! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Kresťanstvo strana 12 z 27

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Anjeli vo videniach veľkých mystičiek


Perpetua, Cecília, Uršuľa, Agnesa, Genovéva, Hildegarda z Bingenu, Klára, Gertrúda, Brigita, Angela Merici, Terézia z Ávily, Ružena Limská, Margita Mária Alacoque, Mária Magdaléna de’ Pazzi, Gemma Galgani, Teresa Musco, Natuzza Evolo... Za každým z týchto mien sa ukrýva jedinečný príbeh. Stretnutie, boj, odpoveď. To sú momenty, ktoré charakterizujú osudy mnohých žien fascinovaných Božou prítomnosťou. Žien oddaných modlitbe a praktickej láske, ktoré stáli nablízku chudobným a biednym. Žien jednoduchých i vzdelaných, šľachtičien i slúžok. V určitom okamihu života sa stretol ich a Ježišov pohľad a ony – priťahované touto Božskou silou – sa rozhodli žiť z neho a s ním. Už navždy. Hoci mali tieto ženy pohľad upretý na nebo, zostávali nohami pevne na zemi, pripravené konať v prospech ľudí. A Boh im viditeľným spôsobom dával zakúšať pomoc v podobe nebeských anjelov. Spoločným menovateľom týchto výnimočných mystičiek, patriacich do tisícročnej histórie Cirkvi, je skutočnosť, že na ich ceste boli prítomní anjeli, ktorí neustále kontemplujú Boha tvárou v tvár, velebia ho a slúžia mu. Ženy ochraňované anjelmi strážnymi, ktoré odvážne čelili prekážkam, zmenili prostredie a život svojej doby, založili nové rehoľné rády a boli nositeľkami nádeje a lásky. Lásky, ktorá všetko znáša, všetko verí, všetko dúfa a všetko vydrží.
Na stiahnutie
9,90 €

Evergetinos 1


Stúpajúci záujem o diela svätých otcov napovedá o hľadaní zdrojov, ktoré by uspokojili duchovný smäd súčasného človeka. Poučenia púštnych otcov a matiek v sebe obsahujú skoncentrovanú skúsenosť stoviek svätých asketikov, ktorí opustili všetko, aby našli vzácnu perlu. Azda najznámejším dielom, ktoré ponúka ich múdrosť je Filokalia. Menej známym je rozsiahle dielo pod názvom Evergetinos, ktoré sa síce líši svojou štruktúrou, ale ostáva vzácnym zdrojom inšpirácie pre praktický duchovný život nielen pre tých, ktorí žijú za múrmi monastierov.
Na stiahnutie
12,90 €

100 modlitieb k anjelom


Anjeli nás od nepamäti sprevádzajú, utešujú, prinášajú posolstvá, zvestujú Božie zásahy do dejín spásy a vovádzajú nás do tajomstva Boha. Sú nenahraditeľnými spoločníkmi na ceste viery; diskrétni, no bedliví. I preto sa v kresťanskej tradícii v priebehu stáročí rozvinula pestrá paleta modlitieb k anjelom. Zostavovateľ tejto knihy zozbieral „rozsypané perly“ a vytvoril z nich vzácny náhrdelník modlitieb. Nájdete tu nielen modlitby k anjelom inšpirované biblickými textami a príbehmi, ale aj liturgické modlitby k anjelom, rôzne korunky, litánie, novény a ďalšie viacdňové pobožnosti ku cti anjelov, modlitby k deviatim anjelským chórom, modlitby k jednotlivým archanjelom a mnohé iné. Prijmite pomocnú ruku, ktorú nám anjeli podávajú. Veď oni nie sú neuchopiteľné „éterické bytosti“, ale absolútni realisti, ktorí sú tu s nami na zemi, a zároveň sú blaženými obyvateľmi neba. Tam v extáze kontemplujú Božiu tvár, a prinášajú pred ňu všetky naše prosby a potreby. Kniha je cirkevne schválená.
Na stiahnutie
7,90 €

dostupné aj ako:

120 zamyslení s Teréziou z Lisieux


Milióny ľudí po celom svete si zamilovali svätú Teréziu z Lisieux nielen pre jej podmanivú múdrosť, ale aj pre jej neochvejnú túžbu slúžiť Bohu, a to nielen počas života, ale aj po smrti. 120 denných zamyslení je zostavených najmä z jej zápiskov a možno cez ne spoznávať život tejto obľúbenej svätice, vnímať, ako o ňom hovorí s odzbrojujúcim šarmom a jednoduchosťou.Ste pozvaní kráčať s Teréziou z Lisieux po jej malej ceste svätosti a nechať sa vtiahnuť do rýdzosti jednoduchého dievčaťa, ktoré pápež Pius X. nazval „najväčšou sväticou moderných čias“.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

365 dní s dušami v očistci


„Nikto nežije sám. Nikto nehreší sám. Nikto nie je spasený sám. Do môjho života neustále vstupuje život tých druhých, v dobrom i v zlom. Preto môj príhovor za druhého nie je mu cudzí, nie je niečím vonkajším, a to ani po smrti.“ (Benedikt XVI., Spe salvi) Boh nám zveril povinnosť, moc a privilégium modliť sa za vyslobodenie duší z očistca – autorka a rečnícka Susan Tassoneová vám poskytne jedinečný spôsob, ako v tomto úsilí vytrvať. Kniha 365 dní s dušami v očistci obsahuje modlitby, učenie o očistci, skutočné príbehy, meditácie, citáty svätých a ešte oveľa viac. Túto knihu môžete použiť, ako len chcete – ako zamyslenia a čítania na každý deň, ako celoročnú novénu, ako sprievodcu liturgickými obdobiami, alebo ju len vezmite do rúk a čítajte tak, ako vás bude Duch viesť. Každý deň máme príležitosť modliť sa za duše v očistci. Neochabujme v modlitbe a budme vytrvalí. Musíme vyprázdniť očistec! „Ak sme svojimi modlitbami a obetami oslobodili dušu z očistca, potom by sme v nebi mali mat ďalšieho príhovorcu.“ – Solanus Casey Kniha je cirkevne schválená.
Na stiahnutie
9,90 €

7 cností sv. Rity


Svätá Rita. Svojím životom posvätila všetky stavy: manželský, vdovský aj rehoľný. V mladom veku prišla o manžela a neskôr aj o obe deti. Štyridsať rokov žila ako mníška v kláštore a posledných pätnásť rokov svojho života nosila na čele stigmu – tŕň z Kristovej koruny. Zaiste to bola žena mnohých cností, no my ju predstavíme skrze sedem z nich – ako ženu pokoja, viery, modlitby, odpustenia, nádeje, utrpenia a lásky. Odkaz sv. Rity, mocnej orodovníčky a patrónky v neriešiteľných situáciách, je aktuálny aj dnes. Nadýchnime sa spolu s ňou vône svätosti a vykročme na každodennú cestu za Kristom.
Na stiahnutie
2,90 €

Diabol a jeho pôsobenie


Franz Spirago v knihe Diabol a jeho pôsobenie podáva koncept posadnutia, špiritizmu, veštenia, slobodomurárov, pohanských modiel či Antikrista. Na príkladoch málo známych prípadov exorcizmov zaznamenaných napríklad v Příbrame v Čechách, v rakúskom Mariazelli či v juhoafrickom Natali autor opisuje krutú manifestáciu vlády satana, bažiaceho po zničení človeka. Aj dnes sa odohráva bitka, ktorá už pozná víťaza: satan verzus alter Christus – kňaz, prednášajúci modlitby exorcizmu. Ako sa môžeme pred vplyvom diabla chrániť? A máme mať z neho strach? Autor v knihe veriacim odporúča plne využívať moc sviatostného života, svätenej vody, svätenín, zvlášť odporúča nosenie benediktínskeho medailónu a v neposlednom rade postoj utiekania sa k Bohu v úprimnej modlitbe. Sv. Michal Archanjel, bráň nás v tomto boji! Kniha je cirkevne schválená.
Na stiahnutie
7,90 €

