Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Pedagogika, vzdelávanie, vyučovanie strana 7 z 8

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Kreatív iskolák


Mi a baj az iskolákkal? Valóban megölik a kreativitást, ahogy Ken Robinson híres TED-előadásában állítja? Milyen oktatás lenne képes felkészíteni gyerekeinket az állandóan változó, kiszámíthatatlan jövőre? Kreatív iskolák című könyvében Ken Robinson sorra veszi az elavult, iparosított oktatási rendszer problémáit az állandó tesztkényszertől a tanulók és a szülők elidegenítésééig, és olyan úttörő, gyakorlati megoldásokat javasol, amelyekkel alulról szerveződő módon, kis lépésekkel is forradalmi változásokat lehet elérni. Személyre szabott, organikus megközelítést szorgalmaz, amely a rendelkezésünkre álló példátlan technológiai és szakmai erőforrásokból merítve minden tanulót megszólít, kialakítja bennük a tanulás szeretetét, és képessé teszi őket arra, hogy szembenézzenek a 21. század kihívásaival. A Kreatív iskolák kötelező olvasmány mindenki számára, akit érdekel egy újfajta oktatás lehetősége, legyen akár szülő, tanár, iskolaigazgató vagy oktatási döntéshozó. Sir Ken Robinson Az alkotó elem, Az alkotó tér és az Elemedben vagy? szerzője, nemzetközileg elismert oktatási szakember, a kreativitás és az innováció területének egyik legkiválóbb szakértője. Tanácsadóként dolgozott kormányokkal, Fortune 500 cégekkel, országos és állami oktatási rendszerekkel, valamint a világ vezető nonprofit és kulturális szervezeteivel.
Na stiahnutie
9,89 €

Čo vieme a nevieme o poruchách učenia


Téma porúch učenia rezonuje u odborníkov už dlhšiu dobu, rodičia detí so špeciálnymi potrebami sa počas života svojich detí stávajú špecialistami v danej problematike a neraz suplujú medziodborovú spoluprácu. Vidím, počujem, a predsa nečítam ako ostatní, moji rovesníci. To je pocit, ktorý zažíva nejeden žiak. Stanovenie diagnózy u psychológa je pre rodiča a jeho dieťa začiatok ťažkej práce. Často zostávajú osamotení a zmätení v mori informácií, zaručených rád a možných postupov. V snahe pomôcť a uľahčiť orientáciu v množstve informácií prinášame prehľad doteraz nám známych a fungujúcich prístupov v náprave porúch učenia. Táto publikácia obsahuje stručnú históriu špecifických vývinových porúch učenia, klasifikáciu týchto porúch podľa súčasných hľadísk. Zámerne sme siahali po staršej literatúre, viedla nás k tomu jednak vysoká kvalita publikačných výstupov už od začiatkov skúmania porúch učenia a druhým dôvodom boli zistenia, že v novších teoretických publikáciách je množstvo údajov, ktoré sa len opakovali zo starších prvotných prác. Venujeme sa predovšetkým dyslexii, dysgrafii a dysortografii. Opisujeme niektoré charakteristické symptómy, ktoré môžu pomôcť pri vyhľadávaní detí s problémami v čítaní a v písaní. Ukazuje sa, že výskyt porúch učenia má u nás i vo svete stúpajúcu tendenciu. Príčiny tohoto trendu môžu byť objektívne i subjektívne. Zo subjektívneho hľadiska sa na zvýšenom výskyte podieľa aj väčšia zameranosť na problém, ba dokonca až akási módnosť. Predovšetkým však objektívne príčiny dávajú problematike porúch učenia spoločenskú závažnosť a prioritu. Sú to: rast informácií, množstvo rušivých šumov pri sluchovej diferenciácií, nová populácia sa musí denne vyrovnávať s časovým stresom, s množstvom informácii, s vysokými nárokmi na presnú zameranosť pozornosti a nie je čas na nácvik jednotlivých úkonov a schopností. Čítanie je proces, avšak trend získavania hotových informácií prostredníctvom mediálnych pomôcok poškodzuje motiváciu. Komu by sa chcelo čítať? Keď stačí klikať na hotové informácie. Často sa zabúda aj na oblasť tvorby učebníc a ich použitie v praxi. Najmä učebnice a pracovné zošity, šlabikáre v 1. ročníku by mali počítať so žiakmi, ktorí majú problémy s osvojením si techniky čítania a písania. Trend v poslednom období naznačuje, že niektorým deťom s poruchou učenia nevyhovuje globálna metóda nácviku čítania celých slov, výhodnejšia je pre ne analyticko-syntetická metóda. Chýba aj dostatočný časový priestor na osvojenie si vedomostí. Ideálnym riešením by bolo pripraviť individuálny učebný plán pre žiaka s poruchou čítania, čo je v súčasných podmienkach veľmi ťažko realizovateľné. Táto publikácia prináša kompletnú metodiku terapie porúch učenia s možnosťou aplikácie vo forme individuálneho plánu, ktorý je zrozumiteľný rodičovi, dieťaťu, pedagógovi a navyše je aj zábavný pomocou Lego stavebnice. autorka
Na stiahnutie
6,90 €

