! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Rodičovstvo a výchova strana 2 z 5

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Výchova je setkáním


Jak se mohou pedagogické ideály stát účinnými v každodenním životě s dětmi? Jak dosáhnout toho, aby se dařil společný život dětí a dospělých? Wolfgang Sassmannshausen pohlíží na výchovu jako na životní umění a její potenciál rozvíjí z pohledu proměňujícího se mezilidského setkávání - protože jak děti, tak dospělí jsou především jedno: lidé v procesu, kteří se vzdělávají a vyvíjejí. Navzájem si hrají ve víru tance touhy a důvěry, ve své nezaměnitelné jedinečnosti založené na svobodě.  Prozkoumávají, co vše je možné mezi minulostí naplněnou zkušenostmi a impulzy přicházejícími z budoucnosti. Aby výchova a vývoj naplnily přítomnost, je třeba, abychom byli připraveni naslouchat proudu času a hlavou, srdcem i rozumem hledat a otevírat bránu k budoucnosti. Jak se takové hledání může zdařit, ukazuje autor na základě svých dlouholetých zkušeností v této knize.   „Děti se s námi setkávají s takovými, jací jsme. Zároveň nám důvěřují, že se staneme takovými, jakými být chceme.“ Wolfgang Sassmannshausen
Na stiahnutie
6,86 €

Az iskola betegít?


„A gyerekben élő – még ki nem bontakoztatott – individualitás megismerhetetlen. Sokat tudhatunk életkorának testi-lelki jellemzőiről, alkatáról, családi hátteréről, eddigi életéről, szokásairól – de ez még mind nem ő. Az individualitás felé a jó szülő s a jó tanár tisztelettel fordul. A gyerek pillanatnyi idétlenségeit soha nem individualitásával azonosítja, hanem rárakódott körülménynek tekinti. Nem mondja, de nem is érzi és nem is gondolja, hogy: – Kisfiam, te született gazember vagy.Intuitív sejtelemben próbálja összekötni magát a gyermeki individuummal, és érezhetően mellé áll a világgal és önmagával vívott küzdelmeiben.” Az, hogy egy gyerek ki tudja-e hozni magából mindazt a jót, ami lehetőségként benne rejlik, a környezetétől függ. Hogyan segítheti, és miként hátráltatja ebben a szülő, a pedagógus, az iskola? A tömör és rendkívül olvasmányos kis zsebkönyv Vekerdy Tamás legfontosabb tanításainak esszenciáját nyújtja. Ajánlott olvasmány minden szülőnek, nagyszülőnek és pedagógusnak, aki megismerő szeretettel igyekszik hozzásegíteni a rá bízott gyereket, hogy azzá lehessen, akinek született. 
Na stiahnutie
6,23 €

dostupné aj ako:

Gyerünk, anyukám!


Kádár-Papp Nóra őszinte, humoros és szemléletformáló szövegeiben a saját mindennapjaiba enged bepillantást, melyekből követői megélhették, hogy nincsenek egyedül a kisgyerekes lét nehéz perceiben. A legjobb tárcairodalom műfajába illő írásokból most kirajzolódik annak a mozgalomnak a története, amelynek rajongótábora sok ezer leadott kilót, megmentett házasságokat és boldogabb anyai pillanatokat köszönhet.
Na stiahnutie
8,42 €

Férfinak és apának lenni


Hatalmas lehetőség apává válni! Semmihez sem hasonlítható élmény végigkísérni gyermekünk fejlődését, szembesülni saját magunkkal szülőként. Az édesapák napjainkban egyre inkább felismerik a bensőséges, valódi apa-gyermek kapcsolat jelentőségét, s azt, hogy ez mennyi örömmel jár. Megértették azt is, hogy nemcsak az édesanyák árnyékában, az ő irányításukat követve boldogulhatnak, hanem férfiként, saját magukat adva kell jelen lenni a családjukban. Ezzel együtt változás figyelhető meg a hagyományos családmodellben, a férfiak apaként új utakat keresnek, nem akarják az előttük lévő generációk mintáját követni. Jesper Juul könyve megmutatja, hogyan lehet ezt a szerepet önazonos módon betölteni, s ezzel mindenki csak nyerhet: a gyerekek, az anyák, a társadalom és nem utolsó sorban a férfiak maguk.
Na stiahnutie
6,90 €

dostupné aj ako:

Emberi lények nevelése


A ?szülők fontos és nehéz feladatokkal néznek szembe gyermekeik nevelése során. Meg kell tudniuk, ki is gyermekük valójában, miben jeleskedik, mit szeret, miben hisz, milyen személyiségjegyei vannak, mik a céljai, és bátorítani, segíteni kell ezek elérésében. Ám a szülői lét része gyermekeink terelgetése is; legyenek függetlenek, de legyen lehetőség a közbelépésre, ha rossz döntéseket hoznának. Egy szülő sem akar kemény és rideg lenni, de el akarja kerülni, hogy gyermeke engedetlen és tiszteletlen legyen. Jó kapcsolatot szeretnének ápolni gyermekükkel, de nem hagyhatják, hogy az bármit megtehessen. Nem akarnak üvölteni vele, de szeretnék, ha meghallgatnák a kéréseiket. A jó szülőség az egyensúlyról szól: megtalálni a közös nevezőt a gyermek személyiségének kibontakozása és a szülői beavatkozás igénye között. Dr. Ross W. Greene, Amerika vezető gyermekpszichológus szaktekintélye részletes és praktikus útmutatót kínál ahhoz, hogyan javítsuk kapcsolatunkat gyermekünkkel, hogyan kommunikáljunk és hogyan tanítsuk meg őt a nézeteltérések konfliktusmentes feloldására. A problémák együttműködésen alapuló megoldására koncentráló módszere révén a szülőknek nem lesz szükségük szidásra, dorgálásra és büntetésre, gyermekük hallathatja a hangját, és befolyással lehet életére. Legyen szó a házimunkáról, higiéniáról, avagy a képernyő előtt töltött időről, az Emberi lények nevelése megmutatja, hogyan nevelhetünk büntetés- és feszültségmentes módon, hogy gyermekünkből a lehető legjobb emberi lény legyen, és eközben mi is jobb emberré váljunk.
Na stiahnutie
10,56 €

12 dolog, amit jó lett volna tudni, mielőtt tinédzser lett a gyerekem


Hogyan segítsünk gyermekünknek eligazodni a kamaszkor viharos éveiben, és érett felnőtté válni? A gyermekkorból a felnőttkorba való átmenet mindenki számára kihívást jelent. Az intenzív  külső és belső változások hullámhegyeken és -völgyeken vezetnek keresztül. De ne essünk kétségbe, nem kell tehetetlennek érezni magunkat! Gary Chapman, az öt szeretetnyelv specialistája saját tapasztalatból tudja, milyen érzés a tizenévesek hullámvasútján utazni. A szülő nehezen megszerzett bölcsességét a tanácsadó szakértelmével egyesíti, és közvetlen, személyes hangvételű könyvében összefoglalja, hogyan érdemes támogatni a kamasz önállósodási törekvéseit az élet különböző területein az öltözködéstől kezdve az indulatkezelésen és a tanuláson át a spiritualitásig.„Mivel a tizenéves agy befolyásolható, vagyis nagymértékben hat rá a környezete, a szülői szerep rendkívül fontossá válik ezekben az években. Ez nem a gyermekünk életéből való kiszállás ideje, hanem annak, hogy együtt menjünk vele végig a testi és lelki változások folyamatán.”
Na stiahnutie
7,89 €

Jemným dotykem


Když se malé děti necítí dobře, když křičí, trpí kolikou nebo záchvaty úzkosti, kraniosakrální terapie dokáže jejich potíže zmírnit nebo je zcela uzdravit. Tato kniha seznámí čtenáře se zásadami šetrné tělesné péče o kojence a malé děti a ukáže, jak může terapeut dítěti citlivě pomáhat při překonávání fyzických i psychických obtíží. Kraniosakrální terapie přispívá k budování pocitu důvěry a bezpečí a pomáhá vyrovnat se i s následky komplikovaného porodu. Harmonizuje centrální nervový systém dítěte, posiluje jeho organismus a umožňuje dítěti plně rozvinout vlastní životní energii.
Na stiahnutie
6,62 €

