Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Biografie - ostatné strana 387 z 391

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Kurňa!To je život


Od vidění jej zná téměř každý, ale jaký je doopravdy, to ví jen málokdo. Herec, bavič, moderátor, v Praze žijící Moravák, malý velký muž, vládnoucí svéráznou moudrostí a osobitým humorem. Je těžké se k němu přiblížit - a nebo ne? Chcete-li to zkusit, vstupte do třinácté komnaty Pavla Zedníčka...
Vypredané
0,16 € 3,14 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Jiří Balvín Nepohodlný muž


Jiří Balvín Nepohodlný muž aneb z deníku bývalého generálního ředitele ČT
Vypredané
0,16 € 3,14 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Z 13. do 14. komnaty - Další rány osudu


k už sám název napovídá, kniha se vrací k osudům třinácti známých osobností, které se v cyklu 13. komnata již kdysi objevily, ale prošly či právě procházejí dalšími zlomovými momenty svého života, jakousi 14. komnatou. Nejde však o pouhý přepis speciální série televizních „Komnat“, nýbrž o zpracování životních příběhů na základě autentických rozhovorů. Jedenáct příběhů a rozhovorů pořídila novinářka a scenáristka Blanka Kubíková, po jednom přispěly novinářka a scenáristka Jana Ciglerová a scenáristka a režisérka Yvonne Vavrová. Stejně jako pořad 13. komnata, i tato kniha vznikla pod vedením autorky projektu Ivety Toušlové a původní dramaturgyně pořadu Aleny Müllerové. Svou 14. komnatu znovu „odemkli“ Tereza Pergnerová, Michal Viewegh, Kamila Magálová, Naďa Urbánková, Veronika Žilková, Radek Jaroš, Věra Martinová, Boris Hybner, Vendula Svobodová, Wabi Daněk, Chantal Poullain, Václav Neckář a Heda Čechová. Kniha vychází k 10. výročí pořadu 13. komnata.
Vypredané
0,14 € 2,70 €

dostupné aj ako:

Stretnutia


Vypredané
2,39 € 2,52 €

S Frelinghettim v Praze


Vypredané
8,08 € 8,51 €

Schuster story


Vypredané
4,70 € 4,95 €

Dalí


Vypredané
9,42 € 9,92 €

Poselství náčelníka Dana George


Odkaz skutečného indiánského náčelníka Dana George, filmového adoptivního otce Dustina Hoffmanna ze slavného snímku Malý velký muž. Kniha byla přivezena z Kanady a obsahuje mj. dvě knihy Dana George, ve kterých typickým indiánským poetickým stylem předává světu své poselství a tím i vnímání moderního světa očima svého národa, úctu a lásku k veškerému životu i k sobě navzájem
U dodávateľa
8,88 € 9,35 €

Apoštol trpiacich


Alojz Šatura SJ apoštol trpiacich sa narodil 30. apríla 1925 v Jablonci pri Trnave. Po likvidácii kláštorov v roku 1950 bol tajne vysvätený za kňaza. V pracovnom tábore v Kladne ako dvadsaťosemročný prežil ťažký úraz. Bohato rozvinul charizmu výcho vy a katechizácie mládeže, pričom jeho osobitným povolaním bola pastorácia telesne postihnutých, ktorej sa venoval až do konca svojho života. Mimoriadnu obľubu si získal v rokoch 1968 1974, keď dostal súhlas na slúženie svätých omší v Kostole Najsv ätejšieho Spasiteľa v Bratislave. Bol vyhľadávaným spovedníkom a duchovným vodcom. Vďaka činnosti s mladými a telesne postihnutými ľuďmi, korunovanej v závere jeho života ťažkou chorobou, si páter Šatura vyslúžil prívlastok apoštol trpiacich. Zomrel v povesti svätosti. Zostal žiarivým príkladom empatického človeka a horlivého kňaza.
U dodávateľa
3,78 € 3,98 €

Milan Hodža-štátnik a politik


Organizátori a účastníci vedeckej konferencie na tému Milan Hodža - štátnik a politik si uvedomovali, že ide o výnimočnú postavu slovenských dejín. Hodnotili túto osobnosť ako novinára, publicistu, historika, politológa, pričom sa sústreďovali na jeho politický, ale aj vedecký profil. Konferencia o Hodžovi urobila prvý a rozhodný krok jeho návratu do našich národných dejín. Vydanie rovnomenného zborníka štúdií vyvolalo medzi odborníkmi i širokou verejnosťou značnú pozornosť, o čom svedčia aj dve rýchlo rozobrané vydania.
Vypredané
10,59 € 11,15 €

