! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Kresťanstvo strana 16 z 28

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Úvod do husovských dilemat


Kniha vychází u příležitosti 650. výročí od narození velkého českého reformátora. Základy, na nichž je tato nová pomyslná stavba zbudována, se nacházejí v předchozím zpracování z roku 2015 (Husovská dilemata). Jedná se o první takto komplexní uvedení do husovské problematiky v celé její tematické šíři (dobový kontext, Viklefova filosofie a její česká recepce, Husův život a posmrtný odkaz, jeho pojetí eucharistie a církve, christologie, soteriologie, trojiční teologie, teologie stvoření, eschatologie a mariologie). Kniha má co říci teologům, ale také historikům a těm, jimž nepřestává ležet na srdci takzvaná česká otázka.
Na stiahnutie
12,00 €

Krížová cesta mučeníkov misií a svedkov viery


Jednotlivé zastavenia krížovej cesty približujú osudy ľudí, ktorí sa v 20. a 21. storočí vložili do služby chudobným alebo sa postavili proti autoritárskym režimom a za tragických okolností prišli o život. Okrem známych tvárí ako Oscar Romero či brat Roger z Taizé nechýbajú medzi nimi štyri osobnosti zo Slovenska, ktoré je štedrou krajinou na misionárov a misijných dobrovoľníkov. Je to rehoľná sestra Veronika Rácková (†2016), páter Ján Hermanovský (†2005), rozvojová pracovníčka Danica Olexová (†2019) a etnologička Emília Bihariová (†2019), ktorí naplnili svojím životom štyri zastavenia krížovej cesty. Ich strata je však ovocím pre nový svet Božieho kráľovstva, vzkriesenia, a príklad ich života nám pomáha v našom misijnom nadšení pri ohlasovaní radosti evanjelia.
Na stiahnutie
1,00 €

Príbehy spod akácie


Kniha plná pútavých príbehov a krásnych fotografií pozýva čitateľa do Afriky. Talentovaná autorka bola celé štvrťstoročie dobrovoľnícky i profesionálne spojená s viacerými africkými krajinami, predovšetkým s Južnou Afrikou a Keňou, kde päť rokov pracovala a žila. Danica Olexová zahynula pri leteckom nešťastí Etiópskych aerolínií v roku 2019, no jej príbeh sa neskončil. Pokračuje ďalej nielen v originálne spracovanej knihe, ale aj v Nadácii Danice Olexovej – Baboon, ktorá bola založená na jej pamiatku. Kúpou knihy túto nadáciu podporíte.
Na stiahnutie
12,00 €

dostupné aj ako:

K Betlehemu v srdci


Adventný deviatnik Brožúrka K Betlehemu v srdci je deväťdňová príprava na prijatie Spasiteľa do nášho srdca. Môže byť pre nás povzbudením v období radostného očakávania narodenia Krista v jasličkách.
Na stiahnutie
1,00 €

Cesta domov


Spoznajte, ako Božia milosť premieňa bolesť a stratu na nádej a vykúpenie. Kniha Rút je pozoruhodným príbehom odvahy, povolania a Božieho zaopatrenia. Vďaka Ceste domov ožije pred vašimi očami úplne novým spôsobom. Pri jej čítaní objavíte nadčasové princípy, vďaka ktorým vaše blúdiace srdce nájde cestu domov. Keď sa naučíte dôverovať Bohu tak, ako mu dôverovali Rút, Noemi a Bóz, vstúpite do dvier novej budúcnosti. Vykročíte na cestu uzdravenia, na cestu k novému životu. Tessa Afsharová, autorka románu Perla z Moabu inšpirovaného príbehom Rút, vás naučí, ako zmysluplne skúmať biblický text, ako v ňom hľadať odkaz pre svoj život a ako sa modliť Božím slovom. Kniha Cesta domov obsahuje pútavé úvahy, podnetné diskusné otázky a ako bonus aj recepty inšpirované surovinami dostupnými v starozákonných časoch. Tieto materiály sa výborne hodia na súkromné aj skupinové štúdium Biblie.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Keď Boh (ne)mlčí - 40 denných zamyslení


