Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Slovensko strana 26 z 29

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Čarovná Orava - Magical Orava Region (-70%)


Unikátna kniha, ktorá vám predstaví Oravu tak ako ju nepoznáte, Čarovne.
Vypredané
7,49 € 24,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Tradície na Slovensku (-70%)


Kniha Tradície na Slovensku je zaujímavým čítaním pre celú rodinu o pôvode, vývoji a význame našich bohatých tradícií. V prvej časti ponúka pútavé informácie o rodinnom zvykosloví, o narodení dieťaťa, svadbe i o úmrtí, o pôvode zvykov a obradov aj o tom, čo sa z nich v priebehu storočí zachovalo. Druhá časť knihy prechádza štyrmi ročnými obdobiami a oboznamuje s výročnými zvykmi a obradmi. Súčasťou knihy je receptár s tradičnými jedlami, ale aj mnoho piesní, riekaniek a pranostík. Autorkou knihy je slovenská etnografka Zora Mintalová Zubercová. Vo Vydavateľstve SLOVART jej vyšli knihy Vianoce na Slovensku a Pečieme na Vianoce.
Vypredané
4,49 € 14,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovensko-Slovakia-Slowakei (-50%)


Reprezentačné dielo Slovensko - Slovakia - Slowakei - La Slovaquie - Słowacja - Szlovákia vychádzajúce v 2. rozšírenom vydaní predstavuje najkrajšie a najvýznamnejšie prírodné a historické miesta Slovenska. Prostredníctvom pôsobivých fotografií a informačných textov privádza čitateľov do uličiek historických miest, do siení majestátnych hradov, do horských obcí, ktoré sú klenotnicou ľudovej architektúry a folklóru, i do najkrajších zákutí slovenskej prírody. Texty v slovenčine, angličtine a nemčine, francúzštine, ruštine, polštine, maďarčine.
Vypredané
24,98 € 49,96 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovensko - Krajina môjho srdca (-90%)


Kniha Slovensko Krajina môjho srdca predstavuje Slovensko v plnej jeho úžasnej neopakovateľnej kráse. Upriamuje pozornosť čitateľov na nádherný farebný poetický svet okolo nás, ako sú rozkvitnuté polia červených makov, postriebrené končiare hôr, kvapky rosy trblietajúce sa na pavučinách, siločiary brázd v oráčine. Uvidíte našu krásnu krajinu z nového neokukaného pohľadu. Citlivo vybrané fotografie v tejto knihe, ktoré autor Vladimír Bárta, tvoril nielen fotoaparátom, ale naozaj svojim vrúcnym vzťahom ku Slovensku. Úžasné fotografie slovenskej krajiny, horskej aj nížinnej, zachytil v mnohých v neopakovateľných scenériách a premenách počas dňa i roka. Fotografie dopĺňajú pôsobivé, domovom voňajúce, básne spisovateľa Andreja Chudobu.
Vypredané
2,49 € 24,92 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Banská Štiavnica Tajchy (-90%)


Publikácia o Banskej Štiavnici, prvom slovenskom meste UNESCO, približuje vzácností tohto krásneho historického mesta, predstavuje obrazom a slovom úžasné historické vodné nádrže nazývané Tajchy, ktoré sú najvýznamnejšie banícko - technické pamiatky Štiavnických vrchov vďaka, ktorým bola Banská Štiavnica zaradená do Zoznamu svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO. V publikácii sú prehľadne v abecednom poradí usporiadané nádherné fotografie a zaujímavé texty o všetkých existujúcich tajchov. Publikácia obsahuje vyše 120 obrázkov z toho okolo 100 parádnych fotografií, medzi ktorými je 10 historických fotiek, 11 historických máp a plánov. Väčšina fotografií sú exteriérové pohľady na tajchy a krajinu v ich okolí, portréty významných osobnosti, dobové, historické pohľady ukazujú ako vyzerali tajchy v minulosti. Niekoľko fotografií je panoramatických s pohľadom na tajchy, na Banskú Štiavnicu a malebne zvlnenú banskoštiavnickú krajinu. Knihu dopĺňa tabuľka najdôležitejších údajov o tajchoch, ako sú hĺbka, šírka a dĺžka vodnej plochy, výška, dĺžka a šírka hrádze, objem zadržiavanej vody, register tajchov, menný register a vysvetlivky menej známych pojmov. Súčasťou sú dva situačné plány (mapky) všetkých tajchov a situačný plán najdôležitejších pamiatok mesta.
Vypredané
3,10 € 30,96 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Javorníky (-90%)


