! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Nápoje strana 1 z 45

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Vinárstvo & somelierstvo


Je ťažšie víno vyrobit alebo ho predať? Výroba vína a umenie jeho prezentácie spolu úzko súvisia, úspešným je ten, kto dokáže oboje. A práve to je poslaním publikácie. Publikácia je určená pre výrobcov i predajcov vína, someliérov, vináskych nadšencov, vinárske združenia, študentov vinárstva a someliérstva na vysokých a stredných školách, someliérske kurzy, zážitkovú gastronómiu a všetkých priaznivcov vína. V úvode publikácie vysvetľuje autor významnosť funkcie someliéra pre víno i gastronómiu. Popisuje kultúrne posolstvo vína v historii a súčasnosti ľudstva, imidž a zdravotné aspekty umienenej konzumácie vína. Uvádza štatistiky z významných vinárskych krajín Európy. V kapitole o technológii výroby vína popisuje najnovšie trendy v enológii. Na základe vlastných dlhoročných kraktických skúsenstí kladie doraz na hygienu výrobných prestorov a precíznostť obslužného personálu. V prípade dodržania týchto zásad je možná minimalizácia technologických zásahov. Dosiahneme tým odrodovú typickosť, čistotu a prirodzenosť vín, so stopou terroir. Podrobne popisuje aj technológiu výroby šumivých vín, ktoré sú v gastronómii jedinečným fenoménom, tokajských vín, aj biovín. Venuje sa príčinám vzniku chorôb a chýb vína, uvádzam zásady prevencie ich vzniku a nápravné opatrenia. Široký priestor venuje nenahraditeľnej pozícii dreva v enológii a v marketingu vína. uvádzam klady i zápory výroby vína v sudoch, metódy výroby sur lie a batonáž. V prezentačnej časti popisuje rituály odzátkovania, dekantácie, servisu vína. someliér musí dokonale ovládať čítanie údajov z etikety vína. Preto veľmi podrobne opisujem aktuálne podmienky označovania a uvádzania vína do obehu. Zážitkovej enogastronómii sa venuje v ucelenej kapitole, ktorá ilustračne popisuje zásady správnych kombinácií jedla a vína. V závere nechýbajú pravidlá, zásady a systémy súťažného senzorického hodnotenia vína, slovník degustácie a požiadavky na získanie osvedčenia posudzovateľa pre víno a vinárske výrobky. Výroba vína a umenie jeho prezentácie spolu úzko súvisia, úspešným je ten, kto dokáže oboje. A práve to je poslaním publikácie.
U dodávateľa
7,60 € 8,00 €
  • 5 /5

107 neodolateľných smoothie receptov


Namixuj si zdravšie a krajšie telo! Výživoví poradcovia doporučujú aspoň 5 porcií čerstvého ovocia a zeleniny denne. Ruku na srdce - dopriavate si to? Nie? Ale aj tak dobre viete, že to vaše telo potrebuje. Smoothie sú super spôsob, ako si zaistiť dávku, ktorú potrebujete. Sú to bomby plné vitamínov, minerálov a antioxidantov. Každé chutí inak a pritom božsky. 17 českých a slovenských odborníkov sa rozhodlo dať dokopy knihu so 107 najlepšími smoothie receptami pre pevné zdravie, krásnu pleť, štíhlu postavu a dobré trávenie. Čo v knihe nájdete? •Praktické rady, ako smoothie pripraviť (...a nezničiť mixér) •Nutričné hodnoty a fotografie každého receptu (...pretože jeme aj očami) •Zdravé varianty dosladenia smoothie (...pretože milujeme sladkosti) •Návody, ako si správne zvolenou stravou pomôcť pri rôznych chorobách (...pretože jedlo je najlepší a najchutnejší liek) •Tipy ako nahradiť chýbajúce suroviny (...pretože chladnička nemá automatické aktualizácie) •Príprava rastlinných mliek pre vegetariánov (...pretože ani tráva sa nepodojí sama) •Rady, ktorým chybám sa pri príprave smoothie vyvarovať (...pretože nikto učený z neba nespadol) •Tipy pre zdravé stravovanie a krajšiu postavu (...pretože tých nikdy nie je dosť) Ku knihe pre vás autori pripravili 2 bonusy v podobe e-kníh: 10 zdravých RAW DEZERTOV a Ako si správne vytvoriť JEDÁLNIČEK. Viac o bonusoch.
U dodávateľa
17,58 € 18,90 €