Krok za krokom k svätosti s Františkom Saleským


Dostáva sa vám do rúk zbierka úryvkov z listov svätého Františka Saleského, ženevského biskupa. Nielenže je predchnutá láskou a nádejou, ale je aj vzácnym pokladom praktických rád pre všetkých ľudí. Dýcha jemným, optimistickým duchom a pozýva nás bezhranične dôverovať Božej láske a milosrdenstvu. Začítajme sa do slov, ktoré nepotrebujú falošný lesk. Do slov, ktoré sa zriekli zradnej samochvály v prospech dennodennej láskavosti a pokojnej vytrvalosti. Do slov, ktoré pramenia v Ježišovom vľúdnom milosrdenstve a ktoré potrebuje počuť každý z nás. Dušu človeka totiž nič neuzdraví viac ako odpustenie. Knihe bol udelený Imprimatur.
Na stiahnutie
11,90 €

dostupné aj ako:

Lazár, poď (von)!


Človek, ktorý vytrvalo a úprimne kráča s Bohom, sa len málokedy vyhne ťažkým obdobiam. Času, kedy kráča tmavým údolím a nevidí ani na špičku nosa. A snívať o tom, že by ešte k tomu začul Boží hlas, miestami hraničí s bláznivou odvahou. O čom je kniha Lazár, poď (von)!? Napríklad aj o kráčaní v takomto temnom údolí, keď sa v živote jednej ženy všetko zrazu zmení. Jej mama ochorie na nevyliečiteľnú chorobu a zomiera jej pred očami. Zrazu sa v celej rodine prehodnotia všetky priority a zostane len to podstatné: boj o holý život, no najmä, boj o ten večný... Otázky a odpovede. Je možné nájsť na všetky svoje otázky odpovede? A ako sa pýtať Boha, ktorý zdanlivo mlčí? Má vôbec zmysel klásť mu otázky? Je Boh mocnejší ako nevyliečiteľná choroba a môže aj dnes vzkriesiť človeka len svojim slovom: Lazár, poď von!?
Na stiahnutie
7,90 €

dostupné aj ako:

Vyvolení – kniha prvá


V knihe Vyvolení – 40 dní s Ježišom, na ktorej spolupracovali Amanda Jenkinsová, Kristen Hendricksová, Dallas Jenkins prinášame 40 denných zamyslení inšpirovaných prevratným seriálom Vyvolení (The Chosen). Stretnite Ježiša tak, ako sa s ním stretli jeho nasledovníci. Nijaký z Ježišových nasledovníkov, ktorí sa spomínajú v evanjeliách, nemal veľmi vábne „predtým“. Impulzívny rybár. Svätuškársky náboženský hodnostár. Démonom posadnutá žena. Vyberač daní, ktorý kradol do svojho vrecka. Kristus vo svojej láske videl pod povrch ich biedy, odpustil im a spôsobil v ich životoch revolúciu. A to isté robí dodnes. Každé zo štyridsiatich zamyslení v knihe Vyvolení obsahuje úryvok z Písma, jedinečný pohľad na konkrétny evanjeliový príbeh, podnety na modlitbu a otázky, ktoré vás vovedú do hlbšieho vzťahu s Kristom. Pozrite sa na Ježiša očami tých, ktorí ho poznali najlepšie, a spoznajte životné okolnosti biblických postáv ako Mária Magdaléna, Peter, Matúš, Nikodém a ďalší. Priblížiť sa dokonalému Božiemu Synovi, ktorý bol bez hriechu, nie je pre nás jednoduché; dokážeme sa však stotožniť s hriešnikmi, ktorí ho obklopovali. Aj vy sa môžete zmeniť. Ježiš hľadí pod povrch vášho „predtým“ a formuje vás, aby ste boli takí, akých vás túži mať.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Príklady a citáty


