Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Kuchárske knihy strana 312 z 500

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Az én amerikai konyhám


Egy ország kultúrájához a legrövidebb út a konyháján keresztül vezet. Én is ezen az úton indultam el abban a két évben, amit az Egyesült Államok nyugati partján töltöttem. Bár sokan azt gondolják, hogy az amerikai konyha kimerül a hamburgerben és a cukros fánkokban, aki hajlandó egy kicsit megismerni ennek a hatalmas országnak az étkezési szokásait és jellegzetes ízeit, a világ egyik legizgalmasabb fúziós kemencéjére bukkan. Ezzel a könyvvel nemcsak az volt a célom, hogy 65 jellegzetes receptet megosszak veletek, hanem az is, hogy megmutassam, hogyan láttam én a mindennapokat a Frederick street 307.-ből, az én amerikai konyhámból.
Vypredané
16,93 € 17,82 €

Egyserpenyős receptek


Mi kell ahhoz, hogy jóízű ételeket készítsünk egy serpenyőben? Elsősorban nyilván egy jó serpenyő, vágódeszka, kés, no meg ötven ínycsiklandó recept, mindez Bereznay Tamás séf, a BOOOK Kiadó gasztronómiai tanácsadójának, a METRO Gasztroakadémia szakmai vezetőjének, a Hentesek című főzőműsor házigazdájának, és számos, hazánkban, de külföldön is ismert szakácskönyv szerzőjének tálalásában. A séf megint biztosra megy, nem számít, hogy tétova kezdők, netán szuperhaladók vagyunk a konyhában, a hagyományos vagy a különleges étkekre esküszünk. Legújabb kötetében éppúgy megtalálhatók a férfiak ízlelőbimbóit kényeztető vagány, könnyen elkészíthető fogások, mint a vendégváró háziasszonyok visszautasíthatatlan finomságai – mindezek étvágygerjesztő fotókkal fűszerezve.
Vypredané
16,93 € 17,82 €

Vegán Reggeli


A BOOOK Kiadó egészségtudatos sorozata új könyvvel bővül, mely ezúttal a mindennapjainkat megalapozó, energiával feltöltő reggeliket helyezi a fókuszba. Szerzője Nagy Zita - a Zizi kalandjai bloggere - vegán recepteket kínál a húsmentes gasztronómia világából, ízletesen szemléltetve a növényi alapú konyha gazdagságát, szépségét és változatosságát. A Reggeli - nem csak vegánoknak az elmúlt évek során kipróbált kedvenc finomságokat sorakoztatja fel, melyek nemcsak egészségesek, hanem az elkészítésük is többnyire egyszerű, így könnyen a napi táplálkozási rutinunk részeivé tehetők. Bár a több mint 70 recept kizárólag természetes növényi alapanyagok (zöldségek, gyümölcsök, gabonák és magvak) felhasználásával készül - vagyis egyik sem tartalmaz semmilyen állati eredetű élelmiszert (tejterméket, tojást, mézet, halat és húst) - nem csak vegetáriánusok, vegánok számára jelenthet egyedülálló változatosságot, hanem mindenkinek, akinek fontos, hogy mivel táplálja magát és családját, akinek nem mellékes, hogy mivel és hogyan indul a nap.
Vypredané
16,93 € 17,82 €

Lakoma 1.


Váncsa István keresett, különleges szakácskönyve, a Lakoma című sorozat első darabja most új kiadásban, változatlan tartalommal jelenik meg: a Mediterráneumból a görög, török, ciprusi, libanoni, egyiptomi, marokkói, tunéziai és máltai konyhákat fogja át, hatszázötven kivételesen finom recepttel. A kötet nem csupán jól használható szakácskönyv, hanem fölöttébb élvezetes olvasmány is, kevéssé ismert kulturális, gasztronómiatörténeti érdekességek szórakoztató tárháza. Lényege a teljesen egyedi, szubjektív, szellemes-míves irodalmi szöveg. "Váncsa természetesen önmaga jéghegyének csúcsa, minden odavetett könnyű félmondat mögött egy élet gyakorlata és ezen gondolkodásban eltöltött élet bölcsessége, bölcseletisége bujdosik - mégis el tudja velünk hitetni, hogy érdemes, érdemes belevágnunk, érdemes hosszú távúan gondolkodni, és már két nappal a tervezett fogyasztás időpontja előtt venni egy mirelit fácánt." (Esterházy Péter) A Lakoma hamarosan megjelenő második része az olasz konyha legfinomabb ételeit veszi sorra.
Vypredané
16,93 € 17,82 €

