! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Růže


Všichni, kteří se zabývají studiem růží - profesionální pěstitelé a šlechtitelé, ale i obyčejní milovníci růží, se v knize seznámí s více než 120 druhy růží z různých zemí Evropy, Asie i Ameriky. Ředitel Botanické zahrady v Praze Václav Větvička přístupnou a zajímavou formou seznamuje čtenáře s růžemi od vyšlechtěných druhů až po obyčejné šípky. V neposlední řadě stojí za zmínku nádherné ilustrace Zdenky Krejčové. Z obsahu: Kdo nebo co je růže, aneb trochu tělovědy růží Krátká zpráva cytologická Trochu genealogie a příbuzenských vztahů Domovem růží je severní polokoule Růže v lidských rukou Tzv. staré růže Moderní růže Přehled tříd moderních růží ...
Vypredané
11,79 € 12,41 €

A kezdő kertész


A Kezdő kertész című könyvben rengeteg hasznos, remekül rendszerezett ötletet talál, hogy miként hozhatja ki a lehető legtöbbet kertjéből. Többek között van benne: - Útmutató a kert tervezéséhez: a kezdettől a végig - Minden lépéshez fotók és illusztrációk, hogy könnyebb ... Folytatás ›› legyen a munka - Külön fejezetekben részletes leírások a kertekre vonatkozó öt legfontosabb elemről: a pázsitról, a virágszegélyekről, a kúszónövényekről, a bokrokról és a fákról - Fontos tudnivalók a növényvásárlásról és a felszerelésről - Praktikus tanácsok az ültetéshez, locsoláshoz, tápoldatozáshoz, metszéshez és más, alapvető kertápolási feladatokhoz - Gyakran feltett kérdések és válaszok, amelyeket önnek esetleg kellemetlen feltenni - Az egész évi teendők hónapokra lebontva - Hasznos esettanulmányok, a való életből vett példák, hogy hogyan fiatalíthatja meg az elhanyagolt kertet - Több száz, újabb ötletekre serkentő tipp, amellyel kertjéből valóságos paradicsomot varázsolhat. A(z) A kezdő kertész (Könyv) szerzője Jonathan Edwards.
Vypredané
18,26 € 19,22 €

Zahradní rostliny


Zahrádkaření odjakživa patřilo a patří k oblíbeným zálibám. Zkušení borci si s tím tedy poradí, ale co mají dělat ti, kdo by něco podobného rádi vyzkoušeli poprvé anebo se aspoň chtějí přiučit něco nového? Z příručky se dozvědí nejen, čím vším si mohou zahrádku (balkon či terasu) okrášlit, ale také – a hlavně – jak o každou rostlinku co nejlépe pečovat. V přehledných kapitolkách si dotyčnou rostlinu prohlédnou a seznámí se se základními botanickými fakty. Dál se dočtou, jak ji zalévat, zda a kdy hnojit a spoustu dalšího.
Vypredané
17,88 € 18,82 €

Pokojové rostliny


V této příručce se dozvíte, jak rostlina vypadá v celé své kráse, seznámíte se s její příslušností k čeledi a jinými důležitými fakty. Pak se naučíte, jak ji zalévat, kypřit, přesazovat, řízkovat nebo kam ji umístit. Nebude vynecháno prostě nic, co je třeba, aby se vašim rostlinkám dařilo dobře. Pokyny týkající se zálivky, světla, apod. jsou seřazeny do přehledných tabulek se srozumitelnými značkami a symboly, abyste nemuseli tápat, ale našli informace rychle a pohodlně.
Vypredané
17,88 € 18,82 €

Krásná nenáročná zahrada


Více než 500 vyzkoušených rad, technik a návodů pro usnadnění zahradnických činností v jedinečné knize. Krásná nenáročná zahrada je praktický průvodce, který vám ukáže, jak mít zahradu hezčí, ale nikoli náročnější. Začněte ještě dnes! S tímto skvělým rádcem při ruce můžete začít se stovkami projektů, nápadů a technik sázení rostlin a dosáhnete úžasných výsledků. Už během několika týdnů budete mít úhlednou terasu bez plevele a čisté květinové záhonky bez bolesti zad. Už za pár měsíců budete mít radost z dokonale sestřihaného trávníku bez mechu, nad nímž jste nemuseli strávit celé víkendy. Za rok bude vaše zahrada vypadat jako nikdy, s jásavými, krásnými a zdravými rostlinami, stromy a keři, aniž byste se na ní museli namáhat celé nekonečné dny.
Vypredané
48,89 € 51,46 €

Encyklopedie letniček


Přehledné uspořádaní umožňuje snadnou orientaci a všestranné využití. Velké barevné fotografie jsou přitom rovnocenným partnerom informativního textu.
Vypredané
15,41 € 16,22 €

Encyklopedie cibulnatých a hlíznatých okrasných rostlin


Encyklopedie mapuje poznatky z oblasti a poskytuje kvalitní informace, zábavu i poučení. Informativní text je vždy doplněn krásnymi barevnými fotografiemi.
Vypredané
15,41 € 16,22 €

Encyklopedie kaktusů


V encyklopedii naleznete přehled jednotlivých zástupců botanické čeledi kaktusů i charakteristiku jednotlivých oblastí jejich původu. Výkladovou část doplňuje přes 600 barevných fotografií. Kniha je určena nejen pro pokročilé, ale také začínající pěstitele, kterým nabízí řadu rad a doporučení. Nezbytnou součást publikace tvoří rejstřík vědeckých jmen a synonym.
Vypredané
15,41 € 16,22 €

Popínavé rastliny v záhrade


Popínavé rastliny potrebujú k svojej existencii veľmi malý priestor, niekedy iba tehličku vytiahnutú z dlažby, aby sme ich mali kam vysadiť. Najväčsím problémom potom zostáva správne si vybrať. Táto publikácia by mala byť akýmsi manuálom, návodom na zorientovanie sa v sortimente tých popínavých rastlín, ktoré sú v našich klimatickým podmienkach použiteľné. Rastliny sú rozdelené na dreviny, ktoré sú vytrvalé na danom stanovišti, a na byliny, ktoré používame v našich podmienkach podobne ako letničky. Pri každej rastline je v krátkosti popísaný spôsob množenia, najvhodnejšie stanovište z hľadiska svetelných a pôdnych podmienok, zvláštnosti rastliny a možnosti jej uplatnenia. Na konci publikácie sú všetky rastliny usporiadané do prehľadných tabuliek.
Vypredané
6,28 € 6,61 €

Xerotermné rastliny v záhrade


Máte v záhrade vysychavé a teplé miesto alebo sa váš kúsok pôdy nachádza na mieste, kde je voda na zalievanie vzácnosťou? Alebo je vzácnosťou vaša prítomnosť a ak by ste aj akokoľvek chceli, nemôžete kvôli záhonu kvetov jazdiť každý deň desiatky kilometrov? Nie je teda nič ľahšieho, ako sa porozhliadnuť po rastlinke, ktorú príroda vybavila takými vlastnosťami, ktoré jej umožňujú bez ujmy prežiť obdobie s nedostatkom vlahy. Život vznikol v pradávnych moriach, odkiaľ prvé organizmy vystúpili na súš a začali osídlovať nehostinnú pevninu. Museli sa postupne prispôsobovať životu bez stáleho kontaktu s vodným prostredím. Najďalej v tomto vývoji dospeli práve xerotermné rastliny, ktoré dokážu žiť v prostredí s nedostatkom vlahy. Ide iba o to, vedieť využiť ich unikátne vlastnosti v náš prospech.
Vypredané
6,28 € 6,61 €

Zelenina z vlastnej záhrady


Aké pôvabné sú tie dlhé rady malých krehkých rastliniek na záhonoch, z ktorých s našou pomocou vyrastie uhorka na šalát a petržlen do polievky alebo cesnak ku slanine! Neviete, ako ich vypestovať, ktoré druhy a odrody si z veľkej ponuky trhu vybrať? Skúste sa teda najskôr začítať do tejto knižky a nechajte sa previesť svetom bežných aj menej známych druhov zeleniny. Je predsa nad slnko jasnejšie, že rajčina z vlastnej záhrady je najšťavnatejšia a vlastnoručne vypestovaná mrkva najsladšia.
Vypredané
6,28 € 6,61 €