Každý z nás si rád prečíta alebo vypočuje pekný a poučný príbeh, nejakú udalosť alebo skúsenosť. Je to ako živý kvet, na ktorom je ešte kvapka rannej rosy a jeho vôňa naplní nielen zmysly, ale aj srdce človeka. Dôležité je, aby príklad poukazoval na skutočný život, aby obsahoval pravdu, ktorá nás obohatí. O čo skôr každý kňaz rád siahne po zbierke nových príkladov a citátov, ktoré môžu obohatiť jeho kazateľskú činnosť. Homília je familiárnym rozhovorom, rečou od srdca k srdcu. Je predĺžením evanjelia, teda slovom, ktoré dáva život. Chce aj katechizovať a poučiť, ale nie formou vedeckej prednášky. Abstraktné pravdy chce priblížiť pomocou príkladu. Keď sa pozrieme na Ježiša Krista vidíme, že veľké tajomstvá viery nám odovzdal v pútavých podobenstvách, často využíval príklady a obrazy z bežného života či z prírody. Aj apoštoli si počínajú podobne, teda naratívne a obrazotvorne. Čím lepší učiteľ, tým viac dokáže veľké veci povedať pútavo, tak, že sa dajú predstaviť, sú oslovujúce a tí, ktorým sú určené vidia, že súvisia s ich životom. Otec Miron Keruľ-Kmec sa už dlhodobo venuje kazateľskej, homiletickej činnosti nielen ako kňaz pri liturgických sláveniach, ale aj v printovej či audiovizuálnej podobe. Je to jedna z foriem jeho služby blížnym, za ktorú sme mu veľmi vďační. Nielen kňazi, ale aj laickí veriaci. Po predchádzajúcom vydaní podobnej zbierky sa mu ozvalo aj mnoho laikov, ktorí mu povedali, že z toho čerpajú veľa povzbudenia v duchovnom živote. To bolo niečo, čo neočakával. Preto verím, že aj teraz bude toto jeho rozsiahle dielo slúžiť mnohým na povzbudenie vo viere. Príklady a citáty vychádzajú v novom a rozšírenom vydaní v štyroch zväzkoch. Kvôli prehľadnosti sú jednotlivé témy zoradené podľa abecedy. Môžeme vnímať pracovitosť otca Mirona, pretože zozbierať takéto množstvo príkladov a citátov nie je jednorazová záležitosť, ale dlhodobá práca. Svoj život žije „homileticky“, teda má otvorené oči, uši i srdce, aby to, s čím sa v živote stretne, čo číta, vidí a počuje, zapísal a ponúkol iným, veď život nám ponúka príklad za príkladom, ba je jedným veľkým príkladom a zázrakom. Svätý Justín mučeník píše, že v liturgickom slávení za jeho čias po čítaní Božieho slova „predsedajúci v príhovore napomína a povzbudzuje do nasledovania takých skvelých vecí“ (KKC 1345). A Svätý Otec František v apoštolskej exhortácii Evangelii gaudium uvádza: „Príťažlivý obraz dokáže spôsobiť, že ľudia posolstvo počúvajú ako niečo, čo im je známe, blízke, možné, spojené s ich vlastným životom. Dobre použitý obraz môže ľuďom pomôcť vychutnať posolstvo, ktoré chceme odovzdať; prebúdza v nich túžbu a motivuje vôľu v duchu evanjelia. Dobrá homília, ako mi hovorieval starý učiteľ, musí obsahovať «myšlienku, pocit, obraz»“ (EG 157). Nech nám v tom pomáha aj táto zbierka príkladov a citátov. Verím, že toto dielo si bez problémov nájde svojich čitateľov, ktorých obohatí o nové perspektívy viery. Podobne, ako nás povzbudia tieto príklady a citáty, nech sa aj náš kresťanský život stane príkladom a povzbudením pre iných. Mons. Ľubomír Petrík, protosynkel Prešovskej archieparchie.
Na stiahnutie
16,90 €

Svätá hodinka s Gemmou Galgani


„Fiat. Staň sa.“ Aké jednoduché je to napísať. Mať vôľu ho aj uskutočniť chce už väčšiu dávku odvahy. No naplniť „fiat“ si vyžaduje absolútnu dôveru v nebeského Otca. Ježiš podstúpil najvyššiu obetu, ktorá sa začala smrteľnou úzkosťou v Getsemanskej záhrade. V hlbokom zármutku hľadal niekoho, kto by ho potešil. „Priateľ môjho Srdca,“ takýmto dôverným oslovením ťa Ježiš pozýva stráviť hodinu v jeho prítomnosti a rozjímať nad bojom medzi láskou a spravodlivosťou v pobožnosti, ktorú vykonávala sv. Gemma Galgani. Vo veku 21 rokov dostala stigmy na rukách, nohách a srdci, ktoré jej spôsobovali veľkú bolesť. Okrem nich znášala všetku Ježišovu agóniu – každý štvrtok odpoludnia do piatku tretej hodiny popoludní. Celý týždeň sa tešila na čas, keď bude môcť trpieť s Ježišom. Jej „fiat“ bolo radostné. • A čo ty? Si ochotný obetovať sa pre Ježiša? Brožúra je cirkevne schválená.
Na stiahnutie
1,90 €

Synovia povzbudenia


Po Rodokmeni milosti prichádza autorka Francine Riversová s piatimi príbehmi verných mužov. Za mužmi, ktorí formovali dejiny, treba hľadať hrdinov, čo pri nich stáli. Áron. Kňaz, ktorý žil v Mojžišovom tieni a statočne vyvažoval bratov strach. Kaleb. Bojovník, ktorý svojimi slovami burcoval srdcia mužov a priviedol Boží ľud do zasľúbenej zeme. Jonatán. Princ, čo sa v pokore spriatelil s mužom, ktorý sa namiesto neho stal kráľom. Amos. Prorok, ktorý počul Božie volanie a prihováral sa svojmu tvrdošijnému národu. Sílas. Pisár, ktorý sa vzdal svojho bohatstva, aby zaznamenával Božie slovo aj vtedy, keď ľudí v jeho okolí umlčovali.
Na stiahnutie
18,90 €

dostupné aj ako:

Proměna farnosti


„My nepotřebujeme slyšet o Ježíšovi. Chceme hrát karty!“ Udeřila pěstí do stolu a všichni lidé v sále zmlkli… Tváře farníků vyjadřovaly spravedlivé uznání, že dotyčná řekla nahlas to, co chtěli říct i všichni ostatní. Když se rozkřiklo, že hodlám zabrat na pondělní večery farní sál, aby se tu mohl konat evangelizační program zvaný kurzy Alfa, vyvolalo to takový poprask, že jsem musel svolat mimořádné zasedání farní rady. A místo abych od záměru ustoupil, stál jsem si jako novokněz umíněně za svým. Neměl jsem ani jinou možnost. Bůh naší maličké farnosti během oněch prvních pokusů oslovit i ty, kdo do kostela nechodí, nesmírně žehnal. Do roka k nám o pondělních večerech přicházelo víc než sto lidí, aby se seznámili s nabídkou evangelia. Lidské životy se začaly proměňovat. Konflikt vzniklý kvůli hře v karty za to stál. (zkráceně z úvodu „Dům z karet“) Církev dostala jako hlavní úkol získávat učedníky, potažmo misionáře, a vycházet s radostnou zvěstí ke všem lidem. A to by mělo být někde vidět: v programech farností, ve finančních rozpočtech, v personální politice. Kanadský kněz James Mallon nabízí řadu podnětů, jak dospět k tomu, aby se farnosti začaly probouzet. Kniha Proměna farnosti se stala záhy po vyjití bestsellerem, je překládána do mnoha jazyků a autor je zván na semináře doma i v zahraničí. 2.vydání
Na stiahnutie
12,61 €

dostupné aj ako:

Uzdravený mocou Ježiša


Dielo Uzdravený mocou Ježiša je komplexný návod na duchovné, emocionálne a fyzické uzdravenie pôsobením Ducha Svätého a sviatostí. Bob Schuchts predstavuje uznávaný a dôveryhodný proces uzdravenia zakorenený v múdrosti Písma a v pokladoch Katolíckej cirkvi.Autor katolícky terapeut na rôznych prípadoch zo svojej praxe ilustruje, kam až siahajú korene našich zranení a ako ovplyvňujú naše vzťahy na všetkých troch úrovniach: vzťah k sebe samému, k druhým ľuďom a k Bohu. Sympatické je, že sa nevyhýba ani svojim osobným ranám a s dojímavou otvorenosťou sa delí o tie najhlbšie traumy: otcovo zlyhanie a rozvod rodičov, zranenie zo zrady, drogová závislosť staršieho brata a smrteľná choroba, strata dôvery v Boha a zápas o vieru.Hovorí, že fyzické choroby môžu poukazovať na psychické a duchovné ťažkosti a že sú navzájom prepojené. Ponúka koncept koreňov siedmich hlavných hriechov a z nich plynúcich siedmich smrteľných zranení, ktoré deformujú pohľad na osobnú identitu.Ako nástroj uzdravenia predkladá sedem živých čností a sedem znamení uzdravenia, ktoré sú znakom, že v danej oblasti prebehlo vnútorné uzdravenie. Schuchtsov intímny proces hľadania vnútorného pokoja slúži celej Cirkvi, pomáha ľuďom rozpoznať ich zranené miesta a všetkým zlomeným na duchu nájsť nádej vo vzkriesenom Kristovi. Kniha učí prijímať oslobodzujúcu Božiu lásku, zakúsiť uzdravenie a naplno žiť život v slobode Božích detí. Kniha je cirkevne schválená.Kniha je cirkevne schválená.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Zásady duchovného života


