! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Dobrodružstvo, napätie, western strana 8 z 36

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Mami, kúp mi psa!


Čarovná rozprávka o radostiach a strastiach vlastnenia psíkaKrásne ilustrované a pútavé rozprávanie o Ondríkovi na jeho ceste k naplneniu najväčšieho sna – mať psa a k poznaniu, že pes nie je hračkou, ale rovnocenným stvorením, ktoré treba ľúbiť a rešpektovať.Čo za parádne dobrodružstvá môžu postretnúť Ondreja počas letných prázdnin u deda Meda a aké všetky huncútstva môže povyvádzať so svojimi kamarátmi? Ondrej sa snaží svojej mame dokázať, že jeho veľké želanie – mať vlastného chlpáča – myslí naozaj vážne a starostlivosť oň neberie na ľahkú váhu. Avšak až na návšteve u svojho deda sa presvedčí, že mať štvornohého priateľa nie je vôbec také jednoduché, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Kniha Mami, kúp mi psa! je nielen debutom talentovanej spisovateľky Zuzany Štelbaskej (rod. Kostelnikovej), ale taktiež nadanej ilustrátorky Ľudmily Letkovskej.
Na stiahnutie
7,00 €

dostupné aj ako:

Psie záchranárky: Nálada pod psa


Super čítanie pre dievčatá, ktoré majú rady psy a dobrodružstvá!Roxburskému psiemu klubu sa perfektne darí. Nových záujemcov je stále viac, no Saša začína mať pocit, že je toho na ňu príliš veľa. Čas, ktorý predtým v klube trávila spolu s Kim, Taylor a Bri pri hrách so psami, teraz venuje dvíhaniu telefónov a odpovedaniu na e-maily. Pripadá si, že pre klub robí oveľa viac než všetky ostatné, a začne to dávať najavo. Napätie medzi kamarátkami rastie a nálada je pod psa. Prekonajú dievčatá túto krízu, alebo sa ich priateľstvo a spolu s ním aj psí klub rozpadne?
Na stiahnutie
6,00 €

dostupné aj ako:

Ostrov stratených koní


O dvoch dievčatách, ktoré delí čas, no spája láska k jedinečným koňomNa odľahlom tropickom ostrove narazí dvanásťročná Beatriz na divokú kobylu so zvláštnym sfarbením. Sprvu nemôže uveriť tomu, že kobyla je skutočná, no čoskoro sa medzi nimi vytvorí silné puto. Beatriz pomaly odkrýva neuveriteľný kúsok histórie. Pred niekoľkými storočiami muselo mladé dievča Felipa spolu so svojou kobylou Carou Blancou bojovať o holý život...Osudy Beatriz, Felipy a ich kobýl sa postupne prepletajú, až si Beatriz uvedomí, že budúcnosť vzácneho konského plemena, Abaco Barb, závisí od nej.
Na stiahnutie
7,70 €

dostupné aj ako:

Rozlouskni oříšek


Majda má trápení. Táta s mámou jsou po autohavárii v nemocnici a ona s malou sestřičkou žije u babičky. Děti ve škole se jí smějí, že je zrzavá a kulhá. Při úprku před posměváčky se Majda schová do parku. Tam jí na hlavu spadnou tři lískové oříšky. Něco vám to připomíná? Kdepak! Popelka to měla jednoduché. V každém oříšku našla jedny šaty a ty jí pomohly plnit přání. Majda to má mnohem těžší. I ona sice vysloví svá přání - ale opravdu jí můžou pomoci kouzelné oříšky? Nebo je to úplně jinak?
Na stiahnutie
4,90 €

Howlův putující zámek


První kniha z trilogie populární britské dětské autorky Diany Wynne Jonesové, která se stala předlohou pro celosvětově úspěšný animovaný film, u nás uvedený jako Zámek v oblacích (režie Hayao Miyazaki), je příběhem o lidské svobodě a o lásce. Dívenku Sofii zakleje zlá Čarodějnice z Pustiny ve vetchou stařenku, která se vydá do světa za štěstím. Dostane se až do obydlí obávaného čaroděje Howla, do zámku, jenž cestuje krajem. Sofie u Howla zůstane jako hospodyně a tak je vtažena do spletitých a záhadných událostí a vztahů. Do krásného mladého čaroděje se zamiluje, ale vymanit se z moci silné kletby je nesmírně obtížné. Zda se to nakonec podaří, nebudeme čtenáři prozrazovat.
Na stiahnutie
9,79 €

Prašina 3: Biela komnata


Je sparné leto a napätie na hraniciach Prašiny rastie. Podnikateľ Klement Hrouda sa vracia do Prahy, aby sa pomstil, a na svahoch Šibeničného vrchu striehnu Krchlebčania, vedení záhadným Melicharom. Čoskoro sa davy ľudí vydajú po temných uličkách a budú hľadať stroj dávneho vynálezcu Hanuša Nápravníka. Zatiaľ čo sa v ošarpaných domoch a na prázdnych námestiach v tichosti schyľuje k poslednému stretu, rozhodne sa En vziať osud ich štvrte do vlastných rúk. Jirko sa vydáva po jej stopách. Podarí sa mu odvážne dievča nájsť, skôr než bude neskoro? Posledný diel úspešnej trilógie Prašina prináša konečné rozuzlenie, na ktoré sme s veľkým napätím čakali.
Na stiahnutie
9,90 €

dostupné aj ako:

A nagyikám zseni


Minden nagyinak vannak titkai. Tom és Geri nagyija például fiatalon titkos ügynök volt, a harcművészetek mestere, a lőfegyverek szakértője. Fedőneve: Sellő. Mostanában főleg palacsintát sütöget otthon az unokáinak, akikért tűzbe megy, ha kell. Márpedig kell, méghozzá fegyvertűzbe, ugyanis az egyik unokáját, Gerit, elrabolják. Vajon Sellő nyugdíjasként képes még felvenni a harcot egy csapat maffiózóval? Szerencsére segít neki másik unokája, a talpra­esett Tom, meg a hetedikesek Szövetsége. Sőt, egykori titkosszolgálati főnöke is feltűnik, az ezredes, aki még mindig szerelmes belé. A szórakoztató és izgalmas regény, amely A bátyám zseni és Az öcsém zseni című könyvek folytatása, letehetetlen olvasmány gyereknek és felnőttnek egyaránt.
Na stiahnutie
5,07 €

dostupné aj ako:

A csere


A tizenhat éves Adam anyjával és húgával a tenger mellett egy menekülttáborban él. A fiú a kikötőben dolgozik, és mint minden kamasz – és mint minden szegény – jobb életről álmodozik. Amikor beúszik a tengerbe, hogy közelebbről lássa egyik vágyálmát, az elnöki jachtot, találkozik Daviddal, az Elnök fiával. Kiderül, hogy a megszólalásig hasonlítanak egymásra. Hogyan lehetséges ez? Szerepet cserélnek. David üldözött menekült lesz, Adam pedig az Elnök – széltől is óvott – fia. És a meg nem nevezett, távoli ország diktatúrájában elkezdődik egy izgalmas történet, amelynek előképét Mark Twain Koldus és királyfi című regényéből ismerhetjük.Nógrádi Gábor harmincadik ifjúsági könyve ugyanolyan lebilincselő és szívszorító, ugyanakkor szórakoztató olvasmány, mint eddigi regényei a Gyerekrablástól a PetePitéig.
Na stiahnutie
5,63 €

Irány az Északi-sark


Milyen sarkkutató lenne belőled? Vedd fel az anorákod, húzz vastagon bélelt csizmát, és irány az Északi-sark!Képes leszel megőrizni a hidegvéred ebben a fagyos, vad világban? Vajon ismered annyira a természettudományokat, hogy extrém körülmények között is boldogulj? Éld túl és vidd sikerre az expedíciót! A döntés minden fejezet végén a TE KEZEDBEN van…Játékos felfedezőkönyv merész kalandoroknak.
Na stiahnutie
4,22 €

Múmiák nyomában


A padlóra hirtelen árnyék vetült. Valaki belesett az ablakon. Herbert gyorsan összekuporodott a fal tövében, és levegőt venni is alig mert. Rémülten nézte az árnyékot a földön. Magas volt… és valahogy szögletes. Miféle ember állhat odakint? És vajon észrevette őt? A különleges kisvárosban, Eldsalában újabb szörnyűségek történnek. Óriási, szőrös pókok lepnek el mindent, Herbert és Sally kedvenc helye, a szélmalom előtt pedig beszakad a föld, és éktelen bűz terjeng. Aztán megjelennek a múmiák, akik szó szerint a frászt hozzák az emberekre. Nem kétséges, a gyerekeknek tenniük kell valamit, hogy megmentsék szülővárosukat. Ebben ismét Herbert féltestvére, Fabian és jó barátjuk, a titokzatos Alexander lesz a segítségükre. De vajon sikerrel járnak, és végre nyugalom lesz Eldsalában? A Múmiák nyomában egy trilógia harmadik kötete, az első Zombiláz, a második A vérfarkasok titka címmel jelent meg. 9 éven felülieknek
Na stiahnutie
5,61 €

dostupné aj ako:

Darwin-játszma


Minden olyan bonyolult... Kata egy elitgimnáziumba jár, ő a legjobb matekos, rendszeresen maratoni távokat fut, a fiúkat le sem tudja vakarni magáról, és ráadásul az anyja is jó fej. Valami még sincs rendben az életében. Három barátnőjével együtt ő is úgy gondolja, minden könnyebb lenne egy másik osztályfőnökkel. Kata, Patrícia, Lidi és Zsófi titkos szövetséget köt: ők lesznek a "Darwin’s daughters", az evolúció titkos ügynökei. Az osztályfőnökük ellen indított, kamasz daccal teli bosszúhadjárat szinte észrevétlenül durvul el. Ki tudja megmondani, hol a határ? Itt és most, velünk, körülöttünk, bennünk játszódik és lüktet tovább a könyv szereplőinek élete. Ennek a történetnek tétje van. Annyi bizonyos, hogy nem lányregény...
Na stiahnutie
5,07 €

dostupné aj ako:

Andris és a Fehér Démon


Andris napja pocsékul kezdődik. Egy sírós-ajtócsapkodós veszekedés után leballag a közeli parkba - és itt élete kalandjába csöppen. Az Apró Bolygók Világába kerül, ahol hőstetteket várnak tőle, azt szeretnék, ha legyőzné a rejtélyes Fehér Démont. Nemcsak harcossá, hanem hadvezérré is kell válnia, el kell érnie, hogy az idegen világ lakói - alakváltó kövek, hatalmasra nőtt nyulak, beszélő fák - mind mellé álljanak. Képes lehet erre egy tizenhárom éves fiú, aki összes harci tapasztalatát egy stratégiai játékból meríti? Vajon mennyit ér Glória, az eszes királylány, és Babka, a zseniális szervező segítsége? Az idő fogy, a Démon a város felé tör, és halhatatlan homokkatonái nem ismernek irgalmat.
Na stiahnutie
5,63 €

dostupné aj ako:

Trópusi pokol


?Sok szépet látott maga, Herr Haftl. De bizonyára meg is szenvedett érte. Azt mondják, a légióban szörnyû sorsuk van az embereknek. ? A légióban! Kvatsch! Sohasem lesz olyan jó dolgom, mint ott volt. Mióta eljöttem, hat és fél kilót fogytam? * A walesi herceg már négy napja nem ment ki a kapun, mert rongyos volt a nadrágja. Nem a jó megjelenés szabályait becsülte ennyire, hanem inkább attól tartott, hogy a káplár, akitõl nagyon félt, kihallgatásra küldi, és két hét celulle-büntetésre terjeszti fel. * Barátom, Rézfejû egy pálinkásüveggel könnyedén fejbesújtotta a Kormányost, aztán a tõle megszokott udvariassággal, mintegy kedvesen invitálva, ahogy a fogorvosok szólítják a kövekzõ pácienst, vigyorogva odaszólt az uraknak: ?Parancsol még valaki??
Na stiahnutie
2,25 €

Örökösök viadala


Avery ?pontosan tudja, mi kell a szebb jövőhöz: túlélni a gimit, szerezni egy jó egyetemi ösztöndíjat, aztán irány a nagyvilág. Az élete azonban egyik napról a másikra megváltozik, amikor kiderül, hogy a kőgazdag Tobias Hawthorne ráhagyta a teljes vagyonát. A dologban az a legfurcsább, hogy a lány nem is ismerte az idős férfit, és fogalma sincs, mivel érdemelte ki az ölébe hulló milliárdokat.  Az örökséget viszont csak egy feltétellel kaphatja meg: ha beköltözik a kastélynak beillő, titkos folyosókkal és kódokkal teli Hawthorne-házba. Ez még nem lenne vészes, de ott laknak a hoppon maradt rokonok is, köztük Tobias unokái: négy veszélyesen vonzó, zseniális srác, akik abban a hitben nőttek fel, hogy egy napon milliárdok szállnak rájuk. Az örökség legfőbb várományosa, Grayson pénzéhes szélhámosnak tartja Averyt, és mindent elkövet, hogy elüldözze. Öccse, Jameson nagyapjuk utolsó feladványának tekinti a lányt – fejtörőnek, amit meg kell oldaniuk ahhoz, hogy megértsék, miért hagyta Tobias Hawthorne egy vadidegenre a vagyonát.  Averynek két választása van: vagy elmenekül, és ezzel lemond az örökségről, vagy beszáll a játékba, amelyben az élete a tét.    
Na stiahnutie
7,86 €

dostupné aj ako:

A csodálatosan őrült vállalkozás


Kinek áll jogában örökre megváltoztatni a világot? Hogyan éljük majd az életünket online? Hogyan birkózunk meg az egyre izoláltabb élet kihívásaival? A Carlok olyan hirtelen tűntek el, ahogyan megjelentek. Amíg a Földön voltak, egyszerre idéztek elő zavart és pusztítás a jelenlétükkel. Megjelenésük hirtelen világhírt és korai halált okozott April May-nek: a fiatal lánynak, aki felfedezte a Carlokat, nevet adott nekik, a támogatójuk lett, és az őket övező összeesküvéselméletek egyik főszereplőjévé vált. Hónapokkal később April barátai próbálják megtalálni a helyüket a Carl utáni világban. Andy April nyomdokaiba lép, beszédeket tart és konferenciákon vesz részt online, Maya küzd a gyászával, és elkezdi felfejteni egy rejtvény szálait, mert meggyőződése, hogy azok elvezetik Aprilhez; Miranda azt fontolgatja, hogy a baráti tanácsok ellenére új tudományos projektben vesz részt... egy olyanban, amelynek hatásai minden elképzelhetőn túltesznek. És bár úgy tűnik, a banda talán sosem fogja megtudni a történtek miértjeit, amelyek megváltoztatták az életüket, egy halom nyomra bukkannak – egy misztikus könyvre, amely megjósolja a jövőt, és irányítja az olvasója cselekedeteit –, amelyek azt sugallják, April nagyon is életben van. A csodálatosan őrült vállalkozás egy pörgős kaland, metsző társadalomkritika, amely égető kérdéseket tesz fel az életünkkel, a szabadságunkkal, a jövőnkkel és azzal kapcsolatban, hogyan viszonyulunk ahhoz, amit nem ismerünk. Hank Green vlogger, vállalkozó, tudományos kommunikátor és még sok más egyéb. Cége, a Complexly videóit eddig több mint kétmilliárdszor nézték meg különböző csatornákon, például a SciShow-n, a Crash Course-on és a Vlogbrothersön. Montanában él a feleségével és a fiával. Az abszolút tökéletes izé után ez a második regénye.
Na stiahnutie
7,01 €

dostupné aj ako:

Camp-Feszt


A nyár a legtöbb tini életében a bulizásról, a haverokról, az utazásokról, élmények szerzéséről szól. De vajon hogy töltik szabadidejüket az olyan introvertált, sorozatfüggő lányok, mint például Sophie, aki csak a legjobb barátnőjével, Alice-szel tartja a kapcsolatot? A nyár utolsó hónapjában Alice ráveszi Sophie-t, hogy tartson vele egy táborba, és ezzel kezdetét veszi életük egyik legfergetegesebb nyaralása. Hamarosan kiderül, hogy a Camp-Feszt – kora délutántól hajnalig tartó koncertjeivel – sokkal inkább nevezhető fesztiválnak, mint egyszerű tábornak, mely laza szabályaival, hangulatos faházaival és nem utolsósorban a helyszínéül szolgáló gyönyörű erdővel csábítja a fiatalokat. A lányok azonban végül még egy fesztiválélménynél is sokkal többel gazdagodnak – új barátokat szereznek, felejthetetlen kalandokban lesz részük, és még egy kis szerelem is szövődik a tábor ideje alatt. És ha mindez nem lenne elég, a történet végén még egy meglepő titokra is fény derül…
Na stiahnutie
7,01 €

Hová, hová, kis rókák?


Ha képzeletben csatlakozunk mesehőseinkhez, a három világjáró kis rókához, akkor velük együtt élhetjük át csodás kalandjaikat. Miközben a leghidegebb tájaktól a sivatagokig rengeteg tájat bejárunk kis barátainkkal, megtudhatjuk, milyen jó érzés segíteni a bajbajutottakon, felfedezni a világot, barátokra szert tenni, de találkozunk a pénzfelhasználás nehézségeivel, a képmutató „jócselekedéssel”, a kalandos bűnüldözéssel és a hétköznapi gonosz elleni harccal is.Minden történetben felbukkan ugyanakkor a csodatevő manó is, aki a felmerülő nehéz helyzetekben mindig kis rókáink segítségére siet. Arra tanítja őket és bennünket, hogy mindig megtaláljuk a megoldást, ha mi is segítünk magunkon, illetve hogy ezüsttallérjaink akkor nem fogynak el, ha másoknak is adunk belőlük.
Na stiahnutie
4,20 €

dostupné aj ako:

Engem nem úgy hívnak


Még most is van valahol egy ormótlan teherhajó, amely lassan és csöndesen úszik a vízen, és amikor néha kiköt, a gyerekek megbizonyosodhatnak róla, hogy egy nagyon szőke és nagyon tiszta kislány áll rajta, és a part felé néz. Amikor a hajó néha kiköt a part mellett, a gyerekek meg is ismerkednek azzal a szőke és nagyon tiszta kislánnyal, aki mindennek tud örülni, és szeret hangosan nevetni. Persze a hajó egyszer majd továbbúszik, és attól kezdve nagyon fog hiányozni, mint minden, amiről tudjuk, hogy végképp elmúlt. Mert a gyerekek felnőttekké válnak, a szemük megromlik, és többé már nem vesznek észre bizonyos egészen fontos dolgokat. Legfeljebb időnként hiányolják őket. Erről szól az utóbbi években újra felkapott délvidéki író legelső, díjnyertes ifjúsági regénye – azoknak, akiknek még jó szemük van, és azoknak is, akiknek már megromlott a látásuk, de szeretnének egy kicsit újból tisztán látni.
Na stiahnutie
5,07 €

Aliz csodaországban és a tükör másik oldalán


A kötet Lewis Carroll töretlen népszerűségnek örvendő, időtlen klasszikusnak számító két Aliz-regényét tartalmazza Varró Zsuzsa és Varró Dániel modern fordításában. Aliz egy nyúlüregen át különös világba zuhan. Itt minden szokatlan, váratlan, kiszámíthatatlan. Az eleven eszű, bájos kislány hol apróra zsugorodik, hol óriásira nő, és miközben a kiutat keresi ebből a képtelen világból, különféle hóbortos állatokkal és alakokkal találkozik, akikkel abszurd beszélgetéseket folytat, eszement játékokat játszik. Itt az idő is másképp múlik, itt nem működik a valódi világ megszokott logikája, az itteni teremtmények máshogy használják a nyelvet, más szabályok szerint játsszák a társasjátékokat, és könnyen lehet, hogy a királyné, akivel Aliz többször összetalálkozik, és aki mindenkit le akar fejeztetni, csak egy kártyapakli egyik lapja. Ahogy kiderülhet az is, amikor Aliz a kandalló feletti tükrön át másodszor is ebbe a meghökkentő világba jut, hogy az útjába akadó alakok eleven bábuk egy óriási sakktáblán, amelynek mezői között vonat közlekedik… Aliz bizarr, humoros kalandok egész sorát éli át, míg lassan rájön, milyen képtelen logika szerint működik ez a másik világ - ami talán nem más, mint az álmok világa.
Na stiahnutie
5,07 €

dostupné aj ako:


V kategórii Dobrodružstvo, Napätie, Western nájdete knihy plné vzrušujúcich príbehov, dobrodružstva a adrenalínu. Tieto knihy vás zavedú do sveta nekonečných dobrodružstiev, nebezpečných situácií a fascinujúcich prostredí.

Knihy v kategórii dobrodružstvo a napätie ponúkajú príbehy plné akcie, dobrodružstva a napätia. Budete sledovať hrdinov, ktorí čelia rôznym výzvam a nebezpečenstvám. Od tajomných ostrovov a stratených pokladov až po nebezpečné expedície a súboje so zlom.

Sledujte špiónov, detektívov a hrdinov, ktorí riešia záhadné vraždy, odkrývajú tajomstvá a čelia nebezpečným zločineckým organizáciám. Všetko je postavené na hrane a vy budete neustále hádať, čo sa stane ďalej. Budete v napätí až do poslednej stránky.

Milovníci westernov budú nadšení našou ponukou kníh v kategórii Western. Prejdite sa po nehostinnom Divokom Západe a zažite dobrodružstvá s dobyvateľmi, pištolníkmi a lovcami odmien. Tieto knihy vám prinesú autentickú atmosféru Divokého Západu, konflikty medzi dobrými a zlými a príbehy o hľadaní spravodlivosti a dobrodružstva. 

Nechajte sa strhnúť príbehmi od Astrid Lindgrenovej, Jeffa Kinneyho, Jorna Liera Horsta, Enid Blyton, či Cressidy Cowell.