Born Survivors


The Sunday Times bestseller now updated with a new foreword Among millions of Holocaust victims sent to Auschwitz II-Birkenau in 1944, Priska, Rachel, and Anka each passed through its infamous gates with a secret. Strangers to each other, they were newly pregnant, and facing an uncertain fate without their husbands. Alone, scared, and with so many loved ones already lost to the Nazis, these young women were privately determined to hold on to all they had left: their lives, and those of their unborn babies. That the gas chambers ran out of Zyklon-B just after the babies were born, before they and their mothers could be exterminated, is just one of several miracles that allowed them all to survive and rebuild their lives after World War II. Born Survivors follows the mothers' incredible journey - first to Auschwitz, where they each came under the murderous scrutiny of Dr. Josef Mengele; then to a German slave labour camp where, half-starved and almost worked to death, they struggled to conceal their condition; and finally, as the Allies closed in, their hellish 17-day train journey with thousands of other prisoners to the Mauthausen death camp in Austria. Hundreds died along the way but the courage and kindness of strangers, including guards and civilians, helped save these women and their children. Sixty-five years later, the three 'miracle babies' met for the first time at Mauthausen for the anniversary of the liberation that ultimately saved them. United by their remarkable experiences of survival against all odds, they now consider each other "siblings of the heart." In Born Survivors, Wendy Holden brings all three stories together for the first time to mark their seventieth birthdays and the seventieth anniversary of the ending of the war. A heart-stopping account of how three mothers and their newborns fought to survive the Holocaust, Born Survivors is also a life-affirming celebration of our capacity to care and to love amid inconceivable cruelty.
Vypredané
11,35 € 11,95 €

Setkávání s Irenou Kačírkovou, jejími přáteli, nepřátel ...


O mojí mamince se už napsalo pár knížek, vyšlo několik článků v tisku a natočil se dokument. Někdy za mnou autoři přišli, ale mnozí, zvlášť ti ,,od novin“, se ani nenamáhali. Opisovali. Většinou z filmu, kde jsem o mámě vyprávěla. A ač se Markovi Boudovi dokument povedl, opisovači vytrhávali věty z kontextu a kazili tak, co mohli. Stačí přece vynechat slovo, změnit interpunkci a všechno přestane být pravda. Že se na ně zlobím? Ale vůbec ne. Oni při tom nebyli. Oni s mojí maminkou nechodili nakupovat, nevařili, nehádali se a neobjímali se. Nevyprávěli si dlouho do noci, nestonali, neplakali a nesmáli se. Oni nepotkali všechny ty lidi, co prošli naším životem. Jejím i mým. Protože my dvě jsme byly svoje holky. V dobrém i zlém. Až do konce. Vím, že mámě něco dlužím. Chci ten dluh splatit. Chci vyprávět o setkávání. O setkávání s lidmi, kteří nás poznamenali. Byli s námi roky nebo jen okamžik. Přesto jsou nezapomenutelní. Vnesli do našeho času na tomhle světě světlo nebo tmu, smích nebo slzy, nebo obojí. Ti lidé zanechali stopu v mé mysli, v mém srdci, protože si je spojuju s maminkou. Bez ní bych je nikdy nepoznala. Že jste chtěli slyšet o Ireně Kačírkové a já vás vůbec nezajímám? Chápu, ale beze mě to nepůjde. Byla jsem u toho. U setkávání i míjení. Máma a já. My dvě a někdo třetí. Přišel, aby nás potěšil, obdaroval nebo rozdělil. Dal nám lásku nebo bolest. Odešel a my jsme zůstaly. Spolu. Dodnes.
U dodávateľa
11,17 € 11,76 €

Alfons Mucha


Vypredané
15,73 € 16,56 €

Biografie je kategória literatúry, ktorá sa zameriava na životné príbehy a skúmanie rôznych osobností, ktoré nezapadajú do tradičných kategórií. Táto kategória ponúka zaujímavé diela o ľuďoch, ktorí svojím jedinečným prínosom, skúsenosťami alebo životným príbehom poskytujú inšpiráciu a nové perspektívy.

V tejto kategórii literatúry nájdete rôzne príbehy o ľuďoch zo všetkých oblastí života, vrátane dobrodruhov, cestovateľov, humanitárnych pracovníkov, filantropov, aktivistov a mnoho ďalších. Tieto knihy sa zameriavajú na podrobný opis života a prínosu týchto jedinečných osobností, čím nám umožňujú lepšie porozumieť ich motiváciám, úspechom a vplyvu na svet.

Táto kategória literatúry vám umožňuje objaviť fascinujúce a odlišné príbehy a ponúka pohľady na svet, ktoré môžu otvoriť vašu myseľ a inšpirovať k novým myšlienkam. Ak hľadáte literárne diela, ktoré vás povzbudia a rozšíria vaše chápanie sveta, životopisy sú pre vás tou správnou voľbou.