! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Kresťanstvo strana 13 z 28

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Co je člověk?


Obsáhlá studie CO JE ČLOVĚK? se snaží odpovědět na základní otázky, které si klademe: Co je podstata člověka? V čem spočívá lidská přirozenost? Jak uskutečňujeme své lidství? Základním textem, z něhož vycházíme, jsou druhá a třetí kapitola První knihy Mojžíšovy (Gn 2–3), dokument však cituje všechna významná místa Starého i Nového zákona. Téma biblické antropologie sledujeme ve čtyřech okruzích.
Na stiahnutie
15,56 €

dostupné aj ako:

Direktórium pre katechézu


Nové Direktórium pre katechézu nadväzuje na dve predchádzajúce direktóriá z rokov 1971 a 1997, pričom sa najnovšie zameriava aj na dva fenomény, ktoré sú príznačné pre súčasnú dobu: prvým je proces inkulturácie, teda vzájomný prienik pôvodných kultúrnych hodnôt s kresťanskými hodnotami, druhým fenoménom je digitalizácia doby, ktorá priamo súvisí s globalizáciou. Direktórium je určené všetkým, ktorí sa svojím nezištným úsilím podieľajú na šírení katechézy v rôznych komunitách i prostrediach, a popri samotnej katechetickej činnosti sa venuje aj rôznym ďalším špecifickým oblastiam, ako je formácia katechétov, jazyk katechézy, dôležitosť rodiny či prijímanie zdravotne znevýhodnených osôb.
Na stiahnutie
9,00 €

dostupné aj ako:

List vojvodovi z Norfolku


Podnetom na napísanie Listu vojvodovi z Norfolku bola knižka publikovaná v roku 1874, v ktorej Gladstone kritizuje dogmu o pápežskej neomylnosti a vyzýva katolíkov, aby ju odmietli. A Newman odpovedá elegantne, inteligentne a presvedčivo, podobne ako jeho Majster, ktorému takisto položili otázku o vzťahu cisára a Boha.
Na stiahnutie
5,00 €

dostupné aj ako:

Dve obhajoby


Publikácia Dve obhajoby predkladá čitateľovi texty Hansa Ursa von Balthasara a Josepha Ratzingera – pápeža Benedikta XVI., dvoch veľkých teológov 20. storočia, ktoré pôvodne odzneli ako prednášky ešte v roku 1971, no zostávajú aktuálne i dnes. Obaja autori, učiteľ i jeho žiak, sa zameriavajú na podobnú tému, i keď každý odlišným spôsobom. Vychádzajúc zo súdobej situácie v Cirkvi, analyzujú dôvody, prečo je napriek mnohým problémom a krízam stále žiaduce zostať kresťanom a neodvrátiť sa od Cirkvi. Von Balthasar viac filozoficky, Ratzinger viac realisticky, obaja však mimoriadne kritickým spôsobom dospievajú k rovnakému hlavnému dôvodu, ktorým je Kristus. Cirkev totiž dala svetu Krista, je Kristovou Cirkvou, a tí, ktorí ju odmietajú, odmietajú i Krista.
Na stiahnutie
7,00 €

Traktát o očistci


Svätá Katarína Janovská svojím krátkym Traktátom o očistci priniesla Cirkvi závan novej radosti a nádeje. Napriek tomu, že svoju teológiu neopiera o mystické zjavenia, ale o vlastnú skúsenosť so svojím osobným pozemským očistcom, vyznievajú jej slová autenticky a majú veľký vplyv na mnoho generácií teológov i veriacich z celého sveta. Očistec, ako ho vidí Katarína, nie je geografickým miestom kdesi v útrobách zeme. Je to obrovský oheň túžby po Božej prítomnosti, planúci v dušiach zranených hriechom, bolesťou a vedomím, že Boh je taký svätý a čistý, že duša so škvrnami hriechu by pred ním neobstála. Bezpodmienečná a nekonečná láska sa tak stáva balzamom na ubolenú trpiacu dušu i plameňom usvedčujúcim z vlažných rozhodnutí, ktoré počas života robila. „Boh očistil človeka, pripútal si ho jemnučkou zlatou niťou, ktorou je jeho láska, a priťahuje ho k sebe takým silným citom, že človek zostane ,premožený a porazený a úplne mimo seba‘,“ pripomína Katarína Janovská slová Dionýza Aeropagitu, ktorými zhŕňa celú svoju teológiu očistca. Kniha je cirkevne schválená.
Na stiahnutie
1,90 €

