! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Kresťanstvo strana 8 z 28

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Pôstny navigátor


Aj pred tristo rokmi bolo pre veriacich ťažké udržať si počas štyridsiatich dní toho správneho pôstneho ducha. Preto sa už vtedy mnoho kresťanov obracalo k spisom biskupa Jacquesa – Bénigna Bossueta (1627 - 1704), ktorý si svojou podmanivou zbožnosťou a jednoduchou výrečnosťou získal povesť jedného z najväčších kazateľov svojej doby. Z jeho kázní a duchovných spisov čerpali veriaci stále väčšiu pôstnu múdrosť a silu. Prekladateľ Christopher Blum vybral z jeho rozsiahleho diela päťdesiat krátkych, no mimoriadne silných rozjímaní a vytvoril tak dokonalého spoločníka na celé Pôstne obdobie. Ak si každý deň premeditujeme jedno z rozjímaní, tak výrečnosť tohto francúzskeho biskupa nás čoskoro prinúti nielen spomínať na dávne udalosti krížovej cesty, ale aj duchovne po nej kráčať spolu s Kristom. A to je presne to, k čomu sme v Pôstnom období povolaní. Spolu s autorom si budeme hovoriť: „Ó, Ježišu! Prichádzam k tebe, aby som sa vydal na cestu v tvojej spoločnosti. Ó, môj Spasiteľ, prijmi svojho pocestného. Tu som pripravený, ničoho sa nedržím. Dovoľ mi ísť s tebou k Otcovi.“ Takýto oheň by mal horieť v srdci všetkých kresťanov. Dovoľte, aby ho Pán zapálil aj vo vašom srdci.
Na stiahnutie
9,90 €

Prečo ruženec? Prečo dnes?


Jednou z najznámejších a najobľúbenejších modlitieb v tradícii Rímskokatolíckej cirkvi je nepochybne ruženec. Ale uvedomujú si dnes katolíci prínos tejto stáročnej pobožnosti? Redaktorka Gretchen Crowe ponúka myšlienkovo bohaté a podnetné spisy svätých mužov a žien, ktorí milovali túto mariánsku modlitbu a boli jej oddaní. Spoločne tvoria presvedčivý argument, prečo je modlitba ruženca v 21. storočí dôležitejšia než kedykoľvek predtým. Prečo ruženec? Prečo dnes? je prístupná a inšpiratívna zbierka textov pretkaných osobnými zážitkami, ktoré podporujú osem závažných dôvodov, prečo by ruženec mal byť podstatnou súčasťou života každého katolíka. Potrebujeme ruženec... aby sme prelomili hluk... s kardinálom Albínom Lucianim (pápežom Jánom Pavlom I.); pre hlbšiu oddanosť Cirkvi... s bl. Fultonom J. Sheenom; na posilnenie rodín... s otcom Patrickom Peytonom, ružencovým kňazom ; pre rast v kresťanskom učeníctve... s pápežom svätým Jánom Pavlom II.; za mier vo svete... s otcom Hubertom F. Schifferom SJ; ako zbraň proti zlu... s pápežom Piom XII.; na boj so sekularizmom... s pápežom Levom XIII.; aby sme sa stali svätými... s pápežom svätým Jánom XXIII., svätou Matkou Terezou, svätým kardinálom Newmanom a mnohými ďalšími. Kniha Prečo ruženec? Prečo dnes? nie je typická príručka o ruženci. Je to kniha, ktorá vás mnohorako povzbudí, aby ste častejšie siahli po ruženci, a tak získali dary, ktoré ponúka svetu i každému z nás.
Na stiahnutie
7,90 €

dostupné aj ako:

21 dní s Michalom Archanjelom


Svätý Michal Archanjel je jasným a nepopierateľným víťazom nad satanom. Po tom, čo viedol 21-dňový zápas voči kniežaťu Perzského kráľovstva, aby oslobodil požehnanie proroka Daniela (porov. Dn 10, 11 – 14), svätý Michal Archanjel je ochotný a pripravený bojovať po našom boku za oslobodenie aj nášho požehnania a naplnenia plánov, ktorým bránia neviditeľné sily zla. V spoločnosti svätého Michala Archanjela sme pozvaní počas prvých troch dní posilniť svoju dôveru a vzťah so Svätou Trojicou; počas ďalších troch dní sa snažme napraviť svoje vzťahy s blížnymi. Ďalších deväť dní sa modlime za svoje oslobodenie. Nasledujúce tri dni uverme v úspech svojich plánov a napokon, v posledných troch dňoch tejto pobožnosti vyhlásme v Ježišovom a v Máriinom mene svoje víťazstvo nad neúspechom. 21 dní s Michalom Archanjelom je cestou duchovného rastu, ktorá posilňuje vo viere a dáva nádej, že dokážeme prekonať a zvíťaziť nad akýmkoľvek zlom či neúspechom, ktoré satan zasieva do našich životov. Kniha je účinnou zbraňou v duchovnom boji, vďaka ktorej budeme stáť na stupni víťazov.
Na stiahnutie
7,90 €

dostupné aj ako:

Garabandal


Pohár sa už plní a ak sa nezmeníte, príde trest. posolstvo Panny Márie z 18. októbra 1961 v Garabandale Táto kniha je vyrozprávaním mimoriadnych udalostí, ktoré sa udiali v rokoch 1961 1965 v Garabandale, v odľahlej dedine na severe Španielska. Kniha po prvýkrát vyšla v roku 1965 a bola napísaná v čase, keď k zjaveniam ešte stále dochádzalo. Vizionárkam v Garabandale Matka Božia zverila varovania, informácie a posolstvá o osvietení svedomia spolu so znameniami čias, ktoré budú tento Boží zásah sprevádzať. Týmto zjaveniam veril veľký počet súčasných svätcov, medzi inými svätá Terézia z Kalkaty, svätý pápež Pavol VI., svätý Josemaría Escrivá de Balaguer, svätý pápež Ján Pavol II., svätý Páter Pio. Ten často povzbudzoval ľudí, aby navštívili Garabandal. Na otázku o jeho autenticite stručne odpovedal: Koľkokrát sa tam musí zjaviť, aby ste jej uverili? Kniha Garabandal: Zjavenia Matky Božej nie sú mýtus bola napísaná ako odpoveď na knihu, ktorá útočila na Cirkev, na zjavenia a posolstvá Preblahoslavenej Panny Márie. Autor tu veľmi objektívne opisuje udalosti, ktoré sa v Garabandale stali a je na každom človeku, či tieto posolstvá prijme a aplikuje vo svojom živote, alebo ostane voči nim nevšímavý a možno sa tak pričiní k pretečeniu pohára Božej trpezlivosti. Nech vás Boh za všetko odmení. Najmä za tú hlbokú lásku, s ktorou šírite udalosti spojené s Garabandalom. Nech si posolstvo Matky Božej nájde cestu do sŕdc skôr než bude neskoro. svätý Ján Pavol II. Súčasťou knihy je rozsiahla fotodokumentácia.
Na stiahnutie
9,90 €

Po cestách mystikov k Božej láske


Boh, ktorý je Láska, lásku rozsieva aj v našich srdciach. O Svätom písme sa vraví, že je to jeho ľúbostný list ľuďom, a mystické duše naň odpovedajú piesňou lásky. Dôkazom týchto slov je aj táto kniha. Autori jednotlivých kapitol:svätý Bernard z Clairvauxblahoslavený Ján Ruysbroeckblahoslavný Henrich SusoGirolamo Savonarolanás volajú k uvažovaniu o jedinečnej a nesmiernej Božej láske. Svojimi úprimnými vyznaniami a prejavmi vďačnosti za lásku Boha k človeku otvárajú a pripravujú naše srdcia, aby ju mohli obsiahnuť. Nekonečná a vrúcna láska, ktorou Boh zahrňuje ľudstvo, je pre mnohých ťažko pochopiteľná, no jej prijatím a odovzdávaním môžeme malými krôčikmi vystupovať po mystickom rebríku až do neba.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Ruženec - záchrana pre svet


