! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Sci-fi a fantasy strana 496 z 500

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Nočný tieň 2: Prekliatie vlkov


Magický svet, ktorý vo svojom románe vytvorila americká autorka Andrea Cremerová, je krásny, ale aj nebezpečný. Má nemenné, prísne zákony a život sa odnepamäti riadi podľa nich. Dobro a zlo však zvádzajú nikdy sa nekončiaci boj... Koľko skúšok prežij e láska? Keď sa Calla Torová preberie v dúpäti svojich zarytých nepriateľov Stopárov, nepochybuje, že jej dni sú spočítané. Jej vynútený svadobný obrad s alfa samcom Renom sa skončil katastrofálne. Calla Rena aj vlastnú svorku opustila a záhadného pr iateľa Shaya v strachu o jeho život premenila na vlka. V knižnici na Panstve jarabín, v dome Shayovho strýka, ich však obkľúčili a Calla sa ocitla v rukách nepriateľských Stopárov. V omámenej mysli si zachovala obraz Shaya, ako ho, vo vlčej podobe a bezvládneho, odnášajú Ochrancovia nevedno kam. Callina situácia sa zdá beznádejná, ale potom jej Stopári dajú lákavú ponuku okrem odhalenia tajomstva súvisiaceho s dávnou minulosťou by Calla mohla nielen zachrániť svoju svorku a brata, ale aj muža, ktorému ušla spred oltára. Všetko však musí dobre zvážiť, pretože za ponukou sa skrýva množstvo nástrah spojených so smrteľným nebezpečenstvom. Naozaj stojí bývalý snúbenec Ren a priatelia zo svorky za také riziko? Je Shay naozaj ten, koho by si mal a vyvoliť, bez ohľadu na to, čo sa udeje? Rozhodnutie nie je ľahké, ale Calla prvý raz v živote drží v rukách kľúč od vlastnej budúcnosti a najmä od pravej lásky. Z anglického originálu Wolfsbane (Philomel Books, A division of Penguin Young Readers Group, The Penguin Group USA) preložila Diana Ghaniová.
Vypredané
12,26 € 12,90 €

Half Wild - Polodivý


„Dostaneš mocný dar, ale až podľa toho, ako ho budeš používať, sa uvidí, či budeš dobrý, alebo zlý.“ Vo svete smrteľníkov žijú dva znepriatelené tábory čarodejníkov, čiernych a bielych. O svoje miesto na život medzi nimi bojuje sedemnásťročný Nathan, všetkými nenávidený pre svoj pôvod. Je nemanželským synom Marcusa, najmocnejšieho a najukrutnejšieho čarodejníka na svete, a jediný, kto ho dokáže poraziť. Nathan získal od otca vzácny dar, magickú schopnosť, ale ak sa ju nenaučí ovládať, vystaví sa veľkému nebezpečenstvu. Za pätami má lovcov a tí sa nezastavia pred ničím. Chcú ho chytiť a donútiť otca zabiť. Hoci je Marcus stelesnením zla, Nathan mu vďačí za život. Nikdy sa proti nemu nepostaví. Lenže ak to neurobí, na svoju lásku Annelise môže zabudnúť. Jej život sa dá zachrániť len výmenou za Marcusovo srdce. Natan sa tak ocitá v neriešiteľnej situácii. Half Wild – Polodivý je pokračovaním strhujúceho románu Half Bad (Ikar 2014).
Vypredané
12,26 € 12,90 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Pád - Padlí anjeli 1


Na Danielovi Grigorim je čosi bolestne známe. Tajomný, uzavretý chlapec pritiahne pozornosť sedemnásťročnej Luce Priceovej hneď v jej prvý deň na internátnej škole Meč a kríž pri meste Savannah. Je jediným svetlým bodom na mieste, kde nie sú dovolené mobilné telefóny, ostatní študenti sú vyšinutí a bezpečnostné kamery ich sledujú na každom kroku. Daniel však nechce mať s Luce nič spoločné – a dáva jej to jasne najavo. No ona sa nevzdáva. Mládenec ju priťahuje ako svetlo nočného motýľa a Luce musí zistiť, čo pred ňou tak zúfalo skrýva... aj keby ju to malo stáť život. Nebezpečne vzrušujúci a temne romantický triler PÁD je súčasne najúžasnejším príbehom lásky!
Vypredané
12,26 € 12,90 €

dostupné aj ako:

És boldogan éltek...