(Za)milovaná


(Za)milovaná – Moja cesta s Cestou je skutočný príbeh o neobyčajnej obyčajnosti a o intimite duše. Je to príbeh dozrievania k Láske a k láske. • Máte pocit, že príbehy, aj tie o Bohu, môžu rozprávať iba veľkí a slávni ľudia, výreční evanjelizátori, bývalí narkomani či tí, čo boli zázračne uzdravení z rakoviny? Skúsenosť takýchto ľudí sa nám však niekedy môže zdať vzdialená. Na druhej strane si myslíme, že tá naša nie je ničím zaujímavá. Cítime sa príliš normálni či príliš kostolní. A predsa – každý z nás má svoju cestu plnú zákrut, výmoľov i vyvýšenín, tajuplných zákutí i neprehľadných húšťav. Po tej svojej vás chce pozvať žena, ktorej život vyzeral mnoho rokov pokojne, usporiadane až idylicky. Čo sa však dialo v srdci príliš slušného a privilegovaného kostolného dievčatka? Nenávidelo knihy a milovalo telenovely. Hralo sa na slávnu speváčku a chcelo sa ňou stať. Myslelo si, že život je o napodobňovaní ciest iných. A stále túžilo po niečom viac. Byť výnimočnou, uznávanou, obľúbenou, zamilovanou a milovanou – ľuďmi. Až keď na cestu tejto ženy vstúpil Boh, pochopila a zažila, že tie najväčšie veci sa nedejú okolo nás, ale v hĺbkach nášho srdca. (Za)milovaná – Moja cesta s Cestou je skutočný príbeh z dôverne známeho - slovenského prostredia.
Na stiahnutie
7,90 €

3 novény k sv. Rite


Anotácia: Brožúrka 3 novény k sv. Rite – patrónke neriešiteľných situácii obsahuje tri špecifické novény pochádzajúce priamo z talianskej Cascie. Prostredníctvom týchto novén je možné vyprosiť si mnohé milosti. • Prvá, malá novéna je charakteristická krátkosťou a striedmosťou. • Druhá novéna je popretkávaná citátmi zo sv. Písma. • Tretia má slávnostnejší ráz a sprevádzajú ju dlhšie modlitby. Okrem novén je v knižočke uvedený aj krátky životopis Rity: svätej do každej rodiny. Bola dcérou, manželkou, matkou, vdovou a rehoľnou sestrou. Pestrosť jej života a duchovnej sily, ktorú čerpala z modlitby a lásky k Ukrižovanému, nadchýna a udivuje veriacich podnes. Publikácia je pozvaním k modlitbe s vytrvalosťou a dôverou v Božiu moc a v pomoc sv. Rity, ruže z Rocaporeny. Zostavovateľom je páter Juraj Pigula, predstavený Rehole sv. Augustína na Slovensku. Cirkevne schválené. Obsahuje fotografie z Cascie.
Na stiahnutie
2,90 €

Milosrdné srdce


Kniha Milosrdné srdce chce priblížiť duchovný odkaz svätého Augustína k téme milosrdenstva. Aká bola osobná cesta svätého Augustína k milosrdenstvu, sa dočítate v prvej časti knihy. Ide o nezvyčajný životopis, kde sa opisuje kontext doby a kultúry rímskeho sveta pre lepšie porozumenie samotnej osobe svätého Augustína a jeho obráteniu. V druhej časti knihy sú predstavené najdôležitejšie témy o milosrdenstve, ktoré svätý Augustín vo svojej dlhoročnej pastoračnej praxi nastolil. Posledná časť knihy je výberom textov o milosrdenstve. Nádherné a konkrétne texty pomôžu čitateľovi živo si predstaviť, ako svätý Augustín dokázal o milosrdenstve hovoriť a skutočne ho aj žiť.
Na stiahnutie
4,90 €

