Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Slovenská beletria strana 226 z 236

Lacná kniha Ja velkáč mäkká väzba


Dlhoočakávané pokračovanie jednej z najzábavnejších kníh slovenskej literatúry tretieho tisícročia je konečne na svete!
Vypredané
0,30 € 5,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Atrament


Závěrečný díl Knihy všech hodin. Uběhlo dvacet let od chvíle, kdy se po celém Pergamentu přehnal Podvečer... dvacet let od chvíle, kdy Phreedom ztratila svého bratra, Thomase Messengera, sama zmizela v divočině, a kdy se Seamus Finnan stal zajatcem vlastn
Vypredané
0,98 € 19,69 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Lásky hra osudná


Sujet románu je dosť prekvapivý: vysokoškolský pedagóg Edmund Mundand, spočiatku zarytý starý mládenec, sa nielenže ukáže ako nežný a vytrvalý milovník, milenec svojej bývalej poslucháčky, ale k záveru románu sa dozvieme, že takým musel byť už za mladi, keďže sa mu prihlási postaršia pani s dospelým plodom ich lásky. A vôbec je náš „mutant“ pekný kvietok, keď si bez ťažkostí vyrobí latentný problém so svojou galerijnou asistentkou. Zámerom diela je poukázať na zložitosť vzťahov medzi intelektuálmi a na riešenie spoločenských a psychologických tenzií. Prínosom románu je i presnosť, s akou autor analyzuje človeka dnešnej doby, artikulujúc jeho pocity, ktoré vystihuje s obdivuhodnou presnosťou a nuansami. Román má výrazne intelektuálny štýl, čo korešponduje so samotnou problematikou diela. Autor i dielo nútia k úvahám, týkajúcim sa obrazu života v súčasnosti.
Vypredané
0,28 € 5,61 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Svet, v ktorom žijeme


Nora Krausová, patrí medzi najvýznamnejšie osobnosti v slovenskej literárnej vede. Svedčia o tom jej knižné vydania (počnúc knihou Ako rozoberáme verš, 1948 až po poslednú, Poetika v časoch za a proti, 1999) i početné štúdie a úvahy. Jej práce sú teoreticky fundované, aj vďaka tomu, že sa orientovala na najnovšie metódy literárnej vedy, na štrukturalizmus a semiológiu. Spĺňajú aj tie najnáročnejšie kritériá, sú podnetné a objavné. Za svoju vedecko-výskumnú činnosť sa jej dostalo najvyššie ocenenie - Zlatá medaila SAV. Naďalej píše o literárnych problémoch, o literárnych problémoch, o súčasnej literatúre a jej tvorcoch. Popri vedeckej práci prekladala diela nemeckých spisovateľov (T. Mann, E.T.A.Hoffman, E.M.Remarque, L.Feuchtwanger a i). V posledných dvoch desaťročiach sústavne publikuje úvahy a eseje o kultúrnom, spoločenskom a politickom dianí u nás i vo svete. Zaujíma ju aký je "svet, v ktorom žijeme", situácia jednotlivca a spoločnosti, národa a ľudstva. Reaguje na aktuálne problémy, zamýšľa sa a uvažuje, v problematike je zorientovaná a rozhľadená, jej úvahy a eseje na tému "my sa svet", "my vo svete", "svet okolo nás" sú na vysokej intelektuálnej a štylistickej úrovni, objavné i poučné a ako také si získali vďačných čitateľov a zároveň boli odmenené výročnou cenou Literárneho týždenníka. Myšlienkové bohatstvo esejí Nory Krausovej, jej prínos do slovenského spoločensko-vedného, či literárneho diskurzu je nespochybniteľný.
Vypredané
0,33 € 6,61 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Hostia z hraničného mesta