Fine Restaurants


A budapesti gasztronómia a "Fine Restaurants" hasábjain immár második alkalommal kerül terítékre. Olyan kiadvány, amely a budapesti gasztronómiát a maga sokszínűségében mutatja meg. Étteremkalauz, mely nem tartalmaz kritikákat, de kalauzul használhatják mind az éttermek hazai vendégei, mind az ide látogató turisták, vagy az itt dolgozó külföldiek.
Vypredané
16,93 € 17,82 €

50 édesség, amit el kell készítened


Emblematikus receptek gyűjteménye ez a könyv. Olyan desszerteké, amelyeket legalább egyszer otthon is el kell készíteni - a klasszikusoktól kezdve, mint a zserbó, a mézeskalács vagy a palacsinta, egészen a tökéletes házi készítésű éclair fánkig, vagy az indiai kedvenc gulab jamunig. A szerző, Kárai Dávid, az ízHUSZÁR blog alapítója és az ország legnépszerűbb receptoldalának és gasztromagazinjának, a NoSalty-nak a főszerkesztője. "Régóta motoszkál a fejemben egy ilyen kulináris kalandozás, egyfajta bakancslista. Összegyűjtöttem hát 50 olyan desszertt, amelyek számomra képviselik az édességről alkotott képet - legyen az hazai alaprecept vagy külföldi specialitás. Igyekeztem olyan könyvet írni, amit teljesen kezdők is nyugodt szívvel vehetnek kézbe, hisz bombabiztos alaprecepteket is megtalálhatnak benne. Őket segítik azok a praktikák és tanácsok is, amelyek útmutatás adnak a hibátlan vajas tészta, a tökéletes piskóta, vagy éppen a csokoládétemperálás fortélyaihoz. Remélem, ez a könyv élményt jelent majd azoknak, akik szeretnek enne vagy enni adni" - Kárai Dávid
Vypredané
16,93 € 17,82 €

Glutén nélkül


"A BOOOK Kiadó egészségtudatos sorozata új könyvvel bővül, ami ezúttal a gluténmentes étrendet és életmódot helyezi a középpontba. Szerzője, Hadarik Rita - a Rita konyhája bloggere, valamint gluténmentes lisztek fejlesztője - a gluténmentes konyha alapjait mutatja be izgalmas, színes formában. A Glutén nélkül számos, eddig már bevált és sikerrel kipróbált recept mellett sok új finomságot mutat be úgy, hogy közben az olvasó megismerkedhet az egészségtudatos táplálkozás alapjaival is. A 80, különböző ételtípusra bontott recept nemcsak a gluténérzékenyek számára jelenthet új alternatívát a mindennapi étkezések megtervezésében, hanem azoknak is, akik kiegyensúlyozottabb táplálkozásra törekednek. Bár a könyv elsődleges üzenete a gluténmentes étkezés harmonikus megtervezése, a receptekben külön jelezzük az egyéb mentességeket (például 60 vegetáriánus receptet tartalmaz), valamint a tápérték-számításokat is. A könyv további különlegessége, hogy betekintést nyújt a gluténérzékenység valamint a diéta lelki hátterébe, ami reményeink szerint segít elfogadni és elfogadtatni az ezzel járó nehéz élethelyzeteket, lelkiállapotokat." (a Kiadó)
Vypredané
16,93 € 17,82 €

Szegedi szakácskönyv


Dédanyáink, nagymamáink által ismert, számtalan kiadást megért, remekbe szabott szakácskönyv. Rézi néni, azaz Dolecskó Terézia 1876-ban jelentette meg először a könyvet.
Vypredané
16,93 € 17,82 €