Terítéken a lélek


Gasztropszichológia ?testnek és léleknek Miért idéz fel ennyi emléket egy-egy íz? Mit árul el a főzési stílusunk és a konyhánk rólunk és a családunkról? Mit együnk, hogy csökkentsük a depresszió esélyét? Létezik-e hatékony fogyókúra? Czecz Fruzsina tanácsadó szakpszichológus, gasztropszichológiával foglalkozó ételrajongó szerző tudományos eredményekkel, esetbemutatásokkal és számos érdekességgel illusztrálva mutatja be a gasztronómia és a mentális egészségünk közötti összefüggéseket. Megtudhatjuk, milyen üzenetet hordozhatnak az ételek, mit jeleznek a gyerekek, amikor nem hajlandók enni, vagy hogy miért kérdezik folyton a nagymamák, ízlik-e a főztjük. A szellemes és úttörő kötetből az is kiderül, milyen hozadéka lehet az ételintoleranciának, és miként válhat a konyha meditációs térré. A számos gyakorlat segítségével pedig a pszichológia és a gasztronómia iránt érdeklődők részesei lehetnek egy jóízű önismereti utazásnak is.
Na stiahnutie
9,61 €

Szemünk fényei


Nagyanyáink ?úgy tartották, hogy egy nő két dologért hajlandó bármit megtenni: azért, hogy legyen gyermeke, és azért, hogy ne. Az elmúlt fél év században a tudomány számos megoldást fejlesztett mindkét „problémára”, amelyeket felmenőinknek nem biztosított a természet. De amikor azt gondoljuk, hogy a tudomány „fejlődése” csak előre visz, és a biológiaiakkal együtt megoldja a társadalmi problémákat is, akkor nem veszünk tudomást arról, hogy az iparivá váló megoldások újabb és újabb, gyakran még nagyobb problémákat idéznek elő, kiváltképp, ha a morális, etikai vagy akár a biológiai szempontok háttérbe szorulnak.    A Szemünk fényei egy olyan aspektust emel ki, amely eddig szinte egyáltalán nem kapott figyelmet: a gyermekek érintettségét „a felnőttek ügyeiben”.Globális szintű szemléletváltásra van szükség, amely lehetővé teszi, hogy a felnőttek önző, énközpontú megközelítése helyett a gyermekek szempontjai érvényesüljenek, legyen szó a válás miatt felbomló családokról, az azonos nemű párok gyermekvállalásáról, a mesterséges megtermékenyítés különféle formáiról vagy a béranyaság és az örökbefogadás egyre inkább iparszerűvé váló mechanizmusairól. A szerzők szerint a házasság intézménye képes a leginkább arra, hogy megvédje a gyermekeket az anya vagy apa nélküli gyermekkortól és az életre szóló sérülésektől. A felnőtt társadalom tagjainak magánemberként és döntéshozóként is felelősségük, hogy a felnövekvő generációk részesüljenek abban a védelemben és biztonságban, amelyet kizárólag a teljes család képes nyújtani számukra.
Na stiahnutie
8,77 €

Hogyan meséljünk gyerekeknek?