V knihe Hostia z hraničného mesta autor opisuje príbeh dvoch montážnikov, ktorí sa pokúšajú "prekročiť svoj tieň" a docestovať zo Žiliny do hraničného mesta (Krásno nad Kysucou). Zastihne ich pritom celý rad bizarných príhod, erotických epizód i napínavých dobrodružstiev. Alkohol je však silnejší ako túžby a takmer vždy vyhráva... Po dlhom čase kniha, ktorá má šancu zaujať aj náročnejšieho čitateľa so zmyslom pre dynamiku, ale aj absurditu všedného dňa.
Vypredané
0,25 € 5,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Mystifikátor


Román Máriusa Kopcsaya Mystifikátor by mohol byť absurdným príbehom antihrdinu našej doby, neschopného "prevádzkovať" úspešnú existenciu. Knihu však možno čítať aj ako román o peripetiách, ktorými sme prešli - od vzniku samostatnej republiky po vznik supermarketov. Mystifikátor je realistická próza, psychiatrický záznam, zápisky paranoika, sci-fi, politický triler, paródia na súčasnosť, literárny (ko)mix či žánrové leporelo. Román si kladie otázku, či je lepšie byť sledovaný, alebo sledujúci. A najmä - kto riadi náš osud - my sami, tajné sprisahania či mimozemské civilizácie?
Vypredané
0,50 € 10,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Poviedka 2005


Zborník ocenených próz 9. ročníka literárnej súťaže Poviedka 2005. Okrem nich kniha obsahuje aj úvodný text predsedu poroty a doslov o priebehu súťaže so zoznamom prác, ktoré postúpili do druhého a tretieho kola. Literárnu súťaž Poviedka každoročne 1. decembra vyhlasuje Koloman Kertész Bagala. Je to najznámejšia slovesná súťaž na Slovensku s ohlasom aj v zahraničí. Ocenení autori: A. Adamov & P. Novák, Zuska Kepplová, Zuza Ferenczová, Jana Krajčovičová, Boris Lilov, Ján Mičuch, Agda Bavi Pain, Michaela Rosová, Vanda Rozenbergová, Ján Urban, Svetlana Žuchová
Vypredané
0,25 € 5,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Ten nevyspytateľný svet


Poviedková knižka súčasného slovenského prozaika, držiteľa ceny Anasoft litera za rok 2007 (za románovú novelu Teta Anula) obsahuje krátke poviedky a črty z prostredia slovenského vidieka, ktoré je autorovi dôverne známe, no nájdeme v nej aj motívy z cudziny.
Vypredané
0,05 € 1,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Koniec sveta


Dlho očakávanú knihu kontroverzného košicko-istanbulského spisovateľa tvoria dve novely plné krvi, násilia a sexu. Časti pôvodnej verzie A čo keď sa mňa niekto díva získali ocenenia v literárnej súťaži Poviedka 2002 a Poviedka 2005,boli publikované v knižnej antológii, v periodikách a v rádiu. Úryvky Jesoskero Nilaj získali v pôvodnej podobe ocenenia v súťažiach Jašíkove Kysuce 2001, Rubato 2001, Poviedka 2001 a Poviedka 2004 (poviedka bola dodatočne diskvalifikovaná), boli publikované v periodikách, v domácich a zahraničných knižných zborníkoch, v rádiu a v súčasnosti sa podľa nej pripravuje film The Jesoskero Nilaj.
Vypredané
0,35 € 7,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Štyri príbehy


Štyri príbehy debutujúceho päťdesiatnika Bohumila Vženteka sú autobiograficko-realistické prózy, v ktorých sa autor úprimne pokúša priradiť k poctivému príbehu a zobrazeniu hlbšie posolstvo. Organickú os štyroch poviedok tvoria nadväzujúce ročné obdobia – od leta cez jeseň a zimu po jar, čo v diele symbolizuje prechod od nádeje leta cez chorobu chladu a zimy k ironizovanej nádeji nastupujúcej jari. Každý príbeh má svojich konkrétnych hrdinov i viac-menej presné časové a priestorové určenie, čo napomáha k pomerne širokému záberu na porevolučné Slovensko z pohľadu „malého“ človeka, „zasiahnutého“ zmenou režimu zoči-voči „neznámej“ slobode. Autor má svoju koncepciu i písanie pod kontrolou, obdarúva čitateľa príbehom a pointou, „neotravuje“ ho subjektivizmami, pózami, nezrozumiteľnosťou a neohuruje exkluzívnosťami ani erotikou či vulgarizmami. Štylisticky i obsahovo čelí manierom postmoderny.  
Vypredané
0,45 € 8,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Pointa smrť


Autor tentoraz ponúkol v šiestich poviedkach tému zmyslu života ľudí. Ľudí, ktorí podľa neho majú horší osud ako veci. Ľudia zomierajú, veci ostávajú, čas nemá nad nimi moc a keď sa dostanú na povrch, zrazu zaujmú, „píšu“ svoj ľuďmi zaplnený príbeh. Stačí zastať, podržať vec v ruke, ponoriť sa do spomienok a tie môžu ožívať. Takéto príbehy nechal autor ožiť – príbehy pevne zakotvené v spoločnosti, v politických vzťahoch, príbehy susedov, známych, kamarátov, príbehy žalujúce, či len jemne sa dotýkajúce niečoho, čo sme možno aj vo vlastnom živote kedysi zachytili. Preto sú Mišákove poviedky aj príbehmi hocikoho z nás.
Vypredané
0,20 € 3,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Románik


Debutovala v roku 1999 zbierkou krátkych próz Na brehu oceána, ktorú ocenili prémiou Literárneho fondu. V roku 2001 autorke vychádza vo VSSS druhá knižka - novela Pri vode. V roku 2004 sa s úryvkom novely Románik dostala medzi desiatku finalistov literárnej súťaže Poviedka 2004. Jej najnovšia knižka obsahuje novelu Románik a novelu Žaneta podobného rozsahu. Hovorí o autorkiných východiskách, o vnútornej, tak i vonkajšej úprimnosti k sebe samej, teda aj v reflexii k okolitému svetu v širšej miere dopadu. V tomto dielku protagonisti aj jednotlivé postavy prežívajú vážne choroby, emigráciu, zomierajú, činia rozhodnutia v otázkach viery či neviery... A to je rozdiel od predchádzajúcej tvorby. Barbara Pribylincová potrebuje, hľadá a tvorí harmóniu predovšetkým sama so sebou, s človekom, so životom, chce teda tvoriť a žiť obrazne povedané "nezložitý život".
Vypredané
0,21 € 4,28 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Haškovi v pätách


Poviedky sústredené v tomto dielku sú vtesnané do oravského prostredia - tej časti rodnej hrudy, s ktorou bol Dafčík zrastený po celý život. Keďže tento kút zeme mu nikdy nebol ľahostajný, sem umiestňuje dej i hrdinov svojich príbehov. Na jednej strane v ich živote hľadá to svetlé, pozitívne, no na druhej strane si nemôže nevšímať ani tienisté stránky, zaostalosť a nedostatky svojich rodákov, ktoré pranieruje cez jemne pretavenú kritiku, nežný humor - a to všetko popretkávané zrnkami oravského nárečia.
Vypredané
0,26 € 5,24 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Králikovci I.


Rodinný seriál Králikovci vysiela Slovenský rozhlas od roku 1994. Je to dnes najdlhšie vysielaný pôvodný slovenský rozhlasový seriál. Osudmi jeho hrdinov týždenne žije 500-tisíc až milión priaznivcov. Na príprave seriálu sa od počiatku podieľajú špičkoví tvorcovia, autori, dramaturgovia, režiséri, a predovšetkým herci. Vysoká obľúbenosť Králikovcov vyplýva aj z toho, že ich problémy, trampoty, radosti aj smútky, drobné i zásadnejšie spory ako zrkadlo odrážajú každodenný život väčšiny slovenských občanov v súčasnosti. Sympatické na nich je, že všetky tri generácie – starí rodičia Hanzelovci, rodičia Martin a Dana Králikovci a ich dospelé deti Eva a Rasťo – dokážu v dobrom aj zlom držať vždy spolu. Prvý diel pripravovanej trilógie beletristického spracovania rozhlasových Králikovcov pripomenie priaznivcom seriálu osudy jeho hrdinov od jesene 1994 do Vianoc 1996.
Vypredané
0,38 € 7,60 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Dušan Kužel (Dielo I)