Stratégie tvorby bezpečnej školy


Publikácia reflektuje na aktuálnu problematiku súčasnej pedagogickej praxe, ktorou je agresívne správania detí a mládeže. Primárne sa orientuje na výchovné aspekty prevencie prostredníctvom prosociálnej, osobnostnej a sociálnej výchovy, na výchovu k hodnotám a tradíciám. Súčasťou textu sú konkrétne návrhy ako eliminovať agresivitu u žiakov, kyberšikanovanie a praktické ukážky, metodické postupy realizácie programov pri prevencii sociálno-patologických javov.
Na stiahnutie
7,50 €

Assertiveness:


Mindful Decision Making looks at mindfulness and how you can use it to improve your decision making and your emotional intelligence. In this ccorse we will look at what mindfulness is, what it is not and techniques for applying mindfulness at work. There is a section on the neuroscience of mindfulness, which explains the latest research in this area that gives some insights as to how and why it works to add credibility to the practice. The exercise will help you to identify things that nourish your wellbeing and things that deplete it. Join me in the course. Empowering your Emotional Management.
Na stiahnutie
5,82 €

Játssz, hogy érezz, hogy tanulj, hogy élj!


„A játék egy közvetlen eszköz, ami által a gyermek a hétköznapokhoz, magához a világhoz kapcsolódik. A gyermek számára a szabad játék létszükséglet. Egy adottság, egy késztetés, gyakran egy belső kényszer. A játék mélységes beteljesülés.”André Stern mélyen személyes és magával ragadó betekintést nyújt családja hétköznapjaiba, a tanulási folyamatokba, az egymást gazdagító generációk közötti együttműködésbe. A „Játssz, hogy érezz, hogy tanulj, hogy élj!” André Stern második önálló könyve, amelyben arra kaphatunk választ, hol gyökerezik,  és hogyan jelenik meg a hétköznapok gyakorlatában az a szemlélet, amely mellett a szülei immáron 45 évvel elköteleződtek. André Stern az első könyve (…és sosem jártam iskolába) megjelenése óta eltelt 8 évben kétgyermekes Édesapa lett, így ebben a könyvben a gyermekkori visszaemlékezések helyét átveszik az apai élmények és tapasztalatok. Ezzel egy olyan család életébe kaphatunk bepillantást, ahol már a második generáció növekszik a teljes bizalom, a szabad játék és tanulás légkörében. André Stern könyvében olyan helyzeteket és megoldásokat mutat be, amelyek mindannyiunk életében jelen vannak; olyan szokásokat, amelyeket mindenki, bármelyik pillanatban magáévá tehet, megváltoztathat, és gyakorolhat a családban, iskolában, közösségeinkben (anyagi helyzettől és más társadalmi státuszoktól valóban függetlenül), ezzel messzemenő pozitív változásokat indítva el a saját környezetében.
Na stiahnutie
8,17 €

dostupné aj ako:

Légy, aki voltál!


André Stern annak az új létezési formának az előfutára, amelyben újra kell értelmeznünk a gyermekekhez való hozzáállásunkat, elképzeléseinket a nevelésről, a tanulásról, az egymással való viselkedési formákról.
Na stiahnutie
2,79 €

Speed Reading


LEARN:: How to increase your reading speed by 300 % This book contains proven steps and strategies on how to increase your reading speed, with not much work at all! You will read easy to use, and fun to implement strategies on how to read three times faster than you are right now. These speed reading strategies are all about maximizing your time, and getting a lot faster at reading, while still completely understanding what you are reading. You'll be amazed at how quickly you'll improve, and how much fun you'll have while doing it! In This Book You'll Learn: - The Methods of Speed Reading - Retaining Information while Speed Reading - Optimizing your Reading Strategies - Pacing your Speed Reading Tempo - Much, much more!
Na stiahnutie
2,61 €

