! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Beletria - ostatné strana 498 z 500

Álomlabirintus


David Cunninghammel furcsa dolgok történnek - az iskolában és otthon is. Tomboló tornádó tör a városra, titokzatos rekeszre lel a kandallóban, s egy beszélő egér is felbukkan... Hamarosan fény derül a családi titokra: a fiú az Őrizők nemzetségéből sz ármazik. Az ő feladatuk, hogy védelmezzék az álomvilág és az emberi világ vágyait, és megóvják mindkét világot a gonoszságtól. Davidre tehát komoly feladat hárul. Barátai és családja segítségével meg kell akadályoznia egy démoni terv megvalósulását, és vissza kell zárnia fogságába a minden álmot könyörtelenül elnyelő Labirintust, mely önálló életre kel. És hogy ki mozgatja a háttérből a szálakat? A történet végére ez is kiderül.
Vypredané
9,13 € 9,61 €

Mindennapi gondolatok: Egy csokornyi vakkantás


"A kutya az egyetlen lény a földön, aki jobban szeret, mint ahogy te szereted saját magadat." (Josh Billings) Az íróasztalra helyezhető, kalendáriumszerű könyvet lapozgatva minden napra találunk egy-egy hasznos tudnivalót, képet, gondolatot kedvenceinkről, sőt még horoszkópokat is olvashatunk.
Vypredané
9,13 € 9,61 €

Tábor zelené příšery


Pestrá je mozaika skutečných příběhů a událostí, které Foglar prožil se svým slavným oddílem Dvojkou a které důsledně zaznamenával do mnoha kronik, dnes uložených v Památníku národního písemnictví. Právě z nich vybral Miloš Zapletal, znalec Foglarova díla, ty nejzajímavější zkušenosti, aby se mohly stát inspirací pro lepší vedení klubů, družin nebo oddílů. Po Kronice Hochů od Bobří řeky I. a II. (obsahující Foglarovy kronikové zápisy z let 1937 až 1973) přichází s třetím pokračováním, ve kterém tentokrát zpracovává vybrané texty z prvních kronik, psaných v letech 1924 až 1929. Své záznamy začal psát Foglar v 17 letech a hned se projevil jako bystrý pozorovatel a zralý vypravěč.
Vypredané
7,99 € 8,41 €

Tolsztoj élete


Henri Troyat, az orosz származású francia regényíró és irodalomtörténész 1965-ben megjelent monumentális Tolsztoj-életrajza a halhatatlan életművet megvilágító ragyogó monográfiaként és egy izgalmas, ellentmondásos - és persze zseniális - alkotó ragyogó életregényeként egyaránt olvasható. Lenyűgöző a mű gazdagsága: a szerző szinte napról napra követi az életút minden apró és fontos eseményét és az író reagálásait; felhasználja Tolsztoj naplófeljegyzéseit, levelezését, a családtagok, barátok, kritikusok visszaemlékezéseit, az óriási Tolsztoj-irodalom eredményeit. A könyvből elsősorban az önmagával küszködő író személyiségének képe bontakozik ki: a katonatiszt-földbirtokosé, aki ugyanakkor jobbágyfelszabadítást hirdető reformátor, a gondos családapáé, aki ugyanakkor sehogy sem tudja létrehozni a családi harmóniát feleségével és gyerekeivel, a mélyen hívő emberé, aki egyben szektaalapító# és a világirodalom egyik legnagyobb alkotójáé, aki vallási-erkölcsi-filozófiai vívódásain keresztül eljut odáig, hogy haszontalannak tartja az irodalmat. Az életrajz kapcsán megismeri az olvasó az orosz életet, a kor orosz irodalmának és történetének problémáit és aktív szereplőit, a Tolsztoj-művek keletkezésének körülményeit. Troyat némely megállapításával vitába szállhat az olvasó - de ha elolvasta a könyvet, egy lángelme vívódásának felemelő tanulságaival lesz gazdagabb.
Vypredané
13,89 € 14,62 €

