Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Young adults strana 15 z 40

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Állatkommandó


„Eltűnt, ellopták, elveszett! Riadóóó! Hol van az Állatkommandó?”Szikla Szilárd, az Állatkert gondozója az állatkommandósokhoz fordul segítségért. Az eltűnt zsiráfot, Lajost kell megtalálniuk. „A borzalom, ami történt, hogy eltűnt Langaléta Lajos, a giganyakú zsiráf. Már egy hete, hogy teljesen nyoma veszett. Riasztottuk a rendőröket, csendőröket, tűzoltókat, a katasztrófavédelmi szerveket. De Lajos szerveiről semmi hír…”A megbízást elvállalva rögvest nyomozásba is kezd Melák, a „félelmetesen hosszú és rémisztően széles” nagykutya, Gizda, a folyton gizdáskodó kandúr-pandúr és Csúzli, a szárnyas fejvadász, a papagáj, aki mindenre nagy ívben tojik (szó szerint is).S hogy hová tűnt Lajos, az Állatkert sztárja? A kalandos mese végére erre a rejtélyre is fény derül.
Na stiahnutie
4,20 €

Juliette Párizsban


Épphogy kitört a nyári szünet, de Juliette és sosem nyugvó édesanyja máris úton van Párizs felé. Bár Juliette szívesebben heverészett volna Gina barátnõjével a medence partján, így is ámulva csodálja a panorámát az Eiffel-torony tetején, sétahajózik a Szajnán, vásárolgat a Galeries Lafayette-ben, és köt barátságot négy francia fiúval. A fények városának rejtélyes földalatti világa azonban lélegzetelállító kalandot tartogat a kamaszlány számára…A regény végén a Juliette nyomában címû útinapló segít eligazodni az ifjú világjáróknak, és információval szolgál Párizs látványosságairól, éttermeirõl, történetérõl, és nyelvérõl. Ha végeztünk a történettel, feltétlenül töltsük ki a Párizs-kvízt, és ha van kedvünk, a megadott sablon alapján elkészíthetjük saját útinaplónkat is, ha valami izgalmas helyre utazunk!
Na stiahnutie
6,34 €

dostupné aj ako:

Amikor ezt olvasod, én már nem leszek


Daelyn az iskolai kegyetlenkedések céltáblája, tele van lelki sérülésekkel, komplexusokkal. Egy sikertelen öngyilkossági kísérlet miatt nem tud beszélni, a némaság magánya veszi körül. Szeretne elmenekülni az iskolától, a szüleitől, az életétől… Korábbi öngyilkossági kísérletei kudarcot vallottak, de miután rátalál egy honlapra, amely öngyilkosságot tervezők számára készült, már tudja: ezúttal sikerrel jár majd. 23 napja marad, hogy esetleg változtasson a döntésén. És rögtön az első napon találkozik valakivel: egy különös fiúval, aki barátkozni szeretne vele, aki segíteni akar rajta. Megkezdődik a visszaszámlálás.
Na stiahnutie
5,07 €

dostupné aj ako:

Zelená ako smaragd


Ako sa nakoniec dobrodružstvá naprieč storočiami vyvinú? Nenechajte si ujsť záverečnú časť úspešnej série Drahokamy od obľúbenej autorky Kerstin Gierovej!o urobí dievča, keď mu niekto zlomí srdce? Zvyčajne zavolá najlepšej priateľke, dá si čokoládu a celé týždne sa utápa v sebaľútosti. Gwendolyn, nedobrovoľná cestovateľka v čase, však nanešťastie potrebuje energiu na iné veci: napríklad na prežitie. Lebo nitky, za ktoré ťahá zlovestný gróf Saint Germain v minulosti, vytvárajú aj v prítomnosti nebezpečnú sieť. Napriek nešťastnej láske musia spolu Gwendolyn a Gideon nielen tancovať menuet na pompéznom plese v osemnástom storočí, ale zároveň čeliť novým prekážkam – a to v každej dobe… Obľúbená autorka Kerstin Gierová vo svojej úspešnej trilógii oživila najkrajší cit na svete! Emócie ako na hojdačke naprieč storočiami: nechajte sa spolu s Gideonom a Gwen stiahnuť do víru dobrodružstiev. Prekrásna kniha, do ktorej sa okamžite zamilujete!
Na stiahnutie
9,80 €

