! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Alternatívna medicína - ostatné strana 3 z 4

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Kifürkészhetetlen


Amikor ?egy idegen civilizáció küldötte érkezik a Földre, úti céljául a torontói Royal Ontario Museumot választja. A múzeum egyik munkatársával, Thomas Jerichóval lép kapcsolatba, aki meglepődve veszi tudomásul, hogy Hollus, a pókszerű lény bolygónk történelmét jött tanulmányozni, párhuzamokat keresve más civilizációk sorsával. Nem kisebb feladatra vállalkozott ugyanis, valamiféle kívülről rákényszerített rendezőelv nyomait kutatja a világegyetemben, más szóval Isten létének bizonyítékát.Az ateista Jericho saját kételyeivel küzdve segíti Hollus munkáját, de az egyre meggyőzőbb érveket mind nehezebben utasíthatja el. Vajon ha létezik Isten, mi a célja velünk, emberekkel? És érdemes-e egyáltalán kutatni szándékai után, hiszen az Ő útjai köztudottan kifürkészhetetlenek. Kanada legsikeresebb SF-szerzője a Lélekhullám után ezzel a regényével ismét a tudomány és a hit világának metszéspontjaira irányítja a reflektorfényt. Gondolatébresztő művét a megjelenését követő évben több díjra jelölték, és azóta is élénk vitákat generál olvasói körében.
Na stiahnutie
5,61 €

dostupné aj ako:

A kárhozott város


A ?város az égbe nyúló, megmászhatatlanul sima fal és a feneketlen Szakadék közé szorítva éli mindennapinak igazán nem mondható mindennapjait. Lakói – németek, amerikaiak, oroszok, japánok, kínaiak, svédek és még ki tudja, hogy hányféle náció fiai-lányai – sokat vitatkoznak arról, vajon a Földön vagy egy másik bolygón, esetleg egy másik galaxisban vannak-e. Csak azt tudják, hogy valamennyien önként vállalták (ki az életét mentve, ki lelkesedésből, esetleg puszta kíváncsiságból), hogy részt vegyenek a Kísérletben. Csakhogy a Kísérletről nem tudnak, nem is tudhatnak semmit, hiszen ha tudnák, miről van szó, az befolyásolhatná viselkedésüket, cselekedeteiket… Így viszont lassan megszokják a legképtelenebb dolgokat, a Várost váratlanul elárasztó majmokat, a helyet önkényesen változtató Vörös Épületet, az abszurdnál abszurdabb rendelkezéseket is, hiszen ki tudja… A Kísérlet az Kísérlet.A tudományos-fantasztikus irodalom klasszikusnak számító Sztrugackij fivérek nevét a műfaj magyar rajongói is jól ismerik. A kárhozott város című regényük nagyon sokáig nem jelenhetett meg, a szovjet rendszer talán nem szerette volna, ha az olvasó megtudja, miről is szól a Kísérlet…
Na stiahnutie
7,01 €

dostupné aj ako:

Kívánságok háza


A ?dzsungel könyve világhírű szerzője, az 1907. év irodalmi Nobel-díjasa kitüntetett helyet foglal el az irodalomtörténet panteonjában. Azt azonban csak kevesen tudják róla, hogy számos fantasztikus, sőt tudományos-fantasztikus történetet is írt. Kötetünk ezek legjavát nyújtja át csokorba kötve. Találkozhatunk bennük tengeri szörnyekkel, kísértetekkel, öntudatra ébredt gépezetekkel, de olvashatunk a múlttal létesíthető rádiókapcsolatról, az első mikroszkópról és a bolygómozgások emberi testre gyakorolt hatásairól. A kötet legnagyobb részét pedig két, egymáshoz kapcsolódó kisregény teszi ki, amelyek elképzelt futurisztikus világában a légi közlekedés a mindennapok részévé vált, és a forgalmi irányítóközpontból a totalitárius hatalom elnyomó szervezete lett. Orwelli és wellsi látomások váltakoznak könnyedebb hangvételű írásokkal ebben a különleges gyűjteményben, melynek darabjai egytől egyig most olvashatók először magyar fordításban, új megvilágításba helyezve egy irodalmi nagyság munkásságát.
Na stiahnutie
5,61 €