Zjavenia sv. Brigity Švédskej


Po smrti svojho manžela sa Brigita Švédska druhýkrát nevydala a­ rozhodla sa žiť jedine pre Boha. Obrovská dôvera, oddanosť Bohu a­ túžba po večnosti ju čoraz častejšie viedli na kolená, k­ modlitbe a­ meditácii. Práve postoj pokory a­ bezhraničnej úprimnej lásky ku Kristovi sa stali základom pre mystické zážitky a­ zjavenia, ktoré prežívala. Jej vízie o­ narodení, živote, umučení Krista a­ o­ živote Panny Márie, či osobnom súde, v ­ktorých sa výrazne odráža jej hlboká oddanosť a ­dôvera Bohu, výrazne ovplyvnili celú Cirkev. Rovnako vtedy, ako aj dnes. Svojím životom a­ službou sa stala vzorom nielen hlbokého a ­vrúcneho vzťahu k ­Bohu, ale aj vernej manželky a milujúcej matky. V­ roku 1999 ju pápež Ján Pavol­ II. menoval za patrónku Európy a­ pri tejto príležitosti o ­nej povedal: „Z ­Brigity vyžaruje prorocká sila. S­ určitou otvorenosťou hovorí ku kniežatám a ­pápežom. V ­záujme mravnej obrody kresťanstva a duchovenstva nešetrí prísnymi napomenutiami.“ Kniha Zjavenia sv. Brigity Švédskej prináša autentické zápisky zjavení tejto výnimočnej svätice spolu s­ intímnymi a­ výpovednými modlitbami, ktoré Brigitu viedli k­ hlbokému prežívaniu Božej prítomnosti. Kniha je cirkevne schválená.
Na stiahnutie
8,90 €

Pane, príď mi na pomoc


Kniha Pane, príď mi na pomoc je užitočným sprievodcom veriacich na ceste k vnútornému uzdraveniu a oslobodeniu. Modlitby určené pre súkromnú pobožnosť otvárajú srdce veriaceho a vedú ho procesom premeny, uzdravenia a odpustenia. Prednášané modlitby nevyznievajú násilne, nie sú nátlakom na Boha, ale láskavým rozhovorom a primknutím sa k jeho srdcu. Autor – exorcista učí veriacich bojovať proti temnote a okovám zranení nielen silou žalmov a svedectva života Ježiša Krista, ale tiež prostredníctvom modlitby autoexorcizmu, modlitby za vnútorné uzdravenie a oslobodenie. Publikácia a modlitby v nej akoby boli prirodzenou výpoveďou duše dychtiacej po spočinutí v pokoji a bezpečí Božej prítomnosti a môžu sa tak stať súčasťou pravidelného modlitbového života každého kresťana. Katolícky kňaz Imrich Degro je od roku 2002 poverený košickým arcibiskupom na službu exorcizmu v Košickej arcidiecéze. Zároveň pôsobí ako vysokoškolský pedagóg na Katolíckej univerzite v Ružomberku a ako duchovný v Spoločenstve svätého Michala archanjela v Košiciach. Kniha je cirkevne schválená.
Na stiahnutie
2,90 €

Utrpenie a radosti očistca


Kniha Franza Spiraga Utrpenie a radosti očistca obsahuje súhrn najdôležitejších očistcových tém. Stojí na učení cirkevných autorít a je plná vízií a mystických zjavení svätých. Duše v očistci. Úbohé, a predsa také mocné. Kniha je cirkevne schválená (imprimatur, nihil obstat).
Na stiahnutie
4,90 €

