! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Listnaté stromy v záhrade


Stromy doprevádzajú človeka takmer na každom kroku. Ich význam pre ľudstvo je obrovský a zasahujú do toľkých rôznych odvetví, kde by sme ich ani nečakali. Už od pradávnych dôb bolo drevo zdrojom tepla a ako materiál sa používalo na stavbu príbytkov či výrobu loveckých zbraní a najrôznejších pomôcok. Bez využitie dreva by nestáli ani egyptské pyramídy, ani iné väčšie či menšie stavby z dávnych dôb, ktoré dodnes obdivujeme. Postupom času, s vývojom ľudskej spoločnosti, je spôsob využitia drevín stále pestrejší, človek intenzívnejšie pretvára krajinu, učí sa dreviny cielene pestovať a využíva množstvo ich ďalších užitočných vlastností. Prejdite sa s nami pestrým svetom listnatých stromov, poznajte ich, naučte sa ich pestovať.
Vypredané
6,28 € 6,61 €

Skalky a skalničky


Kúzlu skalničiek ľahko podľahnete, veď kto by sa nezamiloval do tých drobných kvitnúcich pozdravov hôr celého sveta? Spoločnou vlastnosťou všetkých skalničkárov je láska k pestovaným rastlinám, k horám a k prírode celkovo. Táto kniha je určená predovšetkým pre začínajúcich a mierne pokročilých pestovateľov skalničiek. Môže však byť užitočná aj záhradníkom, ktorí sa touto oblasťou záhradníckej činnosti zaoberajú profesionálne. Skúsený moravský skalničkár sa s vami podelí o svoje celoživotné skúsenosti a v knihe nájdete aj pestrú škálu menej známych druhov, ktoré sa na našich skalkách začali objavovať až v posledných rokoch.
Vypredané
6,28 € 6,61 €

Dvojročné rastliny a letničky


Každé kúzlo, ak má byť úspešné, musí mať pevné pravidlá. Chcete sa naučiť vyčarovať záhony alebo hrantíky plné kvitnúcich dvojročných kvetov a letničiek? Potom držíte tu správnu knihu. Dostanete v nej návod ako zaobchádzať s drobnými semienkami a krehkými sadenicami, aby z nich rozkvitli záhony farebných kvetov. Taktiež sa o jedno a dvojročných kvetinách dozviete mnoho zaujímavého: ktoré druhy a prečo sá zaradené do tejto veľkej skupiny okrasných rastlín, kedy a odkiaľ sa dostali do našich záhrad, podľa čoho dostali svoje meno, ako a s čim ich na záhrade kombinovať, ako ich ošetrovať, aby vám v záhrade alebo tiež na balkóne robili čo najdlhšie radosť.
Vypredané
6,28 € 6,61 €

Ihličnaté stromy a kry


Len veľmi málo našich záhrad a parkov sa zaobíde bez ihličnatých drevín, ktoré pre nás po opadaní listnatej zelene zostávajú najvýraznejšou známkou prítomnosti živej prírody a svoje estetické i ochranné funkcie plnia celoročne. Pre svoje špecifické, málo premenlivé a kompaktné tvary vyvolávajú dojem stálosti, kľudu, solídnosti až vznešenosti, sú nepostrádateľnou súčasťou väčšiny okrasných kompozícií. Maximálne využitie ich potenciálu je podmienené základnými znalosťami a uvedomením si niektorých obecnejších súvislostí, k čomu má byť táto publikácia nápomocná.
Vypredané
6,28 € 6,61 €

Exotické rastliny v nádobách


Pre všetkých, ktorí prepadli čaru exotických rastlín a bojujú s množstvom nástrah, ktoré chystá počasie, škodcovia, choroby, nezvaní návštevníci a iné pohromy, je určená táto kniha. Zoznámime vás s exotickými druhmi rastlín, ktoré je možné v lete pestovať v záhrade a tešiť sa z ich krásy. Dozviete sa, ako ich pestovať, kde je pre nich v záhrade najvhodnejšie miesto, aké podmienky potrebujú počas zimného obdobia a mnoho iných, zaujímavých a užitočných vecí.
Vypredané
6,28 € 6,61 €

