! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Základy stříhání ovocných stromků


Jen správně a pravidelně stříhané ovocné dřeviny rok co rok zajistí zdravou, chutnou sklizeň. V tomto základním kurzu najdete detailní návody k výsadbovému a výchovnému řezu pro malvice, peckoviny, bobuloviny a pláňky. S pomocí četných praktických tipů a navigace při chybách se naučíte při řezu včas rozpoznat chyby a vyvarovat se jich. V atlase vybraných odrůd vám autor představí odrůdy s obzvlášť snadnou péčí vhodné pro vaši zahradu.
Vypredané
11,39 € 11,99 €

Grow Your Soil


It's possible to create a productive garden with very few inputs, no fertilizer, and no tilling. Grow Your Soil! guides home gardeners through the process of creating and maintaining rich, dark, crumbly soil that's teeming with life while cultivating a beautiful, bountiful garden. With a combination of cover crops, constant mulching, and a simple-but-supercharged recipe for compost tea, author Diane Miessler shares with readers the techniques she used to transformed her own land over the course of a decade from a roadside dump for broken asphalt into a garden that literally stops traffic.
Vypredané
15,68 € 16,50 €

Trend Bookazine - Saját veteményeskert


Trend Bookazine: Saját veteményeskert
Vypredané
5,32 € 5,60 €

A metszés ábácéje


A szerzőpáros könyvével segíteni kíváni azoknak, akik most kezdik tanulni a metszés alapjait, de a gyakorlott kertgondozók is találnak benne újdonságot. Választ adnak az örök kérdésre: mikor, mivel, hogyan metsszünk? Az alapismeretek, alapfogalmak elsajátíthatók az első fejezetből, majd megismerhetik a gyümölcsfák és -bokrok metszési lehetőségeit. A szőlő metszése, az ifjítás, a zöldmunkák, a művelésmódnak megfelelő tőkekialakítás is megtanulható a következő fejezetből. A díszkert fái, bokrai, sövényei is igénylik a metszést, de minden évben metszeni kell a rózsákat is, sőt a fenyők is rászorulhatnak a metszésre. A világos, lényegre törő stílus, a szemléletes rajzok, folyamatábrák mind azt szolgálják, hogy a metszés néha nem is olyan könnyű műveleteit minél jobban elsajátíthassák az olvasók.
Vypredané
15,02 € 15,81 €

Grow Fruits and Vegetables in Pots


Expert planting advice for growing fruit and vegetables in pots from the acclaimed English garden - with 50 delicious recipes Beautifully illustrated, Grow Fruit & Vegetables in Pots provides clear, practical information on growing fruit and vegetables in containers, whether that be a window box or a terracotta pot on a balcony. Aaron Bertelsen of the acclaimed English garden at Great Dixter will guide you through what to grow, which pots to use, give personal tips on varieties to choose, and advice on cultivation and care. Featuring more than 50 delicious recipes, Bertelsen shows that lack of space is no barrier to growing what you want to eat, and proves that harvesting and cooking food you have grown yourself is a total pleasure, with dishes that showcase a few perfectly chosen - and personally grown - ingredients.
Vypredané
31,30 € 32,95 €

RHS Your Wellbeing Garden


Your garden could be even better for you. Discover... How certain plants can form a barrier against air and noise pollution Which birdsong alleviates anxiety How plants can help to save energy Why green is so good for us Learn how connecting with nature can reduce stress and improve wellbeing. You don't even need a garden - even a balcony or houseplants can help to boost your mood. Every recommendation is backed by scientific research, drawn together by the team of RHS scientists and experts. Favourite garden designer at the RHS Chelsea Flower Show Matt Keightley then suggests how to translate the science into ideas for your green space. With this groundbreaking book, find out how, in sometimes very simple ways, you can create an outdoor space that nourishes your mind and body, and is good for our planet too.
Vypredané
20,85 € 21,95 €

50 rad mazaného zahradníka


Proč je náš zahradník vlastně mazaný? Protože dokáže s minimem úsilí, času a prostředků dosáhnout maximálního úspěchu. Zkrátka a dobře – ví, jak mít dobrou úrodu a hezkou zahradu, aniž by se musel dřít a lopotit. Tato knížka je shrnutím toho, co jako zkušení zahrádkáři čtenáři Receptáře znají, ale potřebují mít stručně a jasně pohromadě. Je to zároveň i zkušený rádce pro zahradnické nováčky, kteří lásku k půdě a všemu zelenému teprve objevují, ale ještě neví, kde a jak začít. Knihu připravila redakce časopisu Receptář spolu se svými stálými spolupracovníky.
Vypredané
8,88 € 9,35 €

