! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Kresťanstvo strana 20 z 28

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Álmodjunk együtt


Az ?Álmodjunk együtt egyedi, kivételes mű, amelynek üzenetét Ferenc pápa ebben a formában akarta eljuttatni minden egyes olvasójához.  Ferenc pápát éppúgy tisztelik a nem katolikusok, mint a Dalai Lámát a nem buddhisták.  Közös élményünket, az idei vesztegzárat használja ugródeszkának, hogy rámutasson, miként lelhetünk békére, és hogyan érhetünk el változást válságos időkben.  Ez egy személyes vallomás. Soha pápa még nem engedte az olvasóit ennyire közel magához – részletesen beszámol három személyes epizódról, amelyek során egy-egy válság átformálta az életét. Precedens nélküli, hogy egy egyházfő ilyen kendőzetlenül vegye számba a világunkat markában tartó gonoszság formáit: a kapitalista tőkefelhalmozás, a szociális védőháló finanszírozásának csökkentése, a női egyenjogúság sárba tiprása, a felelőtlen környezetpusztítás, stb.  A pápa több évtizedes vezetői tapasztalatára hagyatkozva mutatja meg, hogyan foghatunk össze mi, emberek, annak ellenére, hogy különböző dolgokban hiszünk és máshol élünk. Tanításából leszűrhetjük, miért és hogyan igyekezzük korlátozni a nagyvállalatok és a politikusok túlhatalmát, hogyan tegyünk a környezetvédelemért, és milyen eszközökkel emelhessük ki embertársainkat a nyomorból. Ezek a tanítások onnan erednek, hogy Ferenc pápa a Covid okozta válság során szakértőkkel ült össze, hogy meghallgassa őket.  Ferenc pápa már megjelentetett több ezer hosszabb-rövidebb művet, de az Álmodjunk együtt a legszemélyesebb alkotása, amelyben míves stílusban, mégis erőteljesen buzdít mindannyiunkat cselekvésre, és a korábbiaknál érzékletesebben tárja fel tapasztalatait és nézeteit.  Jorge Mario Bergoglio Buenos Airesben született 1936. december 17-én, a felmenői olasz emigránsok voltak. 1969-ben szentelték pappá a Jézus Társasága szerzetesrendben (a jezsuitáknál), és 1992-ben lett püspök. 1998-ban Buenos Aires érsekévé választották, 2001-ben pedig bíborossá. 2013 márciusában jelentették be, hogy Róma püspöke lett, a katolikus egyház 266. pápája.
Na stiahnutie
7,01 €

dostupné aj ako:

L'Abri-közösség


Svájc, 1955. Egy amerikai család beköltözik egy faházba az Alpok lejtőin 1955-ben. Nem tudják, Isten miért vezette őket oda, hogy mit kell tenniük, vagy hogy miből fognak megélni. De imádkoznak, hogy Isten vezesse hozzájuk, akiket ő választ, küldjön elegendő pénzt a családjuk és vendégeik szükségleteire, és napról napra bontakoztassa ki előttük a tervét.   Edith Schaeffer, Francis Schaeffer felesége meséli el azt a több mint harminc évet átölelő, kivételes történetet, ahogy Isten lépésről lépésre vezette őket, míg az a kis faház számos épületből álló komplexummá és nemzetközi közösséggé nőtte ki magát. Bemutatja, hogyan érkeztek mindenféle hátterű és nemzetiségű emberek a L’Abriba, hogy az igazságot és a valóságot keressék. Nemcsak új meglátásokra leltek a beszélgetések és a közös munka során, hanem olyan emberekre is, akik személyesen törődtek velük, akik figyelmesen meghallgatták a kérdéseiket, és olyan válaszokat adtak, amelyek a bibliai igazságokhoz való rendíthetetlen ragaszkodáson alapultak. A L’Abrinak ma már számos közössége létezik különböző országokban, és több ezer ember életére volt hatással szerte a világban.
Na stiahnutie
7,21 €