Javorníky boli Stredozemné a Baltické more, čiže z juhu na sever, ale aj Bytčianske panstvo s hornými Kysucami, o ktorých rozvoj sa zaslúžila hlavná postava Javorníkov – palatín Juraj Turzo. Historická spriaznenosť s palatínom len potvrdzuje javornícky patriarchálny charakter. Predstavuje ho i tunajší najvyšší vrch Veľký Javorník. Ale kniha nie je len o osobách a veľkých skutkoch. Je o miliónoch rokov, kilometroch zlomov a litroch vôd, morských i horských. Je o pohorí, ktoré sa inak tvári z kysuckej i bytčianskej doliny, a úplne inak od Žiliny. Dá sa prejsť za jeden deň a pritom ponúka pútnikom i putujúcim množstvo zážitkov, ktoré poodhalia krásu prírody aj silu histórie. A ak už pôjdete po vlastných alebo na bicykloch či bežkách, nezabudnite počúvať kaplnky, krížne cesty, drevenice i sochy, ktoré prezradia svoje príbehy len občas. Máte čas na potulky po Javorníkoch? Ak áno, tak sa pohodlne usaďte a začítajte sa...
Vypredané
1,59 € 15,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovensko - Spiš (-90%)


Nová krásna kniha o Slovensku s podtitulom Slovensko Spiš fotografiami a umeleckým slovom predstavuje jeden z našich najkrajších a najpozoruhodnejších regiónov. Zachytáva spišskú krajinu s nevšednými historickými mestami, ako sú Levoča, Kežmarok, Poprad, Spišská Sobota, Podolínec, nevynechá ani Spišský a Ľuboviansky hrad. Kniha predstavuje aj dravú krásu rieky Dunajec, plesá a štíty Vysokých Tatier i divoké kaňony Slovenského raja. Krásne fotografie Vladimíra Bártu, Vladimíra Bartu ml. dopĺňa umelecké slovo spisovateľa Andreja Chudobu aj informačné texty o jednotlivých lokalitách v štyroch jazykoch slovenskom, anglickom, nemeckom i poľskom.
Vypredané
1,49 € 14,94 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Bratislava (-90%)


Reprezentačná obrazová nádherná publikácia Bratislava - Hlavné mesto Slovenskej republiky prináša nové aktuálne pohľady na naše hlavné mesto, ktoré sa nachádza na hranici troch krajín Slovenska, Maďarska, Rakúska. Nová kniha zvýrazňuje jeho nádhernú polohu na oboch brehoch rieky Dunaj s dominantou a najstaršou pamiatkou mesta, ktorou je majestátny hrad. V časoch Rakúsko-Uhorska patril cisársko-kráľovskému rodu Habsburgovcom. Zo spleti malebných úzkych uličiek pod hradom sa vypína štíhla veža pôvodom gotického chrámu sv. Martina. Obrazová kniha Bratislava Hlavné mesto Slovenskej republiky predstavuje aj niekoľko ďalších kostolov a kláštorov, z ktorých je turistami obľúbený Kostol sv. Alžbety, ktorý pre modrú farbu fasády nazývajú Modrým kostolíkom. V tejto krásnej knihe je najviac zastúpené Staré mesto, ktoré vyrástlo na úpätí hradného vrchu má aj množstvo ďalších kultúrno-historických pamiatok. Z opevnenia mesta sa zachovala Michalská brána zo 14. storočia. Uprostred historického jadra sa nachádza Hlavné námestie so starou radnicou zo 14. storočia. Bratislava s množstvom vzácnych pamiatok je modernou metropolou, ktorá má čo ponúknuť návštevníkom. Dokazuje to aj nová nádherná obrazová publikácia Bratislava Hlavné mesto Slovenskej republiky, ktorá prispeje k dôstojnej reprezentácii nielen nášho hlavného mesta, ale aj celej Slovenskej republiky.
Vypredané
5,00 € 49,96 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Nové Zámky a okolie z neba (-90%)


Kniha z edície Slovensko z neba. Zalietajte si spolu s touto knihou ponad Nové Zámky a okolie. Unikátne fotografie z lietadla a z dronu vám to umožnia.
Vypredané
2,50 € 24,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Malebné Slovensko (-90%)


