! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Knižné kamarátstva v Panta Rhei

Knižno-tanečná výzva je predĺžená do 15.11.2021. Tešíme sa na všetky vaše videá!

Ahojte, Knihožrúti! Vítame vás vo svete plnom kníh a knižných priateľstiev. V Panta Rhei vieme, že kniha je sprostredkovateľom poznania. Čítanie knihy je pre dieťa jeden zo spôsobov, ako sa začleniť do okolitého sveta, spoznávať ho, či rozvíjať fantáziu, reč a myslenie.

Preto všetkým malým knihožrútom venujeme v mesiacoch september a október najväčšiu pozornosť. Skamaráťte sa s knižnými postavičkami Panta Rhei, ktoré vás hravo prenesú svetom kníh: s odborníkom na knihy Knihožrútom, usilovným dievčatkom Adelkou, jej starším bratom Majom, cestovateľkou lastovičkou Soničkou, strážnym psíkom Dorkou či nezbednými myškami Miškou a Riškou. Každá postavička vám predstaví svoje obľúbené knižné stránky a podľa žánru poradí, kde hľadať a čo čítať.

Zároveň vás na všetkých predajniach Panta Rhei čaká Knižný guru, predajca, označený ružovou šatkou, ktorý vám s radosťou poradí v spleti detských kníh. V spolupráci s odborníčkami, detskými logopedičkami a psychologičkami, sme pre vás vybrali literatúru vhodnú aj pri problematike s čítaním, a knižky ideálne pri ťažkostiach ako je napríklad hyperaktivita či autistický syndróm.

Rozbehneme aj odbornú diskusiu o problematike čítania u detí prvého stupňa. 28.9.2021 vás všetkých srdečne pozývame do kníhkupectva Panta Rhei Poštová, kde sa o 18:00 porozprávame, ako sa učiť čítať a čo robiť, ak to nejde ako po masle. Diskusiu bude viesť moderátorka Veronika Vaňková s jej hostkami, logopedičkou Zuzkou Bogdaňovou a psychologičkou Irenkou Ritomskou. Pozývame všetkých rodičov a vzdelávacích poradcov, ktorí sa chcú dozvedieť viac.

Ambasádorom projektu Knižné kamarátstva nemôže byť nikto iný ako Miro Jaroš! Miro si exkluzívne pre vás pripravil pieseň o knihách Radšej knihu.

Miro vyzýva aj do knižného tanca: „Ahojte Knihožrúti! Spolu s Panta Rhei sme si pre vás pripravili knižno-tanečnú výzvu k mojej novej pesničke, ktorej videoklip vyjde už na konci septembra! Naučte sa so mnou tanečnú choreografiu, natočte video ako tancujete, označte Panta Rhei na sociálnych sieťach a #kniznekamaratstva alebo jednoducho pošlite video priamo do správy na Facebook alebo Instagram Panta Rhei. Toho najkreatívnejšieho z vás vyberiem práve ja, na konci novembra. Súťažíte o balík kníh a moje nové CD. Tešíme sa na vaše videá, ahojte!“

Sledujte naše sociálne siete pre viac informácii, zapojte sa do tanečnej výzvy a získajte balík detských kníh na celý rok. Tešíme sa na vás v predajniach Panta Rhei a na eshope.

← Predchádzajúci blog

Andrzej Sapkowski: Boží bojovníci

Nasledujúci blog →

Prečo je dôležité čítať deťom a čo čítať pri autizme a ADHD