Ovocie z vlastnej záhrady


Ovocinárstvo prešlo v posledných rokoch značnú cestu vývoja, ktorá sa prejavila najmä vo veľkovýrobe, ale mnohé prvky z tejto oblasti sa dostali a etablovali aj v menších záhradkách. Za posledných 15 rokov sa k nám dostalo mnoho nových odrôd ovocných druhov, ktoré nahradili tie staré. S príchodom nových odrôd prišli samozrejme aj nové problémy, týkajúce sa najmä chorôb a škodcov. Tento fakt však nesúvisí výlučne so zavedením nových odrôd, ale príčiny musíme hľadať aj v zmene klimatických prvkov a to najmä za posledných päť rokov. Vplyvom odlišných pochodov počasia v priebehu roka nastali zmeny aj pri chorobách a škodcoch, sme svedkami výskytu chorôb a škodcov, ktoré tu doteraz neboli.
Vypredané
6,28 € 6,61 €

Kry v záhrade


Svet krov je veľký a rozmanitý, naša kniha môže byť len nahliadnutím do tohto pokladu prírody. Môže tu byť uvedený iba zlomok z celkového počtu drevín, ktoré by sa dali v našich klimatických podmienkach pestovať. Vybrali sme preto kry najkrajšie a najzaujímavejšie, pridali sme informácie o ich pôvode i pestovaní, vybrali sme aj najčastejšie kultivary. Kniha je koncipovaná s ohľadom na poznávanie týchto okrasných drevín, ako aj na ich sadovnícke využitie v našich klimatických podmienkach.
Vypredané
6,28 € 6,61 €

Listnaté stromy v záhrade


Stromy doprevádzajú človeka takmer na každom kroku. Ich význam pre ľudstvo je obrovský a zasahujú do toľkých rôznych odvetví, kde by sme ich ani nečakali. Už od pradávnych dôb bolo drevo zdrojom tepla a ako materiál sa používalo na stavbu príbytkov či výrobu loveckých zbraní a najrôznejších pomôcok. Bez využitie dreva by nestáli ani egyptské pyramídy, ani iné väčšie či menšie stavby z dávnych dôb, ktoré dodnes obdivujeme. Postupom času, s vývojom ľudskej spoločnosti, je spôsob využitia drevín stále pestrejší, človek intenzívnejšie pretvára krajinu, učí sa dreviny cielene pestovať a využíva množstvo ich ďalších užitočných vlastností. Prejdite sa s nami pestrým svetom listnatých stromov, poznajte ich, naučte sa ich pestovať.
Vypredané
6,28 € 6,61 €

Skalky a skalničky


Kúzlu skalničiek ľahko podľahnete, veď kto by sa nezamiloval do tých drobných kvitnúcich pozdravov hôr celého sveta? Spoločnou vlastnosťou všetkých skalničkárov je láska k pestovaným rastlinám, k horám a k prírode celkovo. Táto kniha je určená predovšetkým pre začínajúcich a mierne pokročilých pestovateľov skalničiek. Môže však byť užitočná aj záhradníkom, ktorí sa touto oblasťou záhradníckej činnosti zaoberajú profesionálne. Skúsený moravský skalničkár sa s vami podelí o svoje celoživotné skúsenosti a v knihe nájdete aj pestrú škálu menej známych druhov, ktoré sa na našich skalkách začali objavovať až v posledných rokoch.
Vypredané
6,28 € 6,61 €

Dvojročné rastliny a letničky


Každé kúzlo, ak má byť úspešné, musí mať pevné pravidlá. Chcete sa naučiť vyčarovať záhony alebo hrantíky plné kvitnúcich dvojročných kvetov a letničiek? Potom držíte tu správnu knihu. Dostanete v nej návod ako zaobchádzať s drobnými semienkami a krehkými sadenicami, aby z nich rozkvitli záhony farebných kvetov. Taktiež sa o jedno a dvojročných kvetinách dozviete mnoho zaujímavého: ktoré druhy a prečo sá zaradené do tejto veľkej skupiny okrasných rastlín, kedy a odkiaľ sa dostali do našich záhrad, podľa čoho dostali svoje meno, ako a s čim ich na záhrade kombinovať, ako ich ošetrovať, aby vám v záhrade alebo tiež na balkóne robili čo najdlhšie radosť.
Vypredané
6,28 € 6,61 €