Vůně Aramteshe Temný květ


V říši Aramtesh mají vůně moc. Sedmnáctiletá Rakel má úžasný talent pro výrobu parfémů, ale ani její mimořádné schopnosti nestačí, aby vyléčila svého umírajícího otce. Zemí se šíří epidemie, která se nevyhýbá chudým ani mocným. Rakel opouští svou vesnici v poušti a odchází do města Aphana v zoufalé naději, že otce zachrání. Namísto toho se stane otrokyní nejvyšší kněžky chrámu, který skrývá mnohá tajemství – záhadné starobylé příběhy, ale i příběhy z Rakeliny minulosti. Královský strážce Ash přísahal, že bude chránit korunního prince Nisaie, a princ na oplátku ochrání jeho tím, že utají Ashovu skutečnou identitu. Jedné osudné noci se drahocenné vonné květy v chrámu ocitnou v plamenech a princ Nisai je otráven. Rakel si uprostřed všeho zmatku uvědomí, že hlavní podezřelou je ona – a že ona jediná ví, kde najít protijed. A i ta nejmenší šance k nalezení léku Ashovi stačí, aby pro ni riskoval, i kdyby to mělo znamenat porušit rozkaz, spojit se s uprchlicí a dát se na útěk. Než jed plně zapůsobí, nesourodá dvojice musí spěchat napříč říší, aby zachránili prince, sami sebe a všechno, co je jim drahé.
Na stiahnutie
9,95 €

dostupné aj ako:

Americká princezná


Intrigy. Škandály. Zakázané romániky. Taký je život americkej kráľovskej rodiny.Keď v 18. storočí Američania získali nezávislosť, nezvolili si Georgea Washingtona za prvého amerického prezidenta, ale vymenovali ho za amerického kráľa. Vitajte v súčasnosti. Korunná princezná Beatrice odjakživa rozumela svojej úlohe vo svete – je nástupníčkou amerického kráľovského trónu a život má naplánovaný do poslednej bodky. Vždy musí byť dokonalá, vždy usmiata, vždy vzorom Ameriky. Na rozdiel od svojich mladších súrodencov Samanthy, s ktorou sú samé problémy, a Jeffa, miláčika celej Ameriky, nemôže spraviť jediný prešľap. Zúfalo túži po ich bezstarostnosti a voľnosti. S týmto osudom by sa zmierila, keby sa šialene nezamilovala do niekoho, s kým nikdy nebude môcť byť.
Na stiahnutie
10,50 €

Nejlepší lži


Dřív Remy Tsaiová věděla přesně, co ji čeká. A teď ani netuší, jak bude vypadat příští den. Kdysi bývala šťastná. Měla svého přítele, Jacka, a Elise, svoji nejlepší kamarádku - svoji spřízněnou duši - která ji chápala líp než kdokoli na světě. Ale teď je Jack mrtvý, zabilo ho několik výstřelů do hrudi - A byla to Elise, kdo stiskl spoušť. Udělala to v sebeobraně? Nebo je za tím něco hlubšího, temnějšího, něco, co by Remy ani ve snu nenapadlo? Zatímco probíhá policejní vyšetřování, Remy zahájí své vlastní, přebírá svoje vzpomínky a pátrá po sebemenším zrnku pravdy, které by dokázalo zachránit přátelství, které pro ni znamená celý svět. V několika prolínajících se časových liniích se odvíjí napínavý psychologický thriller, který zkoumá temnou stránku přátelství a posedlosti.
Na stiahnutie
11,49 €

Algoritmus lásky


Anka od narodenia vyrastala v krutom svete, do ktorého ju priviedla matka. Mala teda jediný cieľ – prežiť. Únik z pasce podsvetia sa jej naskytá až po tom, ako sa stane svedkyňou v procese so svojím úhlavným nepriateľom. S novým menom a životom sa, teraz už Hanka, ocitá v programe na ochranu svedkov. Šanca na nový začiatok pre ňu znamená všetko. Nastupuje na štúdium matematiky, kde stretáva Filipa, s ktorým ju okrem ťaživej minulosti spája aj nezvyčajne silné puto. Dokáže prežiť priateľstvo vzniknuté v extrémnych podmienkach? Alebo je všetko len vysnívaná ilúzia?
Na stiahnutie
8,90 €

Netopierka


„Dospelácke vzťahy sú horšie ako bermudský trojuholník!“ Linda má sedemnásť a vlastný svet, keď nastupuje do novej školy. Číta klasickú literatúru a pôsobí na svoj vek zrelšie ako spolužiačky, no z predošlých škôl si zo sebou ťahá problémy, ktoré sa pokúšali riešiť školskí psychológovia. Ten nový, Erik, ale nemieni pristúpiť na hru som okej, ktorú na neho Linda skúša. Cíti, že za jej čiernym zjavom a rockovými nášivkami na školskej taške sú veľké tajomstvá. Rozohráva atramentovú terapiu a odhaľuje jej zranené miesto. Nečaká však, že nájde omnoho viac. V rockovom klube Aligátor vystupuje skupina Kvety zla. Ich speváčka Netopierka je mladá a výnimočná, ale dokáže odolať tlaku bulváru i spoločnosti, ktorá v mnohom mladým posúva hranice a mätie ich vnímanie sveta? Keď Erik stretáva Netopierku, zbúrajú sa iné hranice. Môže však prežiť cit, ktorý by mal byť pre oboch zakázaný? Toto je neprikrášlený príbeh zo sveta mladých ľudí. O médiách a spoločnosti, ktoré posúvajú hranice, pričom nie všetko, čo napíšu, musí byť pravda...
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Trochu moc


