! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Žurnalistické žánre


Vysokoškolská učebnica a príručka pre všetkých, ktorých zaujíma žurnalistické písanie. Autorka vsadila problematiku novinárskych žánrov do širšieho kontextu štylistiky, podrobne sa venuje najmä kategórii žánru ako takého, so zaujímavými presahmi až k Aristotelovi a Vergíliovi. Predstavuje klasické slovenské chápanie novinárskych žánrov, najmä s ohľadom na teórie J. Mistríka a A. Tušera. Zároveň však ponúka porovnanie s prístupmi ostatných jazykovedcov a novinovedcov z nášho geografického priestoru (nielen slovenského), ako aj vlastný kritický pohľad na to, čo sa už javí prežité, nefunkčné. Podrobne predstavuje jednotlivé novinárske žánre, osobitné kapitoly venuje rozhlasovej a televíznej žánrológii a prehľadne prezentuje aj niektoré zahraničné žánrové systémy: anglosaský, nemecký, taliansky, francúzsky, španielsky. Za cenné treba označiť prílohy – jedna sumarizuje štylistické figúry a trópy, druhá supluje lexikón osobností zaangažovaných na vývoji žurnalistiky a postupne spomínaných v jednotlivých kapitolách. Za každou kapitolou nasledujú konkrétne cvičenia. Didakticky koncipovaná kniha však zároveň presahuje učebnicový rámec, keď naznačuje smery potrebného ďalšieho výskumu v oblasti žurnalistických žánrov – tam, kde existujúca teória nepostačuje.
Na stiahnutie
3,90 €

Dopady krize v euroatlantickém prostoru


Byla finanční krize pouze přechodným selháním bankovních institucí, nebo se jedná o klíčový předěl se závažnými dopady pro celou společnost? Kniha Dopady krize v euroatlantickém prostoru podrobně analyzuje důsledky finanční krize ve Spojených státech a v Evropě. Jednotlivé případové studie odborníků z Institutu mezinárodních studií FSV UK zkoumají daný problém na úrovni mezinárodní politiky i politik národních. Jejich autoři se ptají, do jaké míry dokázaly státy a mezinárodní organizace v transatlantickém prostoru využít krizi jako příležitost pro strukturální reformu a do jaké míry krize pouze zhoršila a prohloubila problémy již existující. Kniha přináší nové pohledy na vysoce aktuální problematiku a je vhodná pro odbornou i laickou veřejnost. 
Na stiahnutie
7,45 €

dostupné aj ako:

Základy finančného zdravia


Kniha pozostáva z 12 kapitol, ktoré sa venujú témam: peniaze, osobné a rodinné financie, súkromný majetok, zamestnanec vs. podnikateľ vs. investor, úvery, úvery na bývanie, životné a neživotné poistenie, investovanie, dôchodkové sporenie, finančné sprostredkovanie, finančná kríza a prosperita. Každá finančná oblasť je priblížená voľným štýlom, pomáha pomocou praktických príkladov a jednoduchých prepočtov k základnému zorientovaniu sa v danej oblasti. Čitateľ sa v knihe dozvie odpovede na otázky: čo a ako, prečo a kde riešiť svoje finančné potreby, aké sú výhody a nevýhody finančných produktov, na čo si dávať pozor pri výbere vhodných finančných riešení, ktoré sa na finančnom trhu vyskytujú... Kniha je praktickou pomôckou do života pre všetkých, ktorí chcú mať základné informácie ako si nastaviť svoje osobné a rodinné financie, vytvoriť finančnú nezávislosť, ako si budovať a chrániť súkromný majetok, správne si nastaviť životné poistenie, ako a kde investovať, sporiť si na dôchodok a mnohé iné.
Na stiahnutie
10,99 €

dostupné aj ako:

Zrození kmenového vůdce


Ptáci tvoří hejna, vlci smečky a lidé kmeny, skupiny o sto dvaceti až sto padesáti lidech. A jak zjistíte, zda někdo patří do vašeho kmenu? Když se potkáte, zastavíte se a prohodíte pár slov. Ve firmách kmeny zajišťují, že se udělá, co je třeba udělat. Práce ale není hlavní důvod, proč kmeny vznikají. Kmeny jsou základním stavebním prvkem jakéhokoli rozsáhlejšího lidského úsilí. Mají větší význam než týmy, celé podniky a generální ředitelé. Jsou to právě kmeny, kdo v podniku rozhoduje o tom, zda se novému šéfovi bude dařit nebo zda ho brzy nahradí někdo jiný. Některé kmeny vyžadují od svých členů maximální výkony a neustále se rozvíjejí. Jiné dělají jen to, co je nezbytně nutné. Co je příčinou tohoto rozdílu? Kmenoví vůdci!
Na stiahnutie
7,59 €

dostupné aj ako:

Šťastie je krásna vec…


Kniha predstavuje čarovné zákutia ekonómie, ktoré sa s ňou ale často nespájajú, od krásy až po šťastie. Základom knihy sú rozhovory s poprednými svetovými ekonómami, každý z nich dopĺňajú príspevky, ktoré súvisia s témou daného rozhovoru. Freudov pravnuk George Loewenstein rozpráva o psychologických prístupoch v ekonómii aj o vlastných pochybnostiach, či sa môže vymaniť z tieňa slávneho predka, švajčiarsky ekonóm Bruno Frey o ekonómii šťastia, americký ekonóm Daniel Hamermesh o ekonómii krásy a izraelsko-americký matematik a nositeľ Nobelovej ceny Robert Aumann o politike a teóriách hier, ktoré sa v nej už desaťročia uplatňujú. Rozhovory dopĺňajú viac ako tri desiatky článkov, medzi nimi nájdete aj tieto témy: . Chcete byť spokojní? Tak sa o to príliš nesnažte . Prečo sú krásni ľudia inteligentnejší . Trinásť minút, ktoré Hitlerovi darovali život . Prečo má Fidel Castro sedem detí? . Spôsobila ekonomickú krízu pornografia?
Na stiahnutie
6,50 €

dostupné aj ako:

A kicsi szép


A kicsi szép, mert emberléptékű. Közgazdasági gondolkodásunk olyan mértékben torzult el az elmúlt századok során, hogy olyan dolgokat „istenít” – végtelen növekedés, mértéktelen fogyasztás, óriási méretek –, amelyek józan ésszel belátva károsak mind az ember, mind környezete számára. Schumacher könyvében az a csodálatos, hogy természetes könnyedséggel helyezi vissza a „józan ész” talajára a közgazdaságtant, középpontba az embert mint morális lényt állítva. Ennek mintegy „mellékterméke”, hogy emutatja: a kicsi nemcsak szép, de jó és hasznos is: a kicsinység dicsérete egy fenntarthatóbb, működőképesebb világot alapoz meg. Ezért bibliája immár 40 éve Schumacher könyve a zöld közgazdasági és etikai gondolkodásnak.
Na stiahnutie
6,20 €

Útikalauz kezdő és haladó vállalkozóknak


A könyv elolvasása után lényegesen nagyobb üzletvezetési ismeretekkel fog az olvasó rendelkezni, mint azt valaha is gondolta volna. Ennek köszönhetően a jövőben már több tízezer forintot tud vállalkozása zsebében tartani, sőt, időt is spórolhat és az idegeskedéstől is megkímélheti magát!
Na stiahnutie
8,14 €

Az oknyomozó közgazdász


Szegényebbek vagy gazdagabbak leszünk tíz év múlva? Mit tehet egy kis ország a világgazdaság háborgó tengerén? Milyen a jó gazdaságpolitika? A szakemberek mondják a magukét. A mindennapok embere azonban, még ha akarja is, csak nehezen tudja követni a közgazdászok és a gazdaságpolitikusok magasröptű vitáit. Tim Harford, az oknyomozó közgazdász elhatározta, hogy érthető nyelvre fordítja a gazdasági összefüggéseket. Élvezetes és szórakoztató párbeszédre invitál, hogy rávilágítson a bonyolultnak tűnő gazdasági folyamatokra, különösen azok legújabb pszichológiai vonatkozásaira. Tim Harfordnak a HVG Könyvek gondozásában eddig megjelent kötetei: A leleplezett gazdaság, Az élet rejtett logikája, Az alkalmazkodás logikája.
Na stiahnutie
9,89 €

dostupné aj ako:

LEGO: Kockáról kockára


Ez a könyv öt év eredménye, amely során a Legót tanulmányoztam. Ahogy elmesélem a vállalat haláltusájának, figyelemre méltó újjászületésének és lenyűgöző, újabb sikerének történetét, mindenki találhat olyan példákat, amelyek utat mutathatnak ahhoz, hogy javítsa cége innovációs folyamatát. Megpróbáltam összegyűjteni a vállalat legutóbbi sikereiből és kudarcaiból leszűrhető tanulságokat, hogy kockáról kockára mindenki jobb jövőt tudjon építeni cégének és saját magának. David C. Robertson szerző
Na stiahnutie
7,86 €

E-könyvészet


A kötet a digitális kultúra markáns szegmensének, az elektronikus könyvnek aktuális jellemzőit, gazdasági és társadalmi hatásait mutatja be interdiszciplináris megközelítésben. A mű felvázolja az elektronikus könyv megjelenési formáinak kategorizálását, elérhetőségének módjait, az e-book jelenséget körülvevő kiadói és terjesztési konstrukciókat, a kibontakozó e-könyvészet szabályszerűségeit. A szerzők abban kívánnak segítséget nyújtani, hogy olvasóik közérthetően megfogalmazva, ugyanakkor tudományos alapokon ismerkedhessenek meg a digitális platformon létrejött – folyamatosan fejlődő – színes tartalomkínálattal. A könyv utolsó fejezete (Függelék) PDF formátumban letölthető.
Na stiahnutie
2,79 €

Efektivnost v systému zpětných toků


Kniha pojednává o ekonomické stránce reverzní logistiky, přičemž hlavní pozornost je věnována různým druhům ztrát, které v tomto podnikovém systému vznikají, snižují jeho výkonnost a následně i konkurenceschopnost. Cílem publikace je definovat problematická místa omezující opětovné získávání hodnoty ze zpětných toků. Autoři kombinují teoretické poznatky z literární rešerše s empirickými zjištěními, která pocházejí z kvantitativního dotazování mezi zástupci podniků působících v ČR a také z případové studie konkrétního podniku.
Na stiahnutie
7,65 €

Motiváció


Vezetőként egyik legfontosabb feladatunk, hogy alkalmazottainkból kihozzuk tudásuk legjavát. Ehhez szükség van a vezetők és beosztottak közötti kapcsolat minőségének javítására. Brian Tracy több évtizedes szakmai tapasztalatára támaszkodva 21 gyorsan megtanulható, rendkívül hatékony módszert tár elénk, melyekkel fejleszthetjük az egyén, de bármilyen csoport hatékonyságát is. Megismerkedhetünk a sikeres vezető életét megkönnyítő mesterfogásokkal: – Hogyan lehet alkalmazottainkat rávenni a lelkes munkavégzésre? – Hogyan lehetnek munkatársaink egyszerre függetlenek és a csapat tagjai? – Miként csökkenthetjük beosztottjaink félelmét a kudarctól, és hogyan vehetjük rá őket a bátrabb kezdeményezésre? – Miként távolítsuk el útjukból az akadályokat és segítsük elő a sikeres munkavégzésüket? A könyvben található ötletek értéke kizárólag akkor válik kézzelfoghatóvá, ha megfogadja a tanácsokat és a lehető leghamarabb alkalmazza is ezeket! Brian Tracy a világ legkiválóbb motivációs trénere. Számos sikerkönyv szerzője, melyeket 42 nyelven a világ 60 országában használnak. Személyes és karrier-tanácsadóként több mint ezer nagyvállalatnak nyújtott segítséget – többek között az IBM-nek, a McDonnell Douglasnak –, és több mint kétmillió embert oktatott személyesen. Hallgasson bele:
Na stiahnutie
4,76 €

