! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Národná kuchyňa - ostatné strana 31 z 41

Mlsná kuchařka aneb Fakt je to dobrý


Kuchařka nenáročných receptů z dostupných ingrediencí a doplněna fotografiemi postupu.
Vypredané
9,91 € 10,43 €

Kuchárska kniha našej mamy


Pestrá a praktická kuchárska kniha je výnimočná tým, že neobsahuje recepty charakteristické re určitý región, ale vznikla zozbieraním rodinných receptov jedného rodu. Mnohé z nich si šte pamätajú kuchyne našich starých mám. Kniha ponúka inšpiráciu na prípravu chutných edál na bežný deň, ale aj výnimočné chvíle. Nájdete v nej recepty na predjedlá, polievky, lavné jedlá, šaláty, omáčky či prílohy, a nechýbajú ani recepty na sladké dobroty
Vypredané
6,27 € 6,60 €

Švejkova kuchařka


Jedinečný výběr originálních receptů ze starého Rakouska-Uherska, tak, jak je vařily naše prababičky a jak jsou zmiňovány v knize Dobrý voják Švejk. "Při čtení, spíše listování v této „Švejkově kuchařce“ čtenáři možná vybaví se zdánlivě nostalgický čas r
Vypredané
15,54 € 16,36 €

Krkonošská kuchařka


Tato knížka čtenáře provádí ročními obdobími a měsíci v Krkonoších a popisuje tradiční jídla a zvyky. Připojený recept nabízí vyzkoušet si, jak se dříve na horách vařilo, a oživit si někdy již zapomenuté chutě. Dozvíte se například, co je to "gramatika",
Vypredané
8,60 € 9,05 €

Radosť variť


Kniha mladého slovenského kuchára Marcela Ihnačáka, bývalého spolupracovníka Jamieho Olivera v jeho reštaurácii Fifteen, známeho aj z relácie Teleráno, je venovaná všetkým, pretože jesť musí každý. Má za cieľ osloviť najmä mladých ľudí, čo nabrali odvahu a chcú si svoje jedlo uvariť sami. V 12 kapitolách, vychádzajúcich z klasických kuchárskych kníh, je množstvo receptov, moderných, jednoduchých, ale aj komplikovanejších a nápaditých, ktoré využívajú nielen obvyklé, ale predovšetkým netradičné suroviny, čo sa čoraz častejšie objavujú na našom trhu. Knihu spestruje rozprávanie o varení a o všetkom, čo s varením súvisí.
Vypredané
14,20 € 14,95 €

Culinaria Španělsko


Kniha zachytáva rozmanitosti španielskej krajiny, prírody aj kultúry a odtiene neznámych chutí jej kuchyne. Už samotná odlišnosť klimatických podmienok dáva tušiť, že tu nemôže existovať jednotná národná kuchyňa. Recepty v knihe reprezentujú jednotlivé regionálne kuchyne, ktoré zostávajú verné svojim tradíciám – môžete vyskúšať napríklad katalánsky rybí kotlík, cesnakovú polievku z kraja La Manche či valencijskú paellu.
Vypredané
28,41 € 29,90 €

The River Cafe Classic Italian Cookbook


Thirty years after its doors first opened, The River Cafe remains one of London's most iconic restaurants, loved for its innovative Italian food. Pioneering chefs Rose Gray and Ruth Rogers together changed the face of Italian food in Britain, championing seasonality well ahead of their time from their West London kitchen, which won a Michelin star in 1998 and has kept it ever since. The restaurant helped launch the careers of Jamie Oliver and Hugh Fearnley-Whittingstall, to name but two. Over the course of decades, Rose and Ruth visited Italy time and again, fascinated by the subtleties of dishes from the many different, and diverse, regions of the country. Their unique approach to Italian farmhouse cooking was learned from local mothers, grandmothers, cousins and wine makers who invited them into their kitchens and shared wisdom and precious family recipes. This book gathers together Rose and Ruth's personal interpretations of those heirloom recipes. It's a celebration of the real, classic food of Italy; the traditional, regional food they ate on their travels; and the food they went on to cook at the restaurant and at home.These are the recipes they became well known for, as well as some that are cooked less and less in Italy these days and which Rose and Ruth longed to preserve and pass on.
Vypredané
34,15 € 35,95 €

