! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Kuchárske knihy - Na sklade strana 2 z 80

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

  • 5 /5

Varíme s histamínovou intoleranciou 2


Po mimoriadne úspešnom prvom vydaní knižky prichádza autorka Paulína Závodská s druhým pokračovaním. Verím, že vám táto knižka pomôže zorientovať sa v histamínovej intolerancii a nájdete si v nej množstvo obľúbených receptov. V tejto knihe nájdete: *Príbehy histaminikov *Vyjadrenie lekárky *Špeciálnu podporu liečby *Tabuľku s obsahom histamínu v potravinách Viac ako 170 reeptov na každý deň: *Raňajky *Polievky *Hlavné jedlá slané aj sladké *Slané a sladké pečivo *a mnoho iného... Všetky recepty v tejto knihe sú nízkohistamínové, bezlepkové a vegetariánské!
Na sklade 1Ks
14,24 € 14,99 €
  • 5 /5

Nízkosacharidové jedlá, 365 receptov


Chcete sa dobre najesť a zároveň urobiť niečo pre svoje zdravie? Natankovať energiu a popritom dosiahnuť a udržať si svoju vytúženú hmotnosť? Nízkosacharidové recepty vám to umožnia! Či už hlavné jedlá, polievky, snacky, šaláty, nápady na raňajky, dezerty alebo pečivo: V tejto knihe nájdete vhodné recepty na každý deň. Odštartujte ráno chrumkavými orechovými müsli alebo lahodnou bielkovinovou omeletou. Cez obed v kancelárii vás zláka kurací šalát na thajský spôsob v poháriku alebo karfiolovo-kokosové karí. Deň môžete ukončiť zeleninovými niťovkami s lososom a sladkému mangovo-tvarohovému trifle neodolajú ani najväčší maškrtníci. Z nemeckého originálu 365 Low Carb Rezepte (Naumann & Göbel Verlagesellschaft mbH, Köln) preložil Robert Meder.
Na sklade 1Ks
18,91 € 19,90 €

Nové receptúry a technológia pokrmov


Druhé vydanie tejto knihy je podstatne rozšírené a doplnené o viac ako 200 receptúr. Kniha obsahuje autorizované receptúry podľa Slovenských technických noriem a práve podľa týchto receptúr možno vytvoriť cenové kalkulácie na všetky druhy jedál. Receptúry sú pripravované v dvoch hmotnostních skupinách a použivatelia receptúr sa musia rozhodnuť, podľa ktorej hmotnostnej skupiny budú pokrmy připravovat. Při voľbe hmotnostnej skupiny třeba mať na zreteli zloženie klientely, ako aj cenové relácie základných surovín používaných na prípravu pokrmov.
Na sklade 1Ks
52,16 € 54,90 €
  • 4,6 /5

Varíme s histamínovou intoleranciou


V tejto knihe nájdete: aké sú príznaky histamínovej intolerancie , tabuľku s obsahom histamínu v potravinách, tipy na tradičné jedlá na každú príležitosť, raňajky, hlavné jedlá, slané aj sladké, chleby a pečivo, koláče a dezerty a ešte oveľa viac... Všetky recepty v tejto knihe sú nízkohistamínové, bezlepkové a vegetariánske.
Na sklade 1Ks
11,16 € 12,00 €
  • 5 /5

Hladná furt 2 – Rýchle a jednoduché recepty


Lebo čas je drahocenný, jedlo je láska a v jednoduchosti je krása. Hladná furt má svoje pokračovanie. Hladná furt 2. Alebo na druhú? :) Pri mne bude správna asi skôr tá druhá možnosť. Jednoducho, je tu opäť kniha pre všetkych poriadnych hladošov, ktorí ľúbia fajné jedlo, no nechcú stráviť celý deň v kuchyni, zavalení pod kopou hrncov. V knihe nájdeš tentokrát 101 receptov, ktoré sa vo väčšine riadia heslom – hlavne jednoducho a rýchlo, z dostupných dobrôt, aby si nemusela zháňať prach z jednorožca po celom Slovensku. :) Recepty sú rozdelené do šiestich kapitol. Raňajky a Chuťovky, Nátierky, Polievky, Hlavné jedlá pre vegetariánov aj ľúbičov mäska. A samozrejme na záver to najlepšie – milované Sladkosti. Pod receptami nájdeš moje tipy a triky k receptom. Nezabudla som ani na mini miesto na tvoje poznámky. A aby si si mohla označiť svoje obľúbené recepty, v knihe nájdeš 2 látkové záložky.
Na sklade 3Ks
22,41 € 24,90 €
  • 5 /5

Vianočné Kváskovanie – Chuť Vianoc


Užiť si vianočné pečenie s radosťou? Bez stresu, v pohode si vychutnať vianočné dobroty bez výčitiek? Dá sa to! Nechajte sa objať čarom Vianoc, sviatkov pokoja a upečte si spolu s kváskom vôňu a pohodu domova. Táto nádherná kniha obsahuje 38 úžasných vianočných receptov pripravených pomocou tradičného kvásku. Recepty, ktoré vzdávajú poctu nostalgickým spomienkam na detstvo, tradíciám a milovaným vianočným dobrotám. Či už recepty od babičiek alebo novodobé recepty, aj vo vašej rodine sa stanú tie najobľúbenejšie. Sladké a slané potešenia, ktorým sa nedá odolať a ktoré vám pomôžu vyčarovať tú správnu atmosféru u vás doma. Kniha, ktorá vám pomôže vytvoriť pohodu a radosť nielen počas Vianoc. Pravá chuť Vianoc začína v kuchyni. Kniha je určená nielen pre skúsených domácich pekárov, ale aj pre začiatočníkov v kváskovaní. Pre každého, kto si chce vytvoriť doma tú správnu vianočnú pohodu v kuchyni a následne aj pri stole. Je ideálna taktiež aj pre ľudí, ktorí chcú vyskúšať kváskovanie a zistiť, že kváskové pečenie je ľahké a ešte chutnejšie než klasické. A naviac: vďaka kvásku v ceste sú dobroty pre naše telo stráviteľnejšie a nutrične vyváženejšie. Recepty sú výbornými dobrotami, ktoré vás prekvapia nápaditosťou, dokonalou chuťou, a pritom jednoduchou prípravou. Postup receptov je písaný jednoducho a zrozumiteľne v bodoch, aby ste boli zbavení stresu z čítania zložitých textov. Náročnejšie recepty sú naviac doplnené podrobným fotopostupom, pre ľahšie pochopenie postupu v recepte. Vďaka grafickým ikonám na začiatku každého receptu rýchlo zistíte, koľko kusov upečiete, s akým časom treba pri príprave počítať a koľko minút vám pečenie potrvá. V receptoch nájdete aj možnosti na ďalšie variácie a rôzne obmeny príchutí, tvarov cesta či plniek. Pri receptoch sú napísané naviac aj tipy, ktoré vám prezradia cenné rady a fígle od skúsenej certifikovanej pekárky. Či už tipy pri príprave cesta, samotnom pečení alebo pri skladovaní dobrôt. Táto kniha je viac než len vianočná kniha s vynikajúcimi kváskovými receptami. Vďaka maličkostiam v nej ukrytých zažijete počas predvianočného pečenia chvíle radosti a pohody. Je to kniha, ktorá nakŕmi nielen váš žalúdok, ale aj oči a dušu. V knihe nájdete: • 38 receptov z kvásku • Recepty, ktoré sú vďaka kvásku stráviteľnejšie, nutrične vyváženejšie a zdraviu prospešnejšie • Osvedčené recepty od autoriek knižných bestsellerov Kváskovanie 1, 2, 3 • Recepty z bežne dostupných surovín • Zrozumiteľné postupy • Ikonky pre ľahšiu orientáciu v recepte • Cenné rady, tipy a fígle od skúsenej certifikovanej pekárky. Kniha, s ktorou môžete zažívať chuť pravých Vianoc 365 dní v roku. Exkluzívna limitovaná edícia série kníh Kváskovanie.
Na sklade > 5Ks
22,71 € 23,90 €
  • 4,5 /5

Slovegán 3


Tretia, tentokrát sladká kuchárka Slovegán ukrýva viac ako 70 vegánskych receptov na obľúbené zákusky z cukrární, najlepšie sladkosti z detstva, najchutnejšie narodeninové torty, nezabudnuteľné zákusky od babičiek a najsladšie vianočné dobroty. Slovegánske veterníky, likérové špičky alebo punčové rezy chutia presne tak, ako si ich pamätáte.
Na sklade > 5Ks
31,90 €

Cháluj líp! Těhotnej kuchař


Těhotnej kuchař je vítěz Křišťálové Lupy za rok 2022 a kuchař-influencer, který v roce 2022 na sociálních sítích nasbíral celkem přes 1 milion sledujících. A tohle je jeho první kuchařka! Obsahuje 77 receptů včetně seznamu ingrediencí a postupu přípravy. Místo fotografií v knížce najdeš QR kódy, přes které si pustíš celý videorecept na své oblíbené sociální síti. Vše doplňují barevné ilustrace. Těhotnej kuchař o knížce říká: "Hele, doma potřebuješ jenom dvě kuchařky. Tuhle, co vydávám, a pak až vyjde druhej díl. Tak čau."
Na sklade 3Ks
31,09 € 32,73 €

Recepty pre diabetikov


Stravovanie je pri diabete základom liečby. A hoci je primárne publikácia určená pre diabetikov, na svoje si príde aj široká verejnosť. Diabetici totiž dnes nemajú žiadnu špeciálnu stravu, odborníci z diabetológie a dietológie uvádzajú, že v súčasnosti vyslovene zakázané jedlá pre diabetikov neexistujú! Mali by sa stravovať racionálne a presne také recepty sme pre vás aj zostavili. Pre časopis Diabetik, kde boli publikované, ich roky pripravuje Katarína Langová a sacharidové jednotky na jednotlivé porcie prepočítava Mária Štefáková. Veríme, že vám budú vhodnou inšpiráciou, ako sa zdravo stravovať.
Na sklade 2Ks
16,65 € 18,50 €
  • 5 /5

Sladké koláče (12)


Obsah: Kysnutý koláč Kefírový ovocný koláč Tvarohový koláč Makový koláč Čerešňovo-mandľový koláč Domáci jablkový koláč Krémový koláč Koláč s medom Čerešňový koláč Marhuľový koláč Kôprovo-tvarohový koláč Kakaový koláč Slivkový koláč Ľahký jablkový koláč Lekvárový koláč
Na sklade 3Ks
1,40 € 1,50 €

Československé masné výrobky


Pamatujete masné výrobky vyráběné opravdu především z masa? Chcete si je doma vyrobit? V této knize naleznete 671 původních receptur, používaných v československém masném a konzervárenském průmyslu od 50. let 20. století do roku 1993. Vraťte se ke kořenům našeho uzenářského umění. Masné výrobky jsou v knize uspořádány do skupin podle Vyhlášky č. 69/2016 Sb., zachoval jsem ale i rozdělení do podsku­pin podle zažitých uzenářských zvyklostí, byť je stávající legislativa již nerozlišuje. V každé receptuře je napsáno dáv­ko­vá­ní základních surovin a přísad, potřebných pro vyrobení 100 kg ho­­tového vychlazeného masného výrobku. Hmotnosti surovin a pří­sad jsou uváděny v kilogramech, ostatní použité jednotky (met­ry, kusy, litry) jsou konkrétně označeny. Pokud u základních surovin není předepsán žádný způsob jejich úpravy před mí­chá­ním díla, zpracovává se čerstvé vychlazené maso. Ostatní dopo­ručené úpravy surovin předsolení, spaření, ztužení, vaření, nasolení, zmrazení a pod. jsou zmíněny v receptuře. Koření se do díla přidává obvykle mleté. Použití celého či drceného ko­ře­ní je v recepturách zdůrazněno. Technologické postupy se drží klasických metod výroby masných výrobků, jejich formulace před­pokládají alespoň základní znalosti uzenářské terminologie, předúpravy surovin, míchání díla, jeho plnění do obalů a te­pel­né­ho opracování masných výrobků. Pro amatérské uzenáře a ex­perimentátory jsem doplnil stručný úvod do masné výroby. Pokud si nevíte rady s výpočty navážek pro zamýšlené množství výrobků, nalistujte kapitolu Přepočty receptur. Vyhledávání výrobků v knize Vám kromě obsahu usnadní i rejstříky. Dole si můžete stáhnout obsah knihy, abecední rejstřík výrobků a jmenný rejstřík výrobků.
Na sklade 2Ks
130,63 € 137,50 €
  • 5 /5