Hľuznaté okrasné rastliny


Okúzlili vás mečíky, georgíny alebo nežné šafrany? Stojítev obchode bezradne nad krabičkami s farebnými obrázkamiplnými cibuliek a hľúz? Zalistujte si teda najskôr v tejto knihea zistite, čo ktorá rastlinka potrebuje, ktorej sa u vás budenajlepši e dariť, ktorá je najvhodnejšia pre vami zvolené miesto.Ste trochu zmätení? Ako to, že mečíky a šafrany nepatriak cibuľovinám, veď sú im tak podobné? Aký je medzi nimi rozdiel?I to sa dozviete a k tomu ešte mnoho iných vecí, istotne tu nájdete mno ho zaujímavých rád a nápadov, s pomocou ktorých sa vášbalkón alebo záhrada stane malým rozkvitnutým rajom.
Vypredané
6,28 € 6,61 €

Jednoduchá výsadba na terase a streche


Ako priblížiť svoj príbytok čo najviac prírode? Jednou z možností je zakladanie záhrad na terasách a strechách našich domov. U nás sú strešné záhrady zatial netradičným záhradným architektonickým prvkom, prvé vydarené projekty už ale našťastie môžeme obdivovať i na rodinných domoch. Naše strechy sa tak vďaka ozeleneniu stávajú príjemným doplnkom či priamou súčasťou nášho obydlia. Pokiaľ táto kniha prispeje k širšiemu rozšíreniu tejto veľmi zdravej módy, tak splní svoj účel.
Vypredané
6,28 € 6,61 €

Rok v záhrade


Záhradníci zo severu môžu závidieť nám na juhu nevymrzajúce stredomorské cibuľoviny, vinohrady, marhule a broskyne, my južania zase na oplátku zaslzíme pri pohľade na rozkvitnuté vysokohorské druhy na vašich skalkách a na nezasychajúce trávniky i letničkové záhony v záhradkách. Môžeme sa však všetci snažiť rafinovanými spôsobmi prírodu mierne prekabátiť, ale nakoniec zistíme, že ani naše zvýšené úsilie neprináša rovnaké výsledky ako tam, kde sa nemusí pre úspešný rast určitej rastliny skoro ani pohnúť prstom. A práve preto vznikla táto kniha. Chceme v nej zachytiť priebeh záhradníckeho roka v rôznych oblastiach našej vlasti, pripraviť vás na možné úskalia pri voľbe konkrétnych druhov rastlín okrasných i úžitkových, odporučiť postupnosť práce v záhradách. Napísali sme ju pre vás obidvaja, jeden zo severu, druhý z juhu, ale zaiste v nej nájdu všetko podstatné i záhradníci zo západu alebo východu
Vypredané
6,28 € 6,61 €

Trávnik


Ktorý záhradkár alebo majiteľ okrasnej záhrady, osobitne ten, ktorý žije na nížinách v teplých oblastiach našej krajiny, netúži po krásnom trávniku? Po trávniku takom zelenom, ktorý až oči ťahá, a takom hustom ako je perzský koberec? Kto aspoň raz v živote skúsil behať bosými nohami po trávniku, presne vie, o čom je teraz reč. Mnohí z nás určite na vlastnej koži skúsili, že nie je také jednoduché vypestovať takzvaný "anglický trávnik". Akokoľvek ste sa o to snažili, stále to nebolo celkom ono. V tejto publikácii vám chceme vysvetliť, čo je podstatou skutočne fungujúceho trávnika, akú súvislosť má krásny trávnik s podmienkami podnebia a stanovišťa, prečo to nie je v niektorých oblastiach Slovenska také jednoduché, a tiež vám chceme podať návod, ako trávniky zakladať a ako ich udržiavať
Vypredané
6,28 € 6,61 €

Cibuľovité okrasné rastliny


Záhrada bez okrasných cibuľovín by bola ako ruža bez kvetu. Veď celá záhradnická sezóna je orámovaná čarokrásnymi kvetmi snežienok, scíl, modríc, hyacintov, tulipánov a narcisov, ale i farebnými ohňostrojmi ľalií, kandíkov a korunkoviek. Od jari až do jesene nám pripravujú cibuľovité rastliny veľa radostí; dostatok krásy od snežienok až po šternbergie. Táto kniha - presne šitá na mieru našim klimatickým podmienkam - vám predstaví pestrú paletu cibuľovitých okrasných rastlín našich záhrad, zoznámi vás s ich pôvodom i pestovaním, nahliadne tiež do histórie ich použitia v kultúre.
Vypredané
6,28 € 6,61 €

