elérhető. -(Napoleon Hill) Ez a könyv minden idők legnagyobb példányszámban eladott, nemzetközi sikert aratott értékesítési oktatóanyaga. Első megjelenése óta tizenhat nyelvre fordították le és huszonnégy országban használják. A szerző Amerika első számú motivációs trénere, aki több mint ötszázezer embert oktatott ezzel az anyaggal világszerte, több ezer vállalatnál, gyakorlatilag minden területen. Olyan remek stratégiákat és technikákat mutat be, melyek révén rövid időn belül növelhető a forgalom, gyorsabbá és hatékonyabbá tehető az értékesítés. Esszenciájaként kézhez kapjuk az értékesítés tízparancsolatát, amely az élet bármely területén kitűnően alkalmazható. Nekünk kell eldöntenünk, mit szeretnénk elérni, ragaszkodni a kitűzött célokhoz, folyamatosan tanulni, követni a példaképeket, megfogadni tanácsaikat, kialakítani saját egyéniségünket, kibontakoztatni kreativitásunkat. Az ok-okozat törvénye kimondja, hogy minden hatásnak oka van, azaz minden okkal történik. A siker nem véletlen. De a bukás és a kudarc sem. A siker kulcsa: Ha azt teszik újra és újra, amit más sikeres emberek tesznek, a világon semmi sem állíthatja meg önöket abban, hogy elérjék ugyanazt, amit ők. A könyvben szereplő kipróbált és bizonyított módszereket a legjobban fizetett értékesítők használják világszerte minden ágazatban. Önök előtt is ott a lehetőség! Éljenek vele!
Na stiahnutie
5,89 €

Erősödő Európa


Milyen az európai foglalkoztatási stratégia? Mit mutat az európai munkaerőpiac? Hogyan lehet e piacot dinamizálni és a munkaerőt mobilizálni? Miért speciális probléma az ifjúsági munkanélküliség? Milyen jogi és szociális problémákat vet fel a külföldi munkavállalás? Milyen stratégiája van az Európai Uniónak a szegénység felszámolására, a szegregáció megszüntetésére? Hogyan lehet hátrányból esélyt kovácsolni? Milyen jelene és jövője van a szociális párbeszédnek? Mennyire segíti a versenyképes és szociális piacgazdaság fejlődését az iparpolitika és humántőke-beruházás? Melyek lehetnek a progresszív fellendítési stratégia elemei? Elkötelezettség vagy szükségszerűség a valutaunió reformja? Új Bretton Woods kell Európának? – a könyvet olvasva ilyen és hasonló kérdésekre kaphat választ az érdeklődő olvasó, aki napjainkban értelmezni próbálja Európa gazdasági válságát és politikai sorsfordulóját.
Na stiahnutie
3,63 €

Bridge generáció


LogMeIn, Prezi, Ustream. A startup világ magyar sztárjai. Három cég, öt arc. Még egyikük sem múlt el negyvenegy éves. Ha szeretnék, megtehetnék, hogy a lábukat lógassák egy napfényes tengerparton, de ők a cégeiket és az ötleteiket akarják kiteljesíteni. Mindannyiuk szenvedélye a gyerekkorukból ered, és izgalmasabbnál izgalmasabb művészeti és üzleti kísérletekből szerezték tapasztalataikat. Van, aki már gyerekként is számítógépfüggő volt, van, aki fehérneműt próbált eladni, és van, aki elméleti fizikusnak készült. Egy azonban közös: semmi sem tudta kioltani a kreativitásukat, és semmi sem tántorította el őket a céljaiktól.Üzletemberré képezték magukat, és figyelték a Szilícium-völgyet, maguk is oda vágytak. Aztán rájuk is felfigyeltek. A legtehetségesebb magyar és nemzetközi mérnökök, programozók és dizájnerek csatlakoztak hozzájuk, a legnagyobb cégek kezdtek beszállni a vállalkozásaikba. Ők mégsem hagyták el Magyarországot. Mindannyiuknak fontos, hogy jelen legyenek, hogy adjanak valamit az országnak.Nemrégiben összefogtak. Megalakították a Bridge Budapestet, hogy sikertörténeteiket megsokszorozva járulhassanak hozzá Magyarország változásához. A szavukra már sokan figyelnek, a tetteiket sokan követik.Vajon sikerül-e még nagyobbat álmodniuk? Megteremthetik-e egy egész országban ugyanazt a légkört, amelyet a saját cégeikben már létrehoztak? Erre tették fel a jelenüket, ők öten.
Na stiahnutie
5,32 €