Az utolsó ember


A 21. század második felében újra felüti fejét a pestis szörnyű réme, és a Közel-Kelet felől támadva tizedelni kezdi a civilizált világ lakosságát. Az egyre elkeseredettebb emberek helyzetüket folyamatos háborúskodással teszik még elviselhetetlenebbé, és a Föld népessége mind rohamosabb ütemben fogyatkozik.Vajon visszafordítható-e a folyamat, vagy fajunk végérvényesen kihalásra ítéltetett? E kötettel nem egyszerűen egy újabb fantasztikus regényt adunk olvasóink kezébe. Mary Shelley műve nemcsak az angol, de a világirodalom klasszikusa is, amelyben a Frankenstein szülőanyja megteremtette az évtizedekkel később divatossá váló világvége-történetek ősét.Ez az elgondolkodtató, filozofikus regény látnoki erővel jósolja meg a jövőt, és megíródása óta, ha lehet, csak még időszerűbbé vált – bizonyság erre az is, hogy most készül belőle film az Egyesült Államokban.
Na stiahnutie
7,01 €

A halhatatlanság halála


A halhatatlanság halála az időutazás modern regénye. Isaac Asimov az atomkor olvasóinak új világot tár fel: nem a csillagok, nem az űrutazás felé vezető utat, hanem az egymás mellett létező különböző Valóságokat irányító Halhatatlanok világát. Ám a tökéletes Halhatatlanság létezése egyetlen hajszálon függ. Elég egyetlen elhatározás, egyetlen mozdulat és a tökéletes rend, a Halhatatlanok uralma mindörökre eltűnik. Kitől függ a Halhatatlanság léte vagy halála? Ki teheti meg azt az egyetlen végzetes mozdulatot? A világhírű tudós színes és lebilincselően fordulatos regényében korunk egyik legizgalmasabb problémáját feszegeti: az idő relativitását és a konkrét történelmi korhoz való kötöttség és felelősségérzet megnövekedését.
Na stiahnutie
5,61 €

dostupné aj ako:

Misztérium


Törökországi ásatások során különleges leletre bukkan egy amerikai régészcsapat: leginkább kődarabra hasonlít, de radioaktív sugárzást bocsát ki, és a fizikai paraméterei meghatározhatatlanok. Az USA kormánya azonnal benyújtja igényét a leletre, s egy michigani kisváros, Two Rivers közelében épült kutatólaborban kezdik el tanulmányozni. Az első tesztek lefuttatása során azonban végzetes hiba csúszik a számításokba, és egy hatalmas robbanás egyszerűen kiszakítja a várost a földi téridőből, egy párhuzamos univerzumba röpítve azt át mindenestül. Az új környezet hiába hasonlít megtévesztően egykori otthonukhoz, az idegen világba vetődött emberek a kapcsolatfelvételi kísérletek keserű kudarcai nyomán kénytelenek szembesülni azzal, hogy kis közösségük sem technikai színvonalát, sem társadalmi berendezkedését tekintve nem kompatibilis ennek a Földnek az elvárásaival.
Na stiahnutie
5,61 €

dostupné aj ako:

Bogár a hangyabolyban


Lev Abalkin Progresszor eltűnt. Utoljára a Szigetbirodalom politikai csatározásaiba keveredett bele, majd hazarendelték. Azóta valahol a Földön bújkál, de hogy a lelkiismerete elől, vagy egy idegen civilizáció sötét megbízását teljesíti, nem tudni. Csak egyvalaki találhatja meg: Makszim Kammerer, a KONBIZ-2 különleges ügynöke, aki valamikor maga is Progresszornak készült. Kammerer pályája kezdetén maga is megjárta a Szaraks bolygó birodalmainak intrikákkal terhes világát, ám Abalkin esete még őt is megoldhatatlannak látszó rejtéllyel szembesíti. Egyre inkább úgy tűnik, ez a nyomozás akár a józan eszébe kerülhet, sőt az életébe.
Na stiahnutie
5,61 €