Planting the Natural Garden


When it was first published, Planting the Natural Garden--the first book by Piet Oufolf--heralded the start of the now immensely popular New Perennial Movement. Since then, Piet Oudolf has become one of the most iconic and groundbreaking designers of our time, responsible for some of the world's most important gardens, including the High Line, the Lurie Garden, the Battery, and Pottersfield. Fans of Piet Oudolf will delight in this revised edition of Planting the Natural Garden. Packed with plant information, new photography, and an introduction from Noel Kingsbury. It includes hundreds of eye-catching plant combinations, with an emphasis on the use of themed plantings that create mood and evoke emotion. Also included are plant lists and instructions for placing specific plants in particular habitats, as well as complete growing requirements.
Vypredané
33,20 € 34,95 €

Home Forest - Micro Gardens at Home


This practical book features a wide variety of potted plants, terrariums, mossariums, Kokedama (Japanese moss balls), Wabi-kusa (indoor water gardens), wallscapes and hydroponic systems. These natural elements of home decoration occupy very little space and require little maintenance; they are ideal for small homes that don't have much scope for outdoor gardening. These portable tiny indoor gardens are a growing art that spark endless green-fingered creativity.
Vypredané
28,45 € 29,95 €

Moja záhrada + Lunárny kalendár 2020


Miesto, kde sa spomalí čas. Kde sa dejú zázraky. Opojne to v nej vonia a svet zostáva bokom. Je len záhrada a ja. Šepkajúce kvety, motýle, ktoré sú trochu popletené a prelietajú z kvetinky na kvetinku, pretože by chceli sedieť naraz na všetkých. Čmeliaky popíjajúce sladký nektár. Záhrada je samostatný svet plný slobody, no aj v nej platia isté pravidlá. Je to ako so vzťahmi. Keď si človek záhradu nečičíka, nepestuje, nestará sa o ňu, časom stráca svoj pôvab. Zároveň jej treba ponechať aj určitú voľnosť, aby sa mohla rozrastať a potešiť srdce. Presne ako vo vzťahoch. Keby mi niekto v mojej tridsiatke povedal, že zo mňa bude záhradníčka, len by som sa neveriacky zasmiala. No ako plynul čas a mne pribúdali rôčky... Stalo sa. Na stránkach tohto zápisníka sa dočítate o mojich obľúbených kvetinkách aj o tom, ako sa o ne starám. Pripájam aj fotky, pretože na besedách sa ma na ne často pýtate. Nikdy nezabudnem na to, ako mi raz istá pani povedala, že svoju záhradu vysadila podľa jednej z mojich kníh. Aj v tomto zápisníku nájdete nejaké malé inšpirácie. Listujte v ňom s rovnakou láskou, s akou ja pestujem kvety, s akou som písala tieto riadky, a zapisujte si doň všetky svoje výnimočné chvíle, postrehy a pocity. Jednoducho, čo len chcete. Poteší ma to.
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Lacná kniha Home Forest - Micro Gardens at Home (-50%)


This practical book features a wide variety of potted plants, terrariums, mossariums, Kokedama (Japanese moss balls), Wabi-kusa (indoor water gardens), wallscapes and hydroponic systems. These natural elements of home decoration occupy very little space and require little maintenance; they are ideal for small homes that don't have much scope for outdoor gardening. These portable tiny indoor gardens are a growing art that spark endless green-fingered creativity.
Vypredané
14,98 € 29,95 €

dostupné aj ako:

Zahradní rostliny podle barev


V knize najdete 1900 zahradních rostlin pro každé stanoviště: stromy listnaté i jehličnaté, keře, popínavky, trvalky včetně kapradin, travin a vodních rostlin, cibuloviny či jednoleté a dvouleté rostliny. Výběr obsahuje druhy obvyklé a široce rozšířené i speciální a netradiční. Převážně jde o mrazuvzdorné rostliny, tedy o takové druhy a kultivary, které přežijí chlad do minus deseti stupňů Celsia. Jednotlivé druhy jsou seřazené podle barev květů, jde tedy o neocenitelného pomocníka při plánování zahradních kombinací a okrasných záhonů.
Vypredané
28,98 € 30,50 €

Nekonečná zelenina


AKO Z KUCHYNSKÝCH ZVYŠKOV VYPESTOVAŤ NOVÉ RASTLINY Čo majú spoločné hlúb šalátu, korene cibule a kôstka avokáda? Končia v odpade alebo v kompostéri. Tušíte vôbec, aký potenciál sa v nich ukrýva? Táto praktická knižka ukazuje, ako je možné takmer donekonečna pestovať 21 druhov zeleniny zo zdanlivých kuchynských odpadkov. Rímsky šalát, jarná cibuľka, stonkový zeler či zázvor sa dajú týmto spôsobom vynikajúco recyklovať iba pomocou vody, zeminy, svetla a štipky vašej pozornosti. Namietate, že nemáte záhradu ani balkón? To predsa nie je prekážka! Stačí okenný parapet a čoskoro môžete sledovať, ako z odrezkov vyrastajú nové rastliny. Neobyčajná a inšpirujúca knižka pre všetkých nadšených pestovateľov!
Vypredané
3,00 € 9,90 €