České minipivovary


Každý měsíc vznikne v Česku několik nových minipivovarů a tento trend bude pokračovat i v následujících letech. Češi, znudění „europivy“ velkých producentů, se stále větší oblibou vyhledávají chuťově pestrá, řemeslná piva vařená v malých provozovnách. Minipivovary a malé pivovary se sice v Česku podílejí na celkové produkci oblíbeného nápoje jen zhruba dvěma procenty, jejich vliv na českou „pivní kulturu“ je ale obrovský. Nabízejí nové pivní styly, nutí velké pivovary ke změně kvality jejich piv a také k rozšiřování sortimentu. Podle mapy minipivovarů plánují své výlety a dovolené každoročně stovky tisíc turistů. V našem průvodci najdete více než sedmdesát recenzí vybraných minipivovarů, které stojí za to navštívit. Recenze vznikají na základě vlastních zkušeností autorů, nikoliv jen ohlasů posbíraných z internetu. Součástí publikace je i kompletní seznam všech minipivovarů v České republice včetně kontaktních údajů.
Na sklade 3Ks
9,49 € 9,99 €

Příprava bílých vín


Vázaná plnobarevná kniha formátu B5 „Příprava bílých vín“ je určena všem producentům vína. Kniha podává ucelený přehled o složení bílého vína a významu jednotlivých látek pro kvalitu konečného produktu – lahvového vína. Zabývá se ale především postupem, jak pozitivní látky udržet a naopak negativní potlačit. Kniha pojednává o technologickém postupu přípravy bílých a růžových tichých suchých i speciálních bortrytických přírodně sladkých vín, stejně jako i vín šumivých.
U dodávateľa
30,83 € 32,45 €

Domáci výroba lihovin


Jedinou radostí při domácí výrobě lihovin není jen lahodný nápoj. Až budete vědět jak na to a začnete, stane se i vám výroba vlastních lihovin koníčkem! Naše knížka vám bude tím nejlepším průvodcem na cestě za výborným, silným a správně vonícím destilátem. Stručně a jasně vás provedeme celou domácí výrobu destilátů od výběru surovin přes kvašení a destilaci až po staření a správné skladování. Dozvíte se také, jak si snadno a levně opatřit bezpečný destilační aparát a vůbec vše, co pro spolehlivou výrobu lihovin doma potřebujete. Pokud se rozhodnete vyzkoušet všechno, začněte hned – přinášíme vám devadesát receptů pro přípravu různých lihovin!
U dodávateľa
3,99 € 4,20 €
  • 4,5 /5

Príručka pre milovníkov kávy


Ak ste ako väčšina ľudí, každý deň začínate horúcou šálkou kávy. Za vaším pariacim sa hrnčekom sa však skrýva celý svet, ktorý sa oplatí objaviť – rôzne spôsoby praženia, postupy prípravy, tradície, ceremónie a kultúrne zvyky krajín po celom svete. Všetky tieto užitočné informácie o vašom milovanom nápoji nájdete vo vnútri tohto sprievodcu, veľkosti vrecka na kabáte. Dočítate sa taktiež o najlepších pestovateľských oblastiach na svete, ako si zaobstarať eticky vypestované zrná a omnoho viac!
Na sklade 2Ks
8,54 € 8,99 €

Koktejly - 100 nejznámějších receptů


Mojito, Piňa Colada, Tequila Sunrise, Daiquiri, Bloody Mary či Kuba Libre – snad každý z nás má svůj oblíbený koktejl. Kolektiv Academie Barilly vás seznámí s recepty na známé i méně známé koktejly a míchané nápoje, abyste si je mohli namíchat i doma, a připravit tak například skvělou party pro své přátele. Na zdraví!
Na sklade 1Ks
11,35 € 11,95 €

The Cocktail Balance


Kniha The Cocktail Balance je návodom, ako robiť na Slovensku kvalitné barmanstvo. Barmanská kniha nielen pre skúsených barmanov a barmanky, milovníkov barovej kultúry, ale aj študentov a študentky odborných škôl, ktorá posunie hranice Vašej kreativity od základov. Je to kniha, ktorá je poctou slovenskému barmanstvu. Podstata knihy je v tom, aby ste si z nej vzali čokoľvek, čo potrebujete a zaujme vás. Je pre všetkých, ktorí sa chcú naučiť niečo nové, inšpirovať a posúvať hranice, pretože len keď rastieme ako jednotlivci, potom rastú aj ľudia a veci okolo nás, kde následne rastieme všetci spolu. Kniha The Cocktail Balance je rozdelená na 3 základné časti – teoretickú, praktickú a odkazy od najlepších slovenských barmanov. Teoretická časť obsahuje základy profesionálneho prístupu v jednotlivých kapitolách, ako sa prezentovať a ako sa starať o svojich hostí. Dozviete sa tiež proces cenotvorby cocktailu, efektívne metódy využiteľné na spracovanie kreatívnych myšlienok a v kapitole venovanej gastrofyzike a neurogastronómii to, ako môže vôňa, dotyk, zvuk a vizuál ovplyvniť výslednú chuť cocktailu. A to všetko vytvára komplexný a nezabudnuteľný zážitok pre Vašich hostí. V knihe tiež nájdete definície 20 moderných ingrediencií, s ktorými autor pracuje pri tvorbe cocktailov – čerešne, zázvor, fialová mrkva či malinové listy. Cocktailová časť je rozdelená na 20 Twisted Classics drinkov, kde autor zdôrazňuje dôležitosť ovládať základy a poznať tie najznámejšie svetové klasiky, ktoré sú dodnes základom aj pre mnoho moderných adaptácii a zároveň 20 autorových Signature drinkov. Nechýba barové náradie, technológie, techniky príprav a prečítate si aj o práci s ľadom. V knihe The Cocktail Balance nájdete overené procesy, ktoré fungujú a ktorými sa môžete inšpirovať autorom Stanislavom Harciníkom: “Kniha bola pôvodne iba mojim receptárom, keďže sa venujem tvorbe drinkov a baví ma práca s chuťami. Ale uvedomil som si, že mojou súčasťou nie sú len recepty, ale aj celý ten kreatívny proces a prístup, ktorý vám chcem ukázať. A je len na vás, čo si z neho vyberiete.” “Bar, Cocktail a Hostia sú mojím životným štýlom, čo je alebo bude tým vaším?”
Na sklade 2Ks
28,50 € 30,00 €

Čerstvé ovocné a zeleninové šťavy


V tejto praktickej knihe sú popísané účinky a dôležité látky čerstvých ovocných a zeleninových štiav. Dozviete sa, prečo je pitie čerstvých štiav pre naše zdravie mimoriadne významné a aký je rozdiel medzi šťavou a celými plodmi. Hlavnú časť publikácie tvorí popis štiav z jednotlivých druhov ovocia a zeleniny a ich kombinácie pre liečby rôznych neduhov a ochorení.
Na sklade 1Ks
7,44 € 8,00 €

Pálinkafőzés - Ágyas pálinka és likőr készítése


A jelenleg érvényben lévő rendeletekkel! Jó minőségű pálinkát csak kifogástalan minőségű, aroma alapján teljes érettségű gyümölcsből lehet készíteni! Az a régi, hibás szemlélet, mely szerint a pálinkák alapanyaga az a gyümölcs, amely nem felel meg a fogyasztási, konzervipari és más felhasználási területek minőségi követelményeinek, ma már nem követhető szempont a gyártók számára. Jelenleg Magyarországon - jövedéki szempontból - három, eltérő típusú pálinkafőzési mód létezik: a bérfőzés és a kereskedelmi főzés, valamint az ún. házi párlatkészítés. Könyvünkben ismertetjük azokat az elméleti és gyakorlati tudnivalókat, amelyek ismerete elengedhetetlen a pálinkafőzéshez.
Na sklade 1Ks
13,37 € 14,07 €

Čaje z liečivých rastlín


Všetko o liečivých bylinných čajoch Liečivé bylinné čaje so svojimi cennými zložkami dokážu liečiť alebo zmierniť celý rad ťažkostí a chorôb. Prírodná liečiteľka a expertka Michaela Girschová vám presne vysvetlí, ako rastliny účinkujú, ako si môžete sami veľmi jednoducho zostaviť, optimálne pripraviť a používať ideálne čajové zmesi. Srdcom knihy je podrobná časť s receptami, ktorá obsahuje viac ako 90 bylinkových čajových zmesí proti najdôležitejším každodenným ťažkostiam: na žalúdok a črevá, proti prechladnutiu, bolestiam hlavy a kožným problémom, na srdce a krvný obeh a ešte oveľa viac. Dozviete sa, ako sa liečivé rastliny správne zbierajú a šetrne sušia alebo ako nájdete pri ich kúpe tú najlepšiu kvalitu. Portréty 47 osvedčených liečivých rastlín z prírody a záhrady zakončujú tieto vedomosti o účinných bylinných čajoch.
Na sklade 2Ks
8,46 € 8,90 €
  • 4,5 /5

Světový atlas vína


Kniha Světový atlas vína je odborníkmi na celom svete považovaná za základnú a smerodajnú publikáciu o víne. Už od prvého vydania v roku 1971 sa snaží dôsledne mapovať každú novinku vo svete vína. Rovnako aj toto vydanie zachytáva zmeny klímy, výrobných metód, módnych trendov a tiež lokalít pestovania vínnej revy. Následkom klimatických zmien narastá vo vinárskom svete význam oblastí s chladnejším podnebím. Světový atlas vína je slávny aj vďaka vynikajúcemu kartografickému spracovaniu a toto vydanie obsahuje 215 jedinečných máp. Prvýkrát sa tu dočkáte podrobného zmapovania dynamicky sa rozvíjajúcej vinárskych oblastí ako je Chorvátsko, Kachetia v Gruzínsku, Cantenbury na Novom Zélande, Swartland v Juhoafrickej republike, severná Virgínia v USA a Ning-sia v Číne. Hugh Johnson a Jancis Robinsonová, dvojica svetovo uznávaných vinárskych publicistov, opäť spojili svoje sily, aby pripravili nové vydanie svojho klasického diela, ktoré by nemalo chýbať v knižnici žiadneho milovníka vín.
Na sklade 1Ks
47,41 € 49,90 €

Oxid siřičitý v enologii


„Oxid siřičitý v enologii“ našeho předního vinařského odborníka je určena všem producentům vína. Kniha podává ucelený přehled metod jak se vyhnout nadměrnému síření vína a jak obsah SO2 ve vínu minimalizovat. Ne formou „kuchařky“ (vezmi hrst síry a nasyp ji do vína), ale vysvětlením podstaty dějů.
Na sklade 1Ks
12,77 € 13,44 €