Most építs nagy üzletet


Készen állnak a vállalkozásuk lendületes gyarapítására? Hajlandók újjal próbálkozni, hogy rátermettebb munkatársakat és jövedelmezőbb ügyfeleket vonzzanak maguk köré? Ha igen, akkor ez a könyv világos, hét lépésre lebontott, kipróbált módszerekkel lesz Ön és csapatának a segítségére. E két üzleti guru gyakorlatias marketing fortélyai mindenre megtanítják Önöket, amire csak egy vezetőnek vagy cégtulajdonosnak szüksége van. Szó esik többek között - A profi üzleti terv megszerkesztéséről - Rátermett munkatársak toborzásáról, lelkesítéséről és megtartásáról - Az elsőrangú termék és szolgáltatás összehangolásáról a piaci igényekkel Vaslogikájú stratégia, gondolatébresztő példák, személyes tapasztalatok és a történelem tanulságai avatják ezt a munkát minden idők leghasználhatóbb üzleti könyvévé. Ebben számos, a világ legkiválóbbjaival készített interjúk is segítenek nekik. Itt az idő, hogy önök is fellendítsék a maguk cégét, olyanná, amelyikkel mindenki újra meg újra szeretne üzletet kötni. Mark Thompson vezetői tanácsadóként ténykedik. Olyan befektető, akit a Forbes magazin a világ ötven üzleti gondolkodója között tart számon. Brian Tracy Amerika első számú motivációs trénere, aki az évek során több ezreket oktatott olyan neves vállalatoknál, mint az IBM, a Ford, a Federal Express, a Hewlett Packard, a Pepsi.
Na stiahnutie
4,76 €

59 inšpiratívnych podnikateľských príbehov


59 inšpiratívnych podnikateľských príbehov je knižná publikácia zachytávajúca príbehy slovenských podnikateľov, ktorým sa z nuly podarilo vybudovať úspešné firmy. Nájdete v nej príbehy skúsených podnikateľov, ale tiež mladých podnikateľských hviezd. Je zdrojom inšpirácie, rád a ponaučení a pomôže vám pochopiť, čo je dôležité, ak chcete uspieť v akomkoľvek podnikaní. Publikácia vznikla vďaka spolupráci portálu podnikajte.sk a Združenia mladých podnikateľov Slovenska, aby poskytla inšpiráciu, príklady z praxe a praktické rady všetkým, ktorí v budúcnosti plánujú podnikať, a rovnako aj tým, ktorí už podnikať začali. V knihe 59 inšpiratívnych podnikateľských príbehov nájdete príbehy podnikateľov, ako napríklad: Marián Marek (PosAm), Richard Hudec (Wiktor Leo Burnett), Michal Štencl (Sygic), Vladímir Šikura (Soitron), Jozef Šetaffy (Pizza Mizza), Peter Stanko (Vino Mrva&Stanko), Milan Dubec (Azet.sk), Ľuboš Fellner (Bubo Travel), Tomáš Bel (Exisport), Renáta Bláhová (BMB Leitner), Lýdia Eckhardtová, Michal Meško (Martinus), Peter Zálešák (elektrodomy Nay), Peter Matyšák (VÍNO MATYŠÁK), Martin Guttman (sedacie vaky TULI) a podobne.
Na stiahnutie
9,90 €

dostupné aj ako:

Etika - praktická filozofia masmediálnej komunikácie


Publikácia obsahuje prierez informácií o historických súvislostiach vývoja morálky, spojitosť vývoja človeka s filozofiou a etikou, s dôrazom na opakujúce sa spoločenské problémy vyplývajúce z hodnotovej orientácie jednotlivca a spoločnosti s aplikáciou do masmediálnej komunikácie.
Na stiahnutie
4,00 €

Prečo je vzduch zadarmo a panenstvo drahé


Aj vďaka knihám ako Freakonomics už ekonómia nie je dávno iba suchopárnou vedou. V našich zemepisných šírkach však chýbala podobná publikácia, ktorá by pracovala aj s domácimi reáliami. Po dvoch knihách rozhovorov so známymi ekonómami Lukáš Kovanda napísal knihu, kde v štyridsiatich kapitolách vtipným a prístpuným spôsobom skĺbil ekonómiou s psychológiou, sociológiou či antropológiou. Veľa o jeho štýle písania napovedajú už samotné názvy kapitol, ako: - Prečo sú tučné dievčatá prístupnejšie na rizikový sex - Prečo ľudí tak veľmi zaujíma, koľko zarábajú ostatní - Prečo sú Facebook, Google aj Apple americké, a nie japonské - Prečo slabé odbory môžu za exodus banánov do celého sveta - Prečo samoľúbosť zarába a vzdelaní ľudia žijú lacnejšie
Na stiahnutie
6,90 €

dostupné aj ako:

Život na úver


Prvá slovenská ucelená kniha o kríze! Prečo kríza trafila jadro svetovej ekonomiky a iba lízla perifériu? Ako je možné, že finančné špekulácie vedú k rastu cien a k hladomorom? Môže krízu zastaviť tlačenie peňazí? Zhrešili iba štáty s dlhmi alebo aj s rozpočtovými prebytkami? Sú úsporné opatrenia receptom na hospodársku obnovu alebo na prehĺbenie recesie? Prečo sú ratingové agentúry mocnejšie než vlády? Čo spasí Európu - euroval, spoločné dlhopisy, federalizácia, dlhová brzda, alebo záchranné balíčky bankám? O čo ide v Grécku, Portugalsku či Írsku? Ako sa s krízou vysporiadavame v postkomunistickej Európe? Zachráni nás Medzinárodný menový fond alebo príklady krajín, ktoré sa mu vzopreli? Môže Slovensko krízu prestáť? Ako mu v tom pomôže resp. poškodí spoločná mena? Autori sledujú krízu od jej začiatku a na bežné otázky kladú nekonvenčné a zrozumiteľné odpovede. Finančná a hospodárska kríza, ktorá zasiahla vyspelé aj rozvíjajúce sa ekonomiky, nie je dielom záhaľčivých Grékov či Španielov, ako sa to verejnosti snažia vsugerovať populisti. Ekonómovia Joachim Becker a Ivan Lesay v knihe Život na úver vidia korene krízy v stratégiách ekonomického rastu, ktoré boli postavené na iluzórnych predpokladoch. Analyzujú nielen príčiny krízy a jej rozšírenie z USA do ostatných častí sveta, ale aj kriticky hodnotia, ako jednotlivé vlády a organizácie na prepuknutie krízy reagovali. Venujú sa tiež tomu, ako kríza zasiahla Slovensko a ako sa s ňou vyrovnalo. Autori dúfajú, že sa nebude opakovať história z 30. rokov 20. storočia, kedy reštriktívne opatrenia viedli k tragickým následkom.
Na stiahnutie
7,70 €

dostupné aj ako:

Ako získavať klientov a spolupracovníkov tak, aby sme si rozumeli


Kombinovanú CD knihu je možné čítať v PC a kompatibilných zariadeniach ako aj si ju vypočuť v bežných audio prehrávačoch. Tento študijný materiál – odborná publikácia je vhodná pre vedúcich mimovládnych organizácií, manažérov, obchodných zástupcov, zamestnancov, ktorí pracujú s ľuďmi ako aj pre civilný sektor, ktorí potrebujú zlepšiť svoje komunikačné zručnosti a presadiť svoje nápady a myšlienky.
Na stiahnutie
4,60 €

Bárki lehet tőzsdés 6.


