! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Panta Rhei udelí Ceny Knižnej múzy po trinásty raz

Najväčšia sieť kníhkupectiev na Slovensku Panta Rhei tento rok už po trinásty raz odovzdá Ocenenie Knižnej múzy tým najlepším slovenským autorkám a autorom.

Panta Rhei Awards 2021

O tom, kto uspeje v ankete Panta Rhei Awards, opäť rozhodnú čitatelia v hlasovaní na stránke www.kniznamuza.sk. Hlasovať sa dá v šiestich kategóriách do 31.3.2022.

Nominácie na Cenu Knižnej múzy

„Sme radi, že vďaka Panta Rhei Awards opäť môžeme upriamiť pozornosť na slovenských autorov a ich knihy. Aj v neľahkom čase pandémie koronavírusu vznikajú kvalitné literárne diela, ktoré obohacujú našu kultúru. Ocenenie Knižnej múzy je holdom autorkám, autorom a vydavateľstvám za ich prácu,” hovorí generálny riaditeľ Panta Rhei Michal Rajter.

Medzi nominovanými sa objavili dobre známe mená ako Dominik Dán, Juraj Červenák či Táňa Keleová-Vasilková alebo Jana Pronská. Nomináciu získala in memoriam aj slovenská herecká legenda Milan Lasica. Až v dvoch kategóriách je nominovaná čerstvá olympijská víťazka Petra Vlhová, ktorá spolu s novinárom Jurajom Berzedim získala nomináciu za jej biografiu Petra. Moja cesta k veľkému glóbusu.

„Keď sme sa s Petrou pustili do jej autobiografie, chceli sme, aby ju jej fanúšikovia čo najlepšie spoznali. Tešíme sa, že ľuďom sa knižka páči. Dostávame pozitívnu spätnú väzbu, čo je veľkým zadosťučinením. To, že sme nominovaní v dvoch kategóriách, je príjemným bonusom," hovorí spoluautor Berzedi.

Medzi spisovateľmi si na svoje konto ďalšiu nomináciu pripísal autor Peter Šloser. Pod týmto menom svoje romány píše bývalý elitný policajt Peter Chudý. „Správa o nominácii ma zastihla počas písania piateho rukopisu. Po úspechu v kategórii debutant pred dvoma rokmi ju vnímam ako nečakaný postup outsidera do prvej ligy, za ktorý ďakujem všetkým čitateľom. Predo mnou sa otvára nová kapitola v knižnom svete a osobitne si vážim, že široká verejnosť prejavila záujem o príbehy z môjho pera, ktoré píše sám život,” hovorí úspešný autor, ktorý medzi slovenskými čitateľmi získal slušnú fanúšikovskú základňu.

Nomináciu pre svoju knihu Hviezdy pre teba získala v kategórii Mládežnícka kniha roka aj spisovateľka Miroslava Varačková: „Teším sa z nominácie, pretože odzrkadľuje záujem čitateľov o moju tvorbu. Pre autora nie je väčšej radosti, ako keď sú jeho knihy čítané.”

Panta Rhei Awards 2021

Panta Rhei Awards spája čitateľskú anketu aj rozhodnutia členov odbornej poroty a knižných recenzentov. Okrem čitateľského ocenenia Panta Rhei Awards prináša aj ocenenie v kategórii Cena Slávy a Cena literárnej akadémie, kde o víťazovi rozhoduje odborná porota. Tú tvoria literárna odborníčka, autorka, prekladateľka Miroslava Vallová, literárny kritik Dado Nagy, publicista a šéfredaktor Magazínu o knihách Martin Kasarda, publicista a komentátor Róbert Kotian a novou členkou poroty je editorka v Literárnom informačnom centre, a tiež redaktorka a recenzentka Magazínu o knihách Alexandra Jurišová.

O Cene bloger roka rozhodujú knižní recenzenti Panta Rhei. Hlavné slovo majú čitatelia, ktorí rozhodnú o víťazoch šiestich kategórií, v ktorých vyberajú z piatich nominovaných. Navyše môžu pridať aj vlastnú nomináciu, ak medzi nominovanými nemajú svojho favorita.

Na hlasujúcich čakajú atraktívne odmeny. Každý, kto pošle svoj hlas, bude zaradený do súťaže o tri dvojdňové pobyty v apartmáne Na trojici v Banskej Štiavnice a tiež o 10 poukážok hodnote 100 eur a 50 poukážok v hodnote 20 eur na nákup v sieti kníhkupectiev Panta Rhei.

 

 

← Predchádzajúci blog

Kniha dňa: Boris Farkaš predstavuje knihu Ktosi je za dverami

Nasledujúci blog →

Prispieť na humanitárnu pomoc Ukrajine môžete spolu s nami