Keď Boha v našej situácii nevidíme a necítime oporu Jeho rúk vo svojom živote, môžeme mať strach, zlosť alebo sa cítiť bezmocní. A niekedy by sme najradšej všetko vzdali. Kedysi sme sa o Neho mohli oprieť a život sa s Jeho pomocou dal zvládnuť, a zrazu to vyzerá, že na nás úplne zabudol. K novému prepracovanému vydaniu knihy Keď Boh mlčí doplnil autor Pete Greig príručku 40 denných modlitbových zamyslení s názvom Keď Boh (ne)mlčí. Ponorte sa spolu s ním do ticha, ktoré je nevyhnutným krokom k prehlbovaniu nášho vzťahu s Bohom. Kniha obsahuje zamyslenia: Zelený štvrtok – 1. až 13. deň Veľký piatok – 14. až 26. deň Biela sobota – 27. až 33. deň Veľkonočná nedeľa – 34. až 40. deň Veľkonočná oktáva
Na stiahnutie
3,90 €

dostupné aj ako:

Keď boh mlčí


Ak prechádzate bolestivým obdobím a potajme si kladiete otázky: „Kde je Boh?“, „Prečo sa to stalo práve mne?“ a „Ako je možné, že moje modlitby nezaberajú?“, tak túto knihu venujem práve vám. Podnetom na napísanie tejto knihy bol bolestivý zápas o život, ktorý zvádzala jeho manželka, a údiv nad udalosťami spojenými s modlitbovým hnutím, ktoré pomáhal založiť. Pete Greig vstupuje do temných zákutí modlitby a vynára sa z nich s ťažko vybojovaným posolstvom o nádeji, úteche a hlbokých biblických pravdách pre všetkých, ktorí trpia v tichu.
Na stiahnutie
10,90 €

dostupné aj ako:

Tajomstvo olivového stromu


Predstavte si situáciu, že jedna rodina má jedináčika syna. Je milovaný, vyrastá s tým, že jedného dňa všetko zdedí … A potom sa jedného dňa rodičia rozhodnú, že si adoptujú ešte niekoľko ďalších detí. Ten syn sa naštve. Jednoducho nedokáže zniesť to, že on už nie je ten jediný a napokon odíde z domu. Rodinka funguje ďalej. Adoptované deti sa cítia akoby boli vlastné… Zrazu po dlhom, dlhom čase sa prvorodený syn, vlastný syn opäť vráti domov. Ako zareagujú adoptované deti? Príjmu ho naspäť? Dajú mu naspäť pozíciu prvorodeného syna? Uvedomia si, že on je vlastný syn a ony sú len adoptované? Keď apoštol Pavol v 11. kapitole Listu Rimanom predstavuje Boží plán s Izraelom a národmi, vykresľuje obraz „Olivového stromu“ a nazýva ho tajomstvom. Je tak ohromený Božou múdrosťou, že volá: „Ó, hĺbka Božieho bohatstva, múdrosti a poznania! Aké nepochopiteľné sú jeho súdy a aké nevyspytateľné jeho cesty. Veď kto poznal Pánovo zmýšľanie? Alebo kto bol jeho radcom?“ (Rim 11,33-34) V knihe, ktorú držíte v rukách, sa vám autor pokúsi poodhaliť toto tajomstvo.
Na stiahnutie
7,90 €