Odaadó hívetek, Surik


Surik Korn csinos, udvarias, szolgálatkész fiú, a nők álma. Szerelemgyerek, az apja nem sokkal éli túl fia születését, akit elsősorban a jóságos, erős akaratú nagymamája nevel. A nagymama halála után pedig a fiú egyetlen támasza lesz finom lelkű, kissé tétova édesanyjának. De nem csak az édesanyjának: mindenkire figyel a környezetében, akinek valamire szüksége van. Így nevelték. Művelt, jó családból való, vonzó fiatalembernek számít, megbízható, biztonságot adó férfi, érzékeny szerető, jó férj válhat belőle. A nők szemében kiváló társnak és párnak tűnik. Ráadásul Surik - akarva-akaratlan - egyre inkább az "ellenszolgáltatás nélküli segítségnyújtásnak" szenteli magát; segít a nőknek és a nőkön a főiskolán, később a munkahelyén, a hétköznapi életben, az ágyban... Az idősebb festőnőhöz, aki kamaszfiúként elcsábítja, hosszú éveken át hűséges marad. Lefekszik a csúnya évfolyamtársnőjével, mert más nem szánná meg szegényt. Egy másik lánnyal névházasságot köt, hogy legyen apja a lány törvénytelen gyermekének. És így tovább. Csak az a kérdés, mihez kezd az életével, a keze közt elfolyó idővel, az életét behálózó kapcsolatokkal, amikor felbukkan az igazi szerelem... Ulickaja a tőle megszokott áradó mesélő kedvvel és fordulatossággal, finom iróniával beszéli el egy odaadó férfi történetét, aki minden nőnek meg akar felelni...
Vypredané
12,75 € 13,42 €

Karel VI. Schwarzenberg


Kniha přináší obsáhlý výbor z celoživotního díla Karla VI. Schwarzenberga, které bylo zčásti publikováno ve vlasti (do roku 1948) a z části v exilu. Texty byly vybrány z publikované i rukopisné části díla a byly sestaveny podle kombinace hlediska časového, žánrového, tematického i hlediska periodika, v němž byly otištěny: I. Democratiana, II. Religiosa, III. Bohemica, IV. Schwarzenbergiana, V. Magna narratio, cantica et ludibria aneb Torzo románu, písně a hříčky. Texty napsané původně v jiném než českém jazyce byly přeloženy do češtiny. Kniha je opatřena úvodní studií editora Martina C. Putny, vysvětlivkami, rodokmenem Schwarzenbergů, životopisným přehledem, obrazovou přílohou a jmenným a místním rejstříkem. Karel VI. Schwarzenberg (1911 Čimelice – 1986 Vídeň) byl historik, heraldik, náboženský a politický esejista a příležitostný beletrista. Psal rovněž pod pseudonymy Jindřich Středa a Bojna. Studoval historii na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy, byl žákem Josefa Pekaře. V květnu 1945 organizoval protinacistické povstání na Čimelicku, v jeho průběhu byl zraněn, po válce vyznamenán. Roku 1948 se svou rodinou opustil republiku. V exilu se věnoval převážně historické práci.
Vypredané
25,51 € 26,85 €

Berlini nyárfák


A három Neshov testvér anyjuk halálos ágyánál találkozik. A legidősebb fiú, Tor, a pusztulóban lévő családi birtokon él, Margido egy kis temetkezési vállalatot vezt, Erlend felkapott kirakatrendező Koppenhágában. A testvérek évek óta nem látták egymást, és most türelmetlenül várják a temetést, hogy utána végleg búcsút vegyenek a farmtól és egymástól. De az apjukkal kényszerűen együtt töltött karácsonyeste váratlan fordulatot hoz, és fény derül egy régi, elhallgatott történetre, amely mindhármuk életét meghatározza... A nem csak hazájában népszerű kortárs norvég írónő groteszk humorral átszőtt, komor alaphangulatú regénytrilógiájának első része ez a könyv. Az életük súlyos titkait elhallgatásba, rideg távolságtatásba burkoló északi család tagjainak története a görög sorstragédiák végsőkig lecsupaszított, egyszerű nyelvén, mindvégig a feszültség magas fokán bontakozik ki.
Vypredané
9,14 € 9,62 €

Mi a csuda?