Tajomstvá posledných časov


V tejto knihe sa priamo pred našimi očami odohrávajú príbehy, ktoré Boh vyjavil Anne Kataríne Emmerichovej. Hĺbka poznania, do ktorej bola táto mystička pozvaná, sa teraz sprístupňuje aj nám. Boli jej odhalené tajomstvá čias, minulých aj budúcich: „Príšerné je nasledujúce zjavenie, ktoré predpovedá zverstvá Stalina a Hitlera, a to 120 rokov pred tým, ako k nim došlo: ,Počula som, že Lucifer, keď sa nemýlim, bude prepustený na slobodu 50 alebo 60 rokov pred rokom 2000.‘“ Pred jej očami nezostali skryté zápasy o dušu človeka, spôsoby odčiňovania za spáchané hriechy, cena apoštolátu pre duše, ovocie modlitieb a obiet, význačné postavenie Božej Matky v pláne spásy, vpád rozkolu do vnútra Cirkvi a jej prenasledovanie: „Vo veľkonočnom období v roku 1820 mala Anna Katarína zjavenie, v ktorom jej boli ukázané všetky spustošenia nevery na Cirkvi, no i jej budúce obnovenie. Bolo jej pritom povedané, že jej bude zjavených sedem časových období.“ Jej pozoruhodné rozprávanie je celistvé, burcujúce, výnimočné, no miestami tiež zahalené rúškom tajomstva, podobne ako podanie Apokalypsy svätým apoštolom Jánom. V Emmerichovej víziách je hmatateľne prítomná túžba Boha priblížiť sa k nám a pripraviť nás na poslednú bitku, v ktorej má Cirkev prisľúbené víťazstvo. Kniha má imprimatur, je cirkevne schválená.
Na stiahnutie
8,90 €

Boj Panny Márie a diabla počas exorcizmov


Kniha, hoci je inšpirovaná biblickými základmi a učením Cirkvi o Márii, nie je prezentáciou exegetickej štúdie ani dišputou o náučných otázkach týkajúcich sa Panny Márie. Je svedectvom o láskyplnej a osobitnej starostlivosti presvätej Panny o jej trpiace deti počas delikátnej služby exorcizmov a o moci, ktorú má autentická mariánska úcta proti démonickému svetu. Táto kniha je svedectvom o veľkej a potešujúcej pravde Svätého písma a o potrebe Máriinej prítomnosti v uskutočnení Kristovho spásneho diela. Má ambíciu oživiť a posilniť mariánsky kult s vedomím neoddeliteľného puta medzi Kristom a jeho presvätou Matkou v diele vykúpenia. Kniha je cirkevne schválená.
Na stiahnutie
8,90 €

Jezuitský návod na modlitbu


Jak můžeme najít Boha? Jak se můžeme modlit? A co se o Ježíšovi dozvídáme z příběhů Nového zákona? Jezuitský návod na modlitbu odpovídá praktickým způsobem na nejčastější otázky o modlitbě a meditaci. Na běžné exercicie musíte obvykle vyjet někam daleko. S Jezuitským návodem na modlitbu můžete duchovní obnovu prožít v soukromí svého domova. „Při všech svých snahách a modlitbách věřte, že Bůh, který vás stvořil, vás chce k sobě také přitahovat. Proto vám pomůže. Na své duchovní cestě máte společníka,“ ujišťuje čtenáře James Martin.
Na stiahnutie
6,28 €

dostupné aj ako:

Ničivá sila okultizmu


Jeho prvoradou úlohou je oklamať nás a ukradnúť nám dar spásy, ktorý nám Kristus vydobyl na kríži. O kom hovoríme? O diablovi, kniežati temnôt. Na rafinovanosti a presvedčivosti svojich lží nešetrí. Skutkami napodobňuje Boha a Jeho anjelov s jediným cieľom – odvrátiť náš pohľad od Ježiša Krista. • Naozaj sa diabol ukrýva v poverách a poverčivosti? • Maskuje sa v slovách veštíc, v skutkoch odrábačov či ľudových liečiteľov? • Ako je potom možné, že ich pomoc je neraz účinná, ba dokonca sprevádzaná zázrakmi? Aj Božie slovo hovorí, že mágia funguje, no na druhej strane zdôrazňuje, že jej skutky sú skutkami pekla a temnoty, nie neba a svetla. Je správne bojovať peklom proti peklu? Košický exorcista Imrich Degro v publikácii Ničivá sila okultizmu odpovedá na tieto a mnohé ďalšie otázky. Jasne a zreteľne odhaľuje skutky diabla a vynáša ich na povrch, aby v Kristovom svetle stratili moc. Učí nás, ako rozpoznávať taktiku diabla a ako sa pred ním brániť. Zároveň pripomína, že nie diabol má byť tým, na ktorého máme byť zameraní. Náš pohľad má neustále smerovať k jedinému víťazovi - Ježišovi Kristovi, v ktorom máme víťazstvo aj my. Kniha je cirkevne schválená.
Na stiahnutie
5,90 €

