! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Motivačná literatúra strana 68 z 73

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

A választás művészete


 Mi a szabadság? A szabadság a választás joga: a jog, hogy megteremtsük magunknak a választás alternatíváit. A választás lehetősége nélkül az ember nem ember, hanem csak rész, eszköz, dolog. - Archibald MacLeish, Pulitzer-díjas amerikai költő Sheena Iyengar a világ egyik legelismertebb döntéshozatali szakértője hét különböző szempontból mutatja be, hogy a választás erőteljes eszköz arra, hogy meghatározzuk magunkat és életünket. Lebilincselő módon alapvető kérdésekre keresi a választ. Mennyire választhatunk szabadon? Mi a kapcsolat természetünk és választási módszereink között? Mennyire vagyunk egyformák amikor döntünk? Mekkora befolyásunk van mindennapi döntéseinkre? Hogyan választunk, amikor lehetőségeink gyakorlatilag korlátlanok? Megengedhetjük-e bárkinek is, hogy helyettünk döntsön, és ha igen, kinek és miért? Miért van az, hogy néha saját érdekeink ellenében döntünk? A választás művészete segít, hogy jobban megismerjük önmagunkat és megalapozottabb döntéseinkkel felfedezzük a választás örömét és kihívásait.
Na stiahnutie
9,89 €

dostupné aj ako:

Isteni rejtvény az ember


A belso odafigyelés kézikönyve az élet titkainak megfejtéséhez Tizenöt lépés a lelki harmóniáért A következo kérdésekre sem az iskola, sem a szülok nem adtak választ, pedig az élet nap, mint nap nekünk szegezi oket: Ki vagyok én, ember? Honnan hozom a gondjaimat? Miért oly nehéz másnak lennem, mint a szüleim? Miért vagyok képtelen elfogadni az enyémtol eltéro kultúrákat? Hogyan kezeljem nézeteltéréseimet az élettársammal, a gyermekemmel, egyáltalán bárkivel, aki olyannyira különbözik tolem? Hogyan segítsem a gyermekemet, hogy tudatosan felnojön? Miért nem tudom elengedni a szeretteimet, az éloket és a holtakat? Miért félek az elszakadástól, a magánytól, a haláltól? Miért félek mindentol, ami ismeretlen? - Ez a könyv felfedi a lehetséges válaszokat, s az élet egyszerre elkezd muködni. A vágyak tudatos irányítása révén végre hozzáfoghatunk élvezni az életünket. Feltárulkozik a mindig jelen lévo pszichés háttér, az Isteni Lélek pedig végre kiszabadul a vallások dogmáiból, és az Isteni erok megtapasztalható valósággá válnak. A szerzo
Na stiahnutie
4,23 €

Az erő


A Titok a vonzás törvényéről szólt. Rhonda Byrne most feltárja az univerzum legfőbb hatalmát… az Erőt. Könyve a világegyetem leghatalmasabb erejéről szól – az Erőről, amellyel mindent megszerezhetsz. Bármit megteremthetsz, bármit megváltoztathatsz, csupán egyetlen dologra van szükséged… az Erőre. “Ebben a könyvben meg szeretném mutatni neked a csodálatos élethez vezető utat. Rengeteg mindent meg kell értened önmagaddal és az életeddel kapcsolatban – és mindez jó. Sőt, több mint jó! Egyszerűen lenyűgöző!
Na stiahnutie
12,08 €

dostupné aj ako:

A függőségtől az intimitásig


Mitől válik egy találkozás meghitté, és egy kapcsolat bensőségessé? Miben különbözik egy meghitt kapcsolat a társfüggőségtől? Tényleg igaz, hogy az intimitásból valakinek több kell, másnak kevesebb is elég belőle? Hogyan lehetséges az, hogy egyszerre vágyhatunk utána, és félhetünk is tőle? A meghittség egy varázslat, amivel néha megajándékoz az élet, vagy tehetünk is azért, hogy az intimitás magával ragadó élményeiben gazdag, tartós, bensőséges kapcsolatunk legyen? Minderre, és még sok más fontos kérdésre kaphatunk válaszokat ebből az izgalmas könyvből. Pál Ferenc. Első sikereit válogatott atlétaként érte el: húszévesen, még junior korúként felnőtt magyar magasugró bajnok lett. Kalandos spirituális útkeresés után, teológiai tanulmányai befejeztével 1996-ban pappá szentelték Esztergomban. Tíz éve a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Állam és Jogtudományi Karának teltházas nagyelőadójában tart előadásokat hétről hétre lélektani és spirituális témákban, amiket ő maga egyszerűen csak alkalmaknak hív. A SOTE Mentálhigiéné Intézetének tanára, elsődleges szakterülete a segítő és lelki gondozói kapcsolat. Több mint egy évtizede vezet önismereti csoportokat többek között a Magyar Pszichodráma Egyesület keretében. Az utóbbi években sokan fordultak hozzá mint szociális és családsegítő lelki gondozóhoz párkapcsolati problémákkal, ami nem hagyta nyugodni, mert az itt-ott fellelhető válaszok nem bizonyultak elégségesnek kliensei számára. Ezért először egy alapos kutatómunka után, a szakirodalom alapján és saját személyes, szakmai tapasztalataira támaszkodva előadásokat kezdett tartani a témában, majd azokat tovább gondolva és kiegészítve született ez az eredeti írás, megőrizve valamit a hallgatóságot megszólító stílusból.
Na stiahnutie
6,23 €

dostupné aj ako:

El Camino, az aranyút


Egy Galíciában nyaraló turista az El Camino-ként ismert zarándokút végső állomása, Finisterra egy elhagyatott öblének szikláin gazdátlan naplót talál. A naplóban sem cím, sem név, sem dátumok nincsenek, hogy a tulajdonosa beazonosítható legyen. Az elején az alkimista Smaragd Tábla 13 sora áll, melyet 10 bejegyzés követ. A bejegyzéseket olvasva kiderül, hogy a naplót egy 30 éves mérnök írta, akit a társadalom léleküresítő mókuskerekéből való kiábrándultsága és hosszú évek kutatásai az alkímiai tudományok útjára tereltek. A naplóban lejegyzett zarándokútját is az alkímiai arannyá-válásnak szenteli, mely során a Samaragd tábla mondatait lépésről lépésre bontja ki, és fejti meg a Nagy Rejtélyt. Célja, hogy a prima materiaból, azaz önmagából az út végén kitermelje a bölcsek kövét, az ötödik elemet. Az Út folyamatos tanításai és megpróbáltatásai segítségével egyre élőbbé válnak a Smaragd tábla sejtelmes mondatai. A Fiú saját maga megismerésén keresztül fokozatosan jut el Istenhez és a Szabadsághoz. A történet Hamvas Béla: Tabula Smaragdina és Mágia Szutra-jára épül a Smaragd tábla mondatainak és a szutrák végigélésével.
Na stiahnutie
4,20 €

Kérd és megadatik 1. rész


Mit tehetsz annak érdekében, hogy elérd, amire vágysz, amit igazán szeretnél? A szerzőpáros a következő alapelvet vallja: bárki lehetsz, bármit tehetsz, és bármire szert tehetsz! Születésedtől megillet a jog, hogy életed megteljen minden széppel és jóval. Ez a könyv megmutatja, hogyan érheted el mindezt. Néhány tanácsa arról szól, miként használd az energiádat és az érzelmeidet, más fejezetei pedig speciális területekről beszélnek: pénzügyi előremozdulásról, az egészség visszaszerzéséről, meditációról, a zűrzavarok megszüntetéséről. A könyv bemutatja az Isteni Forrással fennálló, minden pillanatban létező kapcsolatodat, pontosan megmagyarázza, hogyan működik ez az összeköttetés, majd megtanít a tudatos teremtésre. Az alkalmazás technikáival és az általános bölcsességekkel kapcsolatos összes kérdésedre választ ad, amelyeket könnyű megérteni és használni. Az Univerzum mindig azt adja, amit kérsz, és minden kérésedre érkezik válasz. Ebből következően elérhetsz bármit, amire vágysz, amit igazán szeretnél! Amikor gyermek voltál, agyad mindkét felét használtad. A bal félteke a logikáért felelős, a jobb félteke a kreativitásért. Ám mire felnősz, az oktatás hatására már csak a balt használod, kreatív feledet csaknem elveszíted. Biztos, hogy most is a bal feled működik, ha ezt gondolod: “Ó, hiszen ez butaság. Úgysem sikerülhet.” Mert ilyen a logikus éned. Mit tehetsz ez ellen? Kezdd el olvasni a könyvet, és a segítségével fejleszd mindkét agyféltekédet, különben racionális részed mindig el fogja nyomni kreatív oldaladat. Indulj el vágyaid nyomában a boldog és egészséges élet felé!
Na stiahnutie
10,39 €

