! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


A mutatványos


Egy zsebtolvajból lett mutatványos. Egy forradalmárból lett régész. És egy lány, aki összekuszálja a szálakat. Pest, 1847. Forró nyári este. Miközben a gazdagok egy estélyen mulatnak, a háttérben az osztrák titkosrendőrség, a magyar politikai vezetők és a tolvajokból lett Árnyak csoportja fut versenyt az idővel. A tét: Magyarország függetlensége. Egy régész ugyanis megtalálta a hun király, Attila sírját. Ha az ereklye Kossuth Lajosék kezébe kerül, azonnal kitör a szabadságharc. Ha viszont az osztrákok szerzik meg, a magyarok reménye a szabadságra örökre odavész. Zólyomi András, aki a gazdagok közt mutatványosként éli gondtalan életét, hirtelen egy intrikákkal és összeesküvésekkel teli nyomozás kulcsfigurája lesz. A régész hátrahagyott fejtörőit követve volt szerelmével, Lilivel beutazza az egész akkori Magyarországot, és a kincsvadászat közben egy sorsdöntő titokra is fényt derítenek. Mikó Csaba steampunkelemekkel tarkított krimijében minden történelmi szereplő, helyszín és esemény valós. A regény alternatív magyarázat a forradalom kirobbanása előtti eseményekre.
U dodávateľa
14,18 € 14,93 €

Pandóra


London, 1799. A 21 éves Dora Blake nagybátyjával él az egykor a szülei által vezetett régiségbolt felett. A lány ékszerészi pályáról álmodozik, ám nagybátyja teljesen más életet szán neki, olyat, amelyben semmi szerepet sem kap tehetsége és szülei által gondosan ápolt műveltsége. Amikor egy titokzatos ógörög váza érkezik a nagybátyja által lezüllesztett boltba, Dora egy fiatal antikvitásszakértő, Edward Lawrence segítségét kéri. A váza eredetének feltárásától Edward a tudományos karrierjének beindítását, Dora pedig szülei egykori boltjának újbóli felvirágzását és a viszolyogtató nagybátyjától való menekülést reméli, ám egyikük sem áll készen az antik tárgy valódi titkaira. Edward felfedezései nyomán Dora kénytelen megkérdőjelezni mindent, amit eddigi életéről, családjáról és a valóságról gondolt, és rádöbben, hogy bizonyos ajtókat sohasem szabad kinyitni... Susan Stokes-Chapman regénye magával ragadóan fonja össze a történelmet és a mitológiát. A Pandóra a remény, a szerelem és a végzet lenyűgöző története.
U dodávateľa
14,98 € 15,77 €

A parfümkészítő - Illatok


Üvegbe zárt érzelmek és intrikák: egy parfümmesternő története a 18. századból Sophie Malon élete a növények és a belőlük származó értékes olajok körül forog… Ahogyan másoké is Grasse városában, ahol az 1700-as évek közepén minden és mindenki az illatokért és az illatok által létezik. Sophie azonban más, mint a többi parfümkészítő: tehetségesebb náluk, és az illatok olyan misztikus mélységeit és gyógyerejét is ismeri, amelyek a többiek előtt gyakran rejtve maradnak. Mesterségét kénytelen titokban gyakorolni, de kimagasló képességei utat törnek maguknak, s minthogy nő, nemcsak mások irigységét ébresztik fel, de az életét is veszélybe sodorják. Menekülnie kell: maga mögött hagyja a szerelmet, a családot és imádott növényei otthonát, a Bellebarbe-birtokot. A lány zsenialitását Zambelli, egy titokzatos velencei kereskedő és alkimista ismeri fel, aki a világ szeme elől rejtve okítja ki Sophie-t a parfümkészítés legnagyobb titkaira, és segítségével készül el a szinte már varázsos parfüm: a L’Amour Fugitif, az a nagy erejű szubsztancia, amely nemcsak a párizsi előkelőségek, a versailles-i udvar és a híres kegyencnő, Madame de Pompadour közvetlen környezetéhez nyitja meg az ajtókat Sophie előtt, de mindazon eszközöket is a kezébe adja, melyekhez szereleme, otthona visszaszerzéséhez és bosszúja beteljesítéséhez szüksége van. Budai Lotti nagy sikerű történelmi regényei után az érzékek és érzékszervek világába kalauzolja az olvasót. Az Öt érzék-sorozat első kötete a parfümökön és a parfümkészítésen keresztül mutatja be egy különleges lány sorsát, aki egy férfiak uralta korban és szakmában bontakoztatja ki tehetségét.
U dodávateľa
16,32 € 17,18 €

