Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Slovenská beletria strana 160 z 237

Lacná kniha Kaleidoskopis


Básnik a prozaik, ktorý nedávno upútal postmoderným románovým diptychom (Benátsky diptych I, II), ponúka teraz zbierku noviel, nadčasovo štruktúrovaných próz nabitých epizódami, úvahami, informáciami. Jednotlivé epizódy a z nich vyplývajúce dôsledky splývajú do jedného celku, ktorý zrkadlí obraz vnútorného sveta súčasného intelektuála, duchovne zakoreneného v minulosti, snažiaceho sa pochopiť svoju účasť a poslanie v súčasnosti.
Vypredané
0,40 € 7,90 €

dostupné aj ako:

Nič nemusím


Medzi mladými manželmi Kamilou a Dušanom to v poslednom čase poriadne škrípe. Dcéra Vanesska bola donedávna pre oboch centrom vesmíru, no po tom, ako Dušana žena upodozrieva, že si našiel milenku, rodina sa rozsypáva. Žiarlivá Kamila sa dopúšťa fatálnych chýb v snahe zachrániť manželstvo. Je hysterická a koná skratovo. Na nálade jej rozhodne nepridáva Ivona, bývalá manželka Dušana, ktorá ju neustále prenasleduje. Opitá jej v noci vyvoláva, obťažuje ju na ulici i v práci. Raz sa jej vyhráža, inokedy jej zavolá len preto, aby sa jej posmievala a pripomenula, že sa Kamile vrátilo len to, čo urobila ona jej. Ukradla jej muža. Keby nemala Kamila skvelých švagrovcov, keby sa Viktor, brat jej manžela nestal jej bútľavou vŕbou, asi by to vzdala. Keď sa zdá, že sa zo všetkého vymoce, že našla človeka, ktorému na nej naozaj záleží, odrazu šok a všetko je inak. A oveľa horšie, ako si dokázala pripustiť. Dana Hlavatá (1957, Bratislava) vyštudovala FiFUK – odbor televízna žurnalistika. Napísala desiatky rozhlasových hier a dramatických pásiem, televíznych scenárov, rozprávok, stovky kriminálnych i životných príbehov, fejtónov, poviedok. Vydala niekoľko kníh. Venuje sa aj výtvarnej tvorbe. Získala literárne ocenenia doma aj v zahraničí. Pracuje v Slovenskej televízii ako dramaturgička. Je matkou dvoch synov, vďaka ktorým sa pozerá na svet cez prizmu humoru.
Vypredané
10,36 € 10,90 €

Lacná kniha Informácia


Príbeh dvoch mladíkov, ktorí sa pokúšajú každý po svojom odpútať od rodného kraja, kde ich nečaká žiadna perspektíva. Fedy študuje v hlavnom meste a neskôr pracuje v medzinárodnej firme. Stáva sa výkonným kolieskom vo svete moderného "civilizovaného" otroctva. Jeho kamarát Vaxo sa krúti v bludných kruhoch striedavých výjazdov do Nemecka, Ameriky či na Ukrajinu. Vykúpením zo života, ktorý ich oberá o ilúzie, je putovanie za mágiou Florinskej monarchie (fiktívny názov územia s tradičným rusínskym osídlením na rozhraní Slovenska, Poľska a Ukrajiny, voľne odkazujúci na neúspešný historický pokus Rusínov-Lemkov o vyhlásenie tzv. Florinskej republiky). Navyše záhada karpatorusínskeho pokladu ich zavedie až na vzdialené roviny Ukrajiny a predznamená prekvapivé vyústenie. Autor vychádza zo svojej "rusínskej témy", ktorú spracoval v predchádzajúcich novelách Carpathia a Entropia, ale teraz sa zemepisne aj tematicky rozbieha viac do sveta. Na jednej strane si všíma vzťahy poznačené globalizáciou či bizarný svet korporátnej firemnej kultúry. Na druhej strane sa ako hodnotový protiklad vynára magický kraj rusínskych predkov, vzápätí takisto zbavený idealizácie.Na obálke je použité výtvarné dielo Stana Bubána "Tak toto si prehnal, Ivan" (2004)
Vypredané
0,40 € 7,90 €

dostupné aj ako:

Dielo IV


Do štvrtého zväzku súborného diela Vincenta Šikulu bola zaradená autorova tvorba pre deti, poézia a pamäti. Nájdete tu diela: Pán horár má za klobúkom mydleničku; Prázdniny so strýcom Rafaelom; Ďuro, pozdrav Ďura; Vajíčko sliepky liliputánky, O múdrom kohútikovi; Augustín a zvon; Medardove rozprávky, Vladko a pes; Anjel Gabriela; Vincúrko; Z domu na kopci; Zo zanedbanej záhrady; Bubeník september; Za odchodom orgovánu; Tam, kde sa cesta skrúca; Požehnaná taktovka.
Vypredané
11,40 € 12,00 €

Krajina Rómov I.


Obsahom je fantazijný pokus, o stvorenie rómskych predkov. Autor sa formou mýtu pokúša stvoriť rómsku predstavu o vzniku sveta. Dej sa odohoráva ďaleko predtým, než by sme mohli uvažovať odkiaľ pochádzajú Rómovia. Autor však ide ďalej, neuspokojuje sa s rozprávkou pre deti, ani pre dospelých, múdro, tajomne, bájne, legendárne, mýticky ponúka autorský výklad vzniku národa Rómov.
Vypredané
10,45 € 11,00 €

Lacná kniha Druhá šanca (-90%)


Druhá šanca je prvotina mladého slovenského autora Michala Škombára s prvkami autobigrafie. Autor, podobne ako hlavný hrdina Mike Hassona, má zákernú chorobu – svalovú atrofiu. Mike po tom, ako prestal na chvíľu dýchať, sa ocitá v nemocnici, kde stretá výnimočnú osobu, Toma... Po istom čase sa jeho život úplne mení. Dostane druhú šancu, ktorú naplno využie. Zrazu je z neho chalan, ktorý môže chodiť a užívať si život, ako to doposiaľ nebolo možné. Ocitá sa na vojenskej škole v Londýne, kde sa podobne ako Tom učí byť chlapom. Postupne sa z neho stáva tajný hrdina. Dostáva sa do rôznych situácií, kedy mu ide o vlastný život, ktorý konečne môže žiť plnohodnotne. Avšak on vie, že jeho cieľom je záchrana ľudí, a nebojí sa pri tom stratiť to najcennejšie.
Vypredané
1,50 € 15,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Vo vetre života (-90%)


Vo vetre života je slovenský preklad úspešného autorkinho románu Solo per amore (Len pre lásku), ktorý vyšiel v Taliansku v roku 2009 pod umeleckým menom Veronika Eva Belmonte (doslovný preklad jej originálneho priezviska do taliančiny). Román sa začína spomienkami hlavnej hrdinky Ester na minulosť. Prenáša nás cez druhú svetovú vojnu, ktorej bezcitnosť zažila ako malé dievčatko. Opisuje povojnové zmeny súvisiace s nastolením komunizmu. V týchto podmienkach sa stretáva so svojou prvou láskou. Dovolí nám nazrieť do zákulisia manželstva s homosexuálnym manželom. Vystrašená z okupácie Československa vojenskými jednotkami Varšavského paktu v auguste 1968 opúšťa milovanú vlasť. Pretĺka sa životom úplne sama, v cudzej krajine, v Taliansku. Zaujímavo vykresľuje svoj život, úspechy a pády, radosti a lásku, manželstvá a rozvody, ako aj pravú tvár talianskej spoločnosti. Toto všetko je zahalené láskou k mužovi – manželovi, predstaviteľovi tajnej organizácie, ktorý bol od nej o osemnásť rokov starší. Spisovateľka nám zanecháva odkaz, že chyby, neúspechy, sklamania, choroby, víťazstvá, pády, sebeckosť a povrchnosť sa dajú zvládnuť len vtedy, keď dokážeme milovať krásy života, pre ktoré sa nám oplatí ŽIŤ. Len pre zaujímavosť, za umelecké zásluhy autorke v roku 1987 udelil prezident Talianskej republiky F. Cossiga čestný doktorát a vyznamenanie – rad Cavaliere (Rytier) Talianskej republiky. V roku 1990 sa V. Krásnohorská vrátila na Slovensko.
Vypredané
0,83 € 8,30 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Druhá šanca


Druhá šanca je prvotina mladého slovenského autora Michala Škombára s prvkami autobigrafie. Autor, podobne ako hlavný hrdina Mike Hassona, má zákernú chorobu – svalovú atrofiu. Mike po tom, ako prestal na chvíľu dýchať, sa ocitá v nemocnici, kde stretá výnimočnú osobu, Toma... Po istom čase sa jeho život úplne mení. Dostane druhú šancu, ktorú naplno využie. Zrazu je z neho chalan, ktorý môže chodiť a užívať si život, ako to doposiaľ nebolo možné. Ocitá sa na vojenskej škole v Londýne, kde sa podobne ako Tom učí byť chlapom. Postupne sa z neho stáva tajný hrdina. Dostáva sa do rôznych situácií, kedy mu ide o vlastný život, ktorý konečne môže žiť plnohodnotne. Avšak on vie, že jeho cieľom je záchrana ľudí, a nebojí sa pri tom stratiť to najcennejšie.
Vypredané
0,75 € 15,00 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Hugo


Príbeh odvahy. To určite. Príbeh poblúdenia. Aj to. Načieranie do hlbín, skryté zápasy, smäd. Hovoriace mačky, ktoré nám majú čo povedať. Patrícia, hlavná postava diela, ich začala počúvať. Inak by ešte blúdila. V zaseknutej slučke pokusov o samovraždu, hospitalizácií, ťažkých liekov, ktoré otupia vnímanie, no nepomôžu. V rozkolísanej hojdačke rapídneho priberania a chudnutia. Patrícia je inteligentná tridsaťdvaročná žena, má dvoch malých synov a problém s telom aj dušou. Bojí sa blízkosti. Akejkoľvek. Príbeh sa začína snemom mačiek, kde Najstarší rozhodne, že Patrícia sa stane mostom medzi mačkami a ľuďmi. Vyberú kocúra Huga, očividne múdreho a s láskavým srdcom. Po toľkých rokoch ne-života Patrícia objaví v sebe túžbu žiť. Aby ostala zdravá, musí šíriť, čo sa naučí. V jeden predlhý týždeň, keď sa vo svojom malom byte podujme pomôcť Kláre, zachráni svet. Ten svoj určite.
Vypredané
5,23 € 5,50 €

fakbuk.com


Siete sú super, dokiaľ sa v nich nezamotáte. Keď už klamať, tak presvedčivo a nezanechávať stopy. Ak už sa klamstvo odhalí, tváriť sa, že sa nič nedeje. Tak také jednoduché to však Dano nemá. Manželka chce vedieť stále viac a donúti ho odkryť celý svoj niekoľkoročný virtuálno-reálny život. Keďže nie je v poriadku ani ona, nedaruje nikomu nič. Chúdence deti. A manžel. Ak chcete vedieť, čo a ako sa dá hľadať a nájsť na sociálnych sieťach a najmä, o čo sa tam dá prísť, vitajte na fakbuku. Monika Pálušová (1.1.1978, Považská Bystrica) Od pätnástich sa stále sťahuje, takže nevedno, kde sa teraz presne nachádza. Naposledy ju videli v Púchove. Po dokončení štúdia slovenského jazyka a estetiky na FF PU učila na cirkevnom gymnáziu, potom utiekla do lokálnej televízie, novín, preletela rozhlasom aj súkromnou televíziou a nezastavil ju ani manžel a dve deti. Písať začala zo zúfalstva, keď už nebolo možné tak rýchlo unikať (zbaliť chlapa nie je také ťažké, ako zbaliť dve deti). Dodnes žije v naivnej nádeji, že sa písaním dá uživiť. Nechajme ju v tom.
Vypredané
8,46 € 8,90 €

dostupné aj ako:

Frajlenka Hollóška


Mária Hollósyová, vo svete uznávaná, no doma takmer úplne zabudnutá umelecká výšivkárka, ktorá svojou tvorbou na prelome storočí ovplyvnila dobovú európsku módu, ožíva na stránkach nového románu Milana Zelinku. Autor v ňom vzdal svojrázny hold „frajlenke Hollóške“, mimoriadne talentovanej, pracovitej a skromnej žene, ktorá si rozhodne zaslúži, aby sme o nej vedeli viac.
Vypredané
6,18 € 6,50 €

Keď sa dedinou strigy preháňali


Krátke príbehy Vás vovedú do sveta stríg a strigôňov, škriatkov i svetlonosov, tajomnej mágie v živote našich starých otcov a starých materí.
Vypredané
9,50 € 10,00 €

Lacná kniha Nevybavená záležitosť


Z predchádzajúcej spomienkovej knihy – rozhovoru s Agnešou Kalinovou Mojich 7 životov - si Jana Juráňová odniesla viacero načatých príbehov. Jeden z nich sa stal inšpiráciou pre prózu Nevybavená záležitosť. Autorka sa cez príbeh mladej ženy na starom portréte ponára do životov iných, aby do nich vtiahla aj nás: so zmyslom pre kontrast detailne konkretizuje priestory, do ktorých jemne a hĺbavo skicuje protagonistky svojej prózy (ja-rozprávačku, Editu, Mačku, Soňu, Marišku...) a ich interakcie s okolím. V útržkoch minulosti sa tu zrkadlí súčasnosť a vice versa.
Vypredané
0,35 € 6,95 €

dostupné aj ako:

Surové diamanty


V časoch železnej opony dostáva Dano lákavú pracovnú ponuku a odchádza spolu s manželkou Soňou a dvoma malými deťmi do africkej Botswany. Pre ambiciózneho muža sa stane uskutočnenie jeho profesijného sna dobrodružstvom, nečakane spojeným so skúškou charakteru. Vidina bohatstva a túžba byť niekým fatálne ovplyvnia život celej rodiny. O niekoľko rokov neskôr prežíva už dospelá dcéra Lenka pohodu čerstvého vzťahu s Karolom, keď ju surové, neobrúsené kamene nečakane opäť spoja s rodičmi a na chvíľu zahmlia naozajstnú príčinu tragédie, ktorá zničila ich rodinu. Nebezpečná práca finančného policajta Karola úplne pohlcuje. Fascinuje ho boj so zločineckými skupinami, no dramatické situácie zároveň ovplyvňujú životy jeho blízkych. Kriminálne zápletky, trpké osudy ďalších postáv, zrada i nečakané zvraty – to všetko nenechá čitateľa vydýchnuť do poslednej stránky.
Vypredané
9,41 € 9,90 €
  • 5 /5

Šťastie na mňa padlo z neba


Aby dostala vysnívanú prácu, zatají Diana pri prijímacom pohovore svoje deti. Nové zamestnanie pre ňu znamená nielen postup v kariére, ale najmä východisko z doterajšieho života – plnú nádrž benzínu, pravidelné splátky hypotéky i zimné vetrovky pre deti. Ani nevie ako, a ocitne sa v kolotoči pracovných porád, služobných ciest a zahmlievacích manévrov. A aby toho nebolo málo, na obzore sa zjaví muž, ktorý by stál za hriech. Len tak, nezáväzne... Príbeh Zuzany Širokej však ponúka aj množstvo tajomstiev, ktoré sa len pomaly dostávajú na povrch. Sú šokujúce a vyžadujú si kus odvahy prijať ľudí takých, akí sú, a prejaviť im dostatok lásky a tolerancie...
Vypredané
7,51 € 7,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Nultý ston (-70%)


