Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Rezervácia na predajni


Série


Párhuzamos létezés


A Cloquet-völgy tökéletes úticél a nyaralni, vagy éppenséggel a békülni vágyóknak. Az utóbbi reményében utazott el Gary és Natalie eme erdős vidékre, hogy újra egymásra találjanak. Küldetésük azonban hamar megfeneklett, Gary pedig kétségbeesetten igyekezett menteni a menthetőt, köztük saját életét is. Amíg ő pszichiátriai terápiára jár és visszavedlik gyermekké, a balesetüket firtató húga, Agnes és a rendőrség is gyanús összefüggésekre bukkan a háttérben, melyekről úgy hiszik, akár egy nagyobb kirakós apró elemei is lehetnek. Egyre több a gyanús eset, és egyre sűrűbben bukkan fel a rejtélyes Mr. Ollenburger neve, akiről a vezetéknevén kívül a rendőrség mindössze két dolgot tud: hogy kék öltönyt visel, és hogy a felmenőit mind egy szálig lemészárolta néhány vallási fanatikus. A fájdalom és nyomorúság szülte Álomkör keze messzire nyúlik, de vajon elér akár Xilveas-ig is, hogy beteljesítse a sorsát?
Na stiahnutie
11,24 €

Több mint 150 tény az ukrán–magyar kapcsolatról


Máthé Áron (Budapest, 1977. szeptember 3. –) magyar történész, szociológus, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhelyettese. Egy 2023 tavaszán végzett felmérés szerint az ukrán válaszadók 42 százaléka „ellenséges országnak” tekinti Magyarországot. Hasonló véleményt fejezett ki a kijevi kormány számos nyilatkozata is, s a nemzetközi média számos vezető terméke ezt a vélekedést látszik táplálni. Ehhez járulnak az ukrán törvények az oktatásról és az államnyelv használatáról, amelyek kimondva-kimondatlanul az orosz kisebbséget célozták meg. Vajon a Kárpátalján több mint egy évezrede élő magyarok ezeknek a törvényeknek csak járulékos veszteségei? Pedig Magyarország a hidegháború vége és a kommunizmus bukása óta eltelt három évtizedben komoly erőfeszítéseket tett keleti szomszédunk érdekében. Ez a könyv a történelmi háttér bemutatása mellett elsősorban tények gyűjteménye. Megmutatja, hogy a rosszhiszemű vélekedés ellenére Magyarország következetesen a jóakarat és a jószomszédság politikáját folytatta Ukrajnával szemben annak létrejötte óta.
Na stiahnutie
7,01 €

Védtelenül


Súlyos sérülés után a tizenhét éves Damien kómába esik. Jacob nehezen dolgozza fel ezt, nélküle az élete üres, közben bűntudat gyötri. Amikor már minden reménye elveszett, Damien magához tér. Azonban Jacobnak meg kell küzdenie egy hatalmas kihívással. A kómából felébredt Damien nem ugyanaz az ember, aki a kapcsolatuk alatt volt.Az első rész érzelmes folytatása, amiben a két fiú szerelmét nemcsak a kialakult helyzet, hanem a bennük létrejött gátak is próbára teszik.
Na stiahnutie
4,50 €

L - Itt vagyok


2023-as Dreamwriter-díj győztesének tollából.       Lelökik a város királyát a trónjáról, és a nyomába lépő jelöltek egy fikarcnyit sem jobbak nála. Legalábbis Elia egyiktől sincs lenyűgözve. Tristan Wallance és Sean Borrow Tarak városának kiváltságos részein osztozik, míg Elia – és sokan mások – a város legszegényebb kerületében próbál túlélni. Elia nem fél áthágni a kiskirályok által meghúzott határokat, és kockázatot vállalni a boldogulásért. Akár még Tarak két kikezdhetetlen urával is kész szembe menni. De mi történik, ha a határok elmosódnak, és az érzelmek felülírják a régi életösztönöket?
Na stiahnutie
5,04 €

Integritás – a láthatatlan védelem


A Nemzeti Közszolgálati Egyetem ProBono továbbképzési rendszerének keretében 2020 októberétől hetente jelentettünk meg írásokat integritásról, hivatásetikáról és korrupciómegelőzésről az Integritás – a láthatatlan védelem című csatornán. A platform kiváló alkalmat nyújtott gondolataink megosztására és a szerzőtársakkal, az olvasókkal zajló párbeszédre. A Ludovika Kiadó lehetőséget adott a 2022 januárjáig keletkezett bejegyzésekből válogatást készíteni. Miközben elektronikusan megjelent a tematikusan, szakmai érdeklődési köreink mentén szerkesztett bejegyzések, egymás írásaira történő reflexióink gyűjteménye, már tudtuk, a csatorna nem szűnik meg, a blogolás folytatódik. Abban biztosak voltunk, hogy nem fogunk téma nélkül maradni: már akkor láthatók voltak azok a nagyobb horderejű jelenségek, amelyek befolyásolják az antikorrupciós agendát. Hisszük, ha a jog, a tudomány és a pedagógia, sőt a művészetek gyakrabban és folyamatosan összefognának, hatásaik egy irányba tartva erősebb integritásfészket építhetnének. Amely segítene megtartani a mindennapi morális dilemmák közepette lebegő, olykor zuhanó embert. Így és ezért született meg ez az újabb válogatás is.
Na stiahnutie
6,04 €

Szívhang különszám 81.


Sue MacKay: Nem tudom a nevedCsak a keresztnevét tudja! Stacey Wainwright sajnos így képtelen Noah nyomára bukkanni, pedig el szeretné mondani neki, hogy egyéjszakás kalandjuk nem maradt következmény nélkül. Eltelik három év, és új orvos érkezik abba a londoni kórházba, ahol a lány is dolgozik. Az illető nem más, mint egykori szeretője… Alison Roberts: Az olasz doktor családjaPippának feje tetejére állt az egész élete. Nehezen bír tinédzser lányával, akiről ráadásul kiderül, hogy súlyos beteg. Ezeníkvül édesanyja is közli vele az ijesztő diagnózist, miszerint hasnyálmirigyrákban szenved. Ebben a helyzetben Pippa végképp úgy érzi, hogy se energiája, se ideje egy új kapcsolatra. Costa doktor azonban másképp látja… Marion Lennox: Vallomások idejeGina az ausztráliai Queenslandbe utazik, hogy végre elmondja Calnak, egykori szerelmének, hogy van egy közös fiuk. Ám nincs szükség szavakra, mert a férfi, amint megpillantja a gyereket, rögtön tudja, hogy az övé. Ahhoz viszont kis híján tragédiának kell történnie, hogy valóban felébredjenek benne az apai érzései…
Na stiahnutie
9,29 €

Az Antikrisztus


Az Antikrisztusban Nietzsche – annak ellenére, hogy művét a főbb európai nyelveken ő egyenként milliós példányszámban szerette volna megjelentetni, ami enyhén szólva ellentmond az Előszó kezdősorának, hogy a mű „azokhoz szól, kiknek száma a legkevesebb” – egy, a világból távozó ember és gondolkodó benyomását kelti; radikálisan eltávolodik kora – és a mi korunk – mindhárom jelentős eszmerendszerétől: a kereszténységtől, a liberalizmustól és a szocializmustól. Nézeteinek érvényesítésére két kitörési pont maradt csupán: vagy a heroikus-ezoterikus arisztokratizmus vagy pedig a rasszista populizmus. Hogy tanait és nézeteit a későbbiek során kik és milyen célokra használták fel, abban neki magának is felelőssége van. S bizonyos az is, hogy Az Antikrisztus sem mentes a hibáktól és a fogyatékosságoktól. Azonban rá magára is érvényesnek érezzük azt, amit Nietzsche huszonhárom esztendős korában vetett papírra: a nagy emberek tévedései olykor termékenyebbek, mint a kisszerűek igazságai. Csejtei Dezső
Na stiahnutie
4,36 €

Vigyázat! Nyaralok!


Ditte egy két hétre szóló meghívást kapott ajándékba Adamtől. Már az indulás sem volt zökkenőmentes, hát még az érkezés! De Adam családja sem hétköznapi, egy híres cirkuszi dinasztia leszármazottjai, ami nem kevés mulatságos percet okoz Dittének, Adamnek és az olvasóknak egyaránt. Ráadásul ez a család meg van róla győződve, hogy Dittét az Isten is Adamnek teremtette – hiszen erre utal minden jel
Na stiahnutie
9,57 €

Ma nincsen nagymama


Emberek vagyunk. Vajon meddig időben előre? Sok veszély leselkedik ránk. Van, ami kívülről jön és van, amit magunk teremtünk. Van, ami népszerű és sokat beszélnek róla, van amit alig említenek. Van, ami ellen technikailag tudunk védekezni, és van, amikor önmagunktól kell megvédeni magunkat. Albertnek az újonnan érkezett statikusnak a története, amely a jövőben játszódik, egy magunk okozta, figyelem kívül hagyott kockázatot tár fel. Ennek sem kisebb az esélye a sokat vitatott veszélyeknél.  
Na stiahnutie
8,17 €

1848


Ifjúsági történelmi regény az 1848-as vörös sipkásokról, akik főleg fiatalok, sokszor gyerekek voltak. A szjnes anekdoták fiktív történetek.
Na stiahnutie
2,82 €

Versek


Ki ne akarna repülni a Főnix madárral, vagy állni egy színes őszi erdőben, a tó partján? Vagy sétálni egy forgalmas városban, esetleg várakozni egy vasútállomáson anya és lányával? Ez mind egy egy vers, mely megmozgatja képzeleted, utat nyit a gondolatoknak, és végre időt ad a benned lapuló érzelmek feltárására. Fűszerezve az élet szeretetével, a természet tiszteletével, és némi borssal, azaz társadalom kritikával. Mindebből a mixből összeállt ez a verses kötet, mely hű társad lehet otthonodban, vagy azon kívül, utazáshoz, kiránduláshoz, várakozáshoz. Szolgáljon téged kedves Olvasó. Fogadd szeretettel!
Na stiahnutie
2,39 €

A negyvenes évekből


Fiktív történetek az 1840-es évekből. Feltűnik Petőfi alkja is, és élteközelbe hozza a nagy történelmi kort.
Na stiahnutie
2,82 €

A podolini kísértet


Álomszerű romantikus képek a szepességi kisváros életéről. A szerző korai, de az érett Krúdy stílusát magán viselő regénye.
Na stiahnutie
2,82 €

Andárcsik örököse


Humoros regény az Andárcsik kontra Andárcsik pörröl. A korabeli pereskedések gunyoros rajza.
Na stiahnutie
2,82 €

Zigzi kalandjai - A tücskök lázadása


A szitakötők hangtalanul suhantak az éjszakában. A kis csapat a ködfoltoktól csak időnként pillanthatta meg, az újra és újra előtűnő hold fényében az alattuk elsuhanó fákat. – Közeledünk a Siklóerődhöz! – üzente gondolatban az első óriás szitakötő Max tábornoknak, aki némelyest megnyugodott, hogy nemsokára biztonságban tudhatja társait.”   Zigzi egy bohó gyíkfiú, aki a barátjával, Brankóval a tanulás mellett egyszerűen csak élvezni akarja az életet. A békés hétköznapok azonban egy csapásra megváltoznak, amikor a falu vezetője megbízza őket, hogy derítsék fel a gyíknemzettséget fenyegető rejtélyeket: Miért apadt el az erdőt és az élőlényeket tápláló Éjpatak? Kik lehetnek a környéket meghódító titokzatos állatok? Miért nem segít a közelgő háborúban a sikló király, és mi köze van az egészhez a varangyok vezérének?   A fiúk fordulatokkal és veszélyekkel teli kalandokon keresztül jönnek rá fokozatosan a válaszokra, miközben számos barátot szereznek. Útjuk során testközelből tapasztalhatják meg a jó és a rossz küzdelmét.  Zigzi történetével egy olyan világot és történetet szerettem volna megteremteni, amit nem csak a gyerekek, de a szülők is élvezettel hallgatnak vagy olvasnak, és az izgalmak átélésén túl tanulhatnak a barátságról, kitartásról és az önfeláldozásról is.  
Na stiahnutie
7,01 €

Az aranybánya


Egy középosztálybeli főhős emelkedése és bukása a panamázó magyar társadalom szatirikus rajzával.
Na stiahnutie
2,82 €

Bukfenc


Egy ifjú leányanya és egy idősödő férfi kapcsolata elégikus hangvételben. Az álmok megvalósítatlanok maradnak.
Na stiahnutie
2,82 €

Mohács vagy Két árva gyermek vergődése


Történelmi regény Jagello Lajos és Habsburg Mária viszontagságos életéről.
Na stiahnutie
2,82 €

Purgatórium


A csodálatos Szindbád novellák kései kötete.
Na stiahnutie
2,82 €