! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - História strana 19 z 19

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

A magyar muvelodés századai


Miképpen illeszkedett Magyarország hétszáz éven át az európai kultúrába? Ezt vizsgálta másfél évig jelentkezo beszélgetéseiben- A magyar muvelodés századai- címu rádiómusor. A vizsgálódás széles köru volt: irodalom, zene, építkezés, iskola, a mindennapok kultúrája egyaránt tárgya volt 13 tudós "nyájas beszélgetéseinek" (Rotterdami Erasmus szavaival jellemezte a muvelodéstörténeti sorozat kitalálója, Nemeskürty István is könyve mufaját! Így nemcsak a régi magyar irodalom alkotásai szemléltették kultúránk adott helyzetét, nemcsak a zene - amit a könyv természetesen nem tud hallhatóvá tenni -, hanem sok más is.
Predaj skončil
1,69 €

Az értelem dícsérete


Benedek István (1915 ? 1966) író, orvos, orvostörténész muvelodéstörténeti tanulmánya a 16-17. század gondolkodóiról.
Predaj skončil
1,97 €

Végjáték a Duna mentén


Interjúkötetében Bokor Péter azokat a találkozásait írja meg, amikre filmkészítés közben került sor itthon és külföldön, anyagot gyujtve és megszólaltatva olyan embereket, akik felelos posztokon álltak a második világháborút megelozo években s a háború alatt. A nácizmus Magyarországra küldött, különbözo rangú képviseloi képezik az interjúalanyok egyik csoportját (Veesenmayer, Höttl, Trenker, Novak). Egykori magyar tábornokok és kisebb rendfokozatú katonatisztek a másikat (Lengyel Béla, Hardy Kálmán, Aggteleky Béla, Utassy Loránd, Szent-Miklósy István és mások). "Középvonalba" tartozó egykori állami hivatalnokok a harmadikat (közülük rendkívül izgalmasan szólt a múltról Mester Miklós). Megszólal a budapesti Pápai Nunciatúra egykori titkára, aki ma érsek a Vatikánban. Ugyanarról beszélnek, s mind más-más oldalról világítja meg azt a kérdést: mi történt, hogyan és legfoképpen miért a tragikus 1944-es esztendoben. A kötet 1982-ben jelent meg, így nem hiányoznak belole a nyilvánvaló aktuálpolitikai áthallások - ám ezek ellenére is érdekes olvasmány lehet a történelem iránt érdeklodok számára.
Predaj skončil
2,25 €

Gólyavári esték - A gondolkodás évszázadai


A Magyar Televízió természettudomány- és technikatörténeti sorozatának anyaga, jelen esetben letöltheto könyv formájában.
Predaj skončil
1,97 €

Az osztrák titok


„Két fő okból kelthet ez az eredetileg német nyelvű olvasóknak írt könyv a magyar könyvpiacon is figyelmet és érdeklődést. Először is a kommunizmus hosszú évtizedei és a rendszerváltás izgalmai miatt a modern Ausztria története, úgy gondolom, alig ismert Magyarországon. Másodszor -s ez az igazán fontos és aktuális ok- az osztrák szomszéd politikai és gazdasági sikerei roppant hasznos és érdekes tanulságokat kínálnak a magyaroknak is. A bevezetőben személyes történetem tükrében mondtam el, hogy miért írtam ezt a könyvet Ausztriáról. Kanyargós életutam ugyanakkor talán éppen ezért teszi lehetővé, hogy egy sajátos őrtoronyból nézve hasonlítsam össze régi és új hazám párhuzamos történetét.” (A szerző)
Predaj skončil
5,02 €