! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Náboženstvo strana 11 z 45

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Judaizmus, 5. vydanie


Piate rozšírené vydanie knihy Jaroslava Franeka Judaizmus uvádza čitateľa do širokého spektra otázok súvisiacich so židovským duchovným svetom, objasňuje základné židovské náboženské predstavy a pojmy, popisuje rôzne náboženské prúdy, ktoré sa v priebehu dejín vyformovali, vysvetľuje historické pozadie ich vývoja. Nepredpokladá u čitateľa žiadne špeciálne vedomosti a poskytuje odpovede na množstvo otázok. Uvádza všetky sviatky židovského liturgického roka, popisuje bohaté dejiny židovského národa od biblických čias až po súčasnosť. Samostatné kapitoly sú venované histórii slovenského židovstva, sionistickému hnutiu a dejinám štátu Izrael vrátane izraelsko-arabských vojnových konfliktov. Knihu doplňujú vybrané texty Talmudu a krátke ukážky prác židovských autorov, ako aj slovník často používaných pojmov a mien, s ktorými sa stretneme pri čítaní Judaik. Napriek tomu, že ide o literatúru faktu, je čitateľsky príťažlivá, recenzentmi aj čitateľmi oceňovaná.
Na stiahnutie
11,90 €

dostupné aj ako:

Varovanie


Panna Mária Marii Esperanze vo venezuelskej Betánii povedala: Prichádza veľká chvíľa veľkého dňa svetla. Táto strhujúca kniha ponúka svetu doposiaľ najdôkladnejšie objasnenie varovania alebo osvietenia svedomia zlomového okamihu v dejinách ľudstva, kedy každý človek uvidí svoju dušu tak, ako ju vidí Boh. Nejde pritom o žiaden výmysel, ale o monumentálnu udalosť, o ktorej hovoria svätci a mystici ako svätý Edmund Campion, svätý pápež Pius IX., svätá Faustína Kowalská, blahoslavená Anna Maria Taigi a mnohí ďalší. Ich prorocké hlasy sa vyjadrujú jasne: obráťte sa, kým je ešte čas, a konajte pokánie. Fascinujúce príbehy našich súčasníkov ako Marino Restrepo, Alan Ames, Janie Garza či Matthew Kelly, ktorí tento fenomén už osobne zažili, dokazujú pravdivosť týchto proroctiev. Vďaka nim lepšie pochopíme, čo svet počas varovania čaká, a budeme sa môcť pripraviť na svoje stretnutie s Bohom bez ohľadu na to, kedy k nemu dôjde.
Na stiahnutie
10,90 €

dostupné aj ako:

Kristoterapia


Krst je základom nášho kresťanského života; je základom všetkých našich modlitieb. Ak nepoznáme silu pôsobenia svätého krstu v nás, nie sme schopní budovať svoj vzťah s Bohom, s druhým človekom ani so sebou samým. Poďme zistiť, či sú základy budovania kresťanského života dostatočne pevné! Krst je vstúpením Boha do nášho vnútra, do nášho života. Je zničením prvotného a každého hriechu. Krstom si nás Boh vybral, aby sme sa stali jeho príbytkom. Túži byť neustále s nami, žiť v nás. Pamätáš si dátum svojho krstu? Táto otázka nás neraz zaskočí. Áno, všetci poznáme dátum svojho narodenia a tento deň si náležite pripomíname a oslavujeme každý rok. No nie je pre kresťana dôležitejší a viac hodný oslavy deň, kedy sa stal Božím dieťaťom? Keď pochopíme, čo v najhlbšej podstate znamená sviatosť krstu, keď odhalíme silu a moc jeho pôsobenia a uvedomíme si, čo sa skutočne v deň krstu stalo v našom živote, už nikdy neprežijeme tento deň bez ďakovnej modlitby dobrému Bohu za tento úžasný dar. A možno si zvykneme usporiadať oslavu s rodinou a priateľmi, aby sme spoločne oslávili deň nášho znovuzrodenia. Kniha je cirkevne schválená.
Na stiahnutie
7,90 €

dostupné aj ako:

Zasvätenie sa svätému Jozefovi


Uprostred krízy, zmätku a zápasu sveta s Cirkvou je čas vrátiť sa domov k nášmu starostlivému ochrancovi, svätému Jozefovi. Otec Donald Calloway nám predkladá bohato koncipovaný program zasvätenia sa svätému Jozefovi, ktorý je výsledkom dôkladného štúdia a prejavom jeho veľkej úcty k nemu. Dostávame tak príležitosť otvoriť svoj život tajomstvám, moci a neustálej láske tohto svätca, všeobecného patróna Cirkvi a postrachu zlých duchov.Čerpajúc z bohatstva živej tradície Cirkvi otec Donald nás všetkých vyzýva, aby sme sa obrátili na svätého Jozefa, zverili seba, Cirkev i svet do jeho láskyplnej starostlivosti a potom boli svedkom toho, ako patrón Cirkvi otvorí stavidlá nebies a vyleje na náš život hojné milosti. Zasvätenie sa svätému Jozefovi je kniha pre našu dobu, pretože sa pokúša riešiť problémy súčasnosti a obnoviť poriadok v Cirkvi a vo svete. Obsahuje všetko, čo potrebujeme, aby sme svoju lásku a úctu k nemu pozdvihli na dosiaľ nepoznanú úroveň:prvý komplexný 33-dňový program zasvätenia sa;úvahy o tajomstvách svätého Jozefa;modlitby a pobožnosti k tomuto svätcovi.Táto cirkevne schválená kniha je motivujúca až v takej miere, že môže spustiť veľké hnutie zasvätenia sa mocnému orodovníkovi, ktoré zmení svet k lepšiemu.
Na stiahnutie
12,90 €

dostupné aj ako:

Hodiny utrpenia nášho Pána Ježiša Krista


Boh je láska – táto pravda našej viery nie je holý fakt, ale tajomstvo, do ktorého sa treba dennodenne ponárať a nechávať sa ním skrz-naskrz presiaknuť. Tento proces ponárania sa do Božej lásky, ktoré má moc od základu pretvoriť náš život, sa odohráva najmä prostredníctvom rozjímania o Kristovom umučení, pri ktorom v nemom úžase hľadíme na to, kam až bola schopná zájsť jeho láska k nám.Presne to je náplňou i zámerom tejto knihy. Texty zjavení Božej služobníčky Luisy Piccarrety, z ktorých pozostáva, nás vyzývajú k tomu, aby sme rozjímavým spôsobom hodinu po hodine sprevádzali trpiaceho Krista od chvíle, keď sa pred svojím umučením rozlúčil so svojou Matkou, až po uloženie jeho tela do hrobu, a tak dospeli k otázke, ktorá je zároveň odpoveďou: Kto obsiahne nesmiernosť jeho lásky k nám?
Na stiahnutie
9,90 €

Svätec, ktorý čítal v dušiach


Kniha Svätec, ktorý čítal v dušiach je mozaikou života, kázní a citátov kňaza z Arsu, svätého Jána Máriu Vianneyho, ktorá veľmi plasticky predstavuje jeho horlivosť, pastoračnú múdrosť a oddanosť svätému kňazstvu. Hoci vzhľadom na obdobie svätcovho života nadobúda jeho rétorika miestami archaický ráz, posolstvo jeho života a aktuálnosť právd ponúkaných v jeho katechézach a príhovoroch majú potenciál osloviť aj súčasného človeka. Dielo môže čitateľovi pomôcť mať hlbšiu a osobnejšiu účasť na živote tohto pokorného svätca. Kniha je cirkevne schválená.
Na stiahnutie
7,90 €

dostupné aj ako:

Mystické mesto Božie IV - Korunovanie


Štvorzväzkové mystické a teologické dielo Mystické mesto Božie obsahuje podrobný životopis Panny Márie a vedenie omilostenej duše sestry Márie od Ježiša, predstavenej Kláštora Nepoškvrneného počatia Rádu svätého Františka Serafínskeho v španielskom meste Agreda. Štvrtý zväzok s názvom Korunovanie sa zaoberá životom Panny Márie v období od zoslania Ducha Svätého až do nanebovzatia a korunovania Božej Matky v nebi. Hlavnou témou je život prvotnej Cirkvi, jej rast, pôsobenie apoštolov, ale i prenasledovanie Cirkvi. Dozvieme sa, ako to bolo s obrátením svätého Pavla, prežijeme mučenícku smrť svätého Jakuba, budeme svedkami pôsobenia Panny Márie v Efeze a tiež jej boja s démonmi. Očarujúci nebeský životopis nás napokon dovedie k spoznaniu okolností smrti najsvätejšej Márie, k jej nanebovzatiu a korunovaniu v nebi. Ctihodná Mária od Ježiša z Agredy (1602 1665) bola abatišou Rádu bosých františkánok v Kláštore Nepoškvrneného počatia v Agrede. Je považovaná za jednu z najväčších mystičiek v histórii Katolíckej cirkvi a je známa vďaka svojim duchovným knihám, rozsiahlej korešpondencii s kráľom Filipom IV. a správam o jej bilokácii v španielskom kráľovstve a v kolóniách v Novom Španielsku. Pôvodnému vydaniu diela Mystické mesto Božie bol udelený imprimatur.
Na stiahnutie
14,90 €

dostupné aj ako:

Naša pani z Kibeha


Trinásť rokov pred krvavou genocídou, ktorá zasiahla Rwandu v roku 1994 a zanechala viac ako milión mŕtvych, sa Panna Mária a Ježiš zjavili ôsmim mladým ľuďom v odľahlej dedinke Kibeho v Rwande. Mária a Ježiš prostredníctvom týchto vizionárov varovali pred blížiacim sa holokaustom, ktorý by mohol byť odvrátený, keby Rwanďania otvorili svoje srdcia Bohu a prijali jeho lásku. Podobne ako vo Fatime a v Lurdoch aj poslom z Kibeha sa spočiatku posmievali a neverili im. Ale keď sa v tejto dedinke začal diať zázrak za zázrakom, desiatky tisíc Rwanďanov putovali do Kibeha, aby boli prítomní pri zjaveniach. Roky mnohí sledovali, ako Panna Mária a Ježiš hovorili prostredníctvom ôsmich vizionárov o Božej láske. Zanechávali posolstvá, ktoré boli určené nielen Rwanďanom, ale celému svetu. Mária zanechala aj posolstvá pre vládu a cirkevných predstaviteľov, aby ich poučila, ako majú ukončiť etnickú nenávisť, ktorá vrela v krajine. Varovala ich, že Rwanda sa stane „krvavou riekou“ – krajinou nevýslovného krviprelievania, ak sa nenávisť ľudí rýchlo neuhasí láskou. Niektorí predstavitelia počúvali, ale len málo ich uverilo. Prorocké a apokalyptické varovania sa tragicky naplnili počas sto dní krutého krviprelievania a masového vraždenia. Po genocíde a dvoch desaťročiach dôkladného skúmania sa Kibeho stalo prvým a jediným mariánskym miestom v celej Afrike, ktoré uznal Vatikán. No jeho príbeh zostáva zväčša neznámy.
Na stiahnutie
9,90 €

dostupné aj ako:

100 modlitieb za duše v očistci


Duše v očistci trpia nevýslovnými mukami. Trápia ich nielen hriechy spáchané počas pozemského života, ale aj poznanie, ako veľmi Boha zarmucovali, a nevedomosť, kedy sa ich súženie skončí. No ich najväčšou bolesťou je, že ako nevesty nemôžu hľadieť na svätú tvár nebeského Ženícha. Autor Joseph Ackermann nás pozýva modliť sa za vyslobodenie duší z očistcového zajatia a ponúka nám sto modlitieb na útechu verných duší. Kniha obsahuje rôzne modlitby na každý deň, modlitby k svätej spovedi, litánie, krížovú cestu, deväťdňovú pobožnosť i strelné prosby. Modliť sa za duše v očistci a vyprosovať im skoré vyslobodenie a vstup do večnej blaženosti je skutočne žiaduce a prospešné nielen pre samotné duše, ale i pre nás, lebo po príchode do neba budú ony u Boha orodovať za nás. Kniha je cirkevne schválená.
Na stiahnutie
7,90 €

dostupné aj ako:

40 dní duchovného boja


Je čas rozhodnúť sa, či chceš splynúť s davom a nechať sa unášať ľahkým prúdom pôžitkov tohto sveta, alebo vystúpiš z davu odhodlaný žiť v pravde Božích prikázaní a prisľúbených milostí. Keď sa rozhodneš pre Boha, počítaj s tým, že ťa čaká ťažký boj boj s mocnosťami zla, ktoré využijú všetky prostriedky aj inteligenciu na to, aby ťa odradili od tvojho rozhodnutia patriť Bohu. Ale pamätaj, že v tomto boji nebudeš sám a s Božou pomocou ho vyhráš. Čo je duchovný boj? Začali sa časy konca? Ako sa nepoddať zúfalstvu a strachu? Čo je pokánie? Akú úlohu hrá Mária v našom duchovnom zápase? Otec Piotr Glas, bývalý exorcista a jeden z najznámejších poľských exercitátorov, sa nevyhýba ani najťažším a citlivým otázkam dneška, ale odvážne hlása nevyhnutnosť radikálneho obrátenia. Nechaj sa viesť slovami kňaza, ktorý je skúseným sprievodcom v duchovnom zápase o to najcennejšie, o dušu človeka. Bojuj o svoju spásu!
Na stiahnutie
7,90 €

dostupné aj ako:

Akita: Krv a slzy Matky


Zjavenia v Akite sa nazývajú druhá Fatima. Na tomto japonskom mieste nás Mária už nevolá, ale kričí, aby sme čo najskôr bojovali so zhoršujúcou sa krízou v Cirkvi a očistili svet od hriechu. Je to varovanie pred prichádzajúcim trestom, neporovnateľným s ničím, čo svet videl.Prečo si Mária vybrala jednoduchú rehoľníčku Agnes, aby jej zverila najšokujúcejšie proroctvo týkajúce sa súčasného sveta?A prečo nám svoje dramatické posolstvo odovzdala v japonskej Akite?Autor Tomasz Terlikowski sa vydáva na Ďaleký východ, aby tam hľadal odpovede na najdôležitejšie otázky, ktoré si dnes kladú veriaci. Môžu Máriine slová zachrániť svet ponorený do temnoty?
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Asia Bibi: Konečne na slobode!


Nemám dobrú pamäť na dátumy, no sú dni, na ktoré nikdy nezabudnem. Tak ako na piatok 19. júna 2009. Pred západom slnka som prišla po prvýkrát do cely predbežného zadržania v Sheikhupure. Strávila som tu nasledujúce tri roky, kým som ju nevymenila za väzenie, tak ako iní menia starý dom za novší. Kresťanku Asiu Bibi odsúdili v Pakistanskej islamskej republike na smrť za to, že sa napila vody zo studne, ktorá patrila moslimom. Čakalo ju deväť rokov väzenia. Deväť rokov znášala ponižovanie a týranie za údajné rúhanie. Prečítajte si svedectvo obyčajnej ženy, matky, ktorá sa stala celosvetovým symbolom boja proti náboženskému extrémizmu. V médiách ste o mne určite počuli Predstavili ste si moju kalváriu, pravdepodobne ste sa aj pokúsili vžiť do mojej kože a mohli ste tak lepšie porozumieť utrpeniu. Ale isto nepoznáte celý príbeh, preto mi dovoľte, aby som vám ho rozpovedala. V roku 2020 kniha získala Literárnu cenu za ľudské práva, ktorú udeľuje francúzska organizácia NOUVEAUX Droits de l ´Homme.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Benediktov čas