S.T.A.L.K.E.R. - Halálos zóna


A csernobili atomkatasztrófa kiürített és lezárt területe az elszánt kincsvadászok paradicsoma. Ez a paradicsom azonban cseppet sem veszélytelen. A sugárzás ellen még viszonylag egyszerű védekezni, gyógyszerekkel és megfelelő öltözékkel. Ám a környéken egyre jobban elszaporodnak a különböző szörnyek és mutánsok, sőt anomáliák is megjelennek, ahol a földi fizika törvényei megszűnnek működni, s átadják helyüket valami érthetetlenebbnek és fenyegetőbbnek. A mutációkat vizsgáló Ivan Szivercev biológusnak egy helyi maffiózó visszautasíthatatlan megbízást ad: járjon végére annak, a baljós Zóna hatásai hogyan nyújtózhatnak immár a szigorúan őrzött terület határain túlra. Egy tapasztalt stalker, Kex, valamint annak zöldfülű segédje társaságában veszi fel a harcot az ismeretlennel.
Na stiahnutie
5,61 €

dostupné aj ako:

Andrej és a Föld zarándokai


A Krokodil becenévre hallgató Andrej Sztroganov huszonhét éves tolmács és fordító váratlanul a Galaktikus Migrációs Hivatalban találja magát, ahol közlik vele, hogy elfogadták kérelmét, kiemelték földi létéből, és a messzi Raa bolygóra kerül. Ám nem csak térben távolodik el otthonától: a Raa jelene ugyanis a földi jura korszakkal esik egybe. Andrejnek fogalma sincs, miért választotta a menekülést, mivel a tranzakcióért eddigi életének két utolsó évével kellett fizetnie, így nem tudhatja, mi történt vele ez idő alatt. Csak annyira emlékszik, hogy feleségétől elvált, és az asszony valahova külföldre távozott kisfiukkal együtt, és sejti, hogy a gyerekkel történt vagy történni fog valami rossz. Szeretne visszatérni, de a Földön ekkor még a dinoszauruszok sem jelentek meg… A Raa idilli, nagyon békés világ, természetes a környezet, és humánus a társadalom, mindenkiről gondoskodnak. Igaz, az itt élők két csoportra oszlanak. A gyerekeket születésüktől fogva felkészítik a nagy Próba letételére, ezt kamaszkorukban kell teljesíteniük. Akinek sikerül, teljes jogú polgár lesz, ura önmagának, részt vehet a döntésekben. Aki nem teljesíti a Próbát, függő helyzetbe kerül: mentort kell választania, aki rendelkezik sorsáról, de gondoskodik is róla. A bevándorlóknak szintén jogukban áll letenni a Próbát, de eddig senki nem vállalkozott rá. Krokodil úgy dönt, belevág…
Na stiahnutie
5,61 €

Arszen és a játék hatalma


Arszen egy átlagos fiú – átlag feletti képességekkel, ha szenvedélyére, a számítógépes játékokra gondolunk. Függőségét felismeri és kihasználja egy forradalmian új játékokat gyártó cég, akiknek Arszen hamarosan első számú tesztjátékosa lesz, miközben valódi élete, iskolai tevékenysége darabokra hullik – de a Játékhoz képest ez semmit sem jelent neki. Aztán egy napon Arszen gyanakodni kezd, hogy a virtuális valóság határát feszegető játékokat gyártó vállalat célja esetleg valami más lehet, mint amit mondanak neki – és könnyen lehet, hogy nem csupán emberek szórakoztatása a céljuk, hanem egyenesen az univerzum manipulálása…
Na stiahnutie
5,61 €

dostupné aj ako:

Urflotta-fejlesztési irányelvek


Az Urflotta-fejlesztési irányelvek célja, hogy alapmuként szolgáljon minden késobbi technika kidolgozásához a szakemberek számára. Arról, hogyan kell összeválogatni és kiképezni az urhajósokat? Mire kell ügyelni egy urhajó tervezésénél és üzemeltetésénél? Hogyan kell irányítani egy urhajót vagy egy urflottát? És mi a teendo, ha kapcsolatba lépünk egy másik értelmes fajjal valahol a világurben?
Na stiahnutie
2,82 €

Kronolitok


Scott Warden szoftvertervező nem a munka hőse, amíg várja, hogy a következő megbízás rátaláljon, családjával Thaiföldön élvezi az életet. Aztán egy nap barátjával megfigyelik, ahogy a szomszédos dzsungelben hatalmas kőoszlop nő ki a földből, letarolva maga körül a növényzetet. És ez az oszlop nem természetes eredetű: oldalán felirat hirdeti egy bizonyos Kuin diadalát ellenségei fölött. De még ez sem minden, mert a felirat szerint a csatára csak 16 év múlva fog sor kerülni!
Na stiahnutie
5,61 €

dostupné aj ako:

Válaszd az életet!


A 22. század második felében a Föld ügynökei, a Progresszorok járják a lakott világokat, manipulációikkal egyengetve a primitívebb társadalmak útját a béke, az összefogás és a galaktikus szövetség felé. Amikor azonban az emberiség szülőbolygóján kerül sor olyan eseményekre, amelyek csakis külső beavatkozásra utalhatnak, pánikhangulat uralkodik el. A Föld biztonságáért felelős szervezet, a Konbiz–2 legjobb nyomozóit állítja rá az ügyre. Makszim Kammerer és Tojvo Glumov hamarosan arra a következtetésre jut, hogy a Vándorok rejtélyes szupercivilizációjának keze lehet a dologban, de vajon mi a céljuk az egésszel? Talán vetélytársat látnak a lendületesen fejlődő emberiségben, vagy fajunk szükségszerű továbbfejlődésének katalizátorai ők? Hová vezetnek a nyomozás szálai, és túlélheti-e a földi civilizáció, ha nyilvánosságra kerülnek a Nagy Felismerés részletei?
Na stiahnutie
5,61 €

dostupné aj ako:

Marsfoglalás


Az alternatív történelmi sci-fi regény 2011-es felújítása a XXI. század elején induló magyar urprogramot mutatja be, ami egy magánkezdeményezésbol fokozatosan népvándorlássá növi ki magát a haldokló Földön. A cél: a magyarság tömeges áttelepítése saját gyártású antigravitációs urhajókkal a Marsra, az ott fölfedezett és üresen álló idegen bázisokra. Nem egyszeruen menekülésrol van szó vagy a kényszer szülte honfoglalásról, hanem a Mars elfoglalásáról.
Na stiahnutie
4,23 €

A 4000 éves menyasszony


Fiatal angol lord kutatja az egyiptomi piramisokat, s egy 4000 éves múmiára bukkan, egy nő múmiájára. Vérátömlesztéssel és hasonló mesterkedésekkel sikerül életre keltenie: a nő szépsége magával ragadja. Szerelmes lesz belé, nőül kívánja venni, ám titokzatos ellenségei mindent elkövetnek, hogy megakadályozzák terveiben és úgy látszik, mintha a régi fáraók átka sújtana le a sírrablóra. A mű vitathatatlanul a ponyvairodalomhoz tartozik, ám e területen kiemelkedő. Pergő cselekménye, színes világa, néhol mulatságos, néhol rémtörténet-ízű jelleggel feledtetik a ponyvákra jellemző szegényes jellemábrázolást, és izgalmas, szórakoztató olvasásmányt nyújtanak.
Na stiahnutie
2,79 €

A rádiumkirály


Ekkor megmozdul a föld és ott, ahol a tankok sorsa már egyszer áthalad, az ellenséges csapatok kellős közepén egy sor hosszúkás, teknősbéka alakú vasszörnyeteg emelkedik ki a földből.
Na stiahnutie
2,79 €

Nyugtalanság


A Sztrugackij-életműsorozat új tagja a szerzőpárostól megszokott módon egy képzelt bolygón, a Pandórán játszódik. Csodálatos környezet, s dzsungel borítja szinte az egész kontinenst. A hatalmas fák koronái közül egy sziklaszirt magasodik ki, melyen földiek építették meg még anno kutatóállomásukat. Leonyid Gorbovszkij, a Bázis egyik dolgozója megszállottan kutatja azt a csodálatos élővilágot, mely alattuk van, s amely felé különös vágyódás húzza. Mégis, közben úgy érzi, valami készülőben van odalent. Valami nyugtalanítja, valami, ami látszólag csak az ő fantáziáját izgatja, mert társai eközben csak a kíváncsi turisták kalandvágyó igényeit próbálják kielégíteni. Valami véget fog vetni ennek a méltóságteljes nyugalomnak, mely a bolygót körülveszi… Emberek tűntek el odalent. Emberek vesztek oda. De a föntiek némelyike még reménykedik abban, hogy élnek, s bíznak visszatértükben. Sokszor a felderítők csapatainak tagjai látni vélnek néhány emberi alakot a dzsungel lepte térségben. De vajon ezek csak vágyálmok? Vagy illúzió? Esetleg veszedelmes élőlények? Melyik civilizáció tagjai érezhetik magukat biztonságban? Egymástól jön a fenyegetettség? Vagy netán valami sokkal nagyobb külső erő okozza ezt a fokozódó nyugtalanságot?
Na stiahnutie
5,61 €

Homo doktor kísérlete


„Ez a regény újabb bizonyítéka annak, hogy a magyar írók ebben a regényfajtában is olyan értékeket tudnak produkálni, amelyek bizony felülmúlják az immár világsikerre szert tett hasonló külföldi alkotásokat. Szini Gyula regénye a legjobbak közül való és bizonyos, hogy egy csapásra meghódítaná a németül, angolul, franciául olvasók táborát is.” Korunk, 1927. november
Na stiahnutie
1,07 €

Ehun-sziget


A tudományos-fantasztikus környezetbe ágyazott romantikus mu az Esszencia expedíció címu urhajós regény univerzumában játszódik, annak nem a folytatásaként, hanem inkább oldalhajtásaként, egy külön eseményszál mentén.
Na stiahnutie
4,23 €

Kategória alternatívna medicína vám prináša zaujímavý a široký výber kníh, ktoré sa zaoberajú rôznymi formami alternatívnej medicíny a liečebnými metódami, ktoré sú mimo hlavného prúdu konvenčnej zdravotnej starostlivosti.

V našej ponuke nájdete publikácie o rôznych alternatívnych terapiách, ako napríklad homeopatia, chiropraktika, naturopatia, reflexológia, akupresúra, reiki, ayurvéda, aromaterapia, prírodná medicína a mnoho ďalších. Tieto knihy vám poskytnú podrobné informácie o princípoch a technikách týchto terapií, ich histórii, účinnosti a možnostiach využitia v liečbe a pri udržaní zdravia.

Tieto knihy vám poskytnú hodnotné informácie a praktické návody, ako integrovať alternatívne metódy do vášho zdravotného a wellness režimu. Nech už hľadáte doplnenie klasických terapií alebo nové prístupy k starým problémom, táto kategória literatúry vám ponúka bohatý výber materiálov od renomovaných autorov z tejto oblasti.