! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Hudba - noty, spevníky, príručky strana 5 z 5

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

A magyarock története 1.


Jávorszky Béla Szilárd és Sebők János eredetileg 2005-ben és 2006-ban megjelent kétkötetes kultúrtörténeti műve a hazai pop- és rockzene huszadik századi fejlődéstörténetének mindmáig egyetlen átfogó könyves feldolgozása. A kötet 2011 óta nem kapható kereskedelmi forgalomban. A Kossuth Kiadó most arra vállalkozik, hogy ezt a maga nemében páratlan kötetet 2019-ben ismét elérhetővé teszi az érdeklődők számára. Nem egyszerűen csak újrakiadva, hanem mind szövegében, mind képanyagában felfrissítve, illetve a populáris zenei kutatás azóta elért eredményeinek beépítésével ki is bővítve az eredeti kiadványt. A fotóval gazdagon illusztrált, élményszerű visszaemlékezésekkel, interjúkkal tarkított kétkötetes mű felépítésében, kiállításában, szellemiségében követi a szerzőpáros négyrészes nemzetközi rocktörténeti könyvsorozatát. Egyszerre kultúrtörténeti munka, szakkönyv és olvasmányos sztori, melyet nemcsak a közművelődésben, az oktatásban és a médiában dolgozók használhatnának alapvető forrásként, hanem a műfaj iránt érdeklődő laikusok is.
Na stiahnutie
10,68 €

Miki Volek


Miki Volek, nekorunovaný král českého rock and rollu, se utápěl v alkoholu, který kombinoval s léky proti depresím... Jeho vizáž i projev byly na začátku šedesátých let něčím nevídaným. Blonďák v tmavých brýlích, křiklavé košili, přiléhavých černých kalhotách, s řetězem na krku a s masivním zlatým prstenem. Nepřehlédnutelný, kontroverzní. Miki Volek obětoval rock and rollu úplně všechno. Když byl jeho styl v kurzu, byl nejzářnější hvězdou, jakou jen mohl být. Když v kurzu nebyl, protloukal se, jak se dalo. V devadesátých letech byl už fakticky na dně. Na veřejnosti se moc často neobjevoval, natož aby vystupoval. Tělo, celý život dopované alkoholem a rozličnými farmaky, postupně vypovídalo službu, cirhóza jater v pokročilém stadiu, deprese bušily na dveře neustále. Tělo Mikiho Volka našli v žižkovském bytě až po deseti dnech. Nejdivočejší představitel domácího rock and rollu a idol šedesátých let zemřel před dvaceti lety.
Na stiahnutie
9,26 €

A jazz évszázada


Mi a jazz? „A jazz nem korlátozható meghatározások vagy szabályok által. A jazz mindenek felett az önkifejezés teljes szabadságát jelenti.” – Duke Ellington Amikor a műfaj egyik alapító atyjának, Louis Armstrongnak feltették ezt a kérdést, hogy mi a jazz. Erre így válaszolt: „Ember, ha ezt kérdezned kell, soha sem fogod megtudni”. Szellemes replika, de nem lenne célravezető, ha mi is ilyen válasszal hessegetnénk el az érdeklődőket. Akkor meg se vennék ezt a könyvet, hazamennének, leülnének a számítógép elé és rákattintanának a Wikipediára, ahol ez olvasható (de könyörgünk, ez ne tántorítsa el a könyvtől a nyájas olvasót. Mi nem akarjuk, hogy elveszítse a fonalat rögtön az elején egy olyan idézettel, amit mi magunk is nehezen emésztgetünk):ú „A jazz egy zenei stílus, amelyre jellemző a blue note-ok (vagyis az európai hangnemek hangközeinek módosításából, a leggyakrabban a terc, ritkábban a szeptim és a kvint nem egészen félhangnyi szűkítéséből született hangok), valamint szinkópák, szving és párhuzamos ritmusok alkalmazása (erről részletesebben és remélhetőleg kevésbé bonyolultan a 3. fejezetben – a szerk.). Az előadók sokszor válaszolgatnak egymás játékára vagy improvizálnak az előadások alatt. Ez az első olyan művészeti stílus, amely az Amerikai Egyesült Államokban alakult ki.” Aki ettől sem lett okosabb, az vágjon neki a könyvnek, használja a mellérendelt hangzó példákat abban a reményben, hogy menet közben fény derül mindenre.
Na stiahnutie
8,45 €