dostupné aj ako:

Antal Imre


Showman volt? Bohóc volt? Musorvezeto volt? Televíziós személyiség volt? Zongoramuvész volt? Színész volt? Élt vagy játszott? Szórakozott vagy szórakoztatott? Az élet nagy gyoztese volt, egy korszak meghatározó személyisége, hose, vagy az élet egyik nagy vesztese, tragikus hose, elbukott hérosza? Ki volt Antal Imre? Róla beszélnek pályatársai, barátai, ismerosei. Galambos Lajos, Havas Henrik, Horváth Ádám, Juszt László, Kepes András, Kocsis Zoltán, Ómolnár Miklós, Pécsi Ildikó, Rózsa György, Sas József, Selmeci Tibor, Szilágyi János, Szinetár Miklós, Vágó István, Vitray Tamás.
Na stiahnutie
3,35 €

Startra kész nemzet


„Mi az üzleti tervük? Kész képtelenség! ... Ez a könyv az izraeli technológiai sikerek színes történeteit gyujti össze. Bámulatos olvasmány” – WASHINGTON POST Hogyan képes Izrael – ez az alig 7,1 millió lakosú ország, amely nem rendelkezik természeti kincsekkel, ellenségek veszik körül minden oldalról és folyamatosan hadiállapotban áll – több start-up céget elindítani, mint Japán, India, Dél-Korea, Kanada és Nagy-Britannia? A szerzôk, Dan Senor és Saul Singer, geopolitikai szakértôk lévén a legnevesebb izraeli feltalálók és újítók példájából merítve mutatják be eme siker titkát, nevezetesen azt, hogyan ötvözi Izrael egyedül- álló módon az innovációt és a vállalkozói kedvet az ellenséges környezetben. Más országokban az illemszabályokat és a precíz tervezést hangsúlyozzák, Izraelben azonban a hücpe, vagyis a merészség a legfontosabb. A szerzők azt is megmutatják, miként járult hozzá a sikerhez Izraelnek a bevándorlással, a K + F-fel és a sorkatonasággal kapcsolatos politikája. Az amerikai NASDAQ-on ma több izraeli cég van bejegyezve, mint amennyi dél-koreiai, japán, szingapúri, kínai, indiai és európai cég együttvéve. Ha valamikor, akkor most érdemes tanulmányozni ezt a figyelemre méltó és rugalmas országot, mert olyan lenyűgöző és meglepő tanulságokra bukkanhatunk, amelyek más nemzetek, üzletemberek és szervezetek számára is hasznosak lehetnek - mindenkinek, akit érdekel a gazdasági siker titka. 
Na stiahnutie
7,01 €

Knézy


Vannak, akik gyulölnek, de tudom, hogy sokan szeretnek. Ezt elfogadtam, nincs ezzel semmi gond. Még 1971-ben kerültem a televízióhoz, és olyan szerencsém volt, hogy az 1972-es müncheni olimpián már dolgozhattam. Úgy jöttem haza Németországból, hogy az újoncból ismert tévériporter lett. Mindent a sportnak, a televíziónak köszönhetek, és hálás vagyok ezért. Talán még egy könyvet szívesen írnék, ez motoszkál bennem. Nem tudom, lesz-e rá idom...
Na stiahnutie
3,35 €