Vůně inkoustu


Sam s Alison se rozhodly, že si vybudují společný domov, a zvažují stěhování. Alison se vidí ve vysněném malém domečku. Se ženou, do které se bezhlavě zamilovala, a ideálně se vším ostatním, co k tomu patří. Jenže Sam má jiné starosti a to poslední, na co by chtěla myslet, je svatba a děti. Proto se rozhodne udělat něco, co ještě nikdy předtím neudělala – začne o svých pocitech mluvit. Posílí mnohdy nelehké rozhovory jejich vztah?
U dodávateľa
14,24 € 14,99 €

Álmok csokoládéboltja


Isten hozott a Valerie Lane-en, a világ legromantikusabb utcájában! Keira mindennél jobban szereti a hivatását: csokoládéboltjában aprólékos kézműves munkával készít édességeket. A kicsik és nagyok egyaránt rajonganak a Valerie Lane-i boltocska isteni bonbonjaiért, kekszeiért és csokoládéval bevont gyümölcseiért. A sok finomság körül sürgölődő Keira gyakran bizony maga is enged a kísértésnek. De mit számít ez? Keira kitart szenvedélye és nőies formái mellett. Csupán kedvese, Jordan nézi rossz szemmel Keira alakját, vele azonban napi szinten konfliktusokba keveredik. Micsoda szerencse, hogy Keira mindig számíthat a barátnőire – és akad egy jóképű vásárló is, aki mostanában egyre gyakrabban tér be Keira csokoládéboltjába…
U dodávateľa
11,24 € 11,83 €

Bűnös nők


A gyilkosságot is megússzák? Négy színésznő egy gyönyörű szigeten, nem messze Anglia partjaitól. Az ötödik nincs ott, meggyilkolták. Csak ők négyen tudják, hogy miért. Félnek, hogy kipattan a titok. A sorozat forgatásán egyre nő a feszültség. Mind a négyen a végsőkig elszántak, a forgatás nem állhat le – nem számít, hogy ez mibe kerül. Az egyikük már-már elárulja az igazságot – nincs az a tévésorozat, amely túlélne egy ilyen botrányt. Mindegyiküknek van takargatnivalója – kérdés, hogy mindannyian bűnösek-e? A Könyörtelen nők szereplőgárdája visszatér – és bajban vannak.
U dodávateľa
14,69 € 15,46 €

Luna


Age az utolsó élhető földrészen, Ausztráliában éli unalmas életét. Egy nap azonban különös üzenetet kap egy lánytól, aki gyanúsan hasonlít álmai nőjéhez. Arra kéri, hagyja el a biztonságos földrészt, és menjen el hozzá a Marsra. Age nekivág a kalandnak, hogy kiderítse, ki küldte az üzenetet, és mit jelent az, hogy a „Marsra”. Ám radioaktív sivatagok helyett Age egy jövőbeli világban találja magát, ahol szuperemberek, robotok és gyilkosok között kell megkeresnie a válaszokat a kérdéseire. Féktelen száguldás veszi kezdetét, rengeteg akcióval, csodálatos és veszedelmes lények, emberek gyűrűjében, változatos járművekkel és fegyverekkel. Ronil Caine negyedik regénye szédítő tempójú kalandra hív egy fantasztikus jövőbe. A fordulatos, akciódús történetben a sci-fi, a fantasy és a cyberpunk kedvelői is megtalálják, amit szeretnek a filmekben és a könyvekben.
U dodávateľa
13,36 € 14,06 €

A kút és az inga - Trubadúr Zsebkönyvek 15.