Az opera négy évszázada


A szubjektív operakalauz új szemszögből vizsgálja a műfajt: hogyan válnak jeles irodalmi alkotások a librettisták közreműködésével zeneművekké. A több mint negyven zeneszerzőt és majd’ hatvan operát ismertető kötetet anekdoták, eddig ismeretlen adalékok színezik, a szerzőtől megszokott hozzáértéssel, ugyanakkor rendkívül szórakoztató stílusban.
Na stiahnutie
5,61 €

A magyar jazz története


A magyar jazz történetét átfogóan feldolgozó első olyan könyv, amely nem feltétlen a szűk szakmának, hanem a szélesebb nagyközönségnek szól, szakszerű, de közérthető, olvasmányos stílusban. Olyan muzsikusnagyságokról, mint Martiny Lajos, Kovács Gyula, Pege Aladár, Vukán György, Szakcsi Lakatos Béla, Dés László, Szabados György, Dresch Mihály, Tóth Viktor vagy Oláh Kálmán, s olyan korszakos formációkról, mint a Benkó Dixieland Band, a Syrius, a Kis Rákfogó, az Interbrass, a Trio Stendhal, a Trio Midnight vagy a Modern Art Orchestra. A magyar jazz története egyszerre kultúrtörténeti munka, szakkönyv és olvasmányos sztori, melyet nem csak a közművelődésben, az oktatásban és a médiában dolgozók használhatnak alapvető forrásként, hanem a műfaj iránt érdeklődők is.
Na stiahnutie
6,73 €

dostupné aj ako:

Harry


Tudj meg mindent Harry Stylesról, a földkerekség legdögösebb fiúcsapatának legszexisebb tagjáról Alice Montgomery vadonatúj életrajzi könyvében. Amikor Harry Styles meghallgatásra jelentkezett az X-Faktorba, még nem sejthette, hogy hamarosan otthagyja az iskolát, szombati munkáját a pékségben, az ismeretlenséget és az átlagos életet. A One Direction bejutott a döntőbe, lemezszerződést nyert, és nem telt sok időbe, hogy Harry arcával legyenek tele a hálószobák országszerte. De hogy birkózott meg Harry új keletű hírnevével? Mi történik, amikor a brit vihar végigsöpör Amerikán? Harry a lányvadító csábos zöld szemével és göndör fürtjeivel gyönyörű nők gyűrűjében találta magát. De mi igaz a pletykákból? Íme, a teljes igazság Harry kapcsolatairól Carolin Flackkel, Taylor Swifttel és a férjezett Lucy Horobinnel. Mik Harry és az 1D tervei? Alice Montgomery könyvéből minden kiderül arról, miként akarja Harry Style és az 1D többi tagja meghódítani a világot.
Na stiahnutie
5,61 €

dostupné aj ako:

Clandestino


Manu ?Chao egyszer Kolumbiában turnézott egy cirkuszi társulattal, és egyszerre tárgyalt a kormánycsapatokkal, lázadó gerillákkal, és drogcsempészekkel – akkor azt írták, ez „nem is rock’n’roll-turnéhoz hasonlít, inkább Napóleon visszavonulására Moszkva alól”. Mert Manu Chao így dolgozik: mindent másképpen csinál. Több millió lemezt eladó rocksztár, aki inkább a barátainál alszik a padlón, és nem ötcsillagos szállodákban; antiglobalizációs aktivista, aki a prostituáltak jogaiért küzdőkkel barátkozik Madridban, vagy a zapatista vezetővel, Marcos alparancsnokkal Chiapas-ban; visszahúzódó remete, aki otthonosan mozog a latin-amerikai színpadok százezres közönsége előtt is. A Clandestino írása 5 évig tartott: Peter Culshaw eddig követte Manut szerte a világon – Barcelonában, New Yorkban ivott vele bárokban, az utolsó pillanatban meghívták egy jótékonysági koncertre a Szahara közepén álló menekülttáborba, Mexikóban a drogbandák rémtettei miatt elmaradt koncertekre, vagy Buenos Aires-be, ahol Manu egy elmegyógyintézet lakóival készített közös lemezt. A végeredmény: a valaha írt egyik legérdekfeszítőbb zenész-életrajz!
Na stiahnutie
5,61 €