Mimoriadne krásne a veľmi hlboké ružencové meditácie otca Dominika Chmielewského majú bezpochyby hodnotu úžasných duchovných cvičení pre každého, kto po nich siahne. Teologická hĺbka v kombinácii s evanjeliovou jednoduchosťou sprostredkovania ich obsahu z nich robí nesmierne efektívny nástroj evanjelizácie. Každý, kto sa do nich zahĺbi, sa v nich nájde so všetkými svojimi strachmi, starosťami, trápeniami, ale aj radosťami. Keď kráčame s otcom Dominikom tajomstvami posvätného ruženca, akoby sme nanovo objavovali Máriu. Pre mnohých to bude Mária Matka Pána Ježiša, akú dovtedy nepoznali. Vďaka rozjímaniam otca Dominika Chmielewského na jednej strane zisťujeme, že ruženec nie je nudným a jednotvárnym recitovaním Zdravasov, na druhej strane objavujeme moc tejto modlitby. Bude len otázkou času, kedy sa z ruženca začneme tešiť a stane sa pre nás nepretržitou modlitbou. Nik, kto bude rozjímať s otcom Dominikom Chmielewským, už nikdy nebude ľahostajný k modlitbe ruženca, ktorá je jedinečnou diaľnicou do neba. Kniha je cirkevne schválená.
Na stiahnutie
4,90 €

dostupné aj ako:

Skroť svoje nepokojné srdce


Dielo Františka Saleského Návod na nábožný život už vyše štyristo rokov slúži ako príručka na živšie a autentickejšie kráčanie v Ježišových šľapajach. Otec Burns mu teraz v knihe Skroť svoje nepokojné srdce dáva nový šat. Zrozumiteľným a pritom moderným jazykom tlmočí meditácie svätca a pozýva nás vydať sa na desaťdňovú duchovnú púť. Počas nej nás chce po boku Františka Saleského, Panny Márie i anjela strážcu podnietiť k aktívnej snahe o svätosť a nábožnosť. Na začiatku je nutné pripustiť si všetky limity a obmedzenia a prosiť Boha o pomoc a posilu. Potom sa môžeme vydať do ťažšieho terénu tém, ako je smrť, súd, nebeská blaženosť verzus večný zármutok. V priebehu putovania sa naučíme rozlišovať dobro a zlo, nanovo si usporiadame svoje hodnoty, aby lepšie odzrkadľovali našu lásku k Bohu i blížnym. Osvojíme si postoj vďačnosti a pochopíme, že sme závislí od Boha. Napokon preniknutí krásou nebeského raja, zatúžime konať tak, ako konal Ježiš. Tak teda neváhajme, naštartujme alebo reštartujme svoj duchovný život a vyjdime v ústrety nebu už tu na zemi. Kniha je cirkevne schválená.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Svätá Monika


Mnohí sa vzdávajú modlitby, keď nedostanú odpoveď, ktorú chcú a vtedy, keď ju chcú. Svätá Monika sa takmer dve desaťročia modlila za svojho vzpurného syna. Roky a roky modlitieb, zdanlivo nevypočutých. Nespočetné množstvo preliatych sĺz bez úľavy. Napriek tomu sa nevzdávala a v modlitbe nepoľavovala. Práve táto vytrvalá modlitba bola požehnaním pre celú Cirkev, pretože všetci máme úžitok z obrátenia jej syna Augustína, ktorý sa stal jedným z najuctievanejších svätcov všetkých čias a učiteľom Cirkvi. Rodičia v akomkoľvek veku alebo období života môžu modlitbou pestovať rovnaké cnosti, aké dosiahla svätá Monika počas dlhého čakania na Božiu odpoveď pre svoje dieťa. Táto kniha zahŕňa 18 úžasných úvah, rozjímaní prevzatých zo spisov svätého Augustína a modlitieb upravených z liturgie a iných starovekých prameňov. Nevzdávajte sa! Vytrvalosť v modlitbe môže zmeniť všetko – pre vás, vaše deti a možno aj pre celý svet. Knihe bol udelený imprimatur.
Na stiahnutie
7,90 €

dostupné aj ako:

Štyri posledné veci


O smrti často uvažujeme ako o konci, hoci ona je v skutočnosti začiatkom večného života. Smrť, súd, nebo a peklo, ktoré sa často nazývajú „štyrmi poslednými vecami“, v nás vzbudzujú bázeň a strach, no veľa svätých svedčí o tom, že kontemplácia týchto veľkých tajomstiev prináša hlboký duchovný úžitok. Asi žiaden z nich však neprenikol do štyroch posledných vecí hlbšie ako najväčší teológ v dejinách – svätý Tomáš Akvinský. Na stránkach tejto knihy nám jej autor Kevin Vost prístupným spôsobom sprostredkúva jadro učenia a myšlienok anjelského učiteľa o posledných veciach a o úžasných zážitkoch, ktoré nás čakajú v nebi. V knihe nájdeme odpovede aj na tieto otázky: Idú naše duše po smrti rovno do neba alebo do pekla?Môžu duše niekedy opustiť nebo alebo peklo?Budú deti, ktoré zomrú bez krstu, podliehať večnému trestu?Kde sa v Písme hovorí o očistci?Prečo by sme sa mali modliť za zomrelých a k svätým?Vieme predpovedať čas posledného súdu?Budú hriešnici „ponechaní“ na zemi?Aké staré budú vyzerať naše telá po zmŕtvychvstaní?Budú zatratení a démoni jedného dňa vyslobodení z pekla? Neobávajme sa dlhých, ťažkopádnych teologických traktátov – na naše nástojčivé otázky pohotovo odpovedia krátke zhrnutia v jednoduchom a zrozumiteľnom jazyku. Pozvime teda anjelského učiteľa, aby nás sprevádzal na nebeskej okružnej ceste po štyroch najdôležitejších veciach zo všetkých – po štyroch posledných veciach.
Na stiahnutie
10,90 €

Tajomná sila svätej Filomény


Cirkev si už od nepamäti uctieva svätých mučeníkov. Medzi nich plným právom patrí svätá Filoména, ktorá aj v najkrutejších mukách zostala verná Kristovi a vyliala krv za svätú čistotu. Zomrela za vlády cisára Diokleciána, ale Boh sa ňou rozhodol osláviť až oveľa neskôr... 25. mája 1802 v Katakombách svätej Priscily v Ríme sa našiel náhrobok s nápisom Lumena Pax Tecum Fi , čo znamená Filoména, pokoj s tebou! Jej sväté ostatky boli z Ríma prenesené do Mugnana a svätá Filoména odvtedy občerstvuje srdcia veriacich milosťami vyprosenými od Boha, ktoré s obľubou udeľuje zázračným spôsobom. Kniha Tajomná sila svätej Filomény nám priblíži túto sväticu ako človeka, v ktorom sa nebo snúbi so zemou. Pri správach o jej zázrakoch čerpá z počiatkov úcty k svätej Filoméne a veriacich súčasného sveta vyzýva, aby u nej hľadali pomoc a ochranu v každej životnej situácii a tak spolu s ňou oslavovali Boha.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Vzbura anjelov


Odkiaľ pochádza zlo prítomné vo svete, okolo nás a v každom z nás? Kto je jeho pôvodcom? Ako a kedy sa začalo? Ako sa šíri? Dá sa mu predísť? Je možné ho odmietnuť a premôcť? Autor exorcista nám pripomína učenie Cirkvi: Pôvod zla je v bytosti čisto duchovnej, ktorá sa nazýva satan alebo diabol, a v nespočetnom množstve anjelských duchov, ktorí sa vzbúrili vo svojej službe a nazývajú sa démoni. Prečo sa ten, ktorému na začiatku patrilo prvé miesto a bol najkrajší a najžiarivejší spomedzi všetkých anjelov, slobodne a neodvolateľne postavil proti nesmiernej Božej láske? Strhol so sebou aj ďalších anjelov a spustil tak utrpenie bez konca a všetko jestvujúce zlo vo svete. Autor nám ponúka bohatý a fascinujúci materiál, ktorý dáva odpovede na tieto otázky. Kniha obohatí čitateľov a povzbudí ich k osobnej meditácii o tajomstve zla. Umožní im otvoriť sa realite, ktorej hranice sú oveľa širšie, než sme schopní vnímať zmyslami. Kniha je cirkevne schválená.
Na stiahnutie
8,90 €