Ďalšou knihou z novej edície Economic Slovakia / Ekonomické Slovensko je kniha Malebné Slovensko, ktorú zaiste ocenia zákazníci, ktorí hľadajú peknú a kvalitnú knihu, primeraného rozsahu, praktického rozmeru a to za veľmi priaznivú cenu. Autori približujú čitateľom známe a zaujímavé miesta nášho malebného Slovenska. Nachádzajú sa v nej pohľady na slovenské mestá, slovenské hrady, slovenskú krajinu, slovenské rieky, slovenské hory, ale aj iné atraktivity. Nečudo, že knihy z tejto edície si poľahky nájdu cestu k svojim čitateľom. Nehovoriac, že určite poslúžia ako pekný a lacný darček.
Vypredané
1,00 € 9,98 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Nemzeti jelképek a magyar népművészetben (-90%)


A 19. század végén Európa szerte elterjedt a nemzeti díszítő-stílus. Eleinte a hazafias érzület megnyilvánulásaként, idővel inkább a nemzeti kultúra védjegyeként szerepeltek a nemzeti jelképek a népművészeti tárgyakon. A múzeumi gyűjteményi anyag tanúsága szerint ez az ábrázolásmód meglehetősen nagy változatosságot mutat. A könyv elsősorban a Néprajzi Múzeum nemzeti jelképes tárgyaiból ad válogatást, amelyet a vidéki múzeumok anyagából esetenkénti kiegészítés bővít. A múzeumokban őrzött több ezer tárgynak csak töredéke kerülhetett a kötetbe, mégpedig a legszemléletesebb, reprezentatív anyag, kb. 300 tárgy színes képe. A kötet 10 fejezetre tagolódik a tematikának megfelelően, minden fejezet - a korábbi gyakorlat szerint - felvezető ismertető szöveggel kezdődik (közte illusztrálás képanyaggal és kis színes betétekkel), majd ezt követik a katalógusszerű képes oldalak a bemutatott tárgyak legfontosabb adataival.
Vypredané
3,65 € 36,51 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Vánoční omyl (-90%)


Naprosto nový a přesto původní koncept slavení Vánoc.
Vypredané
0,74 € 7,40 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovensko Ľudová klenotnica Slovenska (-90%)


Kniha Slovensko Ľudová klenotnica Slovenska predstavuje rôznorodosť a krásu slovenskej krajiny, unikáty slovenskej architektúry, pestrosť a bohatstvo slovenského folklóru. Krásnymi fotografiami predstaví ľudový odev z Detvy, Terchovej, Zemplína, Šariša a architektúru slovenských dedín a lazov obohatenú o nevšedné pohľady na slovenskú krajinu. Umelecký zážitok z nádherných fotografií umocnia poetické texty spisovateľa Andreja Chudobu. V knihe sa nachádza aj prehľad všetkých slovenských skanzenov a rezervácii ľudovej architektúry.
Vypredané
1,99 € 19,89 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Banská Bystrica - Ako sme tu žili 3 (-90%)


Banská Bystrica - Ako sme tu žili 3 je tretím pokračovaním obrazovo - textovej knihy o metropole stredného Slovenska, o živote v nej v minulom storočí a najmä v jeho 2. polovici. Je dielom kolektívu autorov, pamätníkov na tamtie časy, ktorí ku svojim spomienkam vybrali z rodinných archívov pozoruhodné dobové čiernobiele fotografie prezrádzajúce čitateľom ako vyzeralo toto utešené mesto v nedávnej, v dávnejšej i dávnej minulosti. Zaspomíname si na hokejové, futbalové i vzpieračské začiatky v meste, na otvorenie prvého obchodného domu Prior, na lyžiarske stredisko na Fončorde, na obľúbenú kapelu Riehsovcov. Dočítame sa tiež o začiatkoch bábkového divadla v meste, o nezabudnuteľných dňoch na bystrickej pláži, o Dome družby, rozhlasovej sieni slávy, či stavebných premenách mesta. Nechýba ani kronika banskobystrického života a miestopis. Tieto i ďalšie historické fotografie, zážitky i spomienky vytvárajú knihu, ktorá sa číta takpovediac na jeden dúšok Kniha je balená v reprezentačnej kazete s magnetickým uzatváraním, potiahnutá syntetickou kožou.
Vypredané
4,49 € 44,87 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovensko - Krajina farieb (-90%)