O predchádzajúcom storočí sa hovorí, že prinieslo priam skokové zmeny v spôsobe života v takmer každej generácií. Zapríčinili to nielen viaceré vojenské konflikty, ale predovšetkým obrovský technologický a hospodárky pokrok, ktorý si priam vynucoval rýchle zmeny v štýle života. Tento trend pokračuje aj v súčasnosti. Napriek mnohým pozitívam môžeme nájsť aj oblasti v živote spoločnosti, ktoré tým veľmi utrpeli. Bolo by zaujímavé priblížiť si každú jednu z týchto oblastí, ale vybral som si len jednu, ktorej ovocie sa stalo podnetom pre túto brožúrku. Ide o stratu odovzdávania múdrosti života z generácie na generáciu. Mladšia generácia stratila záujem načúvať skúsenostiam tej staršej, pretože rýchly pokrok dáva ich dobe pečať čohosi prekonaného a tým aj neužitočného.             Táto zmena sa silno dotkla aj spôsobu prežívania viery. Odovzdávanie múdrosti umenia duchovného života z generácie na generáciu sa prerušilo alebo pretrvalo len v určitej minimálnej miere. Smäd po duchovne však hnal každú novú generáciu hľadať spôsoby, ako uspokojiť tento smäd po Bohu v rýchlo sa meniacej spoločnosti. Aj keď toto hľadanie prinieslo svoje dobré plody, predsa vo všeobecnosti sa môže skonštatovať, že zanechanie tradície duchovného života, ktorú nám zanechali svätí, spôsobilo pokles úrovne náboženského života, ba dokonca odumretie viery u mnohých.             Túto skutočnosť sme si intenzívne uvedomovali počas formačných stretnutí v našej farnosti /1/. Uvažovanie nad inštrukciami svätých učiteľov duchovného života, rýchlo odhalilo medzery, nedostatky, ale často aj nesprávne chápanie života viery. Neraz sme museli skonštatovať, že slová svätých otcov nás nútia znovu začať budovať duchovný život od samotných základov.             Spoznávanie duchovných zákonitostí, ktoré boli objavené praktickou skúsenosťou mnohých svätých, takmer vždy vyvolali reakcie, v ktorých bolo cítiť veľký kus oprávnenej kritiky, ale aj smútku. Napríklad jeden pán povedal: „Teraz som konečne pochopil, prečo je dôležitý pôst. Prečo mi to nikto doteraz takto nevysvetlil?“ Iní zas zdieľal túto myšlienku: „Často rozmýšľam, aký by bol môj život a kde by som bol už teraz, keby som toto všetko vedel pred štyridsiatimi rokmi.“ U jedného sedemdesiatnika spoznávanie zásad pre duchovný život vyvolalo spomienku na spôsob života starých rodičov. Zreteľne v ňom spoznával praktické uskutočňovanie rád svätých, nad ktorými sme počas stretnutia uvažovali. Neostalo však iba pri týchto konštatovaniach. Praktické uskutočňovanie odporúčaní svätých začalo pomaly transformovať spôsob duchovného života mnohých a viditeľne to ovplyvnilo život celej farnosti.             Z týchto formačných stretnutí vzišla aj iniciatíva pre celú farnosť. Program sme nazvali Pravidlo pre život. Pozostával z heslovitého pripomenutia základných duchovných prostriedkov pre rast v duchovnom živote. V katechézach počas pôstu pred sviatkom Narodenia Pána zaznelo vysvetlenie jednotlivých častí pravidla, ako aj pozvanie k jeho praktickému osvojeniu. Mnohí toto pozvanie prijali a pripustili, že tieto jednoduché pravidlá pre duchovný život predstavujú pre nich veľkú výzvu.             Svätí otcovia uskutočňovanie týchto základných pravidiel pre život nazývajú tiež Kráľovskou cestou – ani príliš ľa hkou ani heroickou. Je to stredná cesta, ktorá sa varuje extrémov, ale predsa s istotou vedie človeka pomaly k dosiahnutiu duchovných výšin.             Keď som v podcast /2/ spomenul túto farskú iniciatívu, viacerí ma požiadali o zaslanie podrobnejšieho popisu tohto programu. Podobné žiadosti prišli aj od návštevníkov našej farnosti. To bolo podnetom na vytvorenie tejto brožúrky so stručným predstavením týchto základných kameňov, na ktorých je možné budovať duchovný život.  Budem rád, ak sa aj pre vás stane rovnakou výzvou, ako pre mnohých z našej farnosti a povzbudí vás ku kráčaniu po tejto kráľovskej ceste.
Na stiahnutie
1,90 €

Církev a peníze


Proč se peníze a majetek staví do protikladu k pravému poslání církve? A proč si tohle myslí nejen kritici církve, ale i někteří katolíci? Tato knížka nás zve k tomu, abychom o penězích v církvi uvažovali jinak. Nejsou z principu zlé, jsou důležitou součástí našeho světa. Mohou se stát pokušením, ale mnohem víc i nástrojem pro konání dobra. Pro fungování farností jsou nezbytné a nemůžeme je ignorovat. Autoři zde nevedou abstraktní disputace ani neanalyzují financování celé církve. Dávají užitečné náměty, jak smysluplně financovat poslání církve v konkrétní farnosti. Farnost je klíčovým místem, kde se uskutečňuje poslání církve a kde se formuje zdravý vztah k penězům. Kniha je určena farářům, pastoračním asistentům, účetním i těm, kdo ve farnostech nesou odpovědnost za organizaci a financování; členům farních, pastoračních a ekonomických rad, dárcům, manažerům a dalším profesím. Chce povzbudit k přehodnocení dosavadních fundraisingových aktivit a inspirovat k ekonomickému i duchovnímu ozdravění farnosti.
Na stiahnutie
11,66 €

dostupné aj ako:

Príď a uzdrav nás!


