Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Dobrodružstvo, napätie, western strana 9 z 36

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Engem nem úgy hívnak


Még most is van valahol egy ormótlan teherhajó, amely lassan és csöndesen úszik a vízen, és amikor néha kiköt, a gyerekek megbizonyosodhatnak róla, hogy egy nagyon szőke és nagyon tiszta kislány áll rajta, és a part felé néz. Amikor a hajó néha kiköt a part mellett, a gyerekek meg is ismerkednek azzal a szőke és nagyon tiszta kislánnyal, aki mindennek tud örülni, és szeret hangosan nevetni. Persze a hajó egyszer majd továbbúszik, és attól kezdve nagyon fog hiányozni, mint minden, amiről tudjuk, hogy végképp elmúlt. Mert a gyerekek felnőttekké válnak, a szemük megromlik, és többé már nem vesznek észre bizonyos egészen fontos dolgokat. Legfeljebb időnként hiányolják őket. Erről szól az utóbbi években újra felkapott délvidéki író legelső, díjnyertes ifjúsági regénye – azoknak, akiknek még jó szemük van, és azoknak is, akiknek már megromlott a látásuk, de szeretnének egy kicsit újból tisztán látni.
Na stiahnutie
5,07 €

Aliz csodaországban és a tükör másik oldalán


A kötet Lewis Carroll töretlen népszerűségnek örvendő, időtlen klasszikusnak számító két Aliz-regényét tartalmazza Varró Zsuzsa és Varró Dániel modern fordításában. Aliz egy nyúlüregen át különös világba zuhan. Itt minden szokatlan, váratlan, kiszámíthatatlan. Az eleven eszű, bájos kislány hol apróra zsugorodik, hol óriásira nő, és miközben a kiutat keresi ebből a képtelen világból, különféle hóbortos állatokkal és alakokkal találkozik, akikkel abszurd beszélgetéseket folytat, eszement játékokat játszik. Itt az idő is másképp múlik, itt nem működik a valódi világ megszokott logikája, az itteni teremtmények máshogy használják a nyelvet, más szabályok szerint játsszák a társasjátékokat, és könnyen lehet, hogy a királyné, akivel Aliz többször összetalálkozik, és aki mindenkit le akar fejeztetni, csak egy kártyapakli egyik lapja. Ahogy kiderülhet az is, amikor Aliz a kandalló feletti tükrön át másodszor is ebbe a meghökkentő világba jut, hogy az útjába akadó alakok eleven bábuk egy óriási sakktáblán, amelynek mezői között vonat közlekedik… Aliz bizarr, humoros kalandok egész sorát éli át, míg lassan rájön, milyen képtelen logika szerint működik ez a másik világ - ami talán nem más, mint az álmok világa.
Na stiahnutie
5,07 €

dostupné aj ako:

Irány a Mars


Milyen űrhajós lenne belőled? Vedd föl a szkafandert, szállj be az űrhajóba, és irány a Mars! Ismerd meg az űrhajózás csínját-bínját, és landolj a vörös bolygón! Vajon ismered annyira a természettudományokat, hogy extrém körülmények között is boldogulj? Éld túl és vidd sikerre a Mars-expedíciót! A döntés minden fejezet végén a te kezedben van.Játékos felfedezőkönyv merész kalandoroknak. Szereted a veszélyes küldetéseket? A Hogy döntesz? dokuregény-sorozat játékos felfedezőkönyveinek te magad lehetsz a főszereplője. Egy csapat, egy legénység tagjaként izgalmas expedíciókra indulsz, amelyek során nem várt helyzetekben találod magad. A fejezetek végén neked kell választanod a szerző által kínált lehetőségek közül, majd a döntésednek megfelelően egy másik fejezetre ugranod. A választásaid határozzák meg, hogy milyen sorrendben fogod olvasni a fejezeteket, a könyvet. Elég egy rossz döntés, és az egész küldetést veszélybe sodorhatod. De a rossz döntésekből tanulhat igazán az ember…
Na stiahnutie
4,22 €

