! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Kresťanstvo strana 11 z 27

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Judáš - Záblesk v tme


V knihe Judáš - Záblesk v tme nájdeme nevšedný pohľad na jednu z najkontroverznejších postáv Nového zákona, Judáša Iškariotského. Zo stránok dona Stevana sa vynára naliehavá otázka: • Prečo to všetko? • Prečo zrada? • Ako mohol apoštol, povolaný Kristom a zdieľajúci s ním tri roky svojho života, dospieť do tohto bodu? • Je to vôbec možné? Je ťažké odpovedať na tieto otázky. A možno práve to je dôvod, prečo už v prvých storočiach kresťanstva boli vyskúšané mnohé cesty, ako nejakým spôsobom rehabilitovať postavu Judáša, ako zmierniť temnotu, ktorá ho obklopuje, ako ospravedlniť – ak je to vôbec možné – jeho činy a ako vpustiť do tejto udalosti aspoň záblesk svetla. Autor sa snaží dostať do najtajnejších zákutí duše tohto apoštola, jedného z dvanástich, a rekonštruuje jeho osobný príbeh vo svetle Svätého písma: • hlas Krista, ktorý ho povoláva za apoštola, • pokušenie peňazí, • uhryznutie hadom závisti, ktorý zasiahol jeho myseľ i srdce, • krízu jeho povolania, • rozhodnutie opustiť Krista a dokonca ho i zradiť. V Judášovi môžeme vidieť tajomstvo boja dobra a zla, ktoré sa odohráva v srdci každého človeka. Jeho príbeh a skúsenosť autor analyzoval so psychologickou jemnosťou a doktrinálnou obratnosťou. Pozýva nás, aby sme závažnosť a tragickosť hriechu a jeho následkov nebrali na ľahkú váhu, no zároveň aby sme mali srdce neustále otvorené Kristovmu svetlu, ktoré víťazí nad našou temnotou vždy a v každom prípade. Kniha je cirkevne schválená.
Na stiahnutie
5,90 €

dostupné aj ako:

Plná Božia výzbroj


Či sme si toho vedomí, alebo nie, každý kresťan sa ocitá v boji s duchovnými silami temného sveta. Ak sú naše obranné schopnosti proti zlu slabé alebo sa nevieme brániť vôbec, nepriateľ nenápadne nad nami víťazí, postupne a trpezlivo nás odvádza od života v nábožnosti a vzďaľuje nás z bezpečia Otcovej náruče. Lawrence O. Richards v tejto knihe s nami podrobne preštuduje návod, ako oslobodiť svoj život zo satanových schém. Návod, ktorý predstavil sv. Pavol v Liste Efezanom, je dnes rovnako aktuálny ako kedykoľvek predtým. Sv. Pavol nás uisťuje o Božej pomoci a ochrane pred útokmi nepriateľa. Našou výhodou je, že už teraz poznáme konečný výsledok boja dobra s kniežatstvami a mocnosťami, s vládcami tohto temného sveta, so zloduchmi v nebeských sférach. Boh nekonečné dobro zvíťazí. Postavme sa na správnu stranu bojového poľa, oblečme si plnú Božiu výzbroj, ktorú nám ponúka List Efezanom, a odvážne sa vzoprime nepriateľovi, aby sme z rozhodujúcej bitky vyšli víťazne. Lawrence O. Richards (1931 2016) bol vysokoškolský profesor a najvýznamnejší a najplodnejší spisovateľ v oblasti kresťanského vzdelávania v evanjelických kruhoch v druhej polovici dvadsiateho storočia. Bol držiteľom viacerých titulov z oblasti filozovie, teológie a sociálnej psychológie. Napísal viac ako 200 kníh vrátane teologických prác a špeciálnych študijných materiálov k Biblii. Napísal komentáre ku každej knihe v Biblii, biblický slovník, biblickú príručku a výkladový slovník, kde podrobne rozoberá väčšinu kľúčových slov z gréčtiny a hebrejčiny v Starom aj Novom zákone. Jeho knihy sú publikované vo viac ako 30 jazykoch. V posledných rokoch žil so svojou ženou Sue, tiež spisovateľkou a prednášateľkou, v Severnej Karolíne. Okrem písania viedol aj semináre o oslobodení s názvom Freedom Workshop, ktoré sa zakladali na učení uvedenom v tejto knihe.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Svätý Charbel, ochraňuj naše rodiny!


Rodina, ktorá sa spoločne modlí, zostáva jednotná. Pravdivosť tejto vety preveril čas a skúsenosť mnohých rodín, ktoré svedčia o tom, že čas spoločnej modlitby v rodine, kde vyrástli, im dal absolútne pevný základ do života.Prijmite nevšedné pozvanie na rodinnú liturgiu po boku jedného z najväčších svätcov Charbela Machlúfa (1828 1898). Počas siedmich dní máte možnosť meditovať nad siedmimi črtami, ktoré charakterizovali jeho život, a nechať nimi pretvoriť aj život vašej rodiny.Týždenná pobožnosť Svätý Charbel, ochraňuj naše rodiny! prepája svätcov život so životom dnešných rodín. Je zostavená tak, aby do nej bol zapojený každý člen rodiny. Nájdete tu:zamyslenie,dennú výzvu,spoločné prosby rodičov za deti, ale aj detí za rodičov,príbeh na každý deňa záverečnú modlitbu.Napriek svojej obsažnosti vám táto pobožnosť nezaberie viac ako 15 minút denne. Nájdite si ako rodina čas na to najdôležitejšie: na vašu spoločnú modlitbu!Brožúra je cirkevne schválená.
Na stiahnutie
2,90 €

dostupné aj ako:

40 dôvodov, prečo som katolík


Peter Kreeft je autorom mnohých kresťanských kníh z oblasti filozofie, teológie a apologetiky. Titul 40 dôvodov, prečo som katolík zastupuje apologetickú časť jeho tvorby. Katolícka viera nie je už nikde vo svete bežnou a obvyklou vecou, akou bola počas kresťanského stredoveku. A možno takou ani nikdy nemala byť. Prečo si katolík? je dobrá otázka. Dobrá otázka si však zasluhuje dobrú odpoveď. V knihe je uvedených štyridsať odpovedí na túto otázku. Autor hovorí: Názov tejto knihy nepotrebuje ďalšie vysvetlenie. No je trochu zavádzajúci: dôvodov, prečo som katolíkom, je totiž viac než štyridsať. Vlastne je ich minimálne 1082, pretože toľko atómov (vraj) obsahuje vesmír. Aj to nie celý, ale iba normálna hmota, ktorá tvorí len 4,9 % vesmíru; zvyšok tvorí temná hmota (26,8 %) a temná energia (68,3 %). Každý môj dôvod predstavuje nezávislý bod, preto kapitoly v knihe na seba nenadväzujú. V 40 dôvodov, prečo som katolík nájdete briskné argumenty v prospech katolíckej viery formulované nevšedne, vtipne a s istou dávkou typickej kreeftovskej príťažlivosti. Peter Kreeft je katolícky filozof a spisovateľ. Kreeft, pôvodne kalvín, konvertoval na katolícku vieru, pričom ústredným a rozhodujúcim faktorom jeho obrátenia bol oprávnený nárok Katolíckej cirkvi ako jedinej Cirkvi, ktorá bola historicky založená Ježišom Kristom. On sám v ranej Cirkvi objavil všetky podstatné prvky katolicizmu, ako sú: Eucharistia, modlitby k svätým, oddanosť Márii, apoštolská postupnosť či jednota veriacich, ktorou majú pred svetom vydávať svedectvo.
Na stiahnutie
5,90 €

Bohom vyslobodená


Kto vie lepšie písať o vyslobodení ako ten, kto ho prežil na vlastnej koži? A kto vie lepšie odovzdať premieňajúcu moc Svätého písma ako ten, kto sa ním denne sýti?Kniha Bohom vyslobodená je úchvatnou cestou Písmom, na ktorej autorka Sonja Corbitt prepája moc Biblie s každodennou skúsenosťou. Ako blízka priateľka ti kladie otázky priamo na telo: Nie sú tvoje vzťahy také, aké by si si predstavovala? Robíš stále dookola tie isté chyby, aj keď si si povedala, že ich už nezopakuješ? Si ponorená v rovnakých hriechoch bez vyhliadky na zmenu k lepšiemu? Žiješ v nefunkčných vzorcoch správania a nevieš, ako z nich von?Sonja Corbitt ide do hĺbky a nehanbí sa ukázať vlastné zlyhania, na ktorých následne ilustruje Boží zásah a osobnú hlbokú premenu. Predkladá jednoduché a pritom účinné kroky, prostredníctvom ktorých aj začiatočníčky na ceste viery môžu uvoľniť Božiu moc vo svojom živote a žasnúť nad Božím konaním.Byť vedená Duchom Svätým je niečo, čo sa skutočne môže diať v živote každého človeka aj v tvojom. Sonja ti ukáže, ako na to!
Na stiahnutie
9,90 €

dostupné aj ako:

Ježišova modlitba


V súčasnosti narastá počet veriacich, ktorí hľadajú kľúč k autentickému životu s Bohom, ktorý vedie k svätosti. Hľadajú cestu ako napodobniť život veľkých svätých minulosti v tomto svete plnom zmätku, beznádeje a opovrhovania pravdou. Nie je však potrebné vynachádzať niečo nové. Cirkev v minulosti čelila podobným situáciám, a preto je potrebné hľadať návod u tých svätých, ktorí ukázali cestu z týchto kríz a stáli na začiatku vlny duchovnej obnovy.
Na stiahnutie
2,90 €

dostupné aj ako:

Novéna k svätému Jánovi Pavlovi II.


“Nie vy ste si vyvolili mňa, ale ja som si vyvolil vás a ustanovil som vás, aby ste išli a prinášali ovocie a aby vaše ovocie zostalo” (Jn 15,16). “Dobrý pastier položí svoj život za ovce” (Jn 10,11). “Ako mňa miluje Otec, tak ja milujem vás. Ostaňte v mojej láske.” (Jn 15,9). V týchto troch vetách vidíme celú dušu nášho Svätého Otca. Z homílie kardinála Josepha Ratzingera na pohrebe Jána Pavla II. Brožúra je cirkevne schválená.
Na stiahnutie
1,90 €

Tajomstvá Starého zákona


Videnia Anny Kataríny Emmerichovej (1774 1824), ktoré sa zachovali vďaka Clemensovi Brentanovi, nesú pečať jej rýdzej prostorekosti. Sama si túžobne priala, aby boli zapísané, zozbierané a sprostredkované ostatným ľuďom. Uvedomovala si, že obrazy a výjavy z dejín spásy, ktoré videla, vedú ku Kristovi, ktorý podľa slov apoštola Pavla je odrazom neviditeľného Boha. Tajomstvá Starého zákona patria vôbec k prvým videniam, ktoré mladá Anna Katarína dostala. Hovorí: Keď som mala asi päť alebo šesť rokov a premýšľala som nad prvým článkom katolíckeho vyznania viery: ,Verím v Boha Otca, Stvoriteľa neba i zeme‘, dostalo sa mi rôznych videní o tom, ako boli stvorené nebo i zem. Uzrela som pád anjelov, stvorenie zeme i raja, stvorenie Adama a Evy i hriech prvých ľudí. Z evanjelia a zo Starého zákona som si nikdy nepotrebovala zapamätať konkrétne state, lebo po celý život som ich videla na vlastné oči. Práve videnia Anny Kataríny Emmerichovej nám dokážu priblížiť niektoré, často až nezrozumiteľne a cudzo znejúce posolstvá zo Svätého písma. Vizionárka nechce nikoho presvedčiť, chce len svedčiť. Sprostredkúva a ukazuje nám živé obrazy, neustále zdôrazňuje slová: A uvidela som...
Na stiahnutie
7,90 €

dostupné aj ako:

Margita Mária Alacoque


Francúzska mystička svätá Margita Mária Alacoque už v detstve pocítila nástojčivú túžbu po Bohu a dokonalom živote. Skoro pochopila, že ak niekoho hlboko miluje, túži sa mu podobať i navonok. A tak sa svojmu Milovanému pripodobnila predovšetkým v utrpení a v pokore. Vďaka zápiskom, ktoré si na želanie svojho Pána zaznamenávala, môžeme dnes čítať priamo v riadkoch jej čistej duše. Ježiš Margite zjavil svoje Najsvätejšie Srdce – ten najčitateľnejší symbol lásky – aby jej ukázal jeho hĺbku a spaľujúcu túžbu milovať a byť milovaný. Stala sa tak apoštolkou Božského Srdca Ježišovho. Zo všetkých síl túžila priviesť každého človeka k milujúcemu Ježišovi. Dychtila po tom, aby celý svet odpovedal na jeho lásku, ktorá je tak často nepovšimnutá. Zachyťme aj my jej úpenlivé volanie: „Aké je to šťastie milovať Boha! Milujte túto lásku, milujte ju dokonale!“ A nebuďme k nemu ľahostajní.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Zázrak svätej spovede


Rakúsky teológ a spisovateľ Franz Spirago v knihe Zázrak svätej spovede, ponúka celkový pohľad na sviatosť zmierenia. Reaguje na najčastejšie otázky ohľadom hriechu, jeho dôsledkov a neodmysliteľne súvisiacou ľútosťou. Odpovede sú podložené náukou Katolíckej cirkvi a Svätým písmom. Pomocníkmi sú mu tiež cirkevní otcovia, ktorých múdrosť preveril čas, ale aj svätci, ktorí to najvýrečnejšie svedectvo vydali svojím vlastným životom. Spoveď je dnes vnímaná ako nemoderná, až zbytočná. Autor akoby to vytušil už pred sto rokmi a veľmi pokojne a chápajúco, no súčasne radikálne reaguje práve aj na takéto námietky voči spovedi a pravidelnému spovedaniu sa. Dokonalé sebapoznanie, postoj pokory, úžasný pokoj – to sú len niektoré zo zázrakov, ktoré človek môže zažiť, ak sa odhodlá prijať jednu z ústredných sviatostí, ktoré mu Cirkev ponúka. Zadarmo a každý deň. Kniha je cirkevne schválená.
Na stiahnutie
5,90 €

dostupné aj ako:

Nepohodlný Ježíš


Mnohé Ježíšovy požadavky se nám dnes zdají velmi náročné např. jeho přikázání lásky k nepřátelům a požadavek chudoby. Zasadíme-li však tyto nároky a Ježíšův suverénní způsob učení, jeho zázraky a jeho hlásání soudu do historického dobového kontextu, zjistíme, že překvapivost a provokativnost jeho slov i jednání byla tehdy ještě větší, než jsme si dosud uměli představit. Podání je důsledně historické, kulturně historické a teologické. Kniha je uvedena pojednáním o změnách ve výkladu Písma v moderní době a tyto změny kriticky posuzuje. Poslední dvě kapitoly pojednávají o Ježíšově utrpení a zmrtvýchvstání: na rozboru historických textů a dobových souvislostí dokazuje historickou realitu Ježíšova zmrtvýchvstání.
Na stiahnutie
6,89 €

Uzdravujúci pôst duše


Nadväzujúc na účinné duchovné uzdravenie predstavené v knihe Uzdravený mocou Ježiša (autor Bob Schuchts) táto kniha pozýva k obratu od tradičného pôstu ako vzdám sa čokolády k zrieknutiu sa svojho hriechu. Denné pôstne zamyslenia, ktoré v nej nájdete, odhaľujú psychologické a duchovné korene hriechu a sú jedinečným nástrojom vnútorného pôstu.Kniha je rozdelená na sedem týždňov, v rámci ktorých je vysvetlené, ako sa postiť od siedmich hlavných hriechov, ako prekonávať hriešne zlozvyky a namiesto nich získať čnostné návyky. Pôstne obdobie je ideálnym časom na identifikáciu slepých duchovných miest nerozpoznaných emocionálnych rán a falošných istôt, ktoré bránia v modlitbe a v uctievaní Boha.Počas každého týždňa autor Ken Kniepmann vedie otvorený rozhovor o jednom zo smrteľných hriechov (pýcha, lakomstvo, závisť, hnev, smilstvo, obžerstvo, lenivosť) a o zodpovedajúcich čnostiach (pokora, štedrosť, láskavosť, trpezlivosť, cudnosť, zdržanlivosť, usilovnosť). Ukáže, ako sa tieto hriechy prejavujú v zmýšľaní a následne aj v skutkoch každodenného života. Učí, ako deň za dňom odmietať hriech a jeho prejavy, a sprevádza až k rozhodnutiu prijať do svojho života čnosť opak hriechu.Ak sa vydáme na 40-dňovú cestu Uzdravujúceho pôstu duše, budeme pravdivejšie vnímať hriech a emocionálne rany, ktoré spôsobuje. Vyzbrojme sa konkrétnymi a praktickými prostriedkami na odstránenie týchto prekážok. Modlime sa s vierou o uzdravenie svojich duší!
Na stiahnutie
7,90 €

dostupné aj ako:

Modlitby ku Kristovej Krvi


„Naše vykúpenie má cenu Krvi,“ povedal sv. Alfonz Mária de Liguori. Výkupné za našu slobodu nebolo zaplatené zlatom či diamantami, ale krvou Boha – stvoriteľa vesmíru, Zeme a všetkého, čo je na nej. Jej hodnota je nekonečná. Jediná kvapka by obmyla od hriechov celé ľudstvo. Jediná kvapka by stačila. No Boh išiel ešte ďalej! Sv. Mária Magdaléna de Pazzi raz povedala, že „vždy, keď niekto obetuje Drahocennú Krv Ježiša Krista, ktorou bol vykúpený, prináša dar nekonečnej ceny, ktorý nemôže byť ničím nahradený.“ Len Baránkova Krv má moc vybieliť naše rúcha. Jeho krv na verajach dverí je znakom bezpečia a istoty. Krv preliata na Golgote nás učí milosrdenstvu a z očí nám sníma šupiny ľahostajnosti a egoizmu. Nech sú modlitby, ktoré práve držíte v rukách nielen vašou každodennou zbraňou v boji proti nástrahám zlého, ale aj nevyčerpateľnou studňou nádeje, odvahy a milosrdenstva. Brožúra obsahuje viac ako 70 modlitieb.
Na stiahnutie
2,90 €

Naši verní ochrancovia


Skôr, než boli stvorení ľudia, Boh stvoril krásny a rozmanitý svet, ktorý ich mal prijať. Preto pokiaľ ide o stvorenie anjelov, všetky dôvody, ktoré uvádza Sväté písmo, nasvedčujú, že ešte pred stvorením hmotného sveta tu bol rozsiahly svet duchovných bytostí. Nevieme však, kedy boli stvorené. Veríme, že existovali skôr, než bolo stvorené všetko, čo vidíme, a že existujú aj dnes. Vidieť to zo slov, ktoré Boh povedal Jóbovi: „Keď som zem zakladal, kde si vtedy bol, nože mi to povedz, akže pravdu máš! Vieš ty, kto jej vtedy určil rozmery, kto to obvinul ju sťaby povrázkom? Do čoho jej stĺpy zapustené sú a kto položil jej kameň uholný, keď si ranné hviezdy zborom spievali a Boží synovia všetci plesali?“ (Jób 38, 4 – 7). Ak vychádzame z biblickej správy o pokušení prvých ľudí, možno usudzova ť, že už predtým existoval duchovný svet, svet neviditeľný, v ktorom ešte pred pádom ľudí muselo dôjsť k mravnému prevratu, ktorý skončil odpadnutím niektorých anjelov od Boha. Zo začiatku boli všetci anjeli dobrí a blažení. Milovali Boha a verne mu slúžili. Neskoršie mnohí z anjelov zhrešili. Stali sa pyšní a nechceli slúžiť Pánu Bohu. Vodcom zlých anjelov bol Lucifer. Radosť anjelov narušilo jeho volanie. „Do nebies vystúpim, až nad Božie hviezdy vyvýšim svoj trón“ (Iz 14, 13). V nebi nastal boj medzi dobrými a zlými anjelmi (porov. Zjv 12, 7). Vodcom dobrých anjelov bol archanjel Michal. Dobrí anjeli zvíťazili nad zlými. Zlých anjelov zvrhol Boh do pekla. Zlí, hriešni anjeli sa volajú diabli, zlí duchovia. Príbeh o páde anjelov sa v Biblii priamo nerozpráva, ale časom sa vyvinul z rozličných iných textov. Dobrí anjeli, ktorí v skúške obstáli, za odmenu vstúpili do nebeskej blaženosti. Dostali tzv. „svetlo slávy,“ ktorým „ustavične hľadia na tvár“ Boha Otca (Mt 18, 10). Sú účastní na večnej blaženosti (porov. Tob 12, 15; Hebr 5, 11; 7, 11).
Na stiahnutie
5,90 €