365 dní s Pátrom Piom


Pre svet by bolo ľahšie prežiť bez slnka než bez svätej omše. svätý Páter Pio Výber najpôsobivejších úryvkov z listov svätého Pátra Pia, ktoré písal svojim duchovným synom a dcéram ponúka čitateľovi možnosť prežiť jeden rok v spoločnosti charizmatického a obľúbeného duchovného vodcu. Kniha je pozvaním k bohato prestretému stolu múdrosti, z ktorého sa môžeme posilniť slovami útechy a povzbudenia. Konkrétne rady svätca z Pietrelciny sú nástojčivé a aktuálne aj po desaťročiach. Obdivuhodný život Pátra Pia, ktorý v každom okamihu žil Božiu prítomnosť, dodáva vážnosť každému jeho napísanému či vyslovenému slovu. 365 dní s Pátrom Piom sprístupňuje silu duchovnosti a osobnosti skutočného otca, ktorý sprostredkúval svojim duchovným deťom vieru a život v pravde.
Na stiahnutie
11,90 €

dostupné aj ako:

61 minút k zázraku


Zrejme ste chceli povedať šesťdesiatjeden sekúnd. Povedali ste šesť-desiatjeden minút, ale očividne ste mysleli niečo viac ako minútu. Nie, odpovedala som, bol bez pulzu vyše hodiny. 16. septembra 2010 porodila Bonnie L. Engstromová po bezproblémovom tehotenstve mŕtveho chlapčeka. Po šesťdesiatjeden minútach, presne vo chvíli, keď sa už lekári chystali vyhlásiť ho za mŕtveho, začalo srdce Jamesa Fultona Engstroma zrazu biť. V priebehu týchto šesťdesiatjeden minút manželia Engstro-movci prosili Jamesovho menovca arcibiskupa Fultona J. Sheena a spoliehali sa na jeho mocný príhovor. Už to, že James vôbec ožil, bol zázrak. Zvyšok jeho príbehu je však ešte ohromujúcejší. Zatiaľ čo Engstromovci sa už pripravovali na to, že ich chlapček bude nevidiaci, neschopný chodiť a rozprávať, a do konca života kŕmený cez vyživovaciu trubicu, začal klíčiť ďalší zázrak. V protiklade ku všetkým lekárskym prognózam James nielenže prežil, ale postupne sa začal zotavovať a prospievať. A dodnes sa teší dobrému zdraviu. V roku 2014 lekárski experti a teologickí poradcovia Kongregácie pre kauzy svätých jednomyseľne uznali tento zázrak za pravý. Tento udivujúci, ale pravdivý príbeh, plný slabosti i sily, žiaľu i jasania, nádeje a radosti nás učí, že zázraky sú možné - skrze našu vieru v Krista a príhovor veľkého zástupu svedkov.
Na stiahnutie
7,90 €

Útecha verných duší v očistci


Po smrti blízkeho človeka sa až pričasto utešujeme slovami: Už mu je dobre! Má to za sebou Vo svojom žiali zabúdame na fakt, že tomu človeku vôbec nemusí byť dobre, ba práve naopak môže mu byť veľmi zle. Napriek tomu rýchlo ochabujeme v modlitbách za zomrelého, ktorý možno práve teraz potrebuje naše modlitby viac než počas svojho pozemského života. Známe príslovie Zíde z očí, zíde z mysle pravdivo vystihuje postoj veriacich k modlitbám za zomrelých. Viera v očistec a pobožnosti za duše v očistci nie sú medzi veriacimi veľmi živé. Pokiaľ je človek nažive a potrebuje našu pomoc, urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme mu pomohli. Ak je ale mŕtvy, málokedy si uvedomíme, že je potrebné mu pomáhať. V tejto knihe nájdete poznatky duchovných učiteľov, kňazov a teológov, ktoré sa odvolávajú na Cirkvou schválené zjavenia a príbehy týkajúce sa duší v očistci. Modlite sa za nás, samy si nemôžeme pomôcť! Túto pomoc očakávame od vás, neodopierajte nám ju! Vy, ktorí ste nás poznali na zemi, ktorí ste nás milovali, azda by ste teraz mohli na nás zabudnúť? Hovorí sa, že v trápeniach spoznávame priateľa; čie útrapy môžu byť prirovnávané k našim? Zmilujte sa nad nami! Kniha je cirkevne schválená.
Na stiahnutie
6,90 €

dostupné aj ako:

V osídlach smrti


Útek z pasce drog, bezdomovectva a potratovDržíte v rukách pravdepodobne jeden z najsilnejších príbehov obrátenia, aký bol kedy napísaný. Kniha V osídlach smrti sleduje životné cesty Patricie Sandovalovej, dnes medzinárodnej pro-life rečníčky a úspešnej katolíckej moderátorky, ktorá sa po rozvode rodičov vrhla na cestu sexu a drog. V priebehu roka a pol podstúpila tri umelé potraty. Neskôr dokonca sama pracovala na potratovej klinike. Ťažko závislá od metamfetamínu, hlboko ponorená v New Age praktikách a so zlozvykom vytrhávať si vlasy napokon skončila na ulici, kde ju stretol Boh.Tento strhujúci životný príbeh je dôkazom skutočnosti, že aj keby boli hriechy človeka ako šarlát, vďaka Božiemu milosrdenstvu neexistuje dôvod prestať veriť v jeho obrátenie.Z Božej milosti sa dnes Patricia delí o svoj príbeh s miliónmi ľudí na preplnených štadiónoch. Vystupovala v rozhlasových a televíznych reláciách ako Bookmark (Záložka), Life on the Rock (Život na skale), Women of Grace (Ženy milosti), At Home with Jim and Joy (Doma s Jimom a Joy), Cara a Cara (Zoči-voči) či Nuestra Fe en Vivo (Naša viera žije). S otcom Víctorom Salomónom moderuje vlastnú reláciu De Dos en Dos (V pároch) na katolíckej televíznej stanici EWTN.
Na stiahnutie
10,90 €

dostupné aj ako:

Život Panny Márie vo videniach Luisy Piccarrety


Spis Luisy Piccarrety, ktorý držíte v rukách, sa z hľadiska témy i formy spracovania radí medzi mariánsku literatúru pozostáva zo zbierky mariánskych rozjímaní a modlitieb určených na mesačnú súkromnú pobožnosť. Pri jeho čítaní zreteľne vystupuje do popredia najmä jeho meditačný charakter, ktorý sa prejavuje v skutočnosti, že namiesto toho, aby čitateľa zahŕňal množstvom nových informácií, sústreďuje sa na jednu ústrednú tému Božiu vôľu. K nej sa v celom texte ustavične vracia a rozvíja ju s cieľom umožniť čitateľovi vnútorné precítenie pravdy, že Božia vôľa je najvyššie dobro, ktoré ho má priviesť k bezvýhradnému stotožneniu sa s Božím plánom pre jeho život.
Na stiahnutie
8,90 €

Jeho láska ťa uzdraví


Toto dielo je napísané s obrovským zápalom a evanjeliovou jednoduchosťou. Je to podnetná štúdia na tému našej kresťanskej identity milovaných Božích detí a nemilosrdných útokov satana, ktorý sa tisícorakými spôsobmi usiluje zničiť našu identitu Božích synov a dcér. Otec Dominik Chmielewski dáva v knihe jednoduché odpovede na mnohé dilemy, ktoré trápia svedomie súčasných katolíkov žijúcich vo svete, ktorý čoraz viac pripomína beztvarú prázdnotu, o ktorej na samom počiatku hovorí Kniha Genezis. Autor ukazuje, ako málo stačí, aby sa táto prázdnota zmenila na kvitnúcu záhradu plnú harmónie, krásy a lásky. Podstatou nášho duchovného života je túžba, aby sme sa čo najsilnejšie a najúčinnejšie otvorili sile Božej lásky, ktorá má moc premeniť náš život a dať nám vytúžené šťastie. Keď sa takto otváraš úžasnej dobrej zvesti o Bohu, ktorý je zamilovaný do teba a tvojho úžasného predurčenia na celú večnosť, musíš vedieť, že ťa čaká ťažký zápas s mocnosťami temnoty, ktoré urobia všetko, aby si neodhalil Boží plán pre seba, neprijal svoju úžasnú identitu a nežil víťazným životom vo svojom povolaní a fascinujúcom poslaní na zemi. Veľmi často to bude robiť tak, že bude klamať o tebe, o iných ľuďoch, bude falšovať obraz Boha Otca, bude ťa zotročovať ťažkými hriechmi. Bude ťa nabádať, aby si sa z nich nespovedal či sa spovedal zle, alebo sa neobťažoval s akýmkoľvek duchovným zápasom. V skutočnosti sa tvoj život môže krútiť v moci diabolského prekliatia, v priestore, ktorý je veľmi temný, plný bolestí a utrpenia. Dôležitým dodatkom knihy sú modlitby za oslobodenie a uzdravenie. Kniha je cirkevne schválená.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Kalvária lásky