A keresztény élet négy alappillére


Mi a keresztények feladata a világban? – hangzott el a kérdés 1971-ben a történelmi jelentőségű lausanne-i Nemzetközi Világevangelizációs Kongresszuson. Francis Schaeffer profetikus választ adott egy előadás formájában, mely szerint négy alappillér szükséges ahhoz, hogy posztkeresztény kultúránkban küldetésünket betöltsük. Az üzenet ma aktuálisabb, mint valaha.
Na stiahnutie
3,38 €

Jézabel ?harca Amerika ellen


Jézabel ?királyné háromezer éve halott, de szelleme kísért A 21. század Amerikáját átjárja Jézabel szelleme. Háromezer évvel ezelőtt, Izraelben, Isten választottaival egy gonosz királyné szállt szembe. Ma ugyanez a szellem fenyegeti az amerikai kereszténységet. Michael L. Brown könyve ébresztő üzenet. Rávilágít, miért életbevágó a hívőknek… – legyőzni az alattomosan beszivárogni akaró szexuális bűnöket – kiállni az egyetlen igaz Isten mellett, a boszorkányság és varázslás erőivel szemben – hallatni a hangunkat az abortusz gonoszságával szemben – ellenállni az erőszakos feminizmus nyomásának – ragaszkodni a nemek klasszikus – bibliai – meghatározásához Jézabel nem közeleg, hanem már eljött; és sajnos nagyon elégedett azzal, amit a világban tapasztal. De még nem jutottunk el a totális szellemi és erkölcsi mélypontra. Még mindig van lehetőség a megtérésre, egyéni és nemzeti szinten egyaránt! Bátran álljunk bele a szellemi-lelki megújulás isteni programjába, amely még egyedülálló lehet az emberiség történelmében!
Na stiahnutie
8,42 €

Gyógyulás Istennel


A könyv két részből áll. Az elsőben a „Gyógyulás Istennel” fejezetben a testi és lelki gyógyulás különböző módjaival foglalkozunk. A „bűn megtestesülése a betegség”, már az Ószövetségben nyilvánvalóvá válik, így nem csoda hogy a felismeréssel foglalkozunk sokat. A testi bűnökön kívül, a szellemi bűnök feltárása is fontos feladata a könyvnek, különös tekintettel az újokkultizmus bűnére és következményeire. A második rész a „De milyen Istennel?” foglalkozik a világvallásokkal, az archaikus vallásokon keresztül az iszlámig. A kérdés úgy vetődik fel, hogy melyik az igaz vallás?
Na stiahnutie
2,82 €

Sok-sok kérdés - sok-sok válasz


Dr. Morvay Frigyes 1936-ban, állatorvos családban született Szombathelyen. Életének első tizennyolc évét Szany községben töltötte. Volt bencés diák Sopronban, 1954-ben Pápán érettségizett, ezt követően pedig a Pécsi Orvostudományi Egyetemen szerzett diplomát 1960-ban. Alapító tagja volt a Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesületének (1967), melynek elnöksége 1985-ben Medicus Anonymus díjjal tüntette ki. 2012-ben a Pécsi Tudományegyetem Családorvosi Tanszékén címzetes főorvosi címet, majd 2017-ben a Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesületétől aranykoszorús címzetes főorvosi címet nyert.Pályája során huszonkét szakmai közleményt írt, előadásokat tartott bel- és külföldi kongresszusokon, valamint számtalan ismeretterjesztő előadást tartott a TIT felkérésére. A szerző érdeklődése azonban túlmutat a szigorúan a szakmáját érintő kérdéseken. Jelen esszékötetében olyan természetfilozófiai, általános, filozofikus kérdéseket boncolgat, mint például hogy megmenthető-e az emberiség, miben áll a posztmodern, az erkölcs, az emberölés, a háború, a boldogság, avagy az orvosi viktimológia lényege.
Na stiahnutie
7,01 €

dostupné aj ako:

Neotrasiteľná nádej


Max Lucado v knihe Neotrasiteľná nádej hovorí o tom ako postaviť svoj život na Božích prisľúbeniach. Čo sa trasie vo vašom svete? Vaša budúcnosť, viera, rodina alebo financie? Náš svet stojí na vratkých nohách. Zišla by sa vám neotrasiteľná nádej? Ak áno, nie ste sami. Žijeme v časoch zúfalstva. Nikdy v dejinách sme nemali k dispozícii toľko možností vzdelávať sa, zabávať sa a nadväzovať kontakty s ľuďmi na celom svete, no aj napriek tomu od roku 1999 vzrástol počet samovrážd v Spojených štátoch o dvadsaťštyri percent. Prečo je to tak? Jedna z príčin spočíva v tomto: ľudia zomierajú pre nedostatok nádeje. Ale čo keby sme sa na problémy, ktoré nás v živote postretnú, dívali cez filter Božích prisľúbení? Božie prisľúbenia sú ako borovice v Skalnatých vrchoch Písma: je ich mnoho, sú neochvejné a trvalé. Keďže život je plný problémov, Božie slovo je plné prisľúbení. Max Lucado vo svojej knihe Neotrasiteľná nádej rozoberá niekoľko najdôležitejších biblických prisľúbení a učí nás, ako prekonávať ťažké životné okolnosti, ako prežívať trvalý pocit istoty a múdro sa rozhodovať. Božie prisľúbenia fungujú. Pomôžu vám prejsť strašnými tragédiami. Vzpružia vás uprostred vašich každodenných ťažkostí. Keď vami začnú zmietať životné búrky, Božie prisľúbenia vám poslúžia ako maják, ktorý vás bezpečne privedie domov. A keďže Božie slovo nemožno zrušiť, naša nádej je neotrasiteľná.
Na stiahnutie
9,90 €

dostupné aj ako:

Mobilizácia dobroty


Viliam Judák, obľúbený autor, uznávaný historik, ale najmä človek dobrého a súcitného srdca, prichádza s adventnými a vianočnými zamysleniami k čitateľom, ktorí sú „plní túžby vydať sa na cestu, nezabúdať na skutky lásky voči blížnym a nezanedbávať svoj advent". V čase, keď nás evanjelium vyzýva pripraviť cestu Pánovi, otec biskup Judák apeluje na srdce človeka, aby sa mobilizovalo za dobro, šľachetnosť a milosrdenstvo.
Na stiahnutie
3,20 €

dostupné aj ako:

Chatrč


Tento titul si u nás môžete objednať aj v kolekcii s titulmi Rázcestia a Eva za výhodnú cenu. Chatrč je pozoruhodná kniha, ktorá odpovedá na odvekú otázku ľudstva: Ak je Boh všemocný, prečo nespraví poriadok s bolesťou a zlom tohto sveta? Na túto otázku odpovedá Young so znepokojujúcou a zarážajúcou jasnosťou. Jeho príbeh sa začína ako modlitba – ako najlepšia modlitba naplnená potom, úžasom a prekvapením. Je takmer neuveriteľné, že kniha, ktorú Young napísal pre svoju rodinu a dal vytlačiť len v niekoľkých exemplároch, sa stala bestsellerom The New York Times a bola preložená do 35 jazykov. Chatrč oslovila milióny čitateľov svojráznym, ale zrozumiteľným obrazom Boha plného súcitu s človekom, čo čelí nepredstaviteľnému zlu. Na mnohých zapôsobí Veľký smútok hlavnej postavy. Mack sa nevie vysporiadať s bolestnou stratou dcéry, až si nakoniec kladie otázku : A kto je vlastne Boh? Chatrč nie je len knihou o hľadaní Boha, ale omnoho viac príbehom o tom, ako človek čeliac zlu a bolesti nachádza sám seba.
Na stiahnutie
7,75 €

dostupné aj ako:

Rázcestia


Tento titul si u nás môžete objednať aj v kolekcii za výhodnú cenu! Wm. Paul Young upútal pozornosť sveta svojím novým pohľadom na kresťanstvo v knihe Chatrč, z ktorej sa predalo viac ako 18 miliónov výtlačkov. Jeho novátorstvo spočíva najmä v tom, že sa odvážil zobraziť Ježiša ako literárnu postavu a vrátiť sa ku koreňom kresťanskej viery. Po troch rokoch prichádza s novým bestsellerom Rázcestia, ktorý zobrazuje dnešnú schizofrenickú dobu naplnenú honbou za mastnými ziskami. Autor nás popritom v príbehu zavedie do súkromného sveta Tonyho Spencera s takým neuveriteľným citom, aký sa zrodí len po vlastnej bolestnej skúsenosti. Tony je bystrý a bohatý podnikateľ, ktorý zruinoval toľko priateľských a rodinných vzťahov, až sám začína trpieť paranojou. Zabarikádovaný vo svojom súkromnom úkryte zisťuje, že okrem mŕtvych rodičov a Ježiša mu nezostal jediný blízky človek. Po nečakanej mozgovej príhode upadne do kómy a leží v nemocnici na jednotke intenzívnej starostlivosti. Vtedy jeho myseľ opustí telo a blúdi po svete,, ktorý je odrazom jeho vlastného zničeného vnútra. A ocitá sa v ošarpanej a nehostinnej krajine, kde sa stretáva s ľuďmi, o ktorým predtým pochyboval – s Duchom Svätým a Ježišom, ktorý mu dáva obrovskú moc – podľa vlastnej úvahy môže uzdraviť jedného človeka. Ježiš takto prinúti Tonyho, aby sa vcítil do života iných ľudí, chápal ich radosť, starosti a láskavú pomoc, vlastnosti, ktoré on už dávno vytesnil zo svojej duše. Rázcestia je ďaľšie Youngovo dielo, ktoré nám hovorí o vždyprítomnej láske Boha. Paul Young, autor svetového bestselleru CHATRČ, rozpráva príbeh postupnej premeny človeka, ktorý sa uprostred múk vlastného bytia ocitol niekde medzi nebom a zemou. Anthony Spencer je egoista na vrchole slávy, hrdý na vlastnoručne vybudované pracovné úspechy aj napriek tomu, že cena za ne bola privysoká. V dôsledku krvácania do mozgu upadne do kómy a leží v nemocnici na jednotke intenzívnej starostlivosti. Po „prebudení“ zistí, že sa nachádza surrealistickom svete, kde „živá “ krajina odzrkadľuje dimenzie jeho pozemského života (od krásnych až po skazené). Práve tu stretne ľudí, o ktorých predpokladá, že sú len obrazmi jeho podvedomia, no riadi sa ich radami v nádeji, že by ho mohli doviesť k pravde či azda k vyslobodeniu. Toto dobrodružstvo Tonyho pohltí a ukáže mu, ako v skutočnosti vyzerá jeho život, je schopný doslova „vidieť“ očami iných a zažívať s nimi to, čo práve prežívajú. „Nevidí“ však dôsledky utajovania pravého vlastného „ja“, skrýva zranenia, ktoré mu spôsobil život, a to bráni procesu uzdravenia a dôvere. Dovedie nečakaná súhra okolností Anthonyho k tomu, aby prehodnotil svoj život a aby si uvedomil, že postavil dom z kariet na otrávenej pôde zlomeného srdca? Bude mať odvahu urobiť zásadné rozhodnutie, aby odčinil veľkú nespravodlivosť, ktorú spôsobil predtým, než upadol do kómy? Wm. Paul Young, autor knihy Chatrč, podľa rebríčka New York Times svetového bestselleru číslo 1, sa narodil v Kanade a vyrastal uprostred domorodého kmeňa vo vrchovine bývalej Holandskej Novej Guiney, kde jeho rodičia pôsobili ako misionári. Napriek tomu, že v detstve a v mladosti prežil veľa utrpenia, teraz sa spolu so svojou rodinou na západnom pobreží Severnej Ameriky teší z „nesmiernosti milosti“.
Na stiahnutie
7,75 €

dostupné aj ako:

Pane, mám čas, I. časť


Prvý diel knihy obľúbeného duchovného autora ponúka krátke zamyslenie na každý deň od 1. januára do 30. júna. Na začiatku každej kapitoly citát zo Svätého písma a krátku meditáciu. Autor sa vo svojich textoch venuje významu jednotlivých období liturgického roka, zastavuje sa pri významnejších sviatkoch či svätcoch, no neraz reflektuje i celkom bežné udalosti z nášho života. Nenútene tak prepája posolstvo evanjelia s osobným životom každého z nás.
Na stiahnutie
3,50 €

Ako potešiť spovedníka


Aleš Opatrný (* 1944), kňaz Pražskej arcidiecézy a zakladateľ Pastoračného strediska pri PA, je známy aj na Slovensku ako vyhľadávaný prednášajúci a exercitátor. Ako vynikajúci a triezvy znalec človeka, aj v tejto knižke upriamuje pozornosť čitateľa na to, čo je v sviatosti zmierenia podstatné. Búra falošné prístupy k spovedi, prináša nové spovedné zrkadlá a usiluje sa poukázať na to, že spoveď má byť predovšetkým stretnutím s odpúšťajúcim a uzdravujúcim Bohom.
Na stiahnutie
4,55 €

dostupné aj ako:

Pane, mám čas, II. časť


Druhý diel knihy obľúbeného duchovného autora ponúka krátke zamyslenie na každý deň od 1. júla do 31. decembra. Na začiatku každej kapitoly citát zo Svätého písma a krátku meditáciu. Autor sa vo svojich textoch venuje významu jednotlivých období liturgického roka, zastavuje sa pri významnejších sviatkoch či svätcoch, no neraz reflektuje i celkom bežné udalosti z nášho života. Nenútene tak prepája posolstvo evanjelia s osobným životom každého z nás.
Na stiahnutie
3,50 €

Evanjelizácia ľudí na okraji spoločnosti


Jedna stará ľudová múdrosť hovorí: „Čo vidíš na druhom, čakaj na sebe.“ Ako si teda môžeme byť takí istí, že nás nepostihne osud tých nešťastníkov, ktorí sa ocitli na ulici a spoločnosť ich odsunula na svoj okraj? Hoci bezdomovectvo, prostitúcia, či drogová závislosť v nás už prestáva vyvolávať úžas a začíname byť voči týmto stigmám spoločnosti citovo apatickí, autorka sa snaží opätovne zamerať našu pozornosť na to, že aj títo jedinci napriek svojmu pochybeniu, nestratili svoju dôstojnosť. V duchu evanjeliového výroku, že Syn Boží prišiel hľadať, čo sa stratilo, chce autorka touto publikáciou ponúknuť návod, odporúčanie, aby sme použili aj autorkinu terminológiu možnosti akéhosi: „balzámu pre dušu i pre telo“, ako by bolo možné pomôcť týmto jedincom pri ich opätovnom zaradení sa do normálneho, bežného života. Aj keď v tejto oblasti vyšlo už mnoho publikácií, autorka verí, že spôsobom zachytenia a vyjadrenia táto problematika ešte nebola vysvetlená z takéhoto uhla pohľadu.
Na stiahnutie
5,20 €

Retro-vízie


Retro-vízie tvoria komentáre, odzrkadľujúce niekdajšie aktuálne dianie, šíriace sa postoje a ich interpretácie v médiách. V rozpätí rokov 2006 až 2017 boli odvysielané na vlnách Vatikánskeho rozhlasu a primárne určené praktizujúcim veriacim. Odzneli v éteri a v ňom sa aj rozplynuli. Po zotretí nánosu času sa ukázalo, že myšlienky medzitým zreli. Vývoj potvrdil, že obsahujú čoraz naliehavejšie vízie budúcnosti, vyjadrené v nedávnej minulosti. Ich cieľom nie je analýza z ekonomického, politického či sociologického aspektu. Na veci sa pozerajú z perspektívy viery a ukazujú, aké riešenie ponúka duchovný prístup k životu. Snažia sa pomenovať príčiny a demaskovať skryté súvislosti. Preto námety nie sú vždy optimistické. No čitateľ čoskoro zbadá, že vyúsťujú do pozitívneho a konštruktívneho záveru.
Na stiahnutie
7,80 €