Kniha predstavuje výber krajinárskych fotografií od najznámejších súčasných fotografov. Na jej stránkach sa stretávajú umelecké fotografie profesionálov a amatérov. Hlavným kritériom pri zostavovaní reprezentačnej publikácie boli výtvarné kvality jednotlivých snímok. Čitateľa - diváka sprevádza zákutiami Slovenska v štyroch ročných obdobiach tak, aby vnímal krásu prírody, precítil náladu dňa v jarnom ráne, na rozpálenom letnom poli, pokochal sa krivkami jeseňou sfarbených vŕškov, či ľadovou krásou zimy.
Vypredané
3,25 € 32,53 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Kroje (-90%)


Prvá kniha edície Z klenotnice Slovenska, určená nielen milovníkom folkloristiky, vás prevedie mnohými kútmi Slovenska a odhalí tradície odievania v jednotlivých regiónoch. Pri listovaní touto exkluzívnou ilustrovanou knihou sa sami presvedčíte, že na Slovensku skutočne platí výrok: „čo vŕšok prejdeš, to iný kroj nájdeš“. viaz., 208 s., 212x275
Vypredané
1,20 € 12,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Cez kríž k svetlu (-90%)


Kňaz, spisovateľ, publicista prichádza s krásnou darčekovou knihou. Fotografie krížov zo Slovenska a z celého sveta, od pápežských až po obrázky krížov na horách či v poli, sprevádzajú krátke úvahy autora spojené s týmto symbolom a s citátmi svätcov, spisovateľov a vedcov, ktorí sa rovnako ako každý človek vyrovnávali so svojimi krížmi a statočne ich niesli životom. Darčekom pre každého čitateľa je troška zeme vložená do obálky knihy. Zem z Getsemanskej záhrady autor posvätil a priniesol ako darček čitateľovi zo Svätej zeme.
Vypredané
1,29 € 12,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Bratislava - Portrét mesta a krajiny (-90%)


Kniha Bratislava – Portrét mesta a krajiny predstavuje hlavné mesto Slovenska nielen ako mesto s veľkou históriou, zaujímavou architektúrou a vzácnymi pamiatkami (kapitola Mesto), ale aj ako atraktívne miesto na život so sľubnou budúcnosťou. Radi by sme vám predviedli, aký kvalitný a bohatý život sa tu dá vďaka rôznorodému kultúrnemu a výnimočnému prírodnému koloritu viesť (kapitola Život). K tejto kvalite nepochybne prispieva aj jeho bezprostredné zázemie s historickými mestečkami, početnými hradmi a zámkami a prírodným prostredím, teda jeho okolie rozdelené na regióny s vlastným charakterom (kapitola Okolie). A keďže ide o hlavné mesto Slovenska, nechýba výber ikonických miest, ktoré v očiach Slovákov krajinu najlepšie reprezentujú (kapitola Slovensko).
Vypredané
3,90 € 39,00 €

dostupné aj ako:


Ak ste zvedaví na krásy a bohatstvo svojej vlastnej krajiny, táto kategória je určená pre vás. Nájdete tu široký výber kníh, ktoré vám prinášajú poznatky o histórii, prírodných pokladoch, kultúre a tradíciách Slovenska.

Kategória "Slovensko" je venovaná zázrakom a rozmanitosti Slovenska. Nájdete tu knihy, ktoré vám približujú históriu a kultúru slovenského národa, jeho tradície, folklór a miestne zvyky. Taktiež sa dozviete o nádherných prírodných scenériách, národných parkoch, vrcholoch a dolinách, ktoré vás očaria svojou krásou.

Narazíte na knihy, ktoré vám poskytnú pútavé príbehy o slovenských hradoch, zámkoch, sakrálnych pamiatkach a miestach, ktoré sú súčasťou nášho kultúrneho dedičstva. Okrem toho vám tieto knihy poskytnú tipy na výlety, turistické trasy a miesta, ktoré by ste si nemali nechať ujsť.

Knihy o Slovensku vám umožnia objaviť jeho poklady, rozšíriť vaše vedomosti o histórii a kultúre, a spoznať rôznorodosť a krásu našej vlasti. Budete sa môcť ponoriť do príbehov o významných udalostiach, osobnostiach a miestnych tradíciách, ktoré tvoria našu bohatú identitu.

Nájdete tu knihy o slovenských hradoch a zámkoch, encyklopédie a obrazové publikácie, ako aj knihy o folklóre a ľudových tradíciách.