A rémtörténetek amerikai mestérnek novellái: A kút és az inga, Dr. Kátrány és Toll professzor módszere, A Maelström poklában, Történet a Rongyos Hegyekbol, Metzengerstein
U dodávateľa
5,35 € 5,63 €
  • 5 /5

Hitlerovi sirotci


V opuštěné průmyslové oblasti válečného Mnichova se před gestapem schovává dvacet sedm vyděšených dětí. Když se o nich dozví místní učitelka Claudia Kellner, rozhodne se je zachránit za každou cenu. Už tak složitá situace se zkomplikuje poté, co Claudia potká britského špiona Petera Cheshama. Sabotáž, k níž byl pověřen, totiž může ohrozit skrývající se sirotky. Dokáže zachránit životy nevinných dětí a zároveň splnit misi, která může zvrátit vývoj války?
Na sklade 1Ks
15,67 € 16,49 €

Háborgó emlékek


Olyan vagy nekem, mint a világítótorony – a remény és a védelem biztos forrása 1996: Egy idős hölgy visszatekint az életére, és visszaemlékszik Jersey háború sújtotta napjaira, nővére utazására és a tragikus veszteségre, amelyet soha nem felejthet el. 1940: Alice és Jenny testvérek. A húszas éveik elején járnak, amikor a németek elfoglalják Jersey szigetét, ahol élnek. Alice-t, aki nővér, egy németeket ellátó kórházba küldik dolgozni. A fiatal lány ekkor még nem is sejtheti, hogy nagy szerelem várja, de még nagyobb lesz az áldozat, amit meg fog hozni, és egy tengerentúli helyre küldik, ahol elviselhetetlen szenvedések tanúja lesz. Eközben nővére, Jenny beáll az ellenállók közé, akik úgy döntenek, hogy felkelnek, és nem engednek a megszállóknak. A háború mindkét nővért rendkívüli döntésekre készteti, elképzelhetetlen szívfájdalmat élnek át, ami után többé nem lesznek azok, akik valaha voltak... A USA Today bestsellerszerző, Gill Thompson valós események inspirálta regényében a Jersey sziget történelmének legsötétebb napjaiba vezeti el az olvasót két fiatal nő történetén keresztül, akik a poklok legmélyét járták meg, miközben egy-egy felvillanás erejéig megtapasztalták a boldogságot is.
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

Maradj ébren!


Ha elalszol, minden emléked a felejtésé lesz. Liv Reese egy taxi hátsó ülésén ébred. Fogalma sincs, hol van, és azt sem tudja, hogy került oda. Amikor kiteszik a háza előtt, egy vadidegen pár fogadja, amelyik beköltözött a lakásába, ezért Liv kénytelen kint tölteni az éjszakát a hidegben. Amikor megpróbál segítséget kérni, mobiltelefon helyett egy véres kést talál a táskájában. Ekkor veszi észre a kezén található, fekete tintával írt, graffitiszerű üzenetet: MARADJ ÉBREN! Két évvel korábban a legjobb barátnőjével lakott, randizott, és egy népszerű magazin sikeres újságírója volt. Most viszont teljesen összezavarodott, és nagyon elveszettnek érzi magát New Yorkban, mert a város egyáltalán nem olyan, mint amilyenre emlékszik. A hírekből tudomást szerez egy gyilkosságról, amelynek helyszínén az áldozat vérével írtak az ablaküvegre. Az üzenet ugyanaz, mint a Liv karján lévő. Mit csinált előző éjjel? Miért nem emlékszik az elmúlt két év eseményeire? Liv egy bűneset közepén találja magát, de hiába próbálja összerakni élete puzzle-darabkáit, nem emlékszik, hogy bármit elkövetett volna. Ám egyvalaki pontosan tudja, mit csinált Liv, és bármit megtenne, hogy elfeledtesse vele… Végleg. A nemzetközi bestsellerszerző, Megan Goldin ismét egy letehetetlen, csavaros thrillerrel jelentkezik. A több idősíkon játszódó történetében sohasem tudhatjuk, hogy mi következik, továbbá abban sem lehetünk biztosak, mely emlékek vezetnek el minket az igazsághoz.
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

