Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Dobrodružstvo, napätie, western strana 12 z 36

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Dusty: V nebezpečenstve


Dokážu Paul a jeho priatelia chytiť zlodejov, ktorí vykrádajú domy v okolí? A kam sa podel Dusty?Keď sa do Paulovho domu vlámu zlodeji, Dusty sa zachová ako skutočný hrdina: okamžite lupičov zaženie a pustí sa ich prenasledovať. Napriek jeho snahe sa im však podarí uniknúť. Keďže sa prípady podobných vlámaní začali v okolí množiť a polícia si nevie rady, Paul a Alex sa rozhodnú vinníkov chytiť na vlastnú päsť. Ale je to veľmi nebezpečné – a aby toho nebolo málo, Dusty odrazu zmizne! Uniesla ho zločinecká banda? Paul si je istý jedine tým, že musí Dustyho zachrániť – nech sa deje čokoľvek!
Na stiahnutie
6,30 €

Emil z Lönnebergy


Emil z Lönnebergy – tak volali istého chlapca, ktorý býval v Lönneberge. Bol to malý svojrázny divoch, vôbec nie taký milý, ako ste vy. Hoci na pohľad vyzeral dosť milo, to treba uznať. Najmä keď práve nekričal. Mal modré oči, guľatú tvár s lícami ako červené ruže a svetlé, ako páperie jemné vlasy. Vyzeral akosi milo, až by sa mohlo zdať, že Emil je naozajstný anjel. No radšej si nič nenavrávajte. Mal päť rokov a silu ako menší vôl, býval na majeri Katthult, v dedine Lönneberga v Smalande. Prirodzene, rozprával smalandským nárečím, zlatko naše malé, no na tom nemohol nič zmeniť. V Smalande je to totiž bežné. Formáty EPUB a MOBI neobsahujú ilustrácie.
Na stiahnutie
6,99 €

dostupné aj ako:

Charlieho mimoni: Góly, body, kamoši


Prvá kniha zo série Charlieho mimoni – Góly, body, kamoši opisuje prvú súťažnú sezónu mladých futbalistov. Charlie miluje futbal. Nadšene ho sleduje, o futbalistoch a slávnych góloch vie absolútne všetko, je kapitánom miestneho tímu. Svojich kamošov prihlási do súťaže o svetový pohár. Má však jeden problém - musí dokázať, že si miesto v turnaji naozaj zaslúžia a keďže sa im veľmi nedarí, nie je to vôbec ľahké. Zápisky Charlieho tímu sú plné kresieb, futbalových pikošiek a záznamov zo zápasov plných vtipných katastrof a prekvapení. Zabavia každého - chlapcov aj dievčatá, tých, čo bez futbalu nevedia žiť, aj tých čo jeho čaru ešte nepodľahli.
Na stiahnutie
6,99 €

dostupné aj ako:

Sherlock Junior a medveď v Londýne


V prvej časti novej kriminálnej série pre deti môžete záhadné detektívne prípady riešiť spolu s hlavnými hrdinami, a zároveň sa len tak mimochodom naučiť anglické slová a frázy, ktoré sa dajú ľahko pochopiť zo slovenského textu. Sherlock Junior nie je len najmladší, ale aj najbystrejší detektív v Londýne. Nie div, je predsa priamym potomkom slávneho detektíva. Aspoň to tvrdí... Byt odcestovanej susedky prerobia spolu s Waltrom, alias Watsonom, na detektívnu kanceláriu a na prvý prípad nemusia dlho čakať. Najme si ich jedna staršia dáma, ktorej niekto v parku ukradol prsteň. Podľa všetkého to bol čierny medveď. Kradnú však medvede prstene? Sherlock a Watson sa pustia do pátrania po záhadnom zvierati. Napínavý kriminálny príbeh, spletité hádanky a prvé slová a vety po anglicky, to všetko čaká len na vás. Všetky anglické texty si možno vypočuť v origináli na stránke www.duden-leseprofi.de/Sherlock-Bär Komu sa kniha môže páčiť: Všetkým zvedavým deťom, ktoré sa okrem super napínavého príbehu, chcú prelúskať aj anglickými slovami a frázami.
Na stiahnutie
6,99 €

dostupné aj ako:

Dusty: V nebezpečí


Hrdina na čtyřech tlapách Když se do Pavlova domu vloupali zloději, Dusty se zachoval jako skutečný hrdina: okamžitě je zahnal a pustil se do pronásledování. Přes veškerou jeho snahu se však lupičům podařilo uniknout. Protože se případy podobných vloupání v okolí začaly množit a policie byla bezradná, rozhodli se Pavel s Alex na vlastní pěst vlákat bandu do léčky. Ale to je opravdu nebezpečné a k tomu všemu ještě zničehonic Dusty zmizel! Unesla ho snad ona zločinecká banda? Pavel ví jistě jen to, že musí Dustyho zachránit, ať to stojí, co to stojí…
Na stiahnutie
9,75 €

Záhada zamčeného kupé


Daisy Wellsová a Hazel Wongová cestují na prázdniny slavným Orient Expressem. Od chvíle, kdy dívky nastoupily, je jasné, že každý cestující v tomto luxusním vlaku něco skrývá. Pak se z jednoho kupé ozve výkřik a bohatá dědička je nalezena mrtvá. Po vrahovi nezůstane na místě činu ani stopa – jako by se vypařil. Daisy a Hazel budou řešit svoji první záhadu zamčeného pokoje. A zároveň čelit několika dalším detektivům, kteří chtějí případ rozlousknout dřív než ony.
Na stiahnutie
12,21 €

Čarodej klope trikrát


Nová séria dobrodružných príbehov Čarodeji dávnoveku od autorky slávnej knihy Ako si vycvičiť draka Cressidy Cowell pokračuje treťou časťou Čarodej klope trikrát. Stig so Xarom v nej ako vždy čaká ťažká úloha - popasovať sa s Diablovílou. Taká skúška nie je pre strachopudov. Navyše chcú Strigy zas a znova zničiť všetko, čo im je drahé. Deti postretne mnoho nástrah a nebezpečenstiev, no ony sa pomocou čarov a železa snažia zachrániť domovy svojich najbližších. Rodičia - kráľovná Bojovníkov Sychorax a Veľký Eskamotér, vodca kmeňa Čarodejov - im nerozumejú a neveria, takže si naši hrdinovia musia poradiť celkom sami. V tretej časti ich dobrodružstiev sa stretnete s novými čarodejnými predmetmi, čarami od výmyslu sveta a tvormi, o akých sa vám nesnívalo ani v tých najdesivejších nočných morách. Tak len čítajte a uvidíte, či bude dôvtip a odvaha hlavných hrdinov stačiť na prekonanie všetkých tých hrôz a desov?
Na stiahnutie
8,99 €

dostupné aj ako:

Charlieho malé tajomstvá


Charlieho malé tajomstvá sú o dospievaní. Charlieho listy sú oveľa intímnejšie ako denník, sú smutné aj veselé, tragické aj komické. Nevieme, kde žije, nevieme, komu píše, vieme však o svete, o ktorom píše. Snaží sa žiť svoj život najlepšie, ako vie, no zároveň uteká pred jeho nástrahami a dostáva sa do sveta prvých rande, rodinných drám a nových priateľov. Sveta sexu, drog a kultovej Rocky Horror Picture Show, sveta, v ktorom je potrebná len úžasná pieseň na úžasnej ceste k nekonečnosti. Z nášho blogu:Stephen Chbosky - recenzia titulu "Charlieho malé tajomstvá
Na stiahnutie
6,99 €

dostupné aj ako:

Malí hrdinovia: Hasiči


Aj vy bežíte k oknu, hneď ako počujete húkať hasičské auto? Viete, ako hasiči hasia požiar a akí odvážni musia byť? Hugo si myslel, že o požiari nepotrebuje nič vedieť. Veď kde by mu dnes niečo také hrozilo? Na druhý deň však do školy prišli HASIČI! Dorazili na obrovskom hasičskom aute a so žiakmi nacvičili, ako sa pri požiari správať a čo robiť. Hugo ešte v ten večer ucíti doma štipľavý smrad a zazrie dym… POMOC, HORÍ! Hugo musí zachrániť nielen seba, sestru, ale aj všetkých susedov!
Na stiahnutie
5,10 €

Stratená flauta pána Ananása


Keď sa drevená flauta s krásnym štíhlym telom a ešte krajším koncertným hlasom stratí a dostane do rúk nahluchlého dedka, zistí, ako beží svet. To nie je len snívať o tom, ako raz bude v Indii zobúdzať kobry! Nielenže je označená za staré drevo prežrané črvotočom, musí čeliť omnoho väčším nebezpečenstvám. Dokáže žiť v úplne inom svete? A čo koncertný umelec Ananás? Nájde svoju priateľku flautu?
Na stiahnutie
5,40 €