101 Whisky. Škola degustace pro každého


Expert na whisky Ian Buxton znovu prešiel regály svetových obchodov s whisky a odporúča rozmanitú zbierku starých favoritov, hviezdnych nováčikov aj značky, ktoré sú z nepochopiteľných dôvodov zatiaľ neznáme a vy ich jednoducho musíte ochutnať. Táto praktická kniha, ktorá z výberu vyradila obskúrne, smiešne limitované a neskutočne drahé whisky, nie je zoznamom cenami ovenčených 101 „najlepších" whisky sveta, je to sprievodca pre nadšencov, ktorí by ich mali vyhľadať, aby si doplnili vedomosti. Kniha je praktická, pomáha dekódovať marketingový humbug a ide priamo na vec. Prináša 101 značiek - či už z Indie, Ameriky, zo Švédska, z Írska, Japonska, alebo hôr, údolí a ostrovov Škótska, ktoré milovníci whisky určite musia vyskúšať. Úplne nové vydanie! Expert na whisky Ian Buxton znovu prešiel regály svetových obchodov s whisky a odporúča rozmanitú zbierku starých favoritov, hviezdnych nováčikov aj značky, ktoré sú z nepochopiteľných dôvodov zatiaľ neznáme a vy ich jednoducho musíte ochutnať. Táto praktická kniha, ktorá z výberu vyradila obskúrne, smiešne limitované a neskutočne drahé whisky, nie je zoznamom cenami ovenčených 101 „najlepších" whisky sveta, je to sprievodca pre nadšencov, ktorí by ich mali vyhľadať, aby si doplnili vedomosti. Kniha je praktická, pomáha dekódovať marketingový humbug a ide priamo na vec. Prináša 101 značiek - či už z Indie, Ameriky, zo Švédska, z Írska, Japonska, alebo hôr, údolí a ostrovov Škótska, ktoré milovníci whisky určite musia vyskúšať. Úplne nové vydanie!
Na sklade 1Ks
11,35 € 11,95 €

Filtrovaná káva


Jedinečný průvodce přípravou filtrované kávy Autorka Petra Střelecká je zakladatelkou kavárny a pražírny kávy Industra Coffee v Brně, oceňovanou baristkou na světových soutěžích a lektorkou kávových kurzů. Ve své knize se s vámi podělí nejen o své zkušenosti s přípravou kávy, ale také o to, jaké to je otevřít si kavárnu na „špatném“ místě a jak se vlastně dobrá kavárna pozná. Najdete zde i spoustu receptů na kávové drinky nebo dezerty, na které se do Industry sjíždí hosté až z Prahy.
U dodávateľa
18,99 € 19,99 €

Výroba slivovice a jiných pálenek (5. vydání)


Již páté vydání klasické příručky, která je kompletním průvodcem výroby slivovice a dalších pálenek užitečným jak pro pěstitele ovoce, tak pro provozovatele pěstitelských pálenic. Jsou v ní uvedeny praktické, srozumitelné a současně podrobné návody zejména pro domácí potřebu (malovýrobu), ale též pro průmyslovou výrobu. Autoři radí, jak postupovat při výběru a zpracování jednotlivých druhů ovoce, procesu kvašení (včetně přiživování kvasnic), velkou pozornost věnují technologickým soustavám a schématům aparátů, kvasným nádobám a jejich čištění, destilaci, rektifikaci, následné úpravě pálenek, jejich ředění a uskladňování. Kromě našich tradičních pálenek jsou uvedeny také stručné návody týkající se ginu, araku, rumu, koňaku, absintu a obilných pálenek. Kniha je aktualizována současnými odborníky na kvasnou chemii, a to včetně právních předpisů platných v 21. století. Publikace obsahuje desítky užitečných tabulek, příkladů a 85 ilustrací. Vypěstované ovoce představuje nezanedbatelnou hodnotu s touto nepostradatelnou kuchařkou lze tuto hodnotu optimálně zpracovat a uložit pro dlouhodobé využití.
U dodávateľa
15,42 € 16,23 €