Vizsgálódás a nemzetek jólétének természetéről és okairól, II. kötet


Adam Smith jól ismert munkájának teljes, kétkötetes szöveganyaga 1940-ben, a Magyar Közgazdasági Társaság gondozásában jelent meg magyar nyelven, azóta csak töredékes kiadások születtek.Ezt a hiányt orvosolja a Napvilág Kiadó, amikor új és könnyen kezelhető formában, két kötetben újból kiadja a teljes szöveget, Éber Ernő 1940-es fordítását véve alapul. Az exkluzív, modern kivitelű könyvben Adam Smith szövegét Erdős Tibor akadémikus előszava vezeti be, az olvasók tájékozódását pedig korszerű név- és tárgymutató, valamint az eredetinél részletesebb tartalomjegyzék segíti.A kiadó ajánlása:A kötet, amelyet kezében tart az olvasó, a Vizsgálódás… 1940-ben megjelent, utolsó teljes magyar kiadásának reprintje. Kiadónk azért vállalkozott a teljes szöveg közlésére ebben a formában, mert úgy vélte, a reprint kiadás hangulata tükrözi a legjobban, hogy egy klasszikus szerző klasszikus köntösben is tud nagyon korszerű és időtálló maradni.A szöveget új előszóval és új tárgymutatóval láttuk el annak érdekében, hogy napjaink közgazdasági nyelvezetére minél könnyebben konvertálható legyen Smith szövege, és ezáltal mind jobban rávilágítsunk, mennyire előremutatóan, időszerűen és modernül gondolkodott a maga korában; nem lekicsinyítve ezzel azt az igen fontos célunkat, hogy minél jobban segítsük korunk diákjait abban, hogy megismerjék és megértsék ezt a minden szavában, mondatában fontos alapművet.Részlet Erdős Tibor előszavából:„Adam Smith a klasszikus polgári gazdaságtan legjelentősebb képviselője, az ipari forradalom kezdetén és kibontakozásának idején élt Angliában. Ebben a könyvében a korabeli kapitalista gazdaság működési mechanizmusának átfogó elemzésére vállalkozott, amely hatalmas előrelépést jelent a közgazdaságtan fejlődésében. Csodálatosan összefüggő rendszerben ábrázolta korának kapitalizmusát; ez azt jelenti: kiváló elméleti képessége mellett nagyon fejlett lehetett a valóságérzéke. Jelen könyve magas szintű intellektuális teljesítmény; könyvének alapos elemzése, tartalmának megértése is intellektuális erőfeszítést igényel, de mondhatom, nagyon megéri.Az erőteljes szellemi koncentráció néha furcsa hatással jár. Tudat alatt a lehetetlen is lehetségesnek tűnhet. Míg az egyes, egyszerűen nem könnyen megérthető gondolatain tépelődtem, pillanatokra úgy éreztem, hogy ott ül mellettem. Rájöttem: ez azért történt velem, bennem, mert nagyon tisztelem őt, úgy, mintha nagyra becsült kollégám, szakmai társam lenne, akitől sokat lehet tanulni.Ezzel a gondolattal ajánlom figyelmes olvasásra Adam Smith magyar nyelven most újonnan kiadásra került művét. Nemcsak közgazdászoknak, hanem a közgazdaságtan iránt valamennyire is érdeklődő olvasóknak is szól az ajánlásom.”
Na stiahnutie
7,04 €

A pénz mágusai


Tíz portré, tíz sikeres emberről.Tízszer tíz vagy annál is több történet a magyar gazdaság elmúlt egy évtizedéről – tanulságokkal, buktatókkal, érdekes történetekkel és személyes vallomásokkal.Szerencsés véletlenek vagy tudatos tervezés – esetleg e kettő keveréke – eredményezte e azt. hogy biológusból, újságíróból, plakátragasztóból, ipari miniszterből és múzeumi munkatársból igazi üzletember lett, olyan vállalkozó, akinek a nevét immár az országhatárokon túl is ismerik.Szakonyi Péter, a Magyar Hírlap gazdasági rovatának újságírója velük beszégetett el sikereik titkáról.A pénz – kötetben szereplő mágusai meglepő őszinteséggel – tárják fel életük elmult egy évtizedét, hiszen tapasztalt menedzserként tudják; a fájó kudarcokból legalább anyit lehet okulni, mint a csillogó sikerekből..
Na stiahnutie
2,79 €

Show


Minden, amit a showbusiness világáról hittél hiúság, gyűlölet, féltékenység, korrupció, drog, alkohol, hangos sikerek és zajos bukások - igaz! Persze, speciális, magyar módon Bárdos András könyvében keveredik elképzelt és valódi világ: nehezen azonosítható figurák, nevükön nevezett, mindenki által ismert szereplőkkel. Megtörtént helyzetek a fikcióval. Olyan kíméletlen őszinteséggel, ugyanakkor megértő együttérzéssel mutatja be a hazai showbusinesst, a hírességek világát, a bulvárt, a politikát, és mindezek összefonódását, hogy az olvasó a végén már azt sem tudja eldönteni: sírjon vagy nevessen inkább. De a szerző dönt. Jóízűen kineveti a közeget, sőt, a történet során fel-feltűnő önmagát is.
Na stiahnutie
4,20 €

dostupné aj ako:

Vizsgálódás a nemzetek jólétének természetéről és okairól, I. kötet


Adam Smith jól ismert munkájának teljes, kétkötetes szöveganyaga 1940-ben, a Magyar Közgazdasági Társaság gondozásában jelent meg magyar nyelven, azóta csak töredékes kiadások születtek.Ezt a hiányt orvosolja a Napvilág Kiadó, amikor új és könnyen kezelhető formában, két kötetben újból kiadja a teljes szöveget, Éber Ernő 1940-es fordítását véve alapul. Az exkluzív, modern kivitelű könyvben Adam Smith szövegét Erdős Tibor akadémikus előszava vezeti be, az olvasók tájékozódását pedig korszerű név- és tárgymutató, valamint az eredetinél részletesebb tartalomjegyzék segíti.A kiadó ajánlása:A kötet, amelyet kezében tart az olvasó, a Vizsgálódás… 1940-ben megjelent, utolsó teljes magyar kiadásának reprintje. Kiadónk azért vállalkozott a teljes szöveg közlésére ebben a formában, mert úgy vélte, a reprint kiadás hangulata tükrözi a legjobban, hogy egy klasszikus szerző klasszikus köntösben is tud nagyon korszerű és időtálló maradni.A szöveget új előszóval és új tárgymutatóval láttuk el annak érdekében, hogy napjaink közgazdasági nyelvezetére minél könnyebben konvertálható legyen Smith szövege, és ezáltal mind jobban rávilágítsunk, mennyire előremutatóan, időszerűen és modernül gondolkodott a maga korában; nem lekicsinyítve ezzel azt az igen fontos célunkat, hogy minél jobban segítsük korunk diákjait abban, hogy megismerjék és megértsék ezt a minden szavában, mondatában fontos alapművet.Részlet Erdős Tibor előszavából:„Adam Smith a klasszikus polgári gazdaságtan legjelentősebb képviselője, az ipari forradalom kezdetén és kibontakozásának idején élt Angliában. Ebben a könyvében a korabeli kapitalista gazdaság működési mechanizmusának átfogó elemzésére vállalkozott, amely hatalmas előrelépést jelent a közgazdaságtan fejlődésében. Csodálatosan összefüggő rendszerben ábrázolta korának kapitalizmusát; ez azt jelenti: kiváló elméleti képessége mellett nagyon fejlett lehetett a valóságérzéke. Jelen könyve magas szintű intellektuális teljesítmény; könyvének alapos elemzése, tartalmának megértése is intellektuális erőfeszítést igényel, de mondhatom, nagyon megéri.Az erőteljes szellemi koncentráció néha furcsa hatással jár. Tudat alatt a lehetetlen is lehetségesnek tűnhet. Míg az egyes, egyszerűen nem könnyen megérthető gondolatain tépelődtem, pillanatokra úgy éreztem, hogy ott ül mellettem. Rájöttem: ez azért történt velem, bennem, mert nagyon tisztelem őt, úgy, mintha nagyra becsült kollégám, szakmai társam lenne, akitől sokat lehet tanulni.Ezzel a gondolattal ajánlom figyelmes olvasásra Adam Smith magyar nyelven most újonnan kiadásra került művét. Nemcsak közgazdászoknak, hanem a közgazdaságtan iránt valamennyire is érdeklődő olvasóknak is szól az ajánlásom.”
Na stiahnutie
7,04 €