A rezonancia törvénye


Boldog pillanatokra vágyik, amelyek mindeddig elérhetetlennek tűntek? Szeretne részesedni az Univerzum végtelen gazdagságából? Most eljött az idő, hogy életünk egyik legnagyobb titkát, a rezonancia törvényében rejlő rendkívüli erőt felfedezze. Ha kívánságaink eddig nem teljesültek, ha vágyainkat nem tudtuk valóra váltani, ha bizonyos dolgok akaratunk ellenére történtek velünk, ha boldogtalanok vagyunk vagy kudarcot vallottunk, a rezonancia törvénye mindenre megoldást jelenthet. Ha megértjük ezt a törvényt, és rájövünk, hogyan használhatjuk, bármit elérhetünk! A könyvben található gyakorlatok és történetek bemutatják, hogyan kerülhetünk hatékonyan, ugyanakkor játékos módon energetikai kapcsolatba szívünk legnagyobb vágyaival. Pierre Franckh új könyve összekötő kapocs a régi ismeretek és a legújabb tudományos felismerések között.
Na stiahnutie
3,92 €

dostupné aj ako:

Mágiák könyve I-II


Szepes Mária emlékének tiszteletére összegyűjtve adjuk át a kimeríthetetlen tudást rejtő sorozatot. Kívánjuk, hogy váljon mindennapjaik részévé a tizenkét mágikus kulcs, amelyek mindegyike abban segít, hogy megoldhatatlannak látszó gondjaikra gyógyírt találjanak. Több évtizede már, hogy az írónő mágiakönyvei olvasók tízezreinek nyújtanak segítséget. Szepes Mária emlékének tiszteletére most összegyűjtve, egy csokorban adjuk át a kimeríthetetlen tudást rejtő sorozatot. Kívánjuk, hogy váljon mindennapjaik részévé a tizenkét mágikus kulcs, amelyek mindegyike abban segít, hogy megoldhatatlannak látszó gondjaikra gyógyírt találjanak. Az első kötet mágikus kulcsai: A mindennapi élet mágiája, A fény mágiája, Az öröm mágiája, A mítoszok mágiája, Az áldozat mágiája, A szó mágiája A második kötet mágikus kulcsai: Az álom mágiája, A szerelem mágiája, A hűség mágiája, A sors mágiája, A csoda mágiája , A nevek mágiája.
Na stiahnutie
16,03 €

A boldog szerelem aranyszabályai


„Kifogástalan úriember keresi álmai asszonyát... és boldogan élnek, amíg meg nem halnak" - csakhogy ez többnyire nem így történik. Mit tegyünk hát, hogy a párunkkal boldogan élhessünk? Lehetséges ez egyáltalán? A Magyarországon is széles olvasótábornak örvendő szerző azt mondja: de még mennyire! Az általa megfogalmazott szabályokat többek között saját próbálkozásaiból, tévedéseiből és hibáiból szűrte le. „Az én életem csupán egy a sok közül. Ez az én életem. Erről tudok írni és számot adni. De a szavaim igazsága megérinthet benned valamit, így világosabban megmutatkozik majd a saját igazad. Csak abban higgy, amit a lelked mélyén igaznak érzel!"
Na stiahnutie
3,35 €

dostupné aj ako:

A titok


A Titok évszázadokon keresztül rejtve volt …most eljutott hozzád. Da Vinci, Einstein, Shakespeare, Platón – az emberiség történelmének legnagyobb alakjai ismerték és használták. Te is megismerheted a Titkot, amely örökre megváltoztatja az életed. “Ha megismered a Titkot, megtudod, hogyan érhetsz el és tehetsz magadévá bármit, amit csak szeretnél. Igaz valód tárul fel előtted. Rájössz, hogy micsoda nagyszerű dolgok várnak rád az életben.”
Na stiahnutie
12,08 €

dostupné aj ako:

Élj céltudatosan


Ha tervszerűen élünk és az elveinknek megfelelően cselekszünk, olyanok leszünk, mint az erős, mégis hajlékony bambusznád: meghajlunk a szembejövő erők előtt, majd visszatérünk eredeti helyünkre. “Vannak, akik maguk irányítják az életüket, vannak, akik figyelik, és vannak, akik egyre csak ámulnak.” Sokan véletlenszerűen élünk: belesodródunk kapcsolatokba, kényszerpályákra kerülünk, keressük az élet értelmét, és reménykedünk, fohászkodunk, hogy szerencsénk legyen a szerelemben, jól alakuljanak a pénzügyeink, és jó egészségnek örvendjünk. Évekig élhetünk így, találomra, de előbb-utóbb meg kell tanulnunk céltudatosan alakítani az utunkat. Miért? Mert egy merészen új szemléletmóddal olyan életben lehet részünk, amelyben a mindennapok kihívásait valóban fel tudjuk használni a spirituális növekedéshez. A volt világbajnok atléta, edző és tanító, Dan Millman tovább csiszolja előző könyvei tudását. Salamoni bölcsességet és józan paraszti észjárást egyesítő, derűs stílusban adja közre időtlen elveket képviselő meglátásait.
Na stiahnutie
7,01 €

Ne félj, mesélj! Újra


Ne félj, mesélj! – olvasható V. Kulcsár Ildikó biztatása évek óta a Nők Lapja hasábjain. Levelek ezrei érkeznek a kedves invitálásra. Sok nőnek és férfinak ez jelenti az egyetlen lehetőséget, hogy örömeiket és bánataikat elmondhassák, szívüket kiönthessék valakinek – akinek érdemes. Ildinek érdemes, mert minden levélírót azonnal a barátjaként kezel. Segítőkészen okos tanácsot ad, de ha úgy adódik, vitatkozik is, és egyáltalán nem próbál a bölcsek bölcse szerepében tetszelegni – őt olvasni olyan, mint egy jót dumálni a barátnőnkkel egy hangulatos kávézóban. Ami után úgy megyünk haza, hogy feltöltődtünk energiával – és még csak nem is a kávétól, hanem a szerzőből folyamatosan áradó derűtől és optimizmustól. Az első Ne félj, mesélj! kötet után a Ne félj, mesélj! Újra az elmúlt négy év leveleiből ad válogatást, kiegészítve V. Kulcsár Ildikó izgalmas interjúival és riportjaival.
Na stiahnutie
4,20 €

Gyógyító meditáció


"Kedves Olvasó! Ön az angliai központú White Eagle Lodge, azaz a Fehér Sas Páholy rituális fehér mágiával dolgozó testvériségének gyógyító meditációját tartja a kezében. A könyv sokkal több, mint a CD használatát segítő útmutató, hiszen bepillantást nyújt a Páholy működésébe és munkájába. Ha szíve tiszta és gyógyító-segítő szándéka komoly, a rendszeres meditáció hozzásegíti belső érzékelésének kifejlődéséhez. Ezen az úton nem ritka, hogy felbukkannak előző életekből származó emlékképek. A reinkarnációs emlékek valóságtartalmát sokan megkérdőjelezik. Edgar Cayce, Grace Cooke és Elisabeth Haich Egyiptomból származó reinkarnációs emlékeinek régészeti bizonyítékait nem csupán a kíváncsiságot kielégítő különleges csemegének szántam. A bizonyosság nyugalmat ad, a nyugalom pedig belső csendhez vezet, és ez a meditáció célja. Ebben a csendben képesek vagyunk befogadni a magasabb világokból érkező útmutatást, ami gyakran szimbólumok formájában érkezik. A könyvben külön fejezet foglalkozik a leggyakrabban előforduló szimbólumok jelentésével." (Balogh Béla)
Na stiahnutie
5,32 €

dostupné aj ako:

A lélek anatómiája


Nincs olyan elkötelezett, magas képzettségű orvos, akit tapasztalatai ne győztek volna meg arról, hogy valamennyi betegség a lélekben gyökerezik. A tudattalan mélyrétegeibe gyűrve névtelen sérülések gubbasztanak eltakart arccal. A testben csak tünetekben mutatkoznak meg, sajátos gén- és jellemalkat szerint, mindig egyedi módon. Szimbolikus jajdulások ezek. E könyv a lélek bonyolult betegséggócainak diagnózisait, és e kórokból kivont örök szérumait tartalmazza. Csak egyetlen axiómát említek: „Az anyagi szervezet mögött pszichikai irányító erők állnak.” Az ember felépítése nem végződik a fizikai testnél, fölötte magasabb áramok működnek. A kísérleti fizika bizonyítja a lét elmúlhatatlan folyamatosságát. Ennek emlékképeit a mélypszichológiai módszerek elő tudják hívni. Ez a művelet hallatlan óvatosságot igényel. Szükséges, hogy az orvos és a páciens együtt hajtsa végre a gyökerekhez hatolást, s annak tisztító, gyógyító feltöltését. Durva érintést az érzékeny beteg nem visel el, görcsbe rándul, és nem fogadja be egyetlen, nélkülözhetetlen gyógyító panaceáját. De nem csak a magányosok, a keresők, a tanácstalanok szorulnak szerény kínálatomra, hanem az erősek, a küzdők is, akik tehetetlenül topognak szeretteik veszendő lelke körül.
Na stiahnutie
5,61 €

A békés harcos szent utazása


Dan Millman nagy sikerű könyvének, A békés harcos útjának folytatása, újra elérhető! A békés harcos útjának a folytatása de a legtöbb folytatástól eltérően nem ott kezdődik, ahol az előző véget ér. A korábbi misztikus-spirituális regény közepén Szókratész, az öreg benzinkutas tanítómester utazásra küldi Dant. Ez a könyv a tanulóút története. Dant Chia Mama, az idős hawaii sámánasszony vezeti, segítségével járja be az emberi gondolkodás, az emberré válás hét szintjét. Négy évvel a Szókratésztől kapott képzés után Dan Millman – a tanultak dacára – szembesül kudarcaival, és csalódásai egyre gyarapodnak. Egész világa romokban hever, képtelen áthidalni a tudás és a cselekvés közötti látszólagos szakadékot. Dan világkörüli keresésre indul, hogy újra meglelje céljait. Felkutat a hawaii őserdőben egy sámánasszonyt, akit Szókratész korábban gyakran emlegetett. Chia Mama lesz a kapu Millman minden reménységéhez és félelméhez – és csak ő készítheti fel mindarra, ami következik. Az árnyék és fény világában Dan belső próbákon megy keresztül, megrázó látomásokat tapasztal és feledhetetlen jellemekkel találkozik. A békés harcos útjára lép – a bölcsesség és a szeretet útjára. Szent utazása mindannyiunk szívét megvilágítja. „Soha nem sejtettem, hogy egyszer meg kell majd tanulnom, hogyan kell élni, és hogy léteznek a világlátásnak olyan különleges szabályai és módszerei, amelyeket el kell sajátítanom, mielőtt egyszerű, boldog és elégedett életemre ráébredhetnék.” – Dan Millman
Na stiahnutie
8,42 €

dostupné aj ako:

Setkání s pozoruhodnými lidmi


Všechny mytologie světa jsou mnohem blíž pravdě než takzvané dějiny – to je základní poselství další úžasné knihy známého duchovního učitele, jehož promluvy jsou tentokrát zaměřeny na myšlenky nejrůznějších významných osobností, od Buddhy až po Kršnu. Pozoruhodným lidem, o kterých se Osho zmiňuje, se většinou oficiální učebnice historie příliš nevěnují. Přesto jsou tyto osobnosti podle mistrova mínění pro svět mnohem přínosnější než slavní králové či válečníci, o nichž se stále dokola hovoří a píše. Historie zaznamenává převážně konflikty, soustředí se na negativní věci – spory, boje a touhu po moci. Proto se nám někdy může zdát, že úžasní lidé přinášející osvícené vzkazy snad ani nikdy nežili, že jsou to postavy mytologické, nikoli reálné. Že jsou jen výplodem naší fantazie či zhmotněním našich tužeb. To je ale omyl, zdůrazňuje mistr Osho – oni skutečně existovali, jen po sobě nezanechali stopy. Učebnice se například o Ježíši zmiňují jen málo. A Osho ve své knize připomíná, že žilo mnoho takových, jako byl Ježíš… Pojďme tedy naslouchat hlasům vzácných učitelů, kteří nás mohou obohatit a podat nám zprávu o cestě k vnitřní svobodě.
Predaj skončil
8,39 €

dostupné aj ako:

A rejtélyes Z generáció


Miként kezelhetjük a generációs ellentéteket szülőként vagy tanárként? Hogyan dolgozzunk együtt a Z generáció tagjaival? Miért érik el könnyeben a youtuberek és a tiktokerek a fiatalokat? A Z generációról, a mostani 13–26 évesekről kialakult sztereotípiák – például, hogy nehezen motiválhatók, érdektelenek, csak a telefonjukat nyomkodják, képtelenek a kitartó erőfeszítésre, nem akarnak felnőni, és még hosszan sorolhatnánk – abból is fakadnak, hogy keveset tudunk a világukról. Szülőként, pedagógusként, munkaadóként vagy munkatársként azonban elengedhetetlen, hogy együttműködjünk velük, túl tudjunk lépni az előítéleteinken, megoldjuk az esetleges konfliktusokat, és ne mélyítsük tovább a generációs szakadékot. Bereczki Enikő ifjúsági és generációs szakértő gondolatébresztő és hiánypótló könyvében a tudományos kutatások eredményeit és saját széles körű tapasztalatát számos ismert szakember és több mint húsz hazai influenszer véleményével egészíti ki. Bemutatja, hogy mi jellemző a Z generációra – annak is elsősorban az online térben jelen lévő tagjaira: milyen kihívásokkal küzdenek, milyen megküzdési lehetőségek állnak előttük, és ezekben hogyan segíthetjük őket. A könyvet olvasva nemcsak elméleti ismereteket, hanem gyakorlati megoldásokat is kapunk azzal kapcsolatban, hogyan kommunikáljunk és kooperáljunk a fiatalokkal. Az új perspektívákkal és számtalan új készséggel gazdagodó, sokszínű, multigenerációs közösségektől várhatjuk ugyanis a jövő problémáinak megoldását. "Bereczki Enikő sokrétű szakmai tapasztalatainak köszönhetően, gyakorlatias példáin és nyitottságán keresztül, rendkívül árnyalt képet kapunk a Z generációról. A sokszínű digitális világ démonizálása helyett szórakoztatóan segít a megértésben, hogy a könyv végére érve megszűnjön az értetlenségünk és tehetetlenségérzésünk a fiatalokkal kapcsolatban, és hatékonyabb eszközökkel tudjuk támogatni őket, nyitni feléjük." Bombera Krisztina „Bereczki Enikő könyve magával ragadó és sokszínű: saját tapasztalata és tudása mellett számos szakértő véleményét és több mint 20 influenszerrel készített interjúk tanulságát is megosztja velünk, akik ma nagy hatással vannak a hazai Z generációra. Mindenkinek jó szívvel ajánlom a könyvet, aki szeretné megérteni „ezeket a mai fiatalokat” és jó kapcsolatot építeni velük.”Molnár Janka Sára, fizikus, tudománykommunikátor „A jövő szcenárióihoz a jelenben kell keresnünk a kapaszkodókat. Bereczki Enikő könyve pont ezt adja meg nekünk: a sokszor csak felszínes >>hát ilyenek ezek a Z generációsok
Predaj skončil
11,41 €

dostupné aj ako:

Kreativitalita


Trúfate si byť rozdielny medzi rovnako zmýšľajúcimi ľuďmi ? Máte vlastné ciele a hľadáte vlastné naplnenie ? Objavte a uvoľnite svoju kreativitu a vitalitu. Vytvorte vlastný úspech. Dosiahnite viac slobody, motivácie a inšpirácie. Preskúmajte ako ovplyvňujú a môžu zmeniť váš život 2 sféry... osobné ambície a sexuálna energia.
Predaj skončil
3,00 €

