! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Národná kuchyňa strana 48 z 53

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Pikantní kuchyně Tex - Mex (-70%)


Kuchyňa tex-mex je kulinárskou kombináciou mexickej a texaskej kuchyne a vychádza z indiánskych, mexických a európskych vplyvov. Vyše 100 receptov s viac než 250 farebnými fotografiami na prípravu jedál, ako chilli con carne, tortilly, plnené tachos, buritos, salsy z čerstvých paradajok, pečené ryby a k tomu chladené nápoje ....a navyše recepty a tipy na barbecue.
Vypredané
1,55 € 5,15 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Vůně francouzské kuchyně (-70%)


Michel Roux je držitelem tří michelinských hvězdiček. Základem jeho knihy je 100 receptů, které tvoří samou podstatu francouzské kuchyně a ovlivňovaly různé styly vaření po celém světě. Kuchařka také obsahuje podrobné postupy klasických technik, nabízí fascinující příběhy o původu jednotlivých receptů a informace o přísadách a regionálních kulinárních tradicích. Navíc tu najdete zajímavé postřehy o uzeninách, sýrech a vínech
Vypredané
1,40 € 4,65 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Cseh ételek (-50%)


A méltán híres cseh sörök mellett a cseh szakácsművészet műhelytitkaiba avatja be az ínyenceket a Bohemia Kiskönyvtár régi-új szakácskönyve, mely az első kiadás (Korma Kiadó, 2002) sikere után jelentősen felújítva, kibővítve kínálja a hagyományos cseh ételek receptjeit Vnuk Milošné Piroska és családjának konyhájából, illetve kisebb részben a Bohemia Baráti Kör folyóiratának receptrovatából. A Magyarországon gombamód szaporodó cseh ételeket is kínáló vendéglőknek köszönhetően itthon is megkóstolhatjuk a legnépszerűbb fogásokat. Annál azonban nincs jobb érzés, ha magunk tapasztaljuk, hogy nemcsak "csehül állni" lehet, hanem csehül főzni is. Különösebb cseh nyelvtudás nélkül is remek cseh ízeket varázsolhatunk az asztalra a sörkorcsolyáktól kezdve a kiváló leveseken, a jól megtermett csülkökön és knédliféléken keresztül a mennyei kuglófokig. Reményeink szerint, aki egyszer kézbe veszi e könyvecskét, addig le sem teszi, míg végig nem próbálja a sok finomságot. Ehhez Gyulai Líviusz humoros illusztrációi csinálnak még nagyobb kedvet. A finom bohém sörökhöz jó cseh ételek dukálnak, tehát ne habozzunk, lássunk hozzá elkészítésükhöz és a siker, a jó hangulat nem marad el.
Vypredané
4,47 € 8,93 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Moje skvělé recepty z francouzského bistra (-50%)


Anne-Katrin Weberová sa narodila v Stuttgarte, doma je v Hamburgu, ale srdce má francúzske. Je milovníčka Francúzska, ktorá vie o tejto krajine, jej ľuďoch i kuchyni zaujímavo rozprávať. Či už jedlo, alebo historky - s touto knihou si jednoducho prinesiete domov kúsok Francúzska. Hlavnú úlohu hrajú každodenné jedlá, s miestnymi, kvalitnými surovinami - ako v bistre! "Zvodné recepty, a pritom jednoduché a dobre pripravené - to je moja najvyššia zásada," hovorí Anne. Vyskúšajte napríklad malé briošky s figami, slivkovo-olivovú pastu, zelenú špargľu s hrebenatkami, koláč s cherry paradajkami, tartaletky s kozím syrom, provensálsky cibuľový koláč, teplé čokoládové bábovky, citrónový krém a kopu ďalších dobrôt.
Vypredané
7,48 € 14,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Tradiční čínská kuchyně (-50%)


Nauka o výživě v tradiční čínské medicíně, Více než 50 receptů pro upevnění zdraví, Sedmidenní kúra pro lepší imunitní systém.
Vypredané
4,68 € 9,35 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovenská kuchárka (-50%)