Elementary ?Mathematics Workbook from Grade 1 to Grade 4


This book offers practice in basic mathematics skills. More than 1500 exercises with solutions are included. Learn the rules, understand the examples, work on the exercises and check-out their solutions!Contents: – Rules – Addition – Subtraction – Multiplication – Division – Mixed Operations – Relations – Operations with Zero – Operations with Infinity – Equations – Sequences – Fractions – Addition of Fraction Numbers – Subtraction of Fraction Numbers – Increasing Order – Decreasing Order – Time – Money – Geometric MeasurementAbout the author: Attila Benko has a PhD in information science, was teaching math, he is a sci-fi book author and working as a software-developer.
Na stiahnutie
0,83 €

Hyperaktívne a nepozorné dieťa v rodine


Milí rodičia, máte doma dieťa, ktoré je hyperaktívne, nepozorné, málo zodpovedné, nedokáže sa sústrediť tak ako iné deti? V tejto publikácii, ktorá je určená práve vám, autorka ponúka základné informácie o Poruche pozornosti a aktivity (ADHD-Attention Deficit Hyperactivity Disorder), o jej diagnostikovaní, možných liečebných a výchovných postupoch. Na zhoršovanie symptómov hyperaktivity, impulzivity a nepozornosti vplývajú do značnej miery aj rodinné prostredie a vaše výchovné postupy. Starostlivosť o dieťa s ADHD vyžaduje vašu veľkú trpezlivosť, vytrvalosť, kreativitu a ochotu od vás rodičov hľadať a skúšať účinné prostriedky výchovy práve pre vaše dieťa. V druhej časti publikácie autorka popisuje z hľadiska základných potrieb dieťaťa výchovné stratégie a postupy, ktoré môžete uplatňovať v každodennej rodinnej výchove vášho dieťaťa s diagnózou ADHD.
Na stiahnutie
4,00 €

dostupné aj ako:

Hyperaktívne a nepozorné dieťa v škole


Rozvíjanie vzťahových a sociálnych kompetencií je jedným z najdôležitejších cieľov a úspechov detstva, zvlášť u detí s Poruchou pozornosti a aktivity (Attention Deficit Hyperactivity Disorder – ADHD), pre ktoré je daná oblasť problematickejšia. Autorka v publikácii predstavuje preventívny program MOST, ktorého primárnym cieľom je rozvíjanie vybraných prejavov kognitívnych, emocionálnych a behaviorálnych aspektov sociálnych kompetencií u detí s diagnózou ADHD vo veku 9 až 11 rokov. Publikácia je určená predovšetkým poradenským a školským psychológom, špeciálnym a liečebným pedagógom, sociálnym pracovníkom a vychovávateľom, ktorí sa každodenne podieľajú na vzdelávacom a výchovnom procese detí s ADHD.
Na stiahnutie
4,00 €

dostupné aj ako:

Klidná výchova


Záchvaty pláče či vzteku, spory nad domácími úkoly, hádky mezi sourozenci... podobné vypjaté situace obtížně zvládají nejen děti, ale i rodiče. Daniel Siegel a Tina Payneová-Brysonová v této knize poskytují rodičům a vychovatelům cenné rady, jak podobné okamžiky nejen přežít, ale též s nadhledem a výchovným záměrem zvládat. Autoři nabízejí výchovný přístup založený na nejnovějších poznatcích o vývoji mozku a konkrétní návod, jak klidně a laskavě navázat s dítětem kontakt, konstruktivně s ním komunikovat, ale zároveň mu jasně a důsledně vymezovat hranice. Příběhy ze života, vtipné ilustrace a přehledná shrnutí poskytují praktické rady, jak pracovat s vyvíjejícím se mozkem dítěte, klidně řešit konflikty a na základě této výchovné filozofie vést novou generaci ke šťastnému a spokojenému životu.
Na stiahnutie
6,25 €