A szerző esszékötetével -aki 70. születésnapját éppen Budapesten ünnepelte- ismét könnyed-komoly hangon győzi meg olvasóját: az élet éppen annak köszönhetően élhető, hogy olyan esetleges; az ember pontosan attól érdekes, hogy úgy csetlik-botlik, vagy, mondjuk ki: hogy olyan szeretetreméltóan gyarló. A legfontosabb tanulságok néha a legmindennapibb, máskor a legvarázslatosabb, megint máskor a legmulatságosabb történésekben rejtőznek. Fulghum mindezt jól tudja, de efféle tudásukat kevesen tudják ilyen meggyőző erővel közvetíteni. A humor és az egyetemes igazságok mindazonáltal jól megférnek egymással, aminthogy Fulghumban is remekül megfér egymással a buddhista bölcs, az anekdotázgató szobrász-festő-teológus, a mély emberismerettel rendelkező lelkész, a környezet iránt felelős amerikai, a görögországi remete, az életet élvező férfiú, a különleges látásmódú író-esszéíró... Mindebből ismét elénk tárnak valamennyit a Mi a csuda? hol hihetetlen-nevettető, hol nagyon is hihető-megható írásai.
Vypredané
9,14 € 9,62 €

Út az anyagi függetlenséghez


Anyagi gondjai vannak? Ha netán nincsenek, akkor is, vajon van elég pénze ahhoz, hogy akár legmerészebb álmait is megvalósítsa? Ez a könyv megmutatja Önnek a jómódhoz, az anyagi függetlenséghez és a biztonsághoz vezető utat, amely nem csupán a "szerencsések" és a "szupertehetségesek" számára járható. Bodo Schäfer felfedi Önnek a meggazdagodás titkait, és azonnal alkalmazható eredményes technikákat is ajánl a pénzzel való gazdálkodáshoz.
Vypredané
9,14 € 9,62 €

Virágvasárnap alkonyán


Jókai Anna Kossuth-díjas író új kötetében az elmúlt tíz-tizenkét esztendőben, és a legfrissebb jelenben született apokrifek, versimák, imaversek találhatók. Szokatlan jelenség ez a kötet, nem csak azért, mert műfaji újdonságot hordoz és mai költészetünkben egyedülálló vállalkozás. A magyar lírában hagyományos, viaskodó "istenes költészethez" képest mély hitbeli harmóniát tükröz, ugyanakkor a prózaíró társadalomkritikai látásmódja és a költő mélyről fakadó érzelmi telítettsége egyesül benne. Képisége egyszerű és kifejező, szimbólumrendszere könnyen feloldható, a szenvedélyes hangvételből és a megszólalás személyes bátorságából fakad ereje. De a dalszerű egyszerűség mellett a képversformákat, a kísérletező költészet bonyolultabb eszközeit is megtaláljuk a gyűjteményben, ha az tűnik célravezetőbbnek a költő számára gondolatai kibontásához. Jelen kötet Jókai Anna lírájának eddig legteljesebb gyűjteménye, amely az elmúlt években kultuszverssé lett Ima Magyarországért című mű mellett magában foglalja a forradalom félévszázados jubileumára született, nagysikerű Krónikásének 1956-2006 című többszólamú, oratórikus költeményt is.
Vypredané
9,14 € 9,62 €

Carrie


A chamberlaini gimnáziumban közeleg az érettségi. A tizenhat éves, esetlen Carrie White-ot nemcsak bigottan vallásos anyja terrorizálja, hanem diáktársai - főként a lányok - gúnyolódásának is állandó céltáblája. Egy különösen megalázó esemény után a főkolomposokat megbüntetik, Carrie-ben pedig nőttön-nő az indulat, elégtételt akar venni az őt ért sérelmekért. Egyre inkább tudatosul benne, hogy félelmetes telekinetikus képessége micsoda hatalom! Elérkezik a nagy nap, az érettségizők bálja. Csodák csodája, a rút kiskacsa Carrie-t bálkirálynővé választják a csinos és népszerű Tommy oldalán. Ám néhány diák nem bír magával, a végsőkig meg akarják alázni a lányt, s szörnyű tervet eszelnek ki. Válaszként Carrie szabadjára engedi pusztító erejét, melynek nyomán kő kövön nem marad...
Vypredané
9,14 € 9,62 €

Ízes beszéd ételekről, életekről


"Olvasás közben folyton az járt az eszemben, vajon honnan tudhat ennyi mindent az általunk ismert és szeretett világról Nagy Bandó András, a humorista? Hogy tudja megszerettetni velem a kelkáposztát, a rántott levest, és hogy tudja rám beszélni a krumplis tarhonyát vagy a pacalt? Hogyan képes arra kényszeríteni, hogy a következő nyáron magam készítsem el a kovászos uborkát és a majorannás marhapacsnit Bandó módra? Vajon minek tudható be, hogy a kenyérsütésről és a kemencéről írtakat olvasva a konyhában kötöttem ki, és percek múlva már a friss vajas kenyeret falatoztam zöldpaprikával?" (Benke László, Laci bácsi mesterszakács)
Vypredané
9,14 € 9,62 €

Miért pont ők?