Amikor egy gyerek azt kéri, hogy meséljünk neki, valójában a figyelmünkre vágyik: a mesemondás során sokkal fontosabb a beszélő és a hallgató, vagyis a szülő és a gyerek között lévő kapcsolat, mint maga a történet. Az intuitív mesemondás nemcsak a kötődést erősíti, de segít a gyerekeknek új készségeket elsajátítani, együttérzővé teszi őket, tompítja a problémás érzéseket és segít átlendülni az élet nehéz pillanatain. A könyv szerzői, akik szülőként és tanárként is gyakorlott mesemondók, bevezetnek a mesemondás mesterségébe, a gyakorlatok és a mintául szolgáló történetek pedig segítenek életre kelteni ezt a módszert. A könyv végére érve magabiztosabb mesemondónak fogjuk érezni magunkat, hiszen a mesemondás olyasmi, amiben már eleve jók vagyunk – csak esetleg még nem tudunk róla. „Boldog vagyok, hogy ez a könyv elérhetővé vált magyarul. Meleg szívvel ajánlom minden felnőttnek, aki valaha azt állította, ő képtelen fejből mesélni. A mesemondás, ahogy ez a csodás kis kötet megmutatja, elsősorban kapcsolódás. Mindannyiunk lételeme.” DR. ZALKA CSENGE VIRÁG, mesemondó és író „A történetmesélés kétségkívül a legjobb módszer arra, hogy információkat és gondolatokat ültessünk a hallgatóság fejébe. Ez a könyv kulcsfontosságú oktatási eszközként segít népszerűsíteni a mesélést.” Dr. JANE GOODALL, a Jane Goodall Intézet alapítója és az ENSZ békenagykövete „A mesemondás a leghétköznapibb varázslat a világon. Titokzatos erő, amit mindannyian birtoklunk, akkor is, ha nem hiszünk magunkban. Ez a könyv szórakoztató módon rombolja le a meséléssel kapcsolatos tévhiteket, miközben használható tanácsokkal segít felszabadítani a bennünk élő mesemondót. Receptre írnám fel minden szülőnek, aki nem bánja az olyan mellékhatásokat, mint az azonnal kialakuló mesefüggőség vagy a fékezhetetlen nevetés.” TROGMAYER ÉVA, a Labi, az erdő pékje és a Medvemese című könyvek írója „Azok mondják a legjobb meséket, akik igazán ismernek minket. Ha valaki nem érzi magát elég magabiztosnak a meséléshez, ez a könyv neki is megfelelő segítséget nyújt majd.” STEVE BIDDULPH pszichológus, számos New York Times-bestseller, köztük a Hogyan neveljünk boldog gyermekeket?, a Hogyan neveljük a fiúkat? és a Hogyan neveljük a lányokat? szerzője
Na stiahnutie
8,87 €

dostupné aj ako:

Rodičovština


Co je to „rodičovština“? Zdánlivě nevinné fráze, které rodiče používají v komunikaci s malými dětmi. Věděli jste, že pochvalou „To se ti moc povedlo!“ můžete dítěti ve skutečnosti ublížit nebo že když potomka nutíte, aby hezky poděkoval, jde o nejhorší možný způsob, jak ho naučit slušnému chování? Lehrová opírá svůj dynamický text o výzkumy psychologů, pedagogů a organizací specializujících se na rozvoj dětí a představuje vědomý přístup k rodičovství založený na lásce a respektování dítěte jako individuality. Jennifer Lehrová je chytrá, vtipná a nebojácná autorka, která převrátí vzhůru nohama všechny vaše zažité představy o rodičovství.
Na stiahnutie
13,68 €

Sprievodca rodiča dnešného (Prvý rok)


Komplexná príručka sprevádza prvým rokom života bábätka a pod dohľadom odborníčok rieši témy šestonedelia, dojčenia, starostlivosti o dieťatko, prvých chorôb, pohybového vývinu, stravovania, zúbkov či vybavovačiek na úradoch. Kniha je tvorená na mieru rodičovi dnešnému – novodobému druhu rodiča, ktorý sa vyznačuje najmä láskavosťou a praktickosťou. Potrebuje sa zorientovať v spleti rád z okolia a informácií na internete. Na pomoc mu prichádzajú psychologička, laktačná poradkyňa, pediatrička, pedagogička vývinového pohybu dojčiat, nutričná terapeutka a pedostomatologička, ktoré odpovedajú na najčastejšie otázky rodičov detí do jedného roka.
Na stiahnutie
15,90 €

dostupné aj ako:

Hallgasd meg!


„A legtöbben olyan nagy, tiszta eszmékkel vágunk bele a gyereknevelésbe, mint a feltétel nélküli szeretet, az elfogadás, a tisztelet és a kölcsönös bizalom. Aztán amikor a másfél éves totyogónk üvöltve leveti magát a földre, mert nem eheti meg a kutyakaját, vagy a gyerekeink az asztalnál ölre mennek az utolsó szelet tortáért, akkor csak vakarjuk a fejünket, hogy hogyan is néz ki ilyenkor a feltétel nélküli szeretet meg a tisztelet és az elfogadás a gyakorlatban…” Ez a könyv ezekre a kérdésekre ad bevált, működő válaszokat empatikus és gyakorlatias tanácsok és rengeteg valódi történet segítségével. Nélkülözhetetlen útmutató szülőknek és szakembereknek arról, miként építhetnek és ápolhatnak mély kapcsolatokat a gyerekekkel, és miként tudják a konfliktusokat szeretetteljesen feloldani.
Na stiahnutie
8,28 €