Memory


Discover How To Boost Your Memory and Improve Your Mental Focus In Your Everyday Life This book contains proven steps and strategies on how to enhance you mental focus and strengthen your ability to remember things through simple daily exercises and routines.Memories can be fickle things. Many people will have trouble remembering one type of thing, be it names or numbers. Some people are born with wonderful memories and have no trouble keeping things straight. Those born without this incredible ability have to find ways to strengthen their memories. Some do this through repetition exercises, some come up with nifty little games or tricks to keep their mind alert and focused.There are a number of ways to help boost your mental acuity and memory. Not all of these need to be done by yourself, feel free to incorporate your family into your methods. Play word games with your kids or Memory, if your children are younger. In this book, we will be taking a look at ways to improve your memory through many different strategies. Keep in mind that each strategy may not work for each person because everyone is different, but we encourage you to try a few of these and see which ones work for you. It may help to put a few of these strategies together, using multiple methods to achieve your goal of memory retention. Here Is A Preview Of What You'll Learn... - Different 'Tricks' That Will Help Boost Your Memory - How to Improve Memory While Having Fun - The Different Methods of Learning - And much, much more! Get your copy today!
Na stiahnutie
2,61 €

Animácia voľného času


Možno v nej nájsť potrebnú teóriu, ktorá umožní pochopiť poslanie animácie ako služby, pochopiť prečo sa animácia stala dôležitou súčasťou moderného turizmu. Okrem teórie sú v nej opísané konkrétne aktivity, súťaže a hry, ktoré sú využiteľné v každodennej práci animátorov s hosťami hotelov, turistických stredísk a klubov. Je v nej množstvo rád a doporučení ako riadiť animáciu tak, aby sa z nej stala zaujímavá ponuka, a tak prelomila časté predstavy o dovolenke ako čase na behanie po obchodoch, vylihovania na pláži alebo „divokých nájazdov na diskotéky“. Ďalej sa možno v knihe dozvedieť aj to, aký má byť (mal by byť) animátor. Aké sú nároky, ktorým by mal vyhovovať, v čom je táto profesia krásna, v čom náročná a aké sú jej úskalia. Zvykne sa hovoriť, že je to „povolanie snov“, čo je jedna strana mince. Tou druhou stranou je, že je to náročná, tvrdá práca, ktorú úspešne zvládajú len dobre pripravení profesionáli. Autori knihy majú na zreteli to, ako pomôcť stať sa profesionálom v oblasti animácie.
Na stiahnutie
3,00 €

dostupné aj ako:

Outdoorové animácie v cestovnom ruchu


Animácia voľného času je v súčasnosti najintenzívnejšie sa rozvíjajúcou oblasťou cestovného ruchu. Ešte pred pár rokmi bola spájaná hlavne s prímorskými letoviskami, dnes však môžeme zreteľne vidieť, že animátori sú neoddeliteľnou súčasťou stredísk cestovného ruchu už aj na Slovensku. Aj keď by sa navonok mohlo zdať, že animácia je len obyčajné zabávanie sa s ľuďmi, nie je tomu tak. Kniha čitateľovi prakticky ukáže, že je dôležitou súčasťou budovania značky a zvyšovania kvality služieb. Jej jedinečnosť spočíva v tom, že v nej autori upriamili pozornosť na Slovensko, zamerali sa na to najlepšie, čo doma máme – naše prírodné bohatstvo a popísali množstvo praktických a overených aktivít, ktoré možno zahrnúť do animačných programov. Najväčší osoh ponúka kniha ľuďom priamo sa angažujúcim v cestovnom ruchu, pre ktorých prináša tie najaktuálnejšie informácie z tejto oblasti. Prakticky popisuje aktuálne potreby klientov hotelov a cestovných kancelári, dôvody, prečo je animácia dôležitou súčasťou PR a marketingu a ako ňou možno veľmi účelne zvýšiť príjmy zariadenia. Nájdete v nej aj 5 mýtov na tému animácie voľného času. Ako jedna z mála odborných publikácií sa taktiež venuje oblasti zážitkového učenia. Zrozumiteľným jazykom popisuje, čo je „skutočné“ zážitkové učenie a čo je podľa autorov len „pôžitkom“. Je preto veľmi praktickým nástrojom aj pre učiteľov, lektorov, inštruktorov a ľudí pôsobiacich vo vzdelávacej oblasti. Najdôležitejšia časť je venovaná outdoorovej oblasti. Tá sa venuje prostriedkom, ktoré možno využiť, špecifikám prípravy a realizácie outdoorových programov i vzdelávaniu animátorov outdoorových aktivít. To, čo však čitateľ určite ocení najviac, sú praktické hry a viaceré autorské programy, ktoré autori sami vytvorili a overili, a ktoré si možno jednoducho vybrať a zrealizovať.
Na stiahnutie
3,50 €

dostupné aj ako:

Inkluzívní škola


Knížka pro učitele a také ředitele škol, kteří hledají inspiraci pro inkluzívní vyučování - tedy jak zvládnout v jedné třídě pohromadě žáky s různou úrovní nadání, migranty, příslušníky menšin. 
Na stiahnutie
2,10 €

Učit (se) příběhem


Příběh má zvláštní moc. Říká se, že pravda oděná do příběhu projde každými dveřmi. To je zřejmé i z věhlasu Komenského díla Labyrint světa a ráj srdce. Komenský napsal mnoho kvalitních spisů, ale žádný nedosáhl takové obliby a didaktické účinnosti jako narativně-alegorický Labyrint. Otázka zní, v čem spočívá kouzlo narativní formy? V čem je jeho formativní síla? Co činí příběh (v tomto případě alegorický) didakticky funkční? Kniha předkládá některé odpovědi. Nejedná se o vyčerpávající pojednání narativu jako literárního fenoménu, ale spíše o interdisciplinární případovou studii, v níž je literární útvar (Komenského Labyrint) analyzován s didaktickými brýlemi na očích. Pedagogika ví, že příběhy fungují, ale obvykle se neptá proč. Tato studie usiluje o propojení těchto otázek, respektive chce přispět literárními postřehy do pedagogické diskuse ohledně efektivity příběhu jako didaktického prostředku.
Na stiahnutie
4,39 €

dostupné aj ako:

Pedagogický náčrtník


Pedagogický náčrtník (Pädagogisches Skizzenbuch) vyšel roku 1925 jako druhý svazek edice Knihy Bauhausu, řízené Walterem Gropiem a László Moholy-Nagyem, v mnichovském nakladatelství Albert Langen. Paul Klee, jenž na Bauhausu mezi lety 1921 a 1930 vyučoval, shrnul v této knize obsah svých přednášek věnovaných nauce o výtvarných formách. Grafická úprava českého vydání vychází z typografie László Moholy-Nagye pro původní vydání.
Na stiahnutie
4,30 €

Ako milovať svoje dieťa


Sme dobrí rodičia? Milujeme svoje deti viac než čokoľvek iné a radi by sme im to aj prejavili. Dr. Campbell zdôrazňuje nevyhnutnosť milovať svoje dieťa bezpodmienečnou láskou – bezpodmienečná láska rodiča predstavuje najhlavnejšiu podmienku zdravého vývoja dieťaťa. Odporúča štyri spôsoby vyjadrenia tejto lásky, a to kontaktom očami, telesným kontaktom, venovaním sústredenej pozornosti a usmerňovaním. "Táto kniha je najmä pre rodičov detí, ktoré ešte nedospeli do puberty. Jej cieľom je zrozumiteľne a prakticky ukázať, ako by mali rodičia pristupovať k svojej úžasnej, no zároveň i náročnej úlohe. Zameriavam sa v nej najmä na potreby detí a spôsoby, ako ich rodičia môžu čo najlepšie naplniť." Dr. Ross Campbell
Na stiahnutie
3,95 €

Súrodenci bez rivality


Aby medzi vašimi deťmi nastal pokoj a mier! V knihe sa dozviete, ako spravodlivo vychovávať súrodencov, ako zabrániť večným sporom, ale súčasne vychovať samostatné a sebavedomé osobnosti. Ako s deťmi komunikovať, aby sme v nich nepodporovali súrodeneckú žiarlivosť a dávali im najavo, že ich máme rovnako radi. Kniha dvoch autoriek, ktoré napísali okrem iného aj svetový bestseller Ako hovoriť, aby nás deti počúvali.
Predaj skončil
9,10 €

V kategórii Pedagogika, vzdelávanie, vyučovanie nájdete najlepšie diela o vzdelávacom procese, teóriách a metodológiách vyučovania či inovačných prístupoch k učeniu. Nájdete tu nielen základné učebnice pre študentov pedagogiky, ale aj pokročilé knihy pre skúsených učiteľov, ktorí túžia po neustálom rozvoji a zdokonaľovaní svojich schopností.

Prechádzajte medzi stránkami osvedčených autorov a objavujte novinky vo svete pedagogiky, ktoré vám pomôžu efektívnejšie komunikovať so študentmi a upraviť svoje vyučovacie metódy súčasným potrebám. Učme sa spoločne a neustále sa zdokonaľujme.