Mindnyájan ismerjük Hamupipőke történetét... vagy mégsem Miközben az egész királyság a Hamupipőke hercegnő kegyetlen neveltetéséről szóló mendemondákról beszél, mostohaanyja, Agnes, aki maga is túlontúl jól ismeri a nélkülözést, magányában feljegyzi az igaz történetet... Agnes még csak tízéves, amikor már kíméletlenül dolgoztatják cselédként. Leleményességének köszönhetően kitör helyzetéből, ám tinédzserként, gyermekével a karján, kénytelen visszatérni hányattatásai színhelyére. Ellának, a különös csecsemőnek lesz nevelője. Nehezére esik megszeretni a gyermeket, aki idővel a mostohalánya, majd végül ünnepelt hercegnő lesz, mindenki elérhetetlen vágyálmainak tárgya. Kapcsolatuk története elárulja, hogy semmi sem az, aminek látszik, és a szeretetnek rendkívül sok arca van. A líraian megírt, érzelmekkel teli és fantasztikusan részletgazdag És boldogan éltek... bemutatja, milyen bonyolult történetek rejlenek a jóról és rosszról szóló klasszikus mesék mögött, és megtanítja, hogy jobb szembenézni a nehézségekkel, mert őszintébb és fontosabb igazságokhoz vezet, mint az álomvilágba menekülés.
Vypredané
12,26 € 12,90 €

Celebrity


Co všechno lidé udělají, aby se vyšvihli na vrchol žebříčku slávy? Tuto otázku si musí položit spisovatel Karel Mareš a herečka Veronika Sekerová, když narazí při návštěvě Florencie na stopu příšerných mystérií, jež sahají až k počátku věků. Proti své vůli jsou vlečeni po schodišti děsu a objevují to, co bylo skryto po staletí. S výsledkem, který vede k odhalení toho nejstrašnějšího tajemství, toho, které oba skrývají ve své duši. Jejich průvodci je tucet nejslavnějších celebrit světa, Cindy Crawfordovou počínaje a Paul McCartneym konče. Je možné, aby se česká celebrita dostala tak vysoko, jako jsou oni? Ano. Za určitých okolností ano. Za jakých, to ani nechtějte vědět... Ondřej Neff přichází s novým románem. Tentokrát zavítal na pole čistého hororu, kam se dříve odvažoval jen zřídka. Jeho výprava do říše strachu však dozajista přesvědčí všechny příznivce tohoto žánru.
Vypredané
12,26 € 12,90 €

Az ikerlángbűbáj 1: A tűzróka


A léleknek hét szintje van, és minden őrző vonzódik egyhez… Amaja egy titokzatos tűzeset után a mogorva, flegma, kissé életunt harcos, azaz a Vadász oltalma alá kerül. El kell hagynia Japánt, hogy ő is kivegye részét a világ kezdete óta tartó háborúban; harcoljon a lelketlenekkel, és őrző váljon belőle. Magyarországra érkezik, ahol a Margitszigeten lévő, titkos Akadémián megismeri ikertestvérét, Alexandert. A két árva nyomozásba kezd, hogy kiderítse, miként haltak meg a szüleik. Ekkor még nem is sejtik, milyen titkok és rejtélyek övezik őket, miközben új barátaiknak is bőven akad rejtegetnivalója. Vajon kiderül, miért száműzték az ikreket a Föld két külön pontjára, hogy ott nevelkedjenek? Mi köze lehet az Elsőknek, akik maguk is lelketlenek, a testvérekhez és világunk pusztulásához? Vajon Amaja megbékél-e valaha a tűzróka jelenlétével, mely egyszerre perzseli fel az emberek és őrzők életét… És végül meddig tudja távol tartani magát a Vadásztól, aki felébreszti szunnyadó ösztöneit? Vámpírok, átkok, merényletek, boszorkányok, humor és romantika jellemzi ezt a különleges univerzumot, amely világunk álarca mögött rejtőzik.
Vypredané
12,26 € 12,90 €

dostupné aj ako:

Som číslo štyri


Prišlo nás deväť. Vyzeráme ako vy, hovoríme ako vy, žijeme medzi vami, no nie sme ako vy. Dokážeme veci, o ktorých vy iba snívate. Sme silnejší a rýchlejší než čokoľvek, čo ste kedy videli. Sme ako superhrdinovia, ktorých uctievate vo filmoch a komiksoch
Vypredané
12,26 € 12,90 €

Siege and Storm - Ostrom és vihar (Grisha trilógia 2.)