A szőlőművelés és a borkezelés alapvonalai


Jelen könyv először 1897-ben jelent meg és szinte azonnal sikerkönyvként tekintettek rá, hiszen egy kiváló tankönyv ismérveit hordozza magán. Az írója mindent belefoglalt, amit a szőlő és bor kapcsán tudni érdemes illetve, ha valaki erre a területre veti a lábát, akkor munkájához komoly útmutatóként használhassa a szerző szakavatott irányítását. Megtaláljuk a szőlőtelepítés, gondozás, szüretelés, majd a borkészítés irányelveit lépésről lépésre.
Na sklade 1Ks
8,27 € 8,71 €

Sedem chutí piva


Kniha pre milovníkov piva a dobrého jedla. Ponúka približne 140 receptov obľúbeného kuchára Laciho Hornáčka, ktorý je známy z TV Paprika. Kniha myslí na rozmanité chute pivárov - na svoje si prídu všetci od milovníkov dvanástky po tých, čo podľahli ovocným pivám. V úvode nájdete zaujímavosti a praktické informácie o zlatistom moku, jadrom knihy sú však recepty. Máte chuť na niečo malé k pivu, chcete si doma pripraviť vaše obľúbené pivné jedlo, chystáte grilovačku s priateľmi? Z pestrého výberu si určite vyberiete to, na čo máte práve chuť - od nátierok, nakladaných syrov, rôznych druhov mäsa a zeleniny, šalátov až po domáce pečivo či kečup. Rozšírte si repertoár pivných chutí s touto originálnou kuchárskou knihou.
Na sklade 3Ks
18,95 € 19,95 €

Kniha o pivu, 2. vydání


S Knihou o pivu poznáte nové a často nečekané tváře tradičního nápoje. Naučíte se vybírat a poznávat piva různých stylů a z různých zemí, nacházet ta nejlepší z nich a vychutnávat si je. Seznámíte se s původními i novými pivními styly, proniknete do základů párování piva a jídla. Součástí knihy jsou také praktické rady, jak vybrat správné pivní sklo či jak uspořádat ochutnávku. Více než dvacet receptů dále ukáže široké možnosti piva při úpravě masa, pečení chleba, grilování a přípravě jak rychlých párty jídel, tak polévek nebo sladkých dezertů. Užijte si pestrost pivní kultury od českého ležáku přes bavorský weizen, francký rauchbier, belgický gueuze, anglický bitter nebo stout až po IPA z amerických craft pivovarů. Díly knihy: Vlastnosti piva Zrození piva Pivní styly Kde poznáte české pivo Ochutnáváme pivo Párování piva a jídla Vaříme s pivem
Na sklade 1Ks
26,08 € 27,45 €

Kategória literatúry nápoje ponúka široký výber kníh a publikácií zameraných na recepty, techniky a inšpiráciu pre prípravu rôznych druhov nápojov. Tieto knihy vám umožnia objaviť rozmanitosť a kreativitu v svete nápojov a priniesť do vášho pohára osvieženie a lahodné chute.

V literatúre o nápojoch nájdete recepty na rôzne druhy nápojov - od osviežujúcich nápojov, ako sú džúsy, smoothie a ľadové čaje, po horúce nápoje, ako je káva, čaj alebo horúca čokoláda. Knihy vám poskytnú aj informácie o správnom výbere surovín, technikách prípravy a rôznych spôsoboch dochutenia. Nájdete tu aj informácie o nápojoch ako sú pivo, whiskey, či rôzne kokteily, ale aj informácie o výbere a ochutnávaní vína.

Môžete objavovať nové kombinácie chutí, experimentovať s rôznymi ingredienciami, dochutiť nápoje bylinkami, koreninami a sirupmi a vytvárať vlastné originálne recepty. Môžete sa tiež dozvedieť viac o zdravotných výhodách jednotlivých ingrediencií a technikách, ktoré umocnia ich chuťový potenciál.

Naše knihy o nápojoch vám poskytnú inšpiráciu a nápady na vytváranie chutných a osviežujúcich nápojov pre rôzne príležitosti - od domáceho popoludňajšieho osvieženia po koktaily pre večierky a špeciálne udalosti. Môžete tiež objavovať nápoje z rôznych kultúr.