Enola Holmes: A halálos virágcsokor esete


Mindenki tudja, hogy dr. Watson Sherlock Holmes jobbkeze, így eltűnése óriási döbbenetet vált ki. Még magának Sherlocknak sincs fogalma arról, hol lehet hűséges barátja. Enola figyelmét felkelti a rejtélyes eset, de vannak egyéb gondjai is: bátyjai továbbra is keresik, és lelepleződése katasztrofális következményekkel járna. Ám amikor a Watson-rezidencián egy folyondárral, galagonyával és fehér pipaccsal teli bizarr virágcsokor tűnik fel, Enolának cselekednie kell. Felölti legkifinomultabb álruháját, és a csokor küldőjének nyomába ered – mégpedig sebesen, mert tudja: a virágok a halált szimbolizálják. A Magyarországon is óriási népszerűségű Enola Holmes-sorozat harmadik részében a tétek minden eddiginél magasabbak, a rejtélyek pedig minden korábbinál mélyebbek.
Na stiahnutie
6,34 €

dostupné aj ako:

Csile, a Bérc tündére


Gallay-Nagy Krisztina rajzaivalCsile, a budai hegyek tündére olyan képzeletbeli utazásra hív két kislányt, s velük együtt kis olvasóit, melynek során a budai Gyermekvasút állomásait járják be. A Hűvösvölgyből a Széchenyi-hegy felé – térben és időben – előrehaladva játékosan ismerkedhetünk meg az egyes állomásokhoz, helyszínekhez kötődő mondákkal, mesékkel, megtörtént eseményekkel, valamint a képzelet szülte történetekkel.A kislányai által is inspirált Lengyel Gábor meséje gyermekek és felnőttek, a Hűvösvölgy, a János-hegy, a Normafa, Csillebérc, Hárshegy, Virágvölgy, a Széchenyi-hegy rajongói számára egyaránt szórakoztató, értékes olvasmány.
Na stiahnutie
5,61 €

Az ellopott álmok cirkusza


Öccse három évvel korábbi titokzatos eltűnése teljesen feldúlta Andrea és családja életét. A széthullóban lévő családjától és az őt gyötrő rémálmoktól menekülni vágyó lány örömmel kap az alkalmon, amikor egy titokzatos sátortábor jelenik meg az otthonuk közelében levő erdőben. Ábránd, az Álmok Földje a gondoktól való szabadulást és csodálatos álmokat ígér, mindezért cserébe pedig csak egy emléket kér Andreától. A fénnyel, derűvel és valóra vált vágyálmokkal teli Ábránd mélyén azonban sötétebb álmok bújnak meg, és amikor Andrea az egyik sátorban öccse, Francis legfélelmetesebb rémálmára bukkan, rá kell döbbennie, hogy Ábránd nem a menekülést jelenti, hanem végzetes csapdát. Vajon van-e menekvés Az ellopott álmok cirkuszából Andrea és Francis számára? Lorerei Savaryn első meseregénye csodálatosan elbűvölő és hátborzongató olvasmány.
Na stiahnutie
6,34 €

dostupné aj ako:

Kópé koboldok


A Tündérbirodalomban újra dúl a háború. A három kópé kobold elhagyja Koboldvárost és Rado, a harcos gorid keresésére indul, hogy közösen vegyék fel a küzdelmet a gonosz tündérkirály, Odonel ellen. A tét a Tündérbirodalom további sorsa. Koboldok, goridok, tündérek, sellők, sárkányok végső megmérettetése ez. Aki veszít, elbukik, aki diadalmaskodik, örökre átveszi a hatalmat és az irányítást a Tündérbirodalom összes lakója fölött. Vajon a gonosz tündérkirály, Odonel győr és végleg a káosz lesz úrrá, vagy a három bátor kobold és barátai diadalmaskodnak és újra visszatér a béke Koboldváros kéklő ege alá?
Na stiahnutie
3,94 €

A mi Dózsánk


Négy iskolás, egy töritanár meg egy vizsla. Mit keresnek ők valamennyien 1514-ben? És ráadásul „Kinizsi Pál” feliratú pólóban. (A vizslát kivéve.) A kis csapatnak feltétlenül beszélnie kell Dózsa Györggyel, mielőtt még visszaindulnak a jövőbe. Kezdetét veszi az utazás Temesvárra, amely bővelkedik kalandokban: többek közt összefutnak a gonosz Jumurdzsákkal (aki még nem félszemű) és a gyermek Dobó Istvánnal, a későbbi egri várkapitánnyal. Számos kalamajkába keverednek, néha csak hajszálon múlik az életük. Egyre gyakrabban jut eszükbe: vajon megváltoztathatják a történelmet? Elkerülhető a magyar történelem egyik legvadabb mészárlása és az azt követő megtorlás? Nógrádi Gábor fordulatos, letehetetlen regénye a Dózsa-féle parasztháború 500. évfordulójára jelenik meg, emléket állítva a magyar történelem egyik legizgalmasabb korszakának.
Na stiahnutie
5,07 €

dostupné aj ako:

Karácsonyi cserebere


The Perksons just love Christmas—especially Mom, who starts preparing for the perfect Christmas early in the fall. Sometimes her plans are so ambitious, though, she runs out of steam before Christmas even arrives! For Dad, the most important thing is to have the garden decorated with tons of Christmas lights to delight himself and the neighbors. But the fuses blow nearly every time he comes up with a new lights arrangement! This year the Perksons get the last presents ready in the nick of time. But things don’t play out quite as they planned. Will Christmas still come despite this year’s less-than-perfect preparations?
Na stiahnutie
6,17 €

Valahol, messze


Valahol a föld egy zugában, a „Romlás” utáni kemény időkben él egy közösség, amelyben annak, aki egyedül marad, vagy valami testi hibája van, nincs sok reménye a túlélésre. A sánta Kira kamaszként jut árvaságra, és szomszédai azonnal ellene fordulnak. Ám a társadalmat vezető Őrzők Tanácsa – felismerve a lány különleges művészi tehetségét – nem csupán megvédi tőlük, hanem szinte fényűző körülményeket is biztosít a számára, és egy igen fontos munka elvégzésével bízza meg. Csakhogy a feladat teljesítése közben Kira egy sor rejtéllyel szembesül, és felmerül benne a gyanú, hogy az általa ismert világot irányító emberek titkolnak valamit. Az igazság keresése közben olyan dolgokra bukkan, amelyek örökre megváltoztatják az életét.
Na stiahnutie
5,61 €

dostupné aj ako:

A fiú


Egy napon ájult fiatal lányt vet partra a tenger. A közeli falu lakói, akik befogadják, nem sejtik, hogy egy olyan társadalomból érkezett, ahol az emberek nemcsak a színeket nem ismerik, hanem bizonyos érzelmek is hiányoznak a világukból, s ők boldog együgyűséggel tűrik a szűk elit által számukra kialakított rendet. Claire-t a döntéshozók történetesen szülőanyának jelölték ki, s már tizennégy évesen életet kellett adnia egy fiúnak, akit a szokásoknak megfelelően azonnal elvettek tőle. Ám a gépezet ezúttal nem működött tökéletesen: Claire nem kapta meg a pirulát, amely a társadalom minden tagját megfosztja a zavaró érzésektől, s biztosítja számukra a kétségektől mentes, békés életet. Claire nem tud lemondani fiáról, mindenáron látni akarja, és megtudni, mi lett a sorsa. Így mindent kockára téve elindul, hogy a nyomára bukkanjon.
Na stiahnutie
5,61 €

dostupné aj ako:

Gyémántvadászok


A pergő cselekményű, érdekfeszítő, izgalmas és bájos kölyökkrimi két főszereplője Lopakodó Puma és Prüszkölő Bika nem indiánok, hanem kisdiákok, a nevük pedig Ádám és Tomi. Papájuk, a kissé túl sokat töprengő nyomozó bonyolult feladatot kap, és a gyerekek is nekilátnak a nyomozásnak...
Na stiahnutie
3,66 €

Enola Holmes: A különös krinolin esete


Enola Holmes újabb halálos rejtélybe keveredik: a tét ezúttal szeretett házinénije, egyben pótanyja élete. Enola Holmesnak manapság nem túl sok jut családjából; anyja eltűnt, kedvenc bátyja, Sherlock elől pedig bujkálnia kell. Nem csoda, hogy a már majdnem teljesen süket, a konyhaművészet terén komoly kihívásokkal küzdő, ám aranyszívű házinénijét, Mrs. Tuppert tekinti egyfajta pótanyának. Ám egy nap legnagyobb rémületére arra ér haza, hogy Mrs. Tuppert elrabolták. Ki tehetett ilyet, és miért? És mi köze van ehhez a krími háború zavaros históriájának, illetve a legendás ápolónőnek, Florence Nightingale-nek?
Na stiahnutie
6,34 €

dostupné aj ako:

Emila bolygóközi kalandjai


Emila, a kék bőrű szorizoni kislány egy űrhajóval elrepül a szülőbolygójáról, és izgalmas kalandokba keveredik. Találkozik szörnyekkel, apró állatkákkal, boszorkányokkal, egy varázslóval, és rengeteg érdekes dolgot tud meg az univerzumról, valamint sokat tanul saját magáról is. Ezen kívül még egy óriási meglepetésben is része lesz. Mi az a végtelen? Hogyan néz ki belülről egy űrhajó? Miért álmodunk rosszat néha? Hogyan keletkezett a világegyetem? Miért fontos, hogy odafigyeljünk másokra? Hogyan beszélgetnek egymással a fák? Mit keresnek bálnák az űrben? Többek között ezekre az izgalmas kérdésekre is választ kapsz a könyv olvasása során. Irány az űr!
Na stiahnutie
5,07 €

Papa, ne már!


Samu szereti Papát. Szereti, ha háromszáz kilométerre van tőle, de megőrül, ha csak három méterre. Mert a Papát nem lehet kibírni. A Papa mindenbe beleszól. A Papa mindent jobban tud. A Papa fontoskodik. A Papa vénember létére csajozik. A Papa egyszerűen CIKI! Mióta a Papa Samuékhoz költözött, szerencsétlen Samunak egyetlen nyugodt pillanata sincsen. Még a fürdőszobában sem. Ezt nem lehet kibírni! Segítség, a Papa jön… A Papa itt van… És itt marad örökre. Papa, ne már!
Na stiahnutie
5,07 €

dostupné aj ako:

Segítség, állat!


A polip tényleg hasonlít az emberre? Előfordult már, hogy mégiscsak a gólya hozta a gyereket? Az éhes víziló ráfanyalodik a húsra? És miért hívják így a mosómedvét, ha nem is mos? Amire több évtizede vártak a lelkes olvasók, most végre megtörtént: Nógrádi Gábor folytatta a legendás Segítség, ember! című kötetét. Az új kiadványban harminc állat kapott helyet, akik ezúttal is fergetegesen szórakoztató állatmonológokban mesélnek magukról és fő ellenségükről, az emberről. A szórakoztatás, akárcsak az előző kötetben, most is ismeretterjesztéssel párosul - mire a kiadvány végére érünk, a sok nevetés mellett szinte észrevétlenül megtanuljuk a szereplő állatok valamennyi jellegzetes szokását, megismerjük étrendjét és lakhelyét. A kötet rajzait Ritter Ottó készítette.
Na stiahnutie
5,07 €

dostupné aj ako:

Postarablók


Nem sokkal azután, hogy Gion Nándor Postarablók című ifjúsági regénye nyomdába került, a szedők talán még hozzá se nyúltak a kézirathoz, kirabolták az író szülővárosának postahivatalát, ott a szépen rendezett parkkal szemben, az egykori szövetkezeti otthonban, a színházterem mellett… Igen, pontosan azt, amelyről a regény szól. Pontosan úgy, ahogy azt a könyvben szereplő fiúk tervezték. Ami a regényhősöknek nem sikerült, az sikerült az igazi postarablóknak. Tudniillik ők felnőttek voltak… Valójában örülhetünk is, hogy a gyerekeknek nem sikerült a postarablás. Mert így a nagy vaskassza tartalmánál fontosabbat találtak. És amit találtak, abból mindenkinek jutott. És annak is örülhetünk, hogy legalább egy éjszakára jelmezbe öltöztették és táncmulatságba hívták az egész várost.
Na stiahnutie
5,07 €

Enola Holmes: A rózsaszín papírlegyező esete


Enola a lehetõ legváratlanabb helyen - egy londoni nyilvános mosdóban talál rá legújabb küldetésére. Itt fut össze régi ismerõsével, Lady Cecilyvel, akivel kölcsönösen felismerik egymást. A balkezes kisasszony rózsaszín papírlegyezõjével feltûnés nélkül jelzi korábbi megmentõjének, hogy bajban van - apja szörnyû házasságba akarja kényszeríteni. Enola nagyon jól megvan egymaga is - ahogy édesanyja mindig is mondta -, de ezúttal úgy érzi, akár saját szabadsága árán is össze kell fognia az õt mindeddig üldözõ bátyjával, Sherlockkal, hogy megmenthessék a balkezes kisasszonyt az apja által ráerõltetett házasságtól. Az Edgar-díjas Nancy Springer mesteri módon eleveníti meg a viktoriánus kori Londont az eszes és rettenthetetlen Enola Holmes újabb kalandjaiban.
Na stiahnutie
8,45 €

dostupné aj ako:

Warren Trinásty a trinásťročná kliatba


Ďalšia nádherná kniha o sympaťákovi Warrenovi.Warren Trinásty zdvíha kotvy! Warren si pomaly zvyká na postavenie riaditeľa plávajúceho hotela – a navyše chystá oslavu svojich trinástych narodenín! Samozrejme, nič nejde podľa plánov. Hotel Warren stroskotá na tajuplnom ostrove a jeho kamaráta Skica unesú neznámi votrelci! Warren neváha a s posádkou sa vydáva na odvážnu záchrannú akciu cez šíre moria. No skôr než nájde Skica, musí vyriešiť niekoľko hádaniek: Kde je morský cirkus? Prečo mu otec na narodeniny zanechal neobyčajný prsteň? A, prepánakráľa, čo je Veľký Osmorák?Warren Trinásty a trinásťročná kliatba je kniha plná hlavolamov, hádaniek a stoviek ilustrácií, ktoré potešia a ohromia čitateľov všetkých vekových kategórií.
Na stiahnutie
9,80 €

dostupné aj ako:


V kategórii Dobrodružstvo, Napätie, Western nájdete knihy plné vzrušujúcich príbehov, dobrodružstva a adrenalínu. Tieto knihy vás zavedú do sveta nekonečných dobrodružstiev, nebezpečných situácií a fascinujúcich prostredí.

Knihy v kategórii dobrodružstvo a napätie ponúkajú príbehy plné akcie, dobrodružstva a napätia. Budete sledovať hrdinov, ktorí čelia rôznym výzvam a nebezpečenstvám. Od tajomných ostrovov a stratených pokladov až po nebezpečné expedície a súboje so zlom.

Sledujte špiónov, detektívov a hrdinov, ktorí riešia záhadné vraždy, odkrývajú tajomstvá a čelia nebezpečným zločineckým organizáciám. Všetko je postavené na hrane a vy budete neustále hádať, čo sa stane ďalej. Budete v napätí až do poslednej stránky.

Milovníci westernov budú nadšení našou ponukou kníh v kategórii Western. Prejdite sa po nehostinnom Divokom Západe a zažite dobrodružstvá s dobyvateľmi, pištolníkmi a lovcami odmien. Tieto knihy vám prinesú autentickú atmosféru Divokého Západu, konflikty medzi dobrými a zlými a príbehy o hľadaní spravodlivosti a dobrodružstva. 

Nechajte sa strhnúť príbehmi od Astrid Lindgrenovej, Jeffa Kinneyho, Jorna Liera Horsta, Enid Blyton, či Cressidy Cowell.