! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Duchovný rozvoj strana 3 z 8

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

10 krokov k radosti


Nik na svete nie je dokonale šťastný. Ani perzský šach, ani naftový magnát z Kuvajtu. Túžba po šťastí je klamná, pričom niekedy môže viesť naopak k pocitu márnosti či dokonca chorobnému stavu tela či psychiky. Ak máme žiť o niečo šťastnejšie, musíme sa vrátiť k prirodzenosti. Známy a uznávaný kňaz a psychiater Max Kašparů ponúka 10 krokov k radosti. Nie ako kompas k dokonalému šťastiu, ale ako ponuku. Lebo radosť... sa dá získať aj malými krokmi.
Na stiahnutie
4,89 €

dostupné aj ako:

Znamení neznámého


Shina — Petr Vacík — Jan Pražan — Markéta Crowe — Adam Borzič — Jiří Zemánek — Alice Koubová — Jiří Hazlbauer — Denisa Červenková Hledáme, co nelze nalézt, a ve šťastných chvílích nacházíme, co nelze hledat. Snadno by se dalo mluvit o spiritualitě, nebo dokonce o mystické zkušenosti, především jsme však sbírali příběhy vnitřní proměny. Muzikantka, kněz, malíř, překladatelka, básník, ekolog, filosofka, opat zenového kláštera a řádová sestra, ti všichni zde hovoří o tom, o čem se nejprve musí dlouho mlčet – a to může být trauma i tajemství, skutečnost před slovy i za nimi. Jaké to je, když člověk hledá sám sebe a najde něco daleko víc? Devět rozhovorů o vnitřním životě, devět příběhů o tom, na co jsme zapomněli, devět svědectví o znameních neznámého mezi námi.
Na stiahnutie
11,79 €

dostupné aj ako:

Chlapec na oslíkovi


Náhla smrť otca od základu zmení Tomovi život. Nikde nenachádza pokoj, a tak sa rozhodne vydať na cestu hľadania. Putovanie ho zavedie na mystické miesto Nepanthé, kde sú ľudské starosti neznámym pojmom. Cestu k sebe samému nachádza v tajomných snoch, ktoré mu pomáha objasniť vykladač snov. Tom sa vracia k svojim detským snom a objaví lásku. Učí sa precítiť šťastie prítomnej chvíle, teší ho tvorivá práca na obnove starej usadlosti aj krásna andalúzska príroda. Pochopí, prečo nie je vždy nevyhnutné stanovovať si ciele. Na svojej ceste sa však nevyhne temným myšlienkam, strmým pádom či samotnej smrti. Kým spozná zmysel svojej existencie, podstúpi mnohé skúšky, ktorými musí prejsť každý, kto verí svojim snom a robí všetko pre to, aby sa stali skutočnosťou. Naučí sa, že jedinou správnou cestou v živote je nasledovať hlas svojho srdca, akokoľvek sa to môže zdať ťažké. Autor výstižne a farbisto opisuje okolitý svet, ale aj ľudí, s ktorými sa vieme identifikovať. Vnáša pokoj do našich nepokojných čias a čitateľovi jasne odpovie na otázku, čo je v živote dôležité.
Na stiahnutie
8,95 €

dostupné aj ako:

Dar


Vo svojej predchádzajúcej knihe Voľba autorka Edith Eger (ktorá sa narodila v Košiciach) vyrozprávala silný príbeh o tom, ako prežila koncentračný tábor v Osvienčime, začala nový život v Spojených štátoch a sama prešla cestou oslobodenia sa z "väzenia vlastnej mysle". V knihe Dar teraz táto oslavovaná terapeutka podáva povzbudivý a praktický návod, ako zmeniť myslenie a deštruktívne správanie, ktoré z nás robí väzňov. Opisuje dvanásť najčastejších obmedzujúcich pocitov a presvedčení a s empatiou a humorom poskytuje nástroje a riešenia vychádzajúce z jej vlastnej skúsenosti a z terapeutickej praxe, ako sa s týmito rozšírenými a ľudstvu vlastnými výzvami vysporiadať.
Na stiahnutie
7,95 €

dostupné aj ako:

Výdych


Viac ako štyridsať jednoduchých dychových cvičení, ktoré pomáhajú zlepšiť telesné zdravie a získať emočnú pohodu. Naučte sa využívať dych na zníženie stresu, zvýšenie hladiny energie, zlepšenie spánku či športovej výkonnosti. Za deň urobíme 17 000 – 29 000 nádychov a výdychov. Napriek tomu si väčšina z nás neuvedomuje, že dýchame nesprávne, čo nám môže spôsobovať únavu, bolesti hlavy, tráviace problémy, poruchy spánku, chronický stres a úzkosť. Pritom na zvýšenie energie, dosiahnutie lepšieho spánku a získanie väčšej psychickej i fyzickej pohody stačí, aby sme sa naučili dýchať určitým spôsobom. Dýchanie je tajná zbraň, o ktorej ste ani netušili, že ju máte!
Na stiahnutie
6,95 €

dostupné aj ako:

Najlepší život v každom veku


Popredný austrálsky psychológ Andrew Fuller viedol rozhovory s viac ako 500 000 ľuďmi, aby zistil spoločné črty jednotlivých období ľudského života, určil prednosti či nedostatky každého životného obdobia a poradil, čo vtedy robiť. Pochopenie toho, v akom období sa nachádzame, nám môže pomôcť urobiť zmeny, ktoré povedú k zlepšeniu vzťahov, upevneniu nášho zdravia a vytvoreniu odolnejšej mysle. To, čo malo pre nás význam v dvadsiatke, sa totiž po tridsiatke mení a zmena opäť nastane po päťdesiatke, šesťdesiatke aj sedemdesiatke. Každá dekáda má svoje špecifiká, v každej sú naše priority iné.
Na stiahnutie
7,95 €

dostupné aj ako:

Slová na rozlúčku


Storočný Benjamin Ferencz, syn chudobných východoeurópskych imigrantov, je posledným žijúcim žalobcom z Norimberských procesov, kde sa na lavici obžalovaných ocitlo dvadsaťdva nacistických pohlavárov. Táto kniha rozpráva pozoruhodný príbeh jeho dlhého a neobyčajného života. Hovorí o ambíciách a odhodlaní, šťastí a láske, prekážkach, chybách, pádoch a vzostupoch. O tom, že nie všetci nepriatelia majú na sebe inú uniformu ako vy, že vojna robí vrahov z ľudí, ktorí by za iných okolností boli celkom počestnými občanmi, že dôležitejšie ako zomrieť za svoju krajinu je chcieť pre ňu žiť, že sa nemáme brať príliš vážne, lebo v živote nás aj tak najviac posunú kopance a že vždy treba veci vyskúšať, lebo sme silnejší, ako si myslíme... Všetky tieto poznania podáva s láskavým humorom a hlbokým pochopením mnohorakosti života a toho, čo je v ňom naozaj dôležité.
Na stiahnutie
6,95 €

dostupné aj ako:

Žiť dlho, žiť zanietene


Život dokáže byť hektický a vo víre udalostí si často nevšímame, ako nám preteká medzi prstami. Jednou z ciest, ako si začať viac uvedomovať prítomný okamih, môže byť denné rozjímanie o veciach, ktoré dávajú životu skutočnú hodnotu. Teraz tak môžete urobiť pomocou tohto meditatívneho sprievodcu od medzinárodne uznávanej autorky Karen Casey, ku ktorému sa budete často vracať. Kniha sa skladá zo sedemdesiatich piatich krátkych kapitol, z ktorých sa každá venuje niektorej stránke života. Zamýšľa sa nad množstvom tém, ktoré sa nám v živote opakovane vynárajú, ako je strach a hnev, zmena a odpustenie, zmysel a skutočné prežívanie života, vytvorenie si životnej filozofie, šťastie a láska, samota a vzťahy, dávanie si cieľov a nájdenie vnútorného pokoja.
Na stiahnutie
7,95 €

dostupné aj ako:

Slepačia polievka pre dušu: Sila môjho áno


Povedať áno znamená otvoriť sa novej skúsenosti. Áno je krátke, nenápadné slovíčko, ale dokáže veľké veci. Vytiahne vás z prostredia, kde sa síce cítite pohodlne, ale už sa trochu nudíte a možno aj zanedbávate svoj potenciál. Je mnoho spôsobov, ako sa postaviť strachu z nepoznaného a vyskúšať niečo nové. Zmeniť si život k lepšiemu, nasmerovať sa k novým veciam, vzdialenejším horizontom, ako získať nový zmysel žitia a hlbší význam. Či už hľadáte lásku alebo nové zamestnanie, či sa snažíte prekonať svoju plachosť alebo fóbiu, či si chcete okoreniť život novým športom alebo nadviazať nové priateľstvá, či plánujete osamote podniknúť cestu do neznáma alebo sa chystáte nasadnúť na horskú dráhu, v tejto knihe nájdete skúsenosti ľudí vám podobných.
Na stiahnutie
6,95 €

dostupné aj ako:

Siahni po šťastí


Z úcty k autorovi, ktorý v prenasledovaní a ťažkostiach prechádzal temnými nocami, ktorých ovocím bolo skutočné stretnutie s KRÁSOU ktorou je Dobrý Boh, sme sa rozhodli knižne vydať niektoré z jeho samizdatových diel. Vznikali v ústraní a v jednoduchosti na našom Slovensku. Pri ich čítaní sme s úžasom vnímali ich hĺbku a najmä dobrotu srdca autora, ktorý si osobnú skúsenosť s Bohom nenechával pre seba, ale ju zdieľal s tými, ktorí k nemu prichádzali s otvorenou mysľou i srdcom. Toto je prvá kniha ktorú vydávame z dielne autora. Ako samizdatové dielo bola vydaná pod názvom „Ruža oranžová, duchovné pohľady“. Nech slová autora, ktorých inšpiráciou je veríme Duch svätý, naďalej prinášajú svoje ovocie... vydavateľ
Na stiahnutie
4,60 €

Slepičí polévka pro duši: Síla „Ano!“


Vyzkoušejte nové věci, překonejte svůj strach a rozšíříte tak svůj svět. Najdete-li kuráž říct ANO!, zažijete příval síly a energie. Řeknete-li ANO, dodá vám to sílu – sílu učinit vlastní život zajímavějším a vlastní svět větším. Pouštějte se proto do věcí, které pro vás představují výzvu. Postavte se vlastním obavám a strachu. Nebojte se přetvořit sami sebe. Čekají vás příběhy obyčejných lidí, kteří se odhodlali říct ANO! a zlepšili tak svůj život. Budou pro vás inspirací, abyste si udělali vlastní seznam věcí a aktivit, do nichž byste se rádi pustili. Potřebnou motivací vám bude jedenáct poutavých i nápomocných kapitol této knihy: • Vyzkoušej nové • Přivítej změnu • Vlož se do toho • Předstírej, dokud to nezvládneš • Udělej to strachu navzdory • Věř si • Seber odvahu • Najdi své nové já • Věnuj kousek sebe sama • Vydej se za dobrodružstvím • Důvěřuj svým pocitům
Na stiahnutie
9,69 €

dostupné aj ako:

Nikdy nie si sám


Máte niekedy pocit, že na vás nikomu nezáleží, že vám nik nedokáže pomôcť, nik vás nepočuje a nedbá na vaše volanie o pomoc? Ak ten pocit poznáte, nie ste sami. Max Lucado v knihe Nikdy nie si sám vám pomôže uveriť v zázrak Božej prítomnosti a moci. Nasmeruje vás: – uvedomiť si, že Ježiš kráča s vami a dvíha vás z vašich búrok; – žasnúť nad milosťou kríža, zázrakom prázdneho hrobu a Božou mocou obnoviť stratené; – veriť, že Boh je vždy dostupným zdrojom pomoci; – uvedomiť si, že nikdy nie ste bez nádeje a sily, pretože nikdy nie ste sami.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Nikdy se nevzdávej!


Inspirativní životní příběh stoletého Bena Ferencze, vyšetřovatele nacistických válečných zločinů, známého jako „žalobce zla“. Narodil se krátce po skončení první světové války v Transylvánii, v jednom z nejchudších koutů tehdejší Evropy na hranicích Rumunska a Maďarska. Ještě mu nebyl ani rok, když s ním rodiče opustili rodný dům a odešli do Ameriky. Do školy jej vzali až v osmi letech, předtím vyrůstal jako dítě manhattanských ulic, jeho rodiče se navíc v New Yorku rozvedli. Benjamin Ferencz zkrátka měl jen mizivé předpoklady k tomu, aby někdy získal jakékoliv vyšší vzdělání. A přesto – shodou příznivých okolností se stalo, že Benjamina přijali na střední školu a díky dobrým studijním výsledkům později i na vysokou. Jeho píle mu následně umožnila dokonce absolvovat právnická studia na Harvardu. Odtud už byl jen krůček k tomu, aby se jako voják americké armády dostal na sklonku druhé světové války k vyšetřování německých válečných zločinů. Když se s osobností Bena Ferencze seznámila před nedávnem reportérka listu Guardian Nadia Khomamiová, rozhodla se s ním udělat interview. Z původního nápadu nakonec vzešla celá kniha rozhovorů. V nich Ferencz nejen mapuje celý svůj – dnes už více než stoletý – život, ale přináší také celou řadu inspirativních rad pro každého, kdo přemýšlí nad tím, jak naložit s vlastním životem.
Na stiahnutie
6,92 €

dostupné aj ako:

Máme presne to, čo potrebujeme


Ak sa rozhodnete vybrať sa cestou, ktorú vám v tejto nenápadnej knižke vydláždila autorka Karen Casey, zmení sa vám pohľad na život. Jej myšlienky sú ako dopravné značenie, ktoré pomáha obísť napätie, zmätok či zbytočné konflikty, a nájsť vytúžený pokoj a vyrovnanosť. Tieto jednoduché pravdivé posolstvá sú navigáciou na ceste vedúcej k lepšiemu pochopeniu seba aj sveta okolo nás. Niekedy naozaj netreba viac, ako prejaviť ochotu pozrieť sa na svet z iného uhla pohľadu. Ak dokážeme reagovať na aktuálny podnet s pochopením a láskou namiesto toho, aby sme dali priechod svojmu hnevu či strachu, robíme ďalší krok v ústrety životu naplnenému pokojom. Každý taký krok vedie k pozitívnej zmene a každá, aj tá najmenšia zmena sa prejaví navonok a ovplyvní ľudí okolo nás – a tým celé komunity. V konečnom dôsledku tak máme šancu zmeniť celý svet.
Na stiahnutie
5,95 €

dostupné aj ako:

Odhalenie tajomstva Božskej kozmickej hry alebo tajomstva absolútno-relativity


Málokto z nás si uvedomuje, že v skutočnosti to tak vôbec nie je ako sa nám to máli a zdá alebo ako to navonok vyzerá, že v skutočnosti je to celkom a úplne inak. V skutočnosti vnímame svoju realitu práve symetricky naopak a obrátene, akou ona v skutočnosti je. A práve o tom pojednáva táto kniha.
Na stiahnutie
6,90 €

Síla nicnedělání


Stává se vám, že si za žádnou cenu nedokážete vybavit nějaké slovo, jméno nebo údaj? Chvíli si lámete hlavu, ale pak vzdychnete a snažení vzdáte. A v tu chvíli si vzpomenete! To se právě ve vašem životě projevila síla nicnedělání… V dnešní době se více než kdy jindy nabízí znovu objevit prastarý, ověřený životní rytmus a zařadit například do týdne naplněného usilovnou prací den odpočinku. Kniha švédského faráře Tomase Sjödina pojednává o zapomenuté důležitosti nicnedělání a radí nám, jak najít účinný kompromis mezi potřebou odpočinku a potřebou kontaktu s jinými lidmi. Odpočinek se v dnešní zrychlené době stal něčím, co rádi odsouváme až na poslední místo v nabitém programu, a považujeme jej spíše za „dobití baterek“ než za nepominutelnou součást života. Autor v krátkých textech uvažuje o tom, co by se stalo, kdybychom odpočinek dali na první místo a všechny ostatní aktivity odvíjeli od tohoto postoje. Píše o tom, jak se stáhnout do ústraní, ale neizolovat se, co se přesně děje v mozku, když odpočíváme, jak nabrat dech, jak se „odpíchnout“ od volného dne, o hodnotovém systému odpočinku, jak si uchránit právo na to být unavený, jak se vyrovnat s potřebou odpočinku v konfrontaci s pocitem vlastní nedostatečnosti, jak se rozvíjet během odpočinku a co jsou „nepřátelé odpočinku“. Meditativní, laskavá a nápaditá kniha úvah o smyslu odpočinku v životě.
Na stiahnutie
8,29 €

dostupné aj ako:

Důmyslné umění, jak mít všechno u prdele


Pozitivní nálada za každé situace? To je tak trochu utopie, ne? Kdo z nás by se dokázal neustále hihňat a pousmívat třeba ve chvíli, kdy se mu hroutí život, v práci na něj křičí šéf a doma partner/ka? Jedině neoblomný hipísák nebo ten, kdo si sem tam zobne nějakou tu zákonem neakceptovanou pilulku. "K čertu s pozitivismem. Buďme upřímní, když něco stojí za hovno, tak si to přiznejme a naučme se s tím žít." Důmyslné umění, jak mít všechno u prdele vám ukáže trochu jiný pohled na svět. Autor Mark Manson se ve svém díle opírá o reálný vědecký výzkum. Ten tvrdí, že šťastnější život nespočívá ve schopnosti proměnit hromadu citrónů ve sladkou limonádu, ale naučit se s tou kyselou příchutí na jazyku zkrátka žít. Každý z nás dělá chyby a setkává se s nepřízní osudu. Není důležité předstírat, že se to nestalo, ale soustředit se na to, co je opravdu důležité. Na zbytek se zkrátka vykašlete.
Na stiahnutie
13,68 €

Etika pro dnešní svět


Jeden z nejvýznamnějších myslitelů současnosti, tibetský duchovní vůdce dalajlama, předkládá v této knize výsledek svých celoživotních úvah o člověku, jeho životní cestě a hodnotách, které mu mohou pomáhat. Ačkoli čerpá ze zdrojů vlastní náboženské tradice, jeho pojetí etiky překračuje hranice náboženství a je univerzálně srozumitelné a přijatelné. Základními kameny jeho etického systému je soucítění, které je vlastní všem lidským bytostem, ale také kritické myšlení a spravedlnost.
Na stiahnutie
10,25 €

Von z hlavy


Máte pocit, že ste väzňami vlastných myšlienok? Nikdy nebudem dosť dobrá. Druhým sa darí oveľa lepšie než mne. Ako by ma Boh mohol mať rád? Jennie Allenová vie, aké to je, keď vás pohltí špirála negatívnych myšlienok, no zároveň pozná cestu, ako sa zbaviť toxického spôsobu uvažovania. Prišla na to, že Boh nám ponúka spôsob, ako uniknúť z tejto špirály. Skutočnú slobodu získame vtedy, keď odmietneme byť obeťami svojich myšlienok a uvedomíme si, že sme od Boha dostali moc bojovať a vyhrať zápas o svoju myseľ. V knihe Von z hlavy nás Jennie nielen inšpiruje, ale ukáže nám aj praktické kroky, ako prevziať kontrolu nad svojimi myšlienkami, vďaka čomu v našom vnútri dochádza k premene emócií, postojov a dokonca aj k premene našej životnej situácie. Nepriateľ je odhodlaný votrieť sa nám do myšlienok a vyvolať v nás pocit, že sme bezmocní a paralyzovaní, že nie sme schopní niekam sa posunúť a prispieť k šíreniu Božieho kráľovstva. No keď podriadime svoju myseľ Kristovi, Božie prísľuby a prejavy jeho dobroty zaplavia náš život nečakaným spôsobom. Všetko sa začína v hlave. A možnosti našej premeny a rozvíjania sa sú nekonečné. Naše myslenie utvára náš spôsob života Najväčší duchovný boj našej generácie sa odohráva medzi našimi ušami. Znova a znova dovoľujeme, aby nás ovplyvňovali skreslené myšlienky o sebe, o Bohu a o jeho pôsobení v našom živote. Máme však možnosť zastaviť ich a uniknúť pred toxickým myslením. V knihe Von z hlavy nám Jennie Allenová pomôže zmeniť život prostredníctvom obnovenia našej mysle. Odhalí nám: Ako to, čo si myslíme o Bohu, ovplyvňuje to, čo si myslíme o sebe.Negatívne myšlienkové pochody, ktoré nás paralyzujú.Ako si nájsť priestor a čas na ticho a spoločenstvo – a prečo je to dôležité.Vedecké poznatky o tom, ako nám myšlienky menia život.Silu, ktorú do nás vložil Boh, aby sme boli schopní vyrovnať sa so svojimi úzkosťami a prekonať strach.Keď zbavíte svoju myseľ klamstiev a mylných predstáv, budete slobodní a môžete priviesť k slobode ďalších ľudí. Vaše myšlienky skutočne môžu meniť svet. Pustite sa do boja spolu s Jennie a odvážne vykročte k slobode. Zmena je možná!
Na stiahnutie
10,95 €

dostupné aj ako:


Kategória "Duchovný rozvoj" zahŕňa knihy a zdroje, ktoré sa zaoberajú hlbšími aspektmi ľudskej existencie a rozvoja. Tieto materiály sa zameriavajú na posilňovanie duchovného povedomia, hľadanie zmyslu života a rozvoj osobného vzťahu k duchovným hodnotám. 

Kategória duchovného rozvoja je zameraná na objavovanie hlbších aspektov ľudskej bytosti a hľadanie zmyslu života. Tu nájdete knihy a zdroje, ktoré vás inšpirujú k hlbšiemu sebapoznaniu, duchovnej pohode a rastu. Táto kategória obsahuje diela týkajúce sa rôznych náboženstiev, duchovných tradícií, meditácie, filozofie a duchovného vývoja. Tu nájdete podnety na zvýšenie svojho duchovného povedomia a hľadanie harmónie vo vnútri seba.