Mike to nikdy neměl lehké. Hrozné dětství, nefunkční rodina, problémové vztahy. I proto se rozhodnul, že se bude spoléhat jen sám na sebe. O to víc jej zaskočilo, když se v jeho životě objevil někdo, komu by Mike chtěl věřit. LGBT+ román.
Na stiahnutie
5,50 €

dostupné aj ako:

Počkám na teba


Pre devätnásťročnú Avery je štúdium na univerzite vzdialenej tisíce kilometrov od domova jediný spôsob, ako uniknúť pred udalosťami spred piatich rokov. V ten osudný halloweensky večer sa jej život zmenil od základov. Teraz netúži po inom, ako stíhať prednášky, nepútať pozornosť, za žiadnych okolností si nesnímať náramok zo zápästia a pri troche šťastia si nájsť nových priateľov. Hneď v prvý deň sa však na chodbe zrazí s vychýreným krásavcom Camom a ten jej plány naštrbí. Cam je stelesním dievčenských snov – príťažlivý modrooký študent s pozoruhodnou schopnosťou vyvolať u Avery túžbu po tom, čoho sa už dávno zriekla. Vie, že by sa ho mala strániť, ale šarmantnému, vtipnému Camovi nemožno odolať. Lenže kde to iskrí, hrozí aj vzplanutie. Avery sa už raz škaredo popálila a následky si nesie dodnes. Ani diaľka ju neuchránila. Niekomu zrazu veľmi záleží na tom, aby Avery na incident z onej noci nezabudla, a začne jej posielať zvláštne výhražné e-maily a esemesky. Teraz už Avery nemá na výber.
Na stiahnutie
9,00 €

dostupné aj ako:

Sestřička


Nenávist je nesmrtelná. Alex si myslí, že posedlost její mladší sestry Kasey starou panenkou je jen bláznivý rozmar. Pak se ale začnou dít další záhadné věci: dveře se samy od sebe otevírají a zavírají, voda na vypnutém vařiči vře. Dům se mění a mění se i Kasey. Její oči už nejsou modré, ale zelené. Mluví archaickým jazykem a na některé věci si vůbec nepamatuje. Roztomilá holčička je pryč, a nová Kasey – je rozzlobená.
Na stiahnutie
12,21 €

Americká princezna


Po vítězství Ameriky nad britskou armádou nabídl lid generálu Georgi Washingtonovi korunu. O dvě a půl století později jeho rod zemi stále vládne. Čím blíže je okamžik, kdy se má z princezny Beatrice stát první americká královna, tím více ji ta představa děsí. A pak jsou tu druhorození: Samantha a Jefferson. Nikdo s nimi nepočítá, ale láska a intriky prorůstají všemi patry královské rodiny – a kolotoč vztahů, pozlátka a klevet se roztáčí naplno…
Na stiahnutie
12,21 €

Noci běsů


Před dvanácti lety ze zapadlé vesnice v pohraničí, kde platí vlastní pravidla a lidé stále věří ve staré bohy, zmizely beze stopy čtyři děti. Teď se vrátili jako dospělí lidé. Mezi nimi i Astrid Mahlerová. Ona ani ostatní si nepamatují, kde celou dobu byli a co se jim stalo. Netuší, kde zůstal čtvrtý zmizelý – Astridin bratr Max. Během podivných zimních večerů na přelomu roku, kdy se podle pověr stírá hranice mezi světem reálným a magickým, se musí Astrid vypořádat nejen se strachem, ale i s rodinnými tajemstvími. Tuší, že za nocí, kdy pátrá po bratrovi, kráčí vesnicí stvoření, která do našeho světa nepatří? Jsou její děsivé sny jen obyčejné noční můry, nebo mají ke skutečnosti blíž, než by si kdo pomyslel?
Na stiahnutie
12,21 €