83 kedvenc magyar receptem


83 mindenki által ismert magyar étel jól bevált, könnyen elkészíthető receptje található ebben a könyvben. Úgy, ahogy otthon készítjük, úgy, ahogy én szeretem, klasszikusan, újragondolások nélkül. Ez a könyv azoknak szól, akik imádják a magyar kajákat, és akik tudják, néha milyen nehéz a kakaós csiga és a túrós táska közül választani. Akik szeretik a babfőzeléket sült kolbásszal, akik röhögve szednek harmadszor a borsólevesből az anyukájuknál és nem szokásuk számolni a palacsintákat. És azoknak, akik miután kitunkolták a pörköltszaftot, még bevállalnak egy somlói galuskát. Igen, akár este tíz után is. Ja és még mindig #pacalforever gyerekek!
Vypredané
16,93 € 17,82 €

Lakoma 2


Váncsa István nagy sikert aratott szakácskönyve, a Lakoma második része az olasz konyha remekeit veszi sorra - a szerzőtől már megszokott módon, szórakoztató, irodalmi, anekdotázó stílusban. A komoly kutatómunkával összeállított gasztronómiai vallomás a tradicionális olasz étkezés tagolásához igazodva négy nagyobb részből áll: Antipasti, Primi, Secondi és Dolci. Az olvasó ízlése dönti el, hogy lineárisan halad-e a talján konyhatörténelemben, vagy kedvére szemezget a receptek között, egy-egy tájegységre, ételfélére koncentrálva. A Lakoma második része méltó folytatása az első kötetnek, és ahhoz hasonlóan a gasztronómiai félmúltnak állított emlék, a tradicionális olasz ízek és hangulatok öröksége a jövő generációinak.
Vypredané
16,93 € 17,82 €

Így főz Bernáth József


"A könyvben bemutatott konyhai praktikákat az elmúlt nyolc évben Lyonban és Londonban szerzett tapasztalataim alapján állítottam össze. Ezek most jelennek meg először nyomtatott formában. Az ételek elkészítéséhez és a tálalásához olyan rafinált, de nem időigényes megoldásokat mutatok, melyeket eddig még soha senki sem osztott meg a hobbiszakácsokkal." - Bernáth József
Vypredané
16,93 € 17,82 €

A konyhában


"Ez a könyv azoknak szól, akik ugyanazt gondolják a főzésről, mint én. Akik örülnek, hogy egy szupermarketben is össze tudják kapkodni maguknak a hozzávalókat egy jó vacsorához. Akik a házibuliban szeretnének valami nagyot villantani a barátaiknak. Akiket lázba hoz az olvadó sajt, a sistergő hús és a lecsorgó szaft. És persze akik nem félnek kinyitni a hűtő ajtaját este 10 után. Ha te is ilyen vagy, akkor csípni fogod ezt a könyvet. Tele van izgalmas, változatos, színes ételekkel és italokkal azért, hogy te is rákattanj a főzésre. Pacal forever, gyerekek!" (a Szerző)
Vypredané
16,93 € 17,82 €

Vegetáriánus Élet


Vegetáriánusnak lenni. Ez az életmód nemcsak egy pusztán egészséges, teljes értékű táplálkozási mód, hanem egy tudatos életstílus kifejeződése is. Sokak számára azonban nem könnyű az azonnali, tisztán vegetáriánus táplálkozásra való átállás. Sok megv álaszolatlan kérdés, tévhit és információ hiány nehezíti az érdeklődők útját. Igaz, hogy az ember "mindent" meg tud enni, azonban ez távolról sem jelenti azt, minden, amit megeszik, számára jó és egészséges is. Ez a rendkívül szórakoztató könyv -tele szellemes idézettel olyan híres emberektől, akiket a világ legkiválóbbjainak tart minden kor, napjaink sztárjainak megdöbbentően mély meglátásaival, lehengerlő orvosi és tudományos tényekkel- valóban választ ad a sok kérdőjelre és mindenkihez szól.
Vypredané
8,37 € 8,81 €

Gyerekek a konyhában


Ez a könyv azoknak a gyerekeknek gyűjt össze hasznos ötleteket, akik szeretnek a konyhában sürögni-forogni. A több mint 30 recept remek alkalmat ad arra, hogy szülők és gyerekek együtt foglalatoskodjanak, elkészíthetnek egy szülinapi menüsort, vagy épp egy meglepetésnek szánt reggelit. Hasznos szórakozást ígér az egész családnak.
Vypredané
8,37 € 8,81 €