33 modlitieb k sv. Rite


Zbierka týchto modlitieb bola vytvorená ako modlitebný návod pre tých, ktorí sa chcú utiekať k sv. Rite z Cascie a vyprosiť si hojné milosti či zásah v už neriešiteľných a bezvýchodiskových situáciách. Keď sa modlíme, môžeme volať telesným hlasom alebo zostať ticho; no v každej modlitbe musí byť prítomný výkrik srdca. Toto vnútorné volanie spočíva vo veľkom sústredení ducha na to, o čo v modlitbe ide, a ukazuje hlbokú túžbu a horlivosť nezúfať si. Vtedy sa volá na Boha celým srdcom, keď v myšlienkach nie je nič iné iba modlitba. Nech táto knižočka napomáha, aby okrem úst volalo predovšetkým naše srdce, a nech príklad a príhovor svätej Rity vyprosí mnohým schopnosť plniť Božiu vôľu v rôznych stavoch i situáciách. Brožúrka je cirkevne schválená.
Na stiahnutie
2,90 €

Zraněný pastýř


První latinskoamerický papež v dějinách svou snahou vytvořit vstřícnější a pozornější církev, která by se lidským problémům věnovala s důrazem na Boží milosrdenství, vyvolal u některých lidí intenzivní strach, že se podřizuje modernímu světu a ničí tradici. František, který na jedné straně čelí vzpourám kvůli svému přístupu k rozvedeným katolíkům a obavám z otázek, jako je migrace a změna klimatu, i bouři kritiky kvůli postupu církve v oblasti pohlavního zneužívání, se na straně druhé ukazuje jako vůdce s pozoruhodnou vizí a schopnostmi, neúnavně zaměřený na duchovní cíle – jako vůdce, který i uprostřed všudypřítomného zmatku zůstává klidný.
Na stiahnutie
12,09 €