Steve Jobs


iPod. ?iPhone. iPad. iTunes. Mac. És egy név mindezek mögött: Steve Jobs. Az Apple-vezér és Pixar társalapító első hivatalos életrajza egy nem mindennapi ember életébe enged betekintést. A könyv írója az elmúlt két év során több, mint negyven alkalommal beszélgetett Steve Jobsszal. Ezek a beszélgetések szolgáltak a könyv gerincéül, amit tovább színesített vagy éppen árnyalt a több, mint 100 – családtagokkal, barátokkal, ellenségekkel, versenytársakkal és kollégákkal készített – interjú. Ezekből bontakozik ki Steve Jobs eseményekben gazdag élete. Egy olyan emberé, akinek páratlan kreativitása, tökéletesség iránti szenvedélye és fékezhetetlen lelkesedése 6 ágazatot forradalmasított: személyi számítógép, animációs film, zene, telefon, táblaszámítógép és a digitális könyvkiadás.Egy olyan világban, amelyben a társadalmak a digitális kor gazdaságát építik, Jobs a legnagyobb példakép. Felismerte, hogy a XXI. században az értékteremtés igazán hatékony módja a kreativitás és a technológia összekapcsolása, s ezért olyan vállalatot hozott létre, amelyben a határtalan képzelet egyedülálló mérnöki teljesítménnyel párosul.Jobs közreműködött a könyv készítésében, de teljesen szabad kezet adott az írónak, sőt arról a jogáról is lemondott, hogy a kéziratot nyomdába kerülés előtt átolvassa.
Na stiahnutie
9,66 €

dostupné aj ako:

Az elektronikus könyv


Kindle, ?Nook, iPad, Irex – kezd felpörögni az e-könyvolvasók piaca és nem csak külföldön, hanem itthon is. Az ár a csúcskategóriában már bekúszott a kétszáz dollár alá, az egyszerűbb készülékek már száz dollárért is elérhetők. Az e-Reader sikertörténet itthon is elkezdődött, kezd kialakulni az e-könyv komplexum: elektronikus kiadók digitális könyvcsemegéket kínálnak az elektronikus olvasó-szerkezetekre; magyar nyelvű tartalmat, magyar menüvel. Az elektronikus könyv új kultúr-technikai komplexumokra téríti, kényszeríti az olvasókat. Az Internet és a különböző hozzáférési eszközök – mint az iPad, a mobiltelefon, a note-book, az asztali számítógép, és természetesen maga az e-reader – összetett virtuális térbe helyezik a tudás és a műélvezet logisztikáját. A könyvespolcok ritkán érintett tárlókká válnak, hiszen a digitális készletek – azonnal elérhetően – kimeríthetetlen rezervoárban rendelkezésre állnak. A Gutenberghez köthető korszakjelzést új fogalom jelzi: a „Google”tenberg-galaxis.A könyv a tartalom virtualizációjának hatásait kísérli meg bemutatni. Felvázolja az e-könyv technikai, kereskedelmi struktúráját. A e-book határterületeit is számba veszi: a hangos- és videokönyvet, a POD konstrukciót. A digitális könyvet a nyomtatott könyv folytatásaként, nem pedig megszüntetőjeként elemzi. A könyv szerzője informatikus könyvtáros végzettségű. Doktori értekezését az elektronikus kultúra és az online közszolgálat összefüggéseiről írta. Dolgozott nagy informatikai multik partnereként, kommunikációs tanácsadója volt a hazai internet vállalkozások legnagyobbjainak. Rendszeresen publikál szaklapokban, elméleti folyóiratokban. Egyetemi oktató.
Na stiahnutie
2,79 €