Stratený zajko na Islande


Zajko si už v Paríži čo-to zažil. Čelil zubatému potkanovi, nenásytnej strake a vlastnému strachu. Neprešiel ani rok a opäť sa nešťastnou náhodou ocitá v nemilej situácii. Musí si však zachovať chladnú hlavu. Na islandskej pošte v balíčku znenazdajky spozná zajačiu kamošku Kláru. Srdiečko mu ihneď poskočí, naberá odvahu a snaží sa ich oboch zachrániť. Na cestách čelia rôznym tvorom, trolom i zverom. A či sa dostanú naspäť zdraví domov, to sa ešte len uvidí… Zažite so zajkom nové dobrodružstvá. Úspešná slovenská spisovateľka Diana Mašlejová prináša deťom pokračovanie úspešnej knižky Stratený zajko v Paríži. Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Na stiahnutie
6,00 €

Minecraft: Stratené denníky


Ak nájdete tento denník, nechoďte v mojich stopách. Riziko je vysoké a nebezpečenstvá mnohé...Max a Alica sú dôkazom, že rozdiely nestoja v ceste priateľstvu. Max sa vždy obzerá po nejakom novom dobrodružstve – hoci by to znamenalo dostať sa do problémov – zatiaľ čo Alica sa radšej drží pravidiel. Jedného dňa však Max objaví starý ošúchaný denník, ktorý obidvoch celkom pohltí. Jeho tajomný autor Čarodejník v ňom opisuje prazvláštnu bránu – portál do nebezpečného neznámeho sveta, do Podsvetia. Podľa návodu v denníku sa im podarí portál postaviť. Dohadujú sa, či majú zostať v bezpečí Horného sveta, alebo sa vydajú do Podsvetia, aby našli Čarodejníka... až kým osudná nehoda nerozhodne za nich. Uväznení v hrozivom novom svete spoznajú Max s Alicou ošľahanú bojovníčku Freyu, ktorá žije v podsvetí spolu so svojou vernou vlčicou Zajkohryzkou. S jej pomocou, sledujúc indície v tajomnom denníku sa vydajú na púť, aby našli Čarodejníka. Nehostinný pekelný svet však skrýva nástrahy a nebezpečenstvá, ktoré podrobia ich schopnosti a priateľstvo náročnej skúške.
Na stiahnutie
6,00 €

Stínadla se bouří


Po několika měsících klidu jsou Stínadla opět v pohybu. Nečekaná zpráva o znovunalezeném ježkovi v kleci spustí smršť nových událostí, vontské hnutí ožije a schyluje se k volbě Velkého Vonta. Pro všechny z okolních čtvrtí tak začíná být ve Stínadlech opět nebezpečno. To nemůžou Rychlé šípy nechat bez povšimnutí a samy se pouštějí do pátrání po hlavolamu. Chtěly by totiž získat plánek létajícího kola, který je v něm ukrytý... Dobrodružství Rychlých šípů pokračuje! Druhý díl stínadelské trilogie.
Na stiahnutie
10,74 €

Záhadný poník


Na statku Štístko se zničehonic objeví vysloužilý přívěs na koně. Kde se tam vzal? Florentýna a její rodiče nevěří vlastním očím, když v něm najdou zanedbaného, vychrtlého poníka, který se sotva drží na nohou. Mluvící kocour Paulo Florentýně prozradí, že se jmenuje Flíček a že se ho jeho majitelé snaží zbavit. Florentýna je v šoku. Když potom narazí na další poníky, kteří nutně potřebují její pomoc, neváhá a odvážně se spolu s Paulem pustí do nového dobrodružství. Druhý díl napínavé série s nádechem magie potěší všechny milovnice zvířat!
Na stiahnutie
6,86 €

Letopisy dračích jezdců


Osud si Jaevidem nešťastně pohrál. Napůl elf a napůl člověk nezapadá do žádného světa, dokud mu náhodné setkání s drakem nezajistí místo v Blybrigu, akademii pro bohaté a urozené. Jaeův případ je totiž výjimečný – už několik desetiletí si žádný drak nevybral jezdce z vlastní vůle. Jaeova výcviku se ujme Sile, muž s nevypočitatelnou povahou a tajemnou minulostí.
Na stiahnutie
7,00 €

dostupné aj ako:

Gerda: Příběh moře a odvahy


Gerda s bratrem Larsem vyplouvají hledat ztracenou píseň své maminky Od doby, co se Gerda znovu shledala se svým ztraceným bratrem Larsem, zpívají si společně uspávanku, kterou je jako malá velrybátka naučila maminka. Jednoho dne se však sourozenci dozvědí, že píseň má i pokračovaní, a navzdory strachu z neznáma se ho vydají hledat. Cestou zažijí nečekaná dobrodružství a seznámí se s mnoha obyvateli podmořského světa. Podaří se jim ale najít chybějící sloky maminčiny písničky?
Na stiahnutie
10,25 €