"A sötétség nem hal meg soha. Az Igaz-tengeren át menekülő Alina, akit kísértenek a Zónában meggyilkoltak szellemei, új életet kezd Mallal egy ismeretlen földön, miközben igyekszik titokban tartani napidéző voltát. Ám sokáig nem hagyhatja maga mögött sem a múltját, sem a sorsát. Az Éjúr rettenetes új hatalom birtokában hagyta el az Árnyzónát, és veszedelmes tervet sző, ami a végsőkig próbára teszi a természeti világ határait. Alina egy hírhedt kalóz segítségével visszatér a szeretett országba, hogy elszántan szembeszálljon a Ravkára törő erőkkel. De a ahogy hatalma növekszik, Alina úgy süllyed egyre mélyebbre a tiltott mágiába és az Éjúr játszmájába, és távolodik el egyre jobban Maltól. Választania kell hazája, a hatalom és a szerelem között, amiről mindig úgy hitte, az vezérli különben azt kockáztatja, hogy mindent elveszít a közelgő viharban."
Vypredané
12,26 € 12,90 €

The Irishman - Hallom, szobafestő vagy!


1975. július 30-án eltűnt Jimmy Hoffa ? s hogy mi lett vele, ki ölte meg (ha megölték), az évtizedeken át rejtély maradt. Hoffa neve a magyar olvasónak talán nem sokat mond, de fénykorában mindenkiismerte Amerikában: részben úgy, mint aki óriási érdemeket szerzett az amerikai szakszervezeti mozgalomban, részben pedig úgy, mint aki ? köztudottan ? jó kapcsolatokat ápol a maffiával,pontosabban ő az ország egyik legfőbb maffiózója.Charles Brandt könyvének elolvasása után az ember garantáltan máshogy fog tekinteni a XX. századi amerikai történelemre ? nemcsak Hoffa gyilkosát ismerjük meg belőle: egy olyan embert, aki a második világháborúban megtanult hidegvérrel ölni, s ezt a képességét a maffiával összefonódott szakszervezetek számtalanszor felhasználták; nemcsak azt, hogy egy profi gyilkos hogyan lehetegyúttal ? a maga módján ? mélyen érző ember; hanem azt is, hogy milyen megdöbbentő mértékben befolyásolták a mindenkori amerikai vezetés politikai döntéseit a szervezett bűnözés érdekei ?
Vypredané
12,26 € 12,90 €
  • 5 /5

Tajomný gén Atlantídy - Záhada pôvodu 1


Tajomný gén Atlantídy je provokatívny technotriler o globálnych genetických experimentoch a pradávnych sprisahaniach a mystériách ľudskej evolúcie. Výskumná loď objavila pri pobreží Antarktídy záhadnú štruktúru pochovanú hlboko v ľadovci. Bola tam celé tisícky rokov, a nie je ľudským výtvorom. Immari si myslia, že vedia, čo to je, ale nechcú nič riskovať. Nadišiel čas, aby zrealizovali svoj veľký plán: ľudstvo sa musí buď ďalej vyvíjať, alebo v krátkom čase zahynúť. Doktorka Kate Warnerová odišla pred štyrmi rokmi do Jakarty v Indonézii, kde sa jej podaril nečakaný objav: liek na autizmus. Alebo si to aspoň myslí. No netuší, že to, čo objavila, je v skutočnosti oveľa nebezpečnejšie. Jej výskum by mohol prepísať ľudské dejiny a naštartovať ďalšiu fázu ľudskej evolúcie. Kate a agent David sa pustili do pretekov s časom, aby odhalili globálne sprisahanie a zistili pravdu o tajomnom géne Atlantídy... a ľudského pôvodu. Dostanú sa do vzdialených kútov sveta a do tajov svojej vlastnej minulosti. Immari sú im v pätách a nezastavia sa doslova pred ničím. Záleží im len na jedinom: nájsť gén Atlantídy a aktivovať ďalšiu fázu ľudskej evolúcie. Aj za tú cenu, že by museli zabiť 99,9 % svetovej populácie. David a Kate ich môžu zastaviť... ak dokážu jeden druhému veriť. A zostať nažive. Toto sci-fi dobrodružstvo je prvou knihou z akčnej trilógie od A. G. Riddleho. Medzinárodný bestseller preložený do 18 jazykov, ktorého sa predalo viac ako 1 000 000 výtlačkov.
Vypredané
12,26 € 12,90 €

dostupné aj ako:

Gwind: Nezabiješ?