Grily, krby, udiarne


Potreba akéhosi "tepla rodinného krbu" je v človeku za celú históriu už zakódovaná, a preto i dnes stále mnoho ľudí hľadá pri ohni zdroj odpočinku, upokojenia a inšpirácie. V knihe vám chceme ponúknuť tipy na nákup alebo výstavbu vonkajších záhradných grilov a krbov, zásady pre ich najvhodnejšie umiestnenie, tipy pre grilovanie, aké materiály možno použiť a podeliť sa tiež o zaujímavé recepty. Druhá časť knihy je v podobnom duchu ako grilovanie venovaná údeniu.
Vypredané
6,28 € 6,61 €

Najčastejšie choroby záhradných rastlín


Ochrana rastlín proti chorobám je dôležitou súčasťou pestovania rastlín. Choroby neobchádzajú ani záhradky, v ktorých môžu niekedy poškodiť alebo zlikvidovať aj celú úrodu. Nevýhodou záhradkárov oproti profesionálom vo veľkovýrobe je relatívne slabá znalosť problematiky, ale aj nedostatok odbornej literatúry. Táto kniha prináša stručný prehľad základných poznatkov o pôvodcoch a príčinách vzniku chorôb rastlín a o možných spôsoboch boja proti nim. Zároveň by táto knižka mala poskytnúť čitateľom novší, kvalitatívne vyšší komplexný prehľad a prístup k ochrane rastlín, ktorý v niektorých publikáciach tohto charakteru chýba.
Vypredané
6,28 € 6,61 €

Pokojové rostliny


Je to jako malé kouzlo: jediná pokojová rostlina dokáže proměnit váš byt či dům ve skutečný domov. Proč se o to tedy nepokusit – s nápaditou soupravou, kterou právě držíte v ruce? V knize o 128 stránkách naleznete informace o nejkrásnějších pokojových rostlinách od bromélií po kapradiny, od kaktusů po palmy, od oblíbených druhů až po vzácnější a náročnější rostliny. Každý představovaný exemplář je doplněn údaji o vhodném umístění, nárocích na zavlažování, o obecné charakteristice a množení: můžete si tak vypěstovat vlastní rostliny i ze semen.
Vypredané
18,46 € 19,43 €

Čarověníky v naší zahradě 2. vyd


Čarověníkem nazýváme shluk znetvořených větví vyrůstajících na jehličnatých a listnatých stromech či keřích bez obvyklé pravidelnosti a zákonitosti. Vyrůstají z normálně rostoucích větví z jednoho místa. Jejich původcem jsou houby, viry, genetické mutace apod., které způsobují tyto růstové anomálie. V ČR je ze všech států Evropy největší počet jejich sběratelů a aktivních pěstitelů, přesto i mezi nimi koluje celá řada nejrůznějších fám, mýtů a dohadů o příčinách vzniku čarověníků. Snahou druhého, aktualizovaného a rozšířeného vydání úspěšné publikace není proto jen podat ucelený souhrn informací a odpovědí několika málo odborníkům, školkařům a zahradníkům, ale především představit tuto neobyčejnou a fascinující zajímavost rostlinné říše všem milovníkům přírody. Autor v knize předává dál své dlouholeté zkušenosti a znalosti, které získal při jejich sběru, rozmnožování, roubování a při komponování zahrady. Čtenáři zde najdou široký sortiment kultivarů čarověníků, které lze u nás koupit a pěstovat, a dokonce i evropských novinek, u nichž se očekává jejich rozšíření.
Vypredané
6,09 € 6,41 €