Divoký čtyřlístek (Čarokrásné knihkupectví 4)


Zmatek nad zmatek v Čarokrásném knihkupectví! Kocour Gustaf onemocněl, knihy vyvádějí jako šílené a do obchůdku má dorazit kontrola! Paní Sovová je zoufalá: Jestli se čtyřlístek divokých knih nenaučí slušnému chování, bude muset knihkupectví zavřít. To Klárka rozhodně nemíní dopustit a bere věc do vlastních rukou! Romantická vyznání lásky, reptající knihy a Čarokrásné knihkupectví v nebezpečí. Sleduj Klárčino čtvrté dobrodružství. Kniha je určena dětem od 8 let.
Na stiahnutie
7,79 €

O Medovém království


Tahle knížka vás, moji milí mladí čtenáři, zavede do říše hmyzu, tak podobné světu lidí, že je to až neuvěřitelné. Náš hlavní hrdina Čmelda je čmeláčí mladík, který právě na policejní akademii vystudoval kriminologii, což je věda o darebácích. Jako svůj první detektivní případ řeší Čmelda ztrátu princeznina kosmetického kufříku. Během pátrání se ale ukáže, že nejde pouze o nějaký běžný kufřík na šminky, nýbrž že v pozadí je špionáž. Jak Čmelda tuhle výzvu zvládne? To a mnohem víc se dočtete v detektivní knížce z Medového království.
Na stiahnutie
2,90 €

Čarodeji dávnoveku


Nová séria dobrodružných príbehov od autorky slávnej knihy Ako si vycvičiť draka je na svete. Zavedie vás do pradávna, čias, keď ešte čary voľne putovali po svete, v temných lesoch lietali škriatkovia, vtáky hovorili ľudskou rečou, dvere vedeli lietať a spolu s magickými zaklínadlami sa vznášali po oblohe. Stig – dcéra mrazivej kráľovnej kmeňa Bojovníkov Sychorax – a Xar – syn Veľkého Eskamotéra, vodcu kmeňa Čarodejov - sa stretnú v strede temného Zlolesa. Xar má prísne zakázané doň vstúpiť, no keď hľadá svoje čary, nič ho neodradí. Stig má zase ako všetci bojovníci zakázané čarovať. Ale čo má urobiť, keď jej domáci maznáčik – Začarovaná lyžička sa naľakala a ušla do Zlolesa? Musí ju predsa nájsť. V temnom Zlolese však nájdu niečo, čo vôbec nechceli – stvoru desivejšiu ako najčiernejšia noc. Stvoru, čo mala byť dávno mŕtva... Kniha o zakázanom priateľstve, odvahe a množstve čarodejných vecí zabaví každého milovníka Štikúta Strašného Šťukovca III. Komu sa kniha môže páčiť: Malým aj veľkým odvážlivcom, ktorí sa neboja strašidelného lesa!
Na stiahnutie
8,99 €

dostupné aj ako:


V kategórii Dobrodružstvo, Napätie, Western nájdete knihy plné vzrušujúcich príbehov, dobrodružstva a adrenalínu. Tieto knihy vás zavedú do sveta nekonečných dobrodružstiev, nebezpečných situácií a fascinujúcich prostredí.

Knihy v kategórii dobrodružstvo a napätie ponúkajú príbehy plné akcie, dobrodružstva a napätia. Budete sledovať hrdinov, ktorí čelia rôznym výzvam a nebezpečenstvám. Od tajomných ostrovov a stratených pokladov až po nebezpečné expedície a súboje so zlom.

Sledujte špiónov, detektívov a hrdinov, ktorí riešia záhadné vraždy, odkrývajú tajomstvá a čelia nebezpečným zločineckým organizáciám. Všetko je postavené na hrane a vy budete neustále hádať, čo sa stane ďalej. Budete v napätí až do poslednej stránky.

Milovníci westernov budú nadšení našou ponukou kníh v kategórii Western. Prejdite sa po nehostinnom Divokom Západe a zažite dobrodružstvá s dobyvateľmi, pištolníkmi a lovcami odmien. Tieto knihy vám prinesú autentickú atmosféru Divokého Západu, konflikty medzi dobrými a zlými a príbehy o hľadaní spravodlivosti a dobrodružstva. 

Nechajte sa strhnúť príbehmi od Astrid Lindgrenovej, Jeffa Kinneyho, Jorna Liera Horsta, Enid Blyton, či Cressidy Cowell.