Velká kniha o whisky


Bohatě vypravená kniha si dává poměrně neskromné cíle – uvést čtenáře do světa whisky tak, aby si nápoj dovedli vybrat, zejména jim však poskytnout vodítko, aby věděli, z čeho si vlastně mohou vybírat a jak posoudit, co jim opravdu chutná. Autor uvádí ve velmi širokém záběru přehled whisky a whiskey z jednotlivých palíren Skotska, Irska, USA, Kanady, Japonska i mnoha dalších zemí, hlavní pozornost však věnuje „rodným zemím“ whisky – Irsku a zejména Skotsku. Důkladně se zabývá whisky míchanou a v závěru i zaniklými palírnami hlavních oblastí. Subjektivní faktory, především chuť jednotlivých druhů whisky, jsou zde naopak záležitostí okrajovou, protože autor je toho názoru, že posouzení chuťových vlastností je individuální záležitostí. K poznání se každý musí propít, jak pravil jeden z neuznávanějších znalců tohoto nápoje, Richard Grindal.
Vypredané
40,14 € 42,25 €

Rychlodiety


Publikace přináší řadu námětů, jak během několika dnů rychle shodit přebytečná kila. Součástí publikace jsou také pročišťující programy nejen pro ozdravění těla, ale i duše.
Vypredané
7,99 € 8,41 €

Kočkám chutná kaviár


Kuchařka pro lidi a jejich kočky a něco navíc, tak by mohl znít podtitul druhé „kočičí knihy“ autorů Jitky Baliharové a Oldřicha Přibíka, kteří společně malují a píší pod pseudonymem František PON. Publikace, kterou doplňují jejich typické malby, volně navazuje na jejich úspěšnou knihu Kočky to vědí líp. Tentokrát však jde o kuchařku v pravém slova smyslu, jenže vedle lidských receptů v ní najdete i recepty kočičí, takže budete-li podle ní vařit například klasický guláš, můžete přitom svému kočičímu mazlíčkovi připravit třeba „Vzpomínku na mládí“. Čtenáři se znovu setkají s kočkami v malé jihočeské vísce Poněšice, a kromě toho se dozvědí, co všechno jim chutná a jak se jim žije, nahlédnou také do soukromí autorské dvojice, která své prověřené recepty doprovází vtipným vyprávěním
Vypredané
7,99 € 8,41 €

Dieta X


Seriózní doporučení renomované klinické dietetičky jak "zdravě zhubnout" a přitom neomezovat své chutě a zálibu v jídle a pestré stravě. Autorka využívá nejnovějších poznatků, vysvětluje podstatu tzv. syndromu X a působení hormonu leptinu, vše podává jednoduchým a zábavným způsobem. Nezapomíná ani na recepty a tipy na vhodné vaření a stravování.
Vypredané
7,99 € 8,41 €

Vaříme a pečeme


Kuchařka představuje recepty rozepsané zvlášť pro úpravu v římském hrnci, remosce, horkovzdušné troubě, mikrovlnné troubě a fondue. Každá kapitola přehledně dělí recepty na přípravu masa hovězího, vepřového, drůbežího, a ryb, dalším oddílem jsou pak brambory, těstoviny a moučníky. Publikace obsahuje 183 recepty, které ksou jsou rozepsány pro 4 osoby. Pokud je tomu jinak, je počet osob uveden v názvu receptu.
Vypredané
7,99 € 8,41 €

dostupné aj ako:


Varenie je vaša láska? Ak to u vás vždy príjemne rozvoniava, toto je tá správna kategória nabitá chuťami, receptami a kuchárskymi inšpiráciami. Zažite zázraky z jedného plechu, raw či antihistamínové recepty. Ponúkame prehľad v podobe pokladov starých materí alebo receptov na príkrmy pre najmenších. Chutné múčniky, zdravé maškrty, thajská kuchyňa a mnoho mnoho ďalšieho zo sveta kucháriek.

Nájdete tu recepty z národnej kuchyne, sladkú kuchyňu, recety od známych osobností, vegetariánsku kuchyňu , varenie pre deti a s deťmi,recepty na  polievky, šaláty, zeleninu, ovocie, cestoviny, zemiaky, mäso, ryby, grilovanie, wok , nápoje, korenie, bylinky, ingrediencie, konzervovanie, mrazenie, aj  stolovanie, rady do kuchyne.