Gondolatolvasó


Eleged van abbo´l, hogy nem tudod, ma´sok mit gondolnak valo´ja´ban? Dr. David J. Lieberman – New York Times bestseller szerzo?, valamint az FBI, a CIA e´s az NSA tana´csado´ja – meg- ismerteti veled a pszicholingvisztika u´j tudoma´nya´t, amely segi´tse´ge´vel minden helyzetben (szeme´lyesen vagy aka´r a ke´pernyo?n keresztu¨l, so?t, i´ra´sban is) „olvashatsz” az emberek gondolataiban. Legyen szo´ egy alkalmi besze´lgete´sro?l vagy egy nagy je- lento?se´gu? ta´rgyala´sro´l, kulcsfontossa´gu´, hogy mege´rtsu¨k a helyzet mo¨go¨ttes tartalma´t. Mivel azonban manapsa´g az in- terakcio´k nagy re´sze monitoron keresztu¨l zajlik – e-mailben, chaten, illetve videochaten –, egyre keve´sbe´ vagyunk ke´pe- sek e´rtelmezni a szo´fordulatokat e´s a ku¨lo¨nfe´le jelze´seket. Ra´ada´sul ma ma´r sokan tiszta´ban vannak a testbesze´d jelen- te´se´vel e´s jelento?se´ge´vel, i´gy egyre nehezebb felismerni az emberek valo´di gondolatait e´s sza´nde´kait. Dr. David J. Lieberman, ismert pszichoterapeuta e´s hazug- sa´gkutata´si szake´rto?, teljesen u´j szintre emeli az emberek „olvasa´sa´t”. A pszicholingvisztika – a besze´lt e´s i´rott besze´d- be a´gyazott jelze´sek –, valamint a kogniti´v e´s viselkede´stu- doma´nyok legu´jabb kutata´saira ta´maszkodva megmutatja, hogyan alkalmazhatod forradalmi mo´dszereit a mindennapi helyzetekben. Ezek to¨bbek ko¨zo¨tt: · a passzi´v nyelvezet, a szeme´lyes vagy szeme´lytelen lei´ra´sok e´s a re´szletesse´g szintje mo¨go¨tt rejlo? u¨zenetek felismere´se;· annak kideri´te´se, hogy egy potencia´lis u´j alkalmazott, egy ta´rskereso? applika´cio´ban megismert szeme´ly vagy egy u´j be´biszitter megbi´zhato´-e, vagy neta´n titkol valamit; · mike´nt spo´rolhatunk ido?t, pe´nzt, energia´t e´s szi´vfa´jdalmat azzal, hogy felismerju¨k, ki az, aki az e´rdekeinket tartja szem elo?tt, e´s ki az, aki nem. Senki sem akarja, hogy bolondot csina´ljanak belo?le. Ha sok minden forog kocka´n, vesd be a Gondolatolvaso´ technika´it! Tudd meg, ki az, akiben megbi´zhatsz, e´s ki az, akiben nem. „Ahogy egyre to¨bbet tudsz meg ma´sokro´l, reme´nyeim sze- rint to¨bbet fogsz megtanulni saja´t magadro´l is. A nagyobb o¨nismeret re´ve´n pedig leheto?se´get kapsz arra, hogy javi´tsd saja´t e´rzelmi ege´szse´gedet, e´letedet e´s kapcsolataidat. E´l- vezd az elo?rela´ta´s jelentette elo?nyt minden besze´lgete´s e´s helyzet sora´n – e´s maga´ban az e´letben is –, miuta´n ke´pesse´ va´lsz arra, hogy megtudd: ki mit gondol, e´s mit akar, e´s ki is o? valo´ja´ban.”
Predaj skončil
12,08 €

Motivačná literatúra prináša široký výber kníh a textov, ktoré slúžia ako zdroj inšpirácie a motivácie. Táto literatúra vám pomôže objaviť nové perspektívy, rozvíjať pozitívny životný postoj a dosahovať osobný rast a úspech.

Prečítajte si motivačné knihy a získajte návody, tipy a stratégie na dosiahnutie vašich cieľov, prekonanie prekážok a naplnenie vášho potenciálu. Motivačné knihy vám pomôžu rozvíjať sebaúctu, pozitívne myslenie, sebapoznanie a dosiahnuť životnú rovnováhu.

Vyberte si z najlepších diel svetoznámych autorov a nechajte sa inšpirovať ich príbehmi úspechu a motivujúcimi myšlienkami. 

K najznámejším autorom motivačnej literatúry patria Brené Brown, Dale Carnegie, Simon Sinek, či Mark Manson.

.