Energiát adó szobanövények


A növények nemcsak dekoratív kiegészítők. Szebbé teszik a lakásunkat, díszítik az ablakpárkányunkat, valamint kiszűrik a káros anyagokat a levegőből. Ezenfelül számos növényfaj különleges energiarezgéseket bocsát ki, amelyek hangulatunkat és közérzetünket is pozitívan befolyásolják. Hogyan lesz a növényből energiát adó növény? Tanuljuk meg megérteni növényeinket, és azt, hogy hogyan hasznosítsuk az általuk kibocsátott energiarezgéseket! A könyvben megtaláljuk az 50 legfontosabb szobanövényt, amelyek sokféleségükkel minden ízlést kielégítenek, és különböző adottságú lakásokba alkalmasak. Válasszuk ki azt a hozzánk illő növényt, amelytől jobb lesz a közérzetünk!
Vypredané
7,66 € 8,06 €

On Flowers


Amy Merrick is a rare and special kind of artist who uses flowers to help us see the familiar in a completely new way. Her gift is to revel in the unexpected-like a sunny spring arrangement housed in a paper coffee cup-and to overturn preconceptions, whether she's transforming a bouquet of supermarket carnations into a breathtaking centrepiece or elevating wild and weedy blooms foraged from city sidewalks. She uses the beauty that is waiting to be discovered all around us-in leaves, branches, seedpods, a fallen blossom-to tell a story of time and place. Merrick begins On Flowers with a primer containing all her hard-won secrets on the art of flower arranging, from selecting materials to mastering pleasing proportions. Then she brings readers along on her journey, with observations on flowers in New York City and at her family's summer home in rural New Hampshire, working on a flower farm off the coast of Washington State, and studying ikebana in a jewel-box flower shop in Kyoto. We learn how to send flowers like a florist, and how to arrange them like a farm girl. We discover the poignancy in humble wildflowers, and also celebrate the luxury of fragrant blousy blooms. Collected here is an anthology of floral inspiration, a love letter to nature by an exceptional, accidental florist.
Vypredané
33,20 € 34,95 €

Remarkable Trees


More than 60,000 species of trees are found in an amazing variety of forms, sizes and habitats. Every tree has its own story and here are over 60, selected for their particular resonance and connection with humankind and representing most of the world's major zones and ecologies. In portraits that combine vivid cultural and historical narrative with a firm scientific grounding, the authors reveal the details of trees from around the world, both familiar and strange. We use timbers for building and creating, have discovered which tree fruits and seeds taste delicious, and which can kill or cure us, and which species can add colour and spirituality to our lives - from the timber of mahogany to the delights of chocolate and pomegranate, from the medicinal tea tree to the deadly manchineel, and from fragrant frankincense to the highly prized dragon's blood tree. Artists and botanists alike have been inspired by trees for centuries, and a varied and beautiful range of images from the unrivalled archive at Kew illustrate the stories, to create this enlightening and enchanting book.
Vypredané
29,40 € 30,95 €
  • 5 /5

Gaia kertje


E könyv a permakultúra alapkönyve. Fő témája a környezetbarát kertművelés. Kertészetről szól, teli kertészeti technikákkal és tanokkal de a sorok közt a fogyasztás csökkentése és a nagyobb mérvű önellátás mellett érvel. Mindazok,akik kézbe veszik, vélhetően jártasak az emberiség által az elmúlt pár évtizedben véghezvitt környezetpusztítás tényeiben ezért nem zaklatja az olvasót szörnyű statisztikákkal. Megelégszik a figyelmeztetéssel:jobban kell csinálnunk. A kötet követhető utat igyekszik mutatni. Mindennapi környezetünk gigantikus mennyiségű erőforrást emészt fel messze több vizet, trágyát, rovarirtót hektáronként, mint bármely nagyüzemi gazdaság. Szükségleteink a vadon mezőgazdasági területté, ipari erdővé való kíméletlen átalakítására sarkallnak. Pedig a mostani üres vagy füves területek: a kertek, a parkok, de még a járdaszegélyek, a parkolók és a középületek udvarai is buja, termékeny és elbűvölő területek lehetnének közel hozva a természetet, és bőséges termést biztosítva. A további oldalakon arra mutat példákat a fenntartható tájak formálásáért indult mozgalom által kidolgozott technikák és eredményei közül, miként tehetünk ezért. A Gaia kertje az ökologikus vagy permakultúrás tájépítésbe igyekszik némi betekintést nyújtani. Vagyis nem afféle alapvetés kezdő kertészeknek feltételezem, hogy olvasóim többsége már kertészkedett kicsit, hanem néhány új technika és fogalom egy hobbikertész számára is érthető, jól használható formában való bemutatására tesz kísérletet.
Vypredané
21,47 € 22,60 €