Nie je snáď bohatšej a výživnejšej kuchyne ako tej slovenskej. Počas dlhých rokov dokázala poskytovať našim predkom všetky látky potrebné pre zdravé fungovanie tela i duše. A pritom na to stačilo využívať v prevažnej miere len kvalitné miestne suroviny. Aby sa nezabudlo na naše tradičné chutné slovenské recepty, zozbierali sme ich pre vás a spracovali do takej podoby, aby ste si vy sami mohli na každý deň zostaviť svoj obľúbený jedálny lístok. Vďaka chutným pokrmom z našej kuchárskej knihy dodáte svojmu telu všetky potrebné živiny bez toho, aby ste museli nakupovať rôzne, pre našu zemepisnú šírku atypické suroviny, na ktoré si naše telo ťažšie zvyká. V knihe nájdete tie najlepšie tradičné nátierky, polievky, jedlá z mäsa, rýb i zeleniny, ale aj vynikajúce múčniky, koláče, dezerty a nápoje. Ukážeme vám, že slovenská kuchyňa je nielen bohatá, ale aj rozmanitá, a preto na ňu môžeme byť právom hrdí.
Vypredané
6,45 € 12,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha To najlepšie z ruskej kuchyne (-50%)


Kulinárske umenie je jedno z najstarších umení, ktoré kedy ľudstvo poznalo. Niet sa ani čomu čudovať, lebo, ako sa vraví, človek hladnému žalúdku nerozkáže a maškrtnému jazýčku už vôbec nie. Vynikajúce chute ruskej kuchyne predstavuje nová obrazová kuchárska kniha s receptami najtypickejších ruských jedál. Ako každá kuchyňa, tak i ruská prešla istým vývojom, ktorý zanechal na jej pokrmoch nezmazateľný vplyv a výraznú chuť. Nie je preto náhoda, že v nich môžeme nájsť stopy staroslovanských jedál už od čias Kyjevskej Rusi. Rovnako sa v nich skrýva aj kus kultúry národa, jej mnohorakosť, tradície i osobitosti každodenného života. Charakter tradičnej ruskej stravy je výrazne ovplyvnený i spôsobom obživy obyvateľov, ktorým bolo najmä poľnohospodárstvo. V rozličných regiónoch sa preto pripravovali rôzne chlebové a múčne jedlá, ale aj jedlá z kapusty. Nemalý význam mali tiež ryby, ktoré obohacovali stoly v čase pôstu. Pripravte si typické ruské pochúťky ako boršč, solanka, pascha, mrkvová z
Vypredané
7,45 € 14,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Culinaria Francie (-50%)


Francie nepochybně zůstává velmocí v oblasti gastronomie. Žádná jiná země světa se nemůže chlubit takovým nesmírným bohatstvím specialit. Žádná jiná země nemá nic ani vzdáleně srovnatelného s francouzskou sítí vybraných restaurací, kde tisíce kuchařů uchovávají tradice vynikajícího kuchařského umění a ukazují své pozoruhodné tvůrčí schopnosti v neustálé snaze o vytvoření nových pochoutek. Žádná jiná země nevyrábí tolik různých a vynikajících vín. Všechny nejslavnější odrůdy světa, Chardonnay, Sauvignon, Cabernet, Merlot a Syrah, pocházejí z Francie. "Les plaisirs de la table" (radosti stolování) jsou ve Francii přístupné všem, i lidem s velmi skromnými prostředky. Všichni chtějí u stolu zažít potěšení z jídla. Slávu a uznání si zaslouží nejenom kuchaři a vinaři, ale také cukráři, pekaři, řezníci, chovatelé drůbeže, pastevci koz a výrobci sýrů-nesmíme však zapomenout ani na zelináře a obchodníky s rybami, majitele lahůdkářství a provozovatele vinoték. I když se celá země určitě shodne na tom, co je dobré jídlo, věnuje se značná pozornost krajovým specialitám, které jsou již odedávna první známkou politické decentralizace. Kulinářské hranice bývají jen zřídkakdy přísně vymezené. V podobných geografických, klimatických a historických podmínkách však lidé mívají podobné chuti. Na základě podobností se nám podařilo rozdělit Francii z hlediska jídla a pití na dvanáct oblastí. Každá z nich má vlastní individuální charakter a vynikající speciality, z nichž některé mohou být pro vás překvapením.
Vypredané
14,96 € 29,91 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Poklady slovenskej kuchyne: Hont, Podpoľanie, Novohrad (-50%)