A pénzügyek iránt érdeklődők körében már-már klasszikusnak számító könyvben a szerzõ a befektetések világába kalauzolja el az olvasót. Személyes tapasztalatain ? sikerein éppúgy, mint kudarcain ? keresztül ismerhetjük meg a különbözõ befektetési piacokat. A Bárki lehet tõzsdés ötödik kiadása lényegesen kibõvült a korábbi magyar és angol nyelvû kiadásokhoz képest. ?Sajátos hangvételû és rendkívül érdekes idõutazás, amit e könyv kínál. Ki mesélhetné el hitelesebben az elmúlt évtizedek tõkepiaci történéseit, mint egy hazai ? sokat próbált ? spekuláns. Szórakozta tó olvasmány a kezdõknek tanulásként, a haladóknak visszaemlékezésként.? Cselovszki Róbert, az Erste Bank Befektetési Rt. igazgatója ?Igen meghökkentõ és egyben tanulságos olvasmány a piacgazdaságba való átmenet olyan kelet-közép-európai érdekességeirõl, mint »ingyen ebéd« a bankoktól, a spekuláns tõkéjét hetek alatt felemésztõ hiperinfláció, vagy az olyan hatalmas kötvényhozamok, melyekrõl mi nyugati befektetõk nem is álmodhattunk.? Salomon John Drury, a JP Morgan londoni brókere ?A szerzõ a hazai és nemzetközi tõzsdei lehetõségek korlátlan tárházába nyújt bepillantást, amit a saját tapasztalatai tesznek hitelessé, és mások számára is tanulságos élménnyé.? Kecskeméti Judit, az Anno Tõzsdeklub elnöke ?Az olvasók egy vérbeli befektetõtõl ismerhetik meg a lassan formálódó magyar részvénypiac múltját és jelenét. Egy nem csak izgalmas, de hasznos történet, amely a hazai börze mellett a rendszerváltáskori valutaarbitrázstól a kárpótlási jegy piacán át egészen a Nokia és Google részvények szárnyalásáig terjed.? Korányi G. Tamás, a Napi Gazdaság tõzsdei rovatvezetõje
Na stiahnutie
4,99 €

Literatúra v kategórii Ekonómia, manažment, marketing ponúka bohatý výber kníh, ktoré sa zaoberajú rôznymi aspektmi ekonomiky a riadenia organizácií. Táto kategória je určená pre tých, ktorí majú záujem o širší pohľad na ekonomické a manažérske témy.

Literatúra v tejto kategórii sa venuje rôznym aspektom ekonomických systémov, makroekonomickým a mikroekonomickým analýzam, ekonomickým teóriám a modelom. Zároveň skúma rôzne stratégie riadenia a vedenia organizácií, ako aj inovácie a transformácie v podnikovom prostredí.

V tejto kategórii nájdete literatúru zameranú na podnikanie, medzinárodný obchod, inovácie, ekonomickú politiku, udržateľný rozvoj, logistiku a mnoho ďalších tém. Tieto knihy a časopisy poskytujú teoretické poznatky, empirické štúdie a praktické príklady, aby čitatelia získali ucelený prehľad o ekonomických a manažérskych problémoch a možnostiach.

Vzdelávajte sa v kategóriách ekonómia a ekonomika, dane a účtovníctvo, financie, finančný trh, investovanie, bankovníctvo a poisťovníctvo, manažment, marketing, reklama, žurnalistika, podnikanie a obchod a personalistika.