Tabuk és dilemmák a gyereknevelésben


Mit tegyünk, ha a gyermekünk hazudott nekünk? Melyik szülő maradjon otthon a gyerekkel, és meddig? Miként készíthetjük fel a gyerekünket a kiszámíthatatlan jövőre? Mennyi képernyőidő jusson egy napra? Lehet-e a szülőnek elege? A nagy sikerű Apapara című kötet gyakorló pszichológus szerzője ezúttal megosztó témákról, kőbe vésett hiedelmekről, féltve őrzött titkokról és tudattalan tabukról ír. A gyerek születésétől a kiskamaszkor kezdetéig az életkori sajátosságokhoz kapcsolódó dilemmák mellett olyan kényes, ám megkerülhetetlen témákkal is foglalkozik, mint a halál, a pénz, a klímakatasztrófa vagy a társadalmi egyenlőtlenségek. A friss kutatási eredményekkel és szemléletes példákkal illusztrált szülőnevelési könyvből fogódzót kaphatunk izzasztó helyzetekhez és kényelmetlen kérdésekhez. A szellemes, tabudöntögető és hiánypótló kötet arra is rámutat, hogy olykor azt is mondhatjuk: fogalmam sincs. Ettől nem leszünk kevésbé hiteles, tudatos szülők. „Minden gondolatában jelen idejű, emberbarát, 21. századi olvasmány. Nem ítélkezik, elfogadó, nyitott, empatikus gyerekkel, szülővel egyaránt. Úgy mutat irányt, hogy rávilágít, rengeteg lehetséges irány van. Mindenkinek szól, aki gyereket nevel vagy nevelni fog, nemtől, identitástól, társadalmi pozíciótól függetlenül.” Jordán Adél, színésznő „A tabutémák kulcskérdések a nevelésben, ez a könyv pedig még az elalvás, evés, testvérféltékenység mindennapos problémáit sem a megszokott tanácsokkal kezeli, hanem újragondoltatja a helyzeteket. A feltétlen elfogadás adta nyitottság, a szakmai tudás és a valóság összehangolása nagy bravúr, és Szél Dávidnak ez olyan könnyen megy, mint valami ujjgyakorlat. Friss szemléletével segít utakat találni változó, sokszínű értékeket hordozó világunkban egy olyan területen, amely nemcsak mindenkinek a jelenéről, hanem szó szerint a jövőnkről szól. Szülőknek és leendő szülőknek, sőt a gyermekekkel foglalkozóknak és az ő képzésük számára is alapkönyv.” Prof. Dr. Gyarmathy Éva klinikai és neveléslélektani szakpszichológus
Na stiahnutie
7,69 €

Öngondoskodás kismamáknak


Fedezd fel és építsd be a mindennapjaidba Corinne Crossley nagyszerű tanácsait, hogy a szülés utáni csodálatos időszakot a maga teljességében, kiegyensúlyozottan, testileg és lelkileg is feltöltődve tudd átélni! Az anyai szerep megkívánja, hogy folyamatosan más igényeit tartsuk szem előtt, saját szükségleteink kárára. Az öngondoskodás a gyermek születése utáni első évben a legtöbb esetben elveszíti fontosságát, saját éhségünket, energiaszintünket, érzelmeinket, újonnan megélt anyai szerepünkben háttérbe helyezzük, hogy szemünk fényének, a család legújabb tagjának, párunknak, az idősebb gyermekeinknek, egyszóval mindenkinek megadhassunk mindent, amit tőlünk telik. Az öngondoskodás azonban nem luxus. Hanem szükséglet. Létfontosságú, hogy időről időre kicsit kiszakadjunk, kismamaként az anyai szerep mellett jusson időnk önmagunkra is!A szerző terapeutaként és állandóan elfoglalt anyaként, szakértőkkel folytatott beszélgetésekből merítve (akik maguk is anyukák) olyan testet és lelket egyaránt támogató gyakorlatokat és tippeket kínál, amelyek a segítségedre lesznek, hogy elkerüld a szülés utáni első évben oly jellemző krónikus kimerülést.  Ez a könyv az öngondoskodás számos különböző lehetőségével ismerteti meg a kismamákat:Támogató segítség az első hetekbenMinden tudnivaló a szoptatásról Pihenés és alvásTestmozgás és jógaAlternatív kiegészítő kezelések (masszázs, kiropraktika, akupunktúra)Lelki terápiák, hangulatingadozások, testkép kezeléseKapcsolatok ápolása, szex a szülés utánMegfelelő táplálkozás, egyszerű receptekkel A könyvben fellelhető praktikus gyakorlatok és támogató technikák segítenek, hogy a lehető legjobban kezeld az anyaság egyik legnagyobb kihívását: az öngondoskodást. „Az önfejlesztéstől nem lesz egyszerűbb az anyaság. Csak kevésbé lesz nehéz. Az anyasághoz az is szükséges, hogy magunknak is megadjuk azt a szeretetet és törődést, amit a szeretteinknek nyújtunk.”
Na stiahnutie
11,24 €