Utálattal: Ethan és Utálattal: Rachel


Tartsd közel a barátaidat, de még közelebb az ellenségeidet... Hétéves korom óta utáltam Rachel Dawsont. A szomszédom és az első számú esküdt ellenségem volt. Hála neki, szinte az összes gyerekkori veszekedésünk úgy végződött, hogy felgyújtottam valamijét. (Vagy fordítva.) Árulkodott a szüleimnek, ha takarodó után értem haza. Árulkodtam a szüleinek, amikor hazudott, hogy van-e barátja. Így ment közöttünk az adok-kapok a gimi alatt, és amikor egyetemre mentünk, kölcsönösen megfogadtuk, hogy soha többé nem állunk szóba egymással. Egészen addig, amíg fel nem bukkant nálam az egyetem utolsó évében, átmeneti szállást kérve. Amíg rá nem döbbentem, hogy mennyi minden megváltozott közöttünk, és egyre nehezebb lett megtartani tőle az öröknek hitt távolságot... Izgalmas és rendhagyó szerelmi történet, váltott szemszögből. A magyar kiadásban helyet kapott a történet plusz fejezete is, az Utálattal: Rachel.
U dodávateľa
10,17 € 10,70 €

Medzi nebom a zemou


Každému sa môže stať, že sa stretne s niečím, čomu nechce uveriť alebo čo zo zásady odmieta pochopiť. Podobnou situáciou sa spúšťa sled udalostí, ktorý vedie k ďalšiemu vyšetrovaniu vrchného komisára Ledeckého a jeho kolegov z bratislavského oddelenia vrážd. Mladá žena využije deň otvorených dverí na Krajskom riaditeľstve policajného zboru v Bratislave a oznámi vraždu. Dávne tajomstvo a mŕtvola ukrytá v cudzom hrobe by mali byť dostatočným dôvodom na zahájenie vyšetrovania. Problém je, že informáciu získala oznamovateľka od poškodenej až po jej smrti a komunikácia so záhrobím nie je práve šálkou kávy žiadneho z detektívov. Ako sa však ukáže, nie je také dôležité, čomu veria policajti, ale čomu je ochotný uveriť vrah. Ťažkým zranením na to doplatí jediná žena Ledeckého tímu Jana Novotná. Vražda oznamovateľky a ťažké zranenie policajtky sú už viac než reálny dôvod na rozbehnutie pátrania. Ledeckému sa tak predčasne končí dovolenka a musí sa ujať prípadu plného mystických odkazov a šifier. Objasniť prípad je o to ťažšie, o čo hlbšie siahajú jeho korene do minulosti. Presvedčí nadriadených, že práve jeho vyšetrovacia verzia je tá správna? Nová kniha Václava Neuera Medzi nebom a zemou prináša čitateľom ďalší príbeh vrchného inšpektora Ledeckého a jeho kolegov. Autor voľne nadväzuje na svoje predchádzajúce romány Krkavčí súd, Vražda s pridanou hodnotou, Nenapravený omyl, Tiene minulosti, Prekliate dedičstvo, Uplakaná jeseň a Priveľa podozrivých, ktorých hlavnými hrdinami sú členovia bratislavskej mordpaty. Vychádza zo svojich skúseností elitného policajta a z detailnej znalosti policajnej práce a vyšetrovacích postupov.
Na sklade 3Ks
14,79 € 15,90 €

dostupné aj ako:

  • 4 /5

Skaza


Kamavor je krutá zem známa krviprelievaním. Kam totiž jej rytieri prídu, všetkých vyvraždia. Kalista sa usiluje Kamavor zmeniť. Keď sa jej mladý a samoľúby strýko Viego stane kráľom, ako jeho verná dôverníčka, radkyňa a vojenská generálka sa zaviaže skrotiť jeho deštrukčné pudy. Keď však Viegovu manželku Izoldu zasiahne otrávená čepeľ zbrane vraha a nakazí ju chorobou, na ktorú niet lieku, Kalistine plány sa zmenia. Izoldin stav sa zhoršuje a Viego šalie, žiali a hrozí, že so sebou stiahne ku dnu celý Kamavor. Kalista podnikne zúfalý pokus o záchranu kráľovstva – skúsi nájsť dávno stratené Požehnané ostrovy, kde vraj nájde riešenie na kráľovninu záchranu. V hlavnom meste Požehnaných ostrovov však vzrastá korupcia a pomstychtivý správca sa pokúsi Kalistu zlákať do svojich krutých machinácií. Je nútená vybrať si – buď bude verná Viegovi, alebo vykoná to, čo je správne, pretože aj v časoch tej najväčšej temnoty môže jeden šľachetný skutok dodať svetu nádej, ktorá ho zachráni. Objavte impozantný príbeh mágie, pomsty a kráľovstva na pokraji zrútenia v prvom románe zo sveta úspešnej hry League of Legends.
Na sklade > 5Ks
17,96 € 18,90 €

dostupné aj ako:

Ľútostivosť


Zbierka poviedok Ľútostivosť – ohodnotená cenami Anasoft litera 2022 a Krištáľové krídlo – vychádza v druhom vydaní, doplnenom o doslov Lubomíra Machalu. V Ľútostivosti ide o emotívne a psychologicky precízne vyrozprávané príbehy postáv, ocitajúcich sa vo svojich životoch a činoch na hrane dobra a zla, nevedomosti a krutosti, žičlivosti a chamtivosti, samoty aj osamelosti. Ľudská dráma sa dá v literatúre stvárniť aj tichou, nevyhrotenou lexikou. (Stanislav Rakús) Pre Rakúsovo prozaické dielo je charakteristické napätie medzi protikladmi osudovo tragického a komického, až anekdotického, medzi vážnosťou a odľahčenosťou, teda medzi krajnými polohami výkladu sveta i subjektu v ňom. (Vladimír Barborík) Rakús v glacé rukavičkách rozpráva tie najobyčajnejšie príbehy o najobyčajnejších ľuďoch. Ocitajú sa však v nezvyčajných situáciách a so svojou jemnou psychikou musia zvládať často brutálne situácie. Zmocňuje sa ich úzkosť v kontakte s neznámymi ľuďmi, na neprebádaných miestach, po nečakaných správach. (Helena Dvořáková) Je to vlastne hlboká analýza spoločnosti opísaná prenikavým pohľadom rozprávača. Je to pohľad z intímnych hlbín smerom von. Možno je to pohľad človeka, o ktorom si väčšina ľudí myslí, že sa zbláznil (prestal piť!!!), a možno je to celé len o tom, o čo jednoduchší by bol život, ak by sme sa navzájom prestali súdiť a prijali sa v úplnosti takí, akí v skutočnosti sme. (Ján Púček)
Na sklade 1Ks
9,50 € 10,00 €

Ja, Iulia


Píše se rok 192, Řím je pod kontrolou krutého císaře Commoda. Senát se spikne, aby s tyranem skoncoval, a nejmocnější generálové se mohou každou chvíli pokusit o státní převrat. Aby zabránil povstání, zadrží Commodus jejich manželky v Římě. Jednou z jeho rukojmí se tak stává Iulia, žena vojevůdce Septimia Severa. Náhle v Římě vzplane požár a pustoší město. Je to katastrofa, nebo snad příležitost? Pět mužů se připravuje rozehrát hru o římský trůn, jedna žena má ale svoje vlastní plány – založit novou dynastii. Román Já, Iulia úspěšného španělského spisovatele Santiaga Posteguilla oživuje polozapomenutý příběh nejmocnější císařovny starověkého Říma.
Na sklade 1Ks
28,48 € 29,98 €