Rostliny pro zdravý život


Publikace si klade za cíl přispět k upevnění zdraví a předcházení nemocem v naší populaci. Nemůže však zahrnout celou šíři problémů, proto se zaměřila na tři významné oblasti v péči o zdraví. Některé byly již zmíněny v publikaci Léčivé rostliny třetího tisíciletí (2001), zde však jsou rozpracovány do větších detailů a doplněny o nejnovější vědecké poznatky. První část se zabývá tzv. rostlinnými adaptogeny či také tonizujícími nebo harmonizujícími rostlinami. Jsou to druhy, které mají mimo jiné schopnost napomáhat lidskému organismu po zvýšené fyzické i duševní námaze dostat se opět do rovnovážného stavu. Druhá část se věnuje některým rostlinám, které výrazně ovlivňují životně důležité funkce člověka, především imunitu a kardiovaskulární systém, působí antioxidačně apod. Poslední je potom zaměřena na velmi závažnou problematiku, kterou je rakovina. V žádném případě si neklade za cíl problém vyřešit, pouze skromně přispět k jeho řešení, a to s využitím některých vhodných rostlin a jejich produktů.
Vypredané
9,90 € 10,42 €

Zahrada od A do Z


Bohatě ilustrovaná kniha o zahradě nabízí všechny potřebné informace nejen k založení nové či úpravě té stávající zahrady, ale také k jejímu následnému správnému udržování. Mimo jiné se dozvíte, které rostliny jsou vhodné pro různé druhy půd, jak vytvořit či využít výškové rozdíly, kdy a co řezat, jak se starat o trávník, jak udržovat nářadí a stroje a mnoho dalších rad, které využije každý majitel zahrady.
Vypredané
22,28 € 23,45 €

Krásná zahrada po celý rok


Kdy a jak mám stříhat pnoucí růže, kdy nejdřív mohu na jaře posekat trávník, kdy a jak mám množit trvalky? V knize najdete nejen rady, co je třeba v jednotlivých měsících na zahradě udělat, ale i praktické pracovní návody.
Vypredané
22,28 € 23,45 €

Zahrada od A do Z +rukavice


Bohatě ilustrovaná kniha o zahradě nabízí všechny potřebné informace nejen k založení nové či úpravě té stávající zahrady, ale také k jejímu následnému správnému udržování. Mimo jiné se dozvíte, které rostliny jsou vhodné pro různé druhy půd, jak vytvořit či využít výškové rozdíly, kdy a co řezat, jak se starat o trávník, jak udržovat nářadí a stroje a mnoho dalších rad, které využije každý majitel zahrady.
Vypredané
22,28 € 23,45 €

Minizahrádky v bytě


Jedinečná příležitost, jak vytvořit v našem bytě i na velmi malém prostoru originální minizahrádku. Kniha nabízí desítky inspirací a variant pro založení malých vodních zahrádek, fontánek, balkonových miniskalek, sukulentních krajinek v misce, mec hových sloupků, stěn a koulí a dalších.
Vypredané
4,38 € 4,61 €

V kategórii literatúry Zahrada nájdete široký výber kníh, ktoré sa zaoberajú rôznymi aspektmi záhradníctva, záhradnej architektúry, pestovania rastlín a údržby záhrady. Táto kategória je určená pre záhradkárov, záhradných nadšencov a všetkých milovníkov prírody, ktorí sa chcú dozvedieť viac o tvorbe, starostlivosti a využití záhradných priestorov.

V knihách o záhradách nájdete bohatú paletu tém, od návrhu a plánovania záhrady cez výber rastlín a ich pestovanie až po údržbu a záhradné projekty. Tieto knihy poskytujú užitočné rady, tipy a inšpiráciu pre vytvorenie krásnej a funkčnej záhrady.

V kategórii Zahrada nájdete aj knihy o záhradnej architektúre a dizajne, ktoré sa zaoberajú vytváraním rôznych štýlových záhrad a ich prvokov, ako sú kvetinové záhony, trávnaté plochy, vodné prvky a terénne úpravy. Tieto knihy vám pomôžu vytvoriť si koncept pre svoju vlastnú záhradu a využiť jej potenciál.

Ak sa zaujímate o konkrétne druhy rastlín, nájdete tu knihy o kvetinách, zelenine, ovocí, bylinkách a iných rastlinách vhodných pre pestovanie v záhrade. Tieto knihy poskytujú informácie o výbere, výsadbe, starostlivosti a riešení bežných problémov pri pestovaní jednotlivých druhov rastlín.

Nájdete tu knihy, ktoré sa venujú okrasnej záhrade, úžitkovej záhrade, balkónom a terasám, izbovým rastlinám, aj škodcom a chorobám rastlín.