dostupné aj ako:

Apakulcs


Az apák túlnyomó többsége szeretne jó apja lenni a gyermekének, ám a sok belső és külső elvárás, tévképzet, internetbölcsesség elbizonytalanítja még a legelszántabbakat is. Egyre többen teszik fel a kérdést: Van-e nyitja az apaságnak? Létezik-e apakulcs?A szerző az apákat figyelve, velük beszélgetve, őket segítve, vágyaikat megismerve jutott arra a következtetésre, hogy a kapcsolódásnak alapvetően három kulcsa van: kapcsolódás a tudásban, kapcsolódás a jóakaratban, kapcsolódás a szövetségben. Az apák többsége ösztönösen alkalmazza is ezeket a kulcsokat, de ez nem minden helyzetben elegendő. Süveges Gergő Apakulcs című könyve abban segíti az olvasót, hogy a kulcsok egyre tudatosabb és gyakorlottabb használata révén meghitt, bizalmas és szeretetteljes, mindenki számára biztonságot adó kapcsolódás jöhessen létre apa és gyermeke között. Az apák túlnyomó többsége szeretne jó apja lenni a gyermekének, ám a sok belső és külső elvárás, tévképzet, internetbölcsesség elbizonytalanítja még a legelszántabbakat is. Egyre többen teszik fel a kérdést: Van-e nyitja az apaságnak? Létezik-e apakulcs?A szerző az apákat figyelve, velük beszélgetve, őket segítve, vágyaikat megismerve jutott arra a következtetésre, hogy a kapcsolódásnak alapvetően három kulcsa van: kapcsolódás a tudásban, kapcsolódás a jóakaratban, kapcsolódás a szövetségben. Az apák többsége ösztönösen alkalmazza is ezeket a kulcsokat, de ez nem minden helyzetben elegendő. Süveges Gergő Apakulcs című könyve abban segíti az olvasót, hogy a kulcsok egyre tudatosabb és gyakorlottabb használata révén meghitt, bizalmas és szeretetteljes, mindenki számára biztonságot adó kapcsolódás jöhessen létre apa és gyermeke között.
Na stiahnutie
7,89 €

Nové detstvo


Kniha Nové detstvo ponúka nový, revolučný pohľad na moderné technológie, ktorým sú naše deti denne vystavované. Vo svete, kde hranie videohier a používanie internetu deťmi vzbudzuje obavy a inšpiruje k množstvu výskumov, zaoberajúcich sa dopadom týchto vplyvov na vývoj našich deti, ponúka Jordan Shapiro na prvý pohľad až šokujúco tolerantný prístup. Skutočne robí hranie videohier z detí zombíkov a pripravuje ich o poctivé detstvo? Alebo ich, naopak, môže istým spôsobom rozvíjať? Veď medzi ich a našim detstvom vlastne ani nemusí byt taký zásadný rozdiel... Shapiro nielenže ponúka iný uhol pohľadu, navyše dobre vysvetlený a podložený faktami, ale v istej časti sa jeho kniha mení na povinnú príručku pre rodičov. Oddeliť deti od moderných technológií a sociálnych sietí je dnes nemožné. Ale vďaka autorovým postrehom a radám môžeme deti naučiť využívať ich zodpovedne a bez negatívnych následkov. Kniha Jordana Shapira vám nepovie, že máte deťom všetky moderné lákadlá vziať, lebo sú zlé. Naučí vás však, ako deti do digitálneho sveta vyslať natoľko pripravené, aby na ne nepôsobili deštruktívne.
Na stiahnutie
9,90 €

dostupné aj ako:

Toto mali čítať naši rodičia


Všetci sme raz boli deťmi. A všetci sme si mysleli, že keď vyrastieme, budú z nás tí najlepší a najtolerantnejší rodičia. Ale naozaj sme sa poučili z vlastných skúseností? Táto kniha hovorí o tom, ako si vytvoriť plnohodnotný vzťah so svojím dieťaťom. Poradí, ako toto intímne puto posilniť, a upozorní na neviditeľné hrozby, ktoré ho môžu oslabiť. Autorka, skúsená psychoterapeutka, vysvetlí dôležitú spojitosť medzi našou vlastnou výchovou a našimi rodičovskými schopnosťami. Veď aj keď si to neuvedomujeme, naučené vzorce správania máme v sebe hlboko zakorenené. Kniha je skvelým pomocníkom na ceste k lepšej komunikácii a porozumeniu vlastných detí. Pretože láska bez správnych slov v rodičovstve občas nestačí. Autorka vo svojom bestselleri vysvetľuje, na čom skutočne záleží vo vzťahu rodičov a detí. Kniha donúti rodičov zamyslieť sa nad sebou a poskytne im hodnotné podnety. Koncept, ku ktorému Philippa Perryová dospela na základe mnohoročnej praxe, zahŕňa okruhy: Ako naša výchova ovplyvnila náš vzťah k vlastným deťom Ako sa učíme z vlastných chýb (a ako ich môžeme napraviť) Ako sa zbaviť negatívnych vzorov správania Ako zaobchádzať s impulzívnymi pocitmi Ako sa naučiť navzájom komunikovať s úctou
Na stiahnutie
8,95 €

dostupné aj ako:

Novorodenec


Keď príde na svet novorodenec, váš život sa obráti naruby. Vtedy vám pomôže tento praktický polovážno-technický manuál pre rodičov. „Keby sa len bol narodil aj s návodom na použitie!“ Azda neexistujú novopečení rodičia, ktorí by si po odchode z pôrodnice takto nepovzdychli. Fungovanie biologického pokladu, ktorý si odnášajú domov, sa hneď od začiatku javí ako záhadné a veľmi zložité. Preto vám ponúkame pomôcku, vďaka ktorej porozumiete mechanizmom, rytmu a potrebám malej ľudskej bytosti. Autorka – pediatrička – v nej parafrázuje najvyhľadávanejšie príručky a manuály, pretože dnes je už takmer k všetkému pripojený návod na použitie a technické pokyny, iba k dieťaťu nie. No s týmto Návodom na použitie napísaným s riadnou dávkou irónie sa aj tí najneistejší rodičia postupne naučia, ako si poradiť s novorodencom.
Na stiahnutie
9,00 €

dostupné aj ako:


Táto kategória je určená pre všetkých rodičov, starých rodičov a ľudí, ktorí majú záujem o témy týkajúce sa výchovy detí a rodičovstva. Nájdete tu knihy, ktoré vám poskytnú užitočné rady, návody a inšpiráciu, aby ste mohli lepšie porozumieť svojim deťom, ich potrebám a rozvíjali vzťahy s nimi.

Kategória "Rodičovstvo a výchova" zahŕňa knihy, ktoré sa zaoberajú rôznymi aspektmi rodičovstva, starostlivosti o deti a výchovy. Nájdete tu knihy o tehotenstve, novorodencoch, batoľatách, predškolákoch, školákoch a ďalších vekových skupinách detí. Tieto knihy vám poskytnú rady pre každodenný život s deťmi, problémy, s ktorými sa môžete stretávať, a spôsoby, ako lepšie porozumieť potrebám a emóciám vašich detí.

Pri prehľadávaní tejto kategórie narazíte na knihy, ktoré vám ponúkajú návody na komunikáciu s deťmi, riešenie konfliktov, podporu ich rozvoja, vzdelávania a kreativity. Tieto knihy vám môžu pomôcť získať nové perspektívy a metódy výchovy, aby ste mohli byť lepšími rodičmi a podporovať zdravý a šťastný vývoj vašich detí.