Lenivá kuchárka


Prvá kuchárska kniha, ktorá vám ušetrí čas v kuchyni. Bestseller Blogerky roka 2017, autorky úspešného blogu Lenivá kuchárka, v ktorom nájdete 60 jednoduchých a rýchlych receptov aj s variantmi bez lepku a laktózy. Kniha je vhodná pre všetkých, ktorí hľadajú inšpiráciu na kvalitné a chutné raňajky, polievky, obedy i večere a zdravšie sladkosti. V kuchárskej knihe nájdete 60 overených receptov s menším množstvom cukru, použitím celozrnných i bezlepkových múk a tipmi, ako nahradiť jednotlivé suroviny tak, aby bol sladký či slaný recept vo výsledku bez lepku či laktózy. Kniha je vhodná pre všetkých začiatočníkov v kuchyni, pre tých, ktorí hľadajú novú inšpiráciu na varenie i pečenie a najmä pre všetkých zaneprázdnených, ktorí chcú v kuchyni stráviť čo najmenej času a pritom si chutne a dobre navariť. Ideálna tiež ako darček pre všetkých milovníkov jedla. V knihe nájdete: - 60 jednoduchých a rýchlych receptov, z toho: - 56 receptov bez mäsa - 44 variantov bez lepku - 32 variantov bez laktózy - recepty z celozrnných a prirodzene bezlepkových múk - recepty s menším množstvom cukru - krásne fotografie, ktoré sú súčasťou každého receptu - ilustrácie na mieru - recepty overené fanúšikmi blogu
Na sklade 1Ks
18,59 € 19,99 €

Láska v hrncoch


Držíte v rukách knihu, ktorá vás skutočne naučí variť. Chutne, lahodne, voňavo, krásne a najmä... s láskou. Nezáleží na tom, či ste začiatočník, alebo máte „odvarené“ roky. Na receptoch v tejto knihe si pochutí „mäsožravec“ aj vegán. Vytvorte vo svojej kuchyni čarovné okamihy, aké kedysi chutným jedlom vytvárali vaši rodičia či prarodičia. Varenie a pečenie nie je iba o receptoch, chutiach a vôňach, ale aj o spomienkach a pocite domova. V úvode sa zoznámite s jednotlivými kuchynskými pomôckami, so surovinami a so základnými princípmi práce v kuchyni, ktoré budete môcť aplikovať aj vo vašich vlastných variáciách. Následne sa zoznámite s jednoduchými tradičnými receptami známymi z detstva, no tiež s úžasne vyzerajúcimi modernými dezertami, ktorými ohúrite rodinu aj akúkoľvek návštevu. Môžete sa spoľahnúť, že všetky receptúry sú overené, podrobne popísané a spracované tak, aby ste ich dokázali zrealizovať v úplne bežných domácich podmienkach. Vďaka radám, tipom a rôznorodosti použitých techník v jednotlivých receptoch budete vedieť vytvoriť dokonalé jedlo či dezert z akýchkoľvek surovín a kedykoľvek budete potrebovať. Slobodne, kreatívne a bez limitov. Ak totiž máte dobrý recept, dokážete uvariť a upiecť čokoľvek si zaumienite!
Na sklade 3Ks
23,66 € 24,90 €

Výroba syrov


Autor publikácie Ing. Karol Herian, CSc. skromne uvádza, že zmyslom tejto publikácie je jednoduchým spôsobom poukázať na možnosti spracovania mlieka v malovýrobných podmienkach na dobré, kvalitné a zdravotne bezpečné syry. Je akýmsi návodom a základnou informáciou o výrobe syrov pre výrobcov syrov a pre všetkých priateľov syrov. Pri písaní využíval najmä svoje bohaté praktické skúsenosti a svoje publikácie v odborných časopisoch a zo školení mliekarenských a farmárskych pracovníkov. Táto publikácia je vynikajúcim sprievodcom pre všetkých, ktorí majú záujem vyrábať, ale i konzumovať kvalitné syry.
Na sklade 1Ks
38,00 € 40,00 €

Rok v slovenskej ľudovej kuchyni


Katarína Nádaská v knihe prináša zasvätený pohľad na tradičnú kuchyňu v presvedčení, že práve táto stránka ľudovej kultúry môže byť žriedlom originálnych farieb, chutí a vôní Slovenska, ku ktorým sa oplatí vracať aj v dnešných časoch, keď do našej stravy masívne prenikajú vplyvy svetovej kuchyne. V prvej časti knihy sa dočítate o vývine stolovania a prípravy pokrmov v tradičnej domácnosti a o najčastejšie používaných surovinách. Druhá časť približuje jednotlivé regióny Slovenska z hľadiska jedál a nápojov, ktoré pre ne boli a stále sú typické. Napokon tretia, najrozsiahlejšia časť ponúka recepty zozbierané zo všetkých regiónov a upravené tak, aby sa podľa nich dalo variť aj dnes. Recepty sú usporiadané podľa ročných období, spoluautorky Aneta Orosiová a Janica Lacová k mnohým z nich ponúkli aj zdravšiu verziu.
Na sklade 1Ks
25,56 € 26,90 €
  • 4,4 /5