Ihličnaté stromy a kry


Len veľmi málo našich záhrad a parkov sa zaobíde bez ihličnatých drevín, ktoré pre nás po opadaní listnatej zelene zostávajú najvýraznejšou známkou prítomnosti živej prírody a svoje estetické i ochranné funkcie plnia celoročne. Pre svoje špecifické, málo premenlivé a kompaktné tvary vyvolávajú dojem stálosti, kľudu, solídnosti až vznešenosti, sú nepostrádateľnou súčasťou väčšiny okrasných kompozícií. Maximálne využitie ich potenciálu je podmienené základnými znalosťami a uvedomením si niektorých obecnejších súvislostí, k čomu má byť táto publikácia nápomocná.
Vypredané
6,28 € 6,61 €

Exotické rastliny v nádobách


Pre všetkých, ktorí prepadli čaru exotických rastlín a bojujú s množstvom nástrah, ktoré chystá počasie, škodcovia, choroby, nezvaní návštevníci a iné pohromy, je určená táto kniha. Zoznámime vás s exotickými druhmi rastlín, ktoré je možné v lete pestovať v záhrade a tešiť sa z ich krásy. Dozviete sa, ako ich pestovať, kde je pre nich v záhrade najvhodnejšie miesto, aké podmienky potrebujú počas zimného obdobia a mnoho iných, zaujímavých a užitočných vecí.
Vypredané
6,28 € 6,61 €

Hľuznaté okrasné rastliny


Okúzlili vás mečíky, georgíny alebo nežné šafrany? Stojítev obchode bezradne nad krabičkami s farebnými obrázkamiplnými cibuliek a hľúz? Zalistujte si teda najskôr v tejto knihea zistite, čo ktorá rastlinka potrebuje, ktorej sa u vás budenajlepši e dariť, ktorá je najvhodnejšia pre vami zvolené miesto.Ste trochu zmätení? Ako to, že mečíky a šafrany nepatriak cibuľovinám, veď sú im tak podobné? Aký je medzi nimi rozdiel?I to sa dozviete a k tomu ešte mnoho iných vecí, istotne tu nájdete mno ho zaujímavých rád a nápadov, s pomocou ktorých sa vášbalkón alebo záhrada stane malým rozkvitnutým rajom.
Vypredané
6,28 € 6,61 €

V kategórii literatúry Zahrada nájdete široký výber kníh, ktoré sa zaoberajú rôznymi aspektmi záhradníctva, záhradnej architektúry, pestovania rastlín a údržby záhrady. Táto kategória je určená pre záhradkárov, záhradných nadšencov a všetkých milovníkov prírody, ktorí sa chcú dozvedieť viac o tvorbe, starostlivosti a využití záhradných priestorov.

V knihách o záhradách nájdete bohatú paletu tém, od návrhu a plánovania záhrady cez výber rastlín a ich pestovanie až po údržbu a záhradné projekty. Tieto knihy poskytujú užitočné rady, tipy a inšpiráciu pre vytvorenie krásnej a funkčnej záhrady.

V kategórii Zahrada nájdete aj knihy o záhradnej architektúre a dizajne, ktoré sa zaoberajú vytváraním rôznych štýlových záhrad a ich prvokov, ako sú kvetinové záhony, trávnaté plochy, vodné prvky a terénne úpravy. Tieto knihy vám pomôžu vytvoriť si koncept pre svoju vlastnú záhradu a využiť jej potenciál.

Ak sa zaujímate o konkrétne druhy rastlín, nájdete tu knihy o kvetinách, zelenine, ovocí, bylinkách a iných rastlinách vhodných pre pestovanie v záhrade. Tieto knihy poskytujú informácie o výbere, výsadbe, starostlivosti a riešení bežných problémov pri pestovaní jednotlivých druhov rastlín.

Nájdete tu knihy, ktoré sa venujú okrasnej záhrade, úžitkovej záhrade, balkónom a terasám, izbovým rastlinám, aj škodcom a chorobám rastlín.