! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Biografie - ostatné strana 384 z 384

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Abroad in Japan


When Englishman Chris Broad landed in a rural village in northern Japan he wondered if he'd made a huge mistake. With no knowledge of the language and zero teaching experience, was he about to be the most quickly fired English teacher in Japan's history? Abroad in Japan charts a decade of living in a foreign land and the chaos and culture clash that came with it. Packed with hilarious and fascinating stories, this book seeks out to unravel one the world's most complex cultures. Spanning ten years and all forty-seven prefectures, Chris takes us from the lush rice fields of the countryside to the frenetic neon-lit streets of Tokyo. With blockbuster moments such as a terrifying North Korean missile incident, a mortifying experience at a love hotel and a week spent with Japan's biggest movie star, Abroad in Japan is an extraordinary and informative journey through the Land of the Rising Sun.
Vypredané
18,95 € 19,95 €

Tesla - Az elektromosság korának feltalálója


Nikola Tesla kiemelkedő szerepet játszott abban az elektromos forradalomban, amelynek hatására a 20. század fordulóján átalakult a mindennapi élet. Találmányai, szabadalmai és elméleti munkái számos modern váltakozó áramú berendezés megépítéséhez vezettek, és hozzájárultak a rádió és a televízió kifejlesztéséhez. Riválisához, Thomas Edisonhoz hasonlóan Tesla egyike volt Amerika első tudós hírességeinek, aki a New York-i felső tízezer köreiben forgott, és elektromos bemutatóival elkápráztatta Mark Twaint. Egy ügyes és tehetséges showman, aki a nyilvánosság felé a különc zseni képét mutatta. Minden évben születésnapi interjút adott, amelyre még élete végén is, amikor szegénységben élt, kíváncsiak voltak a riporterek, akiknek szórakoztatására azt mesélte, hogy feltalált egy részecskesugár fegyvert, amellyel el lehet pusztítani az ellenséges repülőgépeket. Számos életrajz beszél elragadtatással Tesláról és az ő különcségéről, de eddig egyik sem vizsgálta meg gondosan, hogy mit, hogyan, és miért talált fel. Ebben a korszakalkotó könyvben W. Bernard Carlson demisztifikálja a legendás feltalálót, és elhelyezi őt korának kulturális és technikai közegében, miközben részletesen bemutatja Tesla találmányait és azt, hogy mit tett hírnevének megalapozása és fenntartása érdekében. Carlson Tesla magánéletéből és a nyilvánosság előtt játszódó életéből vett eredeti dokumentumok segítségével mutatja be az idealista feltalálót, aki egy nagy ötlet vagy elv tökéletes kísérleti megvalósítását kereste, és aki mítoszgyártás és illúziókeltés segítségével ügyesen eladta találmányait a közönségnek. Ez a nagyszabású életrajz új megvilágításba helyezi Tesla látnoki megközelítését a feltaláláshoz és a legjelentősebb technikai áttörései mögött meghúzódó üzleti stratégiákat. A kötetet Egely György előszava teszi teljessé.
Vypredané
23,71 € 24,96 €

Koloman Sokol / Gb /


Unrest and harmony, motion and inertia, like a touch of eternity, beyond time up into the universe and, concurrently into the depth of human existence: all this and even more, something difficult to label spoke to me on my encountering the work of Ko loman Sokol... Tibor Huszár
Vypredané
94,05 € 99,00 €

Ján Hollý 1785-1849


Vypredané
11,04 € 11,62 €

Lacná kniha Marin Rázus I. (-70%)


Prvý zväzok monografického diela o výraznej osobnosti novodobých slovenských dejín (1888 - 1923).
Vypredané
0,20 € 0,66 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha All You Need Is Ears (-70%)


Hudební producent George Martin je právem přezdívaný Pátý Beatle. Byl to právě on, kdo liverpoolskou čtveřici doplnil svým klasickým hudebním vzděláním a citem pro aranžmá a harmonii. Dnes již nesmrtelné skladby mu vděčí za mnohý šťastný nápad: v Yesterday by bez něj nikdy nezaznělo smyčcové kvarteto a není nadsázkou tvrdit, že by Beatles zněli zcela jinak. Beatles však byli jen jednou kapitolou v jeho životě. Martin vzpomíná i na své začátky a s taktem pravého britského gentlemana dává prostor všem lidem, kteří pro něj byli významní. Jeho příběh je tak i příběhem nahrávacího průmyslu a všech převratných změn, které prodělal ve druhé polovině dvacátého století.
Vypredané
4,94 € 16,45 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Milena Jesenská (-90%)


V osudu české novinářky Mileny Jesenské (1896–1944) se takřka doslovně zrcadlí všechny proměny a zvraty, očekávání a zklamání první poloviny minulého století. Dcera známého pražského lékaře, absolventka Minervy, prvního dívčího gymnázia v monarchii, zažívá ve Vídni rozpad Rakouska-Uherska, po svém návratu do Prahy se stává souputnicí české meziválečné avantgardy a jako redaktorka Národních listů se zapojuje do úsilí o moderní životní styl. Ve třicátých letech se přiklání ke komunistické straně, brzy však o správnosti její ideologie začíná pochybovat a rozejde se s ní. Silné sociální cítění nicméně nadále zůstává výrazným rysem Mileniny osobnosti. Na stránkách slavné Peroutkovy Přítomnosti pak Jesenská dosahuje vrcholu své žurnalistické dráhy. Po „Mnichovu“ a během okupace pomáhá uprchlíkům a působí i v odboji. Umírá v koncentračním táboře Ravensbrück. Aktualizované a doplněné vydání knihy přední české socioložky a literátky doprovází bohatá obrazová příloha.
Vypredané
1,64 € 16,39 €

dostupné aj ako:


Biografie je kategória literatúry, ktorá sa zameriava na životné príbehy a skúmanie rôznych osobností, ktoré nezapadajú do tradičných kategórií. Táto kategória ponúka zaujímavé diela o ľuďoch, ktorí svojím jedinečným prínosom, skúsenosťami alebo životným príbehom poskytujú inšpiráciu a nové perspektívy.

V tejto kategórii literatúry nájdete rôzne príbehy o ľuďoch zo všetkých oblastí života, vrátane dobrodruhov, cestovateľov, humanitárnych pracovníkov, filantropov, aktivistov a mnoho ďalších. Tieto knihy sa zameriavajú na podrobný opis života a prínosu týchto jedinečných osobností, čím nám umožňujú lepšie porozumieť ich motiváciám, úspechom a vplyvu na svet.

Táto kategória literatúry vám umožňuje objaviť fascinujúce a odlišné príbehy a ponúka pohľady na svet, ktoré môžu otvoriť vašu myseľ a inšpirovať k novým myšlienkam. Ak hľadáte literárne diela, ktoré vás povzbudia a rozšíria vaše chápanie sveta, životopisy sú pre vás tou správnou voľbou.