dostupné aj ako:

A Felkelő Nap Háza


Ebben a könyvben ismeretlen ismerősökkel találkozik az olvasó. Olyan dalokkal, amelyek többségét valószínűleg maga is énekelte már, de amelyek közül alig néhánynak volt eddig magyar szövege. Ki ne fújta volna el életében legalább egyszer, halandzsázássá vált latinnal a Gaudeamus igiturt, és ki ne ismerné -ha a szövegben a címnél nem is jutott tovább- a Hava nagilát?
Na stiahnutie
2,79 €

dostupné aj ako:

Bánk bán


Huszonegy kötetben, valóságos kiskönyvtárban mutatjuk be az operairodalom remekeit. Az e-könyv sorozat visszarepíti olvasóját az operák aranykorába. Szenvedély, szerelem, ármánykodás - elsöprő érzelmek, amelyeket a világhírű zeneszerzők az operairodalom örökbecsű darabjaiban megjelenítenek. Az érdekes és tartalmas kötetekben egy-egy világhírű opera szerzőjének életéről, munkásságáról, a leghíresebb felvételek keletkezéséről, az előadóművészekről, az opera tartalmáról és magyarországi vonatkozásairól olvashatunk. 
Na stiahnutie
1,10 €

dostupné aj ako:

A Péter-templom karnagya


1585-ben hatalmas népünnepély zajlott a Szent Péter-székesegyház előtti főtéren. Monumentális márványobeliszket állítottak föl, csúcsára erősítették a szent kereszt egy darabját, s a pápai énekkar Palestrina egyik himnuszát adta elő, a szerző vezényletével. Róma az ezerötszáznyolcvanas évekre zenei világközponttá fejlődött, s ez Palestrina munkásságának köszönhető elsősorban. Műve hatalmas hagyomány, utolsó láncszeme, összefoglalása a több évszázados egyházzenei örökségnek.Ez a könyv, amely a zenei kalandregénynek egyik legizgalmasabb darabja, Palestrina mozgalmas életének története.
Na stiahnutie
2,79 €

dostupné aj ako:

Beethoven élete


Romain Rolland nem szokványos életrajzot írt. Hatalmas szakirodalmi tájékozottsága alapján szinte önéletrajzot, egyfajta Naplót készített a szeniről. Amilyen rövid ez a biográfia, olyan hatásos: egy ember, a zsen áll előttünk, minden küszködésével, szerelmeivel, csalódásaival és nyomorával. Ahogy Rolland bemutatja, úgy kétszeresen igaznak érezzük: Teher alatt nő a pálma. Valóban: Beethovent egész életében csapás csapásra éri: hogy ettől jobbak lettek-e művei? Nem tudjuk. De egy biztos: a rengeteg tragédia, csapás és szerencsétlenség csak megedzette jellemét: lehet, hogy zsenialitása ezek hatására szökkent szárba: legalábbis Romain Rolland ezt sugallja… A kötetet Mikes Lajos értő műfordításában adjuk közre.
Na stiahnutie
2,79 €