Tradičná slovenská kuchyňa, to nie sú len bryndzové halušky, haruľa, klobásy či lokše. Séria kuchárskych kníh Poklady slovenskej kuchyne zachytáva prekvapivo pestré kulinárske dedičstvo našich predkov. Každá časť edície predstavuje vybraté regióny a kompletná séria napokon obsiahne celé Slovensko. Nájdete tu recepty všeobecne známe a obľúbené, ale aj netradičné skvosty, ktoré autorka objavila v zapadnutých kútoch Slovenska alebo starých rodinných archívoch. Vyberiete si z jedál každodenných aj sviatočných, mäsitých aj bezmäsitých, slaných aj sladkých, ktoré nie sú len nostalgickým pohľadom na život našich predkov, ale plnohodnotnou súčasťou moderného jedálneho lístka. Pustite sa do varenia – slovenská kuchyňa má čo ponúknuť aj najväčším labužníkom!
Vypredané
5,45 € 10,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Dvaja talianski gurmáni (-50%)


Táto fascinujúca kniha s vyše sto lákavými receptmi odkrýva podstatu talianskeho jedla tak, ako ho pripravujú skutoční Taliani. Prináša aj nezvyčajné kombinácie klasických jedál a ingrediencií a zoznamuje nás s vplyvmi a so zvykmi, ktoré sa stali súčasťou dnešného Talianska. Je nevyhnutnou príručkou pre každého vážneho záujemcu o taliansku kuchyňu. Antonio Carluccio a Gennaro Contaldo odišli pred vyše tridsiatimi rokmi z rodného Talianska do Veľkej Británie. Tam sa stretli, istý čas spolupracovali a stali sa uznávanými odborníkmi na taliansku kuchyňu. V tejto knihe – napísanej k televíznemu seriálu BBC, ktorý poznajú aj slovenskí televízni diváci – putujú po svojej domovine, vracajú sa k vlastnému kulinárskemu dedičstvu, využívajú dávne i súčasné tradície a odhaľujú pravého ducha talianskej gastronómie. Z anglického originálu Two Greedy Italians (Quadrille Publishing Ltd, Londýn) preložila Terézia Šinková.
Vypredané
9,95 € 19,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha 99 új leves 33 színes ételfotóval (-50%)


Több mint 20 éve jelent meg 99 Leves című könyvünk, amelynek folytatását már régóta tervezzük, ugyanis azóta több kötetre elegendő jobbnál jobb, vadonatúj leves főtt a fazekamban- ezek receptjét szerettem volna megosztani olvasóinkkal. Természetesen ebből a könyvből sem maradhattak ki az alapreceptek némelyiket kissé szájbarágósan mondom, de úgy vélem, nem fölöslegesen, hiszen aki tudja, tudja, aki azonban nem, annak biztonságot, segítséget jelent.
Vypredané
5,00 € 10,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Dvaja talianski gurmáni ochutnávajú Taliansko (-50%)


Po mimoriadnom úspechu kuchárskej knihy Dvaja talianski gurmáni sa Antonio Carluccio a Gennaro Contaldo vydali na cestu po Taliansku. Všímali si odlišnosti jednotlivých regiónov a ich vplyv na každodenný život obyvateľov vrátane stravovania. Dvaja svetoznámi šéfkuchári precestovali svoje rodisko od zasnežených vrcholkov hôr až po úrodné nížiny. Skúmali rozmanité kulinárske štýly ovplyvnené prírodnými podmienkami a charakterizované dávnymi tradíciami, ktoré sú dodnes súčasťou modernej talianskej kuchyne. Kniha Dvaja talianski gurmáni ochutnávajú Taliansko ponúka vyše 80 chutných receptov a úchvatných fotografií ako prehliadku vedomostí, ale aj oddanosti týchto dvoch mužov rodnej krajine, jej ľuďom a produktom. Je priam nevyhnutnou príručkou pre každého, koho zaujíma táto fascinujúca krajina a jej gastronómia.
Vypredané
9,95 € 19,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Recepty zo života 24 (-50%)


Najúspešnejšia slovenská edícia kuchárskych kníh prichádza už s neuveriteľným dvadsiatym štvrtým dielom. Ako tému sme si zvolili najpríjemnejšie gurmánske obdobie roka – Vianoce. Okrem tradičných rýb a sviatočných polievok tu nájdete tipy na zaujímavé i nie celkom tradičné predjedlá či hlavné chody. Neodmysliteľnou súčasťou pre toto obdobie sú aj koláče a drobné pečivo, ktoré si tu, samozrejme, tiež našli svoje miesto. Či už potrebujete inšpiráciu, ako si ozvláštniť vianočné sviatky, alebo plánujete menu na Silvestra, v knihe Recepty zo života 24 – Vianočná kuchárka nájdete presne to, čo hľadáte.
Vypredané
6,45 € 12,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Poklady slovenskej kuchyne: Spiš, Gemer, Tatry, Zamagurie (-50%)


