Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Rezervácia na predajni


Série


Únos vandrovní apatykářky


Durynsko 1723. Ve Schwarzburgu-Friedrichsthalu se očekává brzký skon říšského hraběte Friedricha, který je ještě dítě. Jeho babička z čirého zoufalství nechá unést vandrovní apatykářku Kláru a požaduje od ní, aby chlapce uzdravila. Klára se devítiletého Friedricha ujme po nátlaku, že ji jinak s celou rodinou potrestají nebo pošlou do vyhnanství. Brzy zjistí, že zámek je jedno velké hnízdo zmijí a pokrytců a že tam někteří lidé mají zájem na Friedrichově smrti.
Na stiahnutie
18,09 €

dostupné aj ako:

Společnost úzkosti


Ve společnosti, která o sobě není schopna vyprávět, je obtížné nacházet smysl. Máme k dispozici nepřeberné množství nástrojů k šetření času — a přitom nic nestíháme. Dějinné události jako by bez přestání probíhaly kolem nás. A přece jsou hned zapomenuty, jelikož se z nich nedá sestavit jednolitý, smysluplný příběh. Podobné je to i s lidským životem, který se roztříštil do tisíce přítomností. Žijeme v časovém paradoxu: neustále se něco děje a zároveň se nic nemění. Projevem tohoto stavu „zběsilé strnulosti“ jsou pak mimo jiné i úzkostné stavy a deprese, jejichž diagnóz rok od roku přibývá. Kniha Společnost úzkosti vypráví o původu tohoto paradoxu — o mizení prostoru politiky coby společenského synchronizátoru a místa vyprávění o minulosti i vytváření představ o budoucnosti. A také o tom, jak je vzniklé vakuum zaplněno informacemi, zbožím, zážitky a chronickou úzkostí ze skutečnosti, že nic z toho nedává pořádně smysl.
Na stiahnutie
13,69 €

dostupné aj ako:

Ja a My


Jeden je sociológ, druhý je psychoanalytický psychoterapeut. Fedor Gál aj Peter Pöthe sa zaujímajú o oblasti poznania toho druhého a kladú si veľa zásadných otázok týkajúcich sa ľudského života a života spoločnosti. Kniha rozhovorov prináša až odzbrojujúce otvorenie sa nielen v témach všeobecných, ale aj tých osobných. Rodičia, sexualita, vzťahy, dospievanie, práca, zlomové momenty. JA sa tak plynulo preplieta s TY, aby sa spolu vliali do MY. Prečo a ako potrebuje JA k svojmu vývinu TY? Ako je to s mojou identitou? Ako život rodičov ovplyvňuje náš vzťah k sebe samým aj k iným? Ako môže spoločnosť vygenerovať zlovoľného vládcu, ktorý terorizuje spoločnosť? Ako čeliť nenávisti voči inakosti, voči imigrantom? Čo môžem urobiť ja ako jedinec? Ako prepájať dobroprajných ľudí, aby sa cítili súčasťou MY?
Na stiahnutie
10,90 €

dostupné aj ako:

Hra


Je hráčka, o akej sa mu ani nesnívalo... Nádejný hokejista Hunter Davenport pokazil svojmu tímu celú predošlú sezónu, a to všetko pre hlúpu chybu. Výsledok? Tentoraz to nesmie pokašľať. Ako nový kapitán mužstva si musí stanoviť priority ? najprv hokej a škola, potom frajerky. Vyhne sa dievčatám širokým oblúkom a bodka. Skrátka, bude dodržiavať prísny celibát. Napokon, nikto netvrdí, že sa nesmie s dievčatami aspoň kamarátiť. A čo si budeme klamať, nová spolužiačka Demi Davisová je fakt super. Má božské ústa, vlastne celá je božská, a zadaná, takže aj preto je pre Huntera zakázaným ovocím. Lenže prejdú tri mesiace a Demi je voľná. Vysvitne, že hľadá rozptýlenie. Dá sa jej vôbec vyhnúť? Robia spolu na školskom projekte, ale pre talentovaného hokejistu je nemysliteľné, aby podľahol jej čaru. Aj tak by im to neklapalo. Sú rozdielni ako deň a noc, nemajú spoločné záujmy a jej rodičia ho neznášajú. Vážne by to nebol dobrý nápad. Stačí to len prízvukovať svojmu telu – a srdcu.
Na stiahnutie
10,40 €

dostupné aj ako:

Nebojácny vojvoda


Ona je odvážna a temperamentná Slečna Isabella Hilgrovová je hrdá majiteľka školy pre pisárky a na schopnosti svojich zamestnankýň nedá dopustiť. Keď vojvoda z Westmorlandu v priebehu troch dní vyhodí už tretiu pisárku, ktorú mu poslala, je to pre ňu priveľa. Veď ona tomu nafúkanému tyranovi povie svoje! On sa nedá nikým zastrašiť Benedict Manning, vojvoda z Westmorlandu, prežíva najhoršie týždne svojho života. Na London Bridge vybuchla bomba, Zvláštna liga sa rozpadá a jemu sa nedarí nájsť sekretárku, ktorá by sa už po prvej výčitke nerozplakala. Keď nahnevaná a puntičkárska slečna Hilgrovová príde k jeho dverám a nazve ho všetkým možným, len nie džentlmenom, neodolá túžbe pohrať sa s ňou. Iba spolu majú šancu prežiť Snaha dať tomu druhému príučku rýchlo prerastie v niečo viac. Vo vzduchu však visí nebezpečenstvo a zádumčivý vojvoda a zaprisahaná stará dievka sa čoskoro stanú terčmi najsmrteľnejšej hrozby, akú kedy Londýn zažil...
Na stiahnutie
11,10 €

dostupné aj ako:

K láske slová netreba


Hana a Martin sú z úplne odlišných svetov. Zatiaľ čo on vlastní úspešnú odevnú spoločnosť, ona je obyčajným dievčaťom z lazov. Úsmevná náhoda zariadi, že sa ich osudy spoja a z Hany sa stane Martinova asistentka. Od začiatku majú k sebe blízko, no ani jeden z nich si to nechce pripustiť. Oči však povedia viac, než slová a ich vzájomné pohľady plné lásky veľa zmenia. Oboch sužujú tiene minulosti, spod ktorých sa dokážu vymaniť jedine so vzájomnou pomocou. Čo sa však stane, ak sa vďaka ich vzťahu vynoria na povrch rodinné konflikty? Bude im dopriate prežiť osudovú lásku? Romantikou nabitý príbeh plný humorných situácií vás zaručene chytí za srdcia.
Na stiahnutie
6,98 €

Darček


Čerstvá absolventka Elena sa už niekoľko mesiacov márne snaží nájsť si prácu. So svojou plachou povahou a strachom z komunikácie bojuje na každom pohovore. Začína byť zo všetkého zúfalá a tieto pocity beznádeje jej prehĺbi nečakaná zrada priateľa. Nakoniec sa na ňu usmeje šťastie a nájde si zamestnanie vo firme, ktorej šéfuje prísny, ale šarmantný päťdesiatnik Adam s uhrančivým pohľadom. Elene sa mení život, aj ona prechádza premenou. To si však neuvedomuje. Pristúpi na hriešnu ponuku, ktorá je v absolútnom rozpore s jej doterajšími zásadami. Objavuje pôžitky i slasti života a učí sa prežívať ho s vášňou. Všetko sa skomplikuje v momente, kedy sa Elene do života pripletie ďalší muž, ktorý jej v hlave rozpúta divokú búrku pocitov. Nachádza sa na rozhraní dvoch ciest a nevie, akým smerom sa má vydať. Pred Vianocami sa rozhodne utiecť za mamou do Brna, kde v čare vianočných príprav prichádza na to, čo chce a uvedomuje si ešte jednu veľmi dôležitú vec.
Na stiahnutie
6,98 €

dostupné aj ako:

Mamina lož


Natália sa pred rokmi rozhodla, že sa do svojho rodného domu nikdy nevráti. Ťažké detstvo i dospievanie po boku matky, ktorá jej ubližovala, mali zostať temnými spomienkami pochovanými v útrobách jej mysle. Plány jej však naruší matkina choroba, ktorá naštartuje šialený kolotoč udalostí. Keď matka navyše nečakane zmizne, Natália po úraze hlavy príde o dôležitú časť spomienok. Nepamätá si, kedy ju videla naposledy ani čo sa presne stalo. Čoraz naliehavejšie si uvedomuje, že si musí spomenúť za každú cenu, ak chce odhaliť pravdu. Tušenie sa jej potvrdí, keď v noci zazrie prízrak svojej matky a netúži po ničom inom, než utiecť ďaleko od všetkého. Cíti, že už nežije a polícia hľadá iba telo. No ako je možné, že ho neobjavili ani po niekoľkých dňoch intenzívneho pátrania? A prečo má Natália odrazu pocit, že je hlavná podozrivá? Ponorte sa do mysteriózneho príbehu, kde sa prelína minulosť s prítomnosťou a vďaka zápiskom z denníka spolu s Natáliou odhaľte pravdu, z ktorej budete mať zimomriavky po celom tele.
Na stiahnutie
6,98 €

dostupné aj ako:

Fantóm z internetu


Blanka prežíva ťažké dni. Po niekoľkoročných nezhodách medzi rodičmi od nich odchádza otec a zakladá si novú rodinu, čo jeho dcéra ťažko znáša. Aj priateľstvo s najlepším kamošom sa jej akosi rúca. Snaží sa s tým vyrovnať ako vie, keď tu do jej života vtrhne internetová známosť. Pomáha jej zvládnuť novú situáciu, zabudnúť a cítiť sa sexi. Veď písať si s cudzím človekom je také oslobodzujúce. Príjemné. Dráždivé. A nebezpečné. Stačí okamih a rozprávka sa mení na nočnú moru, z ktorej niet úniku. Zrazu nie je jediná Blankina noc bez temných tieňov. Kto je fantómom z internetu, ktorý požaduje stále viac a viac? Je to niekto neznámy? Alebo niekto, kto jej je bližší, ako by čakala? Čo sa stane, ak Blanka nesplní nástojčivé požiadavky nebezpečného fantóma? Môže sa to stať komukoľvek. Aj tebe. Čo urobíš?
Na stiahnutie
6,98 €

dostupné aj ako:

Spoveď čarodejnice – Tajomstvo času


V ďalekej budúcnosti, keď Adrianin manžel Ardet už nežije a jej deti dávno majú svoje deti, ona sama, stále mladá a krásna, stráca chuť do života, v ktorom viac nevidí zmysel. Navštívi ju však Morgana a žiada si splnenie sľubu, ktorý jej svojho času Adriana dala. Ide o záchranu celého ich rodu a ryšavú bosorku čaká dobrodružná cesta do minulosti. V tretej časti príbehu Adriana spolu so svojim bratrancom Viktorom začnú pátranie po Simonovi. Tomu sa, vďaka moci Morganinho prsteňa, podarilo preniesť do sedemnásteho storočia. Zmenil tak budúcnosť ich rodu a ak by došlo k ďalším zmenám, Adriane a jej rovnako talentovaným potomkom hrozí vážne nebezpečenstvo. Cesta späť po rieke času prináša nečakané možnosti a aj nádej na to, že bude mať príležitosť znova stretnúť stratenú osudovú lásku. Znova Francúzsko, znova Paríž a znova Francois. Zachránia spoločne s Viktorom svoju vlastnú budúcnosť? Sedemnáste storočie, v ktorom sa musia narýchlo zorientovať, im to nemieni uľahčiť. Čo sa napokon stane s Adrianou, Francoisom a ich nečakanou šancou na spoločné šťastie? Čo je osudom ryšavej bosorky?
Na stiahnutie
6,98 €

dostupné aj ako:

Vraždy v Arábii


Život saúdské královské rodiny je před očima běžných smrtelníků schován za zdmi přepychových paláců. Členové královské rodiny mají však své problémy stejně jako každý jiný… a jsou smrtelní jako ostatní. Jsou to však přirozená úmrtí nebo precizně připravené vraždy? Kdo bude mít užitek z jejich smrti? Poradí si s nimi šéf saúdské tajné služby?
Na stiahnutie
5,48 €

dostupné aj ako:

Stratení v horách


VAROVANIE! Otvorenie tejto knihy a nebezpečný výstup do hôr majú jedno spoločné: Oboje podnikáte na vlastné riziko. Na jej stránkach vykonáte vzrušujúcu, často až desivú výpravu za temnými tajomstvami Tatier a Babej hory. Pred vašimi očami ožijú bizarné, dodnes nevyriešené zločiny a tragédie, zlovestné prízraky, nečakané nešťastia, strašidelné zjavenia a príbehy, ktoré je lepšie nerozprávať. Svedectvá očitých svedkov paranormálnych javov, ako aj hrozivé legendy zarámované do atraktívnej, ale nebezpečnej scenérie snehom pokrytých štítov, kde okrem riedkeho vzduchu, zradného terénu a nevyspytateľného počasia číhajú na návštevníkov hrozby, ktoré ani nepatria do nášho sveta. Pokiaľ sa začítate do týchto stránok, váš pohľad na hory už nikdy nebude takým, akým bol predtým. Z OBSAHU: * Bez stopy * Defilé zvláštnych tragédií * Príbehy tisíc a jednej smrti * Spadlo to z oblakov * Podivné svetlá na oblohe * Fantómy, dvojníci a horské prízraky * Kniha stratených duší * V oku elektrickej búrky * Smrť nosí uniformu * Len nevinné zomierajú mladé * Diabli a mimozemšťania * Nielen na zemi, ale aj vo vzduchu
Na stiahnutie
6,98 €

dostupné aj ako:

Jen drápkem uvízneš


Populární žurnalista a spisovatel Josef Klíma přichází s dalšími kriminálními příběhy, v jejichž centru je atraktivní vyšetřovatelka Klára Radová.
Na stiahnutie
12,70 €

Zpověď čarodějnice - V pasti


Když si rusovláska Adriana na prst navlékla kamarádčin prsten neobvyklého tvaru s rubínovým kamenem, zasáhla ji neuvěřitelně silná vlna záhadné energie. Získala tak nadpřirozené schopnosti, ale tehdy ještě netušila, že díky nim vykročí na osudem určenou cestu, aby splnila své poslání. Jako překladatelka a asistentka se nejdřív stává členkou pracovního týmu bohatého hledače pokladů a zúčastní se pátrání po záhadné starožitnosti. Dobrodružné hledání zlatého klíče, který se nápadně podobá prstenu její kamarádky, se z Anglie přesune do Paříže a postaví Adrianě do cesty dva osudové muže. Když přichází okamžik volby, je pro ni velmi těžké vybrat si lásku jednoho z nich. Proč je zlatý klíč tak důležitý a jaký je osud rusovlasé čarodějky? Díky svým nadpřirozeným schopnostem prožije dva plnohodnotné životy. Na svých cestách potká pozoruhodné lidi, ocitne se v různých historických obdobích i místech a často musí řešit životu nebezpečné situace. Dvě lásky, dvě záhady a jeden neporušitelný slib, který jednoho dne bude muset splnit.
Na stiahnutie
6,98 €

Touha


Autumn si na letišti vyzvedne cizí zavazadlo. Když zjistí, že kufr patří jistému Donovanu Deckerovi, vytočí číslo uvedené na visačce. Na druhém konci linky se ozve hluboký sametový hlas, jehož majitel souhlasí se schůzkou v kavárně. Při osobním setkání Autumn zjišťuje, že na Donovanovi není sexy pouze hlas. A když mezi nimi přeskočí jiskra, jenom u kávy už nezůstane. Po společně stráveném víkendu se však Autumn rozhodne, že do svého komplikovaného života nechce zatáhnout tak skvělého muže, a bez rozloučení se vypaří. Přesto na něj docela často myslí. V New Yorku ovšem žije bezmála osm milionů lidí, jaká je tedy šance, že na sebe opět narazí?
Na stiahnutie
13,68 €

Karanténa - Falošná spása


Boris, bývalý kriminalista, spisovateľ a erotický dobrodruh, ktorý si každý vzťah pobabral, je odhodlaný, že odteraz bude mať partnerky len na chvíľu a na jeden účel. Až kým počas ranného behu, na návšteve u otca, nestretne ženu, ktorá ho pozná. Atraktivita bežkyne rýchlo upadá, keď zistí, že je to jeho spolužiačka zo základnej školy. „Tučná Magda“ bola kedysi ešte väčším outsiderom ako bol on. Napriek tomu, že je novodobá Magda celkom kosť, nie je jeho typ, no aj tak sa medzi nimi vyvinie zvláštny vzťah. Boris si čoskoro uvedomí, že sa k nemu Magda správa rovnako, ako sa správal on k ženám. A jemu zrazu chýba, že nie je zbožňovaný, i keď fyzicky sa mu dostáva viac, ako za celý čas korony.
Na stiahnutie
6,78 €

dostupné aj ako:

Zrádkyně


Román o divném světě, ve kterém jsou čisté vztahy nemoderní, přátelství a upřímná láska doslova hanbou a selháním a čestnost nebo profesionalita v byznysu jenom dávno zapomenutými archaizmy. Nepřipomíná vám to náhodou něco, co znáte? Realitní makléřka Lesana odchází od kamarádky Lary do konkurenční firmy k excentrické Dianě, která suverénně ovládá trh s nemovitostmi a s lehkostí manipuluje s lidmi. Zpočátku okouzlená Lesana se od ní učí zákonitostem tvrdého a nelítostného byznysu a postupně jim podléhá. Ve své práci i v lásce. Je však přesvědčená, že peníze jí vyřeší všechno – vztah se šarmantním Šimonem i představu sladké budoucnosti s tučným bankovním kontem. Ale život není jednoduchý ani přímočarý. Zrada bývá nečekaná, o to je zákeřnější. Zvlášť, když se valí ze všech stran. Osud však nezapomíná a zradu neodpouští. Kdo koho v tomto příběhu zradí? Kdo je větší podrazák? A kdo se bude překvapivě smát naposledy?
Na stiahnutie
6,98 €

Pondelky s Vilmou


Známa slovenská herečka a astrologička Vilma Jamnická sa dožila 101 rokov. Do poslednej chvíle vyhľadávali túto výnimočnú ženu umelci, politici, športovci aj bežní ľudia, aby im poradila v zložitých životných situáciách a vytvorila im osobný horoskop. Posledné roky jej života patrili pravidelným posedeniam s autorkou knihy. Nechýbal pri nich povestný elixír – zázračný nápoj z byliniek, ktorý si herečka pripravovala podľa vlastnej receptúry. Spočiatku profesionálne rozhovory prerástli do priateľstva, ktoré zmazalo generačné rozdiely a autorka sa natoľko zžila s príbehom ženy, o ktorej písala, až sa nevdojak akoby sama stala súčasťou jej emotívneho finále. Každé z pondelkových stretnutí sa stáva miestenkou do pomyselného stroja času, kde sa na pôdoryse sto rokov prelína osobný mikrokozmos intímneho zážitku s veľkou históriou. Všednosť sa stretáva so skutočným umením, racionalita s tichou symfóniou sfér. Múdrosť storočnej ženy je pretavená do nevtieravých rád, ktoré pohladia čitateľovu dušu a dávajú návod, ako sa dožiť vo fyzickom aj mentálnom zdraví vysokého veku. Pondelky s Vilmou však vypovedajú aj o dobe, v ktorej Vilma Jamnická žila. Poodhaľujú tajomstvá, o ktorých verejnosť ani netušila. Čítame o nich s napätím a nikdy nepochybujeme o tom, že to, čo je napísané, sa aj skutočne stalo. Hviezdy však nikomu nediktujú – vedia svoje...
Na stiahnutie
7,48 €

dostupné aj ako:

Pohřběte své mrtvé


Nikdo není neomylný. Armand Gamache moc dobře ví, jaké propasti skrývá lidská duše, neboť za svou službu u Sureté du Québec už nesčetněkrát nahlédl za fasádu zdánlivě bezúhonných životů. Ale stejně tak poznal, že ani desítky let zkušeností, chladná hlava a vytrénované instinkty nemusejí v honbě za zločincem zaručit úspěch. Někdy stačí udělat ve vteřině osudovou chybu. Tento příběh přivádí vrchního inspektora do québecké metropole, za jejímiž pohádkovými kulisami dřímou staletí nevraživosti mezi anglofonními a frankofonními Kanaďany. Nalezení mrtvého muže ve sklepení úctyhodné Literární a historické společnosti se může stát roznětkou dlouho potlačovaných vášní, předehrou výbuchu, jehož následky by byly nedozírné. A je tu ještě jeden případ, který nedává Gamachovi spát. Vražda poustevníka ve Three Pines, z níž usvědčil místního majitele bistra Oliviera…
Na stiahnutie
19,56 €

dostupné aj ako: