Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Dlouhá cesta domů, 2. vydání


Po traumatických událostech, které zapříčinily jeho odchod do penze, si Armand Gamache, bývalý vrchní inspektor Sureté du Québec, užívá poklidného života v zapadlé vísce Three Pines a pomalu se zotavuje z utržených ran. Jeho tělesná zranění se hojí dobře, ale s těmi, která utrpěl na duši, je to už horší. A jako by nestačilo, že se musí potýkat s vlastními démony, jeho sousedka Clara Morrowová k nim přidá ještě další. Požádá ho totiž o pomoc při hledání svého manžela Petera, který se po roční odluce v domluvený den nevrátil domů. Gamache děsí, že by měl opustit své bezpečné útočiště, ale Claře nemůže pomoc odmítnout, a tak se společně se svým zetěm a bývalým zástupcem Jeanem Guyem Beauvoirem a další sousedkou Myrnou Landersovou vydává po Peterových stopách na cestu napříč Quebekem a zároveň do hlubin Peterovy ztrápené duše. Čím však na cestě značené Peterovými podivnými obrazy postupují dál, tím větší mají strach, co nakonec najdou.
Predpredaj
26,07 € 27,44 €

Mojej dcére


Krásny darček, plný nežnej lásky, pre tú najlepšiu dcéru na svete. Každý deň jej pripomenie, aby si verila a hrdo kráčala vlastnou cestou.
Predpredaj
12,30 € 12,95 €

Všem na očích


Sara překonala velkou životní krizi a začala znovu. Za kariérou už se nehoní, teď pracuje jako finanční referentka pro malé stockholmské nakladatelství a užívá si svůj nový, poklidný život. Všechno se ale změní v momentě, kdy na Ebena Carlssona, nejúspěšnějšího spisovatele jejich nakladatelství, zaměří pozornost Hollywood. Sara musí s Ebenem odcestovat do Los Angeles, aby mu pomohla prodiskutovat smlouvu s filmovými producenty, a při té příležitosti se setká se slavným hercem Johnem Williamsem, který je podle sociálních sítí nejžádanějším mužem filmového světa. Na první pohled je přesně takový, jakého si ho Sara představovala – arogantní a znuděný –, a tak si od něj drží odstup. Jenže mezi nimi se něco děje. Táhne je to k sobě. Ačkoli jim okolí hází klacky pod nohy, mezi Sarou a Johnem se zrodí váhavý vztah plný nejistoty. Stejně jako ona i on před ní skrývá mnohá tajemství a nezahojené rány a oba se musí ustavičně potýkat s pronásledováním paparazziů, šílených fanoušků a horlivých obdivovatelek. Jejich životy se od sebe liší jako den a noc a každý sní o jiných věcech – má jejich láska nějakou budoucnost? Všem na očích je dojemný román o lásce plné úskalí a o odvrácených stránkách života slavných.
Predpredaj
20,85 € 21,95 €

Nádherná


Véronique Vincentová je hviezda. Ako dvadsaťdvaročná patrí medzi najžiadanejšie modelky vo svete módy, žiari na obálkach časopisov a chodí po mólach na celom svete. A hoci je dokonalá profesionálka, netúži po fascinujúcom živote, ktorý jej modeling ponúka. Je milovaná dcéra slobodnej matky a radšej trávi čas doma alebo so svojím priateľom než na honosných večierkoch. Keď sa jej po parížskom Týždni módy naskytne príležitosť urobiť si krátku prestávku, prv než pôjde do Tokia fotiť na obálku Vogue, Véronique je nadšená a túži na chvíľu uniknúť z bláznivého sveta módy. Tragický výbuch na letisku Brusel-Zaventem jej však navždy zmení život. Surový teroristický atentát pobúri celý svet. Véronique strávi dlhé mesiace v nemocnici, celkom sama a zničená, že pri výbuchu zahynuli dvaja ľudia, ktorých milovala. Navyše musí čeliť tvrdej realite – bola vážne ranená a jej krásna tvár sa navždy zmenila. Keď sa po prepustení z nemocnice utiahne do ústrania, akoby zmizla z mapy sveta módy. Musí tvrdo bojovať, aby znova našla samu seba, a zistiť, čo je v živote skutočne dôležité. Posledná vôľa a list, čo jej zanechala mama, však odhalí dávne tajomstvo, o ktorom dosiaľ netušila. Keď nadviaže nové priateľstvá, náhle zahliadne svetlo v tme, v ktorej žila, pomoc iným ju naplní pokojom a pochopí, čo v skutočnosti znamená byť krásna. Danielle Steel rozpráva príbeh ženy, ktorej húževnatosť vyráža dych a ktorá prejde od tragédie k takému zmysluplnému životu, aký si nikdy nevedela predstaviť. Z anglického originálu Beautiful (Delacorte Press, an imprint of Random House, a division of Penguin Random House LLC, New York 2022) preložila Tamara Chovanová.
Predpredaj
14,16 € 14,90 €

Lapvona


Vitajte v stredovekej dedine Lapvona, kde vyrastá aj Marek, polosirota a miestny mrzák. Je synom tyranského pastiera, jeho matka údajne zomrela pri pôrode. Spriaznenou dušou mu je iba slepá dojka Ina, ktorá dokáže zázračne komunikovať s prírodou. Pre niektorých dedinčanov sú jej schopnosti darom z nebies, ostatní ju pod vplyvom zhýralého kňaza Barnabáša považujú za čarodejnicu. Keď Lapvonu postihne sucho a hladomor, bezbrehá viera dedinčanov v mocnosti, ktorým leží na srdci ich blahobyt, je vystavená krutej skúške zo strany zemepána Villiama. Nešťastná náhoda však zblíži Mareka so šľachticovou rodinou a temné sily na seba nenechajú dlho čakať. Biblická katastrofa je na dosah. Tenký závoj, ktorý delí život od smrti a pozemské od nadpozemského, je zrazu takmer neviditeľný. Ottessa Moshfegh napísala román plný mágie, vrážd, lží, zneužívania a irónie, pri ktorom budete cítiť fyzické zhnusenie, ale nebudete ho môcť prestať čítať. Vydanie knihy z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Predpredaj
16,14 € 18,99 €

Zabudnutý palác


Očarujúci historický román o zlomených srdciach a dávnej krivde, ktorú treba napraviť. Fascinujúca zmes faktov a fikcie, súčasnosti a histórie, mýtu a rozprávania. Bestsellerová autorka historických románov Alexandra Walshová sa slovenským čitateľom predstaví s fascinujúcim rozprávaním o zlomených srdciach a dávnej krivde, ktorú treba napraviť. Autorka je vášnivou milovníčkou dejín a mytológie a pri tvorbe tohto mimoriadneho krétskeho príbehu sa inšpirovala krvilačným netvorom Minotaurom. V Zabudnutom paláci svetoznámy mýtus prerozprávala a do jeho vzťahu s nevlastnou sestrou Ariadnou vniesla krehké súrodenecké puto. Keď Eloise De’Athová po nečakanej smrti manžela ujde na Krétu, vo svokrovej pracovni objaví jeho zápisky zo štúdia vykopávok v Knosse, kde sa mal nachádzať Minotaurov stratený labyrint. Medzi nimi nájde aj denník mladej Alice Websterovej. Tieto ženy delí od seba sto rokov, ale spájajú ich hlboko skrývané tajomstvá. Eloise načisto pohltí Alicin príbeh nešťastnej lásky a najmä opisy hrozivých snov, ktoré sa neuveriteľne podobajú na tie jej. Prečo bola Alice taká posadnutá príbehom o Ariadne, princeznej labyrintu? A čo majú všetky tri ženy vlastne spoločné? Alexandra Walshová v tomto románe majstrovsky spája históriu, fikciu a grécku mytológiu do rozprávania o silných ženách, ktoré zdolávajú prekážky na ceste ku šťastiu, a z troch časových línií vytvorila strhujúci celok. Na svoje si prídu milovníci autoriek bestsellerov Madeline Millerovej a Natalie Haynesovej, ktoré sa taktiež venujú prerozprávaniu starovekých mýtov. Zabudnutý palác na vás dýchne históriou, no ponaučenie, ktoré z neho plynie, je nadčasové.
Predpredaj
18,62 € 21,90 €

Hovor so smrťou


Jedna nesprávna odpoveď a čakaj krutý koniec. Po náročnom týždni sa Tanya Kaitlinová teší na odpočinkový večer, ale keď vyjde zo sprchy, začuje zvoniť mobil. Žiadosť o videohovor prichádza od jej najlepšej kamarátky Karen Wardovej. Tanya prijme hovor a nočná mora sa začína. Karen má zapchaté ústa a sedí pripútaná na stoličke v obývacej izbe svojho bytu. Hlboký chrapľavý démonický hlas na druhom konci linky sľubuje Tanyi, že ak preruší hovor alebo čo i len na okamih odvráti pohľad od kamery, bude ďalšia na rade. Detektívi Robert Hunter a Carlos Garcia sa pri vyšetrovaní nového prípadu ocitnú na horskej dráhe zla. Prenasledujú predátora, ktorý si vyberá svoje obete v uliciach Los Angeles a na sociálnych sieťach, doberá si ich tajnými správami a živí sa ich strachom.
Predpredaj
16,92 € 19,90 €

Tajemný protivník, 4. vydání


První špionážní dobrodružství mladé svérázné dvojice z pera královny zločinu. Je krátce po válce. Tommy Beresford a Prudence Cowleyová, zvaná Pentlička, jsou sice bez práce i bez peněz, ale překypují odhodláním něco se svým životem podniknout. Odvážně spolu zakládají kancelář Mladí dobrodruzi, a sotva stačí svůj nápad promyslet, dostanou zcela výjimečnou zakázku. V sázce není nic menšího než osud Anglie. Aby vystopovali záhadného nepřítele své vlasti, seznámí se s pravými i falešnými pracovníky tajných služeb, projdou mnoha nebezpečnými zkouškami a octnou se v doupatech zločinců kujících velezradu. Na konci je čeká velmi překvapivé odhalení…
Predpredaj
20,84 € 21,94 €

dostupné aj ako:

Domček na konci sveta


Od autorky bestselleru Sezóna zemolezu prichádza nový sugestívny román s dvoma časovými líniami, ktorý odkrýva skryté tajomstvá rodinného podniku – Prímorského rezortu. Keď more na chvíľu opäť vydá starú stroskotanú loď, na povrch sa spolu s ňou vyplavia aj dávne tajomstvá. Aspoň tak sa to traduje v rodnom meste Ivy Nealovej v Nags Head v Severnej Virgínii. Keď po smrti svojej starej mamy zdedí rodinný domček na pláži, vie, že návrat domov znamená postaviť sa zoči-voči bývalej najlepšej kamarátke a priateľovi, ktorých pred rokmi zradila. Počas vypratávania domčeka začne objavovať v skriniach čoraz viac kostlivcov, no nie všetci sú jej vlastní. Medzi neporiadkom sa nachádzajú aj stopy z minulosti jej starej mamy z očarujúceho Prímorského rezortu, ktoré kedysi vlastnila jej rodina. V jedno osudové leto roku 1950 otrasie personálom aj hosťami príchod oslnivej speváčky, no nie všetci sa dočkajú jesene. Zatiaľ čo Ivy bojuje s narušenými priateľstvami a rodiacim sa vzťahom v prítomnosti, hrozí, že ju minulosť zrazí na kolená. Keď však odhalí silu svojej starej mamy a žien, ktoré prišli pred ňou, uvedomí si, že je ako stroskotanec: piesok sa okolo nej síce môže presúvať a meniť, ale ona si aj napriek tomu nájde pevnú zem pod nohami.
Predpredaj
16,92 € 19,90 €

Byt ve městě Naga


Byt ve městě Naga je vizuálním záznamem autorových let, kdy byl obklopen hravými i neodbytnými duchy, živelnými entitami a vzpomínkami na cizí lidi a přátele, kteří už dávno odešli. Ilustrováním vizí nefyzických bytostí tuší na papíře se umělec zabývá modalitou manifestace a bezprostředně zhmotňuje beztvaré, jak je vidělo oko jeho mysli. V různých stavech bytí a nebytí získávají zjevení zdání fyzické podoby: prostor jako tělo, rozmazání jako podoba, zatížené pouze linií a stínem.
Predpredaj
15,63 € 16,45 €

Loutkář, 3. vydání


Druhý díl bestsellerové krimisérie vydané ve 35 zemích. Případ Hadrový panák byl vyřešen, hrůza z něj se ale stále vznáší nad Londýnem. Detektiv Wolf zmizel a jeho kolegyně seržantka Emily Baxterová čelí další sérii nezvyklých vražd: oběšené oběti mají na hrudi vyřezáno „NÁVNADA“. Stejně označená těla se objeví i v New Yorku a do vyšetřování se tak vloží FBI. Stopy vedou ke dvojici psychiatrů, kam zavraždění docházeli, i ti jsou však nalezeni mrtví – se slovem „LOUTKA“ vyřezaným na hrudi. Kdo tady tahá za nitky?
Predpredaj
20,84 € 21,94 €

Loď plná nevěst, 2. vydání


Píše se rok 1946. Druhá světová válka skončila a po celém světě začínají mladé ženy plnit sliby, které daly mužům, za něž se během války provdaly. V australském Sydney se čtyři ženy připojí k dalším šest set padesáti válečným nevěstám na neobvyklé cestě do Anglie na letadlové lodi Victoria, která převáží nejen zbraně a letadla, ale i tisíc námořních důstojníků. A byť na palubě panují přísná pravidla, životy cestujících se začnou přes hrozbu přísných sankcí proplétat. A Frances Mackenziové, komplikované mladé ženě, utíkající před minulostí, změní tato plavba navždy život… Na základě skutečné události.
Predpredaj
20,84 € 21,94 €

Labyrint duchů, 2. vydání


Vyvrcholení volné bestsellerové série jedinečných, napínavých, magických příběhů spjatých s Barcelonou a místem zvaným Pohřebiště zapomenutých knih. Uhrančivá agentka Alicia Grisová je pověřena tajným vyšetřováním záhadného zmizení ministra kultury Mauricia Vallse. Jediným vodítkem se zdá být vzácná kniha od Victora Mataixe. Čím více se Alicia blíží nalezení Vallse, tím blíže je také odhalení jednoho z největších skandálů španělské historie, který zasahuje nejen do nejvyšších kruhů barcelonské smetánky, ale týká se překvapivě i jí samotné…
Predpredaj
39,14 € 41,20 €

Záhadný hosť


CHYŽNÁ MOLLY VIDÍ VŠETKO V HOTELI REGENCY GRAND Molly Grayová je iná ako ostatní. Vďaka svojmu zmyslu pre poriadok a správnu etiketu sa v slávnom päťhviezdičkovom hoteli Regency Grand vypracovala na pozíciu hlavnej chyžnej. Počas každej zmeny nosí hrdo a s pokorou svoju menovku, kým vytriasa vankúše, zmýva stopy tajomstiev a nenápadne prinavracia izby do stavu dokonalosti. Dobrú povesť hotela však ohrozí nečakaná udalosť – prominentný hosť J. D. Grimthorpe, známy autor kriminálnych príbehov, padne počas verejného vystúpenia mŕtvy na podlahu hotelovej čajovne. Keď detektívka Starková začne s vyšetrovaním, rýchlo sa potvrdí to najhoršie – v hoteli sa vraždilo. Podozrivých je veľa a každý chce vedieť, kto zabil slávneho spisovateľa. Bola to nová nenápadná chyžná Lily? Alebo zabíjala autorova sekretárka Serena? Skrýva niečo obľúbený hotelový vrátnik pán Preston? A je Molly naozaj taká nevinná, ako sa zdá? Len čo sa chodbami luxusného hotela začnú šíriť podozrenia, ukáže sa, že pod pozlátkou sa skrýva špina. Molly vie, že má v rukách kľúč k vyriešeniu záhady – kedysi dávno totiž J. D. Grimthorpa poznala. V mysli sa vracia do detstva a v spomienkach na zlovestné sídlo Grimthorpovcov, v ktorom kedysi pracovala s milovanou starkou, hľadá stopy, ktoré by ju priviedli k vrahovi. Ak chce ochrániť dobré meno hotela, musí konať rýchlo. Jedno však vie s istotou – žiadne tajomstvo neostane pochované navždy...
Predpredaj
20,81 € 21,90 €

Návrat z pekla


Silná kniha o bolestných věcech. Struhující příběh odehrávající se za druhé světové války v koncentračním táboře. Jak tyto zkušenosti ovlivní svobodný život? Student medicíny Karel, který pomáhá svému otci v pekárně, se zamiluje do sousedovic dcerky. Banální příběh, kdyby nebylo před vypuknutím války a vyvolená Maruška nebyla židovka. Po příchodu Němců mizí Karlova žena, dcera a syn v koncentráku. Karel se neskutečně trápí výčitkami, že nedokázal zabránit transportu své ženy a dětí do Terezína. Udavačských činů není ušetřen ani Karel, který se octne v lágru rovněž. Náho-dou se dozví, že v tomtéž táboře je i je-ho žena a děti … Výjimečná, skvěle napsaná kniha, která sugestivně popisuje všechny hrůzy světa. Ne však samoúčelně, vyprávěním pro-bleskuje síla kamarádství, láska k rodině a soudržnost. A také otázka, jak zážitky z lágru ovlivní další život. Setká se znovu se svou rodinou? Pomstí za veškerá příkoří, která mu život do cesty přinesl? Příběh vyslechl autor z vyprávění své babičky.
Predpredaj
18,24 € 19,20 €

Ostatní matky


Ostatní matky
Predpredaj
20,85 € 21,95 €

Skutečná


Vědomí nepravděpodobného je jen pomyslnou hranicí toho, co se může stát skutečností... Velitel místního policejního sboru Marek bojuje s vlastními démony, když se v dosud poklidném maloměstě začnou ztrácet děti. Do toho musí spolupracovat s novým členem sboru Adamem, kterého nemůže vystát, a do snů mu vstupuje neznámá žena Alice, jež tvrdí, že mu s případem může pomoci. Když se jednoho dne tato žena objeví na prahu jeho domu, Marek si není jistý, jestli se nezbláznil. Najednou se ocitá ve víru událostí, které nejenže otestují jeho detektivní schopnosti, ale vypustí na povrch i řadu nevyřešených událostí z Markovy minulosti, s nimiž se bude muset vyrovnat…
Predpredaj
18,24 € 19,20 €

Naruto 65: Haširama a Madara


Boj spojenců proti Obitovi s Madarou se dál vyostřuje a Sasuke nechává Oročimarua povolat pomocí nečisté reinkarnace čtyři předchozí Hokage. Aby se konečně dozvěděl pravdu o svém klanu, rozhodne se vyslechnout příběh zakladatele Konohy. Co ale udělá, jakmile vše zjistí?
Predpredaj
11,97 € 12,60 €

Usagi Yojimbo 38: Zelený drak


Cenami ověnčená série Stana Sakaie pokračuje! Usagi a jeho mladý bratranec Yukichi vyrážejí do nebezpečí, aby doručili vzácnou jadeitovou sošku! Nejdříve se ale v příběhu „Duchařská historka“ setkají s Shizuye, která se chodí modlit ke svatyňce zasvěcené dávno mrtvé dívce, jež zemřela kvůli své lásce k ženatému muži. Shizuye se ocitla v obdobné situaci a naši hrdinové se ji rozhodnou ochránit. Ne všechno je ale tak, jak se to jeví! V příbězích „Dlouhá cesta“ a „Tajemství zeleného draka“ se Usagi s Yukichim připletou k přepadení na obchodní stezce a zavážou se dokončit úkol zabitého kupce. O vzácné umělecké dílo mají zájem nejenom bandité, kteří přepadají pocestné a rádi by se obohatili na cizí účet, ale také někdo mnohem zlověstnější. Někdo, s kým měl Usagi v minulosti již nejednou neblahé zkušenosti...
Predpredaj
20,33 € 21,40 €

Beletria je často nazývaná aj krásnou, alebo umeleckou literatúrou. Toto označenie pochádza z francúzskeho názvu belles lettres (krásna literatúra)Výrazom beletria sa súhrnne označujú umelecké prozaické diela. K najznámejším beletristickým žánrom patrí poviedka, novela, román, črta či umelecká reportáž.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Hľadáte knižných hrdinov, ktorí vás zavedú do sveta romantiky, histórie, sci-fi či fantasy? Prinášame vám ten najlepší výber skutočných príbehov, románov, detektívok, noviel a poviedok. K úspešným autorom beletrie patria Jozef KarikaDominik Dán, Róbert Bryndza, Kristína Tormová, Urbaníková EvitaTáňa Keleová Vasilková a Stephen King