Temný blues v New Orleans


Paranormální detektiv Tomáš Kosek má problémů víc než dost. Nejenže dluží CIA službičku a musí pro ni vyřešit, proč se z amerických mariňáků stávají zombie, ale má na krku i pár hladových naštvaných démonů a bohyně, které získaly prastarou magii. K tomu mocného sumerského démona, jezinky a starou dobrou babu Jagu. To však není nic proti tomu, že se mu místo dcer mají narodit dvě děsivé zrůdičky. Ale kdo jiný by si s tím měl poradit než právě on? František Kotleta se vrací k jedné ze svých nejúspěšnějších literárních postav a je to jízda víc než podařená. Koskovy příběhy jsem postavil na jednoduché myšlence – jak by to vypadalo, kdyby to byla pravda, kdyby vúdú, candomblé a další magické systémy skutečně fungovaly přesně tak, jak jejich vyznavači věří. Většina Koskových příběhů je založena na skutečné historii a skutečné víře, ať už dávné, nebo současné.
Na sklade 2Ks
18,24 € 19,20 €

dostupné aj ako:

Kruan ze Žluté planety


Kruanovy příběhy Vlastislava Tomana patřily bezpochyby mezi neslavnější a nejznámější kreslené seriály, které vycházely na stránkách časopisu ABC. Revidované souborné vydání obsahuje nejen všechny příběhy ztvárněné Františkem Kobíkem, ale také zcela nové, přepracované závěrečné dobrodružství nakreslené Karlem Zemanem a uzavírající tak první dvě trilogie.
U dodávateľa
36,53 € 38,45 €

Přitažlivost mezi námi


S Grahamem Russellem jsme nebyli stvořeni jeden pro druhého. Můj život řídily emoce, zatímco on byl apatický. Já jsem měla hlavu plnou snů, zatímco on žil v nočních můrách. Brečela jsem, zatímco jeho slzy dávno vyschly. Navzdory jeho ledovému srdci a skutečnosti, že jsem měla tendence utíkat, jsme spolu někdy trávili čas. Čas, kdy se naše oči spojily, a my jsme spatřili tajemství toho druhého. Čas, kdy jeho rty ochutnaly můj strach a já vdechovala jeho bolest. Čas, kdy jsme si oba představovali, jaké by to bylo milovat se navzájem. V těch vteřinách jsme se oba vznášeli, ale když nás jednoho dne srazila tvrdá realita, gravitace nás donutila klesnout. Graham Russell nebyl muž, který by uměl milovat, a ani já jsem nebyla ženou, která by to uměla. A přesto, kdybych dostala šanci znovu padnout, udělala bych to zase s ním. Navždy. I kdyby nám bylo souzeno narazit na tvrdou zem.
Na sklade 1Ks
15,67 € 16,49 €

dostupné aj ako:


Beletria je často nazývaná aj krásnou, alebo umeleckou literatúrou. Toto označenie pochádza z francúzskeho názvu belles lettres (krásna literatúra)Výrazom beletria sa súhrnne označujú umelecké prozaické diela. K najznámejším beletristickým žánrom patrí poviedka, novela, román, črta či umelecká reportáž.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Hľadáte knižných hrdinov, ktorí vás zavedú do sveta romantiky, histórie, sci-fi či fantasy? Prinášame vám ten najlepší výber skutočných príbehov, románov, detektívok, noviel a poviedok. K úspešným autorom beletrie patria Jozef KarikaDominik Dán, Róbert Bryndza, Kristína Tormová, Urbaníková EvitaTáňa Keleová Vasilková a Stephen King