Navždycky


Láska přes messenger. Feel-good romance ze střední. Mei Bradleyová se pomalu smiřuje s tím, že dopis z Bradavic už nedorazí. Tuhle nespravedlnost naštěstí zmírňuje čokoláda, kterou fakt miluje! Když už jsme u toho, miluje i svého nejlepšího kámoše Travise, ale to mu nemůže říct, aby všechno nepokazila. U jejího úhlavního nepřítele Liama není co pokazit, protože s tím válčí už od třetí třídy. Přestane Liam někdy prudit? Uvidí Travis v Mei víc než jenom kamarádku? A dojde konečně i na vysněné rande?
Na stiahnutie
12,21 €

Skřivánci ve válce


Dojemný příběh o lásce a obětavosti Klárka a její bratr Petr tráví každé léto v Cornwallu společně se svými prarodiči a charismatickým bratrancem Rupertem. Ale idyla končí každé září, kdy se Petr a Rupert vrací do internátní školy a Klárka se nudí v domě svého otce, jenž pořád není doma. A stín katastrofy se blíží. A když Rupert vyráží jako voják do zákopů první světové války, Klárka má pocit, že teď se konečně vše změní. Ovšem nic není takové, jak si představovala. Dokáže celá její rodina přežít běsnící válku? A spatří ještě někdy Ruperta?
Na stiahnutie
10,25 €

Najlepšie lži


YA psychologický triler o temnej stránke toxického vzťahu dvoch kamarátok. Remy bola kedysi šťastná. Mala super frajera Jacka a tú naj kamošku, Elise, pre ktorú by spravila všetko na svete. Jack však zomrel. Zastrelili ho. A Elise je tá, čo stlačila spúšť. Šlo o sebaobranu? Alebo o niečo temnejšie, skryté hlbšie, než si Remy kedy dokázala predstaviť? Polícia hľadá odpovede a Remy sa čoraz viac ponára do vlastných spomienok, hľadá aspoň útržok pravdy, ktorá by mohla Elise, jej spriaznenú dušu, zachrániť. Aspoň kúsok pravdy v pavučine lží, ktoré zamorili to, čo sa spočiatku zdalo ako začiatok jedného krásneho priateľstva.
Na stiahnutie
9,99 €

dostupné aj ako:

Vyber si svůj šťastný konec


Měj osud ve svých rukou! Gamebook pro holky, kde si můžeš vybrat, kam dál! Je poslední den školy a Frankie Jonesovou čeká dlouhé, horké nudné léto, kde jejím jediným parťákem bude kytara. Ale pak BUĎ… Dostane příležitost odjet do Londýna, kde se uvidí se svým rozkošným kamarádem Jackem. Zajiskří to znovu, nebo se nad něj konečně povznese? NEBO Její táta ji pozve na prázdniny na pláži. Uvidí se spolu vůbec, nebo je to jen záminka, aby měl táta čas na svou novou přítelkyni? Vyber si, kam se bude příběh ubírat!
Na stiahnutie
9,75 €

Uteč!


Je lepší postavit se svým démonům, nebo před nimi utéct?  Hanna má všechno, po čem lidé obvykle touží: milující rodinu, bohatého partnera i vidinu úspěšné kariéry. Většina žen by po takovém životě skočila, Hanna se před ním rozhodla utéct. Na své pouti za nalezením odpovědí potká Jaye. Uzavřeného motorkáře, který ukrývá děsivou minulost. Pomůže mu pouto, které mezi nimi vzniká, překonat traumata, která ovlivňují celý jeho život? Najde Hanna to, co hledá, nebo jejich nebezpečná jízda skončí pohromou?
Na stiahnutie
10,25 €

V knižnej kategórii Young Adults objavíte fascinujúci svet literatúry pre mladých, ktorá kombinuje dobrodružstvo, emocionálnu hĺbku a osobnostný rast.Tieto knihy sú určené pre mladých čitateľov, ktorí hľadajú príbehy, ktoré ich oslovia, inšpirujú a pomáhajú im porozumieť svetu a sebe samým.

Kategória kníh Young Adults je plná rozmanitých žánrov, vrátane romantiky. Prinášame vám silné a autentické postavy, ktoré čelia výzvam, objavujú svoju identitu a nachádzajú svoje miesto vo svete.Knihy z kategórie Young Adults ponúkajú dobrodružstvo, napätie, lásku a komplexné témy, ktoré sa týkajú tém, ktoré sú pre dospievajúcich dôležité a udalostí, ktorými v tomto veku prechádzajú.

Teenageri nájdu v knihách príbehy, ktoré sa ich dotýkajú a otvárajú diskusiu o dôležitých témach, ako je sebaprijatie, priateľstvo, láska, rast, utváranie hodnôt a nájdenie svojho miesta vo svete. Tieto knihy ponúkajú nielen zábavu, ale aj príležitosť na sebarozvoj a porozumenie komplexnosti dospievania.