Cucina ceca-česká kuchyne italsky


Speciality české národní kuchyně v italštině.
Vypredané
3,23 € 3,40 €

Krása korejského jídla


Korejská strava je typická pomalá a zároveň zdravá strava, která přitahuje zájem lidí po celém světě. Korejská potravinová kultura poskytuje typický obrázek této země a je rovněž produktem o vysoké hodnotě. V knize nejsou uvedeny jen recepty, ale i různé příběhy o korejských jídech, jejich složkách. Kniha je distribuována v mnoha jazycích po celém světě.
Vypredané
17,81 € 18,75 €

Provence


Gui Gedda, ktorý sa v Provence narodil a vyrástol, je považovaný za guru provensálskeho stravovania. Zavedie vás na rybí trh, do tradičnej pekárne, k výrobcom syrov, dozviete sa od neho, ako miestni ľudia získavajú zo surovín najlepšie chute a vône, umožní vám jednoducho spoznať provensálske jedlo z prvej ruky. Môžete si vybrať z viac než stovky receptov a ochutnať napríklad tapenádu, kaparovú pastu či jahodový coulis.
Vypredané
18,95 € 19,95 €

To najlepšie z domácej kuchyne


V tejto nevšednej kuchárskej knižke nájdete až 1800 víťazných receptov populárnej kulinárskej súťaže spoza rieky Moravy Recepty našej rodiny. Kuchárske umenie je tomu nášmu veľmi blízke a nepochybne obohatí jedálny lístok Vašej rodiny. Ponuka je naozaj bohatá: polievky, všetky druhy mäsa na rozličné spôsoby, vynikajúce prílohy, syrové, temiakové a zeleninové pochúťky, hubové špeciality, cestoviny a na záver aj sladké maškrty
Vypredané
11,02 € 11,60 €

Pochoutky z rýže, luštěnin a obilovin


Rýže a obiloviny jsou zdrojem složitých sacharidů, které nám dodávají dlouhodobou energii, luštěniny zase zdrojem kvalitních bílkovin. Kniha vám poradí, jak připravit toskánskou polévku z bílých fazolí, bylinkové rizoto se šafránem nebo cizrnový salát s chlebem pita a mnoho dalších dobrot.
Vypredané
22,10 € 23,26 €

Kuchařka Zpátky domů


Uvařit dobré jídlo je ten nejsnadnější a nejrychlejší způsob, jak z hořkého dne udělat sladký, jak z místa, kam chodíte přespávat, vykouzlit domov, a jak dokázat lásku těm, na nichž vám záleží. Hanka Michopulu má s tím svou zkušenost – opustila úspěšnou kariéru a vrátila se na čas domů, ke své rodině a do své vlastní kuchyně. A pak napsala tuto kuchařku, aby i vám pomohla co nejlíp si užívat života. Její knížka Kuchařka Zpátky domů přináší snadné a vyzkoušené recepty pro různé příležitosti, například víkendové snídaně, slavnostní večeře, ale i vaření na dovolené nebo narozeninové pečení. Bude vás provázet od nákupu kvalitních surovin až po výsledek - spokojené chvíle. Je to kuchařka pro lidi, kterým chybí opravdové domácí jídlo, ale přitom žijí a pracují v české realitě třetího tisíciletí. Potřebujete nové recepty a nové nápady? Musí být dobré, snadné, pořádně vyzkoušené a z dostupných ingrediencí? Přesně taková je Kuchařka Zpátky domů. Bůhví, kam všude vás vaše vaření zavede. Třeba pro vás bude taky cestou zpátky domů... Hanka Michopulu v tomo rozšířeném vydání připravila zcela novou kapitolu věnovanou rychlým večeřím. Díky ní uvaříte skvělé jídlo za pár chvil – ale díky prvotřídním surovinám a nápadité úpravě si pochutnáte.
Vypredané
20,05 € 21,10 €

Cucina Ceca


Recepty české kuchyně v italštině.
Vypredané
4,42 € 4,65 €

Cocina Checa


Recepty české kuchyně ve španělštině.
Vypredané
4,42 € 4,65 €

Complete Robuchon


Robuchon is the most influential French chef of the post-nouvelle cuisine era. Since the mid-eighties, he has been called the primus inter pares of Paris' three star chefs for his work both at Jamin and at his eponymous restaurant. He is renowned for the relentless perfectionism of his cuisine. His food was seen as instrumental in leading French cuisine away from the excesses - and excessive reductionism - of nouvelle cuisine. In particular, his cuisine is seen as harkening back to a more authentic, even bourgeois French cuisine - cuisine actuelle - which focuses on making each ingredient taste of itself. He has mentored such distinguished chefs as Gordon Ramsay and Michael Caines and his signature dishes include a cauliflower cream with caviar and potato puree.In "The Complete Robuchon" he offers us his recipes (over 800), secrets and tips: from the perfect omelette to vegetable soup, leg of lamb to marinated mussels, to his renowned potato puree every dish is described in detail starting with the ingredients, he tells you how to clean and prepare them down to the way to hold the pan and precise cooking times. It is all here - a catalogue of the basics of French cuisine and a broad sampling of dishes that have earned the author his titles of glory and his truly imaginative recipes from L'Atelier.Born in Poitiers in 1945, Joel Robuchon became the official chef of La Tour de France, where he learnt a variety of diverse regional techniques. At 28, he became head chef at Harmony-Lafayette, overseeing 3,000 meals a day. In 1981 he launched Jamin in Paris and within three years had received three Michelin stars. In 1996 he left his Parisian restaurant, establishing L'Atelier de Joel Robuchon in Tokyo. He opened another L'Atelier in Paris in 2003 and has since established Ateliers in Las Vegas, New York and London.
Vypredané
46,50 € 48,95 €

Culinaria France


Each individual volume is a true treasure trove of information: discover the wealth of specialities in the featured countries and their regions, learn about the traditions and distinctive peculiarities of the various cuisines--and be inspired to achi eve your own sumptuous culinary highlights.
Vypredané
14,20 € 14,95 €

KOMPLET-Jamie Oliver 4+5


U Jamieho v kuchyni-Ako ho poznáte z televízie Spolu s novými časťami televízneho seriálu Jamieho Olivera, v ktorých zriadil reštauráciu a zároveň školu pre mladých šéfkuchárov, je kniha U Jamieho v kuchyni základným sprievodcom pre ľudí, ktorí milujú skvelé jedlo a chcú variť. Je plná jasných a rozumných rád aj inšpirácie. Obsahuje viac ako 100 receptov z kuchárskeho kurzu a reštaurácie. Jamieho prístup je skromný a jasný - nie je to kniha `var ako profesionál`, preťažená faktami, schémami a technikami. Jamie vás povedie rozličnými kuchárskymi metódami od varenia a pečenia až po vyprážanie a grilovanie. Povzbudí vás, aby ste získali odvahu, pocit nezávislosti, pobavili sa a v neposlednom rade boli šéfkuchárom vo svojej vlastnej kuchyni. Všimnite si aj rady a tipy, akými rozličnými spôsobni sa dajú poňať jednotlivé recepty a ako sa inšpirovať pri nakupovaní - hľadajte, čo je dobré, sezónne a má aj dobrú cenu. Je to, ako keby sa Jamie ocitol vo vašej vlastnej kuchyni, pomohol vám dob
Vypredané
20,50 € 21,58 €

Jak chutná Andalusie


Prosluněná Andalusie, moře, prastará kultura v kombinaci s temperamentem tanečnic flamenca a toreadorů, ale také posezení v rázovitých hospůdkách s přívětivými hostiteli nad výborným jídlem a sklenkou sherry. Kluci v akci se vydali na cesty za andaluským kulinářským uměním, které v sobě ukrývá tajemství dlouhověkosti místních obyvatel. Výpravný gastronomický cestopis nás zavede do sevillských tapas barů a tržnice v Trianě, na pastviny iberských prasátek i do továrny na proslulou iberskou šunku, navštívíme vinné sklepy v Jerezu de la Frontera, kde má svůj původ neméně slavné sherry, olivové plantáže i tradiční výrobnu olivového oleje. Na závěr se necháme okouzlit nádherou Córdoby, Granady i andaluského pobřeží, abychom doputovali až na Gibraltar. Andaluské recepty jsou pro vykreslení dokonalého koloritu opatřeny překladem do španělštiny.
Vypredané
4,28 € 4,50 €

V kategórii literatúry národná kuchyňa - ostatné nájdete široký výber kníh a publikácií, ktoré vám ponúkajú možnosť preskúmať tradičné kulinárske štýly a jedlá z rôznych krajín sveta.

Tieto knihy vás prevedú jedinečným svetom gastronómie, kde sa môžete obohatiť o nové recepty, techniky a zaujímavosti zo všetkých kútov sveta. Naučte sa pripravovať autentické jedlá a objavujte tajomstvá národných kuchýň rôznych kultúr.

Nezáleží na tom, či máte radi exotické chute ázijskej kuchyne, bohatosť príchutí stredomorskej kuchyne alebo tradičné pokrmy z južnej Ameriky, v tejto kategórii nájdete knihy, ktoré vám pomôžu obohatiť váš kulinársky repertoár.