D. Kužel patril k najvýznamnejším predstaviteľom generácie, ktorá vstupovala do prózy v prvej polovici šesťdesiatych rokov. Ako začínajúci autor vzbudil veľké očakávania svojím debutom – zbierkou poviedok Vráti sa niekto iný. Kľúčovým dielom jeho tvorby sa stal román Lampa. Dušan Kužel však roku l985 zomrel a vydania románu sa nedočkal. Na tohto výnimočného autora chceme upozorniť dvojzväzkovým výberom, do ktorého sme zaradili tri zbierky autorových poviedok, román Lampa, ukážky z televíznych a rozhlasových scenárov a ojedinelé básne.
Vypredané
0,25 € 5,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Stalo sa mi všetko


Druhý titul Evity Urbaníkovej - autorky bestselleru Všetko alebo nič - Stalo sa mi všetko. Knižka z prostredia bulvárneho týždenníka, plná `moderných` vzťahov, trpkej lásky, absurdných zákonov. Písaná ľahko, svižne, moderne.
Vypredané
0,40 € 7,99 €

dostupné aj ako:

Nočné zápisky


Spisovateľ na sklonku života, večer pred spaním hľadí na knižné police, vyberá knihy, zaznamenáva svoje dojmy, kladie si otázky, vynárajú sa mu zabudnuté udalosti dlhého života. Komentuje udalosti doma i vo svete. Kniha v 26 kapitolách odhaľuje vnútorný vývoj autora. Skúma tajomstvá románu, načrtáva profily prozaikov ako Proust, Joyce, Faulkner, Greene. V časoch marx-leninského útlaku študuje kresťanských filozofov (Augustín, Pascal, Marcel, Mounier), v debatách sa vyznáva zo svojich pochybností. Načrtáva profily kontroverzných osobností našich dejín (Tiso, Husák, Dubček), uvažuje o našich vzťahoch k Maďarom, Čechom. Nevyhýba sa existenciálnej téme smrti, s ľahkou iróniou bilancuje vzťahy so ženami, spomína osudy svojich rodičov počas búrlivého dvadsiateho storočia. Skúsený autor a esejista predkladá mozaiku svojho života, ktorá zaujme čitateľa kritickým pohľadom na dnešok.
Predpredaj
15,11 € 15,90 €

Chopinova platňa


Príbeh Leonarda, starého pána žijúceho svoje stereotypy (spolu s počúvaním platne s Chopinovou hudbou). Do života sa mu začali priplietať udalosti a situácie, ktoré si nevie logicky vysvetliť a keď začne pátrať, zisťuje, že sa vlastne ani nemohli stať, pretože (nová) realita pred ním je znovu iná, popierajúca čokoľvek predtým. Chopinova platňa je určitým symbolom, stopou v Leonardovej pamäti, ktorý prostredníctvom opätovného počúvania a ďalších udalostí v živote objavuje spôsoby, akými sa pozeral a pozerá na život, a že spomienky a myšlienky mu okrem nostalgických chvíľ môžu častokrát brániť v tom, aby videl skutočný svet bez prívlastkov. Mnohé udalosti sa spočiatku javia ako zmätok Leonardovej mysle a sveta, ktorý stráca akúkoľvek logiku, no všetko napokon smeruje k rozuzleniu. Chopinova platňa je román o snení, román o zabúdaní, ale asi zo všetkého najviac román o neustálom prebúdzaní a hľadaní podstaty vecí.
Predpredaj
16,06 € 16,90 €

Známi i menej známi slovenskí autori - tu spoznáte príbehy slovenských knižných talentov ako Róbert Bryndza, Dominik Dán, Táňa Keleová - Vasilková, Ivica Duricová, Boris Filan, Jana Benková, Kristína Tormová, Dušan Dušek,...