Šťastné blues


Málo známá i zcela neznámá fakta o životě geniálního skladatele i muzikanta Jaroslava Ježka (1906 Praha – 1942 New York), jehož písničky zná snad každý. Téměř nevidomého člověka, který strávil jako dítě šest let ve slepeckém ústavu. A poté se vlastní pílí vypracoval ve víc než důstojného spolupracovníka Voskovce a Wericha imnoha dalších umělců své doby. Přepracované a rozšířené vydání monografie objevující Ježkovu společenskou aktivitu v boji proti fašismu i přinášející pravdivý příběh lidí, kteří ho v americkém exilu v roce 1941 připravili o možnost vystoupit se svou Sonátou na mezinárodním hudebním festivalu. Známý popularizátor V+W, Osvobozeného divadla, Miroslava Horníčka odhaluje také Ježkův soukromý a milostný život.
Predaj skončil
11,77 €

501 Kytarových akordů


Tento kompaktní slovník obsahuje více než 500 akordů spolu s jejich nejčastějšími tvary a uvádí jasné fotografie, jednoduché diagramy a návody. Kroužková vazba umožňuje rozložit knihu pro snadnou manipulaci během hraní. Nákresy prstokladu pro každý akord jsou jasně popsány v tabulce. Poznámky k technice jsou vždy uvedeny u řad akordů, které s nimi souvisí. Ať už preferujete rock, pop, blues, soul, jazz, funk, country nebo klasickou kytaru, tato kapesní příručka vám představí techniky pro skvělou hudbu z vašeho nástroje a pomůže vám stát se opravdovým mistrem akordů!
Predaj skončil
13,99 €

dostupné aj ako:

Naše ukolébavky


Nejkrásnější české a moravské ukolébavky doplněné jednoduchým notovým zápisem a něžnými ilustracemi. Hajej, můj andílku, Spi, mé malé poupě, Děťátko malý, Sluníčko zašlo a téměř dvacet dalších. Ideální dárek k narození miminka!
Predaj skončil
8,69 €

Zenészekkel ?– zenéről


Varga Bálint András a hazánkban hangversenyző legkiválóbb külföldi (és külföldön élő magyar) muzsikusokkal készített érdekes interjúiból válogattunk egy csokorra valót. A kötet érdekes, olvasmányos stílusban foglalkozik a korszerű előadóművészet számos fontos problémájával, tanulságos és egyben változatos képet nyújtva a művészek egymástól eltérő „ars poetica”-járól. De megismerkedünk életpályájukkal és az életről alkotott felfogásukkal is. Zeneszerzők, előadóművészek mellett világhírű kritikusok is megszólalnak, és mivel a legkülönbözőbb irányzatok hívei mondják el véleményüket, a kötet szinte vitairatként hat, de az olvasónak kell eldöntenie, hogy melyik nézethez csatlakozik. Huszonnyolc riportban huszonnyolc közismert művész szólal meg a könyv lapjain, s mindegyik sokat nyújt a zenekedvelő közönségnek.
Predaj skončil
1,69 €

Toto je miesto, kde sa stretávajú hudobníci a hudobní milovníci, aby našli inšpiráciu, vzdelávacie materiály, či notové záznamy, ktoré ich povedú ich hudobnou cestou.

V tejto kategórii nájdete rozmanité zdroje hudobného bohatstva. Noty vám poskytnú možnosť naučiť sa hrať rôzne hudobné skladby, od klasických až po súčasné hity. Spevníky vám umožnia spievať vaše obľúbené piesne, či už sami alebo v skupine. Hudobné príručky vám poskytnú užitočné rady pre hranie na hudobné nástroje, komponovanie, skladanie a ďalšie hudobné aktivity.

Nezáleží na tom, či ste začiatočník alebo pokročilý hudobník, tu nájdete zdroje, ktoré vás podporia na vašej hudobnej ceste. Od notových záznamov pre klavír, gitaru, husle a ďalšie nástroje až po spevníky s textami piesní z rôznych žánrov a ér. Táto kategória je základom pre všetkých, ktorí sa chcú ponoriť do sveta hudby, tvorby a prenosu emócií prostredníctvom tónov a melódií. Objavujte hudobný svet v jeho rôznorodosti a kráse.