Rozjímania krížovej cesty nám umožňujú v plnej miere prežívať umučenie, smrť a zmŕtvychvstanie Ježiša Krista.„Pros Matku Božiu, aby spolu s tebou prešla krížovú cestu svojho syna, aby si sa pri každom zastavení z celého srdca zjednotil s Ježišom a získal konkrétny dar uzdravenia a oslobodenia od toho všetkého, čo ťa ešte od neho akýmkoľvek spôsobom oddeľuje. Kráčaj spolu s ním po svojej vlastnej krížovej ceste a pozri sa, ako veľmi si mu podobný. Prežívaj svoje bolesti a utrpenia tak ako on, podľa jeho vzoru, bez reptania a preklínania Boha za svoj život.“- otec Dominik Chmielewski SDBV knihe nájdeme dojímavé rozjímania krížovej cesty a taktiež jedinečného sprievodcu pre individuálnu krížovú cestu pre manželov. Dôležitým doplnkom je katechéza otca Dominika Chmielewského s názvom Modlitba, ľútosť a odpustenie v manželstve.
Na stiahnutie
5,90 €

dostupné aj ako:

Moje rozhovory s dušami v očistci


Jeden z najvýznamnejších príspevkov na tému zjavovania sa duší zosnulých, ktorý aj poprední znalci katolíckej mystiky považujú za najautentickejšie dielo svojho druhu, píše sa v komentári k vydaniu denníka švábskej princeznej Eugénie von der Leyen, ktorý vznikal v rokoch 1921 1929. Jadro knihy tvoria denníkové zápisy princeznej Eugénie, ktorej sa duše v očistci nielen zjavovali, ale im aj obetavo pomáhala. Na prvý pohľad zábavné strašidelné príbehy sú v skutočnosti závažným a šokujúcim obrazom života po smrti, ktorý je pre nás varovaním a útechou zároveň. Varovaním, pretože ukazuje očistec ako miesto veľkej hrôzy, útechou, pretože aj veľkí hriešnici v ňom dosahujú spásu. Poslanie denníka pre súčasného kresťana spočíva v tom, že mu živo pripomína dôležité pravdy o posmrtnom očisťovaní a duchovnom milosrdenstve voči zomrelým, na ktoré sa dnes ľahkomyseľne zabúda. Je pre nás výzvou, aby sme prozreteľne prežívali svoj život, modlitbou a obetou pomáhali dušiam v očistci, a tak sami získavali ich pomoc a dúfali v nekonečné Božie milosrdenstvo voči nám. Kniha má imprimatur.
Na stiahnutie
9,90 €

dostupné aj ako:


Kategória "Kresťanstvo" je zameraná na literatúru a texty, ktoré sa týkajú kresťanskej viery, histórie, kultúry a duchovného rozvoja. Táto kategória zahŕňa široký rozsah kníh a materiálov, ktoré môžu osvetliť a pomôcť hlbšie pochopiť kresťanskú vieru a jej vplyv na svet. Tu nájdete texty od biblických komentárov a teológie až po duchovnú literatúru a biografie dôležitých postáv v dejinách kresťanstva.