Len ten, koho sa dotkne láska, začína tušiť, čo to vlastne znamená žiť. Počiatočné nadšenie verejnosti, ktoré sprevádzalo nástup Josepha Ratzingera na Petrov stolec, nahradila nevôľa. Ťažkosti, ktoré mu úradovanie vôbec neuľahčovali, ako aj situácia vo svete a výzvy v rámci Cirkvi napokon priviedli tohto rodáka z Bavorska k poznaniu, že je čas stiahnuť sa z prvej línie a prenechať vedenie niekomu mladšiemu. Kniha Benediktov čas: Osem dramatických rokov jeho pontifikátu zblízka nostalgicky mapuje osem rokov života Josepha Ratzingera. Vďaka vyčerpávajúcim znalostiam jej autora Paula Baddeho zároveň umožňuje pochopiť Benediktovo rozhodnutie vzdať sa správy Cirkvi, ku ktorému ho nepriviedla slabosť a strach, lež neobyčajná múdrosť a veľká láska. Nemecký historik a novinár Paul Badde, autor diel Božská tvár (Das Göttliche Gesicht), Svätá zem (Heiliges Land) či Turínske plátno (Das Grabtuch von Turin), zachytil vo svojej knihe zlomové okamihy Benediktovej služby tak osobne, ako sa to doteraz nepodarilo nikomu inému. Jeho kniha Benediktov čas: Osem dramatických rokov jeho pontifikátu zblízka je zbierkou rôznych reportáží, esejí a správ, ktoré detailne mapujú celé funkčné obdobie tohto veľkého nemeckého pápeža. Čitateľov podrobne prevedie búrlivými udalosťami aj zabudnutými epizódami, vďaka ktorým dôverne spoznajú osobnosť Benedikta XVI. a zákulisie jeho pôsobenia na Petrovom stolci.
Na stiahnutie
9,90 €

Duchovný boj a rozlišovanie duchov


Nepriateľ nespí. Stále pracuje. Zasieva smútok, úzkosť a zároveň kladie našej duši prekážky, ktoré jej bránia duchovne rásť. Dan Burke v tejto stručnej, ale hutnej a pôsobivej knihe predstavuje úctyhodnú a časom osvedčenú múdrosť katolíckych mystikov, ktorá nám pomôže pochopiť, ako diabol vplýva na našu myseľ a srdce, a naučí nás taktiky potrebné v boji proti nemu. Burke si za svojho sprievodcu berie svätého Ignáca a v touto knihou vytvára jedinečnú a smerodajnú príručku o tom, ako sa máme pustiť do boja s týmto protivníkom do boja, ktorému sa nemôžeme vyhnúť, no ktorý s istotou môžeme vyhrať. Burke nám pomôže rozpoznať pravidelný príliv a odliv útechy a neútechy a rozlišovať medzi hlasmi, ktoré pochádzajú od Boha, a tými, ktoré sú od zlého. Uvidíme, že duchovný život nie je veda, ktorú sa treba naučiť, je to skôr intuitívne umenie, v ktorom sa treba cvičiť počas nášho čoraz úspešnejšieho postupovania od habituálneho hriechu k svätosti.
Na stiahnutie
7,90 €

dostupné aj ako:

Duchovný boj púštnych otcov


Aké fascinujúce je pravé kresťanstvo! Cesta duchovného života, ktorej cieľom je zjednotenie sa s Bohom v mystickej kontemplácii, je to najúžasnejšie dobrodružstvo, aké zažijeme na zemi. Prístup na ňu má každý kresťan, ktorý si z nej urobí opravdivú vášeň namiesto toho, aby vnímal kresťanstvo len ako súbor morálnych zákazov a príkazov, povinnosť chodiť do kostola, každý deň sa modliť ruženec a nejesť v piatok mäso. Útla knižka otca Dominika Chmielewského nás pozýva do školy kontemplatívnej modlitby, ktorá stavia na výnimočnej a obdivuhodnej duchovnej tradícii púštnych otcov a kresťanských mystikov, akým bol aj Evagrius z Pontu. Učenie tohto majstra duchovného života aj dnešného človeka presvedčí, že nemusí hľadať duchovné hodnoty v cudzích spiritualitách, ktoré sú pre kresťana nebezpečné nádherné poklady kresťanskej spirituality naplnia jeho dušu všetkou radosťou. Zatiahnime spoločne na hlbinu života modlitby, duchovného boja a rozlišovania duchov, aby sme po tejto namáhavej, dramatickej, no tajomne krásnej ceste došli až na miesto v našom vnútri, kde prebýva Najsvätejšia Trojica.
Na stiahnutie
6,90 €

dostupné aj ako:

Novéna k Márii, Matke dobrej rady


Kniha Múdrosti hovorí: „Kto z ľudí môže poznať Božie úmysly? Kto môže pochopiť, čo chce Pán?” (Múd 9, 13) Ak niekto z ľudí poznal Božie úmysly a pochopil Božiu vôľu, bola to práve Panna Mária. Ako Božia Matka stojí tak blízko pri Bohu, že vie, čo chce Pán. Preto ju oddávna vzývame ako Matku dobrej rady. Centrom úcty k Matke dobrej rady je mesto Genazzano neďaleko Ríma, odkiaľ ju augustiniánski mnísi postupne rozšírili do celého Talianska. Odtiaľ sa ďalej šíri do sveta. Titul Matka dobrej rady zvýrazňuje úlohu Božej Matky ako prostredníčky, a to zvlášť v ťažkých životných situáciách, ktoré si vyžadujú vážne rozhodnutia v duchovnom alebo bežnom živote. Utiekajme sa k nej preto s dôverou, že nás vyslyší. Ako Matka dobrej rady nás bude sprevádzať, keď sa jej odovzdáme. Brožúra je cirkevne schválená.
Na stiahnutie
1,90 €

dostupné aj ako:

Obety a utrpenia A. K. Emmerichovej


Jasne som videla bludy, úchylky a nespočetné hriechy ľudí. Videla som ich šialenstvo a zlobu ich skutkov proti pravde a proti rozumu. Boli medzi nimi aj kňazi a ja som s veľkou radosťou znášala svoje utrpenie, aby sa obrátili a polepšili. Pred dvesto rokmi vznikli v nemeckom Dülmene záznamy, ktorých časť je obsahom aj tejto knihy: mystické výjavy a obety blahoslavenej Anny Kataríny Emmerichovej. Na základe jej rozprávania ich zaznamenal spisovateľ Clemens Brentano a do predkladanej podoby usporiadal Karl Erhard Schmöger. Záznamy z jednotlivých dní jej života pripomínajú denníkový zápis prežitých udalostí, ktorý v prípade omilostenej duše nadobúda špecifickú povahu. V rozmanitých výjavoch a v opise jej utrpenia je nám priblížený život Božej služobnice celý obetovaný službe Cirkvi a blížnym. Anna Katarína možno nemohla Pútnikovi vyrozprávať všetko, no čitateľ i tak užasne nad veľkosťou jej mystického poznania a kresťanského poslania. Najviac azda na miestach, ktoré pôsobia aktuálne alebo priliehavo vzhľadom na udalosti, ktoré sa stali či dejú. Kniha je cirkevne schválená. Vydavateľ
Na stiahnutie
7,90 €

dostupné aj ako:

Pôstny navigátor


Aj pred tristo rokmi bolo pre veriacich ťažké udržať si počas štyridsiatich dní toho správneho pôstneho ducha. Preto sa už vtedy mnoho kresťanov obracalo k spisom biskupa Jacquesa – Bénigna Bossueta (1627 - 1704), ktorý si svojou podmanivou zbožnosťou a jednoduchou výrečnosťou získal povesť jedného z najväčších kazateľov svojej doby. Z jeho kázní a duchovných spisov čerpali veriaci stále väčšiu pôstnu múdrosť a silu. Prekladateľ Christopher Blum vybral z jeho rozsiahleho diela päťdesiat krátkych, no mimoriadne silných rozjímaní a vytvoril tak dokonalého spoločníka na celé Pôstne obdobie. Ak si každý deň premeditujeme jedno z rozjímaní, tak výrečnosť tohto francúzskeho biskupa nás čoskoro prinúti nielen spomínať na dávne udalosti krížovej cesty, ale aj duchovne po nej kráčať spolu s Kristom. A to je presne to, k čomu sme v Pôstnom období povolaní. Spolu s autorom si budeme hovoriť: „Ó, Ježišu! Prichádzam k tebe, aby som sa vydal na cestu v tvojej spoločnosti. Ó, môj Spasiteľ, prijmi svojho pocestného. Tu som pripravený, ničoho sa nedržím. Dovoľ mi ísť s tebou k Otcovi.“ Takýto oheň by mal horieť v srdci všetkých kresťanov. Dovoľte, aby ho Pán zapálil aj vo vašom srdci.
Na stiahnutie
9,90 €

Prečo ruženec? Prečo dnes?


Jednou z najznámejších a najobľúbenejších modlitieb v tradícii Rímskokatolíckej cirkvi je nepochybne ruženec. Ale uvedomujú si dnes katolíci prínos tejto stáročnej pobožnosti? Redaktorka Gretchen Crowe ponúka myšlienkovo bohaté a podnetné spisy svätých mužov a žien, ktorí milovali túto mariánsku modlitbu a boli jej oddaní. Spoločne tvoria presvedčivý argument, prečo je modlitba ruženca v 21. storočí dôležitejšia než kedykoľvek predtým. Prečo ruženec? Prečo dnes? je prístupná a inšpiratívna zbierka textov pretkaných osobnými zážitkami, ktoré podporujú osem závažných dôvodov, prečo by ruženec mal byť podstatnou súčasťou života každého katolíka. Potrebujeme ruženec... aby sme prelomili hluk... s kardinálom Albínom Lucianim (pápežom Jánom Pavlom I.); pre hlbšiu oddanosť Cirkvi... s bl. Fultonom J. Sheenom; na posilnenie rodín... s otcom Patrickom Peytonom, ružencovým kňazom ; pre rast v kresťanskom učeníctve... s pápežom svätým Jánom Pavlom II.; za mier vo svete... s otcom Hubertom F. Schifferom SJ; ako zbraň proti zlu... s pápežom Piom XII.; na boj so sekularizmom... s pápežom Levom XIII.; aby sme sa stali svätými... s pápežom svätým Jánom XXIII., svätou Matkou Terezou, svätým kardinálom Newmanom a mnohými ďalšími. Kniha Prečo ruženec? Prečo dnes? nie je typická príručka o ruženci. Je to kniha, ktorá vás mnohorako povzbudí, aby ste častejšie siahli po ruženci, a tak získali dary, ktoré ponúka svetu i každému z nás.
Na stiahnutie
7,90 €

dostupné aj ako:


V kategórii literatúry Náboženstvo nájdete širokú paletu kníh zameraných na duchovný rozvoj, náboženské učenie a vieru. Náboženská literatúra ponúka hlboké pochopenie rôznych náboženských tradícií, filozofie a duchovnosti.

Nájdete tu knihy, ktoré sú základom rôznych náboženstiev, ako sú Biblia, či Korán ale aj diela duchovných vodcov, ako je dalajláma. Tieto knihy a texty sú zdrojom múdrosti, duchovnej inšpirácie a hĺbkokých poznatkov o viere a náboženských systémoch.

V kategórii náboženskej literatúry nájdete knihy, ktoré posilňujú vašu vieru, pomáhajú vám objaviť duchovnú stránku života a prispievajú k vášmu osobnému rozvoju.

Prečítajte si najznámejšie diela kresťanstva, buddhizmu, islamu, judaizmu či východných náboženstiev.