Zázrak svätej omše


V našom živote je dosť vecí, ktoré považujeme za absolútne samozrejmé, a tým sa pre nás stali aj všednými, ba stereotypnými. Žiaľ, patrí k nim i omša. Svätá omša. Franz Spirago nám v knihe Zázrak svätej omše predkladá ďalšiu bežnú súčasť nášho kresťanského života videnú novými očami. Inak a menej povrchne. Ak ste si doteraz mysleli, že o svätej omši viete všetko, táto kniha vás prekvapí. Je plná nových myšlienok, nových postrehov a prostredníctvom zaujímavých, hoci často dobových prirovnaní a minipríbehov nám pomáha za viditeľným odhaľovať neviditeľné. Iste, sú miesta, na ktorých si autor naozaj nedáva servítku pred ústa a ktoré vyznievajú príkro a prísne. No ak chceme byť úprimní, musíme priznať, že pravda, naozajstná pravda je výlučná, nie relatívna. Mnoho vecí môžeme žiť len dvomi spôsobmi: buď alebo. A týka sa to aj omše. Omše, ktorá nie je samozrejmá, ale svätá a zázračná.
Na stiahnutie
5,90 €

dostupné aj ako:

Kristovy relikvie


Křesťanství – historie – památky – Edice Český ČAS Kniha uznávaného historika Marka Šmída se zaměřuje na relikvie spojené s osobou Ježíše Krista. V chronologickém kontextu jeho života sleduje osud svatého grálu, posvátného roucha, sloupu bičování, Kristovy krve, trnové koruny, roušky, kříže a nápisu na něm, svatých hřebů, Longinova kopí a Turínského plátna. Uvádí nejen jejich místo v pašijovém příběhu, ale též jejich význam v křesťanské tradici. Pozornost věnuje rovněž místu jejich současného uložení a zpřístupnění. Před čtenářem se tak otevírá plastický pohled na Kristovy relikvie.
Na stiahnutie
8,49 €

dostupné aj ako:

Bůh nad oblaky!?


Kdo je Bůh? Mám se ho bát? Co si o mně myslí? Ví vůbec, že existuji? Jak ho vidím já? A jak vidím sebe? Co, kdyby Bůh byl úplně jiný, než jak si ho představuji? Co, kdyby se na mě díval s láskou? Tato kniha chce pomoci přemýšlet nad těmito otázkami a jejich odpověďmi. Autorka mluví otevřeně o své zkušenosti s Bohem, o radostech i o těžkostech. Dává tak klíče k různým životním situacím. Díky svěžímu a zábavnému stylu se knížka snadno čte, přestože mluví o tématu, které nakonec tak snadné není…
Na stiahnutie
2,50 €

15 minút s Ježišom


Aké je to krásne, keď môžeme byť s Ježišom! Keď mu môžeme otvoriť svoje srdce a vyjaviť hlboké túžby a ideály, ktoré sú v ňom ukryté. Keď sa v zrkadle, ktoré nám nastavuje jeho osoba, môžeme pozrieť na seba samých, aby sme pokorne postavili svoje svedomie do jeho svetla. Keď sa mu môžeme zdôveriť so svojimi trápeniami a pokusmi prekonať vlastné hranice, keď môžeme zveriť do jeho dobroty našich drahých, priateľov, jednoducho celý svet! Keď mu môžeme darovať svoj život, pretože len Pán ho môže naplniť šťastím a priviesť k plnému rozkvetu. V tejto štvrťhodinke milosti strávenej v dôvernej modlitbe pocítime Pánovo nežné pohladenie, začujeme slovo útechy, povzbudenia a uistenia, že nás nikdy neopustí, a zakúsime jeho hlbokú vďačnosť za to, že sme v jednoduchosti nášho srdca jeho priateľmi. Brožúrka je cirkevne schválená.
Na stiahnutie
1,50 €

Ako sa v nás začína kresťanský život?


V súčasnosti narastá počet veriacich, ktorí hľadajú kľúč k autentickému životu s Bohom, ktorý vedie k svätosti. Hľadajú cestu ako napodobniť život veľkých svätých minulosti v tomto svete plnom zmätku, beznádeje a opovrhovania pravdou. Nie je však potrebné vynachádzať niečo nové. Cirkev v minulosti čelila podobným situáciám, a preto je potrebné hľadať návod u tých svätých, ktorí ukázali cestu z týchto kríz a stáli na začiatku vlny duchovnej obnovy.
Na stiahnutie
7,90 €

Kategória "Kresťanstvo" je zameraná na literatúru a texty, ktoré sa týkajú kresťanskej viery, histórie, kultúry a duchovného rozvoja. Táto kategória zahŕňa široký rozsah kníh a materiálov, ktoré môžu osvetliť a pomôcť hlbšie pochopiť kresťanskú vieru a jej vplyv na svet. Tu nájdete texty od biblických komentárov a teológie až po duchovnú literatúru a biografie dôležitých postáv v dejinách kresťanstva.