! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Pedagogika strana 17 z 17

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Ako hovoriť, aby nás tínedžeri počúvali


Porozumejte svojmu tínedžerovi a ostaňte priateľmi Máte doma pubertiaka a rozumiete si s ním čím ďalej menej? Táto kniha je skvelým radcom, ako komunikovať s dospievajúcimi tak, aby naše slová brali vážne a ako ich počúvať, aby v nás dospelých videli partnera a nie nepriateľa. Spôsoby konania a tipy, ako viesť dialóg, sú veľmi názorne predvedené na kreslených scénkach. Autorky využívajú príklady zo života a rozhovorov medzi rodičmi a ich deťmi. Na problémoch iných rodín si lepšie uvedomíte, kde sa dopúšťate chýb a poučíte sa, ako niektoré zabehnuté spôsoby správania zmeniť.V knihe nájdete:Ako sa vžiť do pocitov vášho dospievajúceho dieťaťa – ako nezľahčovať jeho priania, nezavrhovať za každú cenu jeho názory, ale ako nájsť spoločnú reč nad daným problémom.Ako neobracať názory dieťaťa proti nám večným a márnym vyčítaním, rozkazmi a siahodlhým moralizovaním, ale ako lepšie popísať problém, svoje rodičovské pocity a to, čo od dieťaťa očakávame. * Ako môžeme použiť humorné výroky k dosiahnutiu výchovného cieľa a spolupráce tínedžera.Ako pokarhať, ale nepotrestať, aby si dieťa lepšie uvedomilo svoju zodpovednosť, a nie aby sa vzpriečilo ďalším výchovným pokusom.Ako pochváliť a ako vyjadriť našu nespokojnosť. * Ako nájsť kompromisy na obidvoch stranách tak, aby neutrpela výchova, ale zároveň aby nedochádzalo k zbytočným stretom pri riešení niekedy aj malicherných problémov (poriadok v izbe, pomoc v domácnosti, večerné návraty...).Názory dospievajúcich na výchovné postupy a správanie dospelých, čo ich na nás „štve“, čo nám uľahčí pochopenie dôvodov niektorých výchovných kríz.Okrem toho nám táto kapitola umožní zaspomínať na dobu, kedy sme to prežívali my sami a uľahčí nám vcítiť sa do myslenia nášho potomka. Problémy s alkoholom, sexom a drogami – ako dieťa neinformovať o nebezpečenstve dlhými prednáškami, ale pôsobiť naňho priebežne a takmer nenápadne.
Predaj skončil
10,50 €

Ovládněte svůj mozek


Odhalte skryté síly své mysli Autor knihy nabízí cenné know-how, s jehož pomocí nejen studenti překonají problémy při učení a získají dokonalý domácí výukový nástroj pro cizí jazyky. Pomocí užitečných technik pro trénink paměti si snadno zapamatujete desítky údajů, které mohou být klíčové pro vaši profesi. Naučíte se nezapomínat, co všechno jste chtěli říci a vyřídit při obchodním jednání. Naučíte se číst neuvěřitelně rychle a přesto si pamatovat lépe.
Predaj skončil
12,80 €

Ach, tí chlapci...


Niekedy sa zdá, že majú len dve rýchlosti – rýchlo a rýchlejšie. Napriek tomu, že hračkami zásobujete takmer celú škôlku, autíčka akoby sa u vás doma rozmnožovali, lode kotvia popri vani, vláčiková dráha je rozložená po celej kuchyni a figúrky hrdinov útočia aj z chladničky. Keď sa zdá, že doma je nuda, k dispozícii je nábytok, taký ideálny na skákanie, schovávanie či lepenie samolepiek. A keď si myslíte, že dokážete predvídať najväčšie riziká („Kým vyrastú, dáme ochranu na rohy stola, aby si nerozbili hlavu…“), v zlomku sekundy zistíte, že ste boli o krok pozadu, a zrazu sa na pohotovosti obviňujete z nedbanlivosti.Vyčerpávajúce? Áno. Normálne a zdravé? Absolútne. Toto sú chlapci a toto je súčasť ich dospievania. Ako rodičia máme tendenciu poskytnúť im nejaké zdravé rozptýlenie a pritom si neuvedomujeme, čo otupuje ich zmysly a izoluje ich od skutočných medziľudských vzťahov. Čo im prekáža v dozrievaní a znižuje očakávania, ktoré majú chlapci od života…Táto kniha chce skoncovať s množstvom dezinformácií a mylných predstáv, o ktoré sa opiera až príliš veľa rodičov. Je plná praktických rád, ktoré vychádzajú z klinickej praxe autorky, relevantných výskumov a najmä zo zdravého sedliackeho rozumu, na ktorý mnohí z nás pri čítaní politicky korektných kníh o rodičovstve akosi zabudli. Dozviete sa, ako vychovať správnych a šťastných chlapcov. Chlapcov, ktorí budú čestní, odvážni, pokorní, láskaví, dokážu vedome ovládnuť svoju silu a budú dôverovať Bohu.Nihil obstat: ThDr. Tibor Reimer, PhD.
Predaj skončil
10,50 €

dostupné aj ako:

Cesta pre rodičov a deti


Brandon Bays, autorka liečebnej metódy a bestselleru Cesta, tentoraz využíva svoje výnimočné a inšpirujúce terapeutické techniky aj pri liečení detí. Cesta pre rodičov a deti je úžasná a inšpirujúca kniha nielen pre rodičov, ale aj pre učiteľov, vychovávateľov, lekárov či pre každého, komu na deťoch skutočne záleží. Ponúka praktický návod, ako pomôcť deťom oslobodiť sa od traumatických zážitkov a nechať vyniknúť ich prirodzeným schopnostiam. Vďaka tejto knihe môžete jednoducho a ľahko pomôcť svojim deťom odstrániť ich emocionálne bloky aj fyzické problémy. V knihe je množstvo inšpirujúcich skutočných príbehov a dva kompletné procesy Cesty, určené pre deti od 5 do 12 rokov.
Predaj skončil
5,95 €

Elengedlek végre


Ahogy telnek az évek, lassul a pörgés, lassul a tempó, s egyre többet morfondírozunk azon, honnan hová jutottunk. Kik voltak a társaink, s kiket vesztettünk már el, s ki lesz a következő, aki itt hagy bennünket? Az öregedés óhatatlanul felértékeli az időskor értékeit, kezdjük jobban megbecsülni saját öregeinket, ha még élnek. Ez a könyv azokhoz szól, akik akarnak, és tudnak tenni idősebb szeretteikért, hogy amikor azok elmennek - mert ez elkerülhetetlen -, ne kelljen ostorozni, vádolni magukat a ki nem mondott szavakért, az elmulasztott gesztusokért.
Predaj skončil
3,25 €

dostupné aj ako:


Pedagogikcká literatúra je zameraná na štúdium, výskum a aplikáciu pedagogických princípov a metód vo vzdelávacom procese. V tejto kategórii nájdete knihy a diela od svetových aj slovenských autorov, ktoré vám poskytnú ucelený prehľad o pedagogike a jej vplyve na výchovu a vzdelávanie. Nájdete tu knihy zamerané na pedagogiku, vdelávanie a vyučovanie ale aj na rodinu a rodičovstvo.

K najznámejším autorom patria Jean Piagetči Maria Montessori.

Zo slovenských autorov sú to Jan Amos Komenský či Ľudovít Štúr.