Lacná kniha Gaia kertje (-50%)


E könyv a permakultúra alapkönyve. Fő témája a környezetbarát kertművelés. Kertészetről szól, teli kertészeti technikákkal és tanokkal de a sorok közt a fogyasztás csökkentése és a nagyobb mérvű önellátás mellett érvel. Mindazok,akik kézbe veszik, vélhetően jártasak az emberiség által az elmúlt pár évtizedben véghezvitt környezetpusztítás tényeiben ezért nem zaklatja az olvasót szörnyű statisztikákkal. Megelégszik a figyelmeztetéssel:jobban kell csinálnunk. A kötet követhető utat igyekszik mutatni. Mindennapi környezetünk gigantikus mennyiségű erőforrást emészt fel messze több vizet, trágyát, rovarirtót hektáronként, mint bármely nagyüzemi gazdaság. Szükségleteink a vadon mezőgazdasági területté, ipari erdővé való kíméletlen átalakítására sarkallnak. Pedig a mostani üres vagy füves területek: a kertek, a parkok, de még a járdaszegélyek, a parkolók és a középületek udvarai is buja, termékeny és elbűvölő területek lehetnének közel hozva a természetet, és bőséges termést biztosítva. A további oldalakon arra mutat példákat a fenntartható tájak formálásáért indult mozgalom által kidolgozott technikák és eredményei közül, miként tehetünk ezért. A Gaia kertje az ökologikus vagy permakultúrás tájépítésbe igyekszik némi betekintést nyújtani. Vagyis nem afféle alapvetés kezdő kertészeknek feltételezem, hogy olvasóim többsége már kertészkedett kicsit, hanem néhány új technika és fogalom egy hobbikertész számára is érthető, jól használható formában való bemutatására tesz kísérletet.
Vypredané
11,30 € 22,60 €

dostupné aj ako:

  • 4,5 /5

Praktická príručka izbových rastlín


Vneste zeleň do svojho domova pomocou tohto podrobného sprievodcu. Radi pestujete rastliny a nemáte záhradu? Chcete zmeniť svoj obytný priestor na zelenú oázu? Vyberte si rastliny, ktoré najviac pristanú vášmu domovu. Buďte kreatívni pri ich aranžovaní pomocou nápadov autorky Fran Baileyovej zobrazených krok za krokom, vrátane terária pre sukulenty, stojana na rastliny a aranžmánu lesných orchideí. Praktická príručka izbových rastlín ponúka viac ako 175 podrobných profilov rastlín spolu s odbornými radami a inštrukciami, ako sa o ne starať. Dozviete sa z nej všetko, čo potrebujete vedieť, aby ste vedeli vytvoriť, kultivovať a starať sa o svoju domácu záhradku.
Vypredané
16,06 € 16,90 €

V kategórii literatúry Zahrada nájdete široký výber kníh, ktoré sa zaoberajú rôznymi aspektmi záhradníctva, záhradnej architektúry, pestovania rastlín a údržby záhrady. Táto kategória je určená pre záhradkárov, záhradných nadšencov a všetkých milovníkov prírody, ktorí sa chcú dozvedieť viac o tvorbe, starostlivosti a využití záhradných priestorov.

V knihách o záhradách nájdete bohatú paletu tém, od návrhu a plánovania záhrady cez výber rastlín a ich pestovanie až po údržbu a záhradné projekty. Tieto knihy poskytujú užitočné rady, tipy a inšpiráciu pre vytvorenie krásnej a funkčnej záhrady.

V kategórii Zahrada nájdete aj knihy o záhradnej architektúre a dizajne, ktoré sa zaoberajú vytváraním rôznych štýlových záhrad a ich prvokov, ako sú kvetinové záhony, trávnaté plochy, vodné prvky a terénne úpravy. Tieto knihy vám pomôžu vytvoriť si koncept pre svoju vlastnú záhradu a využiť jej potenciál.

Ak sa zaujímate o konkrétne druhy rastlín, nájdete tu knihy o kvetinách, zelenine, ovocí, bylinkách a iných rastlinách vhodných pre pestovanie v záhrade. Tieto knihy poskytujú informácie o výbere, výsadbe, starostlivosti a riešení bežných problémov pri pestovaní jednotlivých druhov rastlín.

Nájdete tu knihy, ktoré sa venujú okrasnej záhrade, úžitkovej záhrade, balkónom a terasám, izbovým rastlinám, aj škodcom a chorobám rastlín.