Boh nás miluje celých. Žiadna časť našej osobnosti nie je pred ním skrytá a nie je nič, s čím by si neporadil.Sme ochotní vydať sa mu úplne do rúk? Boh nás chce uzdraviť a oslobodiť. Túži, aby sme žili v jednoduchej radosti životom slobodných ľudí. On je darcom duchovného, vnútorného i fyzického uzdravenia. Kniha Príď a uzdrav nás! je modlitbovým sprievodcom, s ktorým môžeme vykročiť na cestu oslobodenia a prijať dar uzdravenia.Autor, katolícky kňaz Imrich Degro, je skúsený exorcista a už roky slúži modlitbami za uzdravenie a oslobodenie. V knihe ponúka modlitby za uzdravenie, ktoré sa dotýkajú celého nášho života od našich predkov a nášho počatia cez dospievanie až po dospelosť. Nevynecháva žiadnu z dôležitých oblastí nášho života, akými sú prijatie sviatostí, vnútorná sloboda, život v pravde, moc našich slov či zranené emócie.Modlitby otvára krátka katechéza, ktorá zároveň vovádza do osobnej modlitby. Na mnohých miestach autor nabáda modliť sa vlastnými slovami, lebo tak sa naša modlitba stáva živou a dáva priestor na pôsobenie Božej moci v nás. Tieto modlitby sa môžu použiť nielen pri súkromných pobožnostiach, ale aj pri moderovaných adoráciách. Tie najväčšie boje sa odohrávajú práve v modlitbe. Prijmime pozvanie a zakúsme, aké je to žiť v plnosti slobody Božích detí, uzdravení a celiství.Pre súkromnú pobožnosť a moderované adorácie. Kniha je cirkevne schválená.
Na stiahnutie
6,90 €

dostupné aj ako:

Modlitba, naša najhlbšia túžba


Toto nie je modlitbový návod, pretože existuje veľa dobrých kníh, ktoré hovoria o rôznych metódach modlitby. Toto je zbierka zamyslení z Písma, od starovekých i súčasných spisovateľov aj z mojich vlastných skúseností.Neexistuje zlý spôsob modlitby a neexistuje žiadna štartovacia čiara pre modlitbu. Všetci veľkí duchovní majstri ponúkajú len jedno neodškriepiteľné pravidlo: Musíme sa modliť a musíme sa modliť pravidelne. O všetkom ostatnom môžeme polemizovať.Zamyslenia obsiahnuté v knihe Modlitba, naša najhlbšia túžba vám majú pomôcť, aby ste sa prestali modliť mechanicky a zvykovo, aby ste modlitbu nevnímali ako nepríjemnú povinnosť, mrhanie vzácneho času či rozprávanie do steny. Je tu ponúknutá zdravá kombinácia útechy, pretože každý má ťažkosti pri modlitbe, a povzbudenia, pretože všetci musíme prostredníctvom modlitby zatiahnuť na hlbinu.Pamätajte, že vaše srdce je stvorené na to, aby spočívalo v Bohu. Ak má sv. Augustín pravdu a on ju má , môžete sa spoľahnúť na to, že vaša nespokojnosť vás privedie k hlbšej modlitbe k takej modlitbe, ktorá vedie k ozajstnej premene, k takej modlitbe, ktorá vás nenechá s prázdnymi rukami. Kniha vám pomôže v hĺbke svojho srdca jasnejšie počuť Boha a druhých ľudí, ktorí hovoria: Milujem ťa! Len toto nás môže uzdraviť.Kniha je cirkevne schválená.
Na stiahnutie
5,90 €

dostupné aj ako:


Kategória "Kresťanstvo" je zameraná na literatúru a texty, ktoré sa týkajú kresťanskej viery, histórie, kultúry a duchovného rozvoja. Táto kategória zahŕňa široký rozsah kníh a materiálov, ktoré môžu osvetliť a pomôcť hlbšie pochopiť kresťanskú vieru a jej vplyv na svet. Tu nájdete texty od biblických komentárov a teológie až po duchovnú literatúru a biografie dôležitých postáv v dejinách kresťanstva.