Sedemdielna séria kuchárskych kníh zachytáva prekvapivo pestré kulinárske dedičstvo našich predkov. Kniha obsahuje mnoho receptov a farebných fotografií.
Vypredané
5,45 € 10,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Nigellissima - Lákavé talianske inšpirácie (-50%)


Gastronomické srdce Nigelly Lawsonovej patrí Taliansku! V tejto knihe ponúka120 receptov, ktoré sú oslavou čerstvého, chutného a nenáročného jedla. Jednoduchosť, priamočiarosť a príťažlivosť talianskej kuchyne tu predstavuje vlastným neodolateľným spôsobom, ktorý ducha Talianska vnesie aj do vašej domácej kuchyne.
Vypredané
7,95 € 15,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Hungaricum (DVD-melléklettel) (-50%)


Magyar és olasz nyelvű, jellegzetes magyar ételeket tartalmazó szakácskönyv DVD melléklettel.
Vypredané
9,99 € 19,97 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha České Vánoce v kuchyni. Staročeské vánoční zvyky a pokrmy (-50%)


Velká obrazová publikace popisuje jednotlivé vánoční svátky, s nimi spojené rituály a jídla, tradiční i netradiční, která se k jednotlivým dnům připravovala. Kromě zapomenutých receptů jsou tu i návody na výrobu figurálních pečiv, využívaných ke zdobení vánočních stromečků, k výrobě betlémů, dárků a podobně. Dozvíme se zajímavosti o jednotlivých plodinách, ovoci, okrasných rostlinách vhodných ke kuchyňskému zpracování, o zelenině a potravinách. Zmíněno je i cizokrajné ovoce, vánoční vůně a koření. Samostatnou kapitolou publikace je část nazvaná "Vzpomínky a recepty z Pošumaví".
Vypredané
9,36 € 18,71 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Kuchárka v gatiach (-50%)


Ponúkame vám výnimočnú kuchárku. Návod nielen pre mužov prečo začať, ako sa zlepšiť a dobrým varením prispieť k pohode a zdraviu celej rodiny i priateľov. Obsahuje nielen viac ako sto overených tradičných i moderných receptov, ale aj najnovšie poznat ky o surovinách, stravovaní a výžive. Zážitok z čítania, pôžitok z varenia. Autor je známy nielen svojimi úspešnými článkami v denníku SME o varení, jedle a stravovaní, ale aj publikáciami a populárnymi prílohami o víne. Jedlá plné chutí, fantázie, n ápadov a špecialít obohatia kuchyňu každej rodiny a spríjemnia nejedno posedenie s priateľmi. Podľa knihy môže variť každý, kto chce variť vkusne, nápadito, chutne a s chuťou. Kniha poskytne nielen zážitok z čítania a pôžitok z varenia, ale aj harmón iu chutí a príjemných pocitov z jedenia.
Vypredané
7,98 € 15,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Česká kuchyně – lehká a elegantní (-50%)


Šéfkuchař Martin Svatek vařil v New Yorku diplomatům a odvezl si odtud ponaučení, že jednoduchá česká jídla obstojí i na zahraničních talířích. Nyní představuje českou kuchyni v novém kabátku – nabízí všechno, co se dosud naučil, a přidává jako hlavní suroviny lásku k vaření a radost z vydařeného jídla. Milovníci pravé české kuchyně odhalí nekonečné možnosti úprav klasiky, mas na kosti, českých ryb, ale také dezertů. Což takhle dát si panenku v sušené šunce, kachní prsa s ostružinami nebo meruňkové knedlíky s vanilkovým tvarohem…
Vypredané
2,33 € 4,65 €

dostupné aj ako:


Každá krajina má svoje špecifické chute. Či už je to naša slovenská národná kuchyňa česká, alebo exotickejšia ázijská, každý sti v tejto kategórii kníh nájde to svoje.  

Ochutnajte známe aj menej známe tradičné jedlá z celého sveta. SSpoznávajte nové chute, objavujte zaujímavé recepty a experimentujte v kuchyni.