Vízia kresťanského Slovenska


Rozprávali sme sa s: Marián Čaučík, Ján Košturiak, Erika Jurinová, Jozef Mikloško, Pavol Danko, Eduard Filo, Miriam Lexmann, Jozef Haľko, Štefan Súkeník, Richard Vašečka, Eva Sičáková, Ján Buc, Miroslav Očenáš, Mário Tomášik, Vladimír Maslák. Aké by malo byť kresťanské Slovensko? Je vôbec správne, aby Slovensko bolo kresťanské? Čo sa dá chápať pod slovom „kresťanské“, ktoré tak často vyvoláva vášne? Sú tieto vášne oprávnené? A vlastne, je to iba politická záležitosť? Odpovede na tieto otázky nie sú úplne jasné, aj keď sa nájdu ľudia, ktorí ich vidia čiernobielo. Sú čiernobiele, alebo majú viac odtieňov? Úvahy o týchto otázkach nás viedli k tomu, že sme oslovili pätnásť osobností z kresťanského prostredia, ktoré sa snažia dennodenne žiť podľa hodnôt pochádzajúcich z Biblie. O ktorých hodnotách hovoríme? Milovať Boha a ľudí okolo. Pomáhať chudobným, presadzovať spravodlivosť, nekorumpovať, venovať sa výchove detí a mládeže a viesť ich k vzájomnej úcte a využívaniu svojich talentov. Na najvyššej politickej úrovni bojovať proti extrémizmu, neznášanlivosti, vytvárať zdravé podnikateľské prostredie. Budovať zdravotníctvo tak, aby boli spokojní lekári, zdravotné sestry a aj pacienti. Zasadzovať sa proti existujúcim zákonom, ktoré bránia osobnému ľudskému rozvoju. V oblasti podnikania inovovať, prinášať nové nápady, z ktorých majú zákazníci osoh. Niektoré osobnosti budete poznať, iné nie. Dávame vám možnosť spoznať ich alebo spoznať viac, lebo sme presvedčení, že nám majú čo povedať. Pre niekoho to budú možno nové myšlienky, spôsoby ako uvažujú, ako vidia svet, v ktorom žijeme. Máme sa od nich čím inšpirovať. Nie je to iba o politike, i keď sčasti aj o nej. Je to hlavne o našich každodenných skutkoch, premýšľaní, láske a úcte k druhým. Možno poznáte ďalších, ktorí by k téme kresťanského Slovenska mali čo povedať. Začnime sa teda o ňom rozprávať, diskutovať, vymieňať si svoje pohľady. A hlavne, nechajme sa inšpirovať tým dobrým. Prečo práve tieto osobnosti? Marián Čaučík stojí za projektom Dobrá novina, ktorý prináša pomoc a nádej Afrike. Zároveň vedie tisíce detí na Slovensku, aby nežili iba pre svoje pohodlie, ale nasadili svoje sily pre pomoc deťom v chudobe. Ján Košturiak pomáha spájať inovatívnych podnikateľov a teóriu s praxou vo vzdelávaní. Záleží mu tiež na spojení sveta podnikateľov a sveta chudobných. Erika Jurinová je predsedníčkou Žilinského samosprávneho kraja, kde dala priestor rozvoju ľudí cez budovanie sociálno-ekonomického podniku. Jozef Mikloško je lekár a stojí za projektom Úsmev ako dar, ktorý prináša deťom, ktoré opustili rodičia, to najdôležitejšie – ľudskú blízkosť. Pavol Danko má umelecké srdce, je známou moderátorskou tvárou v TV LUX a angažuje sa v práci s mládežou v Cirkvi na Slovensku. Eduard Filo je predsedom najväčšej mládežníckej organizácie na Slovensku – Združenia kresťanských spoločenstiev mládeže a je aktívny v komunálnej politike. Miriam Lexmann je poslankyňou Európskeho parlamentu, kde pomáha presadzovať o chranu ľudskej dôstojnosti, podporuje slobodu, demokraciu, právny štát a solidaritu, ochranu dodržiavania ľudských práv a princíp subsidiarity. Jozef Haľko je pomocný biskup Bratislavskej arcidiecézy, venuje sa aj pastorácii komunít zahraničných Slovákov a je aktívny na sociálnych sieťach. Štefan Súkeník podniká pod značkou KINEKUS, ktorá prináša ľuďom na celom Slovensku tovar a produkty, ktoré zlepšujú náš každodenný život. Richard Vašečka je poslancom Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) a predsedá Výboru NR SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport. Eva Sičáková je rehoľná sestra, ktorá sa angažuje v cirkevnom školstve. Záleží jej na celostnej výchove detí a mládeže, ktorá ich nebude zaťažovať v prvom rade memorovaním, ale hlavne objavovaním sveta a vzájomného prepojenia vecí a súvislostí v ňom. Dvakrát bola zvolená za provinciálnu predstavenú. Ján Buc je katolícky kňaz, ktorý dlhodobo pomáha mladým na Slovensku lepšie pochopiť, ako môže byť Boh so svojou láskou a mocou pr
Na stiahnutie
14,90 €

dostupné aj ako:

Utrpení Páně podle Jana


Duchovní, teologický a historický výklad Janových pašijí. Autor přibližuje hloubku a krásu klíčové události dějin spásy – utrpení a oslavení Ježíše Krista. Nejprve se zabýváme specifickým způsobem janovského myšlení a vyjadřování. Poté sledujeme jednotlivá zastavení na Ježíšově cestě – jak se vydává těm, kdo ho přicházejí zatknout, jak je vyslýchán, odsouzen, ukřižován i pohřben. Konečné slovo má ale Bůh – v Ježíšově vzkříšení a setkávání s učedníky. Janovy pašije jsou prozářeny světlem povelikonoční víry. Kde je kříž, tam je i vzkříšení. Kde je vzkříšení, tam jsou ti, kdo věří v Krista, milují ho, radují se z Pánových tajemství a prožívají je v prosté každodennosti.
Na stiahnutie
5,67 €

dostupné aj ako:


Kategória "Kresťanstvo" je zameraná na literatúru a texty, ktoré sa týkajú kresťanskej viery, histórie, kultúry a duchovného rozvoja. Táto kategória zahŕňa široký rozsah kníh a materiálov, ktoré môžu osvetliť a pomôcť hlbšie pochopiť kresťanskú vieru a jej vplyv na svet. Tu nájdete texty od biblických komentárov a teológie až po duchovnú literatúru a biografie dôležitých postáv v dejinách kresťanstva.