Miért? Miért megyünk bele mi, nők, egy számunkra megalázó kapcsolatba? És miért maradunk benne? Mi ad erőt ahhoz, hogy végül - akár életünk kockáztatásával is - kiszálljunk belőle? Miért veszítjük el a tartásunkat, tiporjuk sárba az önbecsülésünket arra érdemtelen egy, két, akárhány férfiért? A kéziratomat újra és újra átolvasva egyetlen magyarázattal találtam szembe magam: "...mert szeretem." Ilyen egyszerű. Vagy mégsem?
Vypredané
9,14 € 9,62 €

Pilátus testamentuma


"Ma már - több kiadás után - talán elmondhatom az Olvasónak, hogy minden írásom közül ezt a könyvemet szeretem a legjobban. Tulajdonképpen regény, de igyekeztem tudásomhoz mérten kortörténeti alapossággal foglalkozni a rómaiak által Júdeának nevezett provincia vallási életével a Második Templom idején, Pontius Pilatus prokurátorsága alatt. A téma - a kereszténység megszületése, a Názáretből (akkori nevén Nócerből) származó rabbi Jesuá Há-Nocri, vagyis Jézus alakja, viszonya ősei vallásához, - engem ma is állandóan foglalkoztat. Számomra a korszak szereplőinek lélektani helyzete is érdekes. Egy művelt római tisztet Júdea helytartójává emel a sors. Idegenkedik a számára barbárnak tűnő zsidó vallásos kultusztól, de mégis egyre inkább bevonódik a messianisztikus eszme vonzáskörébe." (Popper Péter)
Vypredané
9,14 € 9,62 €

Gyönyörű gyönyörök


A kötetben a magyar és a világirodalom legszebb erotikus verseit olvashatjuk.
Vypredané
8,95 € 9,42 €

Elindula három árva


A kötet magyar népballadákból ad válogatást.
Vypredané
8,95 € 9,42 €

A hordozható szűzmária


"Anne Enright szövegei úgy humorosak, mintha tudnád, hogy valahonnan nevetést hallasz, de senki nem nevet, a száj még csak mosolyra sem húzódik... Létezik fájdalmasan konok komolytalanság. Ilyesmi az övé. (...) A hordozható szűzmária szokatlansága egyszerre szép, kihívó, izgató, mint az 'építész szerelmének háza'. A feltárásban szeretnivalóan egyszerű, független. Nyelvet talál, kifejezést követel magának az anyaság, a szerelem, a szexualitás, a vonzalom, a választás, a testiség női tapasztalatainak megragadására. És talán képes az ezekhez kapcsolódó feltáratlan, félelmetes elvárásoknak ellentmondó feszültségek természetes ábrázolására." (Bódis Kriszta)
Vypredané
8,00 € 8,42 €

Hozományvadász Habsburgok


A könyv arról az időszakról szól, mikor a kicsiny Habsburg-hercegség csillaga felemelkedőben volt a 15. században. Az anyagi gondokkal küszködő I. Miksa volt az, aki szerencsés házasságai révén megteremtette a Habsburg-család anyagi jólétét. Mindhárom fel
Vypredané
7,43 € 7,82 €

Szomjas oázis


Milyen a női test? Rugalmas, szívós és nyitott. Gyengédségre, odafigyelésre szomjas. Kíváncsi és kreatív, befogadásra, megújulásra kész. Önkritikus és ironikus, sebzett és meggyötört, makacs és lázadó. Törődő és adakozó, Hívő és hitetlen. A tied. Fogadd el! Fogadd be! E kötet irodalmunk első átfogó antológiája a női testről, melyben 33 kortárs szerző 56 művét olvashatjuk.
Vypredané
11,05 € 11,63 €

Beletria je literárna kategória, zameraná na umelecké a imaginatívne diela. Romány, poviedky, novely a divadelné hry tvoria túto rozmanitú literatúru. Beletria je zdrojom emocionálneho a intelektuálneho potešenia a poskytuje čitateľom široký výber žánrov, vrátane dobrodružstva, histórie, detektívok, fantasy a sci-fi.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Prečítajte si najnovšie bestsellery a objavte nezabudnuteľné príbehy.