1000 receptov z celého sveta


1000 receptov z celého sveta
Na sklade 5Ks
14,99 € 59,99 €

Tradičná babičkina kuchárka 6


Najlepšie recepty zo slovenskej, českej a maďarskej kuchyne nájdete v tejto knihe úspešných autorov manželov Horeckých. Recepty sú rozdelené na časť: predjedlá, nátierky, šaláty, polievky, jedlá z mäsa, hydiny, rýb a zeleniny, prívarky, omáčky, slané a sladké múčne jedlá a koláče. Vezmite do rúk, pripravte si podľa knihy a želáme „dobrú chuť“.
Na sklade 3Ks
11,31 € 11,90 €

České minipivovary


Každý měsíc vznikne v Česku několik nových minipivovarů a tento trend bude pokračovat i v následujících letech. Češi, znudění „europivy“ velkých producentů, se stále větší oblibou vyhledávají chuťově pestrá, řemeslná piva vařená v malých provozovnách. Minipivovary a malé pivovary se sice v Česku podílejí na celkové produkci oblíbeného nápoje jen zhruba dvěma procenty, jejich vliv na českou „pivní kulturu“ je ale obrovský. Nabízejí nové pivní styly, nutí velké pivovary ke změně kvality jejich piv a také k rozšiřování sortimentu. Podle mapy minipivovarů plánují své výlety a dovolené každoročně stovky tisíc turistů. V našem průvodci najdete více než sedmdesát recenzí vybraných minipivovarů, které stojí za to navštívit. Recenze vznikají na základě vlastních zkušeností autorů, nikoliv jen ohlasů posbíraných z internetu. Součástí publikace je i kompletní seznam všech minipivovarů v České republice včetně kontaktních údajů.
Na sklade 2Ks
9,49 € 9,99 €

Aj varenie je umenie


Prvá dáma slovenského herectva nás opäť pozýva do svojej kuchyne! AJ VARENIE JE UMENIE je v poradí už treťou kuchárskou knihou Zdeny Studenkovej. Uznávaná herečka v nej ponúka milované a rokmi overené recepty z rodinného dedičstva, ale aj mnoho nových, pomerne nenáročných receptov. Ako sama vraví, je tu nová éra, s potravinami, surovinami a koreninami, o akých sa nám pred pár rokmi ani nesnívalo. Kým klasické jedlá ponúka v pôvodnej podobe – pretože rezeň má byť taký, aký si ho pamätáme od mamy; možnosti modernej gastronómie s fantáziou využíva vo svojich vlastných, „autorských“ kuchárskych dielach. So šarmom sebe vlastným nám tak ukazuje, že zdravý spôsob stravovania sa ľahko dá spojiť so skvelým gurmánskym zážitkom. A aby sme sa pri varení aj zabavili, Zdena Studenková nás pozýva aj do svojej hereckej spomienkovej komnaty, z ktorej vyťahuje milé, miestami pikantné zážitky so známymi kolegami, zaujímavé postrehy z ciest, spomienky na filmovačky a divadelné hry. Pre dámy pridáva aj osobné návody, ako si uchovať skvelú figúru a krásnu pleť, teda to, čo na nej všetci obdivujeme. Knižka AJ VARENIE JE UMENIE je ako stvorená pre všetkých, ktorí majú radi život, chcú sa baviť, vychutnať si dobré jedlo a zostať pri tom vo forme.
Na sklade > 5Ks
21,66 € 24,90 €

Varenie je vaša láska? Ak to u vás vždy príjemne rozvoniava, toto je tá správna kategória nabitá chuťami, receptami a kuchárskymi inšpiráciami. Zažite zázraky z jedného plechu, raw či antihistamínové recepty. Ponúkame prehľad v podobe pokladov starých materí alebo receptov na príkrmy pre najmenších. Chutné múčniky, zdravé maškrty, thajská kuchyňa a mnoho mnoho ďalšieho zo sveta kucháriek.

Nájdete tu recepty z národnej kuchyne, sladkú kuchyňu, recety od známych osobností, vegetariánsku kuchyňu , varenie pre deti a s deťmi,recepty na  polievky, šaláty, zeleninu, ovocie, cestoviny, zemiaky, mäso, ryby, grilovanie, wok , nápoje, korenie, bylinky, ingrediencie, konzervovanie, mrazenie, aj  stolovanie, rady do kuchyne.