Nultý ston je román o hľadaní ľudskej identity. Je to príbeh o stratách a nikdy nenachádzaných odpovediach na nevypovedané otázky. Je to príbeh o spojitosti s vesmírom a večnom kolobehu ľudských duší, z ktorých každá je dokonalým originálom. V Nultom stone sa stretáva Kocúr s Mačkou preto, aby sa mohli rozdeliť a nájsť tak svoje druhé krídlo. V príbehu plnom čistoty sa hlavné postavy hľadajú a nachádzajú. Oskar má svoje internetové rádio a Fabka svoj svet. Ľudia okolo sa ich dotýkajú a niektorí sa ich dokonca týkajú viac, ako iní. Tento román sa prelína s vesmírom, futbalom a všetkými dušami, čo ním plávajú.
Vypredané
3,00 € 9,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Pán Šťastie (-50%)


Stanley žije celkom priemerný život väčšiny ľudí tejto doby. Má prácu, ktorá ho nebaví, stretáva sa s dievčaťom, s ktorým sa bojí prekročiť ,,hranicu" citov a k tomu všetkému navštevuje tetu Brownovú. Dôvod? Nevie sa spamätať z nevery svojej ex. Navyše dlhuje veľký balík miestnym gangstrom a ak ho do mesiaca nevráti, celkom iste ho navlečú do dreveného pyžama a zakopú do análov matky Zeme. Jedna z obyčajných návštev u neobyčajnej psychologičky však spustí lavínu udalostí a zvratov, ktoré zmenia doterajší Stanleyho život. Ocitne sa vo víre dobrodružstiev, šialených skutkov, výnimočných stretnutí a dych berúcich situácií, ktoré hlavnému hrdinovi (a nie len jemu) ponúknu možnosť nájsť to, po čom túži každý na svete.
Vypredané
5,00 € 9,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Pán Šťastie (-90%)


Stanley žije celkom priemerný život väčšiny ľudí tejto doby. Má prácu, ktorá ho nebaví, stretáva sa s dievčaťom, s ktorým sa bojí prekročiť ,,hranicu" citov a k tomu všetkému navštevuje tetu Brownovú. Dôvod? Nevie sa spamätať z nevery svojej ex. Navyše dlhuje veľký balík miestnym gangstrom a ak ho do mesiaca nevráti, celkom iste ho navlečú do dreveného pyžama a zakopú do análov matky Zeme. Jedna z obyčajných návštev u neobyčajnej psychologičky však spustí lavínu udalostí a zvratov, ktoré zmenia doterajší Stanleyho život. Ocitne sa vo víre dobrodružstiev, šialených skutkov, výnimočných stretnutí a dych berúcich situácií, ktoré hlavnému hrdinovi (a nie len jemu) ponúknu možnosť nájsť to, po čom túži každý na svete.
Vypredané
1,00 € 9,99 €

dostupné aj ako:

Tango v slabinách


V dlhoročnom bezdetnom a unudenom manželstve prežijete nielen búrky, lásku, šteklivú erotiku, ale oveľa viac. Vilo, primár miestnej nemocnice, žije v neustálom strese. Vanda rieši ich vzťah, nové zamestnanie, snaží sa udržať manželstvo, ale dochádzajú jej sily. Až jedného dňa jej do života vstupujú rôzne ženy, a dvaja muži! Čo sa stane keď súhra okolností všetkých privedie na jedno tajomné miesto, a o záhadnej pikoške už rozpráva celé mesto- sa dočítate v knihe...
Vypredané
3,00 € 8,90 €

Známi i menej známi slovenskí autori - tu spoznáte príbehy slovenských knižných talentov ako Róbert Bryndza, Dominik Dán, Táňa Keleová - Vasilková, Ivica Duricová, Boris Filan, Jana Benková, Kristína Tormová, Dušan Dušek,...