Pre vysokoškoláčku Annu je vražda čosi nepredstaviteľné. Keď sa však náhle objaví vo zvláštnom svete a zajmú ju nájomní vrahovia, zabíjanie je odrazu neželanou súčasťou jej života. Ak chce prežiť, musí zabudnúť na mnohé z toho, čomu dovtedy verila. Odhaľuje život, city a motiváciu vrahov. Spoznáva miesto, v ktorom vládne mágia, dvorské intrigy a neľútostné boje. Aj Anna berie do ruky zbraň, hoci si nedokáže predstaviť, že by niekoho zabila. Lenže krvavý svet okolo nej jej nedáva veľmi na výber. Anna zisťuje, že jej vlastné hranice ležia úplne inde, než si kedysi myslela. Román z pera slovenskej autorky vás vtiahne do krutého temna Spoločenstva vrahov. Ak padnete do ich rúk, každé rozhodnutie je voľba smrti. No aj táto minca má svoj rub...
Vypredané
12,26 € 12,90 €

Súženie - Padlí anjeli 2


Peklo na zemi. To prežíva Luce, keď nemôže byť so svojím padlým anjelom Danielom. Trvalo večnosť, kým sa znova našli, a on jej teraz vraví, že musí odísť. Len na tak dlho, kým nechytí Vyhnancov – nesmrteľných, čo ju chcú zabiť. Daniel ukryje Luce na Shoreline, škole, ktorá sa nachádza na skalnatom kalifornskom pobreží a navštevujú ju nezvyčajne nadaní študenti – nefilimovia, potomkovia padlých anjelov a ľudí. Tu sa Luce dozvie, čo sú tiene a ako s ich pomocou môže nazrieť do svojich minulých životov. No čím viac sa Luce dozvedá, tým väčšmi podozrieva Daniela, že jej neprezradil všetko. Čosi skrýva – čosi nebezpečné. Čo ak nie je pravda to, čo jej Daniel povedal o minulosti? Čo ak je Luce v skutočnosti súdené byť s niekým iným? Dostáva sa vám do rúk druhá časť neodolateľnej knižnej série PADLÍ ANJELI, v ktorej láska nikdy neumiera. Z anglického originálu Torment (Random House Children’s Books, New York 2010) preložila Saskia Hudecová.
Vypredané
12,26 € 12,90 €

Nočný tieň 3: Krvavá ruža


V záverečnom diele trilógie vojna medzi Ochrancami a Strážcami vrcholí, schyľuje sa k poslednej bitke medzi Potomkom – Shayom a Poslom – Bosquem. Predtým však musí Shay s pomocou Stopárov i Strážcov získať zvyšné tri kusy kríža symbolizujúce živly. Najprv sa teda presunieme do mrazivého Švajčiarska po vzdušnú čepeľ, potom do slnečného Mexika po vodnú rukoväť a napokon na sopečný ostrov uprostred oceánu, kde sa ukrýva posledný kus – ohnivá čepeľ. Až keď Potomok pozdvihne Kríž živlov, dokáže zabíjať prízraky, zahnať vládcu onoho sveta a zachrániť rodičov. Život sa však nekončí ani po poslednej bitke... Uprostred tohto diania sa ocitla Calla a od jej múdrosti závisí budúcnosť ich sveta. Na jeho záchranu však potrebuje nielen Shayovu pomoc, ale aj Rena – a tak sa v strážcovskej Akadémii ocitajú dvaja alfa samci. Musia spojiť sily, a tak city idú bokom, hoci Callino srdce už patrí jednému z nich. Najprv však treba prežiť!
Vypredané
12,26 € 12,90 €

Gaštanový kráľ


Henry, ktorý objavil sto skriniek s dvierkami do magických svetov, je stále nadprirodzeným spôsobom pripútaný k čarodejnici z Endoru, nesmrteľnej, mocnej a strašnej Nimiane. Vie, že ak čarodejnicu nezničí, už čoskoro príde o rozum a stane sa slepým vykoná
Vypredané
12,26 € 12,90 €

dostupné aj ako:

Nenásytná


Máte už upírov plné zuby? Mladá scenáristka Meena Harperová takisto. Jej šéfovia ju napriek tomu nútia o nich písať, hoci Meenu to nenadchne. Niežeby úplne popierala existenciu nadprirodzených javov. Má totiž schopnosť vedieť, ako kto zomrie, aj keď ostatní tomu neveria. Jedného dňa pri Katedrále svätého Juraja stretne knieža Luciena Antonesca. Tajomný, príťažlivý muž ju zachráni pred útokom netopierov – a Meena sa doňho beznádejne zaľúbi. Lucien má však aj temnú stránku, pre ktorú by ho mnohí ľudia, napríklad aj tajná organizácia lovcov démonov, radšej videli mŕtveho. Problém je v tom, že on už vlastne nie je živý! Meenina nadprirodzená schopnosť odrazu zlyháva – svoju vlastnú budúcnosť nepozná a netuší, čo ju čaká. Spočiatku sa jej zdá, že Lucien je presne ten muž, o akom vždy snívala. Po čase vysvitne, že je to skôr nočná mora... Z anglického originálu Insatiable (William Morrow, An Imprint of HarperCollins Publishers, New York, USA) preložila Tamara Chovanová.
Vypredané
12,26 € 12,90 €
  • 5 /5

Potomkovia


Píše sa rok 2076. Kira Walkerová, šestnásťročná začínajúca lekárka, žije v krajine rozdelenej občianskou vojnou, medzi ľuďmi zúfalo bojujúcimi o prežitie. Na ich záchranu však treba aj niečo viac než len liek proti smrtiacemu vírusu RM, ktorý vykynožil takmer celé ľudstvo. Nestačí už ani mier s potomkami, geneticky zostrojenými bytosťami, ktoré vírus vypustili. Ak sa ľudia chcú zachrániť, musia sa pozrieť na seba, na svoj svet, na všetky chyby, ktorých sa dopustili, a nájsť niečo, čo naozaj stojí za záchranu – vidieť v konci nový začiatok. Román Dana Wellsa Potomkovia je prvotriedny postapokalyptický triler, vzrušujúca, riskantná, rýchla jazda plná dobrodružstiev, lásky a napätia, ktoré nás neopustí do poslednej stránky a núti nás netrpezlivo čakať na ďalšie pokračovanie
Vypredané
12,26 € 12,90 €

Menedék


Sara Jenkins a nagyanyja temetésére utazik Sweet Baybe. Arra számít, hogy az ilyenkor szokásos jogi ügyletek rendezését követően gyorsan vissza is térhet megszokott életébe New Orleansba, ahol egy antik lakberendezési boltot vezet. Nagyanyja, Mags azonban ráhagyja a Menedék panziót, Sara gyerekkorának helyszínét, ami jelenleg két idős házaspár otthona. Egyetlen dolgot kér csak unokájától: újítsa fel a házat, hogy annyi év után végre eredeti pompájában ragyoghasson. Sara eleget tesz Mags kérésének, és nekilát élete eddigi legnagyobb szabású felújítási munkájának. A gyors látogatásból hónapok lesznek, és már nemcsak gyerekkori emlékei, hanem egy új szerelem is marasztalja. Közben előkerül egy régi láda a padlásról, tele olyan dolgokkal, amik nagyanyja eddigismeretlen életébe nyújtanak betekintést. Mags idős barátai segítségével Sara feltárja nagyanyja rejtélyes múltját: a bátor és szenvedélyes tetteket, és azokat a döntéseket, amelyek örökre megváltoztatták Mags és családja életét. Amikor egy pénzéhes ingatlanfejlesztő jelenik meg a színen, és a panzió lebontásával fenyegeti Sarát, a nőnek döntenie kell: Sweet Bayben marad és harcol a házért és azokért az emberekért, akiket mélyen a szívébe zárt, vagy újra maga mögött hagy mindent, és visszatér sikeres, ám magányos életéhez New Orleansba.
Vypredané
12,26 € 12,90 €

A medve és a csalogány


Gyilkos szél fúj a vad orosz vidéken, messze északon; nagyon rég nem volt ilyen fogcsikorgató hideg. A fák között suttogások, léptek zaja hallatszik. A medve ébredezik, egyre erősebb, és ha eltépi köteleit, talán senki sem állíthatja meg többé. Vaszilisza zöld szemű, vadóc kislány, aki egy faház kemencéjének melegénél dadája régi időkről szóló meséire alszik el. Napközben lovagol, fára mászik, az erdőket járja; ott érzi igazán otthon magát, az állatok és növények között. De Vászja nem fiú, az a sorsa, hogy nővé érve gyermekeket szüljön és ellássa urát. A kislány már egészen fiatal kora óta tudja, hogy neki nem ezt írták meg, édesanyja nem ezért hozta a világra, mielőtt belehalt volna a szülésbe. Életével együtt különleges tudást adott a kislánynak, olyat, amely megváltoztathatja egész népe sorsát. Katherine Arden első regénye az orosz mítoszok és népmesék varázslatos világába viszi az olvasót, ahol a csodák mindennaposak, a démonok és manók jelenléte megszokott, ahol ember és természet olyan összhangban élhet együtt, ahogy csak a legendákban lehetséges.
Vypredané
12,26 € 12,90 €

dostupné aj ako:

Pod krídlami smrti


Thomas Cale, smrtiaci anjel sužovaný záhadnou chorobou, sa lieči v kláštore na Cypre. Ale aj tu, na zdanlivo bezpečnom mieste, musí byť v strehu. Ohrozujú ho duševne chorí pacienti aj najatí zabijaci. Na svojich pleciach naďalej nesie ťarchu celého sveta, ktorý má podľa proroctva zničiť, no on sa ho usiluje zachrániť pred fanatickým pápežom Boscom. Spasitelia sa mobilizujú, schyľuje sa k vojne, ktorá má rozhodnúť, či najväčší Boží omyl – človek – zmizne z povrchu planéty. Cale aj napriek chorobe vymýšľa stratégiu pre spojenecké vojská s hlavným štábom v Španielskom Leedse. Boj s vnútornými démonmi ho čoraz viac oslabuje, a akoby to nestačilo, zmieta sa medzi láskou a nenávisťou k zradnej Arbell Materazziovej. Sníva o živote v ústraní, no zdá sa, že mu nie je súdený. Politické intrigy na Caleovej strane barikády sa stupňujú, chvíľami nie je isté, kto je jeho skutočný nepriateľ – či nenávidený Bosco, ktorý chlapca v hĺbke duše stále zbožňuje, alebo jeho vlastní spojenci. Záver trilógie Paula Hoffmana spája nitky príbehu z dvoch predchádzajúcich románov. Osud hrdinov sa zavŕši. Kruh sa uzatvára. Anjel skazy rozprestrie krídla a celý svet zadržiava dych pred rozhodujúcou bitkou.
Vypredané
12,26 € 12,90 €

Sci-fi žáner poznáme aj pod pojmom vedecko-fantastická literatúra, poprípade science fiction. V týchto dielach sa dostaneme do budúcnosti, pričom dej sa opiera o súčasnú vedu, techniku a o predpoklady jej ďalšieho vývoja. Medzi hlavné témy sci-fi patrí pokročilá veda a technológia, prieskum vesmíru, cestovanie v čase, paralelné vesmíry a mimozemský život. Sci-fi má pravdepodobne svoje korene v antickej mytológii. Súvisí s fantasy, hororom a fikciou o superhrdinoch. Sci-fi v literatúre, filme, televízii a iných médiách sa stala populárnou a vplyvnou vo veľkej časti sveta. Nazýva sa tiež „literatúra myšlienok“ a často skúma potenciálne dôsledky vedeckých, sociálnych a technologických inovácií.

Medzi najznámejších autorov sci-fi žánru patrí Isaac Asimov, Octavia E. Butler, Arthur C. Clarke, William Gibson, Herbert Frank, Robert A. Heinlein, Ray Bradbury, Margaret Atwoodová a Karel Čapek.

Fantasy literatúra sa zaoberá fiktívnymi svetmi, bytosťami a udalosťami Tento žáner obsahuje prvky nadprirodzena, mágie, mýtov, legend a imaginárnych bytostí, ako sú napríklad draci, víly, čarodejníci, orkovia a ďalší.

Fantasy literatúra vytvára bohaté a detailné fiktívne svety, ktoré sa líšia od realistického prostredia. Príbehy z tohto žánru sa často zameriavajú na hrdinské cesty, dobrodružstvá, boje medzi dobrom a zlom, epické konflikty a príbehy o nadprirodzených schopnostiach a magických predmetoch. Fantasy literatúra má dlhú a bohatú históriu, pričom mnohé jej klasické diela vznikli už v 19. a 20. storočí. 

K najznámejším autorom fantasy pattrí J. R. R. Tolkien, autor kultového fantasy Pán prsteňov. Určite poznáte tiež J.K. Rowlingovú, ktorá vytvorila zázračný svet Harryho Pottera.ďalšími známymi autormi sú napríklad George R.R. Martin a jeho Pieseň ľadu a ohňa známejšia pod názvom sfilmovaného seriálu Hry o tróny, C.S. Lewis, ktorá napísal Kroniky Narnie, Terry Pratchett, Ursula K. Le Guin, či Robert Jordan.