Vzájemnost mezi vírou a svátostmi ve svátostné ekonomii


Dokument vatikánské Mezinárodní teologické komise vydaný na přelomu let 2019 a 2020 chce přispět k hlubšímu porozumění svátostné povahy víry a zároveň prakticky posloužit v pastorační činnosti. V textu dokumentu se soustředíme na vztah víry a tří iniciačních svátostí (křest dětí i dospělých, biřmování a eucharistie) i svátosti manželství. Dokument MTK představuje základní stavební kameny svátostné ekonomie v jejím trojičním, christologickém, pneumatologickém, církevním a dialogickém rozměru. V pasážích věnovaných svátosti manželství najdeme také nejzajímavější náměty. To koresponduje s bohatou diskusí o rodině a manželství na římské Synodě o rodině a po vydání apoštolské exhortace papeže Františka Amoris laetitia. Dokument hledá teologicky fundovaný a právně konzistentní přístup pro lidi v obtížné kanonicko-právní situaci a ukazuje potřebu konzistentního metafyzického základu svátostné teologie. Lze shrnout, že víra bez svátostného vyjádření je neúplná a svátosti bez živého vztahu k Otci skrze Syna díky daru Ducha Svatého ztrácejí duši. České vydání dokumentu doprovází kvalitní úvodní studie teologů Ctirada Václava Pospíšila a Veroniky Řehákové. Četbu dokumentu doporučujeme duchovním, pracovníkům v pastoraci, odborníkům i studentům teologie a příbuzných oborů, stejně jako všem věřícím, kteří se chtějí vzdělávat ve víře.
Na stiahnutie
6,49 €

Reset


Hoci zvuk modernej chvály stále silnie, tlkot pravej chvály slabne. Toto je pozvanie pre tých, ktorým srdce horí pre jej obnovenie – pre tých, ktorým srdce horí ohňom obnovy. Pre tých, ktorí túžia vidieť, ako sa opäť obnoví čistota chvály a Pánov dom sa stane opäť domom modlitby odzrkadľujúcim plnosť Božej slávy a divy Božieho srdca. RESET nie je nejaká obyčajná knižka o chvále. Je to výzva adresovaná širšiemu chválovému spoločenstvu. Je to výzva nanovo usporiadať svoj život a zmeniť svoje konanie tak, aby bolo v súlade s posvätným a kňazským povolaním, ktoré sme dostali. Je to výzva na horlivý návrat do srdca chvály.
Na stiahnutie
7,10 €

dostupné aj ako:

Náboženská svoboda jako dobro pro všechny


Dokument vatikánské Mezinárodní teologické komise věnovaný tématu náboženské svobody je vysoce aktuální. Tato otázka byla jednou z nejkontroverznějších na Druhém vatikánském koncilu. Také dnes jsme konfrontováni s politickými systémy a režimy, které v praxi realizují státní útlak jakéhokoli náboženství (ateistická forma) nebo potlačují všechna jiná náboženství, než je to jimi uznávané či privilegované (např. řada islámských zemí). Pro české čtenáře je náboženská svoboda důležitá kvůli zkušenosti s programově ateistickým komunistickým a nacistickým režimem. České vydání doprovází kvalitní úvodní studie teologů Ctirada Václava Pospíšila a Veroniky Řehákové. Věříme, že si k dokumentu najdou cestu odborníci, duchovní i věřící.
Na stiahnutie
4,69 €

Synodalita v životě a poslání církve


Mezinárodní teologická komise Synodalita v životě a poslání církve překlad a úvodní studie Ctirad Václav Pospíšil – Veronika Řeháková Dokument vatikánské Mezinárodní teologické komise se zabývá synodalitou církve v nejširším možném měřítku. Jak je zakotvena synodalita v Písmu, apoštolské Tradici a dějinách? Co jsou teologální základy synodality? Jak a kde se synodalita uskutečňuje, kdo všechno je jejím aktérem? Jaký význam má synodalita pro poslání církve ve světě, pro její ekumenické a sociální aktivity? Za pontifikátu papeže Františka je téma synodality nepřehlédnutelné. Zvláště důležitými body jsou jednak recepce a interpretace učení Druhého vatikánského koncilu (včetně nauky o kolegialitě), jednak poslední biskupské synody, které už pravidelně doprovázejí určité vášně a polarizace. Dokument MTK „Synodalita v životě a poslání církve“ je textem odborně teologickým, nikoli doktrinálním, i tak ale slouží jako vynikající východisko úvah o současné podobě a praxi církve. České vydání doprovází kvalitní studie teologů Ctirada Václava Pospíšila a Veroniky Řehákové.
Na stiahnutie
4,89 €

Poďme spolu snívať


Ocitli sme sa v kríze a aby sme z tejto krízy vyšli lepší, musíme jasne vnímať, dobre si vybrať a správne konať. Poďme sa porozprávať ako. Odvážme sa snívať. Musíme prispôsobiť ekonomiku tak, aby každý človek mal možnosť žiť dôstojne a aby zároveň chránila a obnovovala prírodný svet. Aký je najväčší prínos osobného covidu? Možno trpezlivosť, okorenená zdravým zmyslom pre humor, ktorý nám umožní vydržať a vytvoriť priestor na uskutočnenie zmien. Keď hovorím o zmene, myslím tým, že ľudia, ktorí teraz stoja na okraji spoločnosti, sa stanú protagonistami spoločenských zmien. Nevlastníme pravdu, skôr pravda vlastní nás, stále nás priťahuje cez krásu a dobro. Hriech je odmietanie hraníc, ktoré vyžaduje láska. Naša najväčšia sila nespočíva v úcte, ktorú k nám ostatní prechovávajú, ale v službe, ktorú môžeme ponúknuť iným.
Na stiahnutie
9,90 €

dostupné aj ako:

Obraz katolické církve v českých a slovenských médiích v letech 2015-2018


Média utvářejí současný obraz o křesťanských církvích i jemně formují přístup publika, zároveň odrážejí stav společnosti a jejích postojů k náboženství. Jakým způsobem dnes sdělují křesťanské hodnoty a principy, jak komunikují s věřícími a jak se sekularizovanou veřejností? Jaká témata a proč se medializují? Kolektivní monografie přináší srovnání situace u nás a na Slovensku a poskytuje vhled do různých společenských oblastí, které s mediálním obrazem církví souvisejí.
Na stiahnutie
5,00 €

Jednotný katolícky spevník (Znotovaný)


Znotovaný spevník a modlitebník, ktorý by nemal chýbať ani v jednej slovenskej domácnosti, vychádza v Spolku svätého Vojtecha už od roku 1937. Zostavil ho trnavský regenschori Mikuláš Schneider-Trnavský a zaradil doň 226 vlastných piesní.
Na stiahnutie
4,90 €

Byť doma sám v sebe


Byť doma. Tu sa môžem vyzuť, odložiť všetky pracovné povinnosti, byť taký, aký skutočne som. Nechám sa občerstviť trochou pokoja, slobody, lásky. Po tomto túži každý človek. Mnohí sa však necítia doma, ani keď sú doma. Čo je to vlastne domov? Prečo ho potrebujeme? A čo presne znamená „byť doma“? Zacharias Heyes poukazuje na spôsoby, ako môže človek, vystavený zmenám dnešných čias, nájsť svoj domov – v sebe a v Bohu. Čitateľovi dáva podnety a pozýva ho, aby každý deň pomocou praktických cvičení preberal zodpovednosť za svoju dušu a staral sa o ňu. Zacharias Heyes je mníchom benediktínskeho opátstva v Münsterschwarzachu. Rodák z Porýnia sa rozhodol vstúpiť do kláštora po púti z Taize do Santiaga de Compostela. Podľa benediktínskeho princípu „modli sa a pracuj“ otec Zacharias popri písaní kníh pracuje v dielni a vedie kurzy remesla s duchovným sprevádzaním.
Na stiahnutie
9,05 €

dostupné aj ako:

Velké partnerství


Věda rozebírá věci na součástky, aby pochopila, jak fungují. Náboženství skládá věci dohromady, aby pochopilo jejich smysl. Jonathan Sacks energicky hájí komplementárnost vědy a náboženství. Svá tvrzení zdůvodňuje celou škálou historických a filozofických argumentů, aby nám dokázal, že k pochopení pozice člověka ve světě je zapotřebí obojí. Srovnáním příkladů z různých kultur a pátráním hluboko v historii lidské řeči a dějin západní civilizace Sacks ukazuje, že současný konflikt mezi vědou a náboženstvím je postaven na falešné dichotomii. Víra odjakživa sehrávala v lidské kultuře významnou úlohu, inspirovala člověka k mravní velikosti a umožňovala mu budovat společenství, chovající v úctě každého jednotlivce a pěstující vztahy, založené na laskavosti a vnímavosti. Náboženství nejenže zdaleka není čímsi bezvýznamným a okrajovým, ale má zásadní roli v tříbení a kultivování vědecké debaty. Dějiny totiž jasně ukazují, že ztratí-li společnost svou duši, ztratí zakrátko i svou budoucnost.
Na stiahnutie
11,29 €

Nádej ukrytá v smrti


Táto kniha nie je o smrti. Je o nádeji, ktorú telesná smrť v sebe ukrýva. Scott Hahn z mnohých strán skúma biblický pojem života, pričom rozlišuje bios a zoe. V slovenčine obe slová znamenajú život. Ale zoe je život, o ktorom Ježiš v evanjeliách hovorí, že nám ho prišiel dať. Život, ktorý sa nekončí. Začína sa prijatím spásy a smrť tela sa ho netýka. Kniha pomáha vnímať telo v jeho realite zdravia či choroby, života i smrti, pričom zdôrazňuje, že telo, ktoré teraz s našou dušou vytvára našu osobu, bude raz vzkriesené a večne živé… „Scott Hahn napísal knihu o téme, ktorá sa dotýka každého človeka na tejto planéte: o smrti. Z nasledujúcich stránok jasne vidno, že veľmi túži, aby jeho čitatelia pochopili pravdu o sebe, o Bohu a o ich nadprirodzenom údele byť s Bohom v nebi s dušou aj telom. Doktor Hahn nám pomáha pochopiť logické a nádherné dôsledky tejto skutočnosti. Táto kniha je erudovaná, no pritom čitateľná, provokatívna, no nie polemická, podmanivá, no zároveň láskavá.“ PÁTER SEBASTIAN WHITE, OP, šéfredaktor amerického časopisu Magnificat
Na stiahnutie
7,10 €

dostupné aj ako:

Ruka, ktorá zachraňuje


Náš ľudský život by sme mohli prirovnať k ceste plnej nerovnosti, prekážok a jám. Ako kráčať po životnej ceste a zdolávať na nej nástrahy života? Ako sa postaviť na nohy po tvrdom páde? V tejto knihe sú napísané biblické zamyslenia, Božie zázraky, príbehy Božej lásky a milosti i Božie zázraky. Každé zamyslenie je ukončené modlitbou a je pohľadom do ľudskej duše. Stretneš sa v nej s Pánom Ježišom, ktorý ti podáva „Ruku, ktorá zachraňuje“. Tak neváhaj a uchop tu ruku!
Na stiahnutie
1,70 €

Kategória "Kresťanstvo" je zameraná na literatúru a texty, ktoré sa týkajú kresťanskej viery, histórie, kultúry a duchovného rozvoja. Táto kategória zahŕňa široký rozsah kníh a materiálov, ktoré môžu osvetliť a pomôcť hlbšie pochopiť kresťanskú vieru a jej vplyv na svet. Tu nájdete texty od biblických komentárov a teológie až po duchovnú literatúru a biografie dôležitých postáv v dejinách kresťanstva.