Média és demokrácia Magyarországon


A politikai média Magyarországon az elmúlt körülbelül húsz évben több változáson és válságon ment keresztül: a politikai intézmények és a gazdasági rendszer megváltoztatása óta többször alakult át a médiarendszer. Kis túlzással mondhatni: öt médiarendszer-változás zajlott le. Ezek egymásra torlódtak, és így igen nehézzé vált a (folyamatos) alkalmazkodás az új helyzetekhez. Másként fogalmazva: hiányzott a demokratikus újságírás tapasztalata, hiányoztak ennek hosszú évtizedei akkor, amikor a demokratikus nyilvánosságot eltérő jellegű politikai és gazdasági kihívások érték, illetve amikor új médiumok megjelenésükkel alapvetően változtatták meg a médiarendszer-viszonyokat. Mindehhez járult egy-egy jelentős médiaintézmény belső válsága (például a Magyar Televízióé az 1980-es évtized közepétől), ami a rendszerszintű változásokról és kihívásokról elterelte a politikusok és az újságírók figyelmét.
Na stiahnutie
4,51 €

Tuti dilik


„Második kötetem – alig merem leírni – másról szól, mint az Úti dilik, mégis olyan, mintha folytatása lenne az elsőnek. Vagy ikerpárja. Az egyik arról szól, hogyan láttam a világot, a másik pedig arról, hogyan vándoroltam végig a pályámon. Hogyan éltem meg újságíróként az elmúlt század második felét. Ötven év az fél évszázad, elborzasztóan sok, ha kimondom. Ha pedig visszagondolok rá, mégis úgy tűnik, mintha most lett volna, hogy zakatoltam Celldömölkön, és megírtam első zsengémet Rákosi pajtásról. Miközben fogalmam sem volt arról, mi fán terem az újságírás. Hogyan lettem mégis újságíró? Ezt írtam meg a könyvemben. Nem szabályos pályatörténet, hanem szertelen, bolondos útirajz arról, hogy merre jártam, kikkel találkoztam, miről írtam és hogyan az elmúlt évtizedekben.”
Na stiahnutie
2,79 €

Literatúra v kategórii Ekonómia, manažment, marketing ponúka bohatý výber kníh, ktoré sa zaoberajú rôznymi aspektmi ekonomiky a riadenia organizácií. Táto kategória je určená pre tých, ktorí majú záujem o širší pohľad na ekonomické a manažérske témy.

Literatúra v tejto kategórii sa venuje rôznym aspektom ekonomických systémov, makroekonomickým a mikroekonomickým analýzam, ekonomickým teóriám a modelom. Zároveň skúma rôzne stratégie riadenia a vedenia organizácií, ako aj inovácie a transformácie v podnikovom prostredí.

V tejto kategórii nájdete literatúru zameranú na podnikanie, medzinárodný obchod, inovácie, ekonomickú politiku, udržateľný rozvoj, logistiku a mnoho ďalších tém. Tieto knihy a časopisy poskytujú teoretické poznatky, empirické štúdie a praktické príklady, aby čitatelia získali ucelený prehľad o ekonomických a manažérskych problémoch a možnostiach.

Vzdelávajte sa v kategóriách ekonómia a ekonomika, dane a účtovníctvo, financie, finančný trh, investovanie, bankovníctvo a poisťovníctvo, manažment, marketing, reklama, žurnalistika, podnikanie a obchod a personalistika.