Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Umenie strana 15 z 17

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Room to Dream


David Lynch - co-creator of Twin Peaks and writer and director of groundbreaking films such as Eraserhead, The Elephant Man, Blue Velvet and Mulholland Drive - opens up about a lifetime of extraordinary creativity, the friendships he has made along the way and the struggles he has faced to bring his projects to fruition. Room to Dream is both an astonishing memoir told in Lynch's own words and a landmark biography based on hundreds of interviews, that offers unique insights into the life and mind of one of the world's most enigmatic and original artists.
Vypredané
15,68 € 16,50 €
  • 5 /5

BTS: Ikony K-popu


RM, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V a Jungkook. Všichni tito mladí a talentovaní chlapci dávají dohromady jednu populární kapelu jménem Bangtan Sonyeondan, známější spíš jako BTS. Začtěte se do první biografie, popisující jejich dosavadní životy jako jednotlivců, ale i společné úspěchy. Staňte se součástí ARMY a nenechte si ujít kompletní přehled historie té nejúspěšnější k-popové kapely na světě.
Vypredané
13,02 € 13,70 €
  • 4 /5

Raffael


Začiatok šestnásteho storočia predstavuje najslávnejšie obdobie talianskych dejín. Nikdy predtým ani potom nežilo vedľa seba toľko vynikajúcich osobností, gigantov ducha a činu. Popri Michelangelovi a Leonardovi pôsobil aj najmladší z velikánov renesancie – Raffael Santi. Kniha, ktorú držíte v rukách, je príbehom jeho krátkeho, no bohatého a dramatického života, o ktorom sa zachovalo málo autentických správ. Rolando Cristofanelli, spisovateľ a historik umenia, nemal preto ľahkú úlohu. Pokúsil sa preniknúť k Raffaelovej osobnosti znútra, rekonštruovať jeho názory na svet, ľudí a umenie. Fiktívny denník, ktorý si umelec začína písať ešte v detstve, nás zavedie najprv do Perugie, kde sa zaúča do maliarskeho remesla. Nasleduje Florencia, kde sa márne pokúša uplatniť, a napokon Rím, kde sa dočká vytúženej slávy, bohatstva a uznania. Postupne sa stávame svedkami umelcovej tragédie: v zápase o vrtkavú priazeň spoločnosti odovzdáva všetky sily umeniu, až mu z nich nezostáva ani toľko, aby mohol ďalej žiť.
Vypredané
12,26 € 12,90 €

Pocket Coco Chanel Wisdom


Coco Chanel was one of the most renowned designers of her time, creating timeless pieces such as the little black dress, chic quilted handbags and, of course, Chanel No.5. Known for her strong beliefs and fearless attitude, Pocket Coco Chanel highlights some of the businesswoman's most memorable quotes. With insights on style, women, love and life, this book pays tribute to the words of the fashion icon. A woman should be two things: who and what she wants You live but once; you might as well be amusing. Fashion is not something that exists in dresses only. Fashion is in the sky, in the street, fashion has to do with ideas, the way we live, what is happening.
Vypredané
11,88 € 12,50 €

Feldek - V otcovej Prahe: Poznámky na pamäti


Kniha V otcovej Prahe je čosi ako životaschopný, hoci predčasne narodený fragment autorových ešte nenapísaných memoárov. Prísne povedané, je to tá ich časť, ktorá zaznamenáva spätosť autorovho života a diela s Prahou. Hoci čitateľ sa dozvie omnoho vi ac. Aj preto, že spojenie s Prahou je ešte hlbšie, než sa všeobecne vie. Z Prahy v roku 1919 prišli na Slovensko autorovi starí rodičia otec Ľ. F. bol Čech. V Prahe tohto otca zatka ŠtB, čo v mnohom určilo osudy rodiny i najvnútornejšie postoje Ľ. F. Do Prahy presídlil roku 1995 aj sám Ľ. F s rodinou. V Prahe žijú jeho deti a vnúčatá. Absolvent pražskej FAMU syn Martin so ženou Magdou, synom Eduardom a dcérou Magdalénkou. Vedú dve vydavateľstvá Columbus a Metafora. Vydali napríklad aj bests eller Šifra mistra Leonarda. FAMU absolvovala a v Prahe žije aj dcéra Ľ. F. Anna. Manželku Ľ. F. Oľgu Feldekovú poznajú zas českí čitatelia. Pražské publikum pozná aj ďalšie herečky z feldekovskej rodiny: Olinku a Katku Feldekové, ktoré tu mnoh okrát vystúpili. Najlepšie pozná však Praha dielo samotného Ľ. F. ktorý sa od mladosti hlási k českým väzbám. Keď r. 1958 vystúpila Trnavská skupina (slovenská obdoba Všedního dne), jej vystúpenie sprevádzal keďže práve zomrel Nezval aj nekrológ za Nezvalom, ktorý napísal práve Ľ. F. a ktorý sa končil vetou našli sme jeho kúzelnícky klobúk. Českí čitatelia poznajú mnohé tituly z diela Ľ. F., české divadlá hrajú jeho hry. V posledných 10 rokoch, keď má Ľ. F. české aj slovenské občianstvo , napísal tiež niekoľko hier priamo po česky. S Prahou a českou kultúrou je spojený aj život Ľ. F. publicistu známy je jeho protest proti väzneniu Václava Havla, a mnohé iné články a vystúpenia. Ukážky z týchto textov prelínané chronologicky uspori adanými spomienkami a doplnené fotografiami dcéry Anny a fotografiami z autorovho archívu tvoria pestrý celok sú to zároveň nielen zábavné, ale i pravdivé memoáry. V ich zrkadle uvidíme aj dobu tých 70 rokov, ktoré prežil Ľ. F. vždy v nejakej z aujímavej súvislosti s Prahou. Ľubomír Feldek pripravil do tlače pokračovanie knihy. Pod názvom HOMO POLITICUS vyjde ešte pred koncom tohto roka.
Vypredané
7,86 € 8,27 €

Andy Warhol


'Properly analytical ... always entertaining' TIME OUT 'Should tempt both those generally familiar with Andy Warhol and, even more, young people who have trouble imagining how popular art can challenge the status quo' L A TIMES Painter, filmmaker, photographer, philosopher, all-round celebrity, Andy Warhol is an outstanding cultural icon. He revolutionised art by bringing to it images from popular culture - such as the Campbell's soup can and Marilyn Monroe's face - while his studio, the Factory, where his free-spirited cast of 'superstars' mingled with the rich and famous, became the place of origin for every groundswell shaping American culture. In many ways he can be seen as the precursor to today's 'celebrity artists' such as Tracey Emin and Damian Hirst. But what of the man behind the white wig and dark glasses? Koestenbaum gives a fascinating, revealing and thought-provoking picture of pop art's greatest icon.
Vypredané
10,93 € 11,50 €

Lacná kniha Freddie Mercury: Ilustrovaný životopis (česky) (-70%)


Kdo z nás si někdy v životě nezazpíval „We Are the Champions“? Koho nevtáhly procítěné tóny a propracovaná různorodost „Bohemian Rhapsody“? Skupina Queen zasáhla do života několika generací a doslova proměnila tvář populární hudby. Nápaditě ilustrovaná biografie vás provede životem frontmana Freddiho Mercuryho od jeho narození na Zanzibaru, přes světová pódia a nespoutané večírky až po boj s tehdy ještě neznámou nemocí AIDS.
Vypredané
4,95 € 16,49 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Smäd po živote (-70%)


Jedno z najvýznamnejších diel svetovej literatúry vychádza v novom vydaní takmer po dvoch desaťročiach. Je výsledkom mohutného dojmu, akým na Irvinga Stona zapôsobili obrazy Vincenta van Gogha, s ktorým sa zoznámil v Paríži v 20. rokoch minulého storočia. Na základe štúdia zachovanej korešpondencie, autentických dokumentov a spomienok žijúcich súčasníkov veľkého maliara napísal príbeh, ktorý sa zaradil k najčítanejším dielam svojho žánru. Smäd po živote vraví nielen pravdu o živote geniálneho umelca, vyplnenom prácou a utrpením, ale zároveň odhaľuje základné skutočnosti o jednej z najvyšších ľudských činností – o umení.
Vypredané
4,47 € 14,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Michael Jackson: Ilustrovaný životopis (-70%)


Michael Jackson je, byl a bude králem popu. Jeho kariéra byla zářná, hity nezapomenutelné a úspěchy nezpochybnitelné. Provázelo ho však i mnoho kontroverzí pojících se s jeho vzhledem, nešťastně prožitým mládím i podezřením ze zneužívání dětí na jeho slavném ranči Neverland. Ponořte se do příběhu vykreslujícího osud jednoho z nejslavnějších zpěváků a showmanů všech dob, který se vám bude před očima odvíjet nejen prostřednictvím poutavého vyprávění, ale i působivých ilustrací.
Vypredané
4,95 € 16,49 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Jos. Lada (-70%)


Jiří Olič se po předchozích biografiích o Jakubu Demlovi a Josefu Váchalovi rozhodl k dalšímu podobnému projektu. Osobnost Josefa Lady ho přilákala i proto, že dosud neexistuje objektivizovaný životopis tohoto umělce, ač jsou on i jeho dílo (také díky mnoha publikacím, stovkám článků a snadné přístupnosti k jeho ilustracím) dávno vnímáni jako veřejný majetek . Olič chce ukázat, že Ladův život nebyl tak fádní a banální, jak by mohly naznačovat jeho obrázky a jak se všeobecně traduje. Chce chronologicky, navíc detailně sledovat souvislosti života a tvorby, včetně celkové atmosféry doby. Tak jako v jiných pracích, i zde hodlá autor vycházet z fenoménů, které jsou pro umělcovu tvorbu zásadní. Kniha je psána populárně-naučně, s důrazem na analýzu dávno opakovaných pravd a také s důrazem na velké množství nově nashromážděných poznatků. Samotný text doprovází černobílé i barevné reprodukce a fotografie.
Vypredané
7,55 € 25,15 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Billie Eilish: Fankniha (100% neoficiálna) (-70%)


Billie Eilish zaútočila na svet pop music. Jej hudba má jasný názor, jej štýl je jedinečný, jej texty sa dotknú každého. V ruke držíš knihu nadupanú úžasnými faktami o Billie, kvízmi a zákulisnými informáciami, ktoré ti nesmú uniknúť. Dostaň sa tejto hudobnej megastar pod kožu!
Vypredané
3,00 € 9,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Tajný život Salvadora Dalího (-70%)


Salvador Dalí (1904 – 1989) bol vskutku všestranný umelec – maliar, sochár, grafik, ilustrátor, fotograf, filmár a spisovateľ – a zároveň najznámejší predstaviteľ surrealizmu. Vďaka svojmu experimentovaniu a excentrickosti v tvorbe i v živote sa stal jedným z najslávnejších umelcov 20. storočia. Na Dalího tvorbu mala značný vplyv jeho životná láka Gala, ktorá bola jeho múzou a spolupracovníčkou neuveriteľných päťdesiat rokov. Som génius? Pre Salvadora Dalího je odpoveď jasná: o svojej genialite nikdy nepochyboval. Kniha Tajný život Salvadora Dalího je svojrázny monument, ktorý si vystaval na vlastnú počesť. Ak mu aj chýba falošná skromnosť, jeho úprimnosť je nesmierna. Dalí odhaľuje svoje tajomstvá takmer bezohľadným spôsobom. Je to vášnivá a zveličená autobiografia geniálneho umelca.
Vypredané
4,17 € 13,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Moja spoveď (-70%)


Demi Moore je už desaťročia synonymom slova celebrita. Jej nezabudnuteľné filmové úlohy a vzťahy s významnými mužmi boli vždy v centre mediálnej pozornosti. Stala sa najlepšie platenou hviezdou Hollywoodu. Otvorene však priznáva, že roky unikala pred minulosťou, pred neistotou a pochybnosťami, ktoré poznačili jej detstvo. V zlomových chvíľach svojej cesty k sláve zápasila so závislosťou, s problémami s vnímaním vlastného tela aj s traumami z detstva. Jej kariéra stúpala závratnou rýchlosťou, no obraz, ktorý si o Demi vytvorila verejnosť, bol neraz nepriaznivý. Aj preto ju napriek úspechom prenasledovali pochybnosti, či patrí do Hollywoodu, či je dobrou herečkou a či sa osvedčila v úlohe matky. Jej pamäti, úprimné a hĺbavé, podávajú svedectvo o boji s nepriazňou osudu, ale aj o neuveriteľnej húževnatosti. Demi odhrnula záves, o svojej kariére i osobnom živote hovorí celkom otvorene. Dozvedáme sa o turbulentnom vzťahu s matkou, manželstvách, snahe zosúladiť hviezdnu kariéru s výchovou detí, o dlhej ceste k schopnosti bez zábran vyjadriť, čo si myslí a cíti. Dojímavo úprimná spoveď odhaľuje herečkinu cestu k sláve, no aj jej spletitý osobný osud. Je to príbeh o úspechoch aj o cene, ktorú za ne zaplatila.
Vypredané
4,47 € 14,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Beatles - Kapela, která změnila svět (-70%)


Beatles způsobili revoluci v populární hudbě. Proměnili módu. Změnili způsob myšlení lidí. Definovali jednu éru a jejich hudba, slova a osobnosti změnily svět. Tato kniha vypráví příběh báječné čtyřky prostřednictvím zasvěceného textu, úchvatných fotografií a vzácných a pečlivě zaznamenaných památných předmětů. Dokumentuje cestu kapely z malých liverpoolských klubů přes první místa v hitparádách, vyprodaná turné a hledání hudební dokonalosti až po jejich rozchod v roce 1970. Napsal autor bestsellerů, hudebník a odborník na Beatles Terry Burrows.
Vypredané
11,54 € 38,45 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Sylvester Stallone - žít svůj sen (-70%)


Autobiografie Sylvestera Stalloneho, jednoho z nejlépe placených herců Hollywoodu, je upřímnou zpovědí akčního hrdiny a také motivační příručkou pro všechny fitness nadšence. Výjimečná kniha nabízí vhled do soukromí této filmové legendy, včetně životních pádů a vzestupů, ale i návod jak žít zdravě a osvojit si ty správné návyky v oblasti cvičení a zdravého stravování. Postavte se všem fitness zlozvykům po boku hollywoodské hvězdy!
Vypredané
4,35 € 14,49 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha A csábítás szimfóniája - nagy zeneszerzők, nagyszerű szerelmek (-70%)


A zeneszerző az írónál és a festőnél is rejtőzködőbben védi magánéletét - legalábbis művein keresztül ő árul el magáról a legkevesebbet. Hiába keressük a ,,halhatatlan kedves", Brunszvik Jozefin nyomait Beethoven ifjúkori műveiben: ha nem maradt volna fenn néhány levél és napló, a partitúrák sosem mesélték volna el nekünk, hogy egy magyar kisasszony mosolya ihlette őket. Ha nem kerültek volna elő Bartók Béla Geyer Stefi hegedűművésznőhöz írt szerelmes levelei, ma nem tudnánk, hogy első hegedűversenye egyben rendhagyó szerelmi vallomás is. Éppen ezért hiánypótló Christopher Lawrence kötete, aki arra vállalkozott, hogy a nagy zeneszerzők helyett elmesélje nekünk szerelmeik történetét. Természetesen az ő hőseiről, Mozartról, Wagnerről, Chopinről és a többiekről hosszú monográfiákban is bőséggel tájékozódhatunk, ám érzelmeik rekonstruálására e munkákban nem számíthatunk. Pedig a zenetörténeti tankönyvekben szereplő, olykor fekete-fehér zeneszerző-figurák a való életben gyarló emberek voltak, akik párkapcsolataikban is éppúgy szerettek, hibáztak és szakítottak, ugyanúgy voltak hűségesek és csalfák, mint bárki más. Tegyünk föl egy lemezt és nyissuk ki a könyvet: így szerettek a világ legnagyobb muzsikusai!
Vypredané
2,90 € 9,65 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Jozef Bednárik (-50%)


Jozef Bednárik – režisér, herec, gurmán a cestovateľ. Maestro muzikálov a opier, milovník umenia, kníh, šansónov a dobrého jedla. Človek, ktorého charakterizoval extrémizmus vo všetkom – v láske, názoroch, bezuzdnom jedení i chronickom diétovaní. Inteligentný cholerik vedel poeticky nadávať a neraz dohnal ľudí až k slzám. Svojho Boha človek, mnohými milovaný, ale aj zatracovaný. Začítajte sa do jeho životnej cesty, ktorú si zrežíroval sám, lebo hry osudu odmietal. V knihe nájdete dôležité momenty jeho života od narodenia až po nečakanú smrť, úspechy z javísk, na ktorých pôsobil, gurmánske a cestovateľské excesy, úpenlivo stráženú trinástu komnatu, lásku k mame a Tálii, či jeho vzťah k ženám. Je plná autentických výpovedí a zážitkov, ale aj úprimných vyjadrení rodiny, kamarátov a hviezd českého a slovenského divadla. Nahliadnite do súkromia a profesionálnej kariéry Jozefa Bednárika. Spoznajte muža, ktorý naplno miloval život.
Vypredané
7,45 € 14,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Francis Bacon (-50%)


A decade in the making, based upon hundreds of interviews and extensive new material, Pulitzer Prize winners Mark Stevens and Annalyn Swan have written a startlingly original portrait - rich, complex, and subtle - of a commanding modern figure. Bacon concealed many important aspects of his life. He described himself as an asthmatic child in Ireland with foxhunting parents and a tyrannical father, but he was also rescued by a series of formidable women - women who in this biography emerge in their own right. He was never just a dissolute young man but was also a passionate reader, largely self-taught. Early on, influenced by Eileen Gray, he became a hard-working and ambitious designer, a brief career explored here in detail for the first time. He dreamed of remaking the modern room. Bacon worked no less hard or ambitiously as a painter, at first with little success. Throughout the 1930s and early '40s he suffered ongoing failures, growing isolated and often ill. His health issues throughout his life were far more significant than he revealed. Then came his astonishing breakthrough in 1944, with Three Studies for Figures at the Base of a Crucifixion. In the following decades, he emerged as one of the great iconoclasts and bon vivants of his time, a Wildean figure whom one friend called 'a terrific grandee.' Bacon was typically celebrated as a sexual adventurer who liked rough trade, but he never stopped longing for a serious committed relationship, however painful. He continued to make disturbing images of the strangeness within, but developed into a more varied artist than has been recognised, creating in particular an extraordinary series of self-portraits. He was an artist who believed in chance and paradox: the iconoclast eventually became an icon.
Vypredané
12,25 € 24,50 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Freddie Mercury & Queen + DVD (-50%)


Takmer tridsať rokov po Freddieho smrti mu stále pribúdajú noví fanúšikovia. Jedinečný šoumen, frontman a zakladajúci člen skupiny Queen odmietal konvencie, ignoroval kritiku a stal sa globálnou rockovou ikonou. Čo ho poháňalo vpred? Čo ho nútilo hľadať stále nové podnety a prekračovať hranice aj žánre vo všetkom, čo v živote robil? A prečo tá hrubá čiara medzi Freddiem ako verejnou osobnosťou a v súkromí? Dajú sa odpovede nájsť v jeho textoch - alebo si ich vzal do hrobu? Táto kniha mapuje jeho púť od pobrežia Zanzibaru až na vrchol svetovej hudobnej scény a za všetkými tajomstvami sa snaží nájsť predovštkým človeka. Dokument, ktorý nájdete na priloženom DVD mapuje nezabudnuteľný život Freddieho Mercuryho a skupiny Queen.
Vypredané
9,95 € 19,90 €

dostupné aj ako:


V kategórii životopisov osobností z oblasti umenia nájdete široký výber kvalitných biografických kníh, ktoré vám umožnia hlbšie sa ponoriť do životov a tvorby umelcov zo všetkých oblastí umenia.

Biografie sú starostlivo vybrané, aby sme vám priniesli príbehy a príklady života umelcov, ktorí sa stali ikonami a inšpiráciou pre iných. Snažíme sa zachytiť ich cesty, od ich skromných začiatkov, cez všetky prekážky až po ich úspechy. Všetky naše knihy sú prevedené s láskou a starostlivosťou, s využitím bohatej zbierky fotografického materiálu, ktorý dodáva život a autenticitu týmto príbehom.

Naším cieľom je priniesť vám príbehy umelcov, ktorí vytvárajú umenie rôznymi spôsobmi - od maľby a sochárstva po hudbu, tanec a divadlo. Veríme, že tieto príbehy sú cenným zdrojom inšpirácie pre každého, kto sa zaujíma o umenie a jeho tvorcov.