! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Náboženstvo strana 5 z 7

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

I May Be Wrong


The Sunday Times bestselling book of comfort and timeless wisdom from former forest monk, Björn Natthiko Lindeblad We like to think we can determine the path our life takes, but events rarely unfold the way we plan for or expect. In this international bestseller, former forest monk Björn Natthiko Lindeblad draws on his humbling journey towards navigating uncertainty – helping you, with kindness and good humour, to: - Let go of the small stuff - Accept the things you cannot control - Manage difficult emotions - Find stillness at busy times - Face yourself – and others – without judgment Infusing the everyday with heart and grace, this is a wise and soothing handbook for dealing with life's challenges.
U dodávateľa
12,83 € 13,50 €

Svätý Alojz Gonzága


Patrón študentov a mládeže. Hoci sa Alojz Gonzága narodil do vznešenej talianskej rodiny, nezanechal po sebe slávu vladára, vojenského vodcu či umelca, ale čosi oveľa hodnotnejšie – príklad svojej vrúcnej lásky k Bohu, ku ktorému prilipol už od útleho detstva. Nič, čo vo svojom krátkom živote vykonal, neurobil bez pomyslenia na Pána, ktorý mu jeho lásku vrchovato odplatil. Tento chlapec mal priveľké srdce na to, aby sa uspokojil s radosťami tohto sveta. Riadil sa jedinou zásadou – dosiahnuť nebo. Žil najlepšie, ako vedel a sníval o večnosti. Hovorieval: „Boh mi stačí.“ Túžil úplne zabudnúť na seba a slúžiť Bohu vo svojich blížnych, zvlášť v tých najbiednejších. Zanechal svet, svoj vznešený rod i život na zámku a napriek mnohým prekážkam vstúpil do Spoločnosti Ježišovej. Tam kvet jeho života úplne rozkvitol a napokon i uvädol – na Božom oltári. Hoci zomrel v mladom veku, dosiahol takú svätosť, že ho Cirkev povýšila za patróna mládeže, študentov a orodovníka pri voľbe životného povolania. Boh je vo svojich svätých jednoducho úžasný.
U dodávateľa
9,41 € 9,90 €

Páter PIO. Medzi nebom a zemou 2xDVD


Televízia Lux prináša na DVD dvojdielny, inšpiratívny film o Pátrovi Piovi Medzi nebom a zemou. Úlohu svätého Pátra Pia v ňom stvárnil známy taliansky herec Michele Placido a vo filme si zahrala aj slovenská herečka Barbora Bobulová. Film realisticky zachytáva významné momenty zo života svätého Pátra Pia a ponúka odpovede na otázky spojené s prežívaním utrpenia v rôznych podobách. Umelecký zážitok z filmu umocňuje podmanivá hudba z dielne Ennia Morriconeho.
U dodávateľa
9,41 € 9,90 €

Príbeh svätej Rity


Ako v celých dejinách svätosti ide predovšetkým o samého Ježiša, tak v životoch svätých ide o lásku Boha, ktorá sa dáva poznať v trpiacom Kristovi. V tvári svätej Rity možno čítať Božiu lásku už od jej útleho detstva. Tá istá láska víťazí v žene, ktorú po rozličných životných skúškach poznamenala staroba, a ešte jasnejšie sa zjavuje v jej tvári, ktorú zraňuje tŕň z Kristovej koruny. Okrem Boha niet ničoho, čo by milovala. Vložená do jeho rúk sa stáva silou, ktorú on používa podľa vlastnej vôle, a takto sa jej bolestná láska k Bohu mení na lásku k tým najopustenejším ľuďom. Spisovateľ André Bonet, ktorý je veľkým ctiteľom svätej Rity, vo svojej knihe rozvíja životný príbeh jednej z najobľúbenejších svätíc súčasnosti, patrónky nemožných vecí, augustiniánky svätej Rity z Cascie. Z jeho pútavého rozprávania, ktoré zasadil do spoločenských a historických súvislostí 15. storočia, vystupuje živý a presvedčivý obraz Rity ako dievčaťa, manželky, matky, vdovy a mníšky. Pri jeho čítaní si zamilujeme svätú Ritu a pocítime živú túžbu napodobniť príklad jej života. A poteší nás, že Slovensko je jedno z miest zvláštneho uctievania tejto veľkej svätej.
U dodávateľa
9,41 € 9,90 €

dostupné aj ako:

Mystička svätých rán


Sestra Mária Marta Chambonová (1841 – 1907) bola rehoľníčkou v Kláštore navštívenia v Chambérach vo Francúzsku. Ježiš Kristus jej zjavil, že je povolaná, aby oživila úctu k jeho svätým ranám. Naučil ju príslušné modlitby a často jej hovoril, že Cirkev zvíťazí mocou svätých rán a Nepoškvrnenej Panny Márie. Táto mystička zasvätila celý svoj život apoštolátu Pánových rán. Svätá Margita Mária Alacoque, veľká ctiteľka Najsvätejšieho Srdca, ju považovala za svoju mladšiu sestru a Panna Mária ju uistila, že tak ako Margita Mária dala svetu úctu k Najsvätejšiemu Srdcu jej Syna, tak je ona vyvolená, aby zadržala Božiu spravodlivosť tým, že na jej uzmierenie použije zásluhy Ježišovho utrpenia a svätých rán. Mimoriadne dary milosti tejto rehoľníčky boli vonkajšiemu svetu, ba dokonca aj väčšine sestier v jej komunite neznáme. Neustále prijímala zjavenia a posolstvá od Pána Ježiša, Panny Márie a svätých, vídavala duše z očistca, mala stigmy, celé roky žila len z Eucharistie a nevyhla sa ani neľútostným útokom diabla. Skutočné dcéry Ježiša Krista sa poznajú podľa vľúdnosti a pokory. Do nich bola zahalená aj Mária Marta Chambonová, pravé dieťa chudoby preniknuté apoštolským duchom, pripravené odovzdať Ježišovo posolstvo každému, kto je ochotný počúvať a prijať ho.
Na sklade 1Ks
9,41 € 9,90 €

Malý veľký kňaz: Dolindo Ruotolo


Nejeden čitateľ pozná Novénu odovzdanosti, ktorej autorom je kňaz Dolindo Ruotolo. O tom, kto bol otec Dolindo, najlepšie svedčia slová svätého Pátra Pia z Pietrelciny. Veriacim, ktorí za ním prichádzali až z Neapola, hovorieval: „Prečo cestujete za mnou? Veď v Neapole máte veľkého kňaza a svätú dušu!“ Môže existovať lepšie odporúčanie na kňaza, pred ktorého spovednicou stávali desiatky metrov dlhé rady penitentov a po jeho kázňach sa spúšťal hromový aplauz? Asi nie. Páter Pio nazeral do ľudskej duše a nazrel aj do tej Dolindovej. Skrze túto knihu môžete nahliadnuť do jeho života.
U dodávateľa
9,41 € 9,90 €

Svätý Gabriel Possenti


Svätý Gabriel Possenti (1838 – 1862) svojou temperamentnou povahou priťahuje k sebe ako magnet srdcia mnohých, najmä mladých ľudí. Nenechá bez odozvy nikoho, kto ho prosí o pomoc. Aj svätá Gemma Galgani bola na jeho príhovor zázračne uzdravená a stal sa jej osobným patrónom a nebeským priateľom. Kým Gabriel žil vo svete a pre svet, rád sa elegantne obliekal, dbal o svoj účes, miloval divadlo a bol vášnivým tanečníkom. No vo svojom vnútri cítil volanie k zasväteniu sa Bohu. Nevedel sa však k tomu odhodlať, až kým Panna Mária neprekonala jeho vzdor. Vo svojom vnútri počul jej jasný hlas, ktorý ho vyzýval, aby zanechal svet a vstúpil do kláštora. Odvtedy bol žiarivým vzorom oddanej úcty k nej a výrečným dôkazom materinskej lásky, s akou Mária chráni tých, ktorí sa jej s dôverou odovzdávajú. Gabriel zomrel, keď mal len 24 rokov. Počas života v kláštore nespravil nič, čím by si zaslúžil zvláštnu pozornosť. V tichej skrytosti, zabudnutý od sveta, ktorý dokonale opustil, verne plnil svoje každodenné povinnosti. A predsa, dnes na jeho hrob prúdia tisíce pútnikov a je vzývaný ako zázračný divotvorca. „Sme ako tečúca voda, svet i človek sa pominú ako tieň a ako sen." - svätý Gabriel Possenti
U dodávateľa
8,46 € 8,90 €

Životopis otce Tomáše Špidlíka


Dvacáté výročí jmenování otce Tomáše Špidlíka kardinálem připomíná nakladatelství Refugium jeho životopisnými črtami. Kniha čerpá z osvědčených pramenů, přináší rovněž podrobnosti méně známé či jednotlivosti zcela nové. V knize zazní osobní vzpomínky otce Špidlíka samotného, jeho úvahy a svěží postřehy, které jsou stále aktuálnější. Čtenáři je představen duchovní profil jeho osobnosti a stále živé, podnětné autentické dědictví.
U dodávateľa
8,08 € 8,50 €

Páter Pio


ŽIVOT PÁTRA PIA charakterizovala vyčerpávajúca monotónnosť. Päťdesiatdva rokov žil v malom kostole malého kláštora, medzi oltárom a spovednicou, medzi chórom a celou. Žiadne cestovanie, žiadne kázanie, žiadne zvláštne funkcie alebo úlohy, ktoré by boli prejavom dôvery. Ani jedna dovolenka. Iba nekonečné davy ľudí prichádzajúcich zďaleka, často vo veľkej nepohode a s ťarchou bolestí na pleciach. Exorcista Gabriele Amorth sa zamýšľa nad stretnutiami, ktoré mal Páter Pio počas dobrých 26 rokov (1942 – 1968), prechádza životom svätca z Pietrelciny od veľkých mystických videní v období dospievania po vstup do rádu kapucínov, od nedôvery Posvätného ofícia voči jeho osobe až po zrod Domu úľavy v utrpení, od odozvy jeho diela v médiách po kanonizáciu.
U dodávateľa
6,56 € 6,90 €

Svätá Terézia z Lisieux – Expertka na umenie milovať


Kráčať po stopách svätých sa nám môže zdať ťažké. Kto má pocit, že im nesiaha ani po členky, si isto veľmi dobre porozumie s „malou“ svätou Terezkou z Lisieux. Práve ona sama vyznala, že popri svätých sa cíti ako zrnko piesku oproti vysokým štítom. Napriek tomu však túžila dosiahnuť svätosť, až napokon s Božou pomocou objavila „malú cestu lásky“ – skutky lásky v každodenných drobných povinnostiach, ktoré prinášala ako kvety svojmu milovanému Ježišovi. Zakúsila psychické úzkosti i hľadanie zmyslu života. Vedomá si svojej slabosti túžila raz vojsť do neba. Tento cieľ dosiahla vďaka objaveniu svojho povolania – stala sa srdcom Cirkvi, ktoré horí láskou. Spoznajme aj my sväticu, ktorá sa stala duchovnou sestrou toľkým ľuďom, ba aj mnohým dnes už svätým, a nebojme sa ju prosiť o pomoc. Sľúbila, že z neba vykoná viac dobra ako počas života na zemi.
U dodávateľa
2,76 € 2,90 €

Svätý Benedikt – Duchovný otec Európy


„Svätý Benedikt z Nursie svojím životom a dielom zásadne ovplyvnil rozvoj európskej vzdelanosti a kultúry… Dielo tohto svätca – a predovšetkým jeho rehoľa – sa skutočne ukázali ako nositelia autentického duchovného kvasu, ktorý po stáročia v rozsahu presahujúcom hranice jeho vlasti i jeho doby, premieňal tvár Európy,“ píše o duchovnom otcovi Európy pápež Benedikt XVI., ktorý tohto veľkého svätca 5. a 6. storočia prijal za patróna svojho pontifikátu. Svätý Benedikt, narodený v pohnutých časoch po rozpade Rímskej ríše, sa v Ríme ako študent dlho nezdrží a utiahne sa do samoty. Na vlastnej koži zakusuje náročnosť duchovného boja a napokon sa stáva predstaveným mníšskej komunity, ktorú však musí opustiť. O niekoľko rokov neskôr však vybuduje mohutný kláštor, zhromažďuje mníchov a spisuje Regulu, ktorá je dodnes považovaná za vzácny poklad kresťanskej literatúry a mnohým pomáha vykročiť na cestu hlbšieho duchovného života. Nie je jednoduché zhrnúť, čím všetkým svätý Benedikt prispel k vybudovaniu Európy. Jeho život bol skutočne bohatý nielen na rôzne zázraky, ale predovšetkým na svätosť v každodennej službe Bohu, bratom i všetkým, ktorí navštívili jeho kláštor.
Na sklade 1Ks
2,38 € 2,50 €
  • 5 /5

Postel, hospoda, kostel


Není kněz jako kněz – Zbygniew Czendlik je toho skvělým důkazem. Studium Bible je podle něj nuda, nerad zpovídá své farníky, a chce-li někdo pokřtít, dlouho ho odrazuje. Miluje ženy, rád si pochutná na dobré whisky, v hospodě je jako doma. Co má napsáno na dveřích ložnice? Proč se mu nelíbilo ve Vatikánu? Jak zvládá celibát? K čemu by vedl své děti a co je v životě nejdůležitější? Ale hlavně – jak to, že u nás nemáme natřískané kostely? Tato kniha vám odpoví na mnoho podobných otázek. Nahlédnete do soukromí jednoho pozoruhodného muže a zjistíte, jak vnímá mezilidské vztahy, život i Boha. Není vyloučeno, že vás zbaví některých předsudků a zkreslených představ, proto ji čtěte pouze na vlastní nebezpečí.
Vypredané
20,80 € 21,89 €
  • 5 /5

Ženy v Biblii


Spoznajte jedinečné príbehy silných žien vystupujúcich v Biblii a ich odkazy pre súčasný svet. Aj vďaka nim lepšie pochopíte, čo znamená byť ženou viery. Ľudia, ktorí nepoznajú Sväté písmo, si často myslia, že ženy v ňom hrajú iba vedľajšiu rolu. V skutočnosti však boli ústrednými postavami mnohých biblických príbehov. Židovský národ zachránila v kľúčovej chvíli práve odvaha kráľovnej Ester. V Biblii sa spomínajú bojovníčky ako Jáel, sudkyne ako Debóra, prorokyne ako Mirjam. Prvou svedkyňou Ježišovho vzkriesenia je Mária Magdaléna, prvá kresťanská šíriteľka evanjelia a správ, ktoré navždy zmenili svet. V knihe, ktorú držíte v rukách, Shannon Bream opisuje životy šestnástich žien nezvyčajným spôsobom – vo dvojiciach. Porovnávaním ich príbehov pomáha čitateľom nielen lepšie pochopiť význam jednotlivých životných osudov, ale aj ich vzájomnú súvislosť a posolstvo pre dnešný svet. Spoznajte pastierky starobylého Izraela, ktoré pomáhali vychovávať budúcich vodcov Božieho národa, aj odvážne rané kresťanky. Sú to fascinujúce ženské postavy. Bojovali so zatrpknutosťou, zúfalstvom či pýchou, no našli svoje skutočné ja vo viere, v nádeji a láske. Tieto hrdinky viery nám ukážu cestu k múdrosti, aby každý z nás mohol objaviť vlastný duchovný smer. Inšpirujte sa Esterinou udatnosťou, Anniným presvedčením, Ráchabinou odvahou či Máriinou vierou. Každá z nich má čo povedať aj dnes.
Vypredané
13,21 € 13,90 €

dostupné aj ako:

Don Bosco


Světec 19. století Don Bosco byl Janem Pavlem II. prohlášen za otce a učitele mládeže celého světa. Byl pedagogem v terénu, zakladatelem večerní školy, dětských domovů, středisek mládeže, dělnických sdružení. Léčil bolesti svého století - analfabetismus, nezaměstnanost, problémy opuštěné dospívající a pracující mládeže. Je zakladatelem kongregace salesiánů (SDB). Kniha je sestavena z vlastních pamětí Dona Bosca a čerpá z dvaceti svazků životopisných pamětí jeho žáků a spolupracovníků.
Vypredané
18,24 € 19,20 €
  • 5 /5

Anna Katarína Emmerichová


Už od raného detstva sa v živote blahoslavenej Anny Kataríny Emmerichovej prejavoval dar proroctva a túžby po hlbokom spojení s Bohom. Aby svoju túžbu naplnila a dala jej rozlet, vstúpila do augustiniánskeho kláštora. Nasledovali roky plné svätej bolesti a mystického zjednotenia s Bohom, čoho vonkajším znakom sa na dvanásť rokov stali stigmy. Každý skutok, aj ten najobyčajnejší, premenila na obetu. Jedla tak málo, že bolo nepochopiteľné, ako vôbec mohla prežiť. „Vezmi môj prídel, Bože, a daj ho tým, čo to najnaliehavejšie potrebujú,“ hovorievala. Každý piatok prežívala rovnaké muky ako Kristus – s ním žila, trpela i umierala – a vo svojich extatických videniach prechádzala dejinami sveta, od stvorenia až po dielo spásy. Nemecký básnik Clemens Brentano, uchvátený živou svätosťou tejto skromnej ženy, strávil päť rokov vedľa jej lôžka a svojimi poznámkami zaplnil štyridsať zápisníkov. Hoci sa život Anny Kataríny Emmerichovej na určité obdobie ocitol pod drobnohľadom cirkevnej vrchnosti, štátnych vyšetrovateľov a lekárov, nadprirodzené javy, ktoré zažívala, nik z nich nemohol prehlásiť za podvrh či podvod. Thomas Wegener je dodnes mnohými odborníkmi považovaný za jej dvorného životopisca. Táto biografia otvára pred čitateľom celkom nový pohlaď na Božie stvorenie a Božiu prozreteľnosť, ktorá sa dáva poznať v nadprirodzenom zjavení zoslanom nielen blahoslavenej Anne Kataríne Emmerichovej, ale skrze nu aj všetkým nám.
Vypredané
13,21 € 13,90 €

Rozhovory spod Zobora


Je to kniha rozhovorov reflektujúcich literárnu, duchovnú a kultúrnu klímu na Slovensku. Rozhovory boli v skrátenej forme uverejnené v Slovenskom rozhlase a v Literárnom týždenníku, a ten za tieto rozhovory obom autorom udelil Cenu Spolku slovenským spisovateľ a Literárneho týždenníka. Rozhovory spod Zobora sa uskutočnili v roku Veľkého jubilea 2000, v roku 10. výročia pôsobenia Jána Chryzostoma kardinála Korca ako nitrianskeho diecézneho biskupa, v roku 50. výročia jeho kňazskej vysviacky a v predvečer roku 50. výročia biskupskej vysviacky.
Vypredané
4,28 € 4,51 €

Az emberiség fáklyavivői III. - A Föld vallásalapítóinak, kiemelkedő hatású szellemi tanítóinak és szentjeinek képes életrajzi gyűjteménye


Ez az egyedülálló vallási-spirituális lexikon nagy hiányt pótol. 22 év munkájával készült el ez az egész világon egyedülálló 3 kötetes alapmű. A különleges gyűjtemény mindegyik kötete vallási, felekezeti és egyéb megkülönböztetés nélkül teszi közzé azoknak a vallásalapítóknak, kiemelkedő hatású szellemi tanítóknak és szenteknek a képes életrajzait, akik nagy hatással voltak világunk vallási és szellemi életének alakulására. A 3 kötetben összesen 222 fáklyavivő életrajza került feldolgozásra. E gyönyörűen kivitelezett alkotás különlegessége az is, hogy a könyvben szereplő személyekről kötetenként -az életrajzokon túl- több mint 250 különleges és a nagyközönség számára kevéssé ismert kép, valamint idézet is található. A könyv 3. utolsó kötete egy különleges "GONDOLATOK A FÁKLYAVIVŐKRŐL" című fejezettel is kiegészült.
Vypredané
21,38 € 22,51 €

To že byl život?


V autobiografické knize Tomáše Halíka sledujeme autorovo dětství, atmosféru rodinného zázemí a jeho vysokoškolská studia na pražské filozofické fakultě v době pražského jara. Po této zdánlivě příznivé době přichází ostrý zlom, když se autorovy životní osudy svazují s prostředím podzemní církve i bytových seminářů. Obojí ilustruje dobu normalizace, nejen její sdílenou konspirační schizofrenii, ale i ústrky, kterým bylo prostředí disentu vystaveno ze strany režimu. Napínavý příběh pokračuje jak v dobách těsně předrevolučních, tak během událostí sametové revoluce. Autobiografickou linku provázejí osobní vzpomínky na zajímavé osobnosti, které ho formovaly Jana Patočku, Jiřího Reinsberga, Josefa Zvěřinu, Otu Mádra, Václava Havla, kardinála Tomáška, Jana Pavla II. , ale objevují se i výrazné postavy současného světa, jakými jsou papež Benedikt XVI., papež František, tibetský dalajláma a mnozí další. Stejně tak přicházejí i mezinárodní ocenění a pocty za dosavadní práci, které ovšem pronásledují různé formy osobní zášti. Tomáš Halík využívá autobiografii k přiblížení východiska svých úvah nad závažnými otázkami společnosti, které nezahrnují pouze církev a její směřování, ale i směřování a místo člověka v dnešní době.
Vypredané
16,47 € 17,34 €

An Autobiography


Gandhi's non-violent struggles against racism, violence, and colonialism in South Africa and India had brought him to such a level of notoriety, adulation that when asked to write an autobiography midway through his career, he took it as an opportunity to explain himself. He feared the enthusiasm for his ideas tended to exceed a deeper understanding of his quest for truth rooted in devotion to God. His attempts to get closer to this divine power led him to seek purity through simple living, dietary practices, celibacy, and a life without violence. This is not a straightforward narrative biography, in The Story of My Experiments with Truth, Gandhi offers his life story as a reference for those who would follow in his footsteps.
Vypredané
15,15 € 15,95 €

Biografie z oblasti náboženstva sa zaoberajú životnými príbehmi a duchovnými cestami významných náboženských postáv. Tieto biografie nám umožňujú objaviť a porozumieť základným princípom, hodnotám a učeniam rôznych náboženských osobností a ich vplyvu na svet.

V tejto kategórii môžeme nájsť biografie a memoáre náboženských vodcov, svätcov, duchovných učiteľov a iných jedinečných jednotlivcov, ktorí zanechali hlbokú stopu vo svojom náboženskom spoločenstve. Tieto príbehy nám poskytujú pohľad na ich duchovný vývoj, púť k osvieteniu, poslanie a spôsob, akým ovplyvnili svojich nasledovníkov.

Biografie náboženských postáv nám umožňujú spoznať ich životné skúsenosti, výzvy a vnútorné boje. Sledujeme ich cestu hľadania pravdy, duchovnej obnovy a hlbšieho porozumenia božskému alebo transcendentalnému. Taktiež nám ponúkajú vhľad do ich meditácií, modlitieb, rituálov a praktík, ktoré tvoria základ ich náboženskej cesty.

Biografie náboženských postáv majú nielen náboženský, ale aj kultúrny a historický význam. Sú dokumentáciou o vplyve náboženstva na spoločnosť, ich príspevku k vede, filozofii, literatúre a umeniu. Získavame prehľad o histórii a rozvoji daného náboženstva, jeho vplyve na politické a sociálne dianie a jeho mieste v kontexte svetových kultúr.

Biografie náboženských postáv môžu byť inšpiratívne a povzbudzujúce pre čitateľov, ktorí hľadajú duchovnú múdrosť, rovnováhu a porozumenie. Tieto knihy nám umožňujú nájsť spojenie medzi náboženstvom a každodenným životom, a pomáhajú nám prehĺbiť našu duchovnú prax a hľadanie.