Nasledovanie Krista


Kniha Nasledovanie Krista, ktorej autorstvo sa pripisuje nemeckému augustiniánskemu mníchovi Tomášovi Kempenskému, vychádza v novej grafickej úprave už v 12. vydaní. Po prvý raz vyšla ako anonym okolo roku 1418 a z latinčiny bola preložená do mnohých jazykov. Odhaduje sa, že v súčasnosti jestvuje vyše tritisíc vydaní Nasledovania Krista, pričom tisíc z nich sa nachádza v Britskom múzeu v Londýne. Kniha bola dlho považovaná za najdôležitejší návod na nasledovanie života Ježiša Krista, ktorého téma je v kresťanstve prítomná vo viacerých rovinách od jeho počiatkov. Uznanie si dielo vyslúžilo nielen u katolíkov, ale aj u protestantov, pričom ovplyvnilo tak svätcov, ako aj filozofov, spisovateľov, politikov či vedcov.
Na stiahnutie
3,50 €

dostupné aj ako:

Předzpěv k Andělskému pozdravení


Charakteristickým rysem modlitby růžence je opakování stejných slov. Může nám tato modlitba pomoci setrvat v Boží přítomnosti? Otec Jeroným se růženec modlil po mnoho let a získaná zkušenost ho vedla k napsání krátkého „předzpěvu“. Je určen těm, kteří by se rádi modlitbě růžence věnovali, aby skrze Pannu Marii dospěli k hlubšímu osobnímu vztahu ke Kristu. Otec Jeroným ukazuje, jak se vyhnout rutině a vytvořit si jediný návyk – znovu a znovu se obracet k Bohu a prohlubovat přátelství s ním.
Na stiahnutie
2,39 €

dostupné aj ako:

Rozbít led


Výbor přibližuje jednoho z nejvýznamnějších představitelů ruského pravoslaví dvacátého století Alexandra Meně (1935–1990), který po celý život působil jako kněz v různých farnostech Moskevské oblasti. Byl to muž, který se snažil o „aggiornamento“ v pravoslavné církvi a celý život zasvětil šíření křesťanství a náboženské osvětě v krajně nepříznivých podmínkách sovětské komunistické totality. Jako první dokázal v době tzv. perestrojky předstoupit coby představitel pravoslavné církve před laickou veřejnost jakožto moderní člověk s obrovským vzděláním a rozhledem, schopný odpovědět na náboženské a životní problémy lidí žijících v postsovětské společnosti. Pro svůj veliký evangelizační úspěch a zejména pro velikou ekumenickou otevřenost byl zákeřně zavražděn.
Na stiahnutie
5,00 €

dostupné aj ako:

Kdo stvořil Stvořitele?


Úvodní část knihy tvoří krátké úvahy o základních pojmech křesťanství, o Desateru, svátostech, Modlitbě Páně. V druhé části autor odpovídá na otázky dětí. Po Pár krocích do křesťanství, které byly určeny pro starší děti, se Pavel Kuneš v nové knize obrací spíš k mladším školním dětem. Laskavě, s humorem a s respektem k dětské životní zkušenosti uvádí děti do světa víry a náboženství.
Na stiahnutie
5,29 €

dostupné aj ako:


Kategória "Kresťanstvo" je zameraná na literatúru a texty, ktoré sa týkajú kresťanskej viery, histórie, kultúry a duchovného rozvoja. Táto kategória zahŕňa široký rozsah kníh a materiálov, ktoré môžu osvetliť a pomôcť hlbšie pochopiť kresťanskú vieru a jej vplyv na svet. Tu nájdete texty od biblických komentárov a teológie až po